14 съдии бяха преместени от едни районни съдилища в други по реда на чл. 194, ал. 1 от Закона за съдебната власт (ЗСВ).

Решението на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет е в резултат на предварително проведено проучване кои съдии къде искат да работят.

Така от 1 януари Катя Сукаленска от РС-Сандански ще работи в РС-Благоевград, а Сузана Дундева от РС-Добрич се мести в РС-Петрич.

Останалите решения за преназначаването на съдии са считано от 1 август 2024 г., като идеята е дотогава да е приключил външният конкурс за районните съдилища, който предстои да бъде обявен.

Нина Моллова-Белчева (РС-Несебър) беше преместена в РС-Бургас, Николай Дойчев (РС-Провадия) отива в РС-Несебър, Елена Геренска (РС-Велики Преслав) в РС-Провадия, Надежда Александрова (РС-Русе) в РС-Варна, Биляна Кисева (РС-Никопол) и Стела Бъчварова (РС-Свищов) бяха преместени в РС-Русе, Росица Василева (РС-Пещера) отива в РС-Пловдив, Милуш Цветанов (РС-Велинград) в РС-Пещера, Радка Стоянова (РС-Свиленград) в РС-Гълъбово, Грета Денчева (РС-Кърджали) в РС-Елин Пелин, Кристиян Стоилов (РС-Разлог) в РС-Кюстендил и Светослав Иванов (РС-Свищов) ще работи в РС-Ботевград.

Атанаска Дишева отново изтъкна, че ще гласува против голяма част от предложенията i препрати към изказването си отпреди две седмици, когато Съдийската колегия откри процедурите за преместване по чл. 194, ал. 1 от ЗСВ (виж още тук). Дишева повтори днес, че предложенията не съответстват на разпоредбата в закона, а и говорят, че се действа с оглед личността, а не принципно.

Към нея се присъедини Даниела Марчева, която посочи, че след заседанието преди две седмици, е получила обаждания от множество съдии и е променила мнението си. Тя каза, че ще подкрепи само преместването на съдия от Кърджали в Елин Пелин.

 

38
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
LUSSi
LUSSi
08 декември 2023 23:51
Гост

Интепесно

LUSSi
LUSSi
09 декември 2023 1:21
Гост

Преместиха предимно съдии,прокурори-не!!!Съдиите отново се оказаха привилегировани,за тях правилата са други!Търси се умишлено разделение в съдебната система,за да не работи тя добре в полза на гражданите,а да бъде подчинена на лични интереси!И Конституцията ще бъде променена Сега и Веднага в полза на Правилните!Прокурорите,т. е. обвинителите,досега бяха на колена,а готвенити конституционни промени ще ги обезглавят!Ще чЕкаме правосъдие по Видов ден!Сарафов уж бил въстанал срещу Гешевщината!Надахме се,ама….май по-зле става.Сарафов, къде си?Защити гилдията ни!Ти си Обвинител Номер 1,бъди наш пример,наш учител,наш водач……ако можеш да бъдеш такъв,защото гилдията ни има нужда от обединение и най-вече от правила,които да работят за добруването на гражданското общество.Писна… Покажи целия коментар »

Надя Драганчева
Надя Драганчева
06 декември 2023 11:38
Гост

Сайта, не допускайте, премахвайте коментари, в които фигурират имената на Надя Драганчева, Николай Ралчев и Петко Ралчев. Един престъпник – ИЗВРАТЕНЯК пише от тяхно име.

ХХХ
ХХХ
06 декември 2023 8:41
Гост

Основен принцип е за едни може, за други не може…На уж ВАС прие, че желанията на магистратите не са обвърващи…То не бяха повишавания от районен съдия в зам. председател на горестоящ съд, местене с бройка, командировяне с години… без каквито й да е критерии..

Той
Той
06 декември 2023 9:52
Гост

Ти първо се научи да пишеш грамотно, после коментирай!

ХХХ
ХХХ
06 декември 2023 12:00
Гост

Ще си поръчам буквар за Коледа…Благодаря за съдържателния коментар!

Надя Драганчева,Тутр
Надя Драганчева,Тутр
06 декември 2023 6:27
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Ad nauseam
Ad nauseam
05 декември 2023 23:26
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Апостола
Апостола
06 декември 2023 0:46
Гост

Та всичко , което като закони трябва да се приемат до последния им детайл, за да се върнат всички видове власти, включително и съдебната власт в ръцете на народа вече е направено с : … Народо-Бого-Угодния труд- първия в света учебник за създаването на новата ни държава Чистата и Святата ни Република – „ВСИЧКО ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДЪРЖАВНО-ОРГАНИЗИРАНИЯ БАНДИТИЗЪМ – ПОСЛЕДНИЯ СТАДИЙ НА ИЗТОЧНО-ЕВРОПЕЙСКИЯ КОМУНИЗЪМ.” 674 стр., ф. А4, с който всеки поборник за Чистата и Святата ни Република може да се снабди безплатно в ПДФ, за лично ползване и за НЕограниченото му разспространение от тук : https://antibanditi.com/c1-omiana-vliazlo-v-sila-reshenie-porychai.php , като… Покажи целия коментар »

wynfisoxudivog
wynfisoxudivog
05 декември 2023 22:08
Гост

Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България.–– http://gg.gg/ketox

Щопо
Щопо
05 декември 2023 20:08
Гост

Госпожа Дундева работи едва няколко месеца в РС – Добрич. Много удобно. Влизаш къде да е, а после, ако си правилния човек, те преместват. Така запълват местата за другите, които искат да се преместят, но не могат , защото съдът им е по- натоварен, и конкурс няма да се обяви. Екстра.

Адвокат
Адвокат
05 декември 2023 17:37
Гост

Ама – ако не ги разместват – става необратим процес, не е точно – бърн аут.

Имам наблюдения – не са в полза на участващите. Затормозяват се.

Ето – например починалата в Царево съдия, страхотен професионалист, именно поради факта, че са й дали развитие.

Кадровата политика е дело тънко.

А и не само в съда, навсякъде, където има повече хора.

Любител
Любител
06 декември 2023 12:13
Гост

Какво общо има смъртта на починала в наводненията с бърнаут?

Изгаряща от желание
Изгаряща от желание
05 декември 2023 16:07
Гост

И аз имам желание да се преместя във ВКС! Колегите които бяха днес преместени да ми съдействат?! Моля?

Изпълняваме желания
Изпълняваме желания
05 декември 2023 16:24
Гост

За изпълняване на желания, обърнете съм към Кадровика – съдия, който беше сред посредствените, бавните и мърлявите, но днес е Много Голяма Работа

Council
Council
05 декември 2023 18:49
Гост

Срещу прилична сума всичко ще уреди Драгомир. Имал си бил ценоразпис.

Апостола
Апостола
05 декември 2023 18:56
Гост

ІV. ЧЕТВЪРТИЯТ КОНТРА-УДАР СРЕЩУ БЕЗКРАЙНИЯ СЪДИЙСКИ ПРОИЗВОЛ ВСЯКАКЪВ ДРУГ ВЛАСТ-ПОЛЗВАЩ БАНДИТИЗЪМ НА ТАЙНАТА КРИМИНАЛНА ДЪРЖАВА .. ФЛУИДНОСТ ! ФЛУИДНОСТ И ПАК ФЛУИДНОСТ ! .. „ ПАНТА РЕЙ, ПАНТА КИНЕЙ ” ! „Всичко тече, всичко се променя”, само нашите съдийки са „спряли течението”, само те са вечни, нетечащи (несменяеми), непроменящи се . .. На 90 % (деветдесет процента) унищожаваща вражеската комунистическа централизация и концентрация ФЛУИДНОСТ е едно безотказно действуващо оръжие за защитата на демокрацията , израз на демократическия демократизъм . … ПРИ ТАЗИ ФЛУИДНОСТ СЕ ИЗВЪРШВА СЛЕДНОТО : .. 1. на всеки 5 (пет) години задължителна предислокация на съдийките на случаен… Покажи целия коментар »

Къде?
Къде?
05 декември 2023 15:36
Гост

Къде в чл. 194, ал. 1 от ЗСВ има възможност за преместване „по желание“?!? Мнозинството във ВСС демонстрира, че за него законът няма никакво значение, когато трябва да се създават зависимости чрез „услуги“ на определени съдии.

Брей
Брей
09 декември 2023 22:05
Гост

Не е точно по желание. Тук си сменят местата един с друг, не разбирате ли. Няма ощетяване на никого.

Станев
Станев
05 декември 2023 15:04
Гост

Наистина браво, че са се съобразили с желанията им.

Анонимен
Анонимен
05 декември 2023 15:03
Гост

Угаждат им

Анонимен
Анонимен
05 декември 2023 15:02
Гост

Ще почерпят.

Чинков
Чинков
05 декември 2023 15:01
Гост

Наистина не лоши новини за тях

Динков
Динков
05 декември 2023 15:01
Гост

Ако не ти е комфортна средата за работа няма как да се справяш добре

Тогава...
Тогава...
05 декември 2023 19:56
Гост

В такива случаи има възможност за избор на комфортна среда извън магистратурата.

Марина
Марина
05 декември 2023 15:01
Гост

Браво на тях

Апостола
Апостола
05 декември 2023 14:57
Гост

Съдии, прокурори и полицаи в България има огромен брой, ползата за народа от тях е никаква . Няма никога да влезнат в затвора у нас богатите и власт-ползващи бандити, докато не сменим системата – за съд само от 12 броя съдебни заседатели и докато не направим и народния ре-подбор на съдиите и прокурорите , с който да сменим в огромен процент досегашните и не си изберем нови, порядъчни съдии и прокурори ………….. В САЩ щатските съдии са 30 000 броя , ама са 335 милиона население – т.е. те са с 50 пъти повече население от нас . И ,… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
05 декември 2023 15:02
Гост

Има нещо вярно

Анонимен
Анонимен
05 декември 2023 15:03
Гост

Тоя коментар по-дълъг от статията кой очакваш да го чете?

Апостола
Апостола
05 декември 2023 15:34
Гост

Благодаря ! Ами един на хиляда да го прочетат е достатъчно !

Анонимен
Анонимен
05 декември 2023 15:03
Гост

Съгласен съм. Но не можем без полицай и съдии.

Анонимен
Анонимен
05 декември 2023 15:10
Гост

То това сравнение е като компоти с компютри. Системите са съвсем различни, няма как да се прави паралел за броя само.

Апостола
Апостола
05 декември 2023 15:35
Гост

Браво на вас ! И какъв е изводът ? – Ами да сменим системата ! Та всичко , което като закони трябва да се приемат до последния им детайл, за да се върнат всички видове власти, включително и съдебната власт в ръцете на народа вече е направено с : … Народо-Бого-Угодния труд- първия в света учебник за създаването на новата ни държава Чистата и Святата ни Република – „ВСИЧКО ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДЪРЖАВНО-ОРГАНИЗИРАНИЯ БАНДИТИЗЪМ – ПОСЛЕДНИЯ СТАДИЙ НА ИЗТОЧНО-ЕВРОПЕЙСКИЯ КОМУНИЗЪМ.” 674 стр., ф. А4, с който всеки поборник за Чистата и Святата ни Република може да се снабди безплатно в… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
05 декември 2023 14:07
Гост

Понекога ќе идам в твојот сон

Ко нечекан и далек гост…

Ти не ме оставај на патот, вон,

Од порти истај го лостот!

Ќе влезам тивко, кротко ќе си седам

Крај тебе, в мракот втренчен, да те гледам сам!

И кога наситен ќе запрам да те гледам,

Ќе ми те бакнам и – ќе заминам.

Анонимен
Анонимен
05 декември 2023 15:02
Гост

Пиши на български, бе!

Анонимен
Анонимен
05 декември 2023 17:24
Гост

Че това си е бъларски- просто един от диалектите му.

Анонимен
Анонимен
05 декември 2023 17:13
Гост

Стиховете са прекрасни.

Но дали Вапцаров би ги разбрал?

Люси
Люси
08 декември 2023 23:44
Гост

Напиши от кого е това стихотворение и чий е преводът!