Общо шест закани с убийство е отправил Георги Георгиев от Стара Загора към 18-годишното момиче, преди да то да бъде пребито и нарязано с макетен нож.

Това съобщиха днес от прокуратурата, след като обвиненията на Георгиев са били прецизирани. Миналата седмица той беше повторно задържан, след като прокуратурата го обвини, че два дни преди нападението е изпратил на ученичката две съобщения по мобилно приложение, в които пишел „Направо те убивам“ и „Ще ти закача главата“.

Според новите доказателства Георгиев е отправил лично и през приложение още четири закани към пострадалата, като първата е била още през април.

Освен това 26-годишният мъж е обвинен и за нанесена средна телесна повреда на момичето, като прокуратурата твърди, че и по двете дела са събрани категорични доказателства, че Георгиев е извършител на деянията.

„Тези доказателства се базират на всички извършени до момента процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, назначени експертизи, огледи на местопроизшествието, иззети веществени доказателства  и биологичен материал и др. Действията по разследването са в активна фаза“, съобщиха от държавното обвинение.

 

21
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
льольо
льольо
07 август 2023 15:30
Гост

Няколко коментара:
1) Насилникът от Стара Загора шест пъти се заканил да убие обезобразеното момиче – на този етап не е доказано по никакъв начин, че задържаният е действителния извършител на деянието. В този смисъл заглавието е некоректно;
2) Ще е любопитно да се изяснят и доста разминавания в първоначално изнесената информация и последващи значителни разминавания с нея.

Жечев
Жечев
10 август 2023 17:12
Гост

Ти да не си оня пръдльо от Раднево?

Само злото
Само злото
06 август 2023 18:19
Гост

Дано загуби семейството си и е свидетел на това!

Анонимен
Анонимен
04 август 2023 21:28
Гост

И прокуратурата и съдът са гледали през пръсти/ пари. Променяйте НК колкото си искате. Файда няма.

Тихомир
Тихомир
04 август 2023 14:49
Гост

Този въобще не бива да излиза на свобода.

Кики
Кики
04 август 2023 14:48
Гост

Ат Април до сега да чакат…

Анонимен
Анонимен
04 август 2023 14:07
Гост

Представлението на садиста свърши. Управляващата НЕкоалиция Не направи нищо срещу садизма. Ограничи се са „домашно насилие“ и „интимно връзка“ – пълни посмешища. Резултатът – „40% повече досъдебни производства за домашно насилие от началото на годината“.

Чакайте 400% и садистите на свобода.
От „Ние сме съдебната власт, Лозане!“ толкоз.

Анонимен
Анонимен
04 август 2023 13:32
Гост

В това отношение средновековните закони са били полезни. Пращаш го такъв в манастир, което играе ролята на затвор. Монасите го спукват от работа, но го превъзпитават така с години. Той спира да е опасен за обществото, защото седи в манастир до края на дните си.

Анонимен
Анонимен
04 август 2023 13:31
Гост

Простотия. Тоя не бива да излиза от затвора поне 10 години. А и после – трябва да се следи внимателно да не извърши нещо, защото явно е опасен за обществото.

Анонимен
Анонимен
04 август 2023 13:31
Гост

Попадам обаче аз на едни омерзени и отегчени от живота лелки в държавни институции, които казват, че така и се падало и на момичето и така им се падало и на украинците. Просто кисели стринки, които искат да са контра на всички, че да ги забележи някой и тях.

Анонимен
Анонимен
04 август 2023 13:30
Гост

Вие представяте ли си колко такива плужека има в България и как жените край тях не смеят да им кажат нищо и да се оплачат в полицията? А тия после ще се размножават и ще възпитават момчетата си, че са доминиращ вид, без уважение към жената, а момичета ако имат просто няма да им обръщат внимание. Може дори да ги е гнус, че са им се родили екземпляри от слабия пол. Нещастници!

Много добре си го представяме.
Много добре си го представяме.
04 август 2023 14:02
Гост

Лошото е, че си представяме и какви са жените, покрай тях, дето не смеели да се оплачат… И като се размножат с приматите, как ще възпитават и те децата си, защото обикновено им се налага сами да го правят…. Та съотношението, както казваше един професор, и при двата пола е – 80 % дебили… Затова сега е актуално и модерно да се преминава към трети пол – всички са гении, артисти, таланти, звезди на 100 %, а и ще са защитени… по Истанбулската конвенция.

Анонимен
Анонимен
04 август 2023 13:28
Гост

Няма да търпим повече анадолското мислене на така наречените „патрЕоти“ с татуси на революционери, надписи за съединението, но поведение на мазен анадолец или арабин с мисъл, че жената не е същество, а предмет.

Ами търпете тогава...
Ами търпете тогава...
04 август 2023 14:09
Гост

…народни грабители, охранители и мутри, като Баце, дето ви управлява 15 години и вземат във фирмите си да работят нелегално като охрана по дискотеките осъждани, татуирани примати – например Гошко от Стара Загора, или пък мошеници и гейове, като Кирчо и Кокорчо, а защо не и политически проститутки, като Ице и Насо, или просто преуспели бизнесмени, като Делян и Доган… Кретени, сър, краварски!

Анонимен
Анонимен
04 август 2023 13:27
Гост

Пълен измекяр.

Любенов
Любенов
04 август 2023 13:27
Гост

В затвора ще го направят булка, а ?

Ники
Ники
04 август 2023 14:50
Гост

Така му се пада.

Милев
Милев
04 август 2023 13:27
Гост

Това е същинско животно. Сега съдът ще се съпикяса ли, че има застрашаващи обстоятелства, човека е опасен и вероятно психически не е наред, но това не го оневинява, че може да е психар.

Чепилов
Чепилов
04 август 2023 13:26
Гост

Независимо какво е момичето и дали е била така наречена от уличния жаргон „бръмчалка“ и да е спала с половината град, нямаш право да вършиш такива неща с нея. Само скопен физически и психически човек може да извърши това нещо и друг подобен да го подкрепя.

Златеков
Златеков
04 август 2023 13:25
Гост

Нали виждате какво бичме е в лицето

мда
мда
04 август 2023 14:13
Гост

направо идва в потвърждение на теорията на Чезаре Ломброзо…