Софийският районен съд (СРС) отказа да върне в ареста обвиняемия за няколко побоя Васил Михайлов, който е син на бившия вече зам.-окръжен прокурор на Перник Бисер Михайлов.

След близо пет месеца зад решетките, наскоро 18-годишният Михайлов беше оставен под домашен арест, но проверка на Министерството на правосъдието показа, че е нарушавал мярката и е напускал жилището си, а самият той каза, че е ходил на дискотека.

Младежът беше задържан в началото на юни, след като пребил бившия футболист на „Миньор“ (Перник) Румен Андонов. До ареста му се стигна след акция на МВР в града, в отговор на заканата на кмета Станислав Владимиров да оглави протести срещу отказите на полицията да работи по сигнали срещу Михайлов. След ареста на младежа, от МВР съобщиха, че срещу него има три досъдебни производства за различни случаи от последните 6 месеца. На 12 май Михайлов пребил 24-годишен перничанин, а в хода на разследването била събрана информация за още три побоя с негово участие – два през ноември и декември миналата година и един от март тази година, като материалите били докладвани в районната прокуратура в Перник.

След като Михайлов беше освободен близки на пострадалите веднага обявиха, че той отново ще започне да бие и заплашва жертвите си и няма да се съобразява с ограниченията на домашния арест. Преди дни пред бТВ младежът демонстративно обяви, че след толкова време в ареста има нужда да разпуска и излизал постоянно.

„До магазина постоянно, даже ходих на дискотека. Петък имаше дискотека тук, пернишката дискотека и трябваше малко да разпусна, все пак съм била в ареста пет месеца“, каза Михайлов и добави, че в ареста било като на хотел. Иначе, той заяви, че не се чувства виновен за побоите, защото биел само хора с криминални досиета и са си го заслужили.

След интервюто му правосъдното министерство е извършило проверка, тъй като Михайлов трябвало да има електронна гривна за проследяване и няма как евентуалното му излизане да остане незабелязано. По информация на бТВ прокурорският син не е имал проследяваща гривна около денонощие след като се е прибрал в дома си, защото не е имало налична и е трябвало да бъде взета от друг район. Проверката на министерството вече е показала, че той е нарушавал мярката и наистина е излизал от дома си, като веднъж е отсъствал и за около 40 минути.

„Има служител от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, който пряко е наблюдавал този човек и сега ще се изясни какво е било направено и какво е пропуснато. Аз мисля, че домашният му арест приключи. Въпрос на време е, ако още не е, но това се решава от съда, разбира се“, каза днес пред „Нова телевизия“ правосъдният министър Крум Зарков и добави, че се извършва допълнителна проверка, а министерството вече е уведомило МВР, съда и прокуратурата.

По-късно от Софийската районна прокуратура поискаха от съда Михайлов да бъде върнат в ареста. Прокурор Георги Иванов разкри, че са получени вече доказателства от правосъдното министерство и записи с изказванията на Михайлов, които са предоставени на съда. От тях станало ясно, че Михайлов е посетил веднъж питейно заведение, докато е трябвало да бъде в дома си.

Съдът обаче прие, че няма достатъчно доказателства за това, че обвиняемият е нарушил мярката си. Той пък каза, че след като е напуснал ареста е отишъл само за 2 минути до питейно заведение до дома му, където бил оставил ключовете си, а гривната му била поставена на следващия ден.

Гешев: Очаквам оставката на прокурор Бисер Михайлов

Заради случая с Михайлов, главният прокурор Иван Гешев призова бащата на обвиняемия да си подаде оставката като прокурор. От държавното обвинение разпространиха позиция на Гешев, в която той казва, че всички са равни пред закона, но над него стои моралът.

„С ясното съзнание, че родителите не носят наказателна отговорност за своите деца и обратното, за разлика от мрачните тоталитарни времена, аз смятам, че в интерес на справедливостта, на хората от гр. Перник и на институцията Прокуратура на Република България, прокурор Бисер Михайлов ще може и ще има доблестта да поеме своята морална отговорност.

Затова като главен прокурор заедно с Прокуратурата на Република България очакваме оставката на прокурор Бисер Михайлов. С ясното разбиране, че ние прокурорите, останали като единствената преграда пред престъпността, трябва освен да защитаваме хората, и да даваме пример. Пример за стабилна институция, морал, идеали и български ценности“, се казва в позицията на главния прокурор.

64
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
04 ноември 2022 7:59
Гост

Защо се занимавате все с Главния?! Тук проблемът е в системата на изпълнение на Дом.арест. Някой колеги не правят разлика между момента, от който лицето е длъжно да спазва тази МНО и проследяване на изпълнението, сиреч контрола с ел.гривна. Затова се получава чувството за недосегаемост, вкл.и съмнения за вмешателство на бащата, който от позицията на длъжността, може да влияе, както на ОДМВР, така и на разследващите. Струва ми се резонно в тази смисъл, да се отдръпне от поста си. В този казус не може да се прави аналогия с бащата на Гл.прокурор, където ставаше дума за търг.отношения, които не са… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
07 ноември 2022 9:04
Гост

Ами опростете процедурите и определенията като не правят разлика служителите кое какво е. Защо трябва да се правят на умни всички докато пишат закони на компютъра, а в процеса на работа да излиза, че не са и заедно с това да не се спазват никакви закони защото всеки си тълкува обърканите им текстове както си иска…

Анонимен
Анонимен
03 ноември 2022 16:49
Гост

Един призрак броди в парламента – призракът на Гешев. До него друг за компания – този на Сарафов. Ръсят врели – некипели, та се късат. До вчера родителите не носели отговорност за дечинята, сега пък вече носят, утре кой знае какви ще ги плещят. А този прокурор забравете да напусне системата, то какви други бандити щъкат в нея…

Анонимен
Анонимен
03 ноември 2022 15:25
Гост

Главният призова, от морална гледна точка окръжния на Перник да подаде оставка. Освен това по искането на оставки специалисти са Надежда Йорданова и Крум Зарков. Те от сутрин до вечер когато няма какво да кажат все ще свалят Гешев, а то какво стана – нея я свалиха, а другият чака да го отзоват. Голям смях на политическата сцена, а на Гешев му дреме на каскета.

Анонимен
Анонимен
03 ноември 2022 12:59
Гост

Откога е допустимо главният да иска оставката на редови прокурор? Все едно председателят на ВКС да поиска оставката на окръжен съдия. После пак ще слушаме как прокуратурата не била централизирана. И какво точно е направил прокурорът, че да е морално и доблестно да си подаде оставката, освен че е баща на пълнолетно леке? То е ясно какво – скандалът около сина му вреди на имиджа на главния, който идентифицира себе си с институцията прокуратура. Затова следва и най-лесното решение: няма прокурор – няма проблем.

страната на палячовците
страната на палячовците
03 ноември 2022 12:25
Гост

Казал бил на репортер от БТВ, че в петък бил на дискотека и това е „царицата на доказателствата“?!?! Очевидно е, че се е бъзикал с някакви глупави псевсоджурналя, а те като патици и кокошки крякат с пълен глас, вземат мерки и четат присъди от телевизора и от фейсбук… Защо не била изменена мярката му?!?! За кой ли път?! Трябва да се сложи край на тези груби и безпринципни атаки срещу съдебната власт, граничещи с опит за изземване на правомощията й, от лица, наричани незнайно защо журналисти. Всеки в тази държава може да си направи информационен сайт, канал в ютуб, телевизия… Покажи целия коментар »

1313
1313
03 ноември 2022 11:27
Гост

Съдията е отсъдил по вътрешно убеждение. Че поведението на момчето е нагло-ясно се вижда. Живее с чувството за недосегаемот-спортуващ млад мъж, кипи от енергия и тестостерон, иска да демоснстрира превъзходство. Подплатено разбира се и от това, че баща му е прокурор и то не кой да е-зам.окръжен. Проблема е във семейството и възпитанието. Там се коренят причините. Таткото най-вероятно е разказвал, пък и вършил, разни неща. Любимия отрок, който расте със самочувствие на дивак. Аз също съм бивш прокурорски син. Бивш защото майка ми беше прокурор, вече пенсионер. В зората на демокрацията, на 18 год., и аз така си мислех.… Покажи целия коментар »

Слисан от титаничните гешеви мисли
Слисан от титаничните гешеви мисли
03 ноември 2022 18:48
Гост

Тъй, тъй…Както е казал поета – „Влезе в затвора, попадна на хора и стана ЧОВЕК.“ В слуая – попадна „в поделенията на МВР“.

Мая
Мая
03 ноември 2022 11:22
Гост

Модела на поведение, който налагат тези лекета и медиите грижливо тиражират е рекламна кампания на цяла индустрия.
Нито е първото власническо дете, нито ще е последното, което ще безчинства безнаказано.
Как пък БТВ ей така го подпита изпод терасата и той с охота им отговори с търсената от публиката емоция.
Пребити, убити, изнасилени .. във всеки град има по десетки такива случаи извършени от деца на местни тартори и ако не се прикрие и се стигне до процес ВИНАГИ излизат оневинени.

Въвеждане на срочни договори в прокуратурата
Въвеждане на срочни договори в прокуратурата
03 ноември 2022 5:41
Гост

А това,че лице не отговаряло за сина си са дрън, дрън ярина. Дали в САЩ може лице да е прокурор, ако синът му пребива хората от път и над път? За да си прокурор, се изисква и безупречна репутация на роднините ти . нали знаете,че за работа в МВР се правят проучвания и за роднините, дали имат крими прояви. Но такива проучвания не се правят за инсталиране в съдебната система. Значи да си катаджия се проверяват и низхозящи, възходящи, роднини-дали имат противозаконни прояви, а а да си прокурор-няма проблем и със син-бандюга. Странно е. Крайно време е прокурорите да бъдат… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
03 ноември 2022 9:06
Гост

В САЩ такъв като Гешев отдавна щеше да гние в щатски затвор за престъпления срещу правосъдието.

Лебед
Лебед
03 ноември 2022 9:24
Гост

Ами не знаем за прокурорите в САЩ, но знаем за сина на техния президент що за стока е…Публично известно е. След междинните избори републиканците ще извадят на показ всичките престъпления на Хънтър Байдън.

анонимен
анонимен
03 ноември 2022 9:33
Гост

По тази логика и за съдиите се отнася същото.

Анонимен
Анонимен
03 ноември 2022 9:56
Гост

Пич не се напрягай, вярвам че си фен на ДБ, естествено не си ходил на конкурс за магистрат, защото нямаше да говориш така, предполагам, че много ти идва западната пропаганда и САЩ, може преспокойно да си намериш работа в някоя партийна централа, там и без това не им трябва хора, които имат знания по някаква материя, а само да лаят безмислени нещ.

НеЕтичен НеМагистрат
НеЕтичен НеМагистрат
03 ноември 2022 1:12
Гост

Доста нагло е това момче. Какви доказателства има или няма не знам, но да си излизаш и след това се хвалиш по телевизията… Предполагам, че ще има произнасяне и на СГС. Относно искането за оставка. Не, че е неоправдано, но е много популистко. Ако господин Главния прокурор наистина искаше ПРБ да е „Пример за стабилна институция, морал, идеали и български ценности.“ щеше доста повече да се интересува какво се случва в прокуратурите по места и с какви „примерни моралисти“ е пълна институцията, а не да иска оставки, само когато нещата добият широка публичност. Тогава обаче, щеше да му се наложи… Покажи целия коментар »

Жоси
Жоси
02 ноември 2022 21:10
Гост

А Гешев, не казваше ли по повод искане до ВСС за негово отстраняване, че неможе да носи отговорност за поведение на баща си и роднини, че бащата е взел акции от една фирма, за спор собственост за която се водило дело по което Гешев е бил наблюдаващ прокурор.

135Анонимен
135Анонимен
02 ноември 2022 20:39
Гост

Хубаво, Гешев иска оставката на пернишкия прокурор, заради поведение на пълнолетен син. Еми тогава, защо Гешев не подаде оставка за собственото си поведение в този ред мъдри основания за оставки. Ако Гешев, има данни, че пернишкия прокурор е оказал влияние върху съдът и наблюдаващия прокурор от СРП, да ги почва всички, а не да иска оставки. А прокурорчето от СРП, вместо да дава високопарни интервюта и по това дело и за Корнелия Нинова , да вземе да внесе обвинителен акт, вместо да се мота. Ако малкия пернишкия наглец е набил трима, какво, за 5 месеца немогат да се изготвят 3… Покажи целия коментар »

Адвокат
Адвокат
02 ноември 2022 20:14
Гост

Току-що се оказа, че няма данни за нарушение на мярката, така че – няма да изменят мярката – това-онова – пак медиен шум, което пречи на правосъдието, защото се преекспонира – нито е мафиот въпросният келеш, нито е Ел Чапо, нито Ел Ниньо. Не е на място и Главният прокурор – нали нищо не зависи от него – изведнъж се загрижил и сменя прокурори – важно е бащата дали е годен за прокурор, а не синът му. Да го въдворят – при положение, че е буен, да го дисциплинират, системата трябва да ражда – а не да изражда, как се… Покажи целия коментар »

Проскубания бухал
Проскубания бухал
02 ноември 2022 16:54
Гост

Крумчо се изказва малко като в онова сутрешно интервю, в което каза, че биел старци. Много е сигурен този представител на изпълнителната власт за бъдещото произнасяне на съда. Отгворността е лична и трябва да се докаже виновно поведение на бащата, ако искаме да има реална справедливост.

анонимен
анонимен
02 ноември 2022 15:24
Гост

Бащите не носят наказателна отговорност за делата на пълнолетните си деца. И няма причина прокурорът да подава оставка. Та той вероятно е съсипан. И спрете да морализаторствате за ролята на домашното възпитание и т.н., и т.н. Никой не знае какво ще му дойде до главата.

Бозьо Кифлев
Бозьо Кифлев
02 ноември 2022 16:01
Гост

ох, горкият съсипан прокурор! ако тати не беше прокурор, дали полицията щеше да се прави на ущипана, или щеше да е задържала синчето досега? перничани могат да препрочетат „Маминото детенце“ на дяда Каравелова, та да знаят с кого си имат работа.

анонимен
анонимен
02 ноември 2022 16:24
Гост

Бащата е съсипан!!!!!!!!!!! Няма значение прокурор ли е, бозаджия ли е, кифла ли е!

необосновано предположение
необосновано предположение
02 ноември 2022 20:33
Гост

Не знаете дали е съсипан.

Лебед
Лебед
03 ноември 2022 9:26
Гост

Пише се „Ощипан“, а не „Ущипан“. Преди да пращаш другите да четат, добре е ти самият да се ограмотиш.

Мммм
Мммм
02 ноември 2022 14:20
Гост

Иначе има хубаво тяло:)))). Такова красиво момче, а така да се излага. Детешка работа

Иван
Иван
02 ноември 2022 14:12
Гост

Как няма кой да го смели от бой това леке и да го приземи на земята? Някои хора се мислят за недосегаеми. Какво ще стане, когато държавните органи отказват да работят и правосъдната система абдикира? Хората, пострадали от престъплението, ще вземат инициативата в свои ръце. Но има ли някой интерес да се докараме дотам? Изобщо защо трябва да си стига дотам?

Анонимен
Анонимен
02 ноември 2022 13:37
Гост

Да се чудиш на глупостта на това момче- цял областен град се занимава с него, а то дава интервюта на балкона, прави се на интересен и важен, държи се цинично и нагло-а в крайна сметка е малко местно келешче!

Никита
Никита
02 ноември 2022 13:33
Гост

Да се връща. Поредното разглезено лекенце.

Гешо
Гешо
02 ноември 2022 13:05
Гост

Гешев яхва вълната по-бързо от Копейкин и сие… Положението е чудно. Жалко само за читавите прокурори, които трябва да търпят този неизживян политик/главен прокурор.

Гражданин
Гражданин
02 ноември 2022 13:39
Гост

Евала на постъпката на Гешев. В нормална държава това отдавна да беше направено. И един въпрос -колко са читавите прокурори…не са много.
Жалкото е че сега ще уволнят може би прокурора Михайлов, но след година, като отмине този шум той ще се завърне на бял кон и то със солидно обезщетение платено от всички нас.

80%
80%
02 ноември 2022 19:54
Гост

За син побойник – оставка на бащата?! Да предположим, че е нормално! Но следват въпроси:
-По аналогия, ако бащата е купил акции/дялове от дружество, за които някои съдружник/акционер твърди, че е бил изнуден да продава, дали не е нормално да се иска оставка на синът?!
-Ако някой баща е „нашамерил“ дете, зашото прди това то е „нашамарило“ неговият син, какво да прави този баща по отношение на оставката?!

НеЕтичен НеМагистрат
НеЕтичен НеМагистрат
03 ноември 2022 1:23
Гост

И аз мисля, че не са много. Със сигурност са малцинство – като читавите хора във всяка сфера в странта. Лошото обаче е, че на много от останалите прокурори им липсват не само нравствени качества да бъдат магистрати, а и професионална подготовка.

Любител
Любител
02 ноември 2022 12:58
Гост

Интересно ми е Крумчо какъв опит има като юрист, та е министър на правосъдието ?

Анонимен
Анонимен
02 ноември 2022 18:12
Гост

Много е далеч от Барни Ръбъл

анонимен
анонимен
02 ноември 2022 12:51
Гост

Не е ок да се иска оставката на бащата, ако няма отношение към случилото се. Виждала съм как най-прекрастните, успешни, морални, етични и благородни хора възпитават добре децата си, а те, уви, попадат в лоша среда, стават неконтролируеми, отключват психични проблеми – хазарт, алкохол, наркотици, клептоманство. И родителите са съсипани, правят всичко възможно да си „вкарат“ в пътя, плащат терапии, плащат борчове, срамуват се пред колегите си…. но резултат без промяна.

Бащата е достатъчно съсипан, не трябва да му се взема хляба и професионалното достойнство. В статията нищо не пише за негови провинения.

Лекенца Ацнекел
Лекенца Ацнекел
02 ноември 2022 12:30
Гост

Истината е че всеки град има по 2-3-ма синчета, бащата първо полицай 20 години след това съдя разбира се никога не е в нарушение, в противен случай обжалва.

Хари
Хари
02 ноември 2022 13:35
Гост

И естествено печели.

САМАТА ИСТИНА
САМАТА ИСТИНА
02 ноември 2022 17:59
Гост

Баща му държавен служител, завързал връзки, вика на синковеца – виждам, че за нищо не ставаш, ще те правим полицай. Стане катаджия, още на първата смяна вика на старшия, как вървят почерпките, че съм си харесал БМВ Е60, до месец, два да гърмя. Върти палката, гледа лукаво.

16-ти април
16-ти април
02 ноември 2022 12:25
Гост

Айдеее, очакваме адв. Бисер Михайлов по залите да защитава и да се бори срещу престъпността…..

Ужас
Ужас
02 ноември 2022 11:49
Гост

Докога така?! Преди време имаше подобен случай пък с НАПаджийски син! По едно време с МВР син, сега и с прокурорски син! Утре сигурно със съдийски син!? Докога така?!

Юрисконсулт
Юрисконсулт
02 ноември 2022 11:31
Гост

Аз станах свидетел в нашата кооперация синът на едно младо семейство да казва на една наша възрастна съседка – “мръдни са уе, дъртачке!”. Изключително грозна картинка беше.

Анонимен
Анонимен
02 ноември 2022 11:19
Гост

Има много колеги и колежки в системата, които нямат деца, а биха искали, ама честно да ви кажа, в някои случаи е беля и истинско нещастие да имаш и такъв син, като тоя образ от Перник.

Макаренков
Макаренков
02 ноември 2022 13:36
Гост

Първите шест години…

Анонимен
Анонимен
02 ноември 2022 11:19
Гост

Не ги бият сега младите и израстват лааайнааа.

Вервайте ми
Вервайте ми
02 ноември 2022 13:38
Гост

Боят не е решение.

Много строго този Крумчо
Много строго този Крумчо
02 ноември 2022 11:07
Гост

А въобще защо мамин Крумчонсе изказва по този казус извън неговите правомощия ? Не съм забелязал Крумчондс е много възпитан нищо че е само префиден. Защо се взима за общественик ? Има си органи те да се изказват с актове а не някой си случайник – парашутист в изпълнитената власт

Анонимен
Анонимен
02 ноември 2022 11:05
Гост

Гешев вече пресоли манджата с този откровен и постоянен популизъм.

Анонимен
Анонимен
02 ноември 2022 10:55
Гост

Баща му защо не се замисли- да ми разваля авторитета на магистрат, би трябвало децата на магистратите да са много възпитани и с високо чувство на отговорност хора. Това е недопустимо!!! Вина имат родителите му, защото не са го възпитали. Ама аз не виня изцяло и родителите му, защото просто живеем в такъв съвременен свят, че почти всички деца израстват като този. Просто обстановката, компанията е такава и като се движи в нея, то просто няма как да не се превърне в хулиган.

Мхм
Мхм
02 ноември 2022 10:51
Гост

Извинявам се, но ако бях на мястото на баща му….айде да не казвам голяма дума, ама веднъж щеше да ми се оплете в ръцете, въпреки че ми е дете.

:))
:))
02 ноември 2022 10:48
Гост

В килията не го ли превъплатиха в булка?! Поука не си ли взе??

Гут
Гут'ту
02 ноември 2022 10:44
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Харизанов
Харизанов
02 ноември 2022 10:38
Гост

Поредното разглезено синче. Абе хора, отглвждайте и възпитавайте децата си нормално, не злоупотребявайте с парите си или с позицията си за да възпитавате келеши

Kamenolska
Kamenolska
02 ноември 2022 10:37
Гост

Изобщо зщо е бил под домашен арест?

Спиро
Спиро
02 ноември 2022 10:37
Гост

Е, Перник уважаеми…

Игнатии
Игнатии
02 ноември 2022 10:37
Гост

Спорен е тоя. Явно има агресивно поведение. Явно има изцепки. Изживява се, кято крал на Перник

Бъдещ съдия
Бъдещ съдия
02 ноември 2022 10:35
Гост

Браво на момчето! Смело е! Така трябва. Все пак един живот живее, трябва от всичко да опита. И моята баба на село правеше магии, колко хора върза самооо, ама не я съдиха.:)

Eleonora
Eleonora
02 ноември 2022 10:35
Гост

Според мен този тип не трябва да е на улицата

Харалампиева
Харалампиева
02 ноември 2022 10:34
Гост

Явно кръвта вода става

Чавдар
Чавдар
02 ноември 2022 13:40
Гост

E, много ясно.

Hari
Hari
02 ноември 2022 10:34
Гост

На това ли го е възпитал Бисер Михайлов?

Анонимен
Анонимен
02 ноември 2022 10:34
Гост

Гледах интервюто, малко му трябват курсове по БГ НПП и НП, но пак има добри идеи. С отказите ми е интересно как ще има съдебен контрол на извънпроцесуална дейност, този контрол за какво ще бъде за законосъобразност, за целесъобразност?!? По-добре да махат предварителните проверки и директно да образуват, че не се спряха с това с проверките, естествено само за някои престъпления, че ще задръстят брутално съдилищата. Пък и дали не е противоконституционно не се знае много, много.

Ananiev
Ananiev
02 ноември 2022 10:33
Гост

Определено е за присъда и в затвора

Lola
Lola
02 ноември 2022 10:33
Гост

Изключително скандален е тоя син на прокурор

Георги Ат.
Георги Ат.
02 ноември 2022 11:18
Гост

Щото пък бащата е цвете?! Крушата не пада далече от дървото …