Заместник-председателят на Общинския съвет в Несебър Бенчо Бенчев вече е обвинен за това, че е помогнал за укриването на Димитър Желязков-Митьо Очите. Днес Бенчев се яви в следствието в Бургас, където му беше предявено и обвинение за държане на боеприпаси, съобщиха от районната прокуратура в града.

Обвинението за лично укривателство е за това, че от 2 до 4 август в Гърция и Турция, Бенчев е спомогнал Митьо Очите да се укрие от властите, които в същото време провеждаха мащабна акция в Бургас срещу престъпна група за рекет, принуда, палежи и наркоразпространение. По-късно Желязков беше арестуван в Истанбул. С него беше задържан и Бенчев, след което стана ясно, че общинарят е наел стая в хотел за Желязков и го е превозвал с колата си.

„Очаквам обективен процес, не приемам обвинението и смятам, че разследването ще докаже истината. Не съм укривал Митьо Очите, озовах се с него в Турция случайно“, коментира днес Бенчев.

Ако вината му за лично укривателство се докаже в съда, той може да получи до 5 години затвор. За държане на боеприпаси без разрешително, Наказателният кодекс предвижда от 2 до 8 години затвор.

След като му бяха предявени обвиненията, зам.-шефът на Общинския съвет в Несебър беше освободен срещу парична гаранция от 50 000 лева, като му е наложена и забрана за напускане на страната.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Георги
Георги
14 август 2018 13:06
Гост

Ебати статията. В Несебър или в Бургас въпросният Бенчев е заместник-председател, че то вече всеки започна да пише със затворени очи.

Възмутен
Възмутен
14 август 2018 11:49
Гост

Е как Бенчев ще приеме обвинението? Нали трябва да лежи после. Схемата е абсолютно ясна. Лошото е, че много от рекетираните хора няма да смеят да свидетелстват.

Иван
Иван
14 август 2018 11:44
Гост

Дребни рибки. Дайте шефовете на горе.

Петров
Петров
14 август 2018 11:05
Гост

И аз се надявам на наистина обективен процес.

Анонимен
Анонимен
14 август 2018 10:39
Гост

Много случайно се срещнали в Турция. А случайно ли Митьо работи във фирмата на Бенчев.