Служителят от ДАНС Пламен Иванов е новият председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства. Той беше предложен за нов член и за шеф на бюрото от парламентарната група на „Воля“ и днес за него гласуваха 126 депутати, а 59 бяха против.

Досегашният председател на бюрото Бойко Рашков не получи подкрепа не само за нов мандат като председател, но отпадна дори и от състава на бюрото. Той беше номиниран отново от БСП, а по време на изслушването на кандидатите миналата седмица обвини колегите си, че през последните години не са ходили на работа, отказвали са да правят проверки и предимно са четели вестници и са пиели кафета, а веднъж отказали да констатират незаконно прилагане на СРС, въпреки че било потвърдено от съд. Независимо от критиките към досегашните членове на бюрото Илия Ганев (БСП), Огнян Стоичков (Обединени патриоти) и Огнян Атанасов (ГЕРБ), те бяха избрани отново в състава му.

За зам.-председател на бюрото пък беше назначен издигнатият от ДПС Илко Желязков.

Новият шеф на бюрото Пламен Иванов е завършил Техническия университет в София със специалност „Организация и управление на машиностроителното производство“. В службите за сигурност започва работа през 1999 г. в НСС и после в ДАНС. До момента е бил началник отдел „Защита на класифицирана информация“ в агенцията.

По време на изслушването в парламентарната комисия за контрол над службите и специалните разузнавателни средства той каза, че има преки впечатления от прилагането на СРС и към момента законодателството гарантирало правата и свободите на гражданите.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 20:07
Гост

­Г­­­о­­р­е­­­щ­и­­­ ­­­м­­о­м­­­и­ч­­е­­т­­а­­­ ­в­­­и­ ­­о­­­ч­­­а­­к­в­­­а­т ­­-­­­-­­­-> https://nu21.fun/girl?19677

Някой си
Някой си
21 декември 2018 12:17
Гост

Това бюро е много важно за управляващите и затова там не може да има хора от опозицията, дори и да не работят качествено.

Анонимен
Анонимен
21 декември 2018 11:20
Гост

Дано да е по-добър от предшественика си.

Песимист
Песимист
21 декември 2018 11:16
Гост

Не съм много сигурен, че законът гарантира правата и свободите на гражданите.

Шест пъти "НЕ"!
Шест пъти "НЕ"!
21 декември 2018 11:15
Гост

Не се учудвам за съдбата на Бойко Рашков. Той самият не си вършеше работата като хората, а правеше забележки на колегите си.