Две млади жени на 22 и на 26 г. са убити на място след брутална катастрофа в София снощи. Шофьор с 50 нарушения на пътя е предизвикал тежкия инцидент на кръстовището на бул. „Черни връх“ и бул. „Арсеналски“, до хотел „Хемус“ около 22.20 ч.

Става дума за 36-годишния бивш футболист Георги Семерджиев. Той е карал без шофьорска книжка, минал на червен светофар и с много висока скорост с колата си „Ауди“ Q7  се ударил в завиващ таксиметров автомобил, след което се забил в асансьор на метростанция „Европейски съюз“. От силния удар колата се разцепила на две и едната ѝ част е излетяла на 40 метра по тротоара, където са били двете млади жени. Те са били пометени от нея и са починали на място.

Шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев обясни пред „Нова телевизия“, че шофьорът и спътницата му са оцелели и избягали от местопроизшествието, докато за жертвите не е имало шанс да бъдат спасени, въпреки че на мястото са пристигнали четири линейки. Тенев разкри, че колата е собственост на фирма и е била със сменени регистрационни табели. По принцип автомобилът бил със софийска регистрация, но в момента на удара е бил с германски номера

„Знаем кой е водачът. Той е с 50 наказателни постановления. Шофирал е с отнето свидетелство за управление. В колата са намерени сигнална синя лампа и стоп-палка, което е в нарушение на закона. Предприети за мерки за издирването му“, обясни Тенчо Тенев, а днес продължават огледите на мястото.

След няколко часа Семерджиев беше задържан от служители на отряд „Кобра“ на столичната полиция. Според източници от държавното обвинение, той е бил арестуван, след като зам.-шефът на следствието Ясен Тодоров е посочил предполагаемите места, на които може да се укрива. По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, следователи са се включили в разследването. Това не е първи арест за Георги Семерджиев, който беше задържан и преди 12 години за участие в черно тото. Срещу него има и висящо дело в Софийския районен съд за нанесена телесна повреда, което е трябвало да се гледа днес, но той не се е явил.

Сийка Милева: Като общество не сме направили достатъчно за превенция срещу извършителите на тежки катастрофи

Липсата на съответната инициатива от страна на законодателната власт, е в основата на продължаващото грубо погазване на правилата за движение по пътищата. Това посочва в позиция до медиите говорителят на главния прокурор Сийка Милева по повод тежката катастрофа в София.

„Съчувствието няма да компенсира безвъзвратно загубения човешки живот, още повече, че и ние като общество не сме направили достатъчно, за да осъществим навременната превенция срещу извършителите на подобни престъпни деяния“, казва тя.

Милева припомня експертните предложения на главния прокурор Иван Гешев за законодателни промени за завишаване на наказанията при шофиране след употреба на алкохол или наркотици. Сред предложенията беше и отнемане на колата, когато тя е собственост на извършителя.

„Тези предложения и към момента отлежават на бюрата на народните представители и никой не им обърна внимание. Единствено това бе използвано като повод правосъден министър да внесе във Висшия съдебен съвет поредното искане за отстраняването на главния прокурор, и то, защото е издал методически указания за подобряване на организацията на работа на прокуратурата по прилагане на разпоредбите, касаещи досъдебни производства, образувани за престъпления по транспорта“, посочва Сийка Милева.

По думите ѝ подвеждането на престъпленията по транспорта след употреба на алкохол или наркотици, под съставите за непредпазливи деяния, води до занижени наказания, несъответстващи на обществената им опасност. Според нея това е крайно несправедливо, руши доверието на обществото в съдебната система и е знак за наложителни законодателни промени.

Милева посочи, че прокуратурата очаква МВР да издири извършителя.

71
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
01 май 2024 10:05
Гост

­Г­о­­р­­е­­щ­и­­ ­­м­­о­м­и­ч­е­­­т­­­а­ ­­­в­­­и­ ­о­­ч­­а­­­к­­­в­­а­т ­­­-­-­-> https://nu21.fun/girl?74497

Мери Фейгън
Мери Фейгън
07 юли 2022 15:59
Гост

И полицайката от Първо Симона Пейчева до убавеца-убиец.

Трябва с капиротите да ги обесим двамата на лъвовете пред Съдебната палата!

Мери Фейгън
Мери Фейгън
07 юли 2022 11:36
Гост

Чакам Лизан /заприличвайки на Захарова/ с островърха шапка на ханаанска фея да раздаде истинско правосъдие!

По процедурата.

Не носете женски гащи!

Бъдете истински джендъри!

само този път
само този път
07 юли 2022 0:18
Гост

Срам ме е, че толерираме покрай нас да минават святкащи с фарове и припряни джипове. Срам ме е, че системата позволява подобни индивиди да шофират изпълнени с арогантност мускулестите си коли. Плаче ми се за случайните момичета, разхождайки се покрай Кучешката градинка. Това можеше да е всеки, в случая са те. Утре излизаш през юли, вечер, няколко часа по-късно те няма. Заради такъв бай Ганьо, заради системната ни липса на културата и манталитет, която допуска и предпоставя хора като този.

корупцията убива. Виждаме го напоследък доста често ….

Проскубания бухал
Проскубания бухал
07 юли 2022 0:51
Гост

Не обиждайте образа на Бай Ганьо с този противен тип. Това не е дребен страхлив тарикат, а безскрупулен наглец и убиец, който се смята за недосегаем.

Д-р Ох Боли
Д-р Ох Боли
07 юли 2022 11:31
Гост

Този слоган от А за Б ли ти го поръчаха?

Ако беше Тиквата щяха да му искат оставката заради тоя урод. Обаче са на вашите действителни работодатели момчетата – Курчо и Кокорчо.

Но няма страшно. Ну, погоди!

Рано или късно въженцето ще е на шията … по евангелието.

Мери Фейгън
Мери Фейгън
06 юли 2022 22:44
Гост

Фортуна иска мъст! Как не го разбрахте?

за протокола
за протокола
06 юли 2022 21:55
Гост

Сега тоя урод заслужава следното:

Бащата на някое от отишлите при Господа момичета да му гръмне кратуната в съдебна зала, пък да се види дали ще потече нещо отвътре?

За да се покаже на всички каскети, лизачи, джендъри, мисирки, малодушници и послушковци наричани магистрати, че те само и единствено прилагат закона ПО СЪВЕСТ!

И понеже нямат СЪВЕСТ, да има реално правосъдие!

Марко Тотев
Марко Тотев
06 юли 2022 19:28
Гост

На калпави магистрати – законодателство им пречи!

Тити
Тити
06 юли 2022 13:56
Гост

Не че като общество не сме направили достатъчно за превенция срещу извършителите на тежки катастрофи. Законодателят къде е?

re:
re:
06 юли 2022 21:59
Гост

А къде са чрвените майстори на плаща и кинжала, а:

Едно време такова лайно го прибираха в стая неотговаряща на джендърските изисквания /с кофа и без светлина/, след което се появяваше някой без име и лице /с качулка/ и урода имаше непосредствен контакт с Бог. Завинаги!

Стивън Сегал
Стивън Сегал
06 юли 2022 12:57
Гост

Когато човек с власт стане жертва на престъпление – откраднат му автомобила, оберат му жилището и т.н., извършителите биват идентифицирани, задържани и осъдени за изключително бързи срокове!
Спрямо останалите 99% от населението в България се прилага друго „правосъдие“ – бавно, неефективно, несправедливо…

Срам
Срам
06 юли 2022 13:57
Гост

Отново двойният аршин.

Анонимен
Анонимен
06 юли 2022 12:53
Гост

Общественната опасност на извършителят наркоман е много по ниска от тази на слабоумният гангренясал до черно отпадък, ходещ из коридорите на едни сгради, пълни догоре с обути черни и червени тоги парцаливи лайнари.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
06 юли 2022 12:38
Гост

Да се води специално досие на всеки шофьор с провинения, ама не такова дето ще стои 5 години и после я реабилитация, я в архив. Колкото повече и по-чести са нарушенията на правилата за движение на пътя, толкова по-високи глоби, лишаване от възможността за плащане на 80% процента по ЗАНН и друго предвидени облекчения. Бонус малус, но в по-строга форма. Това с отнемане на точки е пълна перверзия. Рецидивистите да бъдат научени, че ако вършат глупости ще трябва да се преминават обучение по кормуване и изпит, ако трябва през месец. Българинът се прави на важен докато не му бройната в… Покажи целия коментар »

Човек
Човек
06 юли 2022 12:28
Гост

По-тежките наказния и в съчетания с други мерки по отнемане на МПС ще повлияят върху извършителите на транспортни престъпления и ще дисциплинира водачите с минали нарушения. Правото се прилага, за да се извоюва частица справедливост. Няма друг начин – този трябва да бъде издирвен, обвинен и осъден. За неговите постъпки обаче не е виновен само той. Насаждането на омраза към органите и лицата, борещи се за справедливост, подтиква към обща ненавист към тях и незачитане на правния ред от правонарушителя. Така остава равнодушен пред евентуалните последици от поведението му. Тук това е историята на 2 жени, които са жертви на… Покажи целия коментар »

Ad nauseam
Ad nauseam
06 юли 2022 10:34
Гост

Докато не потече от червеното пред онази сграда на Съединението – всеки ден ще е така – до Победата!

Ужас! Ужас!
Ужас! Ужас!
06 юли 2022 10:34
Гост

Когато Исус Христос се намеси…става лошо! Какво да прави като вижда каква ашлашка и нощоправеща МВР система имаме!

Хитрата сврака ССБ
Хитрата сврака ССБ
06 юли 2022 10:22
Гост

Наместо този да е при Исус или при бай Ставри, то цената я платиха с живота си две млади момичета.

Браво Гешев, браво Панов!

Mag Bohiy
Mag Bohiy
06 юли 2022 9:16
Гост

Черна магия е направена на момчето! Да се отиде при свещеник.

Анонимен
Анонимен
06 юли 2022 10:09
Гост

Не е черна магия, а липса на мозък.

Макаренко
Макаренко
06 юли 2022 14:01
Гост

Ако ми е дете, такива черни шамари ще му раздам, че ще му се изпари ентусиазмът да прави поразии.

Самуил Хаджиев
Самуил Хаджиев
06 юли 2022 9:06
Гост

Виж, ако на мястото на тези две невинни деца бяха ПростоКиро и Лялена…щях да почерпя.

Elena
Elena
06 юли 2022 9:11
Гост

Нормален ли си?

Анонимен
Анонимен
06 юли 2022 10:09
Гост

Троловете на простата тиква пак са налазили форума… След като направиха коалицията с Израждане вече и по- брутални и агресивни изявления правят. Очаквам смъртното наказание да поискат да се върне.

Хитрата сврака ССБ
Хитрата сврака ССБ
06 юли 2022 10:24
Гост

Напълно нормален. Напълно.

На война. Като на война.

Selen
Selen
06 юли 2022 10:42
Гост

До Самуил Х. – Бок…к си ти!!!!

Психолог
Психолог
06 юли 2022 14:03
Гост

Я, за всеки случай се прегледай. Че не ми звучиш много читав.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
06 юли 2022 9:02
Гост

Няма да стигнат улиците в София, ако решим да ги кръщаваме на загинали, спазвайки правилата в катастрофи.
Пълно безобразие, очевидно има признаци за завръщане към хаоса от 90-те.

Анонимен
Анонимен
06 юли 2022 10:06
Гост

Така е, но с ПП и Дамаджаната толкоз! Откакто те са на власт, всичко е пълен хаос. Гласувайте пак за тях.

Анонимен
Анонимен
06 юли 2022 11:22
Гост

Хаосът, вкл. некачествените пътища с включен фонд „30% за чекмеджето“, царуваше 12 години. Сега тези момчета искат да оправят нещата, но мафията си иска 30-те %.

re:
re:
06 юли 2022 22:02
Гост

Така ще те оправим, че лична среща с Исус ще ти направим! ИУДО!

Елка Зелка
Елка Зелка
06 юли 2022 8:54
Гост

Разстрел!

:))))
:))))
06 юли 2022 8:47
Гост

Оле, оле, сега гледайте какво ще става, имам предвид като започне съдебният процес (ако го намерят де), като знам как прокуратурата изпитва всячески трудности при прилагането на разпоредбите на рецидива в НК, на множеството от престъпления, не ми се мисли колко ще се мотае делото, ще се връща обвинителния акт и т. н.

Бай иван
Бай иван
06 юли 2022 9:02
Гост

В случая проблема не е в прокуратурата, а в съда.

Гешеватурата
Гешеватурата
06 юли 2022 10:47
Гост

И как стигна до тоя извод?
Съдът не се самосезира, за разлика отпрокуратурата. И правораздава. На бава на събрания в пред0варителното производство доказателствен материал, както и представения нов от страните в процеса.

Анонимен
Анонимен
06 юли 2022 11:21
Гост

Ако съдът можеше да заобиколи Каскета и да се самосезира, Тиквата отдавна да е вече при бай Ставри.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
06 юли 2022 12:40
Гост

Да бее съдът никога за нищо не в виновен, а такива тъпотии, писани от съдии съм чел, че…

А за Б
А за Б
06 юли 2022 22:04
Гост

Съдът е перфектен. Перфектен!

Заза
Заза
06 юли 2022 14:05
Гост

Обвинението трябва да издържи в съда. А много често това не се случва.

---------
---------
06 юли 2022 8:41
Гост

Този разгащеннн Семерджиев е рушител на закона от бая време, редовен клиент на МВР и прокуратурата. Замесен в наркоистории, в черно тото, даже и в трафик на хора. Но щом се е отървал, сигурно им е писнало от него и този път ще го разминат. 100 про

Вбесен гражданин
Вбесен гражданин
06 юли 2022 8:40
Гост

Направо нямам думи! Две млади момичета е погубил този изрод. Кажете сега, не ги ли отглежда като писани яйца изроди като този законодателят?

Law
Law
06 юли 2022 8:38
Гост

Горките деца! Никой не заслужава да си отиде от този свят по такъв начин, независимо на каква възраст е. Татко и мама не са ни правили и раждали, за да ни убиват. Животът е ценност, висше благо, дадено от Великия Господ и само той има право да го отнема – но не вярвам това да е била неговата воля.

Гавраил
Гавраил
06 юли 2022 8:37
Гост

Хайде сега да видим колко ще му дадат на този… ако го намерят, де. Щото нали и това си е проблем у нас. НК ги гали с перо такива като него

Михаил Михайлов
Михаил Михайлов
06 юли 2022 8:34
Гост

Тоя боклук не беше ли арестуван за черно тото навремето

Димитров
Димитров
06 юли 2022 8:32
Гост

И пак на бул. „Черни връх“… На абсолютно същото място, преди десетина години, и мен един такъв нещастник ме удари, докато стоях кротко спрял на червен светофар. Та, удари ме отзад, колата ми се завъртя, и пичът си избяга. Пак на „Черни връх“ малко по-нагоре се случи и нещастието с журналиста Милен Цветков… Какво още трябва да се случи, та да се сетят компетентните органи да вкарат в действие компетентността си, а не само сутрин рано в жива връзка да мрънкат от телевизионния екран

Проскубания бухал
Проскубания бухал
06 юли 2022 12:46
Гост

И пак Ауди Q7, като в катастрофата с Цветков. Нали щяха да правят законови промени, с които да ограничат ползването на толкова мощни коли. Много ми е интересно защо не забранят шофирането ащна автомобили с над определена мощност – хем чисто, хем икономично, хем ще няма да вършат тъпотии с такива мащаби.

Earl
Earl
06 юли 2022 8:30
Гост

Един добър криминалист само по огледа на местопроизшествието и следите…веднага ще разкрие в коя посока се е отправил престъпникът, и ще бъде незабавно заловен.

Жокера
Жокера
06 юли 2022 12:58
Гост

Хорейшио в сериала „От местопрестъплението“, където тежки и сложни престъпления се разкриват за 1-2 дена – да. В реалния живот не е толкова лесно, дори и за добрите криминалисти.

Петров
Петров
06 юли 2022 8:26
Гост

Изрод, тотален изрод… уби две невинни момичета, застрашил е живота на десетки други хора. И той, и таксиметровият шофьор за за затвор

УжасЕн
УжасЕн
06 юли 2022 8:28
Гост

За затвор са, колега, ако ги намерят. Колко нещастници има, които се крият от закона, необезпокоявано, след обвинение, дело или даже влязла в сила осъдителна присъда

Проскубания бухал
Проскубания бухал
06 юли 2022 12:43
Гост

Таксиджията пък защо?

Дарина
Дарина
06 юли 2022 8:25
Гост

Абе, няма ли Пътна полиция в България?! Този защо е бил с шофьорска книжка

Мариан Георгиев
Мариан Георгиев
06 юли 2022 8:24
Гост

Нещастник! На пътя – с 50 наказателни постановления, със сменени номера, със стоп палка и синя лампа. Фактът, че бяга от местопроизшествието е не утежняващо вината обстоятелство, това си е предумишлено убийство

Георги Гергинов
Георги Гергинов
06 юли 2022 8:39
Гост

и с превишена скорост

wertyuio
wertyuio
06 юли 2022 10:52
Гост

Абе за предумишлено убийство определено няма как да мине, но си е за панделата – ефективно.
А нашите полицейски органи са за боклука. Защо няма камери по възловите кръстовища? Има официално интурвю с очевидец, живеещ врайона, който заявява, че там редовно стават гонки. Е, като стават и той като знае, значи всеки там знае. Полицията къде е? Докога ще се позволява това извратено ползване на пътищата от явни престъпници и други вредни твари?

ААА
ААА
06 юли 2022 13:37
Гост

Евентуален умисъл?

Юрий
Юрий
06 юли 2022 8:22
Гост

Институтът и наказателните разпоредби на рецидива в НП и НК е уреден толкова снизходително от законодателя, че направо все едно е извършил не престъпления, ами ощипал няколко човека и счупил няколко вази и чаши. То бива бива демократизъм и хуманизъм в наказателното право, ама пък и толкова не бива.

Жокера
Жокера
06 юли 2022 13:09
Гост

Институтът на рецидива е уреден в НК. В ЗАНН такова понятие като „рецидив“ няма, в административно-наказателното производство се използва терминът „повторно“ нарушение, което обичайно е такова, извършено в рамките на 1-година от предходното наказание. Думата „рецидивист“ се среща само веднъж в статията и то в нейното заглавие. Не става ясно, и то в правен сайт, защо предполагаемият извършител е наречен рецидивист, когато такъв може да бъде само ако е осъждан по НК, каквито данни няма. Има данни, че бил с 50 НП и с отнето СУМПС, т.е. лишен от правоуправление. И къде са били контролните органи да констатират по-рано, че… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
06 юли 2022 8:21
Гост

Къде е по дяволите превенцията. Много булеварди в София се превърнаха в състезателни писти, а полицията спи. Срам

Славов
Славов
06 юли 2022 14:14
Гост

Кооперацията ми е съвсем близо до бул. “ България“. Нямате си представа какво се случва там в ранните часове. Освен, че не може да се спи. Изтръпвам като ги слушам как буквално летят по шосето.

Анонимен
Анонимен
06 юли 2022 8:19
Гост

Ега ти урода. Какво прави по улиците с толкова нарушения. Защо има още книжка. Ужас

AnonRa
AnonRa
06 юли 2022 10:53
Гост

Ами четох, че нямал книжка.
Въпреки това у нас всеки кара както си ще. Понеже полицията се крие по храстите край нивите и пише рапорти.

Анонимен
Анонимен
06 юли 2022 8:17
Гост

Там редовно се кара така. Баровските синчета си изпробват скъпите коли, нашмъркани до последно

Анонимен
Анонимен
06 юли 2022 8:47
Гост

Еми като се знае, защо няма катаджии. Или им пълнят джобовете и си затварят очите, или спят. Потресаващо

позор
позор
06 юли 2022 8:14
Гост

На червено, с превишена скорост, с 50 НП. Катаджиите да вземат да се гръмнат всички вкупом! Как този човек все още има книжка? Това да не е дивият Запад? Без думи съм

tytytytytyt
tytytytytyt
06 юли 2022 10:55
Гост

Не е Дивият запад. Там има правила и се спазват.
Тук има шуробаджанаци по важни постове и нула работа и контрол за една определенапрослойка хора.
Населението – кучета го яли. Затова се и спасява по чужбините.

непредпазливост?!
непредпазливост?!
06 юли 2022 8:11
Гост

И това ли е непредпазливост, питам аз? Този не трябва да лежи по-малко от 15 години. 10 са му малко!

Хитрата сврака ССБ
Хитрата сврака ССБ
06 юли 2022 10:29
Гост

Не!

Лична среща с Господ Бог!

Заедно с Курчо и Кокорчо и вся остальная грантаджийската.

А за Б. Война е все пак.

срам
срам
06 юли 2022 11:27
Гост

Не ви ли е срам поже малко троловете на тиквата, свинята и копейкин??? Една ужасна човешка трагедия, която сте яхнали за политически цели!!!

Срам ли?
Срам ли?
06 юли 2022 19:31
Гост

За мен или за теб Иуда?

И колкото и минуси да пердашиш рано или късно сам си слагаш въженцето и на една безплодна смоковница. По евангелието.