Общинският съветник от Несебър Пейко Янков, който е обвинен за участие в престъпната група на Димитър Желязков-Митьо Очите, остава окончателно в ареста. Това определи Апелативният специализиран наказателен съд.

Той беше обявен за издирване в началото на месеца, когато при специализирана акция в Бургас бяха задържани останалите участници в групата. Янков е общински съветник от местната коалиция „Сила“ и е син на разстреляния през 2007 г. тогавашен шеф на общинския съвет в Несебър Димитър Янков. Той се предаде сам в полицията на 13 август, откогато е задържан.

Миналата седмица Специализираният наказателен съд реши, че Янков трябва да остане задържан под стража, макар че нямало достатъчно доказателства за негово участие в престъпната група за рекет, палежи и побои. Той обаче е обвинен и в изнудване на съдружниците си Атанас Симеонов и Йордан Йорданов да се откажат от дялове в общата им фирма „Хермес груп“, която притежава хотел „Хризантема“ в Слънчев бряг. Янков дори се срещал с тях в компанията на Митьо Очите, а имало случаи, в които Желязков сам им звънял по телефона. Симеонов и Йорданов били заплашвани и с палежи.

Според адвоката му Росен Кожухаров обаче, обвинението е несъстоятелно, поне по отношение на Йорданов.

„Прокуратурата твърди, че обвиняемият е осъществил принуда спрямо и другия съдружник в „Хермес груп“ ООД. По-точно, че моят клиент е принудил Йордан Йорданов да се откаже от дяловете си в дружеството. Недоумявам, че прокуратурата не знае кои са съдружници във фирмата. Справка в Търговския регистър показва, че съдружници във фирмата са „Слънчев Бряг Хотел Холдингс“ АД и Атанас Симеонов, който участва като физическо лице. То тогава не мога да проумея как може Янков да принуди трето лице да прехвърли дяловете си, при условие че Йорданов няма нищо общо с фирмата“, каза днес адвокатът на Янков, цитиран от БГНЕС.

По думите му, Симеонов е заложил своите дялове на Йордан Йорданов в качеството си на физическо лице, което обезсмисляло интересът на Янков да ги иска.

Днес Апелативният спецсъд отхвърли всички възражения на защитата и дори прие, че са събрани достатъчно доказателства по всички обвинения срещу Янков, включително и за участието му в престъпната група. Според съда има опасност той да извърши и престъпление, ако бъде освободен.

6
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Zalams
Zalams
25 август 2018 9:40
Гост

имате ли нужда от заем?
Вашата фирма, фирма или индустрия се нуждаят от финансова помощ?
имате нужда от финансиране, за да започнете бизнеса си?
имате ли нужда от личен заем?
заем за подобряване на дома ви,
ипотечен заем,
заем за консолидиране на дълга,
търговски заем,
образователен заем,
кола заем,
заем за активи.
 
пишете ни: info@mainonefinanceco.com

Петко
Петко
23 август 2018 14:50
Гост

Ох, адвокатът много се старае, но говори пълни глупости.

Колев
Колев
23 август 2018 14:25
Гост

Класическа измамна схема. Лошото е, че все повече хора от властта са свързани с престъпния свят.

Петя
Петя
23 август 2018 14:49
Гост

За това трябва да се изчистим от гнилите ябълки, покровители-чадъри.

За един приятел питам
За един приятел питам
23 август 2018 14:21
Гост

А дали Симеонов е заложил своите дялове на Йордан Йорданов доброволно?

Анонимен
Анонимен
23 август 2018 14:18
Гост

Правилно! Този си е направо за съд.