Софийският градски съд (СГС) остави в ареста 52-годишния бивш полицай Румен Тонев, който е обвинен за убийството на психолога Иван Владимиров.

Според съда има достатъчно доказателства, че Тонев може да е застрелял Владимиров и при по-лека мярка за неотклонение да се укрие или да извърши престъпление.

Владимиров беше застрелян с един куршум в главата на 8 февруари около 22.30 ч. в кооперацията, в която живее на ул. „Черковна“ в столицата. Между него и Тонев е имало дългогодишен междусъседски спор, като според разследващите Тонев го е застрелял със законно притежаван пистолет, след което е преместил тялото му.

На днешното заседание стана ясно, че свидетел е чул шум след убийството и на стълбите на кооперацията е срещнал Тонев, който му казал: „Иван искаше да ме убие“.

„Освен това преместването на тялото показва, че е направен опит да се прикрият следите от престъплението, а не да се помогне на пострадалия. По делото има и показания на свидетелка, която твърди, че преди време Тонев два пъти е вадил оръжие срещу телефонен техник и срещу съсед“, прие днес съдът.

Обвиняемият бивш катаджия е бил осъден в миналото за незаконно държане на боеприпаси, за което вече е реабилитиран, но съдът прие това за доказателство, че не винаги е спазвал закона. Засега Тонев е отказал да дава обяснения, а определението за постоянното му оставяне в ареста може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

След убийството на Владимиров в столичното Пето районно управление на полицията в София започна проверка за това колко и какви сигнали са подавани през годините от Владимиров и от Тонев и как е реагирала полицията. Само преди няколко месеца убитият психолог коментира пред бТВ отношенията си със своя съсед, като обясни, че системно е подавал сигнали, бил е заплашван от него, а Тонев редовно заливал вратата на жилището му с различни течности. И в нощта на убийството вратата на Владимиров е била намазана с грес. В коментара си по темата Владимиров обясняваше, че Тонев постоянно се оплаква от шумове, каквито той отричаше да е причинявал и сам допусна, че може да стане негова жертва.

„И аз също не знам дали утре няма да съм поредният такъв случай на застрелян, просто защото на него му е превъртяло“, бяха думите на Иван Владимиров.

18
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
totosite
totosite
15 февруари 2023 6:59
Гост

I’m writing on this topic these days, casinosite, but I have stopped writing because there is no reference material. Then I accidentally found your article. I can refer to a variety of materials, so I think the work I was preparing will work! Thank you for your efforts.

Име
Име
12 февруари 2023 20:34
Гост

В интерес на истината – никой не е ангел, а колко не спират на пешеходна пътека, което е масово убийство, може цяла детска градина да смелиш. Не спира и не намалява даже, той си е решил, че бърза. Имаме и без това буйна кръв, номадска, като всички хора един вид сме си агресивни. Ама – поне пешеходната пътека да спазваха, честно няма как да премина по бързо от бързо, оглеждам се и пак не става. Работата е комплексна, този човек не е работил с години – за да стане без задръжки е гладувал, това също е фактор. Но – нямаме… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
12 февруари 2023 18:11
Гост

В 24 часа, в статия от днес са изнесени данни за жесток побой над млад човек от четирима полицаи в Плевен(град, където обикновените хора са подложени на тежък феодален гнет от властимащите).

Този случай трябва да бъде проверен с максимален приоритет и с възпитателно значение безкомпромисно приложен закона.

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/13749137
„ЧЕТИРИМА ПОЛИЦАИ ПРЕБИХА СИНА МИ КАТО КУЧЕ, ОПЛАКА СЕ БАЩА“

Кики
Кики
12 февруари 2023 15:34
Гост

При толкова сигнали… Сега вече е много късно.

Заки
Заки
12 февруари 2023 15:31
Гост

Този човек трябва да се лекува. Иначе кой знае още какво може да направи.

Цветанов
Цветанов
12 февруари 2023 15:30
Гост

Там му е мястото.

Имрахил
Имрахил
12 февруари 2023 1:51
Гост

Всичко по-малко от максималните 20 години за този боклук и незабавното позорно дисциплинарно уволнение за всеки един мързелив, безнравствен и продажен капут в МВР, който има пръст в това, в продължение на години един сигнал да не излезе от вратите на прогнилото им районно, ще бъдат последният пирон в ковчега на тази забравена от Бога държавица.

Анонимен
Анонимен
11 февруари 2023 16:20
Гост

Като си спомня само колко анализи се направиха покрай онзи от Лясковец…И ето го резултата

444
444
11 февруари 2023 15:44
Гост

Сега не смея да направя забележка на съседа, че и от 2 до 4 не спира да тропа.

Щерев
Щерев
12 февруари 2023 15:36
Гост

Обади се в районното. Белким се размърдат.

Анонимен
Анонимен
11 февруари 2023 15:02
Гост

Имат ли изброяване всичките бивши полицаи и военни, които са побъркани психопати и трепят с пушкала…

444
444
11 февруари 2023 15:15
Гост

Ами няма кой да им попречи, а е толкова лесно иначе. Просто трябват работещи институции.

OMG
OMG
11 февруари 2023 14:59
Гост

Да предскажеш убийството си е като някакъв трилър или филм на ужасите. Или просто да живееш в БГ.

Ст. П.
Ст. П.
11 февруари 2023 14:39
Гост

А наказани в МВР кога? Ясно е за всички, че години наред са си затваряли очите, щото не им се работи и всичко е през пръсти и ден да мине, друг да дойде.

Анонимен
Анонимен
11 февруари 2023 14:40
Гост

Как да има наказани, като в пето сами себе си ще проверяват?

213
213
11 февруари 2023 14:35
Гост

За съжаление е пълно с такива ненормалници.

Димитър
Димитър
11 февруари 2023 14:08
Гост

Ето това вече е супер новина,аз просто не можех да спя от притеснение дали ще оставят човека в ареста след като е с всичките крака в казана…..Само ми е чудно,защо катаджия има незаконни боеприпаси,след като може да има законни,тъй като процеса за служители на МВР е значително улеснен,а не като за нас-обикновените простосмъртни. Колкото и да ги псуваме САЩ,техния режим е най-добре,така ако г-н Владимиров мир на праха му имаш оръжие можеше нещата да се развият различно

Анонимен
Анонимен
11 февруари 2023 14:34
Гост

Ами той е бивш катаджия и незакнните боеприпаси са след като е напуснал.