Прокуратурата ще иска отново постоянно задържане за сина на бившия зам. окръжен прокурор на Перник Бисер Михайлов – Васил.

От държавното обвинение съобщиха, че Васил Михайлов е обвинен за закани с убийство към приятелката му, които били отправени няколко пъти, докато е бил и под домашен арест, и задържан.

На 21 юли Софийският градски съд измени най-тежката мярка за неотклонение на Михайлов в домашен арест, а от днешното съобщение на прокуратурата става ясно, че същия ден младият мъж е отправил последната закана към приятелката си, като те са общо четири, а първата е от есента на миналата година, когато той за кратко отново беше оставен под домашен арест.

„На 28 октомври  2022 г. около 04,00 часа в апартамент в Перник, Васил Михайлов се заканил с убийство на жената, като ѝ казал: „Ще те убия! “, а след това започнал да нанася удари с ръка по лицето ѝ. На неустановена дата през декември 2022 г. и на 1 юли 2023 г. се обадил на жената по телефона и отново ѝ казал, че ще я убие. На 21 юли  2023 г. около 17,30 ч. в Перник обвиняемият отново се заканил с убийство спрямо Б.Р.“, посочиха от държавното обвинение. Ако обвинението за заканата с убийство се докаже, Михайлов може да получи наказание до 6 години затвор. Във връзка с новото разследване са били извършени обиск и претърсвания и изземвания на адреса му в Перник, и са били събрани доказателства срещу младия мъж, поясниха от прокуратурата и добавиха, че ще искат отново постоянно задържане за Михайлов.

Той е подсъдим в Софийския районен съд за извършването на 8 престъпления – за нанасяне на средни телесни повреди на трима души, леки телесни повреди по хулигански подбуди на други двама, за хулиганство и за закана с убийство. Срещу него има дело за побой и в Сливница, а през пролетта се споразумя с прокуратурата в Бургас за година и половина пробация за нападение над двама души.

Делата срещу Михайлов започнаха през лятото на миналата година, когато той беше задържан, след като пребил бившия футболист на „Миньор“ (Перник) Румен Андонов. До ареста му се стигна след акция на МВР в града, в отговор на заканата на кмета Станислав Владимиров да оглави протести срещу отказите на полицията да работи по сигнали срещу Михайлов.

В края на октомври Михайлов беше пуснат под домашен арест след близо 5 месеца зад решетките, но проверка на Министерството на правосъдието показа, че е нарушавал мярката и е напускал жилището си, а самият той каза, че е ходил на дискотека. След това беше върнат в ареста и остана зад решетките до юли месец.