Има три сценария за това как да се случи предсрочното освобождаване на Иван Гешев от поста на главен прокурор, намерение за което заяви новото управляващо мнозинство. Това стана ясно от интервю на новия министър на правосъдието Надежда Йорданова пред „Свободна Европа“.

Още вчера тя самата директно призова Гешев да подаде оставка (повече виж тук), същото направи и съпредседателят на ДБ Христо Иванов по време на избора на новото правителство, критики към главния прокурор вчера отправи и премиерът Кирил Петков, а коалицията се договори да излезе с обща декларация с искане за оставката на Гешев.

Министър Йорданова не пожела да каже какви са трите сценария. „Това дали той ще бъде предсрочно освободен, е сложна комбинация, сложен пъзел. Работим за това да се случи в рамките на три месеца, но ако не задейства първият сценарий, вървим към по-сложния“, заяви тя.

От думите ѝ стана ясно, че другите сценарии са свързани с избора на нов Висш съдебен съвет. Както е известно, има идея с промени в Закона за съдебната власт, ВСС да стане непостоянно действащ орган, а членовете му да си остават магистрати. Това ще основание за предсрочно прекратяване на мандата на действащия съвет (какво се договориха партньорите в управляващата коалиция в областта на правосъдието виж тук).

„Това беше един от възможните сценарии в 46-то Народно събрание, но колкото повече вървим към края на мандата на ВСС, е въпрос на преценка и на хронограма доколко е наложително предсрочно прекратяване на мандата му, който така или иначе изтича през октомври 2022 г.“, каза Йорданова.

И добави: „Дори да не прекратим предсрочно мандата на ВСС с изменения в закона, в края на следващата година ще имаме ВСС, избран по нови по-добри процедури с по-високо обществено доверие“.

Макар да говори за нов главен прокурор след три месеца, новият правосъден министър все пак обвърза смяната с новия ВСС. Попитана дали това означава, че е по-реалистично да има нов главен прокурор до края на 2022 г., тя отговори: „Мисля, че ще имаме по-ранна дата“.

Търсенето на механизъм за реализиране на отговорност за несвършена работа не е манипулиране на съдебната власт. Това, че Народното събрание и изпълнителната власт имат желание да изпълняват своите правомощия в интерес на обществото, не означава политическо влияние. Тук не става въпрос за уреждане на дребни сметки, а за търсене на решения“, отхвърли тя тезата, че смяната на главния прокурор ще е недопустима намеса в независимата съдебна власт.

135
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Сякаш
Сякаш
15 декември 2021 13:35
Гост

Някои хора още живеят със съзнанието на протестъри. Няма лошо, само че като си се заклел да спазваш закона, ще търсиш законови механизми, даже и да смениш главния прокурор, иначе Монтескьо. Времето на лозунгите и на площадните крясъци отмина, героите се наместиха по кабинетите, на заплати. Дано ентусиазмът им за промени не се стопи с първия сняг, като забравят „Приказка за стълбата“, свикнат с меките кресла и служебните коли, а разберат, че КРБ 91 е доста трудна за промяна. Така и не разбрах защо искат да сменят Гешев ? Май заради влазането в президентството миналата година или за нещо друго… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
15 декември 2021 13:44
Гост

Колега, това никога не са били сериозни юристи с впечатляваща биография зад гърба си. Това са едни политикани, които се изхранват с приказки, грантове и НПО-та, финансирани от чужди фондации и държави. И съответно-изпълняват техните поръчки. Отделни техни коментари показват базови юридически празноти, вкл. в областта на наказателното право и процес. Какъвто ще да е Гешев, но не мога да подкрепя такива люде, те просто не са сериозни хора, зад които да застанеш…

Нов
Нов
15 декември 2021 16:10
Гост

Дефинирайте „какъвто и да е Гешев….“. Там е заровено кучето. И нима той самият е блестящ юрист? Не ме разсмивайте…С каквото и да се изхранват „политиканите“ поне не пият сиромашката кръв на хорицата.

Адв.
Адв.
15 декември 2021 13:44
Гост

Че тя и сега прокуратурата работи! Само че за едни престъпници от ГЕРБ и ДПС като ПРИКРИватура, а за други престъпници като ПОРЪЧКОратура. А в статията е една от хилядите причини които правят освобождаването на мутрата с каскет от заемания пост просто наложително за доброто на целия български народ (и изключение на калинките на ГЕРБ и ДПС и техните жалки тролове).

Мечти
Мечти
15 декември 2021 13:12
Гост

Има и четвърти, хипотетичен сценарий – САЩ да обявят Гешев за корумпиран и да му наложат санкции по „Магнитски“ 🙂

Анонимен
Анонимен
15 декември 2021 13:36
Гост

А защо не Бойкикев? Нещо рЕзко позабогатял покрай тежката борба с корупцията и несправедливостта и се сдобили с женкя му с едно така Хапартаментче у Брюксел?

Анонимен
Анонимен
15 декември 2021 13:00
Гост

Браво на министъра за инициативността. Туморът Гешев трябва да бъде отстранен, за да се върне справедливостта.

Богацевски
Богацевски
15 декември 2021 12:35
Гост

Новата, г-жа министър на правосъдието, която си няма представа от право, камо ли от наказателно, иска да прави реформи в прокуратурата, дори намекна, че за някои реформи, ще се изисква промяна в Конституцията! Тия 100% искат да извадят Прокуратурата от съдебната власт, ама няма да стане! Всички ще се надигнем! Мястото на ПРБ е в съдебната власт!

адвокат от САК
адвокат от САК
15 декември 2021 12:42
Гост

Ако прокурорите се надигнат и излязат на протест, аз лично ще наруша безразличието, което имам към политиката от около 30тина години, и ще изляза да ги подкрепя- ще съм на техния протест. НЯМА държава в СВЕТА, която да е субект на международното право и да няма прокуратура. Прокуратурата е част от ДЪРЖАВНОСТТА в една суверенна държава- затова и поддържам становището си, че без съществуването на правният институт прокуратура, българската държава сама премахва част от собствената си държавност и от собственият си държавен суверенитет. Вероятно целта е България сама да падне до юридическото ниво на протекторат, за да може после по-лесно… Покажи целия коментар »

Нов
Нов
15 декември 2021 16:12
Гост

Искате си Дани Кирилов, викаш, капацитета, който пише нова Конституция за 24 часа….

Анонимен
Анонимен
15 декември 2021 12:20
Гост

За три месеца не могат да го махнат. Разчитат на следващия всс, само не ми е ясно откъде им е увереността, че хората, които ще влязат там ще го махнат.

Анонимен
Анонимен
15 декември 2021 12:18
Гост

Абе общо взето адвокатското НПО ложи ще направи всичко възможно да се разправи с прокуратурата. Маскирано като борба за справедливост. Дали ще успее… ще поживеем, ще видим. Не са първите, които тръгват с голямата кошница и свършват наакани.

адвокат от САК
адвокат от САК
15 декември 2021 12:21
Гост

Вижте- никой нормален и аполитичен адвокат не би приел несъществуването на прокуратурата като “надграждане на държавността в България“. Да- и сред нас има мърша, като във всяка професия, и в чисто професионален план, за мен е радващо, че тази мърша не практикува реално, а се влива в политиката и само си запазва адвокатския статут,

Нов
Нов
15 декември 2021 16:14
Гост

Като ви чета ми се струва, че доста мърши практикуват реално. Визирам ВАС.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
15 декември 2021 11:57
Гост

От чисто юридическа гледна точка ми е много любопитно как точно ще се отърват от Гешев. Съвсем сериозно говоря. Хората, включително и разследващи журналисти, се упражняват върху темата с всякакви небивалици като икономически „репресии“ върху членовете на ВСС и т.н. Ще поживеем и ще видим докъде ще стигнат с тълкуването на закона и какви похвати ще използват. Не знам дали госпожата осъзнава, но с подобни лекомислени изказвания започва все повече да мяза на бушон. От ДБ са пословично наивни ( без генерал Атанасов де), но като ще водиш институционална война срещу друга власт, поне да се беше подготвила. Медийните обръщения… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
15 декември 2021 12:07
Гост

Откакто инсталираха Гешев на поста, законността у нас не е спирала да страда. Може би затова се ползва с „цели“ 5 (пет) % обществено одобрение. Прав сте, че трябва да се действа законно, но смяната на Гешев е просто наложително.

Нов
Нов
15 декември 2021 16:15
Гост

нИдялко, ти ли си, бря

адвокат от САК
адвокат от САК
15 декември 2021 11:31
Гост

Хайде, де- големите “защитници“ на човешките права и свободи- предизвиквам ви да отговорите на въпроса, който е елементарен за всеки студент в юф от 3 курс- ИНДИВИДУАЛНИ ИЛИ КОЛЕТИВНИ ПРАВА СА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА И СВОБОДИ;D Нали се борите за КОЛЕКТИВНИТЕ ПРАВА на “ОБЩЕСТВОТО“- ха сега дайте и правното основание- в кой международен писмен многостранен договор, ратифициран и обнародван от Р.България, се предоставят КОЛЕКТИВНИ ПРАВА на българското “общество“;D Май вашите нпо-та са забравили, че дисциплината за човешките права и свободи се изучава в юф и че именно ЮРИСТИТЕ сме – съгласно КРБ- професионалните, истинските защитници на човешките права и свободи в… Покажи целия коментар »

Красимира
Красимира
15 декември 2021 11:40
Гост

Извинявайте, ама вие нормален ли сте? Всяко второ мнение в тази статия е ваше, коментарите ви не следват някаква логическа връзка, просто решавате, че трябвате да кажете нещо ново и поствате, поствате, поствате. Досущ като лудите, които постоянно трябва да си говорят с някой и обвиняват целия свят, ако някой ги върже, защото на всички им е писнало от налудничавите им крясъци.

Хахаха
Хахаха
15 декември 2021 11:47
Гост

Хахаха, не се бъзикайте с форумния Мунчо, защото сега ще ви обясни позовавайки се на конституцията как целия форум е с психични отклонения, а той е единствения нормален

адвокат от САК
адвокат от САК
15 декември 2021 11:54
Гост

До “Красимира 15 декември 2021 11:40Гост Извинявайте, ама вие нормален ли сте“ ДА- г-ж/ г-жо трол, не само, че съм нормалнА биологична хетерожена, семейна, по професия- адвокат от 23 години, ами съм и била процесуален представител в съдебно производство за нарушени човешки права- за разлика от Вас- троловете. НПО-тата ви прогласяват,че тяхната цел е защита на нарушени/ спорени човешки права и свободи, но не ви казват, че ако не ангажират с договор колега-адвокат, който в крайна сметка да ви представлява, те практически НЕ МОГАТ да защитят нарушените ви граждански права в съдебно производство. Вашите нпо-та незаконосъобразно и противоправно внушават,че единствено… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
15 декември 2021 11:55
Гост

спорени -т.е. спорни

Анонимен
Анонимен
15 декември 2021 12:04
Гост

Хахаха беше прав! Психото се изкара единствения нормален тук!

Генчев
Генчев
15 декември 2021 10:50
Гост

Привърженик съм на институционалния, а не на персоналния подход, но в случая смяната на Гешев е повече от наложителна. Едно време мислех, че по-зле от „Над мен е само Господ“ на Татарчев няма накъде, но сега осъзнавам, че той само така си е говорил, докато Гешев е почти напълно самозабравил се и нанася щети не само на съдебната система, но и на обществото като цяло, което общество жадува истинска справедливост.

адвокат от САК
адвокат от САК
15 декември 2021 11:21
Гост

Генчев, генчееев, ако беше юрист, щеше да знаеш, че обществото се състои от индивиди и че над 99 процента от гражданските права и свободи са ИНДИВИДУАЛНИ, А НЕ КОЛЕКТИВНИ права и тогава нямаше да пишеш, че ‘гешев нанасял щети на обществото, защото обществото като такова НЯМА КОЛЕКТИВНИ ПРАВА- човешките права и свободи са предимно ИНДИВИДУАЛНИ права и свободи, дават се на ОТДЕЛНИЯТ ИНДИВИД, а не на една група или подгрупа от него… Чети ЗЗДискр,-там всичко си е написано ясно за всеки един правоспособен юрист, какъвто явно ти не си, защото не знаеш нищо от горенаписаното, а то се учи в… Покажи целия коментар »

Студент в ЮФ на СУ
Студент в ЮФ на СУ
15 декември 2021 10:26
Гост

Хм, интересно, а на лекции по Наказателен процес, проф. Чинова казва, че г-н Иван Гешев притежава сериозни качества на човещина и професионализъм! А тук твърдят друго! Интересно, на кой да вярваме – на дългогодишен спец по нак. процес или на простолюдието?

анонимен
анонимен
15 декември 2021 10:38
Гост

Не е въпроса в личността, а защо тези министри и народни представители, не поканиха хора като проф. Чинова да си даде мнението как трябва да стане тази реформа. Не може адвокати по гражданско право без практика по наказателноправни да правят реформи в прокуратурата. Това е все едно един прокурор да иска да прави изменения в ЗЗД, ТЗ или ГПК. Проблема, е че никой не се допитва до хората, които целия им живот е това, а се правят на интересни. Никой не казва нищо по материята, а само се повтаря Гешев.

Генчев
Генчев
15 декември 2021 10:44
Гост

Професионализъм само в областта на селския туризъм. А човещина… само като се сетя как държаха едно младо момиче като Лилана в ареста почти година за нищо… Но, нищо ново под слънцето, проф. Близнашки също беше уважаван учен преди да продаде душата си на задкулисието – оттагава единствено лайнометите на Пеевски го канят за интервюта, а юристите го гледат с презрение. Не се съмнявам, че винаги ще се намери някой, който да даде ласкава оценка на това правно недоразумение Гешев, но юристите и хората отдавна му я дадоха – ОСТАВКА!

Адвокат
Адвокат
15 декември 2021 10:56
Гост

Значи Лиляна за нищо била ареста!? Е защо сега делото й е при Кьовеши , питам!? Защо е взела такова никакво дело, дето отнапред е ясно, че момичето за нищо го мъчат

Анонимен
Анонимен
15 декември 2021 11:07
Гост

За първи път чувам подобно нещо. Може ли линк към подобна информация за пратено към Кьовеши дело на Лилана?

Прокурор
Прокурор
15 декември 2021 11:19
Гост

Направи запитване по ЗДОИ до офиса на европейската прокуратура и ще останеш приятно / или неприятно изненадан, ако се казваш Хаджигенов/

Студент 4-ти курс "Право"
Студент 4-ти курс "Право"
15 декември 2021 11:39
Гост

Оууу, проф. Близнашки! Любимият ми преподавател! Може да не научихме нищо по Конституционно, но шегите му и коментарите му за властта в часовете, бяха уникални! Плюс на всички писа шестици! Е, няма втори такъв готин преподавател като него! <3

Младши прокурор
Младши прокурор
15 декември 2021 11:29
Гост

Студент съм на проф. Чинова, с цялото ми уважение, тя може да е дългогодишен преподавател по наказателно-процесуално право, с опит в теорията, но практиката бая й куца!

адвокат от САК
адвокат от САК
15 декември 2021 10:20
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Генчев
Генчев
15 декември 2021 10:46
Гост

Мека казано несериозно е в юридически форум да цитирате кафявите медии на Пеевски.

адвокат от САК
адвокат от САК
15 декември 2021 10:54
Гост

Меко казано, е напълно сериозно да подкрепя твърдението си, че протестърите са наркозависими лица, с този материал. Омръзна ми тук да се развяват някакви кухи лозунги и глбт лицата да афишират сексуалното си влечение към главпрока с лозунга “Гешев е радост“. Каквото повикало- такова се обадило- българска народна поговорка…

Анонимен
Анонимен
15 декември 2021 11:00
Гост

Наркозависими има във всички социални групи, вкл. сред адвокатите, но това не означава, че и вие сте наркозависим (ако наистина сте адвокат, а не платен трол, на какъвто приличате), нали?

Доктора
Доктора
15 декември 2021 11:08
Гост

Не се занимавайте с този – той е 2 в 1 – трол и на силни хапчета.

адвокат от САК
адвокат от САК
15 декември 2021 11:13
Гост

До “Доктора 15 декември 2021 11:08“ Кажи, протестърски троле- как точно вашите партии ще избягат от задълженията ви по чл.57 ал.2 и чл.58 от КРБ-
1. Ще свикате ВНС и ще ги премахнете
2. Ще се направите, че те не съществува в КРБ
3. Ще твърдите, че всеки гражданин, който се позове на тях, е гербаджия, ретрограден елемент, клиент на психиатрията, трол и т.н.;D

адвокат от САК
адвокат от САК
15 декември 2021 11:08
Гост

“…Наркозависими има във всички социални групи…“ Но не наркозависимите от всички социални групи са платени протестъри, които умишлено нарушават конституционните права на останалите граждани и чл.57 и чл.58 от КРБ, далеч не всички нарушават правото на свободно придвижване на гражданите и далеч не всички претендират, че заради изразяване на политическите си възмездно предоставени възгледи, те са над правните принципи в българското и ЕС право, особено над правния принцип- никой не може да черпи права от неправомерното си поведение….

Анонимен
Анонимен
15 декември 2021 11:12
Гост

Докторе, сигурен ли си, че този трол е на хапчета, а не на амфети?

Нов
Нов
15 декември 2021 16:22
Гост

Слабичка си, адвокатке, тука във форума останахте както казваше баба ми на времето „такива заблудени като тебе останаха на боб зърно“. Като гледам и коментарите ти трият, явно не спазваш хигиена на общуването. Пък уж си адвокат, при това с 23 годишен стаж… Пфууууууууууууу

Анонимен
Анонимен
15 декември 2021 10:19
Гост

Все повече профани се опитват да се намесват в основни принципи на правораздаването.Дани Кирилов ми изглежда като титан на мисълта пред тази дама.

Генчев
Генчев
15 декември 2021 10:47
Гост

Вие сериозно ли? По-голям „титан“ от Кирилов е само Гешев. Повечето редови разследващи полицаи имат по-добра теоретична и практическа правна подготовка от тях.

katq
katq
15 декември 2021 10:01
Гост

Тази вечер протест срещу КАСКЕТА пред съдебната палата
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
ДА ИЗРИНЕМ ТОКСИЧНИЯ БОКЛУК ОТ ПРБ !

Адвокат
Адвокат
15 декември 2021 10:08
Гост

Като тръгнете на протеста да не забравите да вземете Баневи, Арабаджиеви, Миню

адвокат от САК
адвокат от САК
15 декември 2021 11:01
Гост

До “Адвока 15 декември 2021 10:08“… и да не забвравят преварително да се снабдят с необходимите им дози амфети ,джойнт, бира и домашна ракия, защото навън става студено- прогнозите са за снеговалеж в София през нощта, а полицията вдига незаконно поставените им палатки след 22;00 ч., в изпълнение на чл.5 от ЗАКОН ЗА СЪБРАНИЯТА, МИТИНГИТЕ И МАНИФЕСТАЦИИТЕ…

Анонимен
Анонимен
15 декември 2021 11:03
Гост

Това, че някой престъпник е пострадал от действията на Гешев (напр. стоял е в ареста няколко години, а в крайна сметка делото му е прекратено) по никакъв начин не делигитимира напълно основателните протести на огромната част от обществото – хора, които не са престъпници, но искат оставката на Гешев, защото виждат, че той пази избирателно част от престъпниците в България.

Адвокат
Адвокат
15 декември 2021 9:57
Гост

ГДБОП, ДЕТО УЖ ВЕЧЕ НЯМАТЕ ЧАДЪР, ДАНС, СТИСКА ЛИ ВИ ДА СЛОЖИТЕ СРС НА ПЛАМЕН БОБОКОВ & ПЛАМЕН УЗУНОВ?! „ПЛАМЕН УЗУНОВ Е НАЙ-СИЛНИЯТ В ДЪРЖАВАТА! ВЛИЗАМЕ И В ОРЪЖЕЙНИЯ БИЗНЕС!“
статия на Афера, за тези които си мислят, че целта е борба с корупцията

katq
katq
15 декември 2021 9:57
Гост

ГЕШЕВ – ПОЗОР !
ОСТАВКА И ЗАТВОР !

Анонимен
Анонимен
15 декември 2021 9:52
Гост

Действителността е такава, че от много години няма юристи, които да се ползват с голямо и безусловно уважение, така че тяхното мнение и въобще поведение да е пример и следвано от повечето юристи. Настоящите професори отдавна се „овъртолиха“ в политиката, някои дори прескачайки от партия в партия и в следствие на това олекнаха изкл. мтого като професионалисти. Дори и Ректорът на СУ е вече в тази листа. Ясно е, че новият министър няма никаква тежест и авторитет, нито сред практикуващите право, нито в академичните среди. Тя е подобие на Христо Иванов , като юрист и адвокат.

умерен/уморен/ песимист
умерен/уморен/ песимист
15 декември 2021 9:28
Гост

Един е изхода. Теторът долу, съюз с ….. Аре, стига простотии. Велико народно събрание, промяна в КРБ, мажоритарен избор, едномандатни изб.райони,никакви партийни листи, отзоваване на послушните депутати, качествена реформа в СВ,без началници в нея. въвеждане на наказателна отговорност за „лобистки“ закони- за да бъде Лучано министър, да не плаща Симеончо данък наследство, да стане Пеевски шеф на ДАНС, за да излезе Ванко-1 от затвора и т.н.Сега пък за да махнем Гешев и да инсталираме „имам човек в НАП, а сега и в ПРБ“. Известни са вносителите на тези изменения, известни са тези,които са ги подкрепили и приели. Стига се крихте… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
15 декември 2021 8:32
Гост

„Министър Йорданова не пожела да каже какви са трите сценария.“ А ще пожелае ли да каже, Кой е сценариста?

Анонимен
Анонимен
15 декември 2021 8:53
Гост

„Сценаристи“ са юристите, избрани от народа в НС. Същият този народ, който протестираше против Гешев и 95% от който народ искат смяната на му.

адвокат от САК
адвокат от САК
15 декември 2021 10:12
Гост

До “Същият този народ, който протестираше против Гешев и 95% от който народ искат смяната на му….“ СТИГА ЛЪЖИ- 95 процента от “народа“ на протестърите- НАРКОМАНИ, си довлече 4буквията от другите ЕС държави, в които работеше или следваше. ЖРИЦИТЕ НА ЛЮБОВТА, дошли от кварталите на Червените фенери в Амстердам, НЕ СА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД. На наркоманските незаконни хепънинги на протестърите присъстваха не повече от 5 000 души, а българските граждани с политически права са стотици пъти повече. ТЕЗИ СБИРКИ НЕ ПОЛУЧИХА ПОДКРЕПАТА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД- напротив – всеки софиянец ги псуваше заради това, че протестърите НЕЗАКОННО И ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО отнеха конституционното право… Покажи целия коментар »

Съветник
Съветник
15 декември 2021 16:34
Гост

Пий ги тия хапчета бе, жена, не са ти изписани случайно…

Анонимен
Анонимен
15 декември 2021 0:03
Гост

Успех! Не е известна, но изглежда свестна. Веднъж съм я чувал и говори много по-интелигентно от Гешев, също знае няколко езика. Дотук добре, да видим как ще се справи.

Зрител
Зрител
15 декември 2021 9:26
Гост

По-интелигентно, ама друг път! Вчера беше при Ризова по БТВ. Потресаваща некомпетентност! Не знам от какво разбира, но за наказателно правораздаване си няма и представа. Въобще не знае функциите и правомощията на ИВСС, но смело казва какво трябвало да направят. Специализация и сега имало в наказателните отделения… В кой съд? Че дори и в СГС няма. Това по повод специализираните и какво да стане сьс състава и делата им. Разследващи функции на КПКОНПИ след роенето му. Спомням си каква дупка беше разследването дори в ДАНС, дълго не изкара. Ризова беше доста по-запозната с материята. Гледайте, опровергае ме. То падна едно… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
15 декември 2021 10:53
Гост

Нищо подобно, аз също го гледах предаването

Зрител
Зрител
15 декември 2021 11:26
Гост

Чудесно! И двамата сме го гледали, но аз написах какво съм разбрал от него. Вие какво разбрахте? Нищо? Да, прав сте, че само сте го гледали.

Geleto
Geleto
15 декември 2021 0:03
Гост

Едно не разбирам (не претендирам, че съм специалист по конституционно право и наистина не разбирам, а не не се заяждам): как ще се прекрати предсрочно мандатът на ВСС без да се наруши Конституцията, която казва, че мандатът на изборните членове на ВСС е 5 години? Как така със закон ще кажем „точно на тези няма да е 5 години, а ще е по-малко“? Ако се промени Конституцията, то това е друго нещо.

Анонимен
Анонимен
15 декември 2021 0:05
Гост

Например могат да се променят изискванията за заемане на длъжността или нещо друго, което не е посочено в Конституцията, а в закона.

Geleto
Geleto
15 декември 2021 0:27
Гост

Поне на първо четене не се сещам какво може да е това ново изискване за заемане на длъжността, което да се въведе със закон.

Димитър
Димитър
15 декември 2021 1:27
Гост

Всичко което противоречи на конст.норма дори и да не е уредено изрично е незаконно. Защото вие промняте изискванията,което води до преждевременно прекратяване на мандата и дрън-КС

Geleto
Geleto
15 декември 2021 10:47
Гост

И на мен така ми се струва, че ще стане, защото иначе всяка нова политическа власт би могла да въведе със закон изисквания от рода на това, че изборните членове на ВСС трябва да владеят полинезийски на еди какво си ниво, мъжете да са отслужили редовна военна служба или да са били професионални войници, всички да имат шофьорска книжка категория „Д“ и пр. Та ми се струва, че ако нещо ще се прави, то няма как да стане без промяна на Конституцията.

адвокат от САК
адвокат от САК
14 декември 2021 23:55
Гост

“….Това, че Народното събрание и изпълнителната власт имат желание да изпълняват своите правомощия в интерес на обществото, не означава политическо влияние….“ Така, така – и какво всъщност е политическо влияние според г-жата, след като НС е политически орган, освен, че е законодателната власт,м… Според КРБ, въпрос на лично субективно желание ли е изпълнителната власт да изпълнява правомощията си или е въпрос на вмемена отговорност, за която се плащат като насрещна престация държавни пари от държавния фиск…Това е още едно доказателство, че който се е захванал с политиката, е плюл и на правото, и на морала си като юрист, и е… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
14 декември 2021 23:56
Гост

вмемена- т.е. вменена

Дамаджаната
Дамаджаната
14 декември 2021 23:12
Гост

Тази жена е „слаба ракия“ като юрист.
Тя е лек противник за младшите прокурори,да не говорим да Гешев,който ще я смаже в буквалния смисъл като опит и рутина.Фактът,че тази женица споделя колко са потенциалните варианти (възможности) за отстраняването на главния прокурор навежда на мисли за това,че нито една от идеите не може да се реализира на практика. Тоест,това са едни празни и голи политически обещания,без никакво покритие,прах в очите на хората.

Анонимен
Анонимен
15 декември 2021 0:02
Гост

Гешев освен на селски туризъм да я бие, на друго не виждам.

Чекмеджето
Чекмеджето
15 декември 2021 7:18
Гост

Значи,ти дамаджана,си супер вещ в тая категория,за да определяш кой какъв е.

Нама друга опция за оздравяване
Нама друга опция за оздравяване
14 декември 2021 22:11
Гост

Гешев е тумор в българската съдебна система и докато той е там, тя ще бъде с перманентно влошено състояние.

Анониме123н
Анониме123н
14 декември 2021 21:51
Гост

Главния прокурор, не е носна кърпичка на изпълнителнана власт, за да се сменя по тяхно желание.
За това на определени кръгове, не се харесва Конституцията, писана наистина от юристи.
Сега пишман йористи искат да пишат закони.
Гешев, не е първият главен прокурор, който изпълнителната власт искат смачкат.
Питайте Иван Костов и Цвенан Цветанов.
Не казвам, че Гешев е за пример, но и политическите му душмани са на неговото ниво.Хвани единия, удари другия.
Българска работа.
Секретарка на Христо Иванов, министър на Правосъдието, Дани Ръбъл, ще бъде отвян от нея в историята.

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 21:57
Гост

Главният прокурор в никакъв случай не трябва да бъде носна кърпичко на изпълнителната власт. Още по-малко той трябва да бъде носна кърпичка на организираната престъпност и корупцията по високите етажи на властта. Което прави смяната на настоящия главен прокурор повече от наложителна.

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 21:18
Гост

Надьо, нямаш никой в главата ма. Какви сценарии, какви 5 лева. Че сте прости, то е ясно, ма не го показвайте поне бе

Проскубания бухал
Проскубания бухал
14 декември 2021 21:49
Гост

Това е храна за рибите, пардон избирателите им. Вече веднъж го казах. Не ми е приятно да си призная, защото го смятам за прекалено тясно свързан с БСП, но Янаки Стоилов, на когото беше възложена същата задача, поне се държеше на положение и внимаваше какви ги говори и не даваше патетични лъжливи обещания, за да запази авторитета си. Все пак е очаквал да стане съдия в КС. Вече знам кое е най-грозната гледка – мининистър на правосъдието, който е посредсвен юрист. Този пост предполага посредничество и координация между властите най-малкото защото са колеги. При нас се стига до умопомрачителни извращения… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 22:10
Гост

Най-посредствения правосъден министър в новата ни история беше Данаил Кирилов, който ставаше за клоун, бях хакер, автор на статуси във ФБ и всичко друго, но не и министър. А по-умопомрачителни извращения с правото от тези по времето на Иван Гешев не е имало. Така че най-добре промяната да бъде доведена до край.

Анонимен
Анонимен
15 декември 2021 11:50
Гост

Дани Кирилов поне имаше някакъв практически опит. Тази и това няма, а като акъл не е нищо повече от него

De Jure
De Jure
14 декември 2021 21:10
Гост

Има 2 начина за излизане от настоящата ситуация:
1. Гешев да започне да търси наказателна отговорност от най-големите престъпници от списъка „Магнитски“ и от разследването на магистралните милиони в чували
2. Гешев да бъде отстранен, тъй като не изпълнава конституционно възложената му функция

advokat EU
advokat EU
14 декември 2021 21:13
Гост

и кой ще го отсрани? Надежда ли? Вземи да мислиш!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
14 декември 2021 20:57
Гост

“Търсенето на механизъм за реализиране на отговорност за несвършена работа не е манипулиране на съдебната власт. Това, че Народното събрание и изпълнителната власт имат желание да изпълняват своите правомощия в интерес на обществото, не означава политическо влияние. Тук не става въпрос за уреждане на дребни сметки, а за търсене на решения“ Как сладко пее, Мис Пиги. От тези захаросани приказки ще хванем диабет като нея. Тази не е наясно, че съдебната власт е единствената максимално деполитизирана такава. Главният прокурор си дава отчета пред Парламента. Какво повече иска. Не стига, че у нас Народното събрание се е превърнало в припадък на… Покажи целия коментар »

Проскубания бухал
Проскубания бухал
14 декември 2021 20:58
Гост

*придатък на НС

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 21:04
Гост

ПРБ при Гешев от много години спрямо едни действа като ПРИКРИВАтура, а за други като ПОРЪЧКОратура, което е много далече от конституционно установената функция за независим блюстител на законността, осигуряващ справедливост за всички български граждани. За съжаление органът, който може да прекрати мандатът му, е напълно политически зависим от тези престъпници, които Гешев пази и така изпадаме в Параграф 22, от който все някак трябва да се излезе.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
14 декември 2021 21:31
Гост

Мхм, значи малко кат марихуаната става-да разрешим на хората да пафкат, че не можем ги излови. И тука не помагаме усилие да опазим реда и независимостта на магистратите да си вършат спокойно работата – дай да ги контролираме, че така ще е по-ефективно. Да чуеш разпенена закръглена лелка със съмнителна подготовка да тръби общи неща, които очевидно не разбира, значи 100% изпълнява нареждания на задкулисието. Съдебната власт е като банките -колкото повече се вдига шум, а не се оставя да работи спокойно, толкова по-зле. Парите обичат тишината, същото важи и за правото-профаните крещят за всеобща справедливост, но не са се… Покажи целия коментар »

Advokat VG
Advokat VG
14 декември 2021 20:10
Гост

Мандатът на ВСС трябва задължително да бъде предсрочно прекратен. Всякакви съображения, че изтича октомври и е безсмислено да се прави по-рано трябва да се изоставят. Изменение на ЗСВ, с преходни разпоредби се прекратява предсрочно мандата, такива критерии за членовете, които да изключат влизането на негодници и неподготвени хора. Това е варианта, защото съдебната система на много места е овладяна от ръководители на статуквото, които могат да диктуват избора. Гешев няма да подаде оставка, трябва да бъде отстранен обаче по прозрачна и законосъобразна процедура, в която да стане ясно какво и как се прави и най-вече защо.

advokat EU
advokat EU
14 декември 2021 20:27
Гост

То хубаво, ама : като прекратиш предсрочно мандата ще трябва да избереш нови членове по сега действащият ред – Конституция и ЗСВ. От парламентарната квота и от професионалната. За професионалната изборът отнема поне 3 месеца, а за парламентарната се изисква квалифицирано мнозинство, каквото нямаш. Дотогава старият съвет си работи, защото някой трябва да плаща заплатите на магистратите и служителите. Второ – квотата на прокурорите не се променя без промени в Конституцията. И как ще махнеш Гешев със 17 гласа, като от тях поне 5 са от чисто от прокуратурата и не можеш да контролираш избора на професионалната квота – нито… Покажи целия коментар »

Димитър
Димитър
14 декември 2021 20:54
Гост

М-да виждам че протестърите вече губят всякакво търпение и присъствие на духа. Не милички,вече дори Надка-Пиратка даде на заден че вероятно няма да успеете да прекратите мандата на ВСС,а мнозинство за ЗИД на конституцията (СЕГА ЧЕТИ ХУБАВО) НИКОГА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ! 180 ДУШИ ЩЕ ГИ ГЛЕДАТЕ НА КАРТИЧКА! А след изцепката на Кирчо с Македония се молете да си запазите правителственцето,за да не стане играчка -плачка. После си помислете ,дали ще можете да ограничите прокуратурата да разследва, вкл. и чрез СРС,а дори и без да ограничавате конкретно СРС, сте в ЯСНО НАРУШЕНИЕ НА КРБ ЧЛ.127 АЛ.1 Т.1 И 2… Сещате… Покажи целия коментар »

Дано
Дано
14 декември 2021 20:59
Гост

Мафията от ГЕРБ и ДПС, която е под протекцията на Гешев, напълно логично в никакъв случай няма да се съгласи той да бъде отстранен от поста. Но в най-лошия случай мандатът му рано или късно ще изтече – и пак ще отиде в затвора, но за съжаление България ще изгуби много дотогава. Така че адмирации на всички, които търсят законни начини за предсрочно прекратяване на мандата му.

Димитър
Димитър
14 декември 2021 21:51
Гост

Ах бе душици,няма да го вкарате в затвора бе милички,вас няма да ви има на власт дотогава

Адвоката ВТ
Адвоката ВТ
14 декември 2021 22:02
Гост

За мен лично няма значение кой точно ще го вкара в затвора, въпреки, че предполагам това ще е следващият главен прокурор. Важното е справедливостта да възтържествува и той да получи заслуженото за тежките престъпления, изразяващи се в години наред покровителстване на най-едрата престъпност у нас.

Димитър
Димитър
15 декември 2021 1:29
Гост

Само че вероятно следващия глав. прок ще е негово подобие,не се заблуждавайте нито Кирчо и Кокорчо,нито другите протестъри ще се задържат на власт достатъчно

Нов
Нов
15 декември 2021 16:41
Гост

Сега пък Димитър се кръсти….. Айде заяви се най-сетне, че направо цепиш мрака тука, ха ха ха

Димитър
Димитър
16 декември 2021 20:03
Гост

Мрака сте го нацепили вие отдавна….То си личи по НАИВНОСТТА ВИ

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 20:01
Гост

Интересно уравнение : с три неизвестни и резултат също толкова неизвестен. Такава математика само хората на Ицо Бойкикиев я владеят. Видя се от промените в Конституцията. И сега такава ще я свършат, ама нейсе.

Лъв Математик
Лъв Математик
14 декември 2021 20:05
Гост

В уравнението има една константа: скоростта V=200 (с колко километра ще бъдат засилени при бай Ставри) и една неизвестна величина T (времето след което това ще се случи).

LUMPEN
LUMPEN
14 декември 2021 19:47
Гост

Даа, логично: „…критики към главния прокурор вчера отправи и…“ … престъпникът!

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 19:57
Гост

Кога Тиквата е критикувал Каскета? Нали именно последния все още го пази от неизбежната бъдеща екскурзия при бай Ставри!

Оставка!
Оставка!
14 декември 2021 19:26
Гост

За 12 години ГЕРБ и ДПС чрез своите некадърни калинки окрадоха милиарди и разсипаха държавата – под благосклонния поглед на Гешев, който се превърна в покровител на част от мафията у нас. За всяка следваща година на поста му, България ще продължава да губи милиарди. Отстраняването му на поста е повече от наложително и не търпи отлагане.

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 20:02
Гост

И хапчетата редовно да се пият, че стават големи бели!

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 19:19
Гост

От както гласуваха кабинета „Петков“ чета ентусиазмът на Христо Иванов, чрез тази Надежда Йорданова, да сменя състава на ВСС, за да може евентуално не само да се отстрани главния прокурор, но и да си „наместят“ някой, който ще е удебен като председател на ВКС, както беше Лозан Панов. Понякога обаче се чудя Христо Иванов и Надежда Йорданова – та и всичките им юристи в коалицията, учили ли са право в университета или просто „са го завършили“? В КРБ ясно са разписание основанията, на които членовете на ВСС се освобождават от длъжност и сред тях не е промяна в статута на… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 20:04
Гост

Перфектен анализ. Браво, но има много дървени глави, които нищо не разбират и само лозунги са им в главите.

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 20:08
Гост

Перфектен анализ… като за скоропостижно след „Магнитски“ заминалия си преПравен свят. Тук е форум за юристи и подобни олигофренно-каскетни съчинения предизвикват единствено смях и съжаление.

адвокат от САК
адвокат от САК
14 декември 2021 20:17
Гост

До “Анонимен 14 декември 2021 20:08…Тук е форум за юристи и подобни олигофренно-каскетни съчинения предизвикват единствено смях и съжаление….“ Хайде сега, троле, да напишеш ясно и разбираемо, дали това твърдение отговаря на вписаното в Конституцията ни- “…Анонимен 14 декември 2021 19:19…В КРБ ясно са разписание основанията, на които членовете на ВСС се освобождават от длъжност и сред тях не е промяна в статута на Висшия съдебен съвет….“ Или дай правните основания за твърдението си, или ако не можеш, това ще е равносилно на признанието, че си платен протестърски трол и мястото ти не е тук- в юридическия форум и трябва… Покажи целия коментар »

Димитър
Димитър
14 декември 2021 19:00
Гост

Госпожо Министър в момента вашите партийки ИМАТ ЗАДЪЛЖЕНИЕ ДА ИЗЛЪЧАТ ОЩЕ 2 ЧЛЕНА НА ВСС! За да се изпълни конст.квота,ако не го направите,нарушавате КРБ ,което е умишлено,ако пък го стори не можете да махнете ВСС.Патова ситуация простесътрчета мои. Между другото смяната на ВСС Е ЕДИНСТВЕНИЯ СЦЕНАРИЙ ДА МАХНЕТЕ ГЕШЕВ ! И да внимавайте как организирате изборите за ВСС и как ограничавате правата на поркурорската колегия ,защото пак ще нарушите КРБ,която очевадно не сте чели! Ограмотете се първо…..

Гешев и троловете му са радост!
Гешев и троловете му са радост!
14 декември 2021 19:10
Гост

Партии да имат задължение да излъчат членове на ВСС??? „Колега“, виждам, че сте изкъсо запознат с разпоредбите на Закона за каскетната власт! Лошото (за вас и спонсорите ви, които ви плащат да пишете подобни глупости) е, че цялата съдийска гилдия се опълчи на този най-позорен състав на ВСС като отказа да попълни квотата си във ВСС като бойкотира изборите.

адвокат от САК
адвокат от САК
14 декември 2021 19:50
Гост

До “Гешев и троловете му са радост! 14 декември 2021 19:10“ Абе, “умник“, кой нормален човек с експертиза и тежест на работното си място ще се цани за платен политически трол, още повече- човек, завършил юф…Това да не си ти;0 Ако човек се вгледа в “коментара“ ти, ще установи, че той се повтаря ен брой пъти и че не пишеш абсолютно нищо различно от празни политически лозунги, независимо, че темата на статията всеки път е различна. Не разбираш ли, че всеки коментатор схваща това и че всеки в този форум знае, че си платен политически трол, че не си юрист… Покажи целия коментар »

Димитър
Димитър
14 декември 2021 21:05
Гост

До „адвокат от САК 14 декември 2021 19:50“ -Здравейте отново,приятно ми е да ви „видя“ т.е. да прочета коментара ви. Не се мъчете да се занимавате с протестърни австралопитеци. Реват на умряло срещу вас,защото знаят какво ги чака ,когато (не ако, а когато) се провали първата още „рИформа“ дето я искат -НПК и ограничаване на прокурорските правомощия. Знаят какво ще се случи и с любимеца им Рашков тогава,знаят и че закона НЯМА РЕТРОАКТИВНО ДЕЙСТВИЕ-следователно разследването срещу „белоглавия орел“ -Дамаджанков ще се извърши по старите способи-няма отърване. Чашков няма имунитет,т.е. веднага може да бъде отстранен.Дори натиска над прокуратурата от страна на… Покажи целия коментар »

Димитър
Димитър
14 декември 2021 19:53
Гост

Ами партийки са да ,защото в НС има само партии и те имат мнозинство ,което да излъчи двама нови членове на ВСС.. Защото НС (В КОЕТО ИМА ПАРТИЙКИ) ИЗБИРА 11 ЧЛЕНА НА ВСС ..Така че колкото и да мрънкаш,това няма да се промени. А лошото за Вас е че по конституция всяко ограничение на прокурорската колегия с цел увеличване тежестта нс съдийскатс е нарушение на КРБ.

Анонимен
Анонимен
15 декември 2021 11:22
Гост

„Много добре“ познавате ЗСВ, личи си. Обяснявам с прости думи, дано го разберете. Парламентът трябва да излъчи ЕДИН член на ВСС – Прокурорска колегия, на мястото на Пламена Цветанова, която стана заместник-главен прокурор.
Другите ДВЕ места трябва да се запълнят от СЪДИИТЕ, а не от НС. Двамата, подали оставки – Красимир Шекерджиев и Боряна Димитрова, бяха избрани от Общото събрание на съдиите. И, съответно, Общото събрание на съдиите трябва да избере техни наследници. През октомври се направи опит, но съдиите съвсем основателно бойкотираха избора и не избраха нови ДВАМА членове на ВСС.

Димитър
Димитър
15 декември 2021 23:18
Гост

Абе умник нали ще им прекратявате мандата бе протестърче „умно“? И после какво? Нямате мнозинство от 2/3 за да назначите ВСИЧКИТЕ 11 ДЕТО ВИ ТРЯБВАТ! Въобще четеш ли какво пиша,не естествено и ти като Кирчо

Несвободна Неевропа
Несвободна Неевропа
14 декември 2021 18:57
Гост

Стъпки на Марс … предвиждали.

Три сценария. Само толкова?!

Очаквах повече от солистката на Ицо Торбалан, Рада Дълбоката и … Мая Общата. Отровното трио за всяка съдебна реформа.

Тук Надежда Йорданова всяка оставете!

Гешев и троловете му са радост!
Гешев и троловете му са радост!
14 декември 2021 19:13
Гост

Коледата наближава. Крадените пари в чувалите и чекмеджетата са на привършване. Каскетните тролове са изнервени, че на всяка свиня й идва коледата и може скоро да им секнат стотинките за всеки коментар тук.

Димитър
Димитър
14 декември 2021 19:55
Гост

Не можете да махнете Гешев а ти специално дори и не четеш като хората, виж си отговора на поста ми…..

Калоян
Калоян
14 декември 2021 20:02
Гост

Колега, нали се сещаш, че мандатът на Гешев не е пожизнен? Ако не бъде махнат тази година, то ще е някоя от следващите години. Рано или късно това ще се случи, но като гледам по-добре за страната ще е да е по-скоро.

Димитър
Димитър
14 декември 2021 20:57
Гост

Наясно съм че ще изтече,но съм наясно и че тези протестърчета няма да са на власт ,когато това стане,а процедурата по избор вероятно ще е същата 🙂

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 20:06
Гост

хапчетата да не забравиш да си пиеш редовно.

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 20:16
Гост

Каскетолюбителите наистина трябва са на много силни хапчета, за да си мислят, че мандатът на Гешев никога няма да изтече…

Най-добрата опция!
Най-добрата опция!
14 декември 2021 18:57
Гост

Пратиха в затвора колега на Гешев в Албания

https://frognews.bg/novini/pratiha-zatvora-kolega-geshev-albaniia.html

Скоро и у нас за свинете идва Коледа

адвокат от САК
адвокат от САК
14 декември 2021 18:55
Гост

Малко встрани от темата, но във връзка с нея- изненадващо, депутат лена бориславова е подала оставка и вече не е депутат;0 Значи, все пак предпочита 8К евро месечно възнаграждение като “външен консултант“- юрист към ББР, вместо да поеме депутатските си задължения и да носи политическа и 3те вида юридическа отговорност ;0 В журналистически материал се твърди, че тя отива в изпълнителната власт….Да видим колко ще е новото й брутно месечно възнаграждение и дали няма да я инсталират за директор правна дирекция в ББР или в друга държавна институция;0

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 18:58
Гост

Направо за главен прокурор да я пуснат Ленчето.

Дедо Коледа
Дедо Коледа
14 декември 2021 18:47
Гост

Аз съм за четвъртия.

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 18:31
Гост

Сладурана. Той и нейният човек – Христо Иванов правеше едни реформи – ум да ти зайде. Магистратите още ги болят главите от неговите глупости. Сега няма да е по-различно.

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 19:15
Гост

Болят ги главите тиквите, че им секнаха краденето, а направо изпадат в потрес като си помислят какво следва ако (всъщност не ако, а когато) каскетите си заминат.

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 18:29
Гост

Затова най-важни са процедурите и механизмите за контрол, Настоящата ситуация го показва. Ако имаш един човек, над когото е само Господ, нямаш друг ход, освен да разкараш неудачния избор и да действаш грубо, а междувременно да въведеш възпиращите механизми. Това е то. Да видим сега главния какво ще си говори с президента и ще има ли наистина такава среща. Аз ако съм на Радев, няма да я проведа или ако я проведа, ще е пред камери и цяла България да гледа.

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 18:28
Гост

Ха-ха! Първата точка в този сценарии е неизбирането на Галина Захарова. /И това ако не е руско име, Алексей Трифонов ряпа да яде. Но е нормално защото на Галинка баща и е руснак. Истински. Липсва ми една журналистка да разчепка случая./ Втората точка от сценария е да видим какви марсианци ще се изберат в новия ВСС. Третата точка и най-вероятна е този министър да не е министър след 5-6 месеца.

back to USSR
back to USSR
14 декември 2021 18:31
Гост

Ох, стига с тези руснаци, бе колеги, дето ви се привиждат. Нито Алексей, нито Галина са руснаци, а са добри наказателни съдии. Няма вече СССР, не разбрахте ли

USA
USA
14 декември 2021 18:51
Гост

Америка за България плаща. За какво?

Иван
Иван
14 декември 2021 19:18
Гост

Америка за България плаща основно за повишаване на квалификацията на магистратите. Цялото им финансиране е публично. За разлика от задкулисното финансиране от Доган и Пеевски на някои ръководни кадри в съдебната система.

556646464
556646464
14 декември 2021 18:21
Гост

Смейте ми се, но от време на време ми става жал за Гешев. После се сещам, че ако на негово място беше човек с висок морал, щеше незабавно да си подаде оставката. За съжаление доста прилича на бай Кольо Филчев. Сега поне има механизъм за предсрочно освобождаване, едно време ВСС излезе с една гола декларация за оставката на Филчев и всичко умря.

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 18:16
Гост

Гешко-невежко, тръгни си с добро, за да не е с дърво

сценаристът
сценаристът
14 декември 2021 18:11
Гост

Първият сценарий явно е натиск за оставка… Другите – нов ВСС и беж лиске, да бягаме

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 18:11
Гост

1. Да подаде оставка. 2. Да го арестуват. 3. Да го сменят чрез нов ВСС. Друго не ми хрумва

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 18:13
Гост

Това с ареста най-много ми харесва 😊😊😊😊

фешън крайм
фешън крайм
14 декември 2021 18:15
Гост

Кой ще го арестува? Модната полиция за сребристия костюм ли?

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 18:18
Гост

Каскетната полиция 😊 има за какво, само трябва да си свършат работата

OMG
OMG
14 декември 2021 18:31
Гост

Безпрецедентен арест в историята на България след 1989 г. ще е това.