Охранителят Викторио Александров, който уби приятелката си Дарина и едногодишната им дъщеря, е планирал действията си няколко дни по-рано и дори възнамерявал да избяга в Турция. Това стана ясно в Софийския градски съд (СГС), който днес остави Александров в ареста. По време на заседанието се разбра, че Александров е писал прощално писмо до родителите си, в което споменавал, че ще напусне страната.

Според съда писмото показва, че обвиняемият може да се укрие, ако е на свобода, а освен това по делото имало данни, че е заплашвал родителите на убитото момиче. Александров искаше от съда да го остави под домашен арест, защото имал отворена рана на главата.

Пред съда 26-годишният охранител разказа подробно за скандалите, които имал с Дарина в дните преди убийството, свързани с раздялата им и грижите за детето. Напрежението между двамата ескалирало в неделя, когато той отишъл с баща си в дома на Дарина в „Надежда“, където вече бил и бащата на младата жена. Последвал скандал в апартамента, а по думите му, бившата му приятелка и семейството ѝ го заплашвали, че няма да вижда детето в бъдеще. Вечерта Александров се прибрал с баща си в жилището им в „Хаджи Димитър“, но споровете му с Дарина продължили в социалните мрежи и били свързани с битови сметки.

В понеделник той отново отишъл в апартамента в „Надежда“. Дарина му казала, че адвокати вече подготвят споразумение за срещите с детето, а с него щели да се виждат вече само в тяхно присъствие, след което взела дъщеря им от ръцете му.

След това той е застрелял майката на дъщеря си, но пред съда каза, че спомените му са само как бяга с детето. Според разследващите той е застрелял Дарина с личното си оръжие, след което е обикалял София с такси, а вечерта в изоставена сграда край Долни Богров е застрелял и детето, след което направил неуспешен опит да се самоубие.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Петър
Петър
01 ноември 2018 21:43
Гост

Майката правилно е предвидила, че този не бива да вижда детето.

Анонимен
Анонимен
01 ноември 2018 21:39
Гост

Съмнявах се, че е болен, но явно, освен че е с всичкия си и е хладнокръвен убиец.

Психо
Психо
01 ноември 2018 21:41
Гост

Не е съвсем така. Кой нормален мъж ще се оплаче, че жена го тормози психически.

Бит
Бит
02 ноември 2018 11:19
Гост

Защо да не се оплаче и защо да не е възможно? В този случай изглежда не е така, но по принцип се случва и то много често.