Районният съд в Стара Загора върна в ареста 26-годишния Георги Георгиев, който беше освободен по обвинението, че е нанесъл средна телесна повреда на 18-годишно момиче, след като му нанесъл побой и 21 порезни рани с макетен нож.

Днес съдът задържа за постоянно Георгиев по новите обвинения срещу него за закана с убийство към момичето в два поредни дни преди нападението, в които пишел „Направо те убивам“ и „Ще ти закача главата“.

Днешното заседание протече при закрити врати, като от съда не обясниха защо е засекретено.

По-рано от прокуратурата обявиха, че искат постоянно задържане за Георгиев, тъй като деянието се отличава с изключително висока степен на обществена опасност, като припомниха предишните осъждания на мъжа, включително и това, че през януари е бил осъден на пробация за нанесена телесна повреда.

„Доказателствата по делото сочат и, че обвиняемият е с трайно изградени престъпни навици. Престъпното деяние от  своя страна се характеризира с изключителна висока степен на обществена опасност, досежно упоритостта и изключителната дързост при извършването му, предвид спецификата, механизма и начина му на извършване, наличието на данни, че непосредствено след извършване на престъплението предмет на настоящото наказателно производство (на следващия ден), Георги Георгиев е пристъпил към реално изпълнение на отправените към пострадалата закани, като на 26.06.2023г.  ѝ е нанесъл множество порезни рани по цялото тяло с макетен нож. Налице са и данни, че при този случай, на пострадалата са били причинени по особено мъчителен начин, и с особена жестокост множество травматични увреждания“, заявиха от прокуратурата.

От държавното обвинение уточниха, че след побоя на момичето то е било откарано в болница със сътресение на мозъка, което според показания на свидетели е било съпроводено с пълна загуба на съзнание, като преди това ѝ е била оказана и животоспасяваща спешна медицинска помощ за спиране на обилно кървене.

„От доказателствата по делото може да се направи и обоснован извод, че обвиняемият проявява константни престъпни навици да извършва престъпления срещу телесната неприкосновеност спрямо различни физически лица, които обстоятелства също го характеризират като личност с изключително висока степен на обществена опасност“, допълниха от прокуратурата, като припомниха, че преди повторното задържане на Георгиев, той е опитал да се укрие.

Окръжните съдии, които освободиха по-рано Георгиев: Не сме роботи, а хора, но не установихме средна телесна повреда

По-рано днес съдебният състав на окръжния съд в Стара Загора, който на 5 юли окончателно освободи от ареста без мярка за неотклонение 26-годишния мъж, отново защити взетото решение с аргумента, че прокуратурата не е представила доказателства за нанесена средна телесна повреда на пострадалата.

Председателят на състава Тоньо Тонев и докладчикът Татяна Гьонева дадоха брифинг, на който обясниха, че са се доверили на първоначалното медицинско заключение за нараняванията на момичето, според което те не са били опасни за живота.

Георгиев е имал връзка с 18-годишното момиче, като според разследващите заради ревност той ѝ изпратил двете заплашителни съобщения. На 26 юни вече отишъл в дома ѝ, момичето отворило и видяло, че той е с маска и ръкавици, но го разпознала. Мъжът я ударил няколко пъти с юмрук в лицето, след което момичето казва, че не помни нищо, а след като се свестило потърсило помощ от съседка. След това се разбра, че нападателят е причинил 21 порезни рани на пострадалата с макетен нож по цялото тяло, които са наложили след това да ѝ бъдат направени 400 шева, счупил ѝ носа и обръснал косата ѝ. Първоначалното заключение на вещото лице обаче е било, че става дума за лека телесна повреда и затова, след като отначало районният съд е задържал Георгиев по повдигнатото обвинение за средна телесна повреда, на 5 юли окръжният съд го е освободил.

„Трябваше да обсъдим доказателствата, които сочат не само съпричастност на обвиняемия, но и да подплатяват наличната квалификация, за която е привлечен по Наказателния кодекс. Имаме конкретика. Установени са наранявания, които поотделно и в съвкупност сочат разстройство на здравето, но не и опасност за живота. Колкото и стряскащо за общността да бъде, то се квалифицира като лека телесна повреда. За да има средна телесна повреда, трябва да има опасност за живота. Ние не установихме това. Доказателствата не подплатиха квалификацията за средна телесна повреда“, заяви съдия Гьонева.

По думите ѝ към онзи момент доказателствата са били такива и съдебният състав няма правомощия допълнително да изследва предмета на експертизата.

„Производствата са незабавни, ние незабавно се произнасяме. Разбираме също чисто човешката реакция, не сме роботи, а хора. Нашата работа е да видим какви доказателства има към момента и въз основа на закона можем ли да потвърдим такова решение. Ако е неправомерно задържан, след това има други производства и пак ние ще сме виновни“, добави Гьонева.

„Съдебно-медицинската експертиза е категорична – тези наранявания са леки телесни повреди по смисъла на закона“, каза и председателят на съдебния състав, постановил акта, съдия Тоньо Тонев, който похвали колежката си, че е перфектен съдия, който не се поддава на внушения. Председателят на окръжния съд Красимир Георгиев пък заяви, че колегите му са постановили законосъобразно определение, след като са преценили доказателствата.

Според чл. 129 от Наказателния кодекс средната телесна повреда се наказва с до 6 години затвор, а тя е налице, когато е причинено „трайно отслабване на зрението или слуха; трайно затрудняване на речта, на движението на крайниците, снагата или врата, на функциите на половите органи без причиняване на детеродна неспособност; счупване на челюст или избиване на зъби, без които се затруднява дъвченето или говоренето; обезобразяване на лицето или на други части от тялото; постоянно разстройство на здравето, неопасно за живота, или разстройство на здравето, временно опасно за живота; наранявания, които проникват в черепната, гръдната и коремната кухина“.

Определението на окръжния съд от 5 юли беше публикувано едва днес (виж тук), като от него е видно, че прокурорът пред втората инстанция е искал задържането на Георгиев да бъде отменено, тъй като експертизата е показала, че няма нанесена средна телесна повреда.

„Ако се касае за извършено престъпление лека телесна повреда, вероятно то би било от частен характер, поради което считам, че следва да бъде отменено определението“, заявява прокурорът. Адвокатът му пък допуска, че момичето дори се е самонаранило, защото има рани от вътрешната страна на лявата предмишница и левия палец.

„Т.е. това нещо с обръсването на главата от лявата страна, сочи на възможно самонараняване, с оглед на това, че е наркозависима пострадалата – обстоятелства, които са намекнати за употребата на наркотични вещества по делото, но не са събрани доказателства в тази посока“, е цитиран защитникът на обвиняемия.

Съдът също се позовава на заключението на вещото лице, за да приеме, че телесната повреда е лека и няма как Георгиев да бъде задържан. Съдебният състав обаче сам описва травмите като жестоки и припомня съдебното минало на мъжа.

„Безспорно, начинът на извършване на тези наранявания е изключително жесток, като това обстоятелство, наред с предишните осъждания на обвиняемия за квалифицирани леки телесни повреди, сочи и на реалната опасност същият да извърши престъпление. Последните факти разкриват жалбоподателя и като личност с висока степен на обществена опасност, склонен към прояви на тежка физическа агресия“, се казва в определението.

Съдебният състав коментира и данните за получено мозъчно сътресение от момичето, но посочва, че съдебният медик не е посочил, че то е причинило временно опасно за живота разстройство на здравето. Липсата на спомен за претърпяното от момичето пък не е прието като доказателство за такова увреждане, „още повече, че след известно време пострадалата сама е станала, излязла е от апартамента и е посетила съседка от долния етаж, за да потърси помощ“.

Само 5 дни по-рано районният съд в Стара Загора е оставил Георгиев в ареста, като е приел, че е причинил именно средна телесна повреда на момичето, каквото е и обвинението му. В определението на съда, с което „Лекс “ се запозна, прави впечатление, че освен за множеството прорезни рани и счупен нос, се говори също за счупена скула и мозъчен кръвоизлив, които определят и средната телесна повреда.

От акта на съда е видно, че първата инстанция също е разполагала с медицинска експертиза, показания на свидетели, включително и на пострадалата, както и снимки на нараняванията.

„Не са налице противоречиви доказателства, които да налагат обсъждане поотделно. Доказателствата по делото сочат и че обвиняемият е с трайно изградени престъпни навици. Престъпното деяние от своя страна се характеризира и с изключително висока степен на обществена опасност, досежно упоритостта и изключителната дързост и жестокост при извършването му, предвид спецификата, механизма и начина му на извършване“, се казва в определението на районния съд, който също припомня предишните осъждания на Георгиев и подчертава, че наложената му пробация явно не е оказало възпитателна и превантивна роля.

След разгласяването на случая разследващите се активизираха и са разпитали отново пострадалата, след което на Георгиев бяха повдигнати и обвинения и за закана с убийство заради изпратените съобщения, като вчера той отново беше задържан.

Междувременно пък в социалните мрежи се организираха протести в различни градове, а сред исканията беше и оставката на съдия Гьонева. Пред медиите днес тя каза, че подкрепя исканията за справедливост и осъждането на насилието, но не смята да присъства на протеста в Стара Загора, нито да подава оставка.

„Мисля, че искате твърде много от мен. Аз призовавам за една граница, която ако се престъпи, пораженията биха били много сериозни. Не възнамерявам да подавам оставка, обичам работата си, работя я с желание и сърце“, каза Гьонева.

137
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Някоя си
Някоя си
01 август 2023 15:47
Гост

Няма пречка да се постанови мярка ЗПС дори данните да са за престъпление от Частен характер. Законът в чл.63, ал.1 НПк изисква да е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпление, което се наказва с Лишаване от свобода. Дори експертизата да сочи – чл.130, ал.1 НК за това престъпление пак се налага наказание Лишаване от свобода и предпоставката по чл.63, ал.1 НПК я има. И второто което се преценява е дали има данни че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Тиражират в медиите, че е извършил деянието докато търпи наказание по предходно осъждане, освен… Покажи целия коментар »

е чак пък...
е чак пък...
01 август 2023 18:10
Гост

за престъпление от частен характер няма как да се вземе мярка за неотклонение, каквато и да било, пък какво остава за задържане под стража. Мярка за неотклонение Чл. 56. (1) Спрямо обвиняемия по дело от общ характер може да се вземе мярка за неотклонение, когато от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че е извършил престъплението, и е налице основание по чл.57. При брутални престъпления никой не чака изготвянето на всички експертизи. Психото трябва да бъде прибрано на топло бързо. В случая на 27-28.06. е образувано ДП, на 01.07. е била мярката на РС, а на 05.07.… Покажи целия коментар »

Някоя си
Някоя си
02 август 2023 12:42
Гост

Е да – чл.56, ал.1 НПК ограничава, това го забравих, но си разсъждавам – един такъв извод за Частен характер и оставяне на свобода на дееца не създава ли опасност за извършване на ново престъпление? Къде е превенцията в такава ситуация, как да бъде реализирана? Жертвата как ще получи защита? НПК както става ясно няма отговор на този въпрос. Защо делата от частен характер да ги третират като по-леки от общия характер? Все е нарушен интереса на граждани. Кой е определил, че за лека телесна гражданина да се оправя сам както иска, а от средна нагоре да гони прокуратурата дееца?… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
01 август 2023 12:08
Гост

Позиция на ССБ за нарязаното момиче – https://judgesbg.org/wp-content/uploads/2023/07/Pozicia_St_Zagora.pdf Ще отбележа само, че протестиращите срещу съдебните безобразия не търсят линч на който и да е съдия. Търсят справедливост! Цитирам финала на позицията: „Съюзът на съдиите в България се ангажира до края на 2023г. да проведе професионални дискусии във всички съдебни райони, за да обсъдим как съдът ефективно да използва правомощията си за защита нажертвите на насилие и има ли нужда от законодателни промени в тази насока.“ Нужда от законодателни промени ИМА. Те трябва да стеснят до минимум възможностите на съдиите да ЗАОБИКАЛЯТ закона. Една належаща промяна е да се увеличат минималните… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
01 август 2023 9:38
Гост

Не е толкова трудно да се говори.Изисква трезва и честна самооценка, без излишно главозамайване кой къде седи в зала. Подценихме го казуса, със съвместни усилия, не сме богове, не сме безгрешни, Кой, колко, как, ще се разбираме помежду си, като изчистим процедурните пощипвания до колко е арбитър съда по мярката, до каква степен може да изправи прокуратурата, ангажиран ли е с квалификацията й или с твърдяната фактология, или с установимата между кориците на ДП фактология.Какво ни казва СМЕ и кой извършва пр.квалификация на повредата.Разгледахме го рутинно това увреждане, а не е такова . ЛТп с особена жестокост е също ох,… Покажи целия коментар »

Браво!
Браво!
01 август 2023 11:11
Гост

Изцяло подкрепям!!! Надявам се да е писано от магистрат, за да има все пак някаква надежда за светлина в тунела…

Анонимен
Анонимен
01 август 2023 14:12
Гост

Добър коментар, наистина.

Манупилатор
Манупилатор
01 август 2023 6:17
Гост

Малко лаишка теория на конспирацията- в нета изтекоха снимки-на биячът ,заедно с политик от определена партия, снимките не са от тази година(тоест има стари политически връзки). Същата партия, поне до неотдавна, а вероятно и сега кадруваше в съдебната система(видно и от изтеклите флашки-как преди десетина години прокурор-вече бивш си уговаряше кариерното развитие със висшестоящо лице). Та нещата ще излязат далеч по-дълбоки. Токова нагло и ужасяващо престъпление, и мижава реакция на съдебната система в началото, а прокуратурата се държеше, допреди седмици като адвокат на бандита вероятно намира своето обяснение. Това лице има връзки, контакти и познанства лице()r.r .r[d партия във властта-очаквам… Покажи целия коментар »

докато народът справедливо се гневи
докато народът справедливо се гневи
01 август 2023 2:10
Гост

за обезобразеното от герберасткия боклук момиче, народните представители спокойно си променят НК – въвеждат състави на престъпления на хомофобска основа, т. е. засилена защита за такива индивиди, а отказват да увеличат наказанията за педофилия! Справедливо се гневим на съдиите за освобождаването на насилника, но всъщност ни отклоняват вниманието от извратените промени в НК, както и ще ни натресат Истанбулската конвенция, в цялата й трансджендърска прелест, покрай този случай, който използват. Не виждам защо ни е нужно това, след като можем да засилим защитата и да увеличим санкциите за домашно насилие в ЗЗДН и в НК.. Трябва да изгоним слугите на… Покажи целия коментар »

Бунтар
Бунтар
01 август 2023 1:31
Гост

Тълпата се произнесе – доживетен или по-добре смъртна присъда. Улично правосъдие и медийна истерия! Подлудяване на народа с медийни истерии тип Си Ен Ен. Да видим в края как ще се окажат реално нещата ….

иде Народен и Божи съд
иде Народен и Божи съд
01 август 2023 2:14
Гост

Още не се е произнесла тълпата, но моментът на произнасянето й наближава… Световният хегемон си заминава. Иде нов, многополярен свят – с нови правила и нов (стар, библейски) морал. Содом и Гомор отново ще бъдат унищожени с Армагедон…

Анонимен
Анонимен
01 август 2023 6:29
Гост

Ако не беше „тълпата“, съдебната система щеше да го отърве-. Отиде ли се към частен характер, предвид страхът на потърпевшата, а и разходите по едно дело от ЧХ-такова дело нямаше да бъде заведено. Тоест съдебната система се опита да отърве гнусния бандит-вече излязоха и протоколите от заседанието. А и си има и обяснение-бандитът е с правилните политически убеждения-вече излязоха снимки с хора от коя партия има познанства…Партия, която кадрува в съдебната система. Нищо случайно няма, и крушката си има опашка.

Анонимен
Анонимен
01 август 2023 0:02
Гост

Тя след ударите не помни нищо’ или поне така казва’ той с маска’ а ако не е той? Това по медийните публикации. Премахване функционалния имунитет и въвеждане лична отговорност ще ангажират съдията и с това да се защитава персонално по дела ‘ във връзка с постановените от него актове. И това как ще се отрази на възможността да правораздава’ т.е. да разглежда делата които са му възложени? В колко държави от ЕС го има уредено и какъв е стандарта на живот на съдията в тези държави? Не можахте да въведете равномерно натоварване и разпределение на споровете на територията на страната’… Покажи целия коментар »

глупости на търкалета
глупости на търкалета
01 август 2023 0:11
Гост

Ако не е той, ОС нямаше да сподели доводите на РС, че обвиняемият е извършил деянието. Съвсем ясно е приел, че е той, но е отменил задържането, защото престъплението било от частен характер – лека телесна повреда. Така че, издишаш…

Гл. юрисконсулт
Гл. юрисконсулт
01 август 2023 0:01
Гост

След като не познаваме доказателствата по делото, не би следвало да се изказваме и критикуваме.

ВСС четири дни...
ВСС четири дни...
31 юли 2023 23:10
Гост

…мълчат и се крият като насрани г@з0в€!!! Къде сте, бре, мишоци?! Чудя се къде се скри принципната Дишева или пък Кояджиков и там какви други знайни и незнайни звезди бяха – Керелска, Имова, Магдалинчев, Чолаков… Или Пашкунова да каже, колко „законосъобразна“ е преценката на СтЗ ОС, нали е от касационната инстанция, заедно със Захарова. И Боби и той да се изкаже за неадекватните действия на прокуратурата на въззивната инстанция. Цялата държава ври и кипи, политици се изказват, публични личности, обикновени хора, а „правителството на съдебната власт“ все едно не съществува в тази тежка кризисна ситуация. Абсолютен позор! НЕЗАБАВНА ОСТАВКА!!!

Стадото се овълчва!
Стадото се овълчва!
31 юли 2023 22:36
Гост

Насрахте ли се бе „независимите“ чернодрешковци!
Това е само началото!
От тук насетне за всяка ваша нагла демонстрация на непукизъм към правата на пострадалите Те ще ви търсят лична отговорност!
Набийте си го във високопарните тикви за да не стане по трудния начин!

ala bala
ala bala
31 юли 2023 22:09
Гост

Гьонева раздава правосъдие – името е точно на място, от “гьон“

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 20:25
Гост

comment image

Манипулатор
Манипулатор
31 юли 2023 20:35
Гост

Всъщност-повредата е в закона. В чл 132 от Конституцията е въведена МАГИСТРАТСКАТА БЕЗОТГОВОРНОСТ. Магистрат не отговаря, каквото и да направи, постанови, изпише. Евентуално отговаря държавата, но не и лично инсталирания. И това води до ПРОИЗВОЛ.

Другите два проблема са магистратската несменяемост, и функционалния имунитет.

Щели да изменят конституцията, да реформират съдебната система. Дрън- дрън: най-големите проблеми остават: НЕНОСЕНЕТО НА ОТГОВОРНОСТ, НЕСМЕНЯЕМОСТТА, функционалния ИМУНИТЕТ.

КУТИЯТА... и агитпропа
КУТИЯТА... и агитпропа
31 юли 2023 21:00
Гост

comment image

п.с. Снимките са на Георги Кюрпанов-Генк по 24 часа

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 23:16
Гост

На кутията има надпис „nexo“, какво толкова…

За кефа на шефа
За кефа на шефа
03 август 2023 13:17
Гост

Точно на място казано.

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 19:39
Гост

Всички са виновни по веригата. И полиция, и прокуратура, и съд, но най виновен е съда. Това не е присъда, че да не излиза от рамките на обвинението, повдигнато с обвинителен акт. Това е производство по мярка и правната квалификация е работна. Важни са доказателствата, а те са сочили към чл. 131 НК, което е от общ характер.

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 18:38
Гост

Постановление на Пленума 3/ 1979 г Относно някои състави на средни телесни повреди 12. Обезобразяване на лицето или на други части на тялото. В съдебната практика нееднакво се определя съдържанието на понятието „обезобразяване“ и понякога неправилно се определят признаците на това увреждане, като се приема, че всяко изменение в лицето или другите части на тялото представлява съставомерна последица на увреждането. Обезобразяването представлява такова увреждане, при което се причиняват значителни изменения на лицето, снагата или крайниците на тялото и те обикновено загрозяват вида на човека. В практиката правилно се приемат като значителни изменения във вида на човека дълбоките порезни рани на… Покажи целия коментар »

За гнусната практика-пребити да са пращани на съд
За гнусната практика-пребити да са пращани на съд
31 юли 2023 20:20
Гост

Да питам тогава-когато през 2017 милиционер обезобрази жена в метрото, поради что прокуратурата прати на съд пребитата и обезобразена жена. Ето снимки на лицето й, след побоя от милиционера: https://clubz.bg/13800-zhena_tvardi_che_e_prebita_ot_politsay_v_metroto_obnovena ЗАЩО, КОГАТО ПРЕЗ 2017 МИЛИЦИОНЕР ОБЕЗОБРАЗИ ЖЕНА В МЕТРОТО НЯМАШЕ ПОДОБНИ ПРОТЕСТИ КАТО СЕГАШНИТЕ? И не става само за побоища над жени. През 2011 милиционери обезобразиха пред НДК Р.Б. Прокуратурата не прати на съд милиционерите-биячи, а прати на съд пребитият гражданин. Защо нямаше протести в негова подкрепа. Оказва се,че случая си има причина-милицията даде пример с побоища над граждани, и на съд не бяха пращани биячите от милицията, а пребитите.… Покажи целия коментар »

Ad nauseam
Ad nauseam
31 юли 2023 18:23
Гост

Не е само Гьонева! 90% от съдиите са същия гьонсурат.

ССБ, БХК и ПосолствоТо са инвестирали в тези „кадри“ и сега връщане назад няма! Ще ни бият и трепят и „правосъдието“ им ще узаконява. Искат да ни затрият българския ген и България. Това е реалността.

А колко много други случаи има като този, ама за тях не се пише и не се знаят.

Въвеждане на лична отговорност за инсталираните
Въвеждане на лична отговорност за инсталираните
31 юли 2023 20:24
Гост

Изумително е,че след като ще се променя конституцията не се пипа текстът -чл 132 за магистратската безотговорност. МАГИСТРАТИТЕ СА ТРЕТИРАНИ КАТО ДЕЦАТА-НЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ. Несменяеми са. Функционално имунизирани. Огромни заплати и привилегии-и срещу това никаква лична отговорност. А това води до прокурори-съдийски произвол.

Geleto
Geleto
31 юли 2023 23:45
Гост

Проверете дали не е така, както у нас, във ВСЯКА друга държава членка на ЕС и въобще развита демократична страна.

до 31 юли 2023 23:45
до 31 юли 2023 23:45
01 август 2023 6:24
Гост

В другите държави няма такъв съдебно прокурорски произвол. А преобръщането на съдебната система на 180 градуса, след медийна реакция е многозначително. Категорично трябва да има въведена магистратска отговорност. Магистратите са здрави, пълнолетни лица, и като такива следва да носят лична отговорност. Да ви напиша ли по българското право, освен децата и магистратите , кои други не носят отговорност за действията си? След като по дефиниция магистратите са здрави и пълнолетни лица-следва и да носят отговорнст, каквато всички други хора носят, ако са пълнолетни и здрави. Неносенето на отговорност, несменяемостта в добавка, имунитетът, макар и функционален водят до произвол и самозбаравяне,… Покажи целия коментар »

За кефа на шефа
За кефа на шефа
03 август 2023 13:43
Гост

И скоето е още по унизително ,дории дори и до подигравка с достоинството на потърпевшите от насилието във всичките му форми.Належно се налагаи на обществото не само да приема неправдата а и да мълчи под страх от нарочване и съдебно зирене,чрез Частната жалба от насилниците.Фактипески има умисъл в действията на правораздавателните органи като се прикриват и престъпленията както на политиците ,така и на всички овластени с власт.

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 18:17
Гост

Прави ми впечатление, че не се споменава, нито пък медиите питат- кой е първият наблюдаващ прокурор от РП – Стара Загора и каква е дейността му до внасяне на искането за МН „задържане под стража „в първоинстационния съд, а и след това/до отпуска си, за който чухме вчера от брифинга/ ? А, кой е участващия в с.з. по мярката, проведено пред ОС – Стара Загора, прокурор от Окръжна прокуратура- Стара Загора и по – интересно е, какво е становището му…. Защо се очерня съда ? Има много интересна публикация в ел. сайт на Труд, чието съдържание предоставя да се замислим… Покажи целия коментар »

Калина
Калина
31 юли 2023 18:40
Гост

Много точни разсъждения.
Надявам се все пак медиите да задълбочат нещата в тази насока.
Аз съм потресена от извършеното и съчувствам изключително много на жертвата. Та тя е била нападната в дома си. Преди малко попаднах на протоколът от съдебното заседание пред ОС. Изявление на извършителя като последна дума: „Не съм виновен, искам да се разбере всичко. Имам малко дете и ме чака, жена ми чака на мен.“
Урод, рецидивист и наглец.
Призовавам всеки един да не толерира насилието под каквато и да е форма.

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 20:31
Гост

Драга Калина-подай сигнал до социалните, да проверят дали детето му, и жена му са в безопасност. Имам въпрос-през 2017 г беше случаят с пребитата жена в метрото. Пребита от МИЛИЦИОНЕР. Освен ,че милиционер я преби, прокуратурата я прати на съд. Биха я и я направиха подсъдима. Ето този случай https://clubz.bg/13800-zhena_tvardi_che_e_prebita_ot_politsay_v_metroto_obnovena Та-за случая ПРЕБИТАТА ЖЕНА В МЕТРОТО-питам-защо нямаше НИКАКВА негативна обществена реакция. Случая е напълно подобен. Протести-недоволства нямаше. Дори в нета можеш да намериш коментари, повечето от жени,че пребитата си е виновна сама. И не става дума за насилие само над жени. През 2011 милиционери пребиха пред НДК Р.Б.-в нета има… Покажи целия коментар »

Ad nauseam
Ad nauseam
31 юли 2023 18:11
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Минчо
Минчо
31 юли 2023 18:56
Гост

Надай се, русоробе, на резидентска република.

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 20:38
Гост

ВСЪЩНОСТ С ПОСТОЯННОТО ПОВТОРЕНИЕ ТОЙ ОТКРЕХВА ПРОЗОРЕЦЪТ НА ОВЕРТОН… https://glasove.com/komentari/prozorecyt-na-overton

Даа
Даа
31 юли 2023 17:45
Гост

Леле, леле, вие съдийката за 2-3 дена й съсипахте здравето и нервната система. Като че ли само тя прави грешки. Прочетете първо закона и тогава хулете.

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 18:14
Гост

грешка е да объркаш подлог със сказуемо, това си е наглост, безхаберие,некомпетентност, хайде да не продължавам с епитетите.

Гаверон ще се изкаже!
Гаверон ще се изкаже!
31 юли 2023 17:43
Гост

Този тънкопи**овец с еректална дисфункция как ще е на свобода, бе? Той трябва да влезе в затвора и да му се направят психични тестове колко е нормален изобщо, че като не става чурката и психиката рухва. Хахахах! Смешник, долен, псевдо патрЕот – гаден!

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 17:31
Гост

Този случай е много подходящ, за да се илюстрира насилите срещу партньор и за това ССБ мълчи, а и платената „обществена“ реакция е такава. Ако съдията от делото беше от активистите на ССБ – сега щеше да има „професионална“защита за колегата, но тъй като случаят касае нещо като домашно насилие между интимни партньори и това прекрасно обслужва тренда да се преекспонират тези престъпления, за да е оправдана държавната репресия в семействата на хората, то се мълчи.!!!т. нар. законодателство за борба с домашното насилие разбива семейства!!!. Тук проблемът не е в жестокостта на санкцията, а в болното ни общество…за причината никой… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 16:42
Гост

Изявленията на магистратите дотук мога да ги определя като нагли. Прокуратурата работила неуморно по делото, пък то от един месец няма ПСД и не знаела за заканите с убийство. Според съдийката в СМЕ пишело ,че момичето има мозъчно сътресение и загуба на съзнание, но не се казвало,че е временно опасно за живота. Алоуу , в НПК пише че съда не е длъжен да се съобрази с експертизата, но трябва да се аргументира. Излъга и за това,че не може да се назначава експертиза в производство по мярка. Сърце няма тази жена или много е искала, но е нямала желание. А прокурора… Покажи целия коментар »

Нагъл
Нагъл
31 юли 2023 17:47
Гост

В производство по мярка за неотклонение съдебномедицинска експертиза може да се назначи само по въпроса позволява ли здравословното състояние на обвиняемия да остане в ареста. Не съм чувал някой някъде в България да е назначавал СМЕ или друга експретиза за проверка и анализ на доказателствата по съществото на обвинението. Ако някога си чел учебник или монография по съдебна медицина, щеше да знаеш, че мозъчното сътресение е средна телесна повреда в изключително редки случаи – само ако пострадалият е изпаднал в кома. При сътресение, протекло като зашеметяване, опасност за живота няма и телесната повреда е лека. В процесния случай и без… Покажи целия коментар »

ей, наглец,
ей, наглец,
31 юли 2023 21:20
Гост

Нали се сещаш, че ако момичето не е било в безсъзнание, щеше да огласи кооперацията с виковете си?! Обвиняемият-рецидивист го е пребил като куче; счупил му е носа, което предполага и затруднение на дишането; докато е било в безсъзнание го е рязал и стригал с машина и накрая го е зарязал в локва кръв… Ами ако не се беше свестило, можеше и да умре. Какъв идиот трябва да е някой, за да твърди, че в случая няма средна телесна повреда?!?! Що имам чувството, че някои олигофрени-магистрати не живеят на земята, а все едно са паднали от луната. Напрегнете си малките… Покажи целия коментар »

ГЕСТАПО
ГЕСТАПО
31 юли 2023 16:34
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
конструктивно предложение
конструктивно предложение
31 юли 2023 15:40
Гост

Прокурорите и съдиите от Стара Загора да минават обучителен курс в пловдивските магистратури. Ей го на къде е, на един к*р разстояние… Всички, чрез командироване за по един месец, поетапно. Ако това беше направено по-рано, този психопат щеше да е с обвинение за опит за убийство и вече щеше да празнува меден месец като булка в следствения арест!

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 15:20
Гост

99.9 % от съдиите по мярка биха решили по същия начин делото-това е. Прокурорът не е трябвало да я представя тая СМЕ щото е предрешил така обрата, а да назначи веднага повторна комплексна, пък мярката пред възз.съд да се гледа така както пред първия съд. Ама като се обърне каруцата-пътища много.

баси
баси
31 юли 2023 15:36
Гост

Аз си мислех, че съотношението при съдиите, гледащи мерки за неотклонения, е като при народонаселението – 80 % дебили, а то се оказва, че са 99.9 %…. Остават значи 20 % читави, от другите, дето не гледат мерки. Това беше в кръга на шегата. Та по скоро 80 % щяха да потвърдят задържането, а не повече от 20 % – да пуснат психопата на свобода.

…..
…..
31 юли 2023 15:38
Гост

Значи 99,9% във въззивните инстанции са пълен брак.

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 15:57
Гост

Лека телесна повреда, извършена с особена жестокост, е престъпление, което се преследва по общия ред и се наказва с лишаване от свобода до 3 години. Съдът отбелязва изключителната жестокост, но погрешно счита, че това престъпление се преследва по частен ред. Деецът е бил осъждан и преди за квалифицирана лека телесна повреда на пробация. Мисля, че не 99.9 %, а само 0.01 % от съдиите няма да потвърдят мярка задържане под стража. Да не говорим, че прокурорът също е следвало да посочи особената жестокост като квалифициращо обстоятелство., а не го прави.

и какво е казал прокурорът...
и какво е казал прокурорът...
31 юли 2023 22:54
Гост

„Считам, че определението на Старозагорски районен съд, с което е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняемия Г. Г., е незаконосъобразно и не следва да бъде потвърдено, тъй като от събраните по делото доказателства, в частност от изготвената съдебно-медицинска експертиза, е видно, че на пострадалата не е причинена средна телесна повреда, каквото е обвинението за извършено точно такова престъпление. Ако се касае за извършено престъпление лека телесна повреда, вероятно то би било от частен характер, поради което считам, че сл едва да бъде отменено определението“, заявява прокурорът. Та значи, ако се касаело за лека телесна, престъплението… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 16:03
Гост

Какво значи да не я представя? Да я извади от преписката или да я скъса?

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 20:07
Гост

Старата песен на нов глас: прокуратурата е виновна, сякаш тя задържа. Съдията ни лук ял, ни мирисал! Мирише си на корупция.

Геро
Геро
31 юли 2023 15:11
Гост

Туй момче не бива да е на свобода. А не е зле и на него да направят една експертиза.

Потрес
Потрес
31 юли 2023 14:56
Гост

Aз съм в потрес. Председател на окръжен съд, магистрат – излиза пред национални медии разпасан и разгащен с някаква разкопчана риза тип нощница. Останалите двама не са по-добре. А по същество едва говорят правилen булгарски език с логични изречения. Незабавни оставки!

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 15:24
Гост

Айде това да е проблемът. Аз съдия с костюм не съм виждал- даже един под тогата си джитка по къси гащи и чехли.

?????
?????
31 юли 2023 15:40
Гост

Едва ли на 40 градуса можете точно за костюми да имате претенции. В НС нали са ви костюмирани депутатите?

Доктор
Доктор
31 юли 2023 16:09
Гост

Срещу 4 хилки само за дрехи- толкова !!!

НИП
НИП
31 юли 2023 14:52
Гост

НИП:
Айде да организираме едно курсче по спазване на стандартите на ЕКЗПЧОС и спазване правата на обвиняемите лица в наказателното производство!

гнездото на либерстията
гнездото на либерстията
31 юли 2023 15:05
Гост

Айде да закрием НИП-а, че откакто се появи този цирей в съдебната система, много защитници на правата на престъпниците в съдебната система се навъдиха, а за тези на жертвите никой не мисли. Кретени, сър!

НАБЛЮДАТЕЛ
НАБЛЮДАТЕЛ
31 юли 2023 15:43
Гост

От този НИП само идиоти излизате. То не стига , че учите в разни русенски , бургаски , смядовски и всякакви измислени пирамиди , ами и НИП ви доразреждат главите и елате ни вижте по делата !!!

Съдия
Съдия
31 юли 2023 14:50
Гост

Хайде няма нужда, Фейсбук вече я осъди съдийката!

Лазар
Лазар
31 юли 2023 14:30
Гост

Много подходяща фамилия!

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 14:49
Гост

Не, бе! Жената просто не е добре психически- наистина не е за съдебната система и то не , че е корумпирана, просто е психопат и с психозаболяване и е за освидитистване.

БКП
БКП
31 юли 2023 14:30
Гост

Бившият партиен член Куцкова няма ли.да изреве отнякъде? Нали е кандидат за член на ВСС от квотата на „реформатора“ Христо Иванов.

Една птичка - пролет прави
Една птичка - пролет прави
31 юли 2023 15:58
Гост

Нали беше як седесар, да се гушка с бойковците. И там са „капацитети “ и грозни.

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 14:30
Гост

Каквито и правни спорове и критики да вървят в крайна сметка е добре, че иначе „преспаното“ ни общество реагира поне на такива нечовешки гаври и издевателства защото, ако не беше общественият отзвук и натиск нищо от това, което се случва сега,като действия на прокуратурата нямаше да се случи.

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 14:27
Гост

Видяхте ли, колеги! До тук беше с независимостта на съдиите. Сега ще видите що е натиск и има ли почва у нас? До сега беше прокуратурата и с нея е свършено, но започва да го отнася съда. И няма да свърши с този случай. Тепърва се започва. Интересно къде е ССБ?

честно казано,
честно казано,
31 юли 2023 14:37
Гост

такова безобразие не може да бъде толерирано дори от съдиите, голяма част от които също са възмутени от безхаберието на окръжния съд в Стара Загора…

ala bala
ala bala
31 юли 2023 14:24
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Цветанов
Цветанов
31 юли 2023 14:23
Гост

Ако това момиче не беше случайно, а някое близко на магистрат, дали щеше да е такова решението им?

Филип
Филип
31 юли 2023 14:22
Гост

Може да работи с желание, ама не личи да има сърце.

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 14:16
Гост

Обществото очаква съдебната реформа да включва и изчистване на съд и прокуратура от подобни личности като тези от снимката

Ad nauseam
Ad nauseam
31 юли 2023 18:30
Гост

На те 90% са такива като нея.

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 14:11
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
НЕюрист
НЕюрист
31 юли 2023 13:54
Гост

Не го разбирам това „правосъдие“. Справедливост тук НЯМА: Из протокола на окръжния съд: „Безспорно, начинът на извършване на тези наранявания е изключително жесток, като, това обстоятелство, наред с предишните осъждания на обвиняемия за квалифицирани леки телесни повреди, сочи и на реалната опасност същият да извърши престъпление. Последните факти разкриват жалбоподателя и като личност с висока степен на обществена опасност, склонен към прояви на тежка физическа агресия. Въпреки изложеното, въззивният съд намира, че определението на Старозагорски районен съд, с което спрямо Г. Н. Г. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ е незаконосъобразно и същото следва да бъде отменено.“ „ЗА… Покажи целия коментар »

и аз не го разбирам
и аз не го разбирам
31 юли 2023 14:01
Гост

„Безспорно, начинът на извършване на тези наранявания е изключително жесток“. Е аджеба тогава защо приемат, че е обикновена лека телесна повреда – престъпление от частен характер, а не е квалифицирана лека телесна повреда по чл.131, ал.1, т.9 от НК – причиняване на телесна повреда с особена жестокост, което е престъпление от общ характер и няма пречки да го задържат? Това явно е някакъв вид съдебна шизофрения… Аха, сещам се, жестокостта е изключителна в случая, а не е особена! Еврика, това е да си „гений“!

защото
защото
31 юли 2023 14:06
Гост

Защото прокуратурата повдига обвинението, а не съда, затова

Кукуригу
Кукуригу
31 юли 2023 14:08
Гост

Няма такова обвинение, а би изменило фактическите обстоятелства?

какво ще им измени бре, вие у ред ли сте?
какво ще им измени бре, вие у ред ли сте?
31 юли 2023 14:28
Гост

Фактическите обстоятелства са един и същи – пребиване с юмруци, счупен нос, нарязване с макетен нос, безсъзнание, домашно насилие, особена жестокост… ИМА ПОВДИГНАТО ОБВИНЕНИЕ ПО ТОЧНО ТЕЗИ ОБСТОЯТЕЛСТВА. Първо – има средна телесна повреда, и второ НЯМА НИКАКВА ПРЕЧКА при така повдигнатото обвинение, съдът да приеме, че не е средна, но е квалифицирана лека – т. е. променя се само правната квалификация, но не и фактическите обстоятелства на обвинението! Не знам как може да има такива правни илитерати, като вас. С един ред и аз мога всичко да напиша, без никаква юридическа аргументация – това е така, защото е така.… Покажи целия коментар »

тука има, тука нема
тука има, тука нема
31 юли 2023 15:02
Гост

Как да има такова обвинение, като е повдигнато за средна телесна повреда, която поглъща квалифицираната лека. Няма пречки съдът да се произнесе в този смисъл и да вземе мярка за неотклонение. Четете НК и НПК, вместо измислените лекции от НИП-а…

Кукуригу
Кукуригу
31 юли 2023 15:22
Гост

Средната нали също има състав с особена жестокост?

много ясно, че има. пак е по чл.131, ал.1, т.9 НК
много ясно, че има. пак е по чл.131, ал.1, т.9 НК
31 юли 2023 15:56
Гост

В случая е повдигнато по чл.129, ал.2 от НК за средна, а съдиите са приели, че е лека телесната повреда. НЯМА НИКАКВА ПРЕЧКА да добавят, че има квалификация, тъй като това е по-лек състав – ОБСТОЯТЕЛСТВАТА СА ЕДНИ И СЪЩИ – 22 разреза с макетен нож, които характеризират деянието като извършено с особена жестокост. Самите те са го написали в определението си – по изключително жесток начин. Същевременно, без да е повдигнато обвинение за обикновена лека телесна повреда, приемат, че е такава и че престъплението е от частен характер. А по твоята логика излиза, че трябваше да кажат, че няма… Покажи целия коментар »

Аре бе, ВСС...
Аре бе, ВСС...
31 юли 2023 13:48
Гост

…пладне мина, а още няма никаква реакция при този тотален обществен скандал – ще има ли декларация в защита на независимостта на съда, ще има ли проверка… или още сте в ступор от поредното безобразие в системата, от която все по често започвам да се срамувам, че съм част и аз!

Ами ССБ къде се скриха?
Ами ССБ къде се скриха?
31 юли 2023 13:49
Гост

Удобно в отпуск – на морето!

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 16:14
Гост

ССБ реагират само за техни членове, интереси, мераци, висши стремежи да изместят някого и т.н. Няма да се хабят нахалост, я. Изведнъж дар словото им за принципи и идеали секва. Нали вече не се учудвате на двойните стандарти.

Не ВСС,
Не ВСС,
31 юли 2023 14:15
Гост

ИВСС има думата по темата.

точно ВСС
точно ВСС
31 юли 2023 14:30
Гост

трябва да вземе становище незабавно, като орган, който охранява независимостта на съдебната власт. Същевременно няма пречки, а е необходимо и да възложи проверка на случая от ИВСС.

Георги Ат.
Георги Ат.
31 юли 2023 13:21
Гост

Кво се правят и тия? Ясно е, че щото оня урод има предишно осъждане са искали да го минат леко, като лека телесна … вероятно стимулирани. Хората с вид на алкохолици (тези от снимката) не си дават сметка, че от техните решение зависят много човешки съдби, а за излезли сега да пелтечат и говорят глупости.

Отвратена
Отвратена
31 юли 2023 13:17
Гост

Поредното съдебно ОПГ.

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 14:08
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 14:16
Гост

Къде е ССБ- то да направи подписка за един достоен член- да му остои “ независимостта“ и добре подплатеното вътрешно убеждение?

пешо калтака
пешо калтака
31 юли 2023 13:02
Гост

Съдът дали обсъжда и другите обстоятелства : „Направо те убивам“, „Ще ти закача главата“, подготовката да ги извърши, действията по набавяне на средства за изпълнение на заканата – нож,маска и т.н.! И кой на кого е подчинен , т.е. доколко е обвързан с първоначалното виждане на експертите за лека телесна повреда ?!

...
...
31 юли 2023 13:17
Гост

тези заплахи са установени по-късно, но иначе изобщо не е обвързан от заключението на вещото лице за вида на телесната повреда. Това е правен извод, като не толкова трудно да се сетиш, че при 21 прорезни рани и 400 шева се получава обезобразяване, което е средна телесна повреда. Няма пречки в рамките на това производство, въз основа на показанията на жертвата, че е била в безсъзнание, да приеме и че е налице разстройство на здравето, временно опасно за живота й – също средна телесна повреда. Няма пречки да приеме и че е лека, както казва вещото лице, но с оглед… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 12:43
Гост

Бо*клук айде сега към трудовата борса, без привилегии.

една
една
31 юли 2023 12:31
Гост

наистина ме изумява факта, че на голяма част от обществото им лисва умението за четене с разбиране. за да може съдът да приеме, че съществува медикобиологичната характеристика на дадена телесна повреда /в случая „обезобразяване“/, това обстоятелство следва да е констатирано от вещо лице със специални знания и умения, каквито са съдебните медици. След това ролята на съда е да подведе тази медикобиологична характеристика под съответната правна норма – да даде правна квалификация на увреждането. Всичко друго е ала-бала и прах в очите. И да не забравяме, че върховенството на закона не са празни приказки – те са гаранция за правата… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 12:47
Гост

вещото лице-лекар е дал заключение, че е ЛЕКА телесна повреда, но защо ли прокурор и съд са се съгласили и не са искали тройна експертиза при очевадни обстоятелства?!?!

една
една
31 юли 2023 13:01
Гост

вещото лице не е дало заключение, че е лека телесна, а че има временно разстройство на здравето, неопасно за живото – обстоятелството, че това увреждане е лека телесна повреда е правна квалификация и се прави от прокурора, съотв. от съда. Тъй като производството е в досъдебна фаза, съдът не може да назначава каквито и да е експертизи /с изключение напр. за здравословното състояние на обвиняем за това дали може да бъде задржан/

един
един
31 юли 2023 13:25
Гост

В заключението на вещото лице са описани всички наранявания, че и снимки има, и дали вещото лице е казало, че се касае за обезобразяване или е пропуснало това, защото не е специалист по пластична хирургия, е без значение. Съдията има мозък, както и житейски и професионален опит, от който може да направи сам този извод, особено в производство по вземане на мярка за неотклонение, където всичко се върти около обоснованото предположение, а не се иска 100 %-ви доказателства. Съшото се отнася и за показанията на жертвата, че е била в безсъзнание за един продължителен период от време. Не можеш да… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 14:37
Гост

Дори да не приеме, че има обезобразяване, 22 броя наранявания с нож са класически пример за особена жестокост. Можеше да мине и като лека и пак да вземат мярка. Пък после вече щяха да преценяват кое какво точно и дали не могат да повдигнат и допълнителни обвинения.

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 14:35
Гост

Вещото лице не може да дава заключение какъв е типа на телесната повреда, това е правна преценка, каквато трябва да направи прокурора/съдията, не медицинско лице. От медицинското лице се иска да опише нараняванията и последиците от тях.

това залужава да се повтори!
това залужава да се повтори!
31 юли 2023 15:09
Гост

„Вещото лице не може да дава заключение какъв е типа на телесната повреда, това е правна преценка, каквато трябва да направи прокурора/съдията, не медицинско лице. От медицинското лице се иска да опише нараняванията и последиците от тях.“
Кратко, точно и ясно! Четете, некадърни пуцаджийски съдии и си го набийте в простите кратуни!

една
една
31 юли 2023 15:25
Гост

както посочих вече вещото лице следва след като опише уврежданията да даде медикобиологичната им характеристика- именно за това се изискват специални знания и умения – ще го кажа още по-просто, като за масовата публика – напр. при констатирано нараняване с нож дали е налице построянно разстройство на здравето, или растройство на здравето, временно опасно за живота или временно разстройство на здравето, неопасно за живота, дали има проникване в телесна кухина, дали има обезобразяване и пр. Съдията не би могъл въз основа на собствената си компетентност да дате тази характеристика на нараняването. Т.е. в настоящия случай когато след описанията на уврежданията… Покажи целия коментар »

въпрос
въпрос
31 юли 2023 12:22
Гост

Председателят на съда има вид на заклет алкохолик, а Гьонева правеше физиономии, които говорят за недобро психично здраве. Обясненията й нямаха нищо общо с логиката, здравия разум и установената съдебна практика. Хвалбите й колко изряден съдия била по принцип бяха напълно неуместни. Съдът не е длъжен да се съобрази с медицинската експертиза, защото не е работа на експерта да преценява вида на телесните повреди, нито обществената опасност на деянието и дееца. Докато говореше Гьонева си личеше, че не си дава сметка, че ще я слушат и юристи с дългогодишен опит, просто се опитваше да поучава неюристите колко сложно е да… Покажи целия коментар »

Кукуригу
Кукуригу
31 юли 2023 13:34
Гост

Какво психично здраве, като те я се я съсипаха в тия два дни, сега пак тя крива и физиономии че правела

Кукуригу
Кукуригу
31 юли 2023 13:39
Гост

…“като те я съсипаха“, имах предвид.

Всеки разрез с нож където и да е по тялото ли е обезобразяване, та да е трябвало да знаят? Защото ми се струва, че не баш.

е па
е па
31 юли 2023 13:54
Гост

21 разреза, зашити с над 400 шева… снимки има. Не е трудно да се сетиш какви белези остават, освен ако жертвата не е извънземна и се регенерира моментално, ама май не е. Освен ако съм пропуснал нещо. Очевидно е, че се касае за обезобразяване на части от тялото – ръце, крака и гърди, което е средна телесна повреда. Вещото лице не е пластичен хирург и не е дало заключение за това, но съдът няма пречки да даде вярната правна квалификация.

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 12:19
Гост

Напомням, че обезобразяването само по себе си е средна телесна повреда.
Също така каква е телесната повреда е въпрос на правна квалификация, което е работата на съда, а не на вещото лице, който като каже „лека“, с нищо не обвъзва съда. Явно някой е видял в експертизата лека и си е решил делото, като не е гледал в чл.129 НК какво е средна, какво не е.

Бунтар
Бунтар
31 юли 2023 12:07
Гост

Поредният медиен балон, тип Си Ен Ен. Побъркват народа, ей. Докога ще ни подлудват и ще се търси правосъдие, чрез улицата!? Ами то тълпата иска убиване с камъни на площада за заподозрения и съдията!? А ще се публикува ли информация за това дали страда от тежка наркомания и зависимост пострадалата? Нека да бъдем поне малко обективни!

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 16:00
Гост

Пълни простотии! Това дали ти си тежък наркоман дава ли право на някой изрод да те накълца, остриже и т.н.?

name
name
31 юли 2023 11:56
Гост

Тези хора изглеждат като току що станали от масата на мегдана. Никаква представителност на професията. Поне едни хубави дрехи да сложат като ще ги снимат националните телевизии

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 11:50
Гост

Абе, Гьонева,ти СЪДИЯ ли си, или гумен печат на вещото лице???

Я по добре кажи ти колко получи от тати Пържалата, и колко „вещото лице“ за „леката“ му телесна повреда.

Не се лъжете, голямата корупция е в СЪДА, в тях е и ножа и хляба, а са несменяеми и безотговорни за „кошниците с плодове“, които прибират.

Именно тази корупция бранят „борците с корупцията“ от ПП-ДБ.

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 11:50
Гост

Законът си има достатъчно букви – особената жестокост квалифицира телесната повреда и е трябвало да бъде забелязана и от неспециалист.

човек понякога се чувства странно
човек понякога се чувства странно
31 юли 2023 11:45
Гост

Винаги са ме изумявали някои странни и откъснати сякаш от живота процесуални произнасяния на съдиите. Всеки се е сблъсквал с такива. И нямах обяснение за това. Години наред се питах в много случаи от практиката си дали съдиите живеят на друга планета. От изказванията на Ченалова и на други съдии разбирам, че е така. Те се интересуват единствено от буквата на закона. Чисто житейската логика отсъства сякаш в тяхното мислене. Тази уж безпристрастност, стъпила здраво с двата крака върху закона, е в такова крещящо противоречие понякога с живота, с нормалния житейски опит, с болката на хората, че е потресаващо. Всички… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 12:02
Гост

Съдиите са несменяеми и БЕЗотговорни за професионалните си решения. Затова се интересуват от „кошниците с плодове“.

При Ченалова темата беше Белведере, при Гьонева изтлежда темата е кошницата на тати Пържолата.

Гнилите ябълки са в съда, казано е отдавна, а напъните на ПП-ДБ за съда са диагноза.

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 11:45
Гост

Вие не сте наред. Просто не сте наред. Оправдания и това е. За уволнение сте всички!

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 11:44
Гост

Абе ако се зарови прокоратура и полиция в обкръжението на този психар, вероятно ще намерят още потенциално опасни хора.

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 11:44
Гост

Липсата на добро образование и добра среда за живот и малоумното мислене на някой родители са довели до това, да има по улиците ни кретени. Явно охрана на дискотеки.

Аврамов
Аврамов
31 юли 2023 11:43
Гост

Тежки психични отклонения има това момче и трябва да е зад решетките

Кръстев
Кръстев
31 юли 2023 11:43
Гост

Тоя плужек с ножа трябва да лежи в затвора за дълги години. А не да го пускате да си обикаля по улиците. Сега го задържали за заплаха за убийство. А добро утро. Това е проблема, че тоя може утре и човек да убие. Психичното му състояние явно е плачевно щом може да му роди акъла да реже човек с макетен нож и да му маха косата.

Ставрев
Ставрев
31 юли 2023 11:42
Гост

Лошото е, че тия патрЕотите, дето само се пишат такива, обичайно се държат спрямо жените, като анадолските турци, афганистанците, иракчаните, иранците. Тоест всичко, което уж ненавиждат всъщност е закодирано в тях и те го показват. Малтретират жени, животни, само защото смятат, че мъжа е най-висша форма на живот.

Ставрева
Ставрева
31 юли 2023 18:44
Гост

Чети бре козяшки ТРОЛ!

Герберастко семейство и гласувал за ПП+ДБ тоя с макетното ножче.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
31 юли 2023 11:42
Гост

Промянаджиите е**ха майката и на съдебната система заради недалновиност, егоизъм и алчност за власт, хайде сега да видим дали ще се намери магистрат да отсъжда по вътрешно убеждение или ще живее със страх от вендета на тълпа плебеи, решили да се правят на герои и борци за правда и свобода. Къде се е чуло и видяло съдии да се обясняват пред медии, които първо са лаици в областта и второ могат да го изтълкуват по изгоден за тях/рейтинга/ собственика им начин. Според мене ще е добре да ѝ осигурят денонощна охрана, защото обществото и без това е разделено, под огромно… Покажи целия коментар »

скубещият бухали
скубещият бухали
31 юли 2023 13:31
Гост

Aз не знам, но се досещам. Преди си бил само бухал, но някой е изчаткал и сега си станал проскубан бухал… хахахахаха

Чишков
Чишков
31 юли 2023 11:40
Гост

Пак до лекарите се опира, а за мен кучето е заровено при съдията. Която си е изтрила фейсбук профила, но се вижда от предишни нейни публикации в мрежата, че е луда фенка на Путин. Споделяла е какво ли не съдържание в подкрепа на путинова Русия, политиката, която води той сега. Явно псевдо патриота с макетния нож изповядва същото верою. Гласоподавател за Борисов, от една страна защото е от типичните българи, които не се интересуват каква политика ще изповядва конкретен политик, а от това дали е силовак, дали е мачо и дали сам си кара джипа. От друга страна вероятно се… Покажи целия коментар »

Проскубания бухал
Проскубания бухал
31 юли 2023 12:32
Гост

Това няма отношение с казуса, още малко и ще призовете към тотална чистка в съдебната система на база политически убеждения, а не въз основа на конкретната ѝ работа като независим магистрат, който говори чрез актовете си. Американското посолство би било доволно от такава развръзка по бързата писта, която те наричат реформа, а то си е лустрация на инакомислещите, и продажните ни политици ще се възползват за още по-голяма намеса и контрол върху правораздаването в България.

Re:
Re:
31 юли 2023 18:46
Гост

Нищо подобно!

Тоя с макетното ножче е гласувал за ПП+ДБ. Сам си го каза.

Стоименова
Стоименова
31 юли 2023 11:37
Гост

Обществото няма как да не е шокирано. Обществото вече няма желание такива нещастници, като тоя с макетния нож или другия дето уби две момичета на Черни Връх след употреба на какъв ли не вид наркотик, да бъдат помилвани, защото се намират вратички в закона и се квалифицират престпленията им като леки и безопасни.

Малина
Малина
31 юли 2023 11:36
Гост

Да да, трябват промени в законите. Няма как да гледате само буквата на закона и да не вземате предвид останлите фактори, като например, че тази маруля Георгиев явно не е с всичкия си (предполагам заради прием на анаболни стероиди, които промиват мозъка и убиват мозъчни клетки). Тоест той е опасен и за обществото.

законът си е много добре даже
законът си е много добре даже
31 юли 2023 13:34
Гост

въпросът е, че Гьонът го чете както Дяволът – Евангелието…

Какви грозни оправдания
Какви грозни оправдания
31 юли 2023 11:32
Гост

Преди всичко сте се самозабравили. После каквото си искате.Ако един окръжен съдия тръгне да се оправдава , че не е робот , то какво да каже един районен например , който има 100 пъти повече като обем работа и може да се каже , че натоварването е точно 100 пъти по – голямо. Тук направо си мирише и на разни други нещица, като благинки например….не следващи се….Жалка работа, много жалка.Окръжните съдилища в сравнение с един апелативен съд са курорт Слънчев бряг.Кой допусна това? Не става ясно , но поне много неща ще се разплетат , защото улицата не приема всеки… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 11:50
Гост

Казват, че не са роботи, не от гледна точка на натовареност, а че разбират и съчувстват.

ТР от ВКС няма ли да има защо са казали това?
ТР от ВКС няма ли да има защо са казали това?
31 юли 2023 13:37
Гост

Лошото е, че от право не разбират, а са в окръжен съд. Заслужават да бъдат понижени от ВСС в районния съд, да поработят здраво там, че да си припомнят правото, а районният съдия и други като него да отидат на тяхното място в окръжния съд.

Абе
Абе
31 юли 2023 14:07
Гост

Няма нужда от адвокатстване.Какви точно са се видя от снимките със слънчевите очила на белия чаршаф.Комплексирана идиотка.

стоян
стоян
31 юли 2023 11:29
Гост

обезобразяване на лицето или на други части от тялото

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 11:23
Гост

Доказателствената сила на експертното заключение е посочена в чл. 154 НПК. Експертното заключение не е задължително за съда и за органите на досъдебното производство, а когато не е съгласен със заключението на вещото лице, съответният орган е длъжен да се мотивира. Нима вещото лице може да квалифицира особената жестокост или квалификацията е работа на съда..

Анонимен
Анонимен
31 юли 2023 11:20
Гост

А съдебното минало на младежа, ако по време на пробацията извърши ново престъпление какво следва? Някак много безразлично отношение, законът следва да се прилага според точния му смисъл, но при съобразяване на неговата цел. Съдът е свикнал да се оправдава с невежеството на прокуратурата или на страните и техните адвокати. А кой следи за компетентността на съда? НИП?!