Шестата поправка на Конституцията, с която Висшият съдебен съвет се разделя на два съвета – за съдиите и прокурорите, ограничават се правомощията и се намалява мандатът на главния прокурор, дава се възможност за опосреден достъп до Конституционния съд, допуска се двойни граждани да стават депутати и министри и се стеснява властта на президента при служебно управление, вече е факт.

Измененията в основния закон (с всяка от новите разпоредби и дебата по тях можете да се запознаете подробно тук) бяха приети на тържествено трето четене със 165 гласа „за“, 71 „против“ и един „въздържал се“. От ПП-ДБ единсвен Бойко Рашков не подкрепи промените и именно той е единственият „въздържал се“, за което опозицията го аплодира. От заседанието отсъстваха трима депутати – Петя Ставрева от ПП-ДБ, Драгомир Стойнев от БСП и Мустафа Карадайъ от ДПС.

Всеки от народните представители се изправи от място и заяви вота си. Част от представителите на „Възраждане“ и ИТН заявяваха вота си против, като добавяха и искане за оставка на правителството.

Дебат нямаше, тъй като третото гласуване, което се провежда единствено за изменения в Конституцията, не дава възможност за редакции, а само за лично заявяване на гласа на всеки народен представител.

Тошко Йорданов от ИТН направи опит да поиска прегласуване, но тъй като всеки е заявил ясно и гласно вота си, то не беше допуснато.

Няколко часа след гласуването промените бяха подписани от председателя на Народното събрание Росен Желязков, подпечатани от министъра на правосъдието Атанас Славов и изпратени за обнародване в „Държавен вестник“ (целият път на шестата поправка в Конституцията можете да проследите в публикациите ни, прикачени вдясно в рубриката „По темата“). Указ на президента не се изисква, съответно и той няма право на вето.

Държавният глава обаче още днес обяви, че ще сезира Конституционния съд (КС) за приетите промени в основния закон. Пред журналисти той нарече текстовете за експеримент, за който българите ще плащат.

„За експеримента с Конституцията българите ще плащат тежка цена. И като държавен глава сезирането на Конституционния съд е мой дълг“, каза Румен Радев. По думите му, конституционните промени няма да решат големите проблеми на правосъдието и да гарантират справедливост на българите.

„За сметка на това, подкопават устоите ни като демократична, правова и суверенна държава и за тези промени прозира една ясна цел – управляващите партии да запазят своето влияние дори когато напълно загубят доверие. С допускането на чуждо гражданство в управлението на страната, те показват, че наличието на двойни стандарти на лоялност към България, за тях не са проблем“, добави президентът.

Още преди приемането на промените, от „Възраждане“ и ИТН също направиха заявки, че ще атакуват измененията в КС.

Причините, поради които Конституционният съд би могъл да отмени изменения в основния закон са най-общо три. Основната е, ако обикновеното Народно събрание е навлязло в компетентността на Великото Народно събрание. Опасения в тази насока изразиха много от експертите, участвали в дебатите. Другата причина, поради която КС би могъл да отмени промените е нарушение на процедурата по приемането им, а третата е противоречие между норми на основния закон.

Заседанието на Народното събрание започна с декларации и отказ на мнозинството да бъде излъчвано по БНТ. Първата декларация беше на „Възраждане“ и заради езика, използван от лидера на партията Костадин Костадинов, той получи наказание. Последва декларация на ПП-ДБ, прочетена от Явор Божанков, чиято тема бяха езикът и поведението на „Възраждане“. След това декларация по повод на 80-тата годишнина от смъртта на шестте ястребинчета прочетоха от БСП.

Измененията в Конституцията се подпечатват със специален червен восъчен релефен печат. При процедурата министърът на правосъдието коментира: „Това е най-амбициозното изменение на Конституцията за изминалите 30 години, което ще постави България в центъра на Европа, защото ще ни помогне да изградим демократична правова европейска държава с независим съд и отчетна отговорна прокуратура. Това е нашият залог за следващото десетилетие, договор за бъдещето, не за миналото на нашето общество“.

 

80
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Недоразбрал
Недоразбрал
21 декември 2023 8:06
Гост

Другарки и друга-защо във фейсбук групата на продължаваме промяната няма нито един негативен коментар? Нито един недоволник ли не смее да си изрази там мнението си, по някаква причина?

За сравнение-негативни коментари-и то са мнозинство има в страницата на Да България.

---
---
21 декември 2023 11:05
Гост

Защото е нормално да се събират съмишленици. Това да си дразнител и да натрапваш мнението си на място , където са са се събрали такива е тролство.

Анонимен
Анонимен
21 декември 2023 11:24
Гост

Глупости. В групата на Да България има силно негативни коментари против промените. Не е тролство да си несъгласен, и да посочиш аргументи. Ако не искат други мнения да затворят групата.
Партията във властта касае всеки избирател, вклч и противниците, а не само за съмишленици.

---
---
21 декември 2023 7:54
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
РЕФЕРЕНДУМ
РЕФЕРЕНДУМ
21 декември 2023 7:40
Гост

Предлагам президентът ,след сезирането на КС, тези промени които не паднат, да ги предложи на РЕФЕРЕНДУМ. за съжаление НС тряба да одобри национален референдум, но президентът може да го предложи, пък да става какво ще после.

Ха ха
Ха ха
20 декември 2023 21:12
Гост

Хареса ми поименното гласуване.Ще улесни някои бъдещи процедури!

Адвокат
Адвокат
20 декември 2023 21:00
Гост

Има полза от модерна Конституция – двойното гражданство е модерно, а местното е пълен анахронизъм – като смисъл. С какво е по-различен двойният гражданин.

Анонимен
Анонимен
21 декември 2023 7:36
Гост

Глупости. Че с това двойно гражданство Сибирската деспотия използва като аргумент да заграби земи. Същата история и в Македония, по време на гражданската война преди 20 г досежно случилото се в тетово(не успяха да заграбят тетово, само получиха автономия-и там македонско знаме няма). Да питам-ако министър на отбраната стане двоен гражданин от Измир, и също така бъде извикан в запас в турската армия какво правим? Напълно мислима ситуация-в турция запасът е до и след пенсионеране, и там мъжете си ги викат за по 1-2 месеца в запаса ,като стане жега в кюрдските региони. Так ако двоен гражданин-български министър на отбраната… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
21 декември 2023 8:07
Гост

Абе да въвеждат и гай браковете, кво чакат.

до 20 декември 2023 22:48
до 20 декември 2023 22:48
21 декември 2023 8:10
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
---
---
20 декември 2023 18:14
Гост

Стига сте прапагандирали , плачещите за старото статукво . Всичко се развива . Ретроградници. ! Животът и правото се развиват и трябва да става в унисон.

Анонимен
Анонимен
20 декември 2023 18:56
Гост

В унисон с американските интереси ли бре, капацитет?

---
---
20 декември 2023 19:14
Гост

Според вас принципно е възможно , но да е с Путин… Аз искам Европа.

.!.
.!.
21 декември 2023 7:37
Гост

Ти искаш Турция, драга!

Анонимен
Анонимен
20 декември 2023 19:14
Гост

И във вреда с българските, посолствени роби.
„Законно – незаконно“ – на вас ви е все тая. Важно е да зацентите и след това – държавата кучета я яли!

Анонимен
Анонимен
20 декември 2023 18:10
Гост

И сега съдебната система ще стане една такава добра, добра ….. за някои!

Анонимен
Анонимен
20 декември 2023 17:17
Гост

Парламентарните избори бяха проведени с ненадлежно удостоверени машини за гласуване-с подписа на нам.министър, а не на титулярът министър. Съдът се произнесе,че трябва подпис на министър, по повод местните избори. Повечето гласоподаватели гласуваха с машини, неудостоверени по съотвения ред(с подпис на министър, а не на заместник). Следователно вероятно няма проведени легитимни избори, дейността на парламента е вероятно незаконна, и промени в конституцията вероятно няма, защото изборите може би не са законни(по аналогия с решението на съда за машините за гласуване за местните избори-трябва да бъдат удостоверени от министър). Що не питате КС-дали при порочно проведени избори(машините за гласуване неудостоверени от титуляр… Покажи целия коментар »

Проскубания бухал
Проскубания бухал
20 декември 2023 16:07
Гост

Дано сте чули какво каза доц. Киселова в сутрешния блок по БНТ за двойното гражданство и рязката промяна на състава на правителствата в Украйна и Грузия малко преди „военните операции“ на Русия в тези две държави. Ще си патим за глупостта политиците.

Анонимен
Анонимен
20 декември 2023 17:18
Гост

Може ли линк, да не го търся?

Стойчо
Стойчо
21 декември 2023 1:19
Гост

Ето я частта, в която участва доц. Киселова, около 25 мин е:

https://youtu.be/weGrWI6nhlg?t=5320

Проскубания бухал
Проскубания бухал
20 декември 2023 16:02
Гост

Позор!

Анонимен
Анонимен
20 декември 2023 14:26
Гост

Премахването,сливането, преминаването на някой от основните конституционни органи към друг или
заменяне с друг, както и създаването на нови основни конституционни органи е също така
промяна във формата на държавно управление. Така е и при промени в структурирането,
начина на образуването, статута и мандата на основните органи и установения между тях
баланс. Из решение 3 от 2003, доц Славов, дали не направи точно това с тези поправки!

Анонимен
Анонимен
20 декември 2023 14:59
Гост

Ами то си има решение на КС в тази насока. А такива промени не се правят от ОНС. И ако имаме КС като хората, той следва да постанови неконституционосъобразност на ЗИДКРБ.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
20 декември 2023 16:04
Гост

А, добро утро, много ясно, че го прави, но доц. Киселова беше доста дипломатично ясна в сутрешния блок по БНТ, че КС ще се уплашат и няма да искат да носят отговорност за действията на сглобката, така че не очаквайте чудеса от последната възможна инстанция.

Анонимен
Анонимен
20 декември 2023 19:18
Гост

Нищо подобно не очакваме. Нали затова беше борбата на посолствените слуги за овладеят структурите, вкл. КС и съдебната власт. За да могат безнакано да си прокарват и незаконните, и неконституционосъобразните, и откровено вредителските чужди поръчки в ход.
Тук, у нас, отдавна не става въпрос за право и за професионализъм, а за нагло погазване на всякаква законност и национални интереси.

въпрос
въпрос
20 декември 2023 13:48
Гост

Кога ще бъде обявен КОНКУРСА за политическата квота в прокурорския съвет? И ще има ли конспект с въпросник , примерни текстове и казуси. Или инсталирането ще е без конкурс?

Анонимен
Анонимен
20 декември 2023 14:01
Гост

Какви документи трябват за конкурса за политическата квота, и къде се подават? Само не ми казвайте,че няма да има конкурс, а непрозрачни назначения!

Pencho
Pencho
20 декември 2023 14:16
Гост

Не бъркайте КОНКУРС с ИЗБОР. Макар да не е относимо към конкретния случай за принципната разлика между двете виж чл. 83 и сл. Кодекса на труда /ИЗБОР/ и чл. 89 и сл. КТ /Конкурс/. Конспекти, въпросници примерни текстове и казуси има само при конкурса.

до 20 декември 2023 14:16
до 20 декември 2023 14:16
20 декември 2023 17:12
Гост

Няма забрана да се проведе изпит измежду кандидатите ,без резултатъ да е обвързващ за парламента, както и да може да се самопредлагаш-за шеф на съд можеш да се самопредлагаш що да не може и за ПС. Не е редно прокурорите да ходят на тежък изпит а 60 процента от състава на съвета да бъдат инсталирани непрозрачно, по политкорекна линия. Редно е да се проведе изпит, и ако лицата издържат поне 4,50 да бъдат инсталирани в съвета. Излиза,че тези които ще решават за прокурорите няма да са доказали знания на същия изпит на който ходят прокурорите(не важи за професионалната квота).

Няма проблем да има конкурс за избор!
Няма проблем да има конкурс за избор!
20 декември 2023 17:25
Гост

Няма проблем и при избор да се проведе конкурсна процедура! Според Закона за публичните предприятия в борда на държавните дружества лицата се „избират и назначават след конкурс“ -чл 21. Виждате- Изборът за членове на съвети на директори не изключва конкурса, а и няма забрана да се проведе изпит, без това да е формално част от процедурата по избор-от години по ЗПП преди избора се провежда конкурс-под формата на изпит и концепция и проверка на квалификация, знаниs, опит*. Конкурс по същия конспект като за кандидат прокурорите-наказателно право и процес и европейско право. * а дълги години ни говорeха,че не можело ,… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
20 декември 2023 15:00
Гост

Шегувкаш се, нали?

Анонимен
Анонимен
22 декември 2023 4:19
Гост

Какъв конкурс, колега, те от некоалицията вече са си ги разпределили, както вече знаят и кои ще са членовете от съдийската квота. Нищо чудно и от амбасадата вече да са ги одобрили. И ако мислите, че ще са по-добри от сегашните, жестоко се лъжете.

Анонимен
Анонимен
20 декември 2023 13:37
Гост

Прокуратурата ще се управлява от хора, които не са действащи магистрати и може никога да не са били прокурори, най-вероятно приближените адвокати от НПО-тата до ДБ и някакви други юристи техни викачи, които може да нямат един ден стаж по НК и НПК, но ще кадруват и всичко ето ви правовата държава на Хр.Иванов, това си е чисто овладяване, а най-жалкото, е че е по мега аматьорски начин с две три пропагандни клишета, общи приказки и за смокинов лист един консултативен орган към съвета на европа! Падение в чист вид!

И поради что решихте,че промените са приети?
И поради что решихте,че промените са приети?
20 декември 2023 13:34
Гост

Както вече човек отдолу ви напомни-за промяна в Конституцията трябват три четвърти от 240 гласа. 165 гласа не са три четвърти. Вижте медиите-как се пишат ЛЪЖИ,че промените са приети! Вижте коментарите и на партиите във фейсбук. Партиите, променящи конституцията не знаят колко гласа са нужни-това е потресаващо и страшно. Помолете второкласник да ви сметне три четвърти от 240 колко е! А след малко, като се усетят,че промените не са приети вижте какво триене ще почне! Чл. 155. (1) Народното събрание приема закон за изменение или допълнение на Конституцията с мнозинство три четвърти от всички народни представители на три гласувания в… Покажи целия коментар »

За съжаление са приети
За съжаление са приети
20 декември 2023 13:39
Гост

За съжаление са приети-защото на първото гласуване имаше две трети, и сега се прилага чл 155 ал2 за двете трети, след изчакване от два месеца.

Поради текста на чл 155 ал 2
Поради текста на чл 155 ал 2
20 декември 2023 13:46
Гост

Сега процедурата е по чл 155 ал 2, и са достатъчни две трети. Промените са приети.

Бозьо Кифлев
Бозьо Кифлев
20 декември 2023 13:46
Гост

Нали люта битка водиха в правилата, та белким минат и с две трети.
Бъркам, или въпросът с тия правила биде отнесен до КС?

https://news.lex.bg/%D0%94%D0%B5%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D1%85%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D1%83%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0/

Стана правна галимация
Стана правна галимация
20 декември 2023 13:54
Гост

Конституционния съд отказа да тълкува на кое гласуване трябва да са три четвърти, и кога е достатъчно две трети. Беше питан за тълкуване за правилата за промяна в конституцията. Затова приемаме,че две трети са достътъчни.

Но така излиза друго-внесен е първоначален вариант-в който има текст за индивидуална жалба. Приема се с две трети. После се гледа наново-на второ гласуване, но там индивидуалната жалба отпаса. А това по същество е изцяло различно презложение, нова философия на законопроекта. Индивидиуалната жалба е ключово предложение, и изчезването на индивидуалната жалба е по същество нов проект, който не е одобряван на първо четене.

Анонимен
Анонимен
20 декември 2023 13:56
Гост

Приет е. В момента е процедура по чл 155 ал 2. Достатъчни са две трети.

Guy Fawkes
Guy Fawkes
20 декември 2023 12:55
Гост

България, България, понасяща България!
Познавам те от оня ден и вчера.
Страна, в която всичките бездария
направиха огромна кариера.
Радой Ралин
Много трябва да ни е срам, че продължаваме да избираме такива хора да ни управляват, мен лично ме е срам, болезнено.

KOZJAK FOREVER
KOZJAK FOREVER
20 декември 2023 14:54
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
мнение
мнение
20 декември 2023 12:52
Гост

Как така са приели измененията със 165 гласа, като чл. 155, ал. 1 КРБ изисква мнозинство от 3/4 от всимки народни представители, т.е. най-малко 180 депутати е трябвало да подкрепят измененията, за да бъдат те приети? Със 165 гласа измененията не са приети и трябва да се разгледат отново от НС най-рано след два месеца. Кой и как реши, че историята с промяната на КРБ е приключила?

Браво!
Браво!
20 декември 2023 13:23
Гост

БРАВО! Ти си първият който го забеляза! Дори и в Страниата на Да България пишат,че промените са факт, а не са! три чметвърти от 240 е изчисления за второкласник, което затрудни политиците и журналистите у нас!

Анонимен
Анонимен
20 декември 2023 13:29
Гост

Нашата политическа класа се хвали ,че промените са факт-което не е! Те незнаят как се изменя конституцията, гледайте след малко как медиите ще почнат да изменят хвалебствените фейк заглавия, и как фейсбук коментарите ще се трият и променят.

Три четвърти от 240 колко прави?

ЧУКЧА ПИСАТЕЛ
ЧУКЧА ПИСАТЕЛ
20 декември 2023 13:29
Гост

Първо четене – в началото на октомври поправките не успяха да съберат нужните 180 гласа и това наложи да се прави втори опит след два месеца пауза.

мнение
мнение
20 декември 2023 13:51
Гост

Прав си. Съжалявам, миа кулпа. Пропуснала съм гласуването през октомври. Гадост!

Смислов
Смислов
20 декември 2023 12:45
Гост

Забиха последния пирон в ковчега на Лукановата Конституция.

АМИН

Юрист
Юрист
20 декември 2023 12:00
Гост

Сега Татяна Дончева, Ина Лулчева и другите адвокати на мутрите и политиците ще влязат в прокурорския съвет и ще назначават и уволняват прокурорите и следователите. Ще видим обвиняем и осъден политик на Кукево лято.

ЙОРИСТ
ЙОРИСТ
20 декември 2023 12:40
Гост

Щото досега имаше!

Нали?

Хе хе хе
Хе хе хе
20 декември 2023 12:43
Гост

Ми те всичките са без изключение за уволнение! Без съмнение.

Досега за 33 години демократична власт какво прави ПРБ и така нареченото следствие, а? Нищо освен зулуми, далавери и рахатлък за наша сметка през бюджета!

Анонимен
Анонимен
20 декември 2023 23:17
Гост

А сега има ли осъден?????

Ad nauseam
Ad nauseam
20 декември 2023 11:52
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Адвокат
Адвокат
20 декември 2023 11:46
Гост

Конституционният съд няма да се съгласи да гледа частни жалби, това ще е катастрофа.

Не трябва да забравяме – че европейската производителност е съвсем на друго ниво.

Тук – няма кой да се нагърби да пресява под никаква форма нищо, защото – няма да има край.

Но – в бурята ще бъда пак със теб, Народе мой, защото се обичахме, идва време за работа, което е комунистическа отживелица.

Анонимен
Анонимен
20 декември 2023 13:49
Гост

Който съдия не иска да гледа индивидуални жалби-може да напусне.
Кандидати за съдии в конституционния съд-много!

Анонимен
Анонимен
20 декември 2023 20:40
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Киро Тъпото
Киро Тъпото
20 декември 2023 11:46
Гост

Това е прецедент – хора, които постоянно изпадат в пристъпи на лингвистична немощ, да гласуват нова Конституция…безспорно най-сериозният пристъп на идиотизъм.

Анонимен
Анонимен
20 декември 2023 13:30
Гост

Да сте избрали по-убави!

Ad nauseam
Ad nauseam
20 декември 2023 11:45
Гост

Пълно безумие което окончателно обръща кочината в кланица!

Само нова Конституция може да сложи някакъв правов ред след този цинизъм!

Лозан
Лозан
20 декември 2023 11:43
Гост

Въобще няма да се учудя ако Радев сезира КС.

Мики
Мики
20 декември 2023 11:30
Гост

А индивидуалната конституционна жалба? Отново прах в очите на хората.

Димо
Димо
20 декември 2023 11:31
Гост

Пълно разочарование.

---
---
20 декември 2023 11:35
Гост

Не принизявайте Конституционния съд с болните щения на всякакви откаалници

Анонимен
Анонимен
20 декември 2023 11:23
Гост

Не е толкова драматично

Re:
Re:
20 декември 2023 11:57
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
зайко
зайко
20 декември 2023 20:41
Гост

Здравствуйте, товарищ копейка

Анонимен
Анонимен
20 декември 2023 11:23
Гост

Честито да ни е

Друмчев
Друмчев
20 декември 2023 11:23
Гост

Време е за почерпка

Спиридонов
Спиридонов
20 декември 2023 11:22
Гост

За ужас на фашистите и ватенките България ще влезе в Шенген, ще приеме Еврото и ще стане поне малко по-правова държава. Отдалечаваме се от империята на един умопобъркан азиатски лидер Путлер и се приближаваме към цивилизованият свят

Киро Тъпото
Киро Тъпото
20 декември 2023 11:43
Гост

Ха, ППионерче…

Бозьо Кифлев
Бозьо Кифлев
20 декември 2023 13:49
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Гандалф
Гандалф
20 декември 2023 20:48
Гост

Вся сволоч от копейки, ватенки, татуирани патриотари, с две думи съвършени идиоти, е плъзнала като чума из нета. Лекс трябва да заключат коментарите под всички статии, защото чета и повръщам

Анонимен
Анонимен
20 декември 2023 11:21
Гост

Поздравления и да ни е чедтито. Така е най-добре. Да се правят промени в Конституцията не от една партия с мнозинство, а от няколко партии обединени под идеята за европейско и модерно развитие на държавата!

---
---
20 декември 2023 11:20
Гост

Лекс, блокирали сте коментарите към „статията“ за махането на паметника на червената армия. Това е цензура.

Бозьо Кифлев
Бозьо Кифлев
20 декември 2023 13:54
Гост

какво пречи да бъдат обсъждани тук?

п.п. вижте в АССГ дела 11891/2023 и 11972/2023.

Анонимен
Анонимен
20 декември 2023 21:33
Гост

Под статията за 1000-та сребърника, поощрение за стахановците, които са помагали , за да ни натресат ЕИСС, също няма възможност за коментари . Вероятно гласът на оден плаши някои хора и техните рупори.

Анонимен
Анонимен
20 декември 2023 11:20
Гост

Бе занимават се с глупости, ма ней се

Анонимен
Анонимен
20 декември 2023 11:19
Гост

Ами не е лошо. Не е лошо. Има си някакви нужди от поправката

Анонимен
Анонимен
20 декември 2023 11:19
Гост

Време е. Време е за успешно развитие на държавата

Анонимен
Анонимен
20 декември 2023 11:19
Гост

Браво

Погнусен по Сартриански
Погнусен по Сартриански
20 декември 2023 10:54
Гост

Днес е тъжен ден за демокрацията. Жалко. Отпадна в последния момент индивидуалната конституционна жалба-което е пълна изненада за избирателя, който беше добре заблуждаван,че ще има достъп до КС. ПС , зависим от властта. Силните на деня ще командват кариерното развитие на прокурорите,чрез политическата квота. Кой прокурор би обвинил министър, депутат от властващата партия, като зависи от тази властваща партия? А и така-прокуратурата ще стане маша срещу политически неудобни лица-защото кариерното развитие на прокурорите ще зависи изцяло от политиците. Двойно гражданство за министри и депутати-това е свиреп удар срещу държавността. Живеем на балканите, което е нестабилен регион, никоя държава не си… Покажи целия коментар »