Софийският апелативен съд (САС) остави окончателно в ареста Викторио Александров, който преди седмица уби приятелката си Дарина и едногодишната им дъщеря. Пред съда Александров отново каза, че иска да бъде пуснат под домашен арест и обеща, че няма да се укрива.

„Няма къде да отида, медиите ще са пред нас”, каза Александров и се оплака също от травмата на главата, която получи след неуспешния опит за самоубийство.

Съдиите обаче отказаха по-лека мярка за обвиняемия с мотив, че има достатъчно доказателства, че Александров е извършил двойното убийство. На първа инстанция Софийският градски съд също остави 26-годишния мъж в ареста преди седмица и тогава стана ясно, че той е писал прощално писмо до родителите си, в което казвал, че има намерение да избяга в Турция. На днешното заседание се разбра, че графологична експертиза потвърждава, че именно Александров е писал писмото.

Двойното убийство беше извършено на 29 октомври. Александров и Дарина живеели на семейни начала около година и половина, но четири дни преди убийството се разделили със скандал. Около обяд на 29 октомври той отишъл в дома на жената в „Надежда“, където отново се карали и той я застрелял със законния си пистолет. След това взел дъщеря си и побягнал. По-късно през деня обикалял София с такси, а вечерта в изоставена сграда край Долни Богров е застрелял и детето, след което направил неуспешен опит да се самоубие.

7
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Андрешко
Андрешко
06 ноември 2018 16:28
Гост

Ако имаше Народен съд, как ши би осъдил Викторио Александров? Този си е за доживотен. Жалкото е, че това няма да върне майката с детето й.

Георги
Георги
06 ноември 2018 15:58
Гост

Само дано не го обявят за невменяем. Че като го гледам как се държи неадекватно.

Някой си
Някой си
06 ноември 2018 15:02
Гост

Горката служебна адвокатка.

Охранител
Охранител
06 ноември 2018 16:18
Гост

Дано да си свърши работата така, както й плащат. Този изверг отне човешки животи, в това число и на невръстно дете, което е негова кръв.

Гаврил
Гаврил
06 ноември 2018 14:39
Гост

Да му имам самочувствието само. Те медиите си нямат друга работа и ще висят пред тях само.

Анонимен
Анонимен
06 ноември 2018 14:23
Гост

Там му е мястото.

Анонимен
Анонимен
06 ноември 2018 14:17
Гост

Тоя как го играе жертва.