„Гешев, твоят инат всеки ден струва пари и съответно достойнство на нашия народ. Твоят инат пречи планът за възстановяване и устойчивост да бъде придвижен още по-бързо“. Това своеобразно обръщение към главния прокурор Иван Гешев направи при встъпването си в длъжност като министър на правосъдието Надежда Йорданова.

Тя заяви, че поема Министерството на правосъдието от добри ръце и екип, който през последните месеци е работил активно „за общата посока, в която вървим“.

„Искам да покажем приемственост и да надградим направеното. Поемам поста на министър с решителност, вяра и мъничко оптимизъм. Имаме да свършим много задачи, така щото в нашето общество хората вече да усещат, че има справедливост“, заяви Надежда Йорданова.

Тя за пореден път изтъкна, че най-важното за нея и екипа ѝ ще бъде човекът да е в центъра на правосъдието. „А не правосъдието да се използва като извинение и инструмент за борба между клики – от една страна управляващите и заедно с тях тези, които искат да си укрият корупционните практики“, каза Йорданова.

Тя съобщи, че едно от първите решителни неща, които ще направи, е да продължи да настоява „главният прокурор да понесе отговорност, да подаде оставка или да бъдат приложени спрямо него другите механизми на закона“.

И тогава се обърна към Иван Гешев с думите, че инатът му струва пари и достойнство.

Надежда Йорданова обяви, че ще продължи двете процедури по отношение на главния прокурор, започнати от двамата служебни министри на правосъдието. Първата – за отстраняването на Иван Гешев на практика не мина, тъй като Висшия съдебен съвет прие, че министърът няма право да иска освобождаването на главния прокурор. Това доведе до сезирането на Конституционния съд, който обаче все още не се е произнесъл. Втората процедура е дисциплинарка, която беше внесена миналата седмица и предстои да бъде обсъдена от Прокурорската колегия на ВСС. Бяха поискани и наказания за трима прокурори от спецпрокуратурата.

„Несъмнено ще продължа процедурите и ще настоявам за максимално експедитивно решаване. Няма да отстъпя на крачка  встрани или назад от постигнатото“, заяви Надежда Йорданова.

Министърът на правосъдието очерта и какво следва от тук нататък. „Законодателни изменения с бързо темпо и с крайна цел конституционна реформа. Законопроектите са в много напреднал стадий“, каза тя и посочи, че за промените за КПКОНПИ и в Закона за съдебната власт се изчистват детайли.

„Става въпрос за съвсем кратко време, когато ще бъдат представени за дебат в обществото“, каза тя.

Тя каза, че приоритет ще ѝ бъде програмното бюджетиране в съдебната власт, защото то води до прозрачност и ефективност.

83
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Русофоб
Русофоб
15 декември 2021 11:09
Гост

Да се чете:
„Гешев, твоят инат струва пари на нашия Васил Божков“

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 16:36
Гост

Руска тьотка с бузки и вид на лелка от Нижни Новгород /по Бойкикевски/.

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 16:53
Гост

Другарката Сачева Помак Алибегова или Цецето Цачева? Гербавите тьотки са най-хубавите на света!

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 12:40
Гост

Даа, и за цената на парното и тока от новата година пак Гешев е виновен. И за това, че 30 000 умряха от Ковид също. Оставка.

V as Vendetta
V as Vendetta
14 декември 2021 12:21
Гост

Показателно е как троловете бълват змии и гущери по адрес на задаващите се промени. Справка в коментарите по-надолу на „авокадо от сак“ и други тестисоподобни.

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 12:46
Гост

Оставете го колегата, той е със заболяване.

Димитър
Димитър
15 декември 2021 4:11
Гост

Кои промени,тия дето НЯМА ДА УСПЕЕТЕ ДА ГИ ВЪВЕДЕТЕ ЛИ,ЗАЩОТО ВСИЧКО КОЕТО ИСКАТЕ ДА ПРАВИТЕ В НПК ПРОТИВОРЕЧИ НА НАШАТА КОНСТИТУЦИЯ?! Ти си най-тестисоподобното образоване и дори не разбираш как те преметнаха любимците ти ,на които средносрочния хоризонт за работа е 6 мес. а дългия 1 г. ,а после тикво ,застреляна си на избори,може и доста преди тая 1 г. да изтече „хоризонта“,дори не можете да прекратите мандата на ВСС. Събудетес е протестърчета,свършиха се идиотщините ви преди да са почнали. А КС ви чака за да ви покаже колко много „знаете“….

Клаузевиц
Клаузевиц
14 декември 2021 11:37
Гост

Гешев след като толкоз се слагаше и хвалеше янките, сега доживя съдебната реформа на прокуратурата от ЦРУ. Горчиво!

анонимен
анонимен
14 декември 2021 10:46
Гост

По въпросите с реформите не трябват партийни хора, толкоз ли ДБ не можаха да предложат на някой съдия или на някой адвокат, преподавател, който не е партийна личност. Видяхме на Хр.Иванов колко е компетентна реформата направи една голяма смехория. Били готови законопроектите, кой ги е писал? кой е в работната група? Извинете, но ако г-жата и техния доцент са ги правили, без един практикуват юрист в областта или преподавател, как да станат нещата. Само гешев им е в устата.

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 11:48
Гост

Трябват експетри, какъвто госпожата е, а не клоуни като Барни Ръбъл или кухи подлоги като Иван Каскетски.

Съдия
Съдия
14 декември 2021 15:57
Гост

Законопроекта го писа един колега съдия от СГС, но тъй като дипломата му е 3.30, не се получи много добре, да не кажа зле се получи. В крайна сметка с каквото разполага Да,България, с това работи!

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 9:16
Гост

Надежда Йорданова достигна своето ниво на некомпетентност. По това си прилича с Иван Гешев. Юридическата общост е потресена от това назначение. Милехме, че с Барни Ръбъл сме ударили дъното, но не, имало и по-лошо. Данаил Кирилов поне имаше някакви проблясъци – слаби и кратковременни. Йорданова е дълбоко, безнадеждно, умопомрачително тъпа и за нея няма никаква надежда. Цялото и присъствие в МП и във ВСС ще бъде един голям и перманентен гаф, докато новата власт стопли най-после, че тази личност я компрометира.

Анонимен
Анонимен
14 декември 2021 9:30
Гост

На фона на пълни дебили като Каскета, Барни Ръбъл или някоя друга калинка от ГЕРБ и ДПС, всеки друг изглежда като академик от световно ниво.

без страх
без страх
14 декември 2021 1:14
Гост

На добър час! С устрем НАПРЕД и НАГОРЕ!

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 23:27
Гост

Обява- купувам платените услуги на кирилпетковските и протестърските тролове, с цел предоставяне на платен тролинг 24/7 в полза на националното българско право и неговата защита от новите политици в 47 НС. Заплащане- по споразумение. Изпълнителите по ненаименования договор се задължават да декларират всеки хонорар, получен по този договор, в НАП , в ГДД и да плащат данък върху тези си приходи;D А да ви видя сега;

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 23:30
Гост

Моля кирилпетковските и протестърските тролове да бъдат така добри да ми предложат цени с отстъпка, за да ми останат достатъчно средства да си купувам и пия хапчетата редовно

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 23:37
Гост

До “адвокат от САК 13 декември 2021 23:30“ Колкото и да прилагате тролската методология за кражба на нерегистрирани никове, разликата между мен е вас е доста съществена и тя е в компетенциите, юридическото образование и манталитета на юрист, които аз имам, а вие не притежавате ;0 Освен това- искам да ви накарам да спазвате Закона, а не да го нарушавате;D Демонстритайте продажността си пред целия форум, и тогава ще лъсне и същността ви на наемници без морално съдържание, които всеки платежоспособен клиент може да купи за осъществяване на целите си;D

адвокат от САК
адвокат от САК
14 декември 2021 0:04
Гост

До “адвокат от САК 13 декември 2021 23:37“ Колкото и да прилагате тролската методология за кражба на нерегистрирани никове, аз най-добре знам тролската методология и ви разкрих вас кирилпетковските и протестърските тролове;D

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 23:06
Гост

До “Анонимен 13 декември 2021 22:56“ Тъп троле, какво разбираш ти под думите “(5) Актовете на съда са окончателни.“,м- каква юриспруденция те пати, след като тези думи имат точно определен юридически смисъл, който е еднакъв за всички ЕС държави,м и не можеш да плашиш с ПЕС българската правна система и да твърдиш, че имало несъответствие между ПЕС и българският закон за КС… Пробвайте се да премахнете института и на КС, понеже пречи на ваш киро, и ЦЕЛИЯ ЕС ще ви ПРИНУДИ да го върнете обратно… Къде на майна си райна отивате невежи, прости и тъпи селтаци, които си нямате понятие… Покажи целия коментар »

Илия
Илия
13 декември 2021 23:07
Гост

Тоз верно е пълно шизо

И.К.
И.К.
13 декември 2021 23:13
Гост

Шизо, шизо, ама баце плаща по 50 ст. на коментар да пише против новата власт. След 22 ч. сигурно плащат повече по нощна тарифа, че гледам продължава да бълва коментари.

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 23:22
Гост

До “И.К. 13 декември 2021 23:13“ Никой не ми плаща за коментарите ми, простаци- имам достатъчно професионални юридически познания, които ми позволяват да показвам в пълнота абсолютното ви юридическо невежество, както и невежеството на новите управляващи. По-скоро аз мога да ви хвърля по някой лев, за да ви купя, защото това заслужавате- да бъдете унижавани поради абсолютната си простащина, защото, докато не я изпитате на ваш гръб, няма да се спрете… Е, кирилпетковски платени тролове- кажете си цената, за да ви купя като тролове и да тролоте 24/7 в полза на правото, а не срещу него;D

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 23:27
Гост

Толкова кирилпетковски платени тролове съм купил, че не ми останаха достатъчно средства да си купувам и пия хапчетата 24/7

хахаха
хахаха
13 декември 2021 23:32
Гост

Личи си! Спестявайте малко повече

Димитър
Димитър
13 декември 2021 22:20
Гост

Приятели според едно малко проучване ,което направих Конститтуционния съд (КС) НЕ САМО НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ПРЕРАЗГЛЕДА СВОЕ РЕШЕНИЕ! ДЛЪЖЕН Е ДА НЕ ГО ПРАВИ! Съвсем накратко: съгласно Закона за КС и правилника за дейността му 1. Веднъж вече гледано и решено по същество дело НЕ СЕ ГЛЕДА ПАК.АКТОВЕТЕ НА КС СА ОКОНЧАТЕЛНИ! ЗАКОН ЗА КС: Чл. 14. (1) Конституционният съд се произнася с решения, определения и разпореждания. (2) С решение съдът се произнася по съществото на спора. (5) Актовете на съда са окончателни. (6) Решенията на съда са задължителни за всички държавни органи, юридически лица и граждани. (7) Актовете… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 22:49
Гост

Поддръжам изцяло Вашето правно становище. Радващо е , че и друг колега мисли, вместо да се влияе от политическата конюнктура. Пишете по-често тук- в крайна сметка, този форум е за юристи, а не за политически тролове и юристите трябва да се подкрепяме. Няма как КС да “преразгледа“ решението си и както виждате- когато се подходи професионално, всеки измислен политически проблем си има юридическо решение. Да- то не е такова, каквото се харесва на политиците и именно затова съществува и принципа на независимост на напр. на адвокатите, въплътен в чл. 3 от ЕКА.

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 22:56
Гост

Кухите каскетни тролове не са чували за юриспруденция, развитие на правото и отмяна на съдебни решения и приемане на нови поради изоставяне на остарели разбирания, възприети в старата съдебна практика.

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 23:01
Гост

До “Анонимен 13 декември 2021 22:56“ Кухите кирилпетковски и протестърски тролове не са чували за правно основание, систематичен анализ на правна норма, йерархия на нормативните актове, не са изучавали в университет специалността право, не са полагали над 57 семестриални изпита, след това- триу държавни изпита, след това изпит за юридическа правоспособност и след това- изпит за вписване в адвокатурата, но се представят за правоспособни юристи и с нечувана наглост си позволяват да се подиграват на софийски адвокати с 23 годишна адвокатска практика…Самодоволни, прости, простаци, тъпи, ограничени- това са те- новите политикани….

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 23:02
Гост

Анонимен, не се занимавай, това е един и същ шизофренен трол с раздвоените на личността, който от сутрин до вечер кисне във форума и лее истерични писания против новата власт като разбира се си затваря очите за престъпленията на старата… Ако не вярваш виж коментарите. Няма юрист, който да кисне по цял ден във форума като този.

Димитър
Димитър
14 декември 2021 0:01
Гост

Един и същи ,а? Е щраус си спор няма не съм виждал дамата наживо камо ли да я познавам.По тая логика едни тука проскубани каскети с 50 ника може да са един и същ трол,дето се мъчи да реве като девица за х** че не му се получава конст.промяна.И развиите на право има да ,ама има и действащи закони,в момента те казва че КС НЕ МОЖЕ ДА ПРЕРАЗГЛЕДА РЕШЕНЕИТО СИ ,А ПРОМЯНА НА ТОЗИ ЗАКОН ЩЕ ЗНАЧИ НАРУШЕНИЕ НА КРБ! Протесътрите издухаха супата….

Димитър
Димитър
13 декември 2021 23:56
Гост

Ами с риск да ме намразят още повече (не че ми пука де ,справял съм се с доста по-опасни лица от някой и друг протестър),признавам си прегрешение към вас-не съм точно колега учил съм право подобно на вас (т.е. пълен курс),но съм командос (бивш) а не адвокат,учил съм също спец.тактика военна и полицейска така че искрено се забавлявам на идиотщини от типа-„полицията без заповед за арест би протестъри…“ Заповеди за арест се издават след като се удържи МАСОВА БЕЗРЕДИЦА,при която протестиращите са 4 пъти повече от твоите сили и средства ,което само по себе си е заплаха! ПЪРВО СЕ РАЗЦЕПВА… Покажи целия коментар »

V as Vendetta
V as Vendetta
14 декември 2021 12:12
Гост

какви ЙОристи има нашата мила татковина! Авокадо от сак с лопата да ринеш.

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 21:54
Гост

Eто ви напр. в какво се изразява справедливостта в правото- нали тук списват и доста филолози, социолози и политолози- ерго, можете да разчитате по правилния начин този професионален език “….Справедливостта е съотношение между претенцията и задължението. Тя отразява съразмерността между това, което правният субкет иска, и това, което другите му дължат. Тук важи известното правило, според което човек не трябва да постъпва с другите така, както не би желал да постъпват със самият него. Справедливостта е и средство, изискване за мирното уреждане на отношенията между правните субекти. В този смисъл тя е принцип и на правосъдието като вид функция на… Покажи целия коментар »

Цонев
Цонев
13 декември 2021 22:03
Гост

Справедливостта в правото изисква лицето Бойко Борисов да бъде предадено на съд, а съдът да отсъди дали е виновен или невинен. За съжаление сме свидетели на несправедливост, при която всичките му престъпления са потулвани, производствата забавяни, качвани „на трупчета“ или по друг начин „смачквани“ – само и само, за да не бъде предаден на съд. А несправедливостта се превръща в крещяща, имайки предвид, че главното действащо лице в този сценарий е главният прокурор Иван Гешев.

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 22:20
Гост

“….Справедливостта в правото изисква лицето Бойко Борисов да бъде предадено на съд, а съдът да отсъди дали е виновен или невинен….“ О.К.- посетете колега, който е адвокат-пеналист, посикайте от него да Ви напише една жалба относно това лице, и я внесете в прокуратурата, още повече, че сте обществено задължен за това, ако сте узнали, че лицето бойко методиев борисов е извършил престъпление. Защо отказвате да изпълните изискването на чл. 205 ал. 1 от НПК и го прехвърляте директно на прокуратурата, м… Нали ВИЕ твърдите,че това лице е извършило престъпление- защо още не сте сезирали прокуратурата по законоустановения ред… НПК изм.… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 22:53
Гост

Жалби много. Кой да ги уважи в ПРБ няма. Емблематичен пример е вкарването на Пеевски в списъка Магнитски като еталон за корупция у нас и престъпното бездействие на ПРБ да го привлече към наказателна отговорност. Както се казва, целият свят да знае, че Пеевски е за затвора, важно е вътрешното убеждение на Гешев. Това е проблемът, който бунтува правната общност у нас и насочва гнева й към институцията ПРБ, която се е превърнала във всички друго, но не и блюстител на закнността.

Хаха
Хаха
14 декември 2021 8:46
Гост

А твоето вътрешно убеждение ли трябва да е важно?
Прост народ – слаба държава…

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 21:43
Гост

Някой може ли да даде юридическа дефиниция на понятието “справедливост“- щото мнооого политици злоупотребяват с това понятие, защото не знаят и не са учили, че думата “справедливост“ изразява всяко едно субективно възприятие на един отделен правен субект- ФЛ, на обективната действителност. Колкото броя човешки същества има на планетата земя, толкова различни разбирания за думата “справедливост“ съществуват- това са ни преподавали в юф… За един може да е справедливо той да е на гарантиран държавен доход и държавата да му изплаща една сума пари, въпреки, че лицето не упражнява никакъв законен вид труд, и това лице да счита, че държавата е… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 21:21
Гост

Хората се готвят да гепят, а Гешев пречи.

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 21:23
Гост

Те вече милиарди гепиха за 12 години, но сте прав, че Гешев всячески пречи да ги пратят при бай Ставри.

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 21:09
Гост

“…Министърът на правосъдието очерта и какво следва от тук нататък. „Законодателни изменения с бързо темпо и с крайна цел конституционна реформа….“ Koято е изразява в какво точно- в премахването на института на прокуратурата; в такова орязване на правомощията й, че да се загуби основната й функция- на държавно обвинение; в промяна на КРБ в посока свикване на ВНС с цел промяна на чл.46 ал.1 от КРБ и юридическо признаване на несъществуващият биологично трети, пети, десети, петстотен социопол; в признаване на еднополовите бракове; в премахване на чл.57 и чл.58 от КРБ и въвеждане на нов “правен“ принцип- всеки може да черпи… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 21:17
Гост

Реформа на прокуратурата така, че да е символ на независимост и справедливост за всички, а не ПОРЪЧКОратура за едни като Божков и ПРИКРИВАтура за други като Пеевски. Кратко и ясно, освен за калинките на ГЕРБ и ДПС и платените им политически тролове.

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 21:30
Гост

“…Реформа на прокуратурата така, че да е символ на независимост и справедливост за всички…“ Празен политически лозунг с нула юридическо съдържание. Прокуратурата е държавното обвинение, как точно тя ще е “симвил на независимост и справедливост за всички“, след като ще повдига обвинение на част от тези “всички“, естествено, според новите управляващи- ако част от тези “всички“ са от тяхната партия, те ще са недосегаеми за прокуратурата- ерго = за действието на българските закони, въпреки, че са бг. граждани. Тогава- какво точно остава от чл.6 от КРБ, в който пише следното- Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 21:00
Гост

Как да им повярваш?! Може и прави да са , но толкова ли не можеше да намерят поне визуално приличащ на интелигентен човек,юрист ?! Поне първоначално да ни залъжат! Некомпетентност, елементарост, простотия, визуална тъпота и посредственост! Нито една дума, навеждаща на право, напротив- ПУЦ-вузовска еманация и посредственост! Това ли е лицето на промяната и съдебната реформа! Жалко за повярвалия нещастен народ!

Поздравления!
Поздравления!
13 декември 2021 21:10
Гост

Много добре сте описал събирателния образ на Тиквата, Каскета, Барни Ръбъл и другите калинки на ДПС и ГЕРБ!

анонимен
анонимен
13 декември 2021 20:34
Гост

Проблема им е Гешев – спеца. Но и преди тях пак беше зле, трябва цялостна реформа, а не само някакви празни приказки. Като махнат главния и потоците от пари ще потекат, ще се оправи държавата, чудно ми е новия главен как ще натика всички в затвора, ще гледам с удоволствие. Съдебната власт в България не е само прокуратура и не е само наказателно право.

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 20:45
Гост

Така е, но главният прокурор е най-належащия проблем. Защото престъпници като Борисов и Пеевски се разхождат на свобода, вместо да бъдат наказателно преследвани за престъпленията си, а това убива всякакво желание за развитие на млади юристи, магистрати, които са учили, за да защитават справедливостта, а виждат едни нагли корупционери, които никой и по никакъв начин нищо не може да им направи, а това действа адски демотивиращо.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
13 декември 2021 20:18
Гост

Гешев ли струва пари?! Три пъти избори тази година, докато хората на Радев станат разпознаваеми и да се „докажат“ 400-500 млн. лева малко ли са?! Цинизъм и лицемерие!

Проскубания каскет
Проскубания каскет
13 декември 2021 20:22
Гост

Тези 400-500 милиона Тиквата щеше да ги изнася с чували поне 2-3 години, а тези протестъри ги похарчиха за 1 година! Големи престъпници са тези протестъри, ей, нищо общо нямат със стабилността на император Тиквуций!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
13 декември 2021 20:31
Гост

Ключовата дума е „щеше“, демек евентуално, може би. Чудесно съждение, колега. Христо Иванов си каза, че това правителство отива към преходно.

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 20:34
Гост

Вие май не разбрахте иронията на колегата, който искаше да каже, че ако нямаше избори и смяна на властта, парите за избори, че и още щяха да бъдат окрадени от бившите управляващи, които години наред крадяха поголовно.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
13 декември 2021 20:44
Гост

Много добре разбрах евентуалните и недоказани бъдещи кражби, които му се привиждат в главата. А това, че хората измряха от Ковид, щото Радев, чрез Кацаров ги беше страх да въведат мерки навреме?! Ние правим избори кат попове по време на пандемия с висока смъртност. Протестърите с нежеланието си да се разберат оставиха България в пика на болестта в едно безвремие, безвластие и реваншизъм, целящ да наложи „промяната“. Новите партии мислят само как да оцелеят.

Бухал с капаци
Бухал с капаци
13 декември 2021 20:50
Гост

Бухале! Много си зле, майка! При оня ботоксовия гей здравен министър на Тиквоча нямаше никакви проблеми, а при сегашния здравен министър изведнъж почанали хората да измират кат пилци, нали… А кражбите на предишните управляващи са публична тайна и само един Гешев пречи тайната да се превърне в ефективни присъди.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
13 декември 2021 20:55
Гост

Майка, татко, тогава нямаше ваксини, мили мой. Сега има, а Кацата мълчеше кат г*з. На гласуването за зелен сертификат в парламента се видя кой какъв го играе. Радев и хората му са популисти.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
13 декември 2021 20:57
Гост

Смъртността при Кацата, който кара доктори да го гледат без пари, щото е хипохондрик, е по-висока от предните вълни, когато нямаше възможност за имунизация. Писна ми от наивни тролове.

?!!
?!!
13 декември 2021 21:14
Гост

Бухал ли си, бахур ли си, ама или си трол на Тиквата, или си изключително тъп и ограничен по природа! Какво очакваш от Кацаров да направи?! Еднолично да въведе задължителна ваксинация ей така, през просото?! В който случай подлогите на Тиквата щяха всички да ревнат какъв фашист е да задължава хората да се ваксинират!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
13 декември 2021 21:24
Гост

Без лични обиди, владейте си нервите, моляПонякога хората губят контрол, когато фактите не са на тяхна страна. По-интензивна информационна кампания ( включително и в социалните мрежи, където бяха активни само за предизборна агитация) ограничаване на лъжливите новини, зеленият сертификат можеше да бъде въведен ного по-рано. Държавните служители полицаи, пожарникари, учители и т.н. да бъдат задължени да се ваксинират. Абсолютни неадекватници. Аз ли трябва да давам акъл? Нещата са ясни. В други държави ги прилагат.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
13 декември 2021 21:29
Гост

Знам, че Ви изнася, но е мн смело от Ваша страна да обобщавате, че „привържениците на Тиквата“ са антиваксъри. Вижте кой как гласува за сертификата в парламента. Даже умнокрасивите ДБ се изметнаха от „съвременните“ си и базирани на „науката“ позиции.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
13 декември 2021 20:10
Гост

Тази госпожа, Мис Пиги, е изключително политизирано нагло същество.

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 20:16
Гост

Имате предвид онази Сачева ли? Която мълвата твърди, че била любовница на помака Алебегов и която водещия на BBC хвана да лъже като циганка по време на интервю на живо? Или Искрето Фидосова? Или Цецка Цачева? Или някоя друга калинка от отбора на ГЕРБ и ДПС?

Проскубания бухал
Проскубания бухал
13 декември 2021 20:21
Гост

Виждам сте запознати с личния живот на хората, щом си позволявате да ги коментирате. Светиите ли им или? Излагате се с подобни коментари, базирани на клюки и примитивни нападки типа“ама оня е по-зле“

Гери
Гери
13 декември 2021 20:00
Гост

Много добре му го каза. Точно в десятката.

Молби и сълзи
Молби и сълзи
13 декември 2021 19:59
Гост

Това ли е „стратегията“ за „промяна“ в прокуратурата? „Гешев, моля те, подай оставка“ ? Oт сутрин до вече го молят.
Това е направо обидно за избиратели

Хари
Хари
13 декември 2021 20:01
Гост

Изключително нагъл е този.

Вуйчо Ваньо
Вуйчо Ваньо
13 декември 2021 19:22
Гост

Ако му обещаете имунитет, може и да кандиса за оставка.

OMG
OMG
13 декември 2021 19:23
Гост

Накрая може и дотам да се стигне, щото все пак има и по-важни неща от понасянето на отговорност от един или двама.

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 19:21
Гост

Малейй, Гешко май отвсякъде е притиснат. Най-добре да ходи да си почива

Молби и сълзи
Молби и сълзи
13 декември 2021 20:01
Гост

Притиснат? С молби и тръшкания… Ще има да почакаме така още 5 години

Дядо Мраз
Дядо Мраз
13 декември 2021 20:03
Гост

На всяко прасе му идва Коледата.

Дедо Коледа
Дедо Коледа
14 декември 2021 11:41
Гост

Евреите нямат Коледа.

56548
56548
13 декември 2021 19:20
Гост

Сега още е време за политически декларации и е разбираемо. Да видим как ще тръгнат нещата със ЗСВ и дим да го няма първо ВСС, а после и главнио

Стига лозунги
Стига лозунги
13 декември 2021 19:19
Гост

Много кух лозунг. От днес властта е във вас. Стига вече все някой ви пречел. А и да се твърди, че ЕС е върнал плана само заради Гешев е… хайде да не казвам лъжа, но силно невярно твърдение

Z.Z
Z.Z
13 декември 2021 19:21
Гост

Не ми е известно министърът да може да освободи главния прокурор. Та, затова са лозунгите, ама някои са много дебелокожи и до дочуват.

Стига лозунги
Стига лозунги
13 декември 2021 19:44
Гост

Министърът е част от МС, а последният има зад себе си мнозинство в НС да промени който си иска закон. От днес само действия ще хващат вяра. Ако това ще е пак министър на лозунгите и на хлипанията, че някой все му пречи – да нее ставал министър.

с Надежда има надежда
с Надежда има надежда
13 декември 2021 19:15
Гост

Браво на Ноадежда, дава ми надежда! Май ще ни на кадем!

Рори
Рори
13 декември 2021 20:04
Гост

И аз мисля така.

кефи
кефи
13 декември 2021 19:12
Гост

Е това е малко прекалено – планът за възстановяване не чака Гешев да подаде оставка, а реформа в прокуратурата. Те могат да си я направят с или без Гешев, но мацката ме кефи

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 19:12
Гост

Празни приказки. Кажете до кога един съдия ще получава по-ниска заплата от един готвач, до сога съдебните служители ще напускат системата, за да станат магазинери срещу по-високо възнаграждение.

хахахаха
хахахаха
13 декември 2021 19:14
Гост

хехе, че откога готвачите получават по 3 бона? Вие четете ли се какви глупости пишете? Заплатите в съда достигат и до 7 бона

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 19:24
Гост

Шеф готвачите много повече взимат, но са единици, а съдиите взимат на калпак. Еми ако започат да взимат според качеството, натовареността и т.н. друга песен ще запеят

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 20:31
Гост

Какви 3 бона…та магистратите само по коледа ще гушнат поне по 10 бона бонуси!!!

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 19:26
Гост

Докато не се състои реформа в съдебната система. И какво като един готвач взима повече от един съдия, нещо в тая съдебна система си помислихте, че слънцето изгрява и залязва с вас. Излезте на свободния пазар и да видим как ще ви оценят другите.

Чочо
Чочо
13 декември 2021 20:19
Гост

Хората си ги изкарват с къртовски труд.