26-годишният охранител в частна фирма Викторио Александров убил едногодишната си дъщеря и майката на детето, след като миналата седмица се разделили с жената.

Те живеели на семейни начала от година и половина, като преди време също били разделени. Миналата седмица в четвъртък, когато и дъщеря им имала рожден ден, 23-годишната майка казала на Александров, че се разделят.

На следващия ден мъжът подал сигнал в полицията срещу жената, като се оплакал от психически тормоз. Само 3 дни по-късно охранителят извършил и двойното убийство. Това съобщиха днес градският прокурор на София Емилия Русинова и шефът на столичната полиция Ивайло Иванов на извънредна пресконференция за жестокото престъпление.

До момента не са ясни мотивите на Александров да застреля и детето си, защото според свидетелски показания, след убийството на приятелката си, той имал намерение да се самоубие, но да остави детето да живее. В последния момент обаче е решил да убие и бебето.

Трагедията започнала вчера по обяд в дома на майката в столичния кв. „Надежда“. От записи от камери полицията установила, че Александров е влязъл в апартамента и е напуснал, бягайки с детето на ръце.

Около 17,20 ч. майката на убитата отишла в апартамента, защото не можела да се свърже с дъщеря си. Никой не отварял на позвъняванията и тя извикала ключар, след което видяла тялото на 23-годишната си дъщеря. Младата жена била застреляна с два куршума, а полицията веднага заподозряла приятеля и баща на детето, което не било открито в апартамента. Никой от съседите не е чул викове, нито изстрелите, за да подаде по-рано сигнал за убийството.

От МВР казаха, че са получили пълно съдействие от бащата на извършителя, който казал всички адреси, на които може да бъде намерен Александров. Особено важни са били показанията на таксиметров шофьор, който казал, че около 19 ч. качил мъжа и детето в кв. „Хаджи Димитър“. Първоначално клиентът му казал да кара към кв. „Надежда“, после към Благоевград, а накрая към магазин „Джъмбо“ на бул. „Ботевградско шосе“. Шофьорът свидетелствал, че детето през цялото време е плачело, а Александров казал, че ще се самоубие, но дъщеря му трябва да живее. В района на Долни Богров шофьорът бил принуден да спре и там Александров влязъл с бебето в близки храсти. През това време полицаите обхождали всички места, където може да бъде мъжът, подали сигнал и на граничните пунктове, за да не напусне страната. След сведенията на таксиметровия шофьор се насочили към Долни Богров и около 23,30 ч. чули изстрели откъм безлюдна сграда, където намерили простреляното в окото дете и бащата. Той имал законно притежаван пистолет от охранителната фирма, в която работел и с него е извършил и двете убийства.

Когато полицаите пристигнали, бебето още имало признаци на живот, но по-късно починало в болницата. Александров е опитал да се застреля в главата, но не е успял и куршумът само го одраскал. В момента и той е в болница, но без опасност за живота и под денонощна охрана. Шефът на СДВР каза, че при първа възможност ще бъде преместен в друга болница и ще бъде привлечен като обвиняем.

7
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Гражданин
Гражданин
30 октомври 2018 11:42
Гост

И пак в градинката на МВР-то – как този човек работи като охранител, кой му е дал оръжие, как е минал психотеста??? Проблемът е, че контролът на полицията е напълно формален и луди хора носят пистолети.

Човек
Човек
30 октомври 2018 11:37
Гост

Сигурен съм, че полицаите от Пето РПУ не само не са се заели със сигнала на мъжа за психически тормоз от страна на приятелката му, но и са се смели зад гърба му. Ако бяха предприели нещо, дори и елементарно действие, може би нямаше да се стигне до тук.

Иван
Иван
30 октомври 2018 11:39
Гост

Прави ми впечатление, че при почти всички подобни убийства преди това е имало сигнали до полицията, но не съм чул ченгетата да са си мръднали пръста. Както и за кражби и други отегчителни за тях престъпления.

Полицай
Полицай
30 октомври 2018 11:56
Гост

А знаете ли колко луди и пияни ни звънят нощно време. Не смогваме.

Анонимен
Анонимен
30 октомври 2018 11:55
Гост

Истината е някъде по средата. И тя не го е напъснала от лесно.

Анонимен
Анонимен
30 октомври 2018 11:34
Гост

Какъв човек трябва да си, за да убиеш собственото си дете.

Анонимен
Анонимен
30 октомври 2018 11:30
Гост

Жестока трагедия. Този човек обаче наистина е имал нужда от лечение.