Общинският съветник от Несебър Пейко Янков, който беше издирван за участие в престъпната група на Димитър Желязков-Митьо Очите, вече е задържан и са му повдигнати обвинения.

От Специализираната прокуратура (СП) съобщиха, че Янков е обвинен за участие в групата, която се е занимавала с рекет, нанасяне на телесни повреди и разпространение на наркотици.

Пред „Лекс“ и.д. шефката на СП Даниела Начева каза, че днес Янков сам се е явил пред разследващите и ще бъде задържан за 72 часа. Прокуратурата е внесла в Специализирания наказателен съд и искане за постоянен арест на Янков, което ще бъде разгледано на 15 август.

Групата на Митьо Очите беше задържана в началото на месеца при мащабна акция в Бургас. След нея Янков и Димитър Желязков бяха обявени за издирване, като лидерът на групата беше арестуван по-късно в Турция и се очаква екстрадирането му в България.

Тогава прокурор Начева каза, че участието на общинския съветник Янков в групата на Митьо Очите показва срастването на организираната престъпност и властта. При претърсванията по време на акцията в Бургас беше открита банкова касета на общинския съветник, в която имало 60 000 лева. Пейко Янков е общински съветник от местната коалиция „Сила“ и е син на разстреляния през 2007 г. тогавашен шеф на общинския съвет в Несебър Димитър Янков.

В момента в ареста са още петима участници в престъпната група.

Днес друг общински съветник, свързван с групата – Бенчо Бенчев, трябваше да се яви в следствието в Бургас, за да му бъде повдигнато обвинение за лично укривателство, тъй като Митьо Очите беше заловен в Истанбул в наета от политика хотелска стая.

 

6
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 20:17
Гост

­­Г­­о­­­р­­­е­­­щ­и­­­ ­м­­о­­м­­­и­­­ч­­е­­т­­­а­­­ ­­в­и­ ­­о­­ч­­­а­к­­­в­а­­т ­­­-­­­-­­-> https://nu21.fun/girl?13217

Гражданин
Гражданин
13 август 2018 16:18
Гост

Този бая се е уплашил, че да се яви сам. Другият вариант е да се е споразумял с прокуратурата да пропее.

Анонимен
Анонимен
13 август 2018 16:26
Гост

Навярно ще свидетелства. Иначе ще го очистят. Дребна риба е.

Я, елате пиленца при батко
Я, елате пиленца при батко
13 август 2018 15:58
Гост

Посъбират се аверите. Б.Б. си удържа на обещанието.

Жмичков
Жмичков
13 август 2018 15:09
Гост

Този за по-сигурно да го задържат повече време, че иначе има да си играят пак на криеница.

Анонимен
Анонимен
13 август 2018 15:02
Гост

За общински съветник добре е спестявал. 🙂