Окръжният прокурор от Перник Бисер Михайлов е арестуван за побой над съпругата му и обвинен за нанасяне на средна телесна повреда в условията на домашно насилие.

От прокуратурата съобщиха, че през нощта е бил получен сигнал в полицията от дъщерята на двойката. Тя е заварила майка си на пода и се е обадила на тел. 112.

Самата пострадала твърди, че не си спомня нищо, определя случилото се като битов скандал и не съдейства на разследващите. Михайлов предстои да даде обяснения, ако желае, след като му бъде предявено постановлението за привличане.

Разследването е започнало незабавно след получаване на сигнала, като на място е бил изпратен следовател, който е извършил оглед, разпитани са и свидетели. Предстоят още разпити, които да установят дали домашното насилие е било системно. Назначена е  и съдебно-медицинска експертиза, която да установи какви увреждания са причинени на съпругата на прокурора и дали става дума за средна или лека телесна повреда.

Извършено е освидетелстване на пострадалата, както и на прокурор Михайлов, по чието тяло по думите на градския прокурор на София Илияна Кирилова има драскотини.

Обвинителят е задържан за 72 часа и прокуратурата ще иска и постоянния му арест. Ако съдът не му наложи такъв, Софийската градска прокуратура ще предложи на и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов да поиска временното отстраняване от длъжност на Бисер Михайлов.

Бисер Михайлов е баща на Васил Михайлов, който е подсъдим по няколко дела за нанесени телесни повреди и закани с убийства, а по други се призна за виновен. Срещу него продължава и разследване за отправени закани с убийство към бившата му приятелка.

Васил Михайлов беше задържан през юни миналата година след акция на МВР в Перник, в отговор на заканата на кмета Станислав Владимиров да оглави протести срещу отказите на полицията да работи по сигнали срещу младия мъж. Михайлов остана задържан под стража повече от година, като на 21 юли беше оставен под домашен арест.

След ареста баща му Бисер Михайлов беше освободен от ръководния пост в пернишката прокуратура, тъй като беше зам.-окръжен прокурор, но отказа да си подаде оставката и като прокурор.

Преди години той беше и кандидат за окръжен прокурор, но не беше избран, като името му беше замесено в друг криминален сценарий. В прокуратурата беше внесен сигнал срещу него от гражданин, който твърдеше, че е тормозен от две организирани престъпни групи, занимаващи се с наркотици. В първия сигнал този човек твърдеше, че Бисер Михайлов и брат му били част от едната.

През 2010 г. пък маскирани полицаи нахлуха в дома на Михайлов и той беше обвинен в изнудване и лихварство, но разследването беше прекратено и през 2013 г. той беше възстановен на работа.

55
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
14 октомври 2023 13:32
Гост

Според статия във вестник Марица този юнак и през 2010г е бил арестуван. После славно отърван, както и сега ще се случи.

https://www.marica.bg/balgariq/obshtestvo/pernishki-prokuror-lihvar-i-reketor?fbclid=IwAR2nkcCI5fAoZcsvEuo0g_IMCoY19K9wAT0eLnpiIVusO59ciOlO9eGJC9g

Анонимен
Анонимен
14 октомври 2023 10:29
Гост

За сведение на всички глупави, страхливи и малодушни бити жени, не е обикновен семеен скандал, такъв, при който двамата съпрузи си нанасят удари, в следствие на което единият от тях е в болница! Ако се страхувате да кажете истината, помислете, дали с ръка на сърцето ще пожелаете такъв тип смеен живот на децата ви, а такова отношение към дъщеря ви! Помислете, искате ли синът ви да има семейство, в което всеки „обикновен“ скандал да завършва с телесно увреждане за съпругата му, на която някак изведнъж й изплува и се сеща, че причината за посиненото око не е удар на мъжа… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
14 октомври 2023 8:56
Гост

Женицата отрича да е бита от мъжа си, нещо по време на техен семеен скандал се спънала, или загубила равновесие и паднала, но не е губила съзнание. Казва, че по това време дъщеря им била в банята и като чула скандала подала сигнал на тел.112. Абе тази жена верно си е ударила сериозно главата. Как така, ще се улюлееш или спънеш и ще ти се получат множество кръвонасядания по лицето, главата, шията, защото докторът от болницата така каза, както и, че тези увреждания отговарят да са получени от удари с ръка. Женицана твърди, че нямало други хора на техния скандал,… Покажи целия коментар »

FIN
FIN
14 октомври 2023 8:36
Гост

Този тип на снимката „приключи разследването“ за изгорелия автобус на автомагистрала „Струма“.

Със „заключението“: виновен е шофьора. Който е мъртъв. Не е виновен шофьора келеме такова, при диверсия! За да не разследва. Диверсия си беше отвсякъде, с опция да ни скарат с братята, да създадат напрежение и конфликт и да пропуснем Македония с отвореното й общество в ЕС. И после дойдоха Кирчовците. Американците през гърците и с гърците.

Смях от курника
Смях от курника
13 октомври 2023 22:02
Гост

„Курицата“ т. е. на български кокошката Курилова, пак ли е била на смукач в работно време?
Излагате се бе г-н и. ф. главен, излагате се с тая пияна тояга, т. е. метла!

Перничанка с Голф 3-ка
Перничанка с Голф 3-ка
13 октомври 2023 20:38
Гост

Ми този прокурор и той имал май травми. Така каза по телевизията една дама, която май си беше пийнала. Та да не се окаже, че е бит от жена си, че има много мъже- жертви на домашно насилие и бити от жените си? И дали са й взели кръвна проба за алкохол на тази дама? Не питам за тази, дето говореше по телевизията, а за тази дето прокурорът я бил бил.

Кой ще ни пази от прокурорската престъпност?
Кой ще ни пази от прокурорската престъпност?
13 октомври 2023 20:09
Гост

кога ще бъде арестуван прокурорът, който нападна, наби, и опита да души дете с ТЕЖКИ сърдечни проблеми в училищна лавка, в ноторен за всички ви случай?

Давността ли чакате да издавности?

Кукуригу
Кукуригу
13 октомври 2023 20:14
Гост

Още малко драматизъм включи, давай!
Щото го помня случая в медиите, де.

Красимир Косев
Красимир Косев
13 октомври 2023 21:03
Гост

Франтишек! – любимия прокурор на Пепи Еврото, респ. на Сарафа.

Анонимен
Анонимен
14 октомври 2023 6:12
Гост

Ето и друг случай, днес издавностен-прокурор заплаши журналист, и това в съдебната палата със саморазправа. Ако беше обратното-последици щеше да има. https://www.actualno.com/kiril-dimitrov/prokuror-zaplashi-jurnalist-sys-samorazprava-news_379212.html

Анонимен
Анонимен
14 октомври 2023 6:15
Гост

https://www.mediapool.bg/vss-nakaza-sas-zabelezhka-prokuror-za-zakana-kam-zhurnalist-news193521.html

„Ей сиа ще сваля тогата и ще те разбия“-заплахата на проку,рор към журналист, останала без последици, днес издавностено. И това-пред камерите на телевизиите. Ако плебсът изпозва тази лексика-делце за дръзко хулиганство и 2- 3 години при Бай Ставри са неизбежни.

Отвратен от престъпната дейност на инсталираните
Отвратен от престъпната дейност на инсталираните
13 октомври 2023 17:53
Гост

Присъдата трябва да е ЕФЕКТИВНА с възпитателно действие, досежно престъпната дейност в прокуратурата-която е извън контрол, и опасна за правовия ред и същесдтвуването на държанвата изобщо(вгж осемте джуджета). Жалкото е ,че вероятно тоя ще бъде оправдан. Или с мижава условна присъда. Престъпната дейност на инсталираните СГС по традиция не наказва, а толерира! Да напомня-преди време съдия от провинцията се беше заканил с убийство, и накрая-оправдавка и колосално обезщетение, но ако тази лексика се ползва от плебса-присъдата е неизбежна. А инсталирана от Варна-която взе подкуп , преди години беше „оправдана“ с условна присъда, за сравнение -ако в китай инсталиран вземе подкуп… Покажи целия коментар »

За сведение на плювачите
За сведение на плювачите
13 октомври 2023 17:32
Гост

Това е прокурорът който „прецени“, че „шофьорът е виновен“ за изгорелите туристи в автобуса на автомагистрала „Струма“ – лани.

Красимир Косев
Красимир Косев
13 октомври 2023 21:06
Гост

и какво? да се притесняваме , че понякога си е вършил работата за която е получавал огромна за нашата територия заплата. Или като си е вършил понякога работата, за която получава огромна заплата да има имунитет и да извършва безнаказано престъпления/

Косьо Кръчмарски
Косьо Кръчмарски
14 октомври 2023 1:56
Гост

Много си ТЪП. Ама много.

Това беше класическа диверсия. Точно една седмица преди да изгорят 50 човека, албанският президент посети в Тирана фотоизложба посветена на Чамерия.

Анонимен
Анонимен
13 октомври 2023 17:21
Гост

А как да коментираме ,че ТУ-ту-ту-лбухински селянин ряза жена си ?
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/15835549

Чудя се -къде селенията (с Е)е по-голяма-в Ту-ту-ту-лбухин(Толбухин се пише с У-Тулбухин!) или в Пеуник?

Направо Ту-ту-ту-лбухин и Пеуник да се обединят в едно село.

Адвокатин
Адвокатин
13 октомври 2023 17:13
Гост

По всичко личи, че в Перник властва феодализъм и цялата област се управлява и движи от хора, „пробили“ през 90-те години на миналия век. Въпреки, че не е много тактично, няма как да не попитам – въпросният баща на въпросния син дали случайно не е възпитаник на Магнаурската школа в Симеоново?

Лизан
Лизан
13 октомври 2023 17:20
Гост

Там е работата, че не е.

Румен
Румен
13 октомври 2023 16:55
Гост

АЙДЕЕЕЕЕ В ЗАТВОРА И ТИ СЪС СИНА ТИ, ДЪЛГО ВИ ТЪРПЯХМЕ ГНИЛИ БАЩА И СИН, НИКОГА ПОВЕЧЕ!

Красимир Косев
Красимир Косев
13 октомври 2023 12:57
Гост

Тя и физиономията му е на психопат.

Е не ви ли е СРАМ!? Съдебната "власт".
Е не ви ли е СРАМ!? Съдебната "власт".
13 октомври 2023 12:02
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Бегай бе
Бегай бе
13 октомври 2023 12:13
Гост

Не се възприема полу-напушеното ти мнениице, спри да спамиш глупостите си плийз

Бе Каун!!!
Бе Каун!!!
13 октомври 2023 17:23
Гост

Това е правен форум, а не партийно клубче на ПП+Дъ ги иБа.

Ти че бегаш от България е ПосолствоТо!

Бай Ганьо
Бай Ганьо
13 октомври 2023 11:05
Гост

чакайте сега – не отчитате къде стават нещата: в Перник, там ако нямаш голф, ако не пиеш, и периодично не биеш жена си, не те смятат за мъж – традиции, какво искате? все едно да не се празнува Хелуин в САЩ….както казва един проф. от КС – това си е конституционна идентичност

Анонимен
Анонимен
13 октомври 2023 14:25
Гост

Абсолютно-бие жена си, защото я обича!

анонимен
анонимен
13 октомври 2023 10:55
Гост

Колкото и да му е на главата, няма оправдание да бие жена си. Да пребива жестоко жена си (и който и да е друг)/

Фуражката е тъп
Фуражката е тъп
13 октомври 2023 12:16
Гост

Попринцип никога нямаш причина да удариш друг човек, освен в спортна надпревара в боен спорт. Няма значение дали мъж удря жена, или жена мъж, просто това е най-тъпото нещо, което можеш да направиш и говори за абсолютна комплексарщина и немощ да се справиш с живота.

иванчо
иванчо
13 октомври 2023 10:41
Гост

а справедливостта изисква поне двойно наказание за тези, които прилагат закона, но не го спазват …

Пеналист
Пеналист
13 октомври 2023 12:17
Гост

Че то си има и квалифицирани състави относно подобни случай. Чети, а не философствай над неща, които отдавна са създадени, има ги и се прилагат.

Анонимен
Анонимен
13 октомври 2023 13:03
Гост

Къде има квалифициран състав, че ако телесната повреда е причинена от съдия, прокурор, полицай и т.н. се наказва по-строго. Ако визирате чл. 131, ал. 1, т. 2 НК, то там съставът изисква да е нанесена „при или по повод изпълнение на службата му“. Мисля, че горекоментиращият искаше да каже друго – че щом такова лице е ангажирано с прилагане на закона от него се очаква да е пример за подражание и неспазването на това да се санкционира по-тежко.

Пеналист
Пеналист
13 октомври 2023 16:57
Гост

Причинена е в условията на домашно насилие, това имах предвид.

Анонимен
Анонимен
13 октомври 2023 10:34
Гост

По главата не се бие, а само по меките части. Така знам от баща ми

Оправете си журналята
Оправете си журналята
13 октомври 2023 10:29
Гост

Иначе евала за поредния селяндур в системата.. крушата не е паднала далеч в случая..

Оправете си журналята
Оправете си журналята
13 октомври 2023 10:29
Гост

Наречете ме грамар наци, но е правилно да се пише „над съпругата си“ Моля поне в редакцията на Lex да работят грамотни хора, а не стажанти с 2 думи в речника..

срам
срам
13 октомври 2023 10:09
Гост

Това е поредният пример за сляпата система, която издига подобни хора до високи постове и гърчи други, работещи и морални.

иванчо
иванчо
13 октомври 2023 10:40
Гост

системата е такава, че на високите места се поставят само ниЗки хора; многократно доказани продажници, които лесно се манипулират
там няма място за съвестни и достойни хора, които не се поддават на подкупи и заплахи; такива места отдавна няма по върховете; а каквото е на върха, такова плъзва и надолу …

Анонимен
Анонимен
13 октомври 2023 10:53
Гост

По-големият проблем е, че е и много трудно да се уволни такъв идиот. Магистратите станаха толкова независими, че независимо от мързела, който е обзел някои от тях или идиотските постъпки на такива като перничанина процедурата за уволнението им е дълга и сложна.

Анонимен
Анонимен
13 октомври 2023 9:49
Гост

Да, крушката си има дръжка! Затова жената не се показа нито веднъж зад сина си, тя милата се е страхувала да не каже нещо, което няма да се приеме от баща и син биячи. Дано този си понесе последствията и жалко, че е възпитал звяр!

Анонимен
Анонимен
13 октомври 2023 9:34
Гост

В това семейство Боят и Макаренко са на почит.
И един стар виц…..
Перничанка към мъжа й: Не ме обичаш вече! Не ме биеш, както преди….

Анонимен
Анонимен
13 октомври 2023 8:42
Гост

Потресаващо

Анонимен
Анонимен
13 октомври 2023 8:41
Гост

Явно не само некои полицайте, но и някои ипрокурори са престъпници.

Пеналист
Пеналист
13 октомври 2023 12:18
Гост

Един такъв престъпник, който дружи, документирано, с други престъпници е и.ф. Фуражката

Анонимен
Анонимен
13 октомври 2023 8:41
Гост

Ужасно

Анонимен
Анонимен
13 октомври 2023 8:40
Гост

И от такива хора чакаме да ни пазят

123
123
13 октомври 2023 8:40
Гост

Ехх, ако се преценявяха наистина етичните качества на магистратите…

Анонимен
Анонимен
13 октомври 2023 8:40
Гост

Позор за цялата прокурорска гилдия

Анонимен
Анонимен
13 октомври 2023 8:40
Гост

Простотия

Мушев
Мушев
13 октомври 2023 8:40
Гост

Този е за изваждане от системата, като минимум

Анонимен
Анонимен
13 октомври 2023 8:39
Гост

Ето кой възпитавал келешчето да бие наред из града.

Калина
Калина
13 октомври 2023 8:39
Гост

Простотията по хората ходи

OMG
OMG
13 октомври 2023 8:39
Гост

Ама в това семейство има нещо много сбъркано.

Съдия
Съдия
13 октомври 2023 8:42
Гост

Нищо объркано. Крушата сливи не ражда! Каквото видял синът, това и прави!

...
...
13 октомври 2023 9:04
Гост

Какъвто бащата такъв и синът

Tрифон
Tрифон
13 октомври 2023 15:24
Гост

Това важи ли за отрочетата на ДС ?

Зарезан
Зарезан
13 октомври 2023 17:27
Гост

Важи за целокупната „демократична общност“ зад Васил Терзиев и на сметката на А за Б.