Софийският градски съд (СГС) върна в ареста Васил Михайлов, който е син на бившия вече зам.-окръжен прокурор на Перник Бисер Михайлов и е обвинен за нанесени побои.

В края на октомври 18-годишният Михайлов беше пуснат под домашен арест след близо 5 месеца зад решетките, но проверка на Министерството на правосъдието показа, че е нарушавал мярката и е напускал жилището си, а самият той каза, че е ходил на дискотека. Въпреки това, миналата седмица Софийският районен съд (СРС) отказа да го върне в ареста, след като прие, че няма достатъчно доказателства, че е нарушавал мярката си.

Младежът беше задържан в началото на юни, след като пребил бившия футболист на „Миньор“ (Перник) Румен Андонов. До ареста му се стигна след акция на МВР в града, в отговор на заканата на кмета Станислав Владимиров да оглави протести срещу отказите на полицията да работи по сигнали срещу Михайлов. След ареста на младежа, от МВР съобщиха, че срещу него има три досъдебни производства за различни случаи от последните 6 месеца. На 12 май Михайлов пребил 24-годишен перничанин, а в хода на разследването била събрана информация за още три побоя с негово участие – два през ноември и декември миналата година и един от март тази година, като материалите били докладвани в районната прокуратура в Перник.

Близки на пострадали от побоите обявиха, че Михайлов отново ще започне да тормози и заплашва жертвите и няма да се съобразява с ограниченията на домашния арест. Младият мъж пък даде и интервю за бТВ, в което демонстративно обяви, че след толкова време в ареста има нужда да разпуска и излизал постоянно, а престоят му в ареста бил като в хотел.

Проверката на правосъдното министерство показа, че на Михайлов е трябвало да бъде поставена електронна гривна за проследяване, но е имало забавяне от едно денонощие. Оказа се, че наистина обвиняемият е излизал от дома си и е отсъствал от адреса за около 40 минути. Той пък обясни, че е отишъл само до заведение до дома му, за да вземе ключовете си, тъй като били оставени там.

За разлика от първата инстанция, градският съд не прие тези аргументи и посочи, че друг е можел да му донесе ключовете, без да се налага Михайлов да напуска апартамента си. Съдът определи като неправилна преценката на СРС, че няма доказателства за нарушаване на досегашната му мярка, тъй като има показания на полицай, които са били игнорирани от първата инстанция, защото не са имали всички необходими подписи. Този пропуск е бил отстранен и от показанията на полицая става ясно, че като преглеждал записи от камера е видял, че Михайлов вместо да влезе веднага в жилището, е посетил заведението. Определението на градския съд е окончателно.

Заради случая главният прокурор Иван Гешев призова бащата на обвиняемия да си подаде оставката като прокурор.

31
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Андрю Тейт
Андрю Тейт
11 ноември 2022 10:07
Гост

Пак ли ни занимават с това? Един идиот набил други идиоти и вече го изкараха бандит №1, смешна история цялото ни общество стана такова, пълно с лигльовци, които знят само да мрънкат. Аз искам да чуя и гледната точка на момчето, щото така нещата ни ги представят много едностранно. Нали сте юристи в този форум, изводи се правят, когато имаш всички факти и обстоятелства

Анонимен
Анонимен
11 ноември 2022 13:10
Гост

Дано не ти се налага, защото той първо бие, а след това обяснява, че наказва хора с крим. регистрации.

Анонимен
Анонимен
11 ноември 2022 13:33
Гост

Гледай му идиотските интервюта през терасата, които го върнаха в ареста и ще му разбереш гледната точка, а тя е „аз съм номер едно, е..л съм ви всичките“!

Андрю Тейт
Андрю Тейт
11 ноември 2022 15:25
Гост

Вижда се, че сляпо вярвате на това, което ви се казва по ТВ. Както в случая с таксиджията и момчето, където уж шофьора на таксито го бяха били 10 човека, ама после истината се оказа съвсем друга. То да се правят такива заключения на база на това какво ви се казва по тв не е много добре, да вярвате като стадо овце. Не казвам, че е невинен или виновен, но за да има истинска справедливост нали трябва да имаме всички факти? Историята ни се представя едностранно , търси се сензацията, не го ли виждате това. И веднага скачате да правите… Покажи целия коментар »

политнекоректен въпрос
политнекоректен въпрос
11 ноември 2022 8:36
Гост

Да питам- а кога ще бъде задържан прокурора, който , преди години нападна и преби дете, и то дете с тежки сърдечни проблеми в училищна лавка, случаят беше изнесен и в медиите, а и ВСС го гледа-та ясно за кой случай иде реч? Че прокурорските низходящи бият гражданите-видяхме, ама виждаме,че и самите прокурори могат да дерибействат безнаказано. Решава,че е предреден(което не е така-в даденото училище учениците са с предимство в междучасието, а и възниква въпроса какво търси пълнолетно лице в ученическа лавка), и нанася побой на дете, и сега се чака давността да издавности. И за прокуратурата и за ВСС… Покажи целия коментар »

Колегааа…
Колегааа…
10 ноември 2022 15:52
Гост

Познавам баща му. Колеги сме, общували сме из разни обучения и квалификационни курсове. Добър професионалист е, разбира си от работата, не виждам защо Гешев му иска оставката.

Анонимен
Анонимен
10 ноември 2022 20:56
Гост

Защото не е възпитал сина си и не се чувства, че съжалява и укорява постъпките му. Урежда му МНО, както късно поставяне на гривна и занижен контрол на сигнала. Плаща на адвокати да защитават зверства, издевателства, мъчения, а в съд. зала е толкова нагъл, че прекъсва съдиите, направо се чудя как го изтърпят! Дано никой, никога не става жертва на такъв звяр!

Анонимен
Анонимен
10 ноември 2022 14:46
Гост

Тоя сам си се вкара в ареста с тъпите интервюта по балконите!

Анонимен
Анонимен
10 ноември 2022 12:56
Гост

Заедно със сина, трябва да понесат отговорност и родителите, защото този младеж не е плод само на разпадащите се ценности в обществото, но и на липса на контрол, дисциплина и възпитание от родителите му. В случая няма значение каква е длъжността на бащата, той е изградил доста добра кариера, но за съжаление е изоставил контрола над сина си. Младежът търси внимание и избива комплекси, тъй като самооценката му е грешна, създадена му и от родителите. Както се казва „зараснал е накриво“. Жалко за този млад човек, жалко за родителите му, жалко за пострадалите, жалко и за нас като общество!

Фредо
Фредо
10 ноември 2022 16:03
Гост

Говориш пълни глупости. Къде пише, че заедно с него отговорност трябва да носят и родителите. Законът ясен- те носят отговорност до навършване на пълнолетие от децата. След това всеки отговаря за действията си. И не си живял в семейството му, за да знаеш дали е упражнявал контрол върху него или не. Аз лично познавам две семейства, с които съм много близък и мога да твърдя колко много усилия са полагали за контрол и възпитание на децата си и въпреки това те кривнаха от правия път. И не мога да ги виня, защото както казах с очите си съм видял, че… Покажи целия коментар »

Фредо
Фредо
10 ноември 2022 16:05
Гост

Между другото предлагам по твоята логика, оставки да подадат и всичките му учители. Защото възпитанието далеч не е само в семейството

Анонимен
Анонимен
10 ноември 2022 20:50
Гост

Отговорността не е само наказателна. Има морална отговорност, но само на хора с морал. Не чух съжаление и извинение заради сина му, че не го е възпитал, а напротив – държи се, като че той е пострадал от агресивни зверства на самонадеян младеж. Дали така ще е ако синковецът му е бит и са издевателствали над него, така, както синът му се е гаврил с хара, че даже ги заснемал? Едва ли. А къде са му патериците на този келеш, в къщи не му ли трябват, или са само за пред съда!?

Симо
Симо
10 ноември 2022 12:52
Гост

Там му е мястото.

Георги Ат.
Георги Ат.
10 ноември 2022 12:15
Гост

Дали сега някой пандизчия няма да го пази в зандана срещу услуга от окръжна прокуратура Перник? Щото без протекция в ареста/евентуално и затвора след това, няма да му е лесно на един прокурорски син, колкото и да се прави на отворен.

Ники
Ники
10 ноември 2022 12:54
Гост

Нищо чудно да е така.

Анонимен
Анонимен
10 ноември 2022 14:56
Гост

Баща му отдавна няма никакво влияние в Перник..още по-малко пък в арестите и затворите!

Темелко
Темелко
10 ноември 2022 11:44
Гост

И да е имал тежко детство това определено нее никакво оправдание. И аз имах тежко детство, не познавам баща си, защото е решил рано рано да си намери друга жена и да си направи други деца. Родителите ми, които ме гледаха през баба и дядо до майка и леля починаха в рамките на 5 години. Но не ходя и не бия хората по улиците и не се изживявам, като тартор на квартала за да си спечеля любов и уважение от хората!

Osmi
Osmi
10 ноември 2022 11:43
Гост

Жалко е, че баща му не го е възпитал

Хари
Хари
10 ноември 2022 12:55
Гост

Може и да се е опитал човекът. Обаче е много важна средата в която растат децата ни.

Велизара
Велизара
10 ноември 2022 11:42
Гост

Видимо е, че момчето няма да се съобразява с условиата на домашен арест. Видимо е, че той няма страх и уважение към нищо и най-малко към институциите.

Лозан
Лозан
10 ноември 2022 12:56
Гост

Защото е разглезено дете и разчита баща му да е зад гърба му.

Нина
Нина
10 ноември 2022 11:42
Гост

Независимо кой му е родител, аз виждам поредния изпуснат младеж, който се прави на голямата работа. Вероятно му липсва дар слово и смята, че единствения начин да покаже доминация е като агресира и бие хората. Това го прави и тъп.

Ники
Ники
10 ноември 2022 12:57
Гост

За съжаление има много такива младежи.

Филип
Филип
10 ноември 2022 12:57
Гост

Прост народ се управлява най-лесно.

Пиперков
Пиперков
10 ноември 2022 11:41
Гост

Остана с връзки да се отърве от затвор.

Цеци
Цеци
10 ноември 2022 12:58
Гост

Въобще няма да се учудя.

Шарков
Шарков
10 ноември 2022 11:41
Гост

Още от „прекрасните“ соц години се е загнездило в българина едно мислене, че ако си в депресия, ако си подтиснат, ако си психически нестабилен, то това е срамно и не трябва да се споделя с никого. В нормалните държави има психолози. Не психиятри – психолози са. Там може да идеш и да си кажеш болките и тревогите. Не, че и там няма психопати и побойници, но в крайна сметка на не малко хора тези специалисти могат да помогнат. В българия психическото състояние не е проблем и не е повод да потърсиш лечение. Ето го и резултата. Явно човека е имал… Покажи целия коментар »

Пашов
Пашов
10 ноември 2022 11:38
Гост

Като му гледам ашлашката снимка и си мисля, че всеки си носи глава на раменете и сам преценява какво ще прави и какво не. Но явно в случая нещата са изпуснати още в ранна детска възраст…Вина за това му поведение носи предимно родителя.

Людмил
Людмил
10 ноември 2022 11:37
Гост

Да ходи в затвора да се дърви на останалите затворници и да видим какъв побойник ще е там

Шумен
Шумен
10 ноември 2022 11:37
Гост

Ами извинете, но явно той е рецидивист. Ако не е в затвора ще агресира утре и ще набие някой друг

Страврев
Страврев
10 ноември 2022 11:37
Гост

Там му е мястото без грам колебание