Синът на бившия зам.-окръжен прокурор на Перник Бисер Михайлов – Васил, е заплашил със саморазправа надзирател от Главна дирекция „Охрана“ (ГДО), докато е в ареста по обвинения за нанесени побои.

От Софийската районна прокуратура (СРП) съобщиха, че обвинението за заплахата към служителя е ново, но Михайлов е пратен вече на съд за други 8 престъпления, като най-тежките са две нанесени средни телесни повреди по хулигански подбуди, за които може да получи наказание от 2 до 10 години затвор.

„Случаите са за период от ноември 2021 г. до юни 2022 г. Имаме и изцяло нов случай отпреди няколко дни. Постъпи нов сигнал за служител на ГД „Охрана“, към когото обвиняемият Васил Михайлов е отправил закани за саморазправа, докато е бил задържан под стража. Продължават да постъпват множество сигнали, касаещи други пострадали лица, за които разследванията предстои да бъдат образувани. Прокуратурата е безкомпромисна към извършителите на престъпления, независимо от техния семеен и социален статус или място в държавната йерархия и длъжност“, обясни прокурор Иван Стефанов от СРП.

18-годишният Васил Михайлов беше задържан в началото на юни, след като пребил бившия футболист на „Миньор“ (Перник) Румен Андонов. До ареста му се стигна след акция на МВР в града, в отговор на заканата на кмета Станислав Владимиров да оглави протести срещу отказите на полицията да работи по сигнали срещу Михайлов. След ареста на младежа, от МВР съобщиха, че срещу него има три досъдебни производства за различни случаи. На 12 май Михайлов пребил 24-годишен перничанин, а в хода на разследването била събрана информация за още три побоя с негово участие – два през ноември и декември миналата година и един от март тази година, като материалите били докладвани в районната прокуратура в Перник.

В края на октомври 18-годишният Михайлов беше пуснат под домашен арест след близо 5 месеца зад решетките, но проверка на Министерството на правосъдието показа, че е нарушавал мярката и е напускал жилището си, а самият той каза, че е ходил на дискотека. Въпреки това Софийският районен съд (СРС) отказа да го върне в ареста, след като прие, че няма достатъчно доказателства, че е нарушавал мярката си. Проверката на правосъдното министерство показа, че на Михайлов е трябвало да бъде поставена електронна гривна за проследяване, но е имало забавяне от едно денонощие. Оказа се, че наистина обвиняемият е излизал от дома си и е отсъствал от адреса за около 40 минути. Той пък обясни, че е отишъл само до заведение до дома му, за да вземе ключовете си, тъй като били оставени там.

За разлика от първата инстанция, на 10 ноември градският съд не прие тези аргументи и върна Михайлов в ареста, като посочи, че друг е можел да му донесе ключовете, без да се налага Михайлов да напуска апартамента си. Съдът определи като неправилна преценката на СРС, че няма доказателства за нарушаване на домашния арест, тъй като има показания на полицай, които са били игнорирани от първата инстанция, защото не са имали всички необходими подписи. Този пропуск беше отстранен и от показанията на полицая стана ясно, че като преглеждал записи от камера е видял, че вместо да влезе веднага в жилището, Михайлов е посетил заведението.

След задържането на младия мъж, главният прокурор Иван Гешев призова баща му Бисер Михайлов да подаде оставка и като прокурор, след като той вече беше напуснал ръководния си пост в пернишката прокуратура.

30
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Hunsucker
Hunsucker
24 декември 2022 11:34
Гост

I’m especially stayed aware of the article and I will get many benefits from it. Subsequently, thank you for sharing it. https://www.9wsyr.me/

Анонимен
Анонимен
23 декември 2022 9:12
Гост

Труд и учение, са рецептата за зарастналите на криво. Когато са деца или младежи, трябва родителите им да бъдат наказвани, защото не са си свършили работата. Къде са били родителите на това дете, докато се е оформяли и превърнало в звяр! Най-вероятно са се занимавали със себе си и кариерите си, а момчето са засипвали с пари и така са му вменили самочувствие за безнаказаност, а то като всяко дете, а сега и младеж търси внимание и когато не го намира в семейството, го играе гангстер, смята, че страха е уважение, а подчинението – обич. Не е така мили подрастващи!… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
23 декември 2022 10:15
Гост

Към рецептата за зарастналите накриво освен труд и учение бих добавил и укрепването на вярата в Бог! При тази комбинация провалите са рядкост.

Оплескана ситуация
Оплескана ситуация
22 декември 2022 19:21
Гост

Сега това келеме ще го направят герой.

Заплашвал … в ареста … глупости на търкалета.

ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
22 декември 2022 13:09
Гост

По лицето на тоя мърльо се чете „аз съм страхлив и тъп комплексар, който не подлежи на превъзпитаване“ … искрено се надявам съда да не приложи чл.66 НК при налагане на присъдата лишаване от свобода, тъй като има множество утежняващи обстоятелства, най-вече самото поведение на обвиняемото лице относно изпълнителните деяния. Затвор за самозабравилите се неграмотни селски бекове!!!!

Анонимен
Анонимен
22 декември 2022 12:29
Гост

Появи се поколение, което не е чело книги. Книгите помагат да тълкуваш поведението на другите, да се поставяш в различни ситуации. Включително сред новите магистрати има такива, които в разговор показват, че не могат да интерпретират обикновена ситуация по нормален начин, особено ако е засегнато егото им. И преди хората не са чели много, но са живели на по-големи групи и са поемали от опита.
Сегашното поколение расте с компютъра, индивидуално, егоцентрично. Не може да анализира своето поведение, последиците, своите и чуждите чувства. И това ще е тенденцията и за децата на това поколение.

Anonimen
Anonimen
22 декември 2022 12:02
Гост

Естествено, че Иван Гешев ще призове баща му да подаде оставка и като прокурор.

ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
22 декември 2022 13:10
Гост

Все пак има още няколко останали бабки по селата, които вярват, че каскета не е позор и не е мафиот … нали трябва да поддържа заблудата им.

Дидо
Дидо
22 декември 2022 12:00
Гост

Поредното разглезено дете, което смята, че баща му ще го пази цял живот.

Ники
Ники
22 декември 2022 12:00
Гост

С толкова много престъпления…

Анонимен
Анонимен
22 декември 2022 11:47
Гост

Не е ли почнал да има проблеми със сърце, бъбреци, крака и да му трябва лечение, да реве и да се тръшка?

Kamenov
Kamenov
22 декември 2022 11:48
Гост

Хаха, не, това беше едно време. Вече и престъпниците ни се видоизмениха до степен, че дори и пред камери вече не съжеляват за извършеното. Пример е не само тоя. Онова изчадие, което уби двете момичета на бул. Черни връх с колата си? Онзи с татусите по лицето и гаменския вид. Какъв е? Да не би да се разкайва поне за пред камерите? Не, все тая му е. До такава степен е стигнала деградацията в обществото ни, че произвеждаме точно такива гнусни елементи.

Симо
Симо
22 декември 2022 12:03
Гост

Да, при повечето става така. 🙂

Павлов
Павлов
22 декември 2022 11:45
Гост

Да не се чудим после защо едно време тия са ги пращали директно на другия край на планетата на празен континент или остров или защо са ги пускали на бойното поле.

Танков
Танков
22 декември 2022 11:44
Гост

Такива елементи не трябва да се разхождат сред населението, което се труди и работи честно

Мавродиев
Мавродиев
22 декември 2022 11:44
Гост

Типиен образ на много момчета от провинцията и от по-загубените градове, като Перник, Варна, Враца, Мездра и Дупница. Нищо лично и се извинявам ако има хора от там. Напомпал мускулчетата, няма ум за 5 стотинки, но смята, че не му и трябва – той решава конфликтите с мусколите си. Не уважава нито институции, нито жени, нито нищо.

Анонимен
Анонимен
22 декември 2022 15:15
Гост

То щото в София е по-различно. А и да питам как се определя кои градове са загубени, кои по-загубени и кои са най загубени, просто да си зная…..

Мавродията
Мавродията
23 декември 2022 19:58
Гост

Я опитай пак да напишеш „типиен“ и „мускОли“, обаче без правописна грешка, после решавай проблемите в градовете, където вероятно си ял шамари.

Чулев
Чулев
22 декември 2022 11:43
Гост

Трябва да лежи в затвора. Там ще го научат. Макар да има и опцията да го светнат как да стане още по-лош и да прави секс с мъже. После като го пуснат, защото той ще е хрисим на проверките и ще чете Библията, после наше чудо та ничие.

Анонимен
Анонимен
22 декември 2022 11:46
Гост

Абе те ще го научат как да се дупи на мъже… да не си мисли това момченце, че е най-големият тарикат.

Адвокат
Адвокат
22 декември 2022 11:42
Гост

Ужас, това изпуснахме младото поколение, наистина има нещо трагично в съдбата ни, почти всички са уязвими от децата ни, нищо лично. Ще стане политическа темата, но навремето имахме казармата и почти нямаше престъпници, поне не толкова всеки ден, аз станах вече портиер на ВКС.

Анонимен
Анонимен
22 декември 2022 11:42
Гост

Защо всеки репортаж или статия за този елемент започва с това, че е прокурорски син? Търси се подсъзнателно скандала ли? Този е рецидивист и това е. Ако ще да е президентски син.

Димитров
Димитров
22 декември 2022 11:46
Гост

Да де и аз не мога да разбера. Изпуснал е човека сина си и той е станал престъпник. Такива случай е имало и ще има още много, не само у нас, а по цял свят. Нищо ново.

Анонимен
Анонимен
22 декември 2022 16:21
Гост

Така е, дори на Байдън сина му се оказа, че е сериозен финансов схемаджия и навсякъде статиите за измамите му започват не с името му, а със „синът на президента…“

Боян Магдалинчев
Боян Магдалинчев
22 декември 2022 13:28
Гост

Изтъква се, защото той е олицетворение на възпитанието, дадено му от баща му, който е верен каскет! Това е олицетворение на множеството прокурорски синчета, които си мислят, че закона не важи за тях. Надявам се да не се приложи чл. 66 НК при налагане на присъдата му и тя да бъде ефективно лишаване от свобода. Местния селски гамен се опитва да руши човешки съдби и може и да бъде условно осъден, а едни невинни жени, сготвени с подхвърлени пари, бяха осъдени на строг режим … Това е бг правосъдието за вас.

Параграф 22
Параграф 22
22 декември 2022 14:52
Гост

Тролче ДеБилно, от колко различни никнейма ще пишеш едно и също ? Боян Магдалинчев, ГЕШЕВ Е ПОЗОР! и от колко още си заработваш тролската надница ?

ГЕШЕВ ПОЗОР !!
ГЕШЕВ ПОЗОР !!
22 декември 2022 15:51
Гост

А ти колко по-дълбоко можеш да засмучеш каскета?

има значение чий син е
има значение чий син е
22 декември 2022 19:48
Гост

Защото баща му следва да е олицетворение на морално поведение. Твърде вероятно в актовете си пише и нещо за моралната страна на разследваните от прокуратурата случаи. Не може просто да се каже – е , изпуснал си е детето. Извън правосъдната система и изобщо извън държавна служба и нека да се тюхка “ ама как, ама защо така стана…“ Но да отглеждаш изрод и да раздаваш присъди, някак не е изглежда да е редно.

Анонимен
Анонимен
22 декември 2022 11:42
Гост

Егати гамена е тоя

Асен
Асен
22 декември 2022 12:04
Гост

Пълен! Явно му липсват първите седем години.