Прокуратурата проверява полицаи за покровителстване на рецидивиста на пътя Георги Семерджиев, който вече е обвиняем за тежката катастрофа в София, при която причини смъртта на две млади жени. От държавното обвинение съобщиха, че са отделили материали от разследването срещу Семерджиев и наблюдаващият прокурор е открил данни, както за полицейски „чадър“ над Семерджиев, включително от катаджии, така и за търговия с влияние от служители на МВР.

От градската прокуратура са започнали проверка, при която ще се изяснява дали полицаи са превишавали, или не са изпълнявали служебните си задължения, както и дали са използвали позицията си, за да си набавят облаги.

„Ще бъде проверено и дали служители на МВР не са докладвали в прокуратурата станали им известни данни за евентуално извършени нарушения или престъпления от обвиняемия Георги Семерджиев“, заявиха от държавното обвинение.

След тежката катастрофа във вторник стана ясно, че бившият футболист е шофирал без книжка в последните 16 години, а в колата му бяха открити полицейска палка и сигнална лампа. Освен това се оказа, че е пътувал с полицайка, с която е имал връзка и тя му е помогнала, за да се укрие в часовете след инцидента.

Стана ясно още, че Семерджиев е бил спрян и задържан от полицай преди месец, когато му е била отнета фалшивата книжка, с която е шофирал, а след това незнайно как е успял да избяга.

Вътрешният министър Бойко Рашков каза вчера, че започва детайлна проверка в МВР за „шофьорското минало“ на Семерджиев, а Инспекторатът на МВР ще проверява полицаи за покровителстване.

След инцидента се разбра още, че Георги Семерджиев е бил свидетел по дело в Специализирания наказателен съд срещу група за наркоразпространение. Става дума за дело срещу 40 участници в престъпна група и четирима ръководители, един от които бил Радмил Ранов – Ради Ланеца.

Междувременно от Софийската районна прокуратура съобщиха, че доведеният брат на Семержиев – Николай Огнянов, е арестуван за 72 часа и ще искат от съда да бъде задържан за постоянно. Той е бил спрян в София, докато шофира след употреба на алкохол и наркотик.

35
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
01 май 2024 10:05
Гост

­­­Г­­­о­­­р­­­е­­щ­и­­ ­­­м­о­­­м­и­­ч­­е­­­т­­­а­­ ­­в­­и­­ ­­­о­­­ч­а­­­к­в­а­т ­­-­-­­­-> https://nu21.fun/girl?74664

Lisette
Lisette
12 юли 2022 2:02
Гост

Здравейте
казвам се Лизет Декларк Аз съм банков администратор в сътрудничество със Световната банка, Международния валутен фонд, Европейския съюз, с няколко френски банки и финансови институции с цел подобряване на условията на живот, улесняване на достъпа до кредити за бедни хора и компании които нямат достатъчно гаранции, за да отидат и да направят заеми в конвенционалните банки, свържете се с мен за всички ваши нужди от заеми без гаранции, бързо и добре обезпечено с много нисък процент на погасяване. Свържете се с нас за повече информация. lisetedeclarck@gmail.com

носилите стълба
носилите стълба
09 юли 2022 10:13
Гост

Във всяка суверенна държава, с действащи служби за сигурност, вече да са горе при Господа!

АМИН

Да, Петров
Да, Петров
09 юли 2022 10:18
Гост

А носилите зелено от А за Б?

Анонимен
Анонимен
09 юли 2022 8:02
Гост

Потресаващите разкрития продължават-оказва се, че ако гражданин подаде сигнал срещу бандита, от МВР са потулвали сигналите-директно го пише в статията,че имало лице, с началнически позиции, който да се грижи да не се действа по сигнали на гражданите. А съучастието на КАТ в регистрация на крадени автомобили и тук е налице: https://dnes.dir.bg/krimi/versiya-dzhipat-na-semerdzhiev-bil-kraden-a-talonat-na-kolata-falshiv Досега мислех,че бандитите от милицията по случая са само няколко десетки. Оказва се,че замесените по слачая може да са стотици-и съучастници, и прикривалите го, и потулвалите сигнали на гражданите, и не действалите при фалшивите книжки, и замесените във регистрациите на крадени автомобили, и в протекцзията с наркотрафика, и ползвалите… Покажи целия коментар »

Подхвърля ли милицията дрога-силистренския случай
Подхвърля ли милицията дрога-силистренския случай
09 юли 2022 8:04
Гост

Ето за случая, в който репресивния апарат подхвърли дрога на силистренски правозащитник, критикуващ милицията. Че е скалъпена история, с подхвърлена дрога „неизвестно от кого“ дори самата прокуратура го написа-не обвини правозащитника, а прекрати делото за наркотрафик, тъй като прокуратурата установи,че неизвестно лице е подхвърло дрогата. Хич и нямаме предположение кой подхвърли дрогата

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31141609.html

ми да
ми да
09 юли 2022 10:17
Гост

А за Б няма нищо общо с дрогата, истината, 30-те сребърника, либерализма, Сорос, ЦРУ.

въпрос до съучастниците на бандита-2 лева ли струв
въпрос до съучастниците на бандита-2 лева ли струв
09 юли 2022 7:36
Гост

Стана ясно -милиционери са се продали на бандита, срещу безплатно измиване на кола в автомивката му-десетки милиционери са ползвали промоцията за безплатно измиване на кола, според медиите. Измиване на кола в ръчна автомивка е…2 лева. За два лева са се продали. Твърде сте евтини. И сами си го признахте,че струвате два лева.

Мери Фейгън
Мери Фейгън
08 юли 2022 19:09
Гост

Майката на убиеца била любовница на водещия му офицер от ГДБОП, който го направил защитен свидетел.

Сметката я плащаме ние и две момичета с живота си!

Линч!

Никакъв съд, това е кочина!

В ИМЕТО НА НАРОДА
В ИМЕТО НА НАРОДА
08 юли 2022 19:22
Гост

Напълно те подкрепям!

След като е напълно ясно, че в България няма правосъдие, а само каскети, слагачи, лизачи и мисирки на А за Б, то време е суверена да вземе правосъдието в ръцете си.

Волен Сидеров в случая е прав. Не съм го подкрепял, но даже и с комерсиална цел да чупи Първо районно Е ПРАВ!

Бог да пази България.

Наглите каскети никога не са виновни
Наглите каскети никога не са виновни
08 юли 2022 17:01
Гост

Прокуратурата е бездействала за пътните нарушения на Семерджиев

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/prokuraturata-e-bezdeystvala-za-putnite-narusheniya-na-semerdzhiev

мнение
мнение
08 юли 2022 17:17
Гост

Статията е законен повод, а и се налице достатъчно данни за престъпления извършени от прокурори-престъпления срещу правосъдието-отказът да привлекат под отговорност лице , извършило престъпления-какво е. Според закона арестите на замесени прокурори са неизбежни.

Престъпниците ще проверяват за престъпление
Престъпниците ще проверяват за престъпление
08 юли 2022 16:48
Гост

Семерджиев е от момчетата, които ходят да викат, че Гешев е радост

https://www.novinite.bg/articles/219834/Benatova-Semerdjiev-e-ot-momchetata-koito-hodyat-da-vikat-che-Geshev-e-radost

„Под надзора на Градската прокуратура, прокурорски свидетели срещу нарко групировка развиваха търговия с наркотици в София. Това е порочна схема, от която нито обществото, нито съдебната система има полза. Това е имитация на търсене на справедливост и още затягане на корупционни примки. … Хора като Георги Семерджиев, аз го приемам за обобщаващ образ, те са момчетата за мръсни поръчки на истинските кукловоди. Това са момчетата, които ходят да викат, че Гешев е радост, които хвърлят бомбички и понякога убиват неудобни за кукловодите им хора“.

Анонимен
Анонимен
08 юли 2022 16:41
Гост

Прокуратурата да провери и прокурори! Колкото и да е комична, и с предизвестен изход тази проверка-ще излезе,че са изрядни, как иначе Стана ясно,че от 17 години прокуратура знае,че лицето е с фалшива шофьорска книжка. И не се случва нищо. Бездействието на прокуратурата е престъпно, и поне няколко прокурори поне от 24 часа трябваше да са арестувани! Но -докато това Народно събрание го има -да озапти милицията със закон-директно да закрие,чрез изменение в ЗМВР Първо, четвърто, и седмо РПУ, и да ги реучреди с други хора. Първо РПУ-осигурявали протекция, четвърто РПУ-му носили стълба, а седмо-заради стари случаи на милиционерски наркотрафик в… Покажи целия коментар »

:))))
:))))
08 юли 2022 16:38
Гост

Стига обвинявайте само прокуратурата! Първите на местопроизшествието ВИНАГИ са криминалистите! Има сведения, че са заличили доста следи! Те могат коренно да променят нещата по един случай, особено като тръгне процесът.

Бозьо Кифлев
Бозьо Кифлев
08 юли 2022 17:28
Гост

А къде е гледала прокуратурата, че не е повдигнала обвинения за заличаване на следи? Или много удобно не е видяла никакво заличаване? Щото то бива сляпа Темида, бива, ама слон за мезе не бива!

Срам
Срам
08 юли 2022 16:33
Гост

И колко такива случаи трябва да има, за да се размърда прикриватурата ни! Та полицаите са подкупни. И децата го знаят.

Защо няма протест против бандитите от милицията?
Защо няма протест против бандитите от милицията?
08 юли 2022 16:29
Гост

Да питам-правозащитни организации-като Инициатива правосъдие за всеки, разни правни и адвокатски организации, защо не сте на масов мирен и законен (по правилата на ЗСММ)протест против бандитите от милицията, заради които два живота са отнети. Прикриването на престъпната дейност на убиецът, с протекцията на милицията и прокуратурата е директната причина за тази смърт. Липсата на протест е съучастие също в престъпната дейност на милицията!!!!!! Защо не сте пред първо РПУ-на законен и мирен протест против престъпността в милицията? Волен има смелостта да отиде, вие драги адвокати, правозащитници и тн не смеете. Разкритията за престъпното прикриване на бандит, от милицията е не… Покажи целия коментар »

ПЪЛНА ПОДКРЕПА ЗА ВОЛЕН!
ПЪЛНА ПОДКРЕПА ЗА ВОЛЕН!
08 юли 2022 16:23
Гост

Значи задържан Волен Сидеров, но не задържани милиционерите, които носили стълба на бандит-убиец, нито тези, които са потулвали въпроса за фалшивата книжка, или тези, които са го пазили и подкрепяли бизнесът му с дрога, или които са си миели безплатно колитет си в автомивката му? Конкретно днес Волен не е направил нищо незаконно. Счупването на прозорец в РПУ-свърталище на бандити, едва ли е станало по начинът(ПОКАЖЕТЕ ЗАПИСЪТ -и то със звук ,неизрязано-ама да не стане като при самоскъсания пагон,че истината е друга?), който милицията твърди(спомнете си при протестите от 2009г, как милицията ЛЪЖЕШЕ,че миньорите самви са се подхлъзнали на асфалта,… Покажи целия коментар »

Бозьо Кифлев
Бозьо Кифлев
08 юли 2022 17:32
Гост

Четете какво пише в новините на Българското колониално радио (https://bnr.bg/post/101673954/volen-siderov-e-zadarjan-v-parvo-rpu) – влязъл да поиска среща с началника на РПУ-то и задържан. За какво, защо, как? Журналистите нямат време за такива маловажни подробности. В майка България вършее полицейщина по руски тертип: има ли човек, все ще намерим за какво да го затворим.

Заза
Заза
08 юли 2022 16:21
Гост

Гешев да се стопне малко със селския туризъм. И без това времето е дъждовно. И да вземе в ръце обвинението.

Лаге Рфелд
Лаге Рфелд
08 юли 2022 16:23
Гост

Той ли? Смешки! Та него кака Сийка го носи на ръце и го дондурка. Той е като манекен на каскети.

Боби
Боби
08 юли 2022 16:20
Гост

Дано наблюдаващият прокурор да си свърши работата качествено.

Юрисконсулт
Юрисконсулт
08 юли 2022 16:18
Гост

Много ми е мъчно за тези две момичета, където така нещастно загинаха. Тях няма да можем да върнем…

Макаренко
Макаренко
08 юли 2022 16:30
Гост

Трагедия! Не можем да ги върнем за съжаление. Както и Милен Цветков. И жертвите на многото такива случаи заради безрасъдното шофиране на такива оядени келеши, които смятат, че заради парите си са хванали Господ за шлифера.

Камен
Камен
08 юли 2022 16:15
Гост

Да не се окаже, че чадъросването му е на много по- високо ниво.

Дичо
Дичо
08 юли 2022 16:16
Гост

Това лекенце даже има палка и синя лампа. От къде ли ги е взел?

Бисер
Бисер
08 юли 2022 16:17
Гост

От някой закъсал за пари блюстител на реда.

Бозьо Кифлев
Бозьо Кифлев
08 юли 2022 17:34
Гост

Как откъде, намерил ги е на улицата и е бързал да ги занесе в най-близкото РПУ. От там толкова са бързали да ги вземат, че чак стълба донесли.

———-
———-
08 юли 2022 16:12
Гост

МВР вече си го знаят Сидеров и като го видят – по навик му слагат белезниците.

Олег
Олег
08 юли 2022 16:11
Гост

Сидеров пак ще се саморазправя.

Симо
Симо
08 юли 2022 16:12
Гост

Този път го подкрепям.

Уай
Уай
08 юли 2022 15:53
Гост

Абе, какво нещо! С куп наказателни постановления, забъркан в разни престъпления с висока обществена опасност, явен рушител на закона, и тази “компетентна” полицайка веднага го приютява, брани го като негова майчица, като орлица, ти и говориш, тя не иска и да те чуе! Ето сега и двамата ще страдат от закона.

Казанова
Казанова
08 юли 2022 16:14
Гост

Явно си има качества човекът. За да подхлъзне така блюстител на закона.

Дознател
Дознател
08 юли 2022 15:50
Гост

И престанете да смесвате това недоразумение с генерал Атанас Семерджиев! Нищо общо нямат! Стига му лашкайте кокалите в гроба му. Бог ще съди!