До 15 май (сряда) всички съдии, прокурори и следователи трябва да подадат ежегодните си декларации за имущество и интереси за предходната година. За това напомниха днес от Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС).

Декларациите се подават пред ИВСС на хартиен носител или по електронен път. Подаващите на хартиен носител трябва да имат и електронно копие на CD или на USB флаш памет. Те могат да подадат декларацията си лично в регистратурата на ИВСС всеки работен ден, по пощата или чрез пощенската кутия на ИВСС до входната врата на сградата на Инспектората на ул. ,,Георг Вашингтон“ № 17 в София.

Подаващите декларации електронно трябва да ги подпишат с квалифициран електронен подпис и да ги изпратят на e-mail: declaration@inspectoratvss.bg.

Имуществените декларации се подават по образец, утвърден от главния инспектор на ИВСС, достъпен на интернет страницата на ИВСС, раздел ,,Образци“, на адрес: http://www.inspectoratvss.bg/document/941.

Указанията за попълване и подаване на декларациите също са достъпни на страницата на ИВСС, раздел ,,Образци“, на адрес: http://www.inspectoratvss.bg/document/931.

Едновременно с имуществената декларация, магистратите могат да подадат и декларации-съгласие по чл. 62, ал. 5, т. 1 от Закона за кредитните институции за разкриване на банкова тайна от лицата, чието имущество се декларира, а именно: от магистратите, от техните съпрузи или от лицата, с които се намират във фактическо съжителство на съпружески начала, и от ненавършилите пълнолетие деца, обясниха от ИВСС.

Декларациите-съгласие се подават по утвърдени от главния инспектор образци, достъпни на страницата на ИВСС, раздел ,,Образци“, на адрес: http://www.inspectoratvss.bg/bg/page/149, без да е необходима нотариална заверка на подписа на декларатора.

За облекчаване на процеса по приемане на имуществените декларации и предотвратяване струпването на хора в служба ,,Регистратура“ на ИВСС през последните дни на срока за деклариране, от ИВСС призовават магистратите да подават декларациите си по пощата, чрез пощенската кутия на ИВСС или по електронен път.

14
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Филип
Филип
26 април 2024 15:15
Гост

Ще ги подадат. И без това други им ги полълват.

Асен
Асен
26 април 2024 15:16
Гост

Да, те толкова си могат.

Кики
Кики
26 април 2024 15:13
Гост

Имат достатъчно време.

Анонимен
Анонимен
26 април 2024 12:05
Гост

Както обикновено магистратите и 2023г. бяха много активни на имотния и автомобилния пазар. Затова от ИВСС са направили нови декларации с повече редове за изброяване на движимо и недвижимо имущество.

Игнатиев
Игнатиев
26 април 2024 11:32
Гост

Ми да подават. Сякаш не се знаекой къде е селски велможа

Харалампиев
Харалампиев
26 април 2024 11:31
Гост

Много важно

Станолов
Станолов
26 април 2024 11:30
Гост

Подават се псевдо декларации, от които после КПКОНПИ или както там се казва кима доволно, че всичко е изрядно и няма конфликт на интереси. Айде бе…

Ivanov
Ivanov
26 април 2024 11:30
Гост

ВСС, което се е наушило с всевъзможни имоти, къщи, апартаменти на Артекс и какво ли още не, има краен срок да си подаде лъжливите декларации, че е бедно, като църковна мишка, масово притежанието им е половин апартамент в Люлин. Но реално всичко, което са нагушили е на децата и стринките им.

Манолов
Манолов
26 април 2024 11:27
Гост

Псевдо хартишляци. Нищо от декларираното не е вярно.

Арнаудова
Арнаудова
26 април 2024 11:26
Гост

ВСС което е овладяно до дупка от ГЕРБ и ДПС. Дълбоката държава

Ivanov
Ivanov
26 април 2024 11:29
Гост

Така мислите вие. Когато Денков управлявашеи се случваха наистина добри неща за държавата да сте чули някой сектор да е изразил похвала и че е доволен от управлението? Не. Защо? Защото са подчинени на ГЕРБ и Пеевски всички сектори. Всеки сектор има више стоящ, който е на подчинение на Борисов. В мига, в който сложиха недоразуменията на ГЕРБ в служебен кабинет и веднага кръчмарите излязоха да кажат, че са доволни от Ефтим Милошев, колко добре работело правителството на този Мики Маус Главчев.

Мишева
Мишева
26 април 2024 11:26
Гост

И защо трябва да се подават? Защо изобщо всички политици и хора в съдебната система,нои други подават тия декларации? Масово ако са бизнесмени си прехвърлят бизнеса на жени,майки, деца. И готово. На хартия нямат бизнес и имоти. В действителност всичко си е тяхно.

Ненчев
Ненчев
26 април 2024 11:27
Гост

В България документ работа не върши, документ работа отчита

Лозан
Лозан
26 април 2024 15:14
Гост

Така е за съжаление.