С 20 гласа „за“ и 4 „против“ Висшият съдебен съвет (ВСС) избра Иван Гешев за главен прокурор. Той беше единствен кандидат за поста, а в отсъствието на члена на съвета Цветинка Пашкунова, която е в отпуск в гласуването участваха 24 от общо 25 членове на ВСС.

Срещу кандидатурата на Гешев гласуваха председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, Атанаска Дишева, Олга Керелска и Красимир Шекерджиев. Всички останали го подкрепиха. Вотът „въздържал се“ не е възможен.

ВСС гласува решението му за избор да бъде изпратено незабавно на президента Румен Радев, който има последната дума по назначаването на Гешев.

Изборът протече при протести „за“ и „против“ кандидатурата на Гешев, съпътствани от безпрецедентни мерки за сигурност (повече за тях четете тук). По време на заседанието на съвета дори беше получен анонимен сигнал за бомба (повече за него четете тук).

Изборът беше над 10-часов маратон, в които Гешев отговори на десетки въпроси – на неправителствени и професионални организации, а след това и на членове на ВСС (какви бяха те виж тук).

Когато въпросите свършиха и Гешев напусна залата на ВСС, започна обсъждането на кандидатурата му и пръв думата взе Боян Новански, който каза, че го прави, защото е единственият адвокат и после всички, които ще говорят ще са магистрати.

Той, както и някои от другите членове на съвета, които се изказаха, изчете готов написан текст, в който изложи разсъжденията си за това дали да подкрепи, или не кандидатурата на Иван Гешев. Новански подчерта факта, че Гешев е издигнат от Прокурорската колегия, а Съдийската колегия, на която самият Новански е член, не може и не трябва да се меси в работата ѝ. „Решенията на двете колегии са независими и самостоятелни и те никога не е било нужно да си противоборстват“, заяви Новански. И обяви, че ще подкрепи Гешев.

Даниела Машева пък изтъкна, че определящо за това да гласува „за“ кандидата за главен прокурор е не само това, че отговаря на изискванията на закона, а че е бил подкрепен от съсловните организации на прокурорите и следователите. „Смятам, че безпрецедентният брой подкрепящи становища е достатъчно показателен, че той получава не само институционална, но и колегиална подкрепа“, каза тя.

Главният съдебен инспектор Теодора Точкова призова членовете на ВСС да изберат Гешев за главен прокурор. Тя се обоснова с добрите констатации за работата на спецпрокуратурата по времето, когато той беше неин ръководител, направени при проверка на инспектората.

След нея думата взе Даниела Марчева. Тя подчерта, че е съдия и се е занимавала винаги с гражданско право и затова е положила специални усилия, за да се запознае с прокурорската работа и състоянието на институцията. Нямам и собствен отговор на въпроса, защо след като са изпълнени почти всички препоръки на Европейската и на Венецианската комисии, доверието в нея е изключително ниско, каза тя и посочи, че заради строгата йерархия в прокуратурата проблемите в нея се персонифицират, а това е неправилно. Спря се на това, че трябват реформи, но те не зависят от ВСС, а от политиците.

„Не съществува идеален кандидат“, каза Марчева и определи Иван Гешев като „автентичен професионален представител на прокуратурата, който е получил подкрепа от прокурорската общност“. „Това означава за мен едно – че Гешев във висока степен олицетворява представата на колегите си за това какъв трябва да е един главен прокурор. От него чух категорични,  напълно удовлетворителни, достойни и обнадеждаващи отговори на важните въпроси“, заяви тя.

Лозан Панов първо акцентира в изказването си на това, че единодушната номинация на Гешев е изключила възможността за издигане на други кандидатури. „На фона на единодушното решение на Прокурорската колегия, още по-смущаващи бяха идентичните становища на прокурори и следователи от цялата страна. Как те са успели да се информират за професионализма на Гешев, съвсем не става ясно. Дали мотивацията за подобни становища не се крие в субординацията?“, каза той и заяви, че му приличат на „координирана пиар акция“.

Панов попита кой е предложил Гешев за главен прокурор и обсъждани ли са и други кандидатури. После коментира ареста на бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева и изказа на Гешев, за който каза, че включва „словесни бисери, граничещи с уличен език“.

„Наред с провокативното публично поведение, той има и нисък праг на търпимост към критики“, каза Панов за Гешев и посочи, че това „буди основателни съмнения за злоупотреба с власт“.

Голяма част от изказването му беше анализ на данните за дейността на Гешев като прокурор и заключи, че този на Комисията за атестирането и конкурсите не почива на пълните факти, с които да се оцени професионализма му. Една от констатациите му беше, че 233 осъдени по внесени от Иван Гешев обвинителни актове за 10 години не е впечатляваща бройка.

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска думата, като заяви, че е нямал намерение да се изказва, но след всичко, което е чул от Панов, няма как да замълчи.

И заяви, че ще подкрепи Гешев, не защото очаква от него благодарност (въпрос в тази насока към кандидата имаше от Лозан Панов), а защото „знам как работи, знам, че той не се огъна в най-тежкото време, знам какво е отношението към колегите“. Той призна, че след 20 години работа като съдия, в душата си е останал повече такъв. „Но мина времето, когато начело на прокуратурата трябваше да застане адвокат, юрист, който е политик, съветник на президента и доцент по право, наказателен съдия. Дойде времето, в което начело на прокуратурата трябва да застане прокурор“, заяви Цацаров.

Той попита Лозан Панов, който критикува процедурата за избора на Гешев, с какво тя се отличава  от тази, при която той беше избран за председател на ВКС и дали тогава е правен детайлен преглед на професионалните му качества, какъвто настоява да има сега. „Зададохме ли въпроса кой и как го предложи, за да може той сега с тази гражданска смелост да задава същите въпроси?“, попита Цацаров. И заяви, че Панов разчита, че минава време, съставът на ВСС се сменя и в момента в залата само той е от тези, които са гласували при избора му за председател на ВКС.

Главният прокурор коментира и участието на Гешев в акцията по задържането на Иванчева. „Той беше на място, защото аз му казах да отиде там. Това беше първата съвместна операция с КПКОНПИ и тъй като бях в командировка в Италия, му казах да отиде да подкрепи колегите си“, каза Цацаров. Той говори и за протестите „за“ и „против“ кандидатурата на Гешев и заяви, че в тях има две категории хора – такива, които изразяват убежденията си и такива, които участват в политическа игра. „Той е неудобен за поне шест души с пари, власт и медии, които са обвиняеми или подсъдими и ето това е резултатът“, заяви Сотир Цацаров.

Представляващият ВСС Боян Магдалинчев изрази подкрепата си за Гешев заради „куража му да се изправи срещу хора с огромен финансов ресурс“.

И поясни, че за първи път се е срещнал лично с него миналата година, когато Гешев поставил „с голяма доза решителност“ въпроса за битовите условия на спецпрокуратурата. И останал с добри впечатления от желанието му да разреши този проблем.

„Позицията на главен прокурор е изключително ветровита и атакувана от всички места и посоки. Трябва да имаш много смелост и кураж, за да се кандидатираш за този пост. Да си кажем откровено, че откакто стана ръководител на СП, колко големи икономически интереси засегна, на колко хора с огромни финансови ресурси той, като че ли, сложи прът в интересите – това са семейство Арабаджиеви, семейство Баневи, Миню Стайков, Иво Прокопиев и още колко. Това са хора с огромен финансов ресурс, които са в състояние да ти обърнат тотално живота, на теб и на семейството ти. Трябва да имаш огромен кураж, защото там прошка няма“, каза Магдалинчев. И добави, че днес видял готовността на Гешев да отстоява позициите на прокуратурата.

После отправи упрек към председателя на ВКС: „Аз уважавам хората, които държат на институциите, но не уважавам хората, които зад гърба на всички нас говорят на институции. Въпреки неуважителното отношение на някои хора, включително и на г-н Панов, излезе решението на ЕК за прекратяване на мониторинга“.

Магдалинчев напомни, че на заседанието на Съдийската колегия във вторник на два пъти е попитал Панов как е станал председател на ВКС, но не е получил отговор. „Донякъде Румен Ненков повдигна завесата и каза как се случват тези неща. Каза, че политическата класа има участие в избора на тези длъжности. Много е лесно да заклеймяваш някого, а същите неща, които са се случили с теб, да замълчаваш“, поясни Магдалинчев.

Подкрепата си за Гешев изразиха още Вероника Имова, Севдалин Мавров и Калина Чапкънова.

Имова заяви, че е впечатлена от познанията на Гешев за международните актове. „Обективната оценка на фактите е в основата на правилното и обосновано правораздаване. Не само защото се основавам на обективната оценка на колегите му, но и защото лично се убедих от отговорите му на многобройни въпроси. Прокуратурата има нужда от мотивиран, морален, национално отговорен главен прокурор, който ще продължи усилията на неговия предходник г-н Цацаров, който, с приноса си за издигане на ролята на прокуратурата, допринесе за положителните оценки в доклада на ЕК. България успя да покаже, че има непоколебимо отношение в борбата с корупцията, сивата икономика и данъчните престъпления. Пожелавам успех на прокуратурата, ако бъде оглавена от г-н Гешев, това ще бъде знак за приемственост“, каза тя.

Севдалин Мавров също обяви, че ще гласува за кандидата. „Сякаш не се желае г-н Гешев да е главен прокурор, защото е завършил милиционерското училище. Само че аз имам доста приятели, които са го завършили. Немалко колеги са съдии на районно, окръжно и апелативно ниво и не мога да кажа, че са лоши професионалисти. Да не ги обиждаме“, заяви Мавров. Той също каза, че се доверява на преценката на Прокурорската колегия като изрази надежда един ден, когато този ВСС ще избира председател на ВКС, да подкрепи предложението на съдиите.

Калина Чапкънова заложи на професионалните качества на Гешев, на административния му опит и на визията му за управление на държавното обвинение.

Атанаска Дишева обаче каза, че няма да подкрепи избора на Гешев за главен прокурор. На първо място, според нея, процедурата формално е спазена, но по същество още от самото ѝ начало е нарушена. Според нея това е така, защото има само един кандидат, издигнат от цялата Прокурорска колегия и така не е била дадена възможност  на членовете на колегията да номинират поне още един кандидат. „Защо беше необходимо това, беше достатъчно само трима или петима да сторят това. Неиздигането на други кандидати лиши процедурата от какъвто и да е елемент на състезателност, а и има форма на подкрепа от страна на изпълнителната власт. Процедурата беше изкуствено манипулирана с изключително големия брой подкрепи за Гешев. Не е притеснително, че са много и направени. Но идентичното съдържание и лаконичният текст на част от тях е притеснително. Притеснения създава и краткият срок за изразените подкрепи“, каза Дишева.

По думите ѝ Гешев не притежава в необходимата степен тези професионални и нравствени качества, които трябва да отличават главния прокурор от редовия. „Вярно е, че личността на главния прокурор е във фокуса на общественото внимание и очакванията са твърде големи и трудно би се намерила личност, която да отговаря в пълнота. Но от друга страна е вярно, че публичното поведение на кандидата, което беше изразено с действия и думи през последните месеци, не съответства на това, което днес беше изразено като позиция в изказването“, добави Дишева. И поясни, че отговорите, които дал днес пред съвета, са съдържателно променени и представени така, че да бъдат приемливи за целите на изслушването и не съответстват на действително изказаните от него становища по различни случаи.

Тя изтъкна, че не са  ѝ е направили добро впечатление и сарказмът и иронията в част от писмените отговори на Гешев по поставените въпроси, квалификациите в някои от тях, както и отношението към питанията, поставени днес от някои членове на съвета. „Г-н Гешев не би могъл отговорно, безпристрастно, обективно и при спазване на принципите на законност и върховенството на правото да изпълнява длъжността главен прокурор“, каза Дишева.

Олга Керелска също заяви, че няма да го подкрепи, защото не одобрява начина, по който беше издигната и подкрепена кандидатурата му: „За мен и за една част от българското обществото говори за доста добър инженеринг за подготвяне на номинацията и подкрепата. Оставя се впечатлението, че нещата предварително са измислени нагласени и поднесени“.

„Направи ми недобро впечатление неговата позиция по отношение на това, че има неодобрение на част от българското общество – многократно това се обясняваше с обстоятелството, че става въпрос за политико-олигархични кръгове, които са настроени негативно заради засегнати интереси“, посочи Керелска. И попита само от политико-олигархични кръгове ли се състои обществото. „По мое усещане обществото няма резерви към активността и страстта, която той влага в работата си, а по отношение на неговата обективност и безпристрастност, ако бъде избран на поста главен прокурор. А това е важното, фундаменталното за един главен прокурор. Когато прокуратурата престане да бъде обективна и безпристрастна, тя се превръща в репресивен орган и наказва тези, които не ѝ харесват и защитава тези, които я харесват“, каза Керелска.

В подкрепа на кандидатурата на Гешев се изказаха и Георги Кузманов, и Гергана Мутафова.

Той се спря на това как Прокурорската колегия се е спряла на него. „Имахме разговори освен с Асоциацията на прокурорите и с Камарата на следователите, с много колеги в страната, и  името му се наложи като човек, на когото имат доверие. Избрахме прокурор, който е изявен в работата си, харесван от прокурорите, за когото те имат мнение, че е оперативен, отзивчив, дава бързи и обективни съвети и указания за работата, с когото могат да работят“, каза Кузманов. И посочи, че е харесал в изказването на Гешев днес чувство за принадлежност към прокурорската общност.

Гергана Мутафова пък се спря на това, че познава добре работата на Гешев много преди той да стане заместник на Сотир Цацаров. Тя изрази недоумение защо се коментира колко обвинителни актове е внесъл преди 5 или 6 години, защото не това е важното за един главен прокурор. „Важен е неговият административен капацитет. Важно е да ръководи прокуратурата така, че прокурорите да работят спокойно“, заяви тя.

Преди нея позицията си изрази Красимир Шекерджиев, за чието изказване самият Гешев заяви, че е му е било най-интересно. „Поне на мен политиката днес ми дойде в повече“, започна Шекерджиев. И заяви, че не вярно, че всички, които не подкрепят Гешев са свързани с една партия и имат същите мотиви и аргументи като нея. Той изтъкна, че няма проблем с това, че Гешев е единствена кандидатура, нито би поставил под съмнение оценките за професионалните и нравствените му качества, дадени от две комисии на Прокурорската колегия.

„Няма да го подкрепя, защото в битието си на наказателен съдия от повече от 20 години съзнавам с какво фигурата на главния прокурор е изключително важна – тя трябва да е на човек, който по-скоро ще обединява, отколкото ще воюва. Моето впечатление от Гешев е като на човек, който е готов да води всяка битка, в която бъде въвлечен, да отговори реципрочно на всяко едно нападение, на което той или колегите му бъдат подложени. Фигурата на главния прокурор е такава, че той 7 години ще бъде под прожекторите, ще има безброй врагове, но ако изберем главен прокурор, който отговаря реципрочно на всяко едно нападение, то тогава ние по-скоро ще произведем много войни, отколкото да доведем до работеща ситуация. Имаме нужда от главен прокурор, който да стои назад, да извършва кабинетна и аналитична дейност, а не човек, който ще отговаря на всяко нападение, защото това няма да потуши напрежението, а ще създаде по-голям проблем“, заяви Красимир Шекерджиев. Като призна, че при изслушването си днес самият Гешев му е станал симпатичен – „защото беше откровен и освен това харесвам чувството му за хумор“.

На брифинг след избора Иван Гешев отказа да отговаря на редица въпроси, защото процедурата все още не е приключила. Не пожела да каже кои политико-олигархични кръгове има предвид, но поясни, че списъкът е дълъг. Не каза и с какъв екип ще работи. Не коментира и  въпроса дали има нужда от демонстрация в своя подкрепа. „Дали това ми харесва е въпрос на лично усещане. Това са неща, които обективно се случват. Това е израз на някаква гражданска позиция, единствената разграничителна линия е дали се спазва законът“, заяви Гешев.

По повод мотивите на Красимир Шекерджиев защо няма да го подкрепи, заместник-главният прокурор заяви, че уважава позицията му и ще се постарае да го опровергае. Но подчерта, че не уважава мнението на друг съдия (имайки предвид Лозан Панов – б.а.), който не вдигнал глава от листовете, а това, по думите му, не е признак на безпристрастност, защото явно бил предварително подготвен.

А в отговор на въпрос Даниела Машева заяви, че ако президентът Румен Радев върне указа за назначаване на Гешев, ВСС само ще прегласува кандидатурата.

42
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 19:44
Гост

­Г­­о­­­р­­­е­­щ­и­ ­м­о­­м­­и­ч­е­т­­а­­ ­­в­­и­­­ ­­о­ч­а­­к­­­в­­­а­­т ­­-­-­­-> https://nu21.fun/girl?32711

Анонимен
Анонимен
25 октомври 2019 11:27
Гост

На това му се казва тъжна вест. Не че не бе предизвестена.

Анонимен
Анонимен
25 октомври 2019 11:28
Гост

Всичко е отдавна режисирано. Чак пък 10 часа го държат да му задават въпроси.

Анонимен
Анонимен
25 октомври 2019 11:25
Гост

Явно за Даниела Машева подкрепата за някого е по- важна от качествата на самия кандидат.

Адвокат
Адвокат
25 октомври 2019 11:00
Гост

Колеги, мисля, че няма закъде повече да мълчим! Нека тези от Вас, които имат организаторски качества, да предприемат незабавно действие, които да предизвикат международен отзвук! Дали ще се въртят по Евронюз кадри с мутрите-контрапротестиращи в подкрепа на Гешев или ще се издигне палатков лагер преди институциите в Брюксел, не знам, но наистина нещо трябва да се направи! У нас надежда почти няма, мафията, както всички видяхме, на практика е завладяла цялата държава, а тези отгоре ни се смеят и все по-безочливо ни репресират, защото знаят, че колкото и брутално да погазват закона, най-лошото, което може да се случи е ние,… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
25 октомври 2019 11:20
Гост

Учудва ме бездействието на Радев. Беше много активен, когато започна кампанията. Дане сега да не подпише указа.

100йчо
100йчо
25 октомври 2019 8:37
Гост

Всъщност проблемът е по-сериозен. На всеки е ясно, че прокуратурата си взаимодейства най-много със изпълнителната власт. Филчев каза, че без службите на изпълнителната власт прокуратурата е деловодство, и е прав. Службите са силно зависими от изпълнителната власт и като такива винаги работят със силните на деня. Немалко са случаите когато службите се ползват за бухалка и именно тук трябва да е мястото на прокуратурата да сложи край на машинации, ушиване и прочее. За целта обаче трябва да знаеш, че те водят за носа. Прокурорът рядко се среща с хората, които съди – едва на мерки/съдебни заседания и това може би… Покажи целия коментар »

историк
историк
25 октомври 2019 8:15
Гост

E, честито на раята ! Султана си назначи везир, уж предложен от ибрикчиите.

Анонимен
Анонимен
24 октомври 2019 22:15
Гост

Изказването на Новански е неадекватно и срамно за професията. За мен този човек отдавна не е адвокат, а политически с…а.

Анонимен
Анонимен
25 октомври 2019 6:40
Гост

Новански не ви е виновен, че вие сте смотани и всеки ви яхва , използва и говори от ваше има както и когатао си поиска. Това каза той.

Анонимен
Анонимен
25 октомври 2019 10:21
Гост

Прав е. Отдавна адвокатурата се напълни с ченгета, тунеядци, грантаджии. Борба за власт – кой да е шеф, постове и възнаграждения за заседания /това никога не е било по-рано/ и служебни защити, защото и два лева не могат да изкарат свободно. Така са свикнали от старите служби и решиха, че и като адвокати ще е така.

Анонимен
Анонимен
24 октомври 2019 21:18
Гост

Да, на много не им харесва, че Гешев казва директно какво мисли. Да – би трябвало да е по-толерантен, включително и към хората, които не го подкрепят. Но по важното е, че той е първият, който не се побоя да посегне на изключително мощни във финансово отношение хора като Арабаджиеви, Миню Стайков, Баневи. Това, че е бил оперативен работник и следовател е плюс, защото прокуратурата няма как да разкрива престъпленията без взаимодействие с полицията, разследващите полицаи и следователите. Имам и усещането, че като стъпи здраво в прокуратурата може да тръгне и срещу политици. Дали да не изчакаме с думите и… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
24 октомври 2019 21:36
Гост

Нека споменатите разследвания стигнат до съд и тогава да говорим. Както знаете, с внасянето на обвинителен акт прокурорът далеч не си е свършил работата, а е направил едно заявление. На мен проблема ми с Гешев е, че му липсва всякаква правна мисъл. А прокурорите също са юристи, нали?

Анонимен
Анонимен
24 октомври 2019 21:57
Гост

Звучиш бетер като Магдалинчев. Какво смело виждаш в това да бъде обвинен, пък бил и богат. Не трябва ли всички да са равни пред закона. А дали една прокурорска работа е качествено свършена, ще каже съдът. Прибързвате с хвалбите. Според мен нещата стават много по-зле.

Анонимен
Анонимен
24 октомври 2019 21:59
Гост

Самият той каза, че не е политик, за да му дават 100 дни. Нали и затова си поискаха прокурор – кандидат. Е, на ви, не му трябва време, той ври и кипи отдавна.

адвокат Гигова
адвокат Гигова
24 октомври 2019 21:06
Гост

Днес е е един много тъжен за българската правна общност! С цялото ми уважение към институциите и процедурните правила, които трябва да са гаранция за това, изборът да е демократичен и прозрачен, днес станахме свидетели на неподходящ избор. Не мога да си представя, че човек с подобно отношение към адвокатурата, като институция на съвременната демократична държава и гаранция за защита правата и основните свободи на хората, може да е главен прокурор. Не става въпрос дали като колеги се уважават прокурори, съдии и адвокати, както счита кандидатът, а дали се осъзнава правото на защита, което е гаранция за всички останала права.… Покажи целия коментар »

Човек
Човек
24 октомври 2019 21:15
Гост

Браво адв. Гигова, на вас и на онези четирима смелчаци във ВСС! (Без Л. Панов – той си е неадекватен и му е все тая)

Джени
Джени
25 октомври 2019 8:43
Гост

Това беше изборът на съдиите,защото въпреки че беше предложен от цялата прокурорска колегия, без техните гласове резултатът щеше да е друг!

Ld.af
Ld.af
24 октомври 2019 21:04
Гост

Мдаааа, прав е Онзи – ще плачем за Цацаров . Пълничкият от Пловдив може да е всякакъв , но все пак е бивш съдия . Сега идва бивш Оперативен работник , а това е за цял живот . Ако гледаме положително – удряме дъното , пък дано се оттласнем от него ….

заинтругуван
заинтругуван
24 октомври 2019 20:45
Гост

Гешев извън брътвежите за олигарси, които са като извадени от пик и блиц, всъщност се представи много адекватно! издържа толкова часове, но този човек няма нервна система за главен прокурор.

браво, шеки
браво, шеки
24 октомври 2019 20:44
Гост

Шекерджиев! Шекерджиев! Шекерджиев! Шекерджиев! Шекерджиев! Четете неговите думи – той каза това, което трябваше да каже председателят на ВКС, вместо да плещи безумици и да коментира конкретни дела.

Анонимен
Анонимен
24 октомври 2019 21:03
Гост

хаха и той се е впечатлил от него, ама така е, като се говори свястно и интелигентно

Тед Търнър
Тед Търнър
24 октомври 2019 20:36
Гост

Впечатлих се от материала на Канна Рачева по Битивито, която специално каза, че Гешев бил два пъти в САЩ и само един път в Русия. Демек???

Зрител
Зрител
24 октомври 2019 21:13
Гост

А Нова тв се насраха – пуснаха надпис върху сериала, че Гешев е избран, все едно е станало нещо от световна важност. Отвратителното подмазване започна, не ми се мисли какво ще е като встъпи в длъжност.

Онзи
Онзи
24 октомври 2019 20:32
Гост

Гешев е по-опасен от Цацаров, защото е много по-прост и безочлив. Истинско ченге в тога.

юрист
юрист
24 октомври 2019 20:31
Гост

Защо го поднасяте като свършен факт, президентът може и да откаже..?

Пич
Пич
24 октомври 2019 20:30
Гост

Купуването и продаването на протестиращи е престъпление.

Анонимна
Анонимна
24 октомври 2019 20:28
Гост

До днес бях по-скоро безразлична към този избор, но това, което се случи в центъра на София, ме потресе. Целият репресивен апарат пази репресията! Защото Гешев ще е най-мракобесният гл. прокурор, който България е виждала и това пролича днес на улицата, а не във ВСС. Даже ме е страх да си напиша името.

Калинка
Калинка
24 октомври 2019 21:19
Гост

Ами напишете го, няма да е фатално за Вас, но ако сте трол, може да си загубите мястото пред компютъра.
Не е зле да знаете, че за опазването на обществения ред отговаря министърът на вътрешните работи. Е, ако Вие бяхте на негово място сигурно щяхте да оставите двете групи да се срещнат лице в лице в името на безредиците или демокрацията?
Не мога да се начудя как хора, които бил хабер си нямат от правораздаване оценяват действащи юристи.

Анонимен
Анонимен
24 октомври 2019 22:22
Гост

Не се страхувай. Пак ще те намерят. Шегата настрани, ситуацията в центъра наистина беше плашеща. Толкова много униформени, че да се чудиш кой е тук – папата ли, Путин ли, Тръмп ли… Пускаха хората, които твърдяха, че подкрепят Гешев. Другите да се оправят. Това е особено показателно.

Честито
Честито
24 октомври 2019 20:23
Гост

Тролчета, яд ли ви е? За останалите, най-после имаме главен прокурор, който е и прокурор.

Анонимен
Анонимен
24 октомври 2019 23:38
Гост

Не ме е яд. Тъжно ми е, че се докараме дотук – един агресивен и прост оперативен работник да бъде избран за главен прокурор. Тъжно ми е, че нито един свестен прокурор не иска да участва, защото е наясно, че няма да има състезание на идеи, а предварително нагласен избор. Тъжно ми е, че една шепа безскрупулни хора си играят със съдбите на хората, мачкат, ритат, грабят, лъжат, но така са се окопали, че само с „ядрен взрив“ може да бъдат извадени от уютните им местенце. Тъжно ми е, защото всеки глас за свобода, а точно до това опряхме, се… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
24 октомври 2019 20:22
Гост

Радев, ти си на ход!

Апокалипсис сега
Апокалипсис сега
24 октомври 2019 20:21
Гост

Отиде си нормалността от тая държава. Самодоволни Цацаров, дано да ти приседне.

Напалм
Напалм
24 октомври 2019 20:22
Гост

Апокалипсис ама за престъпниците и соросоидите.

Смешно
Смешно
24 октомври 2019 20:23
Гост

Ако апокалипсисът е за престъпниците, то първата акция на Гешев трябва да е да арестува странните лица, които го подкрепяха пред ВСС.

Да ти се връща
Да ти се връща
24 октомври 2019 20:25
Гост

Я, с опорките иди си събери колчетата за палатката

Срам
Срам
24 октомври 2019 20:21
Гост

Да ни е честито продължаването на овладяването. Идват местни избори, а ние толкова сме овъртолени в обръчите, че дори не разбираме къде се намираме.

Опечален
Опечален
24 октомври 2019 20:20
Гост

За бог да прости

Гражданин
Гражданин
24 октомври 2019 20:24
Гост

Лозан, Атанаска, Олга и Красимир, ей това е ВСС, другите са нещо друго.

Memento
Memento
24 октомври 2019 20:18
Гост

Честито мракобесие.

Z.Z
Z.Z
24 октомври 2019 20:18
Гост

Сър-ца-та горят, пълни със страст, Гешев е всичко за нас! 😀