Полицията в Бургас е задържала пиян 45-годишен мъж, който около полунощ е пребил съпругата си и баща ѝ пред очите на 16-годишната си дъщеря.

Побоят е станал в семейното им жилище в ж.к. „Славейков“, съобщиха от МВР. Полицията заварила в апартамента 45-годишния насилник, 48-годишната му съпруга, 16-годишната им дъщеря и 78-годишният баща на жената.

Съпругата и възрастният мъж били с видими следи от наранявания по лицето – с кръвотечение от носа и рани по главата. Те заявили, че са бити безпричинно от 45-годишния криминално проявен бургазлия, който нанасял ударите с ръце.

Нападателят е задържан за 24 часа, а тестът му за алкохол отчел 1,74 промила.

От полицията уточняват, че миналата година на 18 август мъжът отново е бил задържан за домашно насилие спрямо съпругата си, но не била издадена заповед за защита по Закона за домашното насилие.

Това е поредният случай на домашно насилие и става само ден, след като из цялата страна имаше протести заради бруталното обезобразяване с макетен  нож на 18-годишно момиче от бившия ѝ приятел в Стара Загора.

Междувременно, районната прокуратура в Стара Загора се самосезира от публикации в медиите и започна проверка по твърдения, че от 2015 г. до сега има множество случаи на насилие над жени, подобни на този с обезобразеното момиче. Повод за проверката е клип в социална мрежа на Мис Стара Загора 2018 Божидара Овчарова, която твърди, че знае за много подобни случаи.

„Сюжетната линия от 2015 г. насам не се е променила – голи снимки, остригване, побой, а след това даже и публично линчуване. Този проблем не е инцидентен случай в Стара Загора. Голи снимки се разпространяват на момичета. Въпросното момче е един от най-големите колекционери“, твърди младата жена.

„Указано е да се снемат обяснения по обстоятелствата, касаещи посочените в публикациите посегателства, да се конкретизира времево и с точна фактология къде и какво се е случвало и по отношение на кого. В тази връзка ще бъде изискана справка от ОД на МВР – Стара Загора относно това дали има такава подадена информация в масивите на МВР за периода от 2015 г. до настоящия момент“, заявиха от прокуратурата. От там ще изискат и справка от МВР дали са проверявани нощните заведения в Стара Загора и дали са констатирани нарушения.

„Ще се изяснява още дали са правени проверки на лицата, работещи като охранители в заведенията, и има ли нарушения на изискванията при тяхното назначаване на работа, както и в тази връзка дали са били сигнализирани Инспекция по труда, НАП или други държавни институции“, допълниха от държавното обвинение

30
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Проскубания бухал
Проскубания бухал
03 август 2023 8:45
Гост

Ударно ни подготвят да отпътуваме за Истанбул…

Сливен
Сливен
02 август 2023 17:59
Гост

Тук освен явната сюжетна линия на домашното насилие се прокрадва и тази за местните лоши момченца, които дерибействат из провинцията, но местната полиция/ власти по една или друга причина не ги хваща или ги пуска. Знае се добре кои са. Така че да се организират и да направят една акция, а не само за единичен случай да реагират.

Анонимен
Анонимен
02 август 2023 17:37
Гост

“Българският правен портал” пише вече ежедневно кой кого е пребил, но удобно пропуска зверствата, които парламентът извършва върху законодателството… Нито една медия не обелва и дума за измененията на Търговския закон, за проекта на Конституция, за безумията със закона за бюджета. Нула. Нека обществото протестира срещу “домашното насилие”, нека се дискутира националния празник и съдебната практика по смяна на пола. Това са темите, които вълнуват българския юрист.

Късопишков, Нинова и сие антиджендъри
Късопишков, Нинова и сие антиджендъри
02 август 2023 16:08
Гост

Долу Истанбулската конвенция! Да живеят путлерастията и израждането!

Анонимен
Анонимен
02 август 2023 13:12
Гост

Да се правиш на велик пред възрастен човек…ужас. Това ли е мъжественост?

Анонимен
Анонимен
02 август 2023 16:10
Гост

Това е типичния почерк на комплексарите от „Израждане“

0000
0000
02 август 2023 13:11
Гост

Това са последствията от тоталното разложение на съдебната система.

преминаващ
преминаващ
02 август 2023 12:24
Гост

Моля ви, връщайте Специализирания съд, че скоро ще се изтрепем.

Съдия
Съдия
02 август 2023 12:25
Гост

Как ли не ще го върнат, нали първо тях ще прибере!

Анонимен
Анонимен
02 август 2023 15:37
Гост

Ти имаш ли идея какво точно правеше, или по-точно не правеше, спецсъдът?
Айде с пропагандата и правната неграмотност – във ФБ и бгмама.

Анонимен
Анонимен
02 август 2023 15:43
Гост

Не знам какво не е правил, но имам познат, който само от тях се респектираше, а сега е много доволен, защото нямало държава.

Анонимен
Анонимен
02 август 2023 12:20
Гост

Ама какво толкова се „потрисат“ някои от коментиращите, като че ли досега сме живяли в идеален свят. Имало е и напред ще има такива безобразия, както има и ще има убийства, кражби, ПТП-та и т.н. Важното е да се наказват своевременно виновните и добро образование и семейно възпитание на децата, така че да растат по-малко идиотчета и насилници.

адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
02 август 2023 11:32
Гост

Предлагам следната промяна на чл.2 ал.2 от НК, а именно “Ако до влизане на присъдата в сила последват различни закони, прилага се законът, който е най-благоприятен за дееца.“ да се измени в “Ако до влизане на присъдата в сила последват различни закони, прилага се законът, който е НАЙ- БЛАГОПРИЯТЕН ЗА ЖЕРТВАТА НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО“.Да, с това не се измества балансът в защитата на правата на осъденото лице и на жертвата, но доста депутати след приключване на мандата им, са привлечени в досъдебни наказателни производства като извършители на престъпления, а не като жертви и техният интерес противоречи на предлаганите от мен промени…

Анонимен
Анонимен
02 август 2023 16:05
Гост

Такава идиотщина сигурно и по времето на Сталин не е била възможна. Няма нормален юрист, който да я подкрепи.

Вузиму
Вузиму
02 август 2023 10:55
Гост

Потресен съм. Това не е мъжко.

Анонимен
Анонимен
02 август 2023 10:54
Гост

Трагедия. Съд и затвор от по 10 години за всеки посегнал!

Анонимен
Анонимен
02 август 2023 10:54
Гост

Тото и Нойзи си го казаха добре преди време в подкаста си. Когато си пускаш да слушаш чалга и през деня, не само, когато пиеш алкохол в дискотеката, то тя ти променя мисленето. Музиката излъчва вълни, а чалгата излъчва объркваюи съзнанието такива.

Анонимен
Анонимен
02 август 2023 10:53
Гост

Много възможно е и този да е гласоподавател на рубладжията Костадинов и да е симпатизант на плоскоземието и мангърката

Чий гласоподател е той?!
Чий гласоподател е той?!
02 август 2023 11:24
Гост

За възраждане няма много индикации,но е възможно и да е гласоподавател на ГЕРБ защото мутрее или на ДПС защото пехливанства и дерибейства. Всъщност само на ППДБ няма как да е гласоподавател защото все пак е бил жена си а не мъжа си(освен ако жената не е мъж със социален пол)…
Какви безумия пишете под такава новина.откъде ви идват глупавите политически послания при едно нетърпимо престъпно поведение. Потресен съм от човешката глупост. Борете се с престъпността,не с възраждане и т.н.

Анонимен
Анонимен
02 август 2023 15:42
Гост

Откъде да му дойде друго в посолствения едногънков мозък?

Анонимен
Анонимен
02 август 2023 15:40
Гост

Това става и излиза сега, посолственико, по време на двете поредни управления на посолствените мишки, дето ти плащат да драскаш политически тъпни в правен форум.
Много жалки опити да изместите темата и причините. Чак дрънкат на пошъл холивудски изтъркан сценарий.

Анонимен
Анонимен
02 август 2023 10:53
Гост

Когато страдаш от еректална дисфункция ти остава единствено да биеш жена си и да се кефиш на „мачото“ Путя!

Людмилов
Людмилов
02 август 2023 10:52
Гост

Плачевна е работата в България. Проличава си що за темерути имаме в тая държава.

Чипев
Чипев
02 август 2023 10:52
Гост

Онзи охлюв Костадинов и Корнелия къде са? Това ли защитават? Християнските ценности – мъж да насилва жени и деца? Истанбулската конвенция трябва да се приеме на мига. А който се връзва на опорните точки от Кремъл, пропагандирани от Корнелия и Костадинов да седне и да я прочете. Никъде в нея не се говори да се толерира педе***тията!!!

Не се заяждам - питам
Не се заяждам - питам
02 август 2023 11:30
Гост

А защо ни е ИК,като и сега си има НК но очевидно не се прилага. Ако приемем ИК която също така ще остане неприложена каква би била разликата?! Или целта не е да се защитят хората от домашно насилие а да се прокара един странен нормативен акт с различни последици?

Анонимен
Анонимен
02 август 2023 15:44
Гост

За нищо не ни е поредна изнасилена конвенцийка.
Закони има.
Няма кой да ги изпълнява и да работи.

Анонимен
Анонимен
02 август 2023 15:43
Гост

Не хваща ред запъртъчения ти опит да политизираш темата и новината.
Връщай центовете.
И за трол не ставаш.

Анонимен
Анонимен
02 август 2023 21:09
Гост

Я без елементарни глупости и политики!
Никой от посочените няма нищо общо със случая. Нито дори управляват.
Твоите шефове ПП ДБ ГРОБ са управляващи вече 15 години.

Мавродиев
Мавродиев
02 август 2023 10:50
Гост

Определено смятам, че е време да се затегне съдебната система и за домашно насилие да има по-сериозни наказания

Кръстев
Кръстев
02 август 2023 10:50
Гост

Бе какви са тия изблици на агресия бе