Прокурорският син от Перник Васил Михайлов се призна за виновен за нанесена средна телесна повреда на младеж в Созопол и се споразумя за година и половина пробация, която включва и 100 часа безвъзмезден труд.

Поредното обвинение на Михайлов беше за случай от лятото на 2021 г. в Созопол, когато ударил в лицето непознат млад мъж след възникнал преди това скандал между две компании. Михайлов нападнал двама души, като единият опитал да защити приятеля си, но получил силен удар в лицето, след който претърпял няколко операции.

Говорителят на районната прокуратура в Бургас Зорница Щърбева определи деянието като брутално. След като Михайлов се е признал за виновен е било сключено и споразумението, което съдът е одобрил, след като е преценил, че не противоречи на закона и морала.

От прокуратурата обясниха, че пробацията включва задължителна регистрация по настоящ адрес в Перник, с явяване за подпис два пъти седмично при пробационен служител за година и половина, задължителни пробационни срещи за същия период и полагане на 100 часа безвъзмезден труд за една година. Тепърва ще се изяснява и какво точно ще работи Михайлов.

Вчера в Софийския районен съд беше проведено второ разпоредително заседание по другото дело срещу сина на пернишкия прокурор Бисер Михайлов, след като се наложи то да бъде поето от нов състав. В него Васил Михайлов е подсъдим за 8 престъпления – за нанасяне на средни телесни повреди на трима души, леки телесни повреди по хулигански подбуди на други двама, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и за закана с убийство.

Младият мъж остава в ареста, след като съдът и вчера отказа да му определи по-лека мярка за неотклонение заради опасност да извърши престъпление. Михайлов беше задържан в началото на юни миналата година и през есента беше освободен за кратко под домашен арест, но се оказа, че веднага е нарушил мярката и е напуснал жилището си, още преди да му бъде поставена електронната гривна, поради което отново беше задържан.

27
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
12 април 2023 8:10
Гост

Щом за всички други, обвинени за такова престъпление може, значи и за този келеш трябва закона да се прилага еднакво спрямо всички. Друг е въпроса за справедливостта и целите на закона, но като се има предвид, че е първо осъждане, законосъобразно е наказанието. То и доживотен затвор да му бяха наложили, пак същото ще се постигне. Младежът е израснал на криво, нали се видя, че и в ареста се биеше. Все ще си намери майстора, защото това, което сам си направиш, никой не може да ти причини, а Господ забавя, но не забравя!

345
345
11 април 2023 21:47
Гост

Първо в НК, няма термин брутално престъпление!
Второ щом определя деянието като брутално, защо се съгласява прокуратурата на това наказание! Шизофренно поведение на морските прокурори!
Чакат СРС да му наложи ефективно наказание лишаване от свобода и да групират наказанията. За стъкмистиката на морската прокуратура всичко е ок, няма горещо дело! В стилистиката на говорителката явно брутално несъответствие между наказанието и деянието и деецът! Но защо е така, защото наблюдаващия прокурор го мързи да си докаже обвинението в съдебната фаза и кляка на споразумение! Брутално!

The Watcher
The Watcher
11 април 2023 13:44
Гост

Може и да се отърве от тежка присъда, но рано или късно ще срещне някой по-корав бияч от него и ще бъде наказан. Човешкото правосъдие не достига до всички, но Божието не пропуска никого

Жана
Жана
11 април 2023 20:48
Гост

Прав си, но тогава въпросът е защо плащаме заплати на съдии и прокурори, след като ще чакаме Бог да им свърши работата? При такова хуманно към престъпниците и нехуманно към жертвите им наказателно правосъдие, можем спокойно да минем без него.

Рики
Рики
11 април 2023 13:40
Гост

Поредният разглезен и самозабравил се.

Цветан
Цветан
11 април 2023 13:38
Гост

За мен 100 часа безвъзмезден труд са леко наказание.

Спиридон
Спиридон
11 април 2023 13:39
Гост

Е, знаеш кой е баща му.

Ето как е в САЩ
Ето как е в САЩ
11 април 2023 17:32
Гост

В САЩ-при прегрешения на сина, и то за дори дреболии(шофиране над превишената скорост, пресичане на червено и тн.-всичко това влиза в досиета, и в САЩ не се прави разлика между престъпления и административно нарушение-всичко влиза в досието и е кирлива риза) прокурорът е уволняван. Там няма доживотно инсталиране, няма несменяемост, няма такова безумие-прокурор да е равен на съдията, прокурорът е нещо като полицай с право да повдига обвинения. В САЩ-ако жена ти, синът ти ,внукът ти, братовчедите ти не са сто процента със чисто досие не може да бъдеш прокурор-уволняват те, и уволнението на прокурор НЕ полежи на съдебно оспорване.… Покажи целия коментар »

Фъки
Фъки
11 април 2023 20:07
Гост

Това прилича на едно наше близко минало- там как ще ставаш прокурор, ако има криминално проявен в рода ти.. с една дума, прилича на свободно съчинение (да не напиша „глупости“). Айде стига с тая възхвала на САЩ, колкото положителни неща има там, поне толкова са и отрицателните. На пръв прочит, най-големия абсурд- самопризнанието е достатъчно за осъдителна присъда. Играят ти два шамара, признаваш си и то без защитник, айде виновен си.

стругар от Кремиковци
стругар от Кремиковци
11 април 2023 20:39
Гост

Е, те това е демокрация…..

Само не и САЩ
Само не и САЩ
11 април 2023 23:04
Гост

Затова там прокурора и съдията се избират като в политическа кампания-спонсори,гласуване, медийна реклама и тотална зависимост. САЩ са най-голямата илюзия за почтеност и спредливост. Не се залъгвай.
Ако тук съдиите се избираха така щеше да е страшно. Представи си Лена, Волен, Поптодорова или който искаш всъщност от „великите“ ни политици – да правораздава. Направо ми настръхват косите от подобна мисъл. Не,че сега няма поводи за критика,но все пак…

Фики
Фики
11 април 2023 13:34
Гост

Поне си е признал вината.

Камелия
Камелия
11 април 2023 14:31
Гост

И какво като я е признал? Това да се признаеш за виновен и да изпитваш чувство за вина няма общо едно с друго. Признавам се за виновен и хоп – по-леко наказание получавам.

Пенчо бре
Пенчо бре
11 април 2023 15:31
Гост

По принцип сте права, но можеше да отрича и да разиграва с години състава и да трупа дългове за сметка на бюджета на съдебната система, като ходи на разходки с придружители от Охраната всеки месец от Перник до Бургас за сметка на данъкоплатците /както правят доживотниците/.

Хамелина
Хамелина
11 април 2023 13:08
Гост

Точат се с години, като на всички е ясно, че се прави за да измислят адвокатите какво да го правят и тати да плати на съдия.

Тарамунска
Тарамунска
11 април 2023 13:07
Гост

Ясно е, че ще го измъкнат

Nikola
Nikola
11 април 2023 13:05
Гост

Бащата беше ясно, че ще го отърве

Петров
Петров
11 април 2023 13:35
Гост

А иначе за кокошка няма прошка.

Гърменска
Гърменска
11 април 2023 13:05
Гост

Такива екземпляри нямат място на улицата

Шпарков
Шпарков
11 април 2023 13:04
Гост

Те така пускат най-опасните. Със споразумение

Stratiev
Stratiev
11 април 2023 13:04
Гост

Сега ще го пуснат на свобода. И пак ще върши золуми

Кънева
Кънева
11 април 2023 13:02
Гост

Ми категорично мисля, че все пак трябва да лежи масивно време в затвора

Симо
Симо
11 април 2023 13:36
Гост

Е, баща му го отърва.

Lubenova
Lubenova
11 април 2023 13:02
Гост

Според мен накрая пак ще го пуснат. Това са мурафети за да излезе по-бързо на свобода

Пашова
Пашова
11 април 2023 13:01
Гост

Е адвокатите така ще му кажат.

fivosiv520@hrisland.com
fivosiv520@hrisland.com
11 април 2023 12:59
Гост

Thank you so much for sharing all this wonderful information.
Burst Fade Haircut For Men

Brymbrym
Brymbrym
11 април 2023 12:39
Гост

Татенцето още ли е прокурор ?