Вместо да се търсят решения на реални проблеми, фокусът на обществото се измества и се концентрира върху главния прокурор, а политици ежедневно внушават, че просперитетът на българската държава е в пряка зависимост от личността му. Това заяви ръководството на прокуратурата в декларация (пълния ѝ текст виж тук), която беше изчетена от заместничката на обвинител №1 Иван Гешев Красимира Филипова в присъствието и на останалите зам.-главни прокурори.

Филипова съобщи, че позицията ще бъде изпратена до Европейската комисия, Европейския парламент, посланиците на държавите от ЕС, на САЩ и Великобритания.

Както е известно, министърът на правосъдието Надежда Йорданова на няколко пъти заяви, че „инатът на Гешев“ да подаде оставка, струва пари на държавата и пречи планът за възстановяване да бъде придвижен по-бързо (повече виж тук). В интервю за Нова телевизия снощи тя изтъкна, че „отстраняването на Гешев е част от проблема, който трябва да решим“ и каза, че ще внесе искане за това във Висшия съдебен съвет, което ще е заради случая „Жоси“ (повече виж по-долу).

„Трябва да ограничим правомощията на прокуратурата, за да може тя да се съсредоточи върху основните си функции. Съдебен контрол върху случаи, които прокуратурата отказва да разследва, а са сериозни. Това е комплекс от мерки, които ще бъдат предприети“, каза министърът. И допълни, че до момента няма нито едно голямо корупционно престъпление, което да е разкрито. „Спрямо всички, за които има данни при нас – има един прокурорски чадър“, заяви Йорданова.

Декларацията на ръководството на прокуратурата идва като своеобразен отговор на думите на министъра.

В нея то „категорично се противопоставя на опитите за обвързване на неуспехите на законодателната и изпълнителната власт с функциите на прокуратурата и фигурата на главния прокурор“.

„Ежедневно сме свидетели на изказвания на политици, които освен че не отговарят на обективната действителност, имат за цел да внушат, че развитието и просперитетът на българската държава е в пряка зависимост от личността на главния прокурор. В резултат на този подход, вместо да се търсят, обсъждат и намират решения на реалните проблеми, фокусът на обществото се измества и концентрира върху главния прокурор. Истината е, че Планът за възстановяване и устойчивост по никакъв начин не е обвързан с горното и целта на тези изказвания е

манипулиране на общественото мнение с цел отстраняване на настоящия главен прокурор и овладяване на прокуратурата“,

се казва още в декларацията.

От държавното обвинение подчертаха, че макар плановете да подлежат на оценка и приемане от Европейската комисия и Съвета на ЕС, тези институции не могат да поставят изисквания за конкретни мерки и да се намесват във вътрешно – държавни процеси.

„В този смисъл, абсолютно несъстоятелни са внушенията за изключителната необходимост от реформи в прокуратурата и в частност, за отчетността на главния прокурор. Очевидно е, че подобни мерки няма как да стоят в основата на социалното и икономическо възстановяване на България, не изискват финансиране и не биха могли да бъдат поставяни като условие от ЕК. Предвид това е ясно, че твърденията на централните органи на изпълнителната власт целят да обслужат единствено и само политически интереси и да генерират негативно отношение към прокуратурата и главния прокурор“, се казва в декларацията.

В нея ръководството на прокуратурата припомни, че първият вариант на плана е още от есента на миналата година, а вторият е изпратен на ЕК в началото на т.г. Последвалите коментари на комисията по плана включвали и необходимостта от мерки за върховенството на правото. Така последвали предложения за реформи, но с принципни положения, в които след това служебното правителство добавило акценти за прокуратурата и за отчетността на главния прокурор. Според държавното обвинение те нямат никаква връзка с финансиране на дейности, подкрепящи икономическата стабилност.

„Въпреки възраженията на прокуратурата и изразяваните междинни становища, акцентите не са променени, а са придобили вид на неадекватен за конкретната тема придатък“, заявиха още от прокуратурата.

Междувременно министърът на правосъдието Надежда Йорданова съобщи, че ще внесе искане за отстраняване на Гешев от поста му заради случая „Жоси“. „Нека да кажа само, че има документи с подписи“, каза тя пред Нова телевизия, но засега не е огласила подробности за предложението, което планира да внесе във Висшия съдебен съвет.

Информацията за случая „Жоси“ дойде от разследване на сайта bird.bg. „Лекс“ представя фактите, така както са описани там, те досега не са огласявани от никоя институция, но МВР потвърди, че ги проверява.

През 2013 г. съсобственикът на „Жоси“ Георги Георгиев уличил съдружника си Симеон Присадашки в сиво счетоводство, източване на фирмата и неплащане на ДДС. Георгиев се познавал с Гешев, който тогава бил в градската прокуратура и потърсил съдействие от него за отстраняване на Присадашки от „Жоси“, като обещал на прокурора дял във фирмата.

Георгиев разказва сега, че тогава прокурорът го свързал със свой познат адвокат – Велимир Атанасов. Междувременно бизнесменът твърди, че Гешев поискал от тогавашната градска прокурорка Емилия Русинова да започнат следствени действия срещу Присадашки. Тя пък отказала, защото била близка със съдружника на Георгиев.

Така била задвижена схемата за изключване на Присадашки от фирмата и прехвърляне на дял от нея на бащата на Иван Гешев – Стоимен, за което трябвало да помогне адвокат Атанасов.

На 14 август 2014 г. Присадашки бил изключен като съдружник в „Жоси“, а на негово място влязъл Стоимен Гешев. За целта пред нотариус бил изготвен констативен протокол за проведено общо събрание и изключване на Присадашки заради допуснати финансови нарушения за 300 000 лева.

Адвокат Атанасов вписал, че бащата на Иван Гешев получава 2% от „Жоси“, но уговорката със сегашния главен прокурор била Стоимен Гешев да получи 20% от фирмата.

Георгиев твърди, че Гешев започнал да го заплашва, недоволен от малкия дял, който получил баща му, като поискал допълнителни 30 000 лева. Според бизнесмена той платил тези пари в кантората на адвокат Атанасов в присъствието на Стоимен Гешев, но въпреки това, къщата му била запалена.

Присадашки обжалвал изключването си като съдружник и делото още не е приключило. След 2014 г. обаче Георгиев бил отстранен от фирмата, не било обръщано повече внимание на сигналите му и тя се управлявала само от бившия му съдружник.

Междувременно адвокат Атанасов отрече в писмо до „Свободна Европа“ връзка на Гешев с казуса „Жоси“. Юристът заявява: „Никакви магистрати не са имали отношение към случилото се в „Жоси“ ООД и Георги Цолов Георгиев, чийто адвокат през 2014 г. – 2015 г. бях аз. Става въпрос за търговски спор и в Търговския регистър може да се проследи хронологията на развитието му“.

64
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 18:56
Гост

­Г­о­р­­­е­щ­­­и­­ ­м­о­­­м­­и­­­ч­­е­­т­­­а­­ ­­в­и­­ ­­о­ч­­­а­­к­в­­­а­­­т ­­-­­­-­-> https://nu21.fun/girl?67057

Ad nauseam
Ad nauseam
21 декември 2021 11:01
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Анонимен
Анонимен
21 декември 2021 9:06
Гост

Да, да се молиш на някой да си подаде оставката, понеже знаеш, че не можеш да му я искаш е висша форма на протестърно отчаяние. Точно затова сложиха тази Патка за министър. Никой сериозен уважаващ се юрист няма да влезе в тази роля… освен, ако не са му предложили да стане конституционен съдия, разбира се.

Анонимен
Анонимен
21 декември 2021 10:09
Гост

Когато този, на когото му искаш оставката, е тъп и нагъл престъпник, окопал се на висш държавен пост, без да има необходимите професионални и нравствени качества, с основна цел да покровителства престъпността – това не е отчаяние, а търсене на начин за законното му отстраняване предвид безбройните му беззакония – което е достойно за уважение и което в крайна сметка ще даде резултат. Единственото неясно е кога точно ще се случи това, но като гледам какъв страх тресе подлогите на мафията, вероятно няма да е много далече във времето.

адвокат от САК
адвокат от САК
21 декември 2021 10:42
Гост

До “Когато този, на когото му искаш оставката, е тъп и нагъл престъпник…“ Хайде, стига- с коментара ви ме принуждавате да защитавам лице, което не харесвам и не одобрявам, особено за политик. Та- само човек, който вече има осъдителна присъда за престъпление ОХ, и тя е влязла в законна сила, може да бъде наречен престъпник. Ако наречете така лице, което няма такава присъда, то ще ви осъди за клевета. Това ли искате, или си мислите, че ако пишете анонимно, това няма да ви се случи…

Анонимен
Анонимен
21 декември 2021 11:04
Гост

Когато прокуратурата защитава престъпници и нарочно не им внася обвинителен акт, оправдавайки се с вътрешното си убеждение, въпреки че има предостатъчно доказателства за извършено престъпление от конкретно лице – престъпните обстоятелства може да бъдат установени и по ГПК.

Анонимен
Анонимен
20 декември 2021 19:59
Гост

Каскета трябваше да си ходи отдавна, дори и само за това, че наричаше Тиквата „Шефе“ в ония телефонни разговорчета.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
21 декември 2021 8:46
Гост

Убеден съм, че поне 90% от хората, който са викали на ББ „шефе“ в частни разговори, са го правели със скрит сарказъм. Поне аз бих, като ти се налага да работиш с такъв.

Анонимен
Анонимен
21 декември 2021 10:04
Гост

Мхм, и Велчев викаше на Тиквата „Братиньо“ със сарказъм, нали? А последния с чиста проба сакразъм и приятелски чувства се обръщаше към простата кърджалийска пу*ка. Уникалните сте тиквените гъзоблизци как се опитвате във всяка ситуация да оневините „шефа“, въпреки че за всички е видно как е затънал до шията в ла*на.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
21 декември 2021 11:44
Гост

И къде беше Велчев досега? А и него го смятат за добър професионалист в областта на правото Всички са навързани като свински черва. Пак се вади Гешев от контекста.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
21 декември 2021 11:47
Гост

И става въпрос за частен разговор. Който не е псувал или говорил свободно в личните си отношения да хвърли първия камък. България стана един Биг Брадър-само интриги и клюки.

Анонимен
Анонимен
20 декември 2021 17:32
Гост

Гешев всъщност давности ли чака, време ли печели?

Васил
Васил
20 декември 2021 15:53
Гост

Един престъпник от списъка „Магнитски“, олицетворение на най-едрата корупция у нас, стои на първия ред в парламента и се разхожда необезпокоявано на свобода, докато Прикриватурата е заета с писане на декларации. Може би затова не само ние юристите, а и целият народ има едно простичко искане в тази връзка, а именно оставка.

111
111
20 декември 2021 18:38
Гост

Престъпник е този,който е осъден с влязла в сила присъда! Всичко останало са клевети!

Юрист
Юрист
20 декември 2021 22:39
Гост

За да се стигне до присъда трябва някой да внесе обвинителен акт. Но ОПГ на име ПРБ е опънала чадър над някои престъпници, които ако не се смени гл. прокурор никога няма да бъдат предадени на съд, въпреки че има предостатъчно доказателства за тяхната виновност.

Анонимен
Анонимен
20 декември 2021 15:40
Гост

Разбира се, няма международна институция, която да постави като условие оставката на конкретен главен прокурор, за да одобри план за възстановяване. В това отношение ПРБ са прави. За всичко останало обаче бъркат, и вероятно ще получат съответен отговор от ЕК. Изискването за механизъм за разследване на главния прокурор е изискване още от МСП, което премина в следващите доклади за върховенство на правото. Сега ЕК има лост, с който най-накрая да получи изпълнение на обещанията. И го използва. Планът за възстановяване се полза за изпълнение на изисквания на тема върховенство на правото и спрямо други държави, а при Полша и Унгария… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
20 декември 2021 15:44
Гост

Време е да се действа решително, след като повече от 10 години ЕС постоянно ни критикува заради родната прокуратура, но доскорошните тъпи и нагли управляващи бяха на принципа „Те ни плюят, ние викаме дъжд вали!“.

Димитър
Димитър
20 декември 2021 14:55
Гост

Надка -Пиратка (министъра на правосъдието)щяла да инициира производство пред ВСС за да се освободи Гешев от поста му. Само че патко застреляна,един много по качествен юрист от теб-проф. Янаки Стоилов (когото познавам и много уважавам въпреки че сега играе от другия отбор) опита и не постигна нищо. даже човека инициира тълкувателно дело в КС (Конст съд) по отношение на чл.130в ал1 т.8 от КРБ -може ли министъра на правосъдието да инициира освобождаване на главен прокурор. КС ПАТКО , ЗАСТРЕЛЯНА НЕ СЕ Е ПРОИЗНЕСЪЛ СЛЕДОВАТЕЛНО ТИ НЕ МОЖЕШ ДА ИНИИЦИРАШ НЕЩО ,ДЕТО СЕГА Е ПРЕДМЕТ НА ТЪЛКУВАНЕ В ПРОГРЕС. Смятам че… Покажи целия коментар »

Гешев е радост!
Гешев е радост!
20 декември 2021 15:41
Гост

Най-доброто от лайнометите на Пеевски.
Част I. Веднъж си го избрахме, сега никой поради никакви причини и на никакви основания не може да го махне (така де, не го пише в закона, ама се подразбира)
Част II. Който е против Гешев е патка, боклук, некомпетентен (и всичко останало, което според повечето хора идеално би паснало на описанието на калинките на ГЕРБ и ДПС, една от които е Гешев)
Част III. („колега“, заповядай, изненадай ни с нещо ново!…)

Димитър
Димитър
20 декември 2021 16:17
Гост

Ами да пич съжалявам, но закона и конституцията са такива каквито са,а и Кирчо няма да събере мнозинство за да ги смени,след всичките гафове дето ги свърши за по-малко от седмица,по-добре е след меморандума (а пардон мораториума,ама за Киро-Тапиро те са едно и също…) просто да се осъзнае и да си ходи…

Конституцио
Конституцио
20 декември 2021 21:07
Гост

Пич, не си наясно че Конституцията ни съставлява от абстрактни норми. КС няколко пъти последователно е заявявал виждането си, че нормите й се тълкуват разширително и никога буквално или стеснително. Когато Конституцията казва „прокурори следователи и съдии“ тя има предвид както 3мата големи, така и например директорът на НСлС. Предложение/искане е със сезиращ характер и има за цел да постави началото на едно производство по доказване. По мое виждане няма как представени материали да бъдат оценявани като пълна проверка, поради което пленума трябва да възпроизведе състав от членове, които да проведат пълна проверка, със снемане на обяснения и други. Едва… Покажи целия коментар »

Димитър
Димитър
20 декември 2021 23:01
Гост

Абслозтно толкова абстрактни че Кирчо е напът да наруши една основна-чл.127 ал.1т.1 и 2 когато се опита да ограничи правомощията на прокуратурата да разследва. Освен това няма лошо съдът да прецизира има ли КРБ предвид и тримата големи или е така ще е ясно и затова проф. Стоилов го сезира,чака се решение ,може да си прав,може ид а не си,но докато това решение не излезе овцата Надка -Пиратка би следвало да си седи на задните части….

Димитър
Димитър
20 декември 2021 16:20
Гост

Нито пък съм виновен че толкова бързат че не чакат решението на КС,а това дето си го написал ме кара да смятам че няма как да обориш тезата ми ,освен морално,,което…няма нужда да казвам колко безсмилено е..Май боли протестърчета и тая няма да се оправи,а Гешев има още цели 5 год. дотогава що имущество Прокопиево ще се прибере.
А да ,тая е голяма патка-да караш ВСС да си тръгнат сами,защото знаеш че не можеш да ги махнеш е висша форма на протестърно отчаяние

113
113
20 декември 2021 18:39
Гост

Хаха,ти си за освидетелстване бе!

Димитър
Димитър
20 декември 2021 19:00
Гост

Ако така ще ви вкарам и вас в лудница-с удоволствие

Проскубания бухал
Проскубания бухал
20 декември 2021 16:01
Гост

Не се палете толкова, няма смисъл. Мис Пиги е просто един бушон. Изглежда е достатъчно неподготвена, за да не го осъзнава и затова е толкова разпенена. Такива хора са до време. Дават й пост и тя се възгордява, а всъщност я използват да вдига пушилка и да създава впечатление, че новите се борят срещу статуквото. Ристю Къдравия що не стана той министър, че поне има опит, но не е толкоз тъп да се навие. Цинкът при Росенец му беше достатъчен.

Симо
Симо
20 декември 2021 14:28
Гост

Тази декларация е пълна излагация.

Така е
Така е
20 декември 2021 13:37
Гост

За едно са много прави – че трябва да се търсят решения на реални проблеми. А реалните проблеми се наричат Магнитски, Пеевски, кюлчета в чекмеджета, милиони в чували, Осемте джуджета, Жоси и други престъпни схеми, които прокуратурата под ръководството на Гешев толерира или направо активно участва в тях. Затова единственият реален начин за справяне с тези проблеми е един – оставка!

Заки
Заки
20 декември 2021 14:30
Гост

Е, до кога ще ги чакаме тези решения.

адвокат от САК
адвокат от САК
20 декември 2021 13:35
Гост

БРАВО на прокуратурата. Вероятно вече чашата на търпението им е преляла и се е наложило да влеят малко юридически ум и разум на законодателната власт, защото “….Мерките под надслова „Въвеждане на ефективен механизъм за търсене на отговорност от главния прокурор и неговите заместници чрез създаване на гаранции за практическа, институционална и йерархическа независимост на разследването срещу тях“ /вж. стр.193 от Плана/, с изключение на тази по т.3.1., възможна и по сега действащия НПК, са несъвместими с Конституцията и могат да се реализират само след съответни промени. Нещо повече – някои от тях вече са били предмет на измененията в НПК… Покажи целия коментар »

Кики
Кики
20 декември 2021 14:34
Гост

А нашата чаша сигурно не е преляла. Особено от това недоразумение Гешев.

Димитър
Димитър
20 декември 2021 17:35
Гост

Г-жо,радвам отново да ви видя ама сега съм леко разочарован-отново имате непоклатимо издържана (правно) позиция и ви поздравявам,ама не разбрахте ли че
„Протестър закони НЕ чете,
,защото му пречат и те.“
п.с. иначе се радвам пак да ви „прочета“ 🙂

адвокат от САК
адвокат от САК
20 декември 2021 13:20
Гост

“…Вместо да се търсят решения на реални проблеми, фокусът на обществото се измества и се концентрира върху главния прокурор, а политици ежедневно внушават, че просперитетът на българската държава е в пряка зависимост от личността му..“ Абсолютно вярно и е време да се сложи край на тези политически манипулации. Политиците винаги са искали да овладяват било прокуратурата, било съда- сещам се за много такива случаи по време на изтеклия мандат на герб, провокирани от изказвания на висши политически ръководители в герб. Но тези тук от 47 НС задминаха с 1000 обиколки напъъните на гербаджиите…

Проскубания бухал
Проскубания бухал
20 декември 2021 13:19
Гост

Те, че искат да овладеят прокуратурата, искат. И обществото се облъчва с мантрата за „корумпирания каскет“. Агресивно поведение по ръба на закона от страна на изпълнителната власт, спрямо съдебната е налице.
Дали всичко това е основателно и си струва, предстои да видим.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
20 декември 2021 14:09
Гост

Да поясня. Махането на Гешев и слагането на „наш човек“ е точно овладяване. За същинска реформа протестните партии нямат мнозинство. Естествено, че активността им сега се представя за промяна, но реалността сочи, че смяната на главния прокурор ще е баш подмяна. Може техният да е по-читав, но системата е пак същата. Истерията на новите към личността им пречи да видят голямата картина и да почнат мислят за изменения в КРБ, което е мтрудно и ще отнеме мн време. Късогледството е пословично за шарени коалиции, които не знаят дали ще управляват и 4 години. След като са толкова отворени и диалогични,… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
20 декември 2021 14:58
Гост

Слагането на „наш човек“ безспорно би било овладяване, но досега абсолютно никой, дори медиите на Пеевски, не са обвинявали новите управляващи, че искат да сложат „техен човек“ на поста на Гешев. В случая борбата е да се сложи за гл. прокурор някой уважаван и компетентен юрист на мястото на политически зависимия, меко казано некомпетентен и имащ пряко отношение към покровителстване и прикриване на корупция в огромни мащаби Гешев.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
20 декември 2021 15:28
Гост

А гаранции? Няма, защото правилата са същите. И всеки на толкова високо ниво в зависим Я от Пеевски, я от Капитал. Не защитавам Гешев, но при този норматив, задкулисните игри са факт.

Димитър
Димитър
20 декември 2021 17:37
Гост

вярвай си….

Проскубания бухал
Проскубания бухал
21 декември 2021 8:52
Гост

Е, тя рибата още в морето, новите да слагат тигана и да палят котлона. Нов прокурор не е на дневен ред, докато не намерят начин да отстранят стария. Не знаят как да го направят успешно и затова си мълчат. Макар, че с новото КПКОНПИ нещата отиват към дублаж и узурпиране на правомощията на прокуратурата. Когато има политически борби, стават най-големите правни недомислици.

По Гешевски и без Гешев, а?
По Гешевски и без Гешев, а?
20 декември 2021 13:16
Гост

Надяваме се чегъртането да не се ограничи само с Гешев, а и с тези зам.каскети, както и множество други малки каскетчета, нацвъкани за шефчета по места или командировани и наслагани в разни групи за поръчки! Има предостатъчно
пресконференции, медийни кьорфишеци и списъци, че да не бъде пропуснат някой от тази ОПГ!

111
111
20 декември 2021 18:41
Гост

Хаха, наивник…много си умен,ахахахах!

.....
.....
20 декември 2021 21:55
Гост

Смей се, но скоро ще се озъбиш, каскет смачкан!

В планината ще отида
В планината ще отида
20 декември 2021 13:14
Гост

Мятат се на фронтовата линия да го защищават тоя Гешев.

Харизанов
Харизанов
20 декември 2021 13:14
Гост

Нещата са много по-дълбоки, ма няма кой да ги обясни и разбере. И не е за тук.

Анонимен
Анонимен
20 декември 2021 13:13
Гост

Гешев не е основен проблем на страната само в кухите глави на зам. главните прокурори, които с това си твърдение доказват, че са пряко зависими от задкулисието.

Каменов
Каменов
20 декември 2021 13:12
Гост

Че той Гешев пречи за развитието на страната и е основен проблем, не периферен.

Лозан
Лозан
20 декември 2021 14:37
Гост

Освен това е политически зависим. Което е недопустимо в случая.

111
111
20 декември 2021 18:45
Гост

Бах тая периферия,гледай си твойта оранжерия…

Людмил
Людмил
20 декември 2021 13:12
Гост

Да бе, да бе. Като влезеш да четеш по форуми и по фесйбук виждаш, че новото управление не е на власт и от една пъна седмица, но вече му искат оставката и се казва „не ви харесвам“. Но това са тролове ии симпатизанти на ГЕРБ. И в двата случая ще си помислим, че видиш ли „народа“ не ги харесва.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
20 декември 2021 13:15
Гост

Не е от една седмица при положение, че реално е продължение на 2 служебни кабинета. Да не говорим, че мандатоноситрлят е „Продължаваме промяната“. Не бъдете наивен.

Анонимен
Анонимен
20 декември 2021 13:11
Гост

Тези май си правят някакви майтапи с нас. Явно и те си просят оставката!

Дидо
Дидо
20 декември 2021 14:42
Гост

Супер нелепи аргументи.

Ananieva
Ananieva
20 декември 2021 13:11
Гост

Европа какво казва? Трябва главния прокурор да мобже да бъде разследван, за това, което прави. А ние можем ли да го разследваме? Не. Защото Гешев се старае всячески да спре тези възможности и промени. Защото той е протеже на Борисов и ще излязат наяве много проблеми. Та всъщност да – Гешев е основен проблем за европейското ни развитие, защото Европа не ни отпуска многото пари И заради Гешев!

Тошев
Тошев
20 декември 2021 14:45
Гост

Кога ли ще лъснат и издънките на Борисов. Не че за повечето не се сещаме.

Темелкова
Темелкова
20 декември 2021 13:09
Гост

Аз ще ви кажа кое е манипулация. Да смятате, че всички граждани, които искат Гешев да се махне са кухи лейки, както биха казали на село. Или с други думи са прости и вярват на всичко, което чуят. И най-вече – не могат да мислят. Защото много хора, които протестират от две години против Гешев и искат оставката му, не са манипулирани от политиците.

адвокат от САК
адвокат от САК
20 декември 2021 13:53
Гост

“…Да смятате, че всички граждани, които искат Гешев да се махне са кухи лейки….Или с други думи са прости и вярват на всичко, което чуят….“ Ами точно това ознава. Че са прости- прости са, защото не са учили право в юф и не познават спецификата на материята. И аз бих била проста, ако вместо да искам един архитект да ми направи архитектурен план, съобразен със ЗУТ и всички съотносими закони, сама, в качеството си на адвокат, реша да го изготвя и когато архитектите започнат да ми се смеят, да им кажа- ааа, аз не съм проста- каква точно “работа“ вършите… Покажи целия коментар »

Михаил
Михаил
20 декември 2021 14:46
Гост

Кухата лейка в случая е самият той. Просто подценява противниците си.

Анонимен
Анонимен
20 декември 2021 13:08
Гост

А с това вие показахте, че сте пряко зависими, както от Иван Гешев, така и от Бойко Бориосв, който само чака шанс да си върне партията на челно място и да ходи с джипката да „управлява“.

Филип
Филип
20 декември 2021 14:48
Гост

А няма да стане. Отдавна изгуби доверието към него. Късно е либе за китка.

Люиджи
Люиджи
20 декември 2021 13:08
Гост

Добре, това е крайно изказване.

адвокат от САК
адвокат от САК
20 декември 2021 13:55
Гост

Не, не е крайно изказване, а поставя нещата на правилните им места- наказателното право- при юристите, а политиката – при политиците, като казва, че смешение между двете неща не трябва да има…

Геро
Геро
20 декември 2021 14:50
Гост

Това явно от прокуратурата не го разбират съвсем.

Йорист
Йорист
20 декември 2021 13:07
Гост

Тия е*ават ли се с нас? Сигурно и Комитетът на министрите към СЕ, Европейската комисия, ЕП и кой ли още не искат да „овладеят прокуратурата“ и „манипулират общественото мнение“?

Шиши
Шиши
20 декември 2021 14:51
Гост

То пък една прокуратура. Да откършиш от нея.