Синът на окръжния прокурор от Перник Бисер Михайлов – Васил, се споразумя за условна присъда, след като се призна за виновен за нанесена лека телесна повреда и закана с убийство.

Става дума за едно от делата срещу Михайлов, което беше гледано в районния съд в Сливница, след като съдиите в Перник се отведоха, а друго дело продължава в Софийския районен съд (СРС).

От прокуратурата съобщиха днес, че съдът в Сливница е одобрил споразумение, с което на Михайлов е било наложено наказание от 20 месеца затвор с 4-годишен изпитателен срок.

Той се е признал за виновен за нападение над 24-годишен мъж до детска площадка в Перник, извършено на 12 май миналата година. Тогава Михайлов заплашил мъжа, че ще го убие и му нанесъл удари в главата, вероятно с бокс.

„Наказанието е такова, тъй като към онзи момент е бил неосъждан. Ако към настоящия момент бъде осъден за извършени нови престъпления, по отношение на него вече не може да бъде прилагано условното осъждане, а освен новото наказание, ще следва да изтърпи и това от 20 месеца затвор“, коментира днес районният прокурор Георги Иванов.

Делото беше внесено първо в районния съд в Перник през февруари, но всички съдии там се отведоха, защото бащата на Михайлов е окръжен прокурор в града и това поражда съмнения в безпристрастността им . Така делото стигна до Върховния касационен съд, който прие, че районният съд в Сливница е от най-близките до Перник, а в същото време е извън съдебния район на Окръжен съд Перник и прати делото там.

Съдиите в Перник се отведоха и от първото дело срещу Васил Михайлов за нанесени телесни повреди на петима души, хулиганство и закана с убийство, което беше пратено от ВКС в СРС.

Михайлов беше подсъдим за нанесена телесна повреда и в районния съд в Бургас, като по това дело се споразумя с прокуратурата за година и половина пробация, която включва и 100 часа безвъзмезден труд. Срещу него продължава и разследването за отправени закани с убийство и към бившата му приятелка.

„Софийската районна прокуратура (СРП) прави всичко възможно делата да бъдат приключени в разумен срок, за да бъдат защитени правата и интересите на всички пострадали. За малко повече от една година СРП успя да проведе разследвания, да изготви два обвинителни акта за извършени общо 10 престъпления и по единият има вече осъден с влязъл в сила съдебен акт“, добави прокурор Иванов.

Васил Михайлов беше задържан през юни миналата година след акция на МВР в града, в отговор на заканата на кмета Станислав Владимиров да оглави протести срещу отказите на полицията да работи по сигнали срещу младия мъж. Михайлов остана задържан под стража повече от година, като на 21 юли беше оставен под домашен арест.

21
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
03 октомври 2023 8:52
Гост

Важно е добруването и кадруването. В края на краищата правосъдието не е повече от туй което каже съдията. А той винаги се вслушва в гласовете свише

Проскубания бухал
Проскубания бухал
02 октомври 2023 14:23
Гост

Сладур, татин синковец прокурорски.

Климент
Климент
02 октомври 2023 14:15
Гост

Не бързайте с негативните изводи. Това е само част от всичко. Крайната сметка може би ще е много по-висока

Анонимен
Анонимен
03 октомври 2023 8:54
Гост

Ако другата част е голяма може и да не го намерят за да му я връчат.

Емил
Емил
02 октомври 2023 13:55
Гост

Напълно очаквано. Под крилото на тати…

Димо
Димо
02 октомври 2023 13:55
Гост

Е, после защо не вярваме в правосъдието ни.

Бозьо Кифлев
Бозьо Кифлев
02 октомври 2023 19:39
Гост

Защо не вярвате в правосъдието, бре? В едно друго обсъждане тук някакъв анонимен блогър обвиняваше коментаторите, че уронват престижа на прокуратурата. Синчето на прокурора не го уронва, възможно даже го повишава…

Ясен
Ясен
02 октомври 2023 13:53
Гост

И какво като е неосъждан до този момент?

Симеонов
Симеонов
02 октомври 2023 13:54
Гост

Връзкар. Ако не беше прокурорски син, нямаше да е такава присъдата.

Виктор
Виктор
02 октомври 2023 13:49
Гост

Този въобще не трябва да излиза от ареста.

Христов
Христов
02 октомври 2023 13:02
Гост

Позорно

Лозан
Лозан
02 октомври 2023 13:50
Гост

За българското правосъдие!

Николина
Николина
02 октомври 2023 13:02
Гост

Този е опасен за обществото, бе! Вие луди ли сте

Йорданов
Йорданов
02 октомври 2023 13:02
Гост

Връзкарче

Попов
Попов
02 октомври 2023 12:50
Гост

Позорна работа ей… ама и общество няма там да протестира, да натиска съдебната власт

Кърчев
Кърчев
02 октомври 2023 12:49
Гост

Ами градска легенда довори и за Семерджиев. Защо мислите го размотават и ще му намалят накрая присъдата, която получи? Не е само собственик на две автомивки. Приказва се в града, че дядо му е от големите генерали от едно време в Държавна сигурност. Връзкарството го има и е железно. Още дедовците – генерали в ДС си ги има. Не са измрели всички. Тия дето измряха са прехвърлили възможностите си на децата си и внуците си. Ама Ако си бил на голям пост в ДС през 1989 година и си бил на 40 години, то сега си на 70 – 75.… Покажи целия коментар »

Йорданов
Йорданов
02 октомври 2023 13:01
Гост

Трябваше да се изчистим преди много време от путинското влияние в страната. Но не го направихме. Борисов не изчегърта комунистите, както твърдеше и му се вързаха много „овчари“. Сега виждаме резултата. Миньори, които да си го кажем не блестят с интелект биват лъгани от президент и две партии, как това бил тероризъм да се затворят въглищните мини. Твърдят, че нямало как от слънце да се захранваме. Ами не, има как. Слънцето е безплатно. А въглищата ги копаете, превозвате, горите…всичко това струва пари. Но с години се подлъгвахте по комунистически лозунги и не мислихте с тия глави, че въглищата са отживелица.… Покажи целия коментар »

Бозьо Кифлев
Бозьо Кифлев
02 октомври 2023 19:42
Гост

Да бе, въглищата били отживелица, ама в Германия събарят ветрогенератори, за да копаят въглища. Явно фашагите също са станали „комунисти“ и са се „предали“ на Путин.

https://www.theguardian.com/world/2022/oct/26/german-windfarm-coalmine-keyenberg-turbines-climate

Станчев
Станчев
02 октомври 2023 12:47
Гост

В България си караме по този начин от десетилетия. Няма закони за децата на „големците“

Лидия
Лидия
02 октомври 2023 12:47
Гост

Нали знаете баша му кой е ? Какво да говорим повече

Станоев
Станоев
02 октомври 2023 12:47
Гост

Този само като го видиш и разбираш, че е такъв наркоман, че нямам думи