Софийският районен съд (СРС) остави за постоянно в ареста 18-годишния Васил Михайлов, който е обвинен за побой над двама души в Перник и отправена към жена закана с убийство.

Младежът беше задържан, след като миналата седмица пребил бившия футболист на „Миньор“ (Перник) Румен Андонов. До ареста му се стигна след акция на МВР в града, в отговор на заканата на кмета Станислав Владимиров да оглави протести срещу отказите на полицията да работи по сигнали срещу Михайлов.

Оказа се, че задържаният е син на зам.-окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов и затова прокурорите в града са се отвели и разследването се ръководи от районната прокуратура в София. Самият Бисер Михайлов преди 12 години беше задържан и разследван за лихварство, но обвиненията не бяха доказани и той се върна на работа в прокуратурата, а преди 4 години беше кандидат за окръжен прокурор на Перник.

След ареста на младежа, от МВР съобщиха, че срещу него има три досъдебни производства за различни случаи от последните 6 месеца. На 12 май Михайлов пребил 24-годишен перничанин, а в хода на разследването била събрана информация за още три побоя с негово участие – два през ноември и декември миналата година и един от март тази година, като материалите били докладвани в районната прокуратура в Перник.

На 29 май Михайлов пребил 51-годишен мъж пред заведение в града, за което е започнало друго разследване. На помощ на пострадалия се притекъл негов приятел, който прострелял Михайлов в крака с въздушен пистолет. Само две седмици по-късно 18-годишният мъж пребил и бившия футболист Румен Андонов, след което вече беше задържан.

Междувременно бяха публикувани и клипове, на които се вижда бруталната агресия, с която младежът, който тренира кикбокс, пребива хората. В един от тях се чува и как той се обръща към лежащ на земята мъж с реплики „Полицайче ли си, бе брат?“ и го предупреждава да не се изправя. Глас зад камерата пък го моли да спре, а нападателят заплашва и него да го „разбие“.

„Това може да е монтаж, такива неща аз не правя. Не знам дали сте чували за фотошоп, за монтаж, за такива работи, а и записите не са доказателство в съда“, каза пред бТВ Михайлов преди да бъде задържан и обясни, че работел като лична охрана и имал участие във фирма за кредити, където напълно законно, по думите му, се занимавал „със записни заповеди“.

„При всяко задържане Васил Михайлов е казвал, че никой нищо не може да му направи. Знам, че живее в хотел, защото баща му го е изгонил. Има слухове, че е биел и родителя си”, разказа пък съпругата на пребития бивш футболист Румен Андонов – Марияна.

За да остави за постоянно Михайлов в ареста, съдът прие днес, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че е извършил престъпленията, за които е обвинен и има реална опасност да извърши друго. Определението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийския градски съд.

36
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
анонимен
анонимен
18 юни 2022 15:20
Гост

Да не съдим прибързано родителите по детето. Средата е важна и понякога, в малките градове, от нея трудно се бяга.

Анонимен
Анонимен
16 юни 2022 21:19
Гост

Какъв Каскет, каква пресконференция, абе хора пийте си хапчетата и не пишете по форуми за юристи! Става въпрос за един келеш, лигльо и мамин синковец. Не мисля, че има родител, който няма да се срамува от детето си, ако го види в такава ситуация, но съм сигурен и, че всеки родител ще застане зад детето си. Жалко за този младеж, който жестоко е объркал пътя. Жалко за пострадалите от действията му. Жалко за цялото ни общество, което отглежда такива млади хора, защото те са отражение на възрастните – зли и жестоки.

Виц
Виц
17 юни 2022 15:41
Гост

Какво стана бе калъф, видя ли, че милиционера даде пресконференция! Не можа да се с държи да се прави на велик като видя микрофоните! Тиквата 2!

Георги Георгиев
Георги Георгиев
16 юни 2022 20:57
Гост

А защо всички прокурори в Перник са се отвели?! Какво им пречи да участват в процеса, все пак принципът на независимостта и законността трябва да е над всичко! Ама бащата на това момче, който е и заместник-окръжен прокурор, е натиснал за врата цялата Районна прокуратура в Перник и ония обвинители ги е страх копче да кажат.

Разлика, а?
Разлика, а?
16 юни 2022 20:36
Гост

Каскетът няма ли да даде пресконференция и да обяви колко е виновен келеша ила щом баща му е прокурор презумпцията за невиновност и с различен интензитет от случаите Иванчева, Арабаджииеви, Бобокови, Баневи и разни други?

промяна
промяна
17 юни 2022 11:32
Гост

Градовете Перник и Своге и съответно Прокуратурите в тях са слабост на Боко и Гешев,защото символизират самите тях…примери много…

иван
иван
16 юни 2022 20:20
Гост

Докато не се реформира юридическото образование до такава степен, че наистина право да завършват образовани хора, а не събрани от кол и въже по множеството правни факултети, влизащи с 2-ки и докато не се реформира прокуратурата, до степен да се сведе прокурора до една страна в процеса, каквато всъщност е, а не магистрат, ще е това. Прост човек, на който се даде власт прави това-таакива са му децата, такъв му е примера

МАРИН МАРИНОВ
МАРИН МАРИНОВ
17 юни 2022 6:01
Регистриран
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Недоумяващ
Недоумяващ
17 юни 2022 17:02
Гост

Никога няма да успеете да постигнете право да се учи само в СУ.
Всеки има право на равен достъп до образование и всяка област заслужава юридически факултет.
Заврете си елитаризма там, където слънце не огрява.

Бай Ганьо
Бай Ганьо
17 юни 2022 17:42
Гост

мисля, че можеш да помолиш майка ти за целта – да си го завре там, където слънце на огрява

Проскубания бухал
Проскубания бухал
18 юни 2022 13:03
Гост

Не е елита ритъм, а проста сметка. Има прекалено много юридически факултети в България и е по-добре да се акцентира върху 2 макс. Останалите да си бъдат частни, никой не ум пречи. Недейте комплексарската, моля, за всички има място под слънцето, спокойно. Професионализмът е но, което се гради след завършване на университета, така че време има,който иска да се докаже.

Анонимен
Анонимен
16 юни 2022 20:15
Гост

В един знаменит филм /Гладиатор/ бащата казва на сина си, преди последният да го убие.
– Твойте недостатъци сине са мой провали като родител.
Не мисля, че и на бащата на това момче му е лесно, пък ако ще и президент да е!

Бисер
Бисер
16 юни 2022 18:57
Гост

Поредният, който си мисли, че е хванал Господ за шлифера. А иначе е един обикновен престъпник.

Дичо
Дичо
16 юни 2022 18:58
Гост

Повдига ми се от такива самонадеяни младежи със самочувствие без покритие.

Щерев
Щерев
16 юни 2022 18:59
Гост

E, за сметка на това баща му го покрива успешно и натиска хората да си мъчат за поразиите на сина му.

Добро утро
Добро утро
16 юни 2022 18:47
Гост

Естествено, че има реална опасност да извърши друго престъпление.

Asen
Asen
16 юни 2022 18:42
Гост

Да, ние сме чували за фотошоп и за монтаж. А той от къде е наясно, че тези доказателства не важат в съда.

МАРИН МАРИНОВ
МАРИН МАРИНОВ
17 юни 2022 6:04
Регистриран

НАЛИ АСЕНЧО. ВИЖ ГО ТИ НЕГО ПИТА ДАЛИ ЗНАЕМ КАКВО Е ФОТОШОП И МОНТАЖ, А С ЦЯЛОТО СИ НАХАЛСТВО ДАВА ПРАВНИ ОМНЕНИЯ ТОЯ КЕЛЕШ. БЛАГОДАРЯ ТИ ,ЧЕ МЕ РАЗМЯ.

МАРИН МАРИНОВ
МАРИН МАРИНОВ
17 юни 2022 6:07
Регистриран

ИМАМ ПРЕДВИД „РАЗСМЯ“

Anonimen
Anonimen
16 юни 2022 18:40
Гост

Поредното разглезено лекенце, което се крие зад гърба на баща си.

Истината
Истината
16 юни 2022 19:03
Гост

Доста прокурорски синчета и дъщерички от този тип има

Николай
Николай
16 юни 2022 18:39
Гост

За половин година-три досъдебни производства за различни случаи. Този е ясен като бял ден.

Анонимен
Анонимен
16 юни 2022 17:42
Гост

Момчето лежи на страната, че баща му е прокурор, а и зам.-окръжен такъв. Но това няма значение, тъй като прокурорът действа посредтвом закона и КРБ. Ако си мисли, че ще го защитава и прикрива -сериозно се лъже, веднага ще се сезира ВКП. А малкият си заслужава да бъде на топло.

Анонимен
Анонимен
16 юни 2022 17:41
Гост

Трябваше кметът да заплаши с протести, за да се задействат МВР и прокуратурата

Анонимен
Анонимен
16 юни 2022 17:40
Гост

Перник е новото Галиче

Анонимен
Анонимен
16 юни 2022 17:39
Гост

На този малко му е бил боя

по същество
по същество
16 юни 2022 17:38
Гост

Тук по същество става дума за психопатия и липса на елементарно възпитание

Проскубания бухал
Проскубания бухал
16 юни 2022 18:04
Гост

Лошото е, че май не е разстройство на съзнанието, а чиста наглост и чувство за безнаказаност. Този младеж олицетворява най-грозната част от подрастващите, на които им предстои да поемат щафетата и да продължат да градят България. Жалко и тъжно е всичко това.

Хари
Хари
16 юни 2022 18:51
Гост

Жалкото е, че много младежи са тръгнали по този път. И за тях това е модерно и нормално.

Анонимен
Анонимен
16 юни 2022 17:38
Гост

„Браво“ на МВР и ПРБ. Цял град вдигнат на ура от това леке, а те гледат сеир. Изродия

анонимен
анонимен
16 юни 2022 17:40
Гост

Like father like son

Добринка
Добринка
16 юни 2022 18:53
Гост

Смее ли вече човек да се оплаче. Като знаят кой е баща му.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
16 юни 2022 17:23
Гост

Време е малкото арогантно ко*****це да си получи заслуженото.

Пеев
Пеев
16 юни 2022 17:22
Гост

Има сведения, че бащата прокурор, доста време е притискал органите на реда, относно синчето му.

Анонимен
Анонимен
16 юни 2022 17:36
Гост

А вярно ли е, че бащата е бит от сина

Макаренко
Макаренко
16 юни 2022 18:55
Гост

Явно не е ял достатъчно бой като малък.