Синът на бившия зам. окръжен прокурор на Перник Бисер Михайлов – Васил се прибира вкъщи след повече от година в ареста.

Това стана ясно, след като днес Софийският градски съд окончателно измени мярката му за неотклонение в „домашен арест“ с електронно наблюдение. Според СГС все още има обосновано предположение, че Васил Михайлов е извършил престъпленията, за които е подсъдим, но след повече от година в ареста, реалната опасност от извършване на престъпление е по-малка, а освен това е млад и с чисто съдебно минало.

„Съдът счита, че следва да се намери точният баланс между преследваните от закона цели и правата на подсъдимото лице, още повече, че мярката за неотклонение „домашен арест“ се контролира чрез средствата за електронно наблюдение“, пише в определението.

Васил Михайлов е подсъдим в СРС за извършването на 8 престъпления – за нанасяне на средни телесни повреди на трима души, леки телесни повреди по хулигански подбуди на други двама, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и за закана с убийство. Срещу него има дело за побой и в Сливница, а преди два месеца се споразумя с прокуратурата в Бургас за година и половина пробация за нападение над двама души.

Делата срещу Михайлов започнаха през лятото на миналата година, когато той беше задържан, след като пребил бившия футболист на „Миньор“ (Перник) Румен Андонов. До ареста му се стигна след акция на МВР в града, в отговор на заканата на кмета Станислав Владимиров да оглави протести срещу отказите на полицията да работи по сигнали срещу Михайлов.

В края на октомври Михайлов беше пуснат под домашен арест след близо 5 месеца зад решетките, но проверка на Министерството на правосъдието показа, че е нарушавал мярката и е напускал жилището си, а самият той каза, че е ходил на дискотека. Въпреки това Софийският районен съд (СРС) отказа да го върне в ареста, след като прие, че няма достатъчно доказателства, че е нарушавал мярката си. Проверката на правосъдното министерство показа, че на Михайлов е трябвало да бъде поставена електронна гривна за проследяване, но е имало забавяне от едно денонощие, а той наистина е излизал от дома си и е отсъствал от адреса за около 40 минути. Михайлов пък обясни, че е отишъл само до заведение до дома му, за да вземе ключовете си, тъй като били оставени там.

В крайна сметка градският съд го върна в ареста на 10 ноември миналата година като посочи, че друг е можел да му донесе ключовете, без да се налага той да напуска апартамента си.

 

22
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
25 юли 2023 13:40
Гост

От цялата статия стана ясно, че преди няколко дни съдия Х е прибрал едни доста добри пари за предстоящата почивка в Гърция :). Жалко!
Докато бях в системата мислех, че хората ни мразят заради сигурността на държавното работно място.
След като напуснах системата се убедих колко западнала всъщност е тя!
Надявам се финансовото обезщетение за тази безумна щуротия да е поне доближимо до моралната утеха на личността, която стои зад всичко това. Един себеуважаващ се магистрат не би приел парите да водят практиката му…

Юрист
Юрист
21 юли 2023 21:48
Гост

Е, не е дете – но – трябва да се подхожда щадящо – все пак не е 30 -годишен рецидивист, който да се радва на постъпките си.

Какво може да му направят, ако му посегнеш – ти си подсъдим, не че е Рамбо.

Според мен се занимаваме с работата на родителите на това момче.

Лицето
Лицето
21 юли 2023 18:21
Гост

В СГС винаги ги пускат под домашен 😉 Ако беше „стар с чисто съдебно минало“ нямаше ли да има домашен арест, защото мотива, че бил млад е просто несериозен. Та той е сниман на видео да пребива хора и да си нарушава друга мярка домашен арест?! Не е ли очеизвадно за състава, че този нехранимайко вече е извършвал престъпления въпреки мярката домашен арест? Не е ли очеизвадно, че този михлюзин мамин сладък е опасен за обществото, може и ще извърши друго престъпление, както и има опасност да се укрие, вече една гривна е свалял… СГС за пореден път доказва, че… Покажи целия коментар »

Заки
Заки
21 юли 2023 18:13
Гост

Безобразие! Този не трябва да излиза навън.

Владо
Владо
21 юли 2023 17:03
Гост

Така е ВЪЗПИТАН ОТ ПРОКУРОР!

Михаил
Михаил
21 юли 2023 18:15
Гост

Никой не избира децата и родителите си.

Горко ни
Горко ни
21 юли 2023 16:57
Гост

Ето заради такива „колеги“ излиза име на цялата система. Иначе се питам как този съдия не се замисли,че утре неговото дете или жена може да пострада от друг такъв пуснат на свобода морално разграден и наистина опасен „младеж“. Че не му „пука“ за обществото и за нас е ясно. Ама с това поведение поне за семейстсвото му не му ли пука. Не,не ни е лоша държавата. Ние сме лошите и съсипахме една прекрасна,райска страна.и хората разгонени по чужбина, повечето останали тук-изтормозени оцеляват. И природата си съсипахме. Образованието ни е кочина. Здравеопазването и то. Унищожихме всичко.онези(управниците)- от алчност,простотия и безнаказаност,ние –… Покажи целия коментар »

СГС ис ъ джоук
СГС ис ъ джоук
21 юли 2023 18:23
Гост

Грешка, име излиза на СГС, като помилващ отрепките и осъждащ невинни

Анонимен
Анонимен
21 юли 2023 15:39
Гост

Този келеш, след колко време отново ще го върнат в ереста, защото идва лято пак ще наруши МНО. Въпросът е колко ще го търпят този път?

Анонимен
Анонимен
21 юли 2023 14:46
Гост

Глупаво е това решение и няма мотиви

Доктор
Доктор
24 юли 2023 10:45
Гост

Нито е решение, нито липсват мотиви !

Анонимен
Анонимен
21 юли 2023 14:45
Гост

Това е позорно и опасно поведение на съдебните власти срещу хората

Анонимен
Анонимен
21 юли 2023 14:45
Гост

Ако беше всеки друг щеше да има различно отношение

Анонимен
Анонимен
21 юли 2023 14:45
Гост

Излагат се в Перник. Но то е ясно де, татко помага.

Анонимен
Анонимен
21 юли 2023 17:36
Гост

Софийски градски съд е изменил мярката, не Перник.

Анонимен
Анонимен
21 юли 2023 14:44
Гост

ЧИсто му е съдебното минало, защото никой не се е занимавал с него да му повдига обвинения, предвид какъв е баща му

Анонимен
Анонимен
21 юли 2023 14:44
Гост

Не мисля, че нещо ще се промени в поведението му.

Анонимен
Анонимен
21 юли 2023 14:44
Гост

Абе това са страшни глупости. Този е рецидивист и по държанието му е ясно, че е опасен за всички нормлани и мирни граждани

Анонимен
Анонимен
21 юли 2023 14:43
Гост

И как една година в ареста ще му помогне да не извършва нови престпления? Не виждам логиката.

Лицето
Лицето
21 юли 2023 18:34
Гост

Една година в ареста ще пази обществото за една година от тоя неграмотен двойкаджия бияч

Анонимен
Анонимен
21 юли 2023 14:43
Гост

Какво значи „млад е“. Еми той щото е млад прави глупости явно.

Анонимен
Анонимен
21 юли 2023 14:27
Гост

Сериозно се замислям да емигрирам вече.