Полицията в Стара Загора арестува отново 26-годишния Георги Георгиев, който е обвинен за бруталното нападение над 18-годишно момиче, при което е нарязал тялото ѝ макетен нож, счупил носа ѝ и остригал косата ѝ.

Сега Георгиев е обвинен в закана с убийство към младото момиче. Първоначално той беше обвинен за нанесена средна телесна повреда и остана в ареста, но след заключението на съдебномедицинската експертиза, че описаните увреждания на пострадалата са ѝ причинили само лека телесна повреда, мъжът беше освободен от втората инстанция.

От окръжния съд в Стара Загора обясниха, че при тези обстоятелства е нямало как Георгиев да бъде оставен в ареста.

„Според разпоредбите на Наказателния кодекс, извършеното от жалбоподателя престъпно деяние (лека телесна повреда) се преследва по реда на частното обвинение (завеждане на наказателно дело от пострадалото лице). Това обстоятелство, според закона, не позволява спрямо същия да бъде взета каквато и да е мярка за процесуална принуда, включително и „Задържане под стража“, поради което обвиняемият е освободен“, заявиха от съда, като подчертаха, че и според съдебния състав, който е освободил Георгиев, може да се направи извод, че той е извършил нападението над момичето и има опасност да извърши друго престъпление, тъй като проявите му показват висока степен на обществена опасност. Мъжът има предишна присъда за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди.

Освобождаването му предизвика вълна от гневни реакции, а вече бяха организирани и протести в Стара Загора и в София.

Днес от прокуратурата съобщиха, че новото обвинение на мъжа е за това, че в края на юни се е заканил да убие 18-годишната Д.М., като на два пъти ѝ изпратил текстови съобщения през интернет приложение. Заканите са били отправени на 24 и на 25 юни, само ден преди нападението. На 24 юни той изпратил съобщение с текст „Направо те убивам”, а на следващия ден съобщението гласяло „Ще ти закача главата”.

Георгиев се бил укрил, но рано тази сутрин е бил задържан на входа на Стара Загора. Той ще остане в ареста поне 72 часа, като прокуратурата ще поиска постоянното му задържане от съда. Наложена му е и забрана да напуска страната.

От прокуратурата обясниха, че до новото дело за закана с убийство се е стигнало след нови показания на пострадалата, която показала съобщенията. От думите на районния прокурор на Стара Загора Таня Димитрова и на един от наблюдаващите прокурори Жанета Недкова стана ясно, че обвинеинето за нападението над момичето може да бъде и изменено, в зависимост от заключенията на назначените експертизи. В момента то остава за нанесена средна телесна повреда, въпреки че първоначалното заключение на вещото лице е, че става дума за лека телесна повреда и затова и Георгиев беше освободен от ареста.

„Колегите ще положат всички усилия за предяваване на обвинение, което съответства на тежестта на престъплението и при реализиране на наказателна отговорност да се наложи справедливо наказание“, каза прокурор Димитрова. Според нея наличието на средна телесна повреда се изразява в мозъчно сътресение на момичето, което е било придружено с изпадане в безсъзнание. За това ѝ състояние прокуратурата събира показания на свидетели. Момичето е обяснило, че при нападението Георгиев влязъл с маска в дома ѝ, започнал да я удря с юмруци, след което нямала никакви спомени. Когато се свестила видяла, че е нарязана и потърсила помощ от съседка.

„Тепърва ще се изследват всички допълнителни доказателства и ще се прецизира правната квалификация, предвид това да не би да се касае за особена жестокост към пострадалата чрез това насилие“, каза още Димитрова.

Междувременно от прокуратурата разпространиха и позиция на и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов. В нея той обяснява, че със заповед от днес е възложил на апелативните прокуратури да следят за бързото разследване на всички случаи на насилие – домашно или на пътя, както и за хулигански прояви с насилие.

„При всеки подобен случай, в пълна координация с органите на МВР, наблюдаващите прокурори да предприемат незабавни действия по ангажиране на наказателна отговорност на виновните лица и определянето на разумни и адекватни мерки за неотклонение, както и да се осигурят навременни действия за защита на пострадалите и на техните близки. Крайната ни цел трябва да бъде налагането на справедливи наказания, основани на законовите разпоредби“, казва Сарафов и призовава гражданите, които са станали свидетели на прояви на насилие или самите те са станали жертва на такова, да се обръщат към прокуратурата и МВР.

Той посочва, че освен длъжностни лица, прокурорите са и граждани, които напълно споделят силния гняв и дълбокото възмущение на обществото от двата случая на неоправдана агресия и нечовешка жестокост в Стара Загора и на плажа в Поморие преди дни.

„Не само, че подобни прояви на насилие са недопустими, но те са и престъпления, които следва да бъдат наказвани бързо и адекватно, с цялата строгост на закона, за да е ясно, че всеки, който дръзне да направи нещо подобно, неминуемо ще понесе своята отговорност. Прокуратурата служи на гражданите и няма да бъде глуха и сляпа за техните очаквания, а ще отговори с нулева толерантност и съобразно законовите си правомощия на всички прояви на престъпна агресия – в дома, на пътя, навсякъде около нас“, казва и.ф. главният прокурор.

85
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Протест срещу ХрИвановщината и Надеждата му и Боби
Протест срещу ХрИвановщината и Надеждата му и Боби
31 юли 2023 15:28
Гост

До кога някой ще нарежда на магистрати и се меси в дела и преписки? Каква е тази независима съдебна власт ? Какво е това вътрешно убеждение? Какво е това доказателства по делото и безспорност на обвинението? Как така някой ще нарежда ? Къде го пише и какво е основанието ?

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 19:34
Гост

Улицата командва.

въпрос
въпрос
31 юли 2023 11:43
Гост

Твърди се, че момичето е със счупен нос – безспорно средна телесна повреда. Болките и страданията, продължаващи над 30 дни също обуславят наличието на средна телесна повреда, има Постановление №3/1979 г. на ВС, което не е загубила актуалност и се прилага и до момента от всички съдилища в страната. Страданието е продължаваща болка. Вярвате ли, че за 30 дни тези дълбоки прорезни рани, налагащи зашиване, ще заздравеят? Вярвате ли, че психичната травма ще премине след 30 дни? А костта на носа ще заздравее ли за 30 дни? А болката от липсата на правосъдие, разбирай справедливост, ще бъде ли излекувана някога?… Покажи целия коментар »

Няма стимули или компенсации
Няма стимули или компенсации
31 юли 2023 15:33
Гост

Сам казваш „ТВЪРДИ СЕ“ !!!! къде е доказателството и безспорността на доказаното? И какво като не е задържан, а например бъде тежко осъден???????? Или просто си изтерясъл и търсиш мъст чрез правосъдието. Къде ги учите тези неща, че на жестокостта трябва да е приложи нова жестокост и по- голяма даже? Къде остана правосъдието и държавата и реда. Та ако е сбъркал някой магистрат има и други инстанции, но ако всички сбъркат…., а само някой журналист или политик нажежява и използва жертвата стига с това медийно и улично правосъдие

Бунтар
Бунтар
31 юли 2023 11:00
Гост

Кога ще се публикува информация за състоянието на осемнадесетгодишната пострадала и дали тя има тежка форма на наркомания? Докога по медийно ще ни облъчват тип Си Ен Ен, че и под строй пред медиите ще изкарват съдии да дават обеснения за актовети си? До кога ще ни побъркват с журналистгически елементарни кавги?

въпрос
въпрос
31 юли 2023 11:10
Гост

И ако е наркоманка какво? Да позволим на един садист да я бие и кълца? А да я убие да разрешим ли? И защо да не може съдиите да излизат пред медиите и да обяснят мотивите си за едно или друго решение? Народът не трябва ли да знае как се правораздава в негово име? Обясненията на Гьонева бяха изключително неубедителни, стана ясно, че съставът изобщо не е взел предвид квалифицираните състави на ЛТП. Не са взели предвид и обществената опасност на дееца, както и предходните му осъждания. Все неща, които са обусловили постановяването на неправилен и незаконосъобразен съдебен акт. Крайно… Покажи целия коментар »

мнение
мнение
31 юли 2023 10:33
Гост

Питам се кое деяние е с по-висока обществена опасност – дали това на садиста, който с особена жестокост е обезобразил тялото на едно момиче, или това на съдиите, които с особен цинизъм преценяват, че този садист може да бъде пуснат на свобода да се движи сред нормалните хора, да застрашава живота им, да влияе върху свидетелите или да се укрие от правосъдието?

fghhjj@abv.bg
fghhjj@abv.bg
31 юли 2023 9:14
Гост

Просто не са си свършили работа органите по веригата и едва когато се разшумя се размърдаха.

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 6:14
Гост

Абе много нежни магистрати и полицаи в Стара Загора. Този си е агресивен и боя го няма за нищо. Първия път се разминал с глоба, втория път с пробация и това от началото на годината. Е, третия път се видя. Ако го бяха спрели в началото с адекватни наказания, момичето нямаше да пострада така. Има чадър със сигурност. Личи от това ,че МВР не е включило това престъпление в сводката, разгледващия и прокурора не са си свършили добре работата, а за съдията да не говорим. Там е падение.

Brymbrym
Brymbrym
31 юли 2023 0:58
Гост

А за насилието над съдебната система ще се предприемат ли мерки ? Че се сещам за разни главни прокурори, върховни и обикновени съдии, шефчета на прокуратури и адвокати с прякори на чужда валута, които я изнасилват всеки ден.

123
123
30 юли 2023 23:08
Гост

Гьонсюрат съдийката, като си е прочела заключението, че множество телесни увреждания, покриват медико биологичните характеристики на леки телесни увреждания, а не средна е следвала да си размърда мозъчето и да установи, че предвид множеството наранявания и тяхната характеристика сочи на леки телесни повреди причинени с особена жестокост. Ако обаче пострадалата е била в съзнание, докато е рязана и бръсната косата е налице и особено мъчителен начин за пострадалата. Обаче тази съдийка, която може да оправдае за средна телесна повреда, може да осъди за квалифицирана лека телесна повреда, така може да приеме и в производството по чл 64 от НПК, същата… Покажи целия коментар »

вече се поизясни фактическата обстановка
вече се поизясни фактическата обстановка
30 юли 2023 23:27
Гост

Според районния прокурор, който цитира показанията на пострадалата, психопатът е звъннал на звънеца, тя е питала кой е, той е казал аз съм и тя му е отворила. Влязъл е с маска и ръкавици, след което й е нанесъл силни удари в главата. Тя е припаднала. Когато се е свестила, всичко е било приключило. Това обяснява защо е нямало борба и писъци, които щяха да се чуват в цялата кооперация, ако е била в съзнание, защото болките са ужасни. Когато се е свестила, тя е отишла при съседка на долния етаж и е потърсила помощ. Същата съседка впоследствие е заплашвана… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 1:12
Гост

Явно не си юрист.

аха, троле анонимен
аха, троле анонимен
31 юли 2023 1:54
Гост

два крокодила летели, единият бил жълт, а другият завил надясно…
А ти, като си ЙОрист, да си беше показал ЙОридическите познания, а не да плещиш глупости как обвинението не било съответно, тъпак! Обвинението си е баш съответно за средна телесна повреда, но тетката е приела, че от заключението се установява, че е лека, което е престъпление от частен характер. Просто й е много грешна преценката – дали на глупост се дължи или на нещо друго, нека да оставим ИВСС да каже…

с препис за пиар отдела
с препис за пиар отдела
30 юли 2023 22:14
Гост

Всичкото насилие, независимо под чия компетентност, да се докладва незабавно на и.ф. главния прокурор и за указания.

Анонимен
Анонимен
30 юли 2023 21:46
Гост

И Делян ,,кондтитиционалидта’’ се изказал. Чудесен синхрон!

Анонимен
Анонимен
30 юли 2023 21:51
Гост

Сарафов има опит с фантасмагоричноте опити за убийство. Справка – опитът за убийство на Амет Доган. Ма че пищовът бил газов, че не можел да стреля, що ме занимаваш с глуподти…

Анонимен
Анонимен
30 юли 2023 21:37
Гост

Като гледам, какви идиоти пишат по-долу, разбирам, защо Държавата се управлява от идиоти.Всички се изживяват, като магистрати с 20 години стаж, а очевадно нямат и идея що е това пеналистика.

до анонимника
до анонимника
30 юли 2023 22:13
Гост

Аре бе, неидиот, изкажи се ти по същество, че да те видим що за пеналист си, а? Или можеш само да тролиш… Олигофрен!

Анонимен
Анонимен
30 юли 2023 22:20
Гост

Когато си платиш.

много си комерсиален
много си комерсиален
30 юли 2023 22:40
Гост

Айде, няма нужда. На мен всичко ми е ясно и каквото съм имал да казвам, съм го казал, безплатно – за сведение на другите. Та въпросът ми беше риторичен. Но имам и една добра новина за теб. „Всички се изживяват, като магистрати с 20 години стаж“ – брех, как позна за годините, бе, с малка неточност – не се изживявам… Та явно имаш дарба за врачка, па и парички може да изкарваш – нали си много комерсиален? Зарежи го правото, от теб юрист няма да стане….

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 1:14
Гост

Ставаш за кръчмарска компания, браво.

Тук не позна, тролче,
Тук не позна, тролче,
31 юли 2023 2:02
Гост

но давай все така. Врачките по този начин опипват почват и комуникират с клиентите си – подхвърлят им кратки общи твърдения. Затвърждаваш тезата ми, че точно това ти е призванието.

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 8:42
Гост

Много е гот да гледаш, как незнаещия фактите се мъчи да квалифицира.

Анонимен
Анонимен
30 юли 2023 21:35
Гост

Този тъпунгрер може да разпорежда, каквото си иска, но фактите са факти и Закона е Закон.

Tttt
Tttt
30 юли 2023 21:32
Гост

Значи един спасител за юмручна разправа с френския гражданин може да бъде задържан, но не и изверга, който кълца с макетен нож😡😡😡

ЗАЩО
ЗАЩО
30 юли 2023 21:30
Гост

Незабавна оставка на т.нар. съдия ГЬОНЕВА и без право на обезщетение от 150000 лв. Инспекторатът ВСС да извърши пълна проверка на работата на наблюдаващия прокурор по това дело…защо чак след един месец се разчува за този случай.
И да ви кажа цялата, че работа до сега “отнесена” от един разследващ полицай от Първо РУ Стара Загора и някой да не си мисли, че “екипът” от наблюдаващи прокурори ще извърши и едно действие по разследване по това дело…абсурд

МАСОВИ ПРОТЕСТИ
МАСОВИ ПРОТЕСТИ
30 юли 2023 20:15
Гост

ГЬОНЕВА, ОСТАВКА! ПРОТЕСТИ ДОКАТО НЕ ПОДАДЕ ОКТАВКА ТОЗИ БОКЛУК!

за некадърните ПУЦ-аджийски съдии
за некадърните ПУЦ-аджийски съдии
30 юли 2023 19:50
Гост

“Престъпленията трябва да бъдат наказвани, за да не се превърнат в правило. Съдиите трябва да прилагат закона в цялата му строгост. Защото той освен буква има и дух. И ако не го знае някой, трябва да си нареже дипломата с макетно ножче на 400 парчета! А ако си мисли още, че е прав, да я скрепи после с 400 шева!” Това написа председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в публикация във фейсбук, в която остро реагира срещу скандалния случай с нарязаното с макетно ножче момиче, което има 400 шева на раните си, а нападателят ѝ е пуснат на свобода,… Покажи целия коментар »

Бунтар
Бунтар
30 юли 2023 18:42
Гост

Типично улично правосъдие тип Си Ен Ен. До кога ще облъчват и зомбират хората чрез медии. С единични случай системата не се настройва да работи нормално, а само става по-зле. Ако е виновен съставът на ОС, че били го пуснали, какво прави прокуратурата от 06.07.2023г. до 28.07.2023г.? Защо за тези над три седмици не събраха въпросните доказателства и не образуваха ново досъдебно производство с искане на нова мярка, а чак сега като гръмна медийно случката, го направиха за два дни? Защо ни психосват цялото общество? Типично американско-мейдийна боза. Народът полудява!

по-бунтар
по-бунтар
30 юли 2023 19:00
Гост

Нали се сещаш, че ако не беше „гръмнала“ пресата, случаят щеше да иде у канала… Лека телесна повреда, престъпление от частен характер, да ходи пострадалата да подава тъжба, ако не я е страх, че разхождащият се съвсем свободно психопат този път ще натиска по-дълбоко с ножа и шевовете вече няма да помогнат, след като й е изтекла кръвта… Три седмици прокуратурата е спала, а сега назначава петорна експертиза, която ще направи заключение до 10 дни. Когато съд и прокуратура открито се гаврят с обществото, на което трябва да служат, то обществото има право да излезе на улицата и да се… Покажи целия коментар »

Бунтар
Бунтар
31 юли 2023 1:22
Гост

Ми, тогава с бунвт да се поиска свмъртна присъда на съд, прокурор, адвокат и медиите. Така всичко ще олекне. Ала-бала. Побъркват народа. Отново го повтарям. Случки тип Си Ен Ен. Ако с разбунтуване на обществото се прави ново досъдебно производство всеки път, това ли ще е работата на системата!?

отново повтарям
отново повтарям
31 юли 2023 2:14
Гост

Когато системата не работи и няма воля вътре да проработи, явно трябва натиск отвън, за да го направи. Пък дано всички некомпетентни и самозабравили се тетки да се замислят дали за в бъдеще ще се гаврят със съдбите на хората с лека ръка или утре няма да са на мястото на въпросната – публично обругани. Да не ти обяснявам сега за по-високия праг на търпимост на критика на висшите държавни служители и свободата на словото, че там е много сложно…

Хронологията:
Хронологията:
30 юли 2023 18:10
Гост

„Прокуратурата в Стара Загора повдигна обвинение на мъжа, обвинен, че е обезобразил приятелката си с макетно ножче и обръснал главата ѝ. Проведени са първоначални действия по разследването – оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване и освидетелстване на пострадалата. От там съобщават, че уведомление при тях е постъпило на 27 юни за започнато досъдебно производство. По случая веднага е започнало разследване под ръководството на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора и разследващ орган от Първо РУ на МВР – Стара Загора. На следващия ден – 28.06.2023 г., на извършителя на деянието Г.Г., на 26 г., е било предявено постановление… Покажи целия коментар »

хронологията е ясна,
хронологията е ясна,
30 юли 2023 18:27
Гост

но и без допълнителна експертиза, въз основа на обективните данни по ДП и първоначалната експертиза, в която уврежданията са описани, може да се направи обосновано предположение (а не да се постановява присъда), че обвиняемият е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение (работно), а именно – средна телесна повреда. Няма пречки за това в производството по вземане на мярка за неотклонение, което е в началния етап на разследването. След това прокурорът да си назначава колкото си иска експертизи, с оглед прецизиране на обвинението и евентуално допълнителните му квалификации. Произнасянето на ОС Стара Загора от 05.07. е срамен и позорен… Покажи целия коментар »

още някои подробности
още някои подробности
30 юли 2023 17:34
Гост

„Според прокуратурата, на база показанията на пострадалата, мотивът за престъплението е ревност. „Без категорично пострадалата да може да каже на тази дата – това, на онази дата – онова”, посочи Димитрова. „Показанията на пострадалата са следните – след влизане на лицето в дома на момичето, тя го вижда, а той и нанася юмручни удари по главата. Тя казва, че оттам нищо не помни. Свестява се нарязана и търси помощ от съседка на долния етаж. Това са нейните показания”, разкри още районният прокурор.“ Мда, „…оттам нищо не помни. Свестява се…“. Ако тези показания ги е имало по делото, хайде пак да… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
30 юли 2023 18:20
Гост

Голяма излагация за състава на Окръжния съд. Нищо не ме учудва. Окръжните съдилища се напълниха с боклуци и търтеи. Имат ниско натоварване в сравнение с апелациите и районните и това дава тези резултати

Проскубания бухал
Проскубания бухал
30 юли 2023 15:53
Гост

Мамин Делянчо и той хоп, в пералнята с това си изказване, ех Гешев каза, че ВСС че ги наведат, ма кой да слуша….

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/15011973

Анонимен
Анонимен
30 юли 2023 17:11
Гост

„Инспекторатът на ВСС да разследва съдиите, които са пуснали изверга на свобода“

Анонимен
Анонимен
30 юли 2023 17:22
Гост

„Прокуратурата обяснява, че на 27 юни е образувано разследване за средна телесна повреда. Проведени са оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване и освидетелстване на пострадалата. След това 26-годишният Г.Г. е бил обвинен за причиняване на средна телесна повреда на момичето. На 28 юни той е задържан за 72 часа с прокурорско постановление. На 1 юли прокуратурата е поискала и постоянното му задържане от съда. Първата инстанция – Районният съд в Стара Загора уважава искането. На 5 юли обаче втората и последна инстанция отменя определението на районния съд и задържането на обвиняемия Г.Г.“ – https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/sudut-pusna-obvinen-za-zhestoko-obezobrazeno-momiche

Магистрат
Магистрат
30 юли 2023 15:24
Гост

Предполага се, че в тоя форум пишат юристи…. и как точно съдията да постанови задържане без съответно обвинение….

до псевдомагистрата
до псевдомагистрата
30 юли 2023 15:50
Гост

Има обвинение за средна телесна повреда, какво не му е съответното? А и какви са пречките да се произнесе за същото (при същите обстоятелства) или за по-леко наказуемо – квалифицирана лека телесна повреда по чл.131, ал.1 от НК пак при същите обстоятелства? Все пак това е начален етап на разследването и е повдигнато работно обвинение, което предстои да се прецизира. И искаш да кажеш, че РС се е произнесъл, като е допуснал процесуално нарушение? Та или не си никакъв магистрат, или ако си такъв си срам за системата… Отивай да четеш материалното и процесуално наказателно право, докато ги назубриш наизуст,… Покажи целия коментар »

Магистрат
Магистрат
30 юли 2023 15:57
Гост

Сега пък аз да те светна – има обвинение за обикновена средна телесна, РС взима мярка, междувременно излиза експеризата, която казва, че повредата е лека. По 64 НПК съдът не може да добавя квалифиициращи обстоятелства, а се произнася в рамките на обвинението, нито пък може да събира доказателства напр. Да назначи повторна експертиза. Капиш….

до псевдомагистрата
до псевдомагистрата
30 юли 2023 16:06
Гост

А я аз да те досветна, а обезобразяване на лицето или на други части от тялото, каквото е 21 прорезни рани с 400 шева, описани в заключението, по чл.129, ал.2 от НК, какво е, бе, тъпчо?!? Необикновена средна телесна повреда ли, квалифицирана?!?! И какъв е проблемът, даже да приеме, че според заключението е лека, като при същите факти и обстоятелства може да каже, че е квалифицирана – по чл.131, ал.1, т.5а и т.9 от НК, т. е. касае се за по-леко наказуемо престъпление, но пак от общ характер. Обвинението е работно и подлежи на прецизиране… Аре бегай да четеш, както… Покажи целия коментар »

Магистрат
Магистрат
30 юли 2023 16:09
Гост

Ами с присътата може, ама в производството по 64 НПК не може – ясно ли е, явно си някой недоучил дознател, та когото все съдиите са виновни…

до псевдомагистрата
до псевдомагистрата
30 юли 2023 16:28
Гост

Не можеш ти, защото толкова са ти знанията, пипето и възможностите. Такъв психопат го пращам при бай Ставри, пък после ако ще ЗОДОВ да води и в Страсбург да се жали… От такива като теб е на този хал съдебната системата. Срам ме е заради вас! Истинският съдия въздава справедливост и винаги намира начин да го направи, за разлика от бездушното, некомпетентно, страхливо и подло, а понякога и корумпирано чиновниче, криещо се под черната тога… А да, а ти дори и за недоучил дознател не ставаш!

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 9:30
Гост

Oткога вещите лица в експертизите се произнасят по правни въпроси бе г-н „магистрат“? Експертизата била казала, че телесната повреда е лека. Аре стига сте си търсили оправдания, отдавна сте забравили какво е да сте съдии, превърнали сте се в обикновени бюрократи. Ясно, че по бланката по-лесно, ама ако ще е така, да сложим едни компютри вместо вас, тамън по-бързо ще правораздават…

Манипулатор
Манипулатор
30 юли 2023 14:38
Гост

И ПРОКУРАТУРАТА ИМА ВИНА ЗА ТОЗИ ПОБОЙ! Преди години в метрото милиционер преби женА, лицето и беше като след боксов мач, а прокуратурата прати на съд пребитата жена. А не милиционерът бияч-а по отношение на него вече и давността е изтекла. Да напомня-случаят от 2015 г беше-милиционер преби жестоко жена в метрото, на съд беше пратена пребитата. Оправдана след дълъг и тягостен съдебен процес, а за биячът от милицията-давността е издавностена. Подобен беше случаят от 2011-милицията преби Р.Б. пред НДК, лицето му беше станало все едно е участвал в боксов мач , а прокуратурата прати на съд пребитият. Днес пребитият… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
30 юли 2023 15:05
Гост

Ето снимки на лицето на пребитата от милиционер в метрото. Прокуратурата прати на съд …пребитата жена. Бият те-ставаш посъдим. https://clubz.bg/13800-zhena_tvardi_che_e_prebita_ot_politsay_v_metroto_obnovena

Анонимен
Анонимен
30 юли 2023 15:08
Гост

А ето снимка на лицето на пребият от милицията пред НДК. Също обезобразен от милицията. Прокуратурата прати на съд пребият. https://e-vestnik.bg/11655/prebit-na-ulitsata-ot-politsai-imal-dalga-kosa-bil-samnitelen/

Практиката на прокуратурата да праща на съд потърпевшите, е гнусна. Ако не беше медиината реакция, като нищо и сега на съд щеше да бъде пратена… пребитата. Два примера бяха дадени-та опасенията не са безпочвени.

За леките присъди
За леките присъди
30 юли 2023 14:17
Гост

„„Дойдох в студиото без грим тази сутрин, защото искам да отправя послание към това дете, че всичко е поправимо. Аз не се притеснявам от моите белези и ако някой трябва да се притеснява, това са хората, които ги причиняват, и тези, които с лека ръка разрешават да има леки присъди“ – https://www.btv.bg/shows/tazi-nedelia/videos-nedelia/marija-boneva-zaljata-predi-21-g-s-kiselina-dojdoh-bez-grim-za-da-otpravja-poslanie-che-vsichko-e-popravimo.html

Анонимен
Анонимен
30 юли 2023 14:23
Гост

„Съдийката, пуснала на свобода насилника, обезобразил 18-годишно момиче с макетен нож в Стара Загора, също трябва да бъде подведена под отговорност.“ – https://offnews.bg/obshtestvo/zaliatata-s-kiselina-maria-boneva-otgovornost-i-ot-sadijkata-pusnala-805816.html

поредни малоумници в окръжен съд!!!
поредни малоумници в окръжен съд!!!
30 юли 2023 14:16
Гост

Това е резултатът от т. нар. „конкурси“, а преди това и назначенията по еднолично усмотрение на дърт съдебен номенклатурчик. Кариерно растат лизачи и пълзящи твари, некомпетентни, страхливи и корумпирани… Първо – 400 шева, които трябва да си изключително тъп, за да не знаеш, че оставят трайни белези, както и счупен нос – обстоятелства, които няма как да не са описани в констативната част на експертизата, са средна телесна повреда – обезобразяване на лицето или на други части от тялото (чл.129, ал.2 от НК). Съдът е следвало да направи този извод. И второ, дори да е лека телесна повреда, то същата… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
30 юли 2023 14:40
Гост

Законодателят да отговори -като в Конституцията се премахне несменяемостта на магистратите,и се премахне неносенето на отговорност. Високи заплати, инсталиране до пенсия-и всичко това компенсирано с несменяемост, функционален имунитет, неносене на отговорност.

КристиТаковщини
КристиТаковщини
31 юли 2023 15:09
Гост

Спрете с КристиянТаковщините (мир на праха му , но той напълни празьната глава на Хисто…с такива програмистки безумия) в правосъдието наследени от червенобрежкият партизански(паразитски) отряд на чичо му Пеко Таков и неговата другарка леля Вълка….? Горанова. Аййй писна ми от таковщини и Христо Ивановщини все коминтерновски рожби. Стига с тоя граждански арести и граждански натиск. не може да има натиск и правосъдия под натиск. все нещо им пречи на тях и разрушават всички достижения на съвременното правосъдие по света. Сега на такива несменяемостта им пречи, преди имунитета. Та тази несменяемост е още от 1910 г. доста отдавана преди всички такива… Покажи целия коментар »

БОЛШЕВИКИ
БОЛШЕВИКИ
31 юли 2023 15:10
Гост

ПРОГРЕСИСТКИ БЕЗУМИЯ

Бунтар
Бунтар
30 юли 2023 13:20
Гост

Това е ненормална работа. Разбира се, че нарушителите на закона трябва да бъдат съдени. Но защо се истеризира обществото? Защо правосъдие се „раздава“ по новините и в социалните мрежи? Защо трябва да се протестира, за да си свърши работата прокуратурата? Защо при зле повдигнато обвинение и без съдебна експертиза се обвинява съдът, че прилага закона? Хората се побъркват! Така не може да се живее нормално в тази държава! Не защитавам, който и да е престъпник, но не е нормално да се стига до истерия в цялото общество от един случай и да се променят и закони на парче!? До кога… Покажи целия коментар »

ДС /“Добрите Сили“/
ДС /“Добрите Сили“/
30 юли 2023 13:24
Гост

Винаги ме е впечатлявала повратливостта на ДС /“Добрите Сили“/ да яхнат мейнстийма с присъдружните си медии и да надуят вувузелите, обръщайки темата в своя полза. Днешният пример е нарязаното момиче, а ДС обърнаха темата срещу прокуратурата. А съдът???
Вчерашната тема беше Полковник Колев. В Дневник побързаха да го венцехвалят, пропускайки подигравките на Дичев с „говорещия паметник“ и писаниците си срещу основния спонсор на този паметник – Валери Симеонов от НФСБ. Видимо разчитат на късата памет щото:
https://topnovini.bg/novini/727074-parviyat-pametnik-na-gen-ivan-kolev-veche-se-izdiga-v-dobrich-snimki

Всички сте калинки
Всички сте калинки
30 юли 2023 13:53
Гост

Чиновнико, искаш да ми кажеш че няма наши-ваши. Всяка една държавна институция взима решение като взима в предвид дали си овластен по някакъв начин и на базата на това се взима решение .

в случая е нормална работа
в случая е нормална работа
30 юли 2023 14:26
Гост

Съдебната система е капсулирана. Пълна е с боклук и то на ръководните постове. Цари тотална некомпетентност и корупция. Отвътре промяна не чакай. От законодателната власт – също. Козметичните промени на КРБ няма да отстранят проблема, който е „материалът“ по Баце в нея, в същото съотношение – пропорционално, както при народните маси – 80% дебили по проф. Иво Христов. Та за да работи поне малко ефективно е нужен именно натиск отвън, разбирай – иначе съвсем няма оправия…

Анонимен
Анонимен
30 юли 2023 15:12
Гост

Да назовем имената на проблемите в съдебната система, които не се решават с имитацията на конституционни реформи, която сега ще се случи:

-НЕСМЕНЯЕМОСТТА
-ФУНКЦИОНАЛНИЯ ИМУНИТЕТ
-НЕНОСЕНЕТО НА ОТГОВОРНОСТ.

Всичко това води до произвол. Инсталирания знае,че каквото и да свърши не носи отговорност, несменяем е, и е имунизиран. И може да разсипва човешки съдби безнаказано, до пенсия.

Анонимен
Анонимен
30 юли 2023 15:51
Гост

-20 ЗАПЛАТИ НА КУП за държавните служители
А човека роботил, трудил се в частния сектор пие една студена вода естествяно осигураван на минималната и взима едни 300 лева пенсия

Къде си го учил това ?
Къде си го учил това ?
31 юли 2023 15:14
Гост

Произвол е в главата ти. и на такива големи глави като Христо Иванов и Надежда от Разград. Разбра ли болшевика главо. Точно това искате да направите зависими магистратите . каква е тази глава, дето иска магистрат да носи отговорност за актовете си къде и учил бре

Анонимен
Анонимен
30 юли 2023 15:59
Гост

Елате в Русе да видите ръководните нива и си правите изводите

Протест срещу ХрИвановщината и Надеждата му
Протест срещу ХрИвановщината и Надеждата му
31 юли 2023 15:21
Гост

Вярно е капсулира се , но след последните поправки на КРБ от Христо- Умника. Вече не може външни хора да влизат в системата, последните са Чолаков във ВАС и Евгени Стайков във ВКС. Вече не може някой външен да влезе или някой да напусне и и да се върне. Така го измисли фъфлещия мрънкалникa с голямата глава и нос и неговата секретарка под менторството на Червенобрежката правна школа/ отряд. Да системата трябва да се отвори и да има движение навътре и навън, нагоре и надолу а не ступор.

Любопитен
Любопитен
30 юли 2023 12:38
Гост

„Сарафов нареди незабавни действия за всички случаи на насилие“

На колко от тях съдът ще отмени задържането под стража?

Съдът!!!

„Мъжът, рязал приятелката си с макетно ножче, е оставен от магистратите на свобода“ /Дарик/

Аз да си питам!
Аз да си питам!
30 юли 2023 12:21
Гост

Що стана с апартаментчетата на този синето на този на снимката?

Re:
Re:
30 юли 2023 12:27
Гост

Баща му е пестил от закуски като директор на следствието и заместниче на Иван Магнитски.

За детето!

Анонимен
Анонимен
30 юли 2023 12:16
Гост

Потресаващо незнание на закона! Имало експертиза, че било лека телесна повреда. Първо предвид всичко други доказателства съдът не е длъжен да се довери на вещото лице, е най-лекия случай това е средна телесна повреда, а може би и опит за убийство по особено жесток начин! Второ – дори и да се придържаме към тази квалификация за лека телесна, то същата е извършена с особена жестокост и от лице вече извършило такова деяние , което вече не е престъпление от частен, а от общ характер -чл. 131нк. И въпросът е потресаващо непознаване на НК или…….нещо друго.

re:
re:
30 юли 2023 12:24
Гост

Е и?

Дай сега да занимаваме обществото с един частен случай. Защото така иска ПосолствоТо.

А защо за хиляди други още по-драстични „обективната“ журналистика спи?!

Гъзето
Гъзето
30 юли 2023 12:14
Гост

Иван Магнитски 2.

Където шефчето – там и заместничето му.

Фуражката не пада по-далеч от милиционерската кратуна.

Хубаво
Хубаво
30 юли 2023 12:04
Гост

А СЪС СТАРОЗАГОРСКИЯ ГЬОН КАКВО ПРАВИМ?

Анонимен
Анонимен
30 юли 2023 11:45
Гост

И тези „хора“ ще ми взимат високи заплати и ще се пенсионират с 20 заплати, за обективност, добре свършена работа ала бала

Чичо Сам
Чичо Сам
30 юли 2023 11:38
Гост

Сега вече, без значение от доказателствата по делото, вероятно няма да има съдия, който да не го остави в ареста.

Анонимен
Анонимен
30 юли 2023 11:48
Гост

Затова отговорността на прокуратурата е много голяма и дано има доказателства за тази закана. Иначе, те могат да го обвинят в каквото си поискат и после да прехвърлят отговорността на съда.

Гъзето
Гъзето
30 юли 2023 12:15
Гост

СЕФТЕ

Анонимен
Анонимен
30 юли 2023 11:25
Гост

Ще видим ли някога справедливост спрямо държавни служители нито един политик, нито един съдия, прокурор, палицай няма осъден справедливост, има двоен стандарт и тава се вижда дори от чужбина.

OMG
OMG
30 юли 2023 11:18
Гост

В какви семейства растат такива примати…Определено има нужда от превъзпитаване и едни „втори седем“ да изкара в друга среда.

Анонимен
Анонимен
30 юли 2023 11:16
Гост

И как един месец не знаеха, че е имало закани с убийство, а след обществената реакция разбраха?

Анонимен
Анонимен
30 юли 2023 13:01
Гост

Точно това се запитах. Защо, ако ги е имало тогава не е повдигнато това обвинение и нямаше да се стигне до извода за „лека“ телесна повреда

Анонимен
Анонимен
30 юли 2023 10:47
Гост

Когато има желание, прокуратурата винаги може да намери и начин. По-големият проблем е на съда, който и да има желание, не е редно само заради него да намира и начин. А извергът наистина няма място сред обществото.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
30 юли 2023 10:45
Гост

Последният пирон в ковчега на Барселонагейт, който казус обществото беше накарано да забрави, и перфектния прах за изпирането на Сарафката и представянето му като борец срещу битовата престъпност.

123
123
30 юли 2023 10:48
Гост

Е, не може да не отиграе така удобно вдигната топка.

Гъзето
Гъзето
30 юли 2023 12:18
Гост

Айде стига с този дневен ред!

Барселона та Барселона. Аман.

Просто и продажно като Киро.

"Баселонците" на Радан и Елена са смешни
"Баселонците" на Радан и Елена са смешни
30 юли 2023 12:44
Гост

„Александър Чаушев: Къщата в Барселона е моя, празна е. Борислава Йовчева беше под наем“

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/8217114