Каква реформа по отношение на главния прокурор се предлага и защо ще бъде предприета, ще се премахва ли задочното обучение по „Право“, ще бъде ли спряна Единната информационна система на съдилищата (ЕИСС), ще има ли нов Закон за адвокатурата, кога ще заработи новият регистър на особените залози. Това бяха част от въпросите, които депутатите от всички парламентарни групи зададоха на министъра на правосъдието Надежда Йорданова по време на първото ѝ изслушване от парламентарната правна комисия.

Йорданова беше „разходена“ буквално по целия конспект и отговаряше за всички реформи, заложени в коалиционното споразумение и в Плана за възстановяване и устойчивост по отношение на правосъдието, на членовете на комисията, сред които са един бивш председател на Народното събрание (Ива Митева), двама бивши министри на правосъдието (Екатерина Захариева и Христо Иванов) и двама бивши председатели на самата правна комисия (Анна Александрова и Андрей Михайлов).

Тема №1 главният прокурор

Още първият въпрос (от Стою Стоев от „Продължаваме промяната“) беше посветен на това какъв трябва да е механизмът за търсене на отговорност от главния прокурор. След това темата отново беше подемана на няколко пъти, включително и в контекста на конфликта между прокуратурата и МВР и искането на Йорданова Иван Гешев да подаде оставка.

По този въпрос на практика министърът на правосъдието изложи пред депутатите залегналото в плана за възстановяване, като подчерта, че конкретните законови изменения още се изчистват, а после пред медиите уточни, че текстовете ще бъдат изпратени на Европейската комисия на 15 януари 2022 г. (за какво се разбраха управляващите по отношение на съдебната реформа виж тук).

Както е известно, в плана е залегнало, при съмнение че главният прокурор е извършил престъпление, да се избира разследващ на случаен принцип (изискванията за него тепърва ще се уточняват). Той, ако е прокурор или следовател, след това ще става съдия. Основна промяна е въвеждане на възможност за временно отстраняване от длъжност на обвинител №1, докато тече разследването срещу него.

„Да кажа в прав текст – най-добрият начин на решаване на този проблем е изменение в Конституцията. Това е най-сигурният механизъм да решим този структурен проблем за нашата съдебна система“, каза Надежда Йорданова на депутатите.

От ДПС поставиха въпроса с конфликта Гешев-Рашков през последните месеци и го определиха като междуинституционална криза и междузвездна война.

„Принципната ми позиция е, че упражняването на правомощия нито е криза, нито е война между институциите. Все пак разделението на властите се опира на принципа, че власт власт възпира“, каза Йорданова.

И продължи: „Имаме един много голям проблем – изпълнението на решението на Европейския съд по правата на човека по делото „Колеви“. Комитетът на министрите на Съвета на Европа през декември констатира потресаващи неща за разследването за убийството на прокурора Николай Колев – през 2020 г. то отново е спряно. Бившият главен прокурор Никола Филчев е разпитан два пъти формално. А той е съветник на прокурора Гешев. Как ви изглежда тази ситуация?“.

„Мой дълг е да не си затварям очите, а да направя всичко в моите правомощия да се предприемат мерки за търсене на отговорност от главния прокурор. А Гешев би трябвало да освободи съдебната система от присъствието си“, заяви министърът на правосъдието пред правната комисия.

И всичко останало

Николина Ангелкова от ГЕРБ попита за предстоящата реформа на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) и за закриването на специализираните съдилища и прокуратури.

Йорданова потвърди намерението за разделяне на КПКОНПИ и възлагане на разследващи функции на едно от новосформираните звена, което ще се занимава с противодействието на корупцията. А за спецсъда каза, че е предвиден преходен период, в който да бъдат довършени всички висящи в съдебна фаза дела. Тя каза, че специализацията няма да бъде премахната, а ще бъде в рамките на окръжните прокуратури и съдилища, но се изчистват детайлите как да стане това.

Какво става с новия регистър на особените залози, който трябваше да заработи от 1 януари, попита Крум Зарков от БСП. И Надежда Йорданова призна, че това е един от най-сериозните проблеми, с които се е заела още от първия си ден като министър. Софтуерът е на етап задание, в Агенцията по вписванията не са назначени длъжностните лица по вписванията, те не са обучени, затова действието на регистъра ще бъде отложено с още година (повече за проблемите и свършеното по отношение на особените залози виж тук).

Андрей Михайлов от ИТН пък попита дали има „опасност от спиране на ЕИСС“ и връщане на старата система, най-вече по отношение на тази за разпределението на делата.

„Проблемите с ЕИСС са различни – някъде са необучени съдии и служители, другаде се дължат на немного добри функционалности, а някъде на лоша инфраструктура. Обсъжда се най-доброто решение – дали да спре временно ЕИСС, или въпреки проблемите да продължи работата при засилено сътрудничество с разработчика „Информационно обслужване“, каза министърът и допълни, че окончателното решение се чака до месец.

„Ясни са алтернативите и проблемите. Просто трябва за пореден път да се избере по-малкото зло“, заключи тя.

Последва питане от Атанас Славов от ДБ, от което стана ясно, че Йорданова ще работи по нова стратегия за продължаване на съдебната реформа. А Петър Петров от „Възраждане“ поиска да знае ще има ли нов Закон за адвокатурата. Йорданова отговори, че неслучайно по време на обсъждането на коалиционното споразумение разговорите по този въпрос са били много премерени и в него залегна само въвеждането на пряк избор на ръководните органи на адвокатурата, тъй като се очаква инициативата да дойде от самата независима гилдия.

Лидерът на ДБ Христо Иванов постави проблема за юридическо образование. „То отново ще бъде във фокуса на обществения дебат. Ще сформираме работна група, която да огледа отменената наредба за обучението по „Право“. Необходимо е осъвременяване както по отношение на учебното съдържание, така и на практическото обучение. Един от големите въпроси е дали формата на обучение да бъде само редовна, както се предвиждаше и ще се настоява за по-засилено присъствие на Правото на ЕС и на законодателството във връзка с правата на човека“, изложи идеите си министърът на правосъдието.

55
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Адвокат със сак
Адвокат със сак
07 януари 2022 15:18
Гост

Задочното обучение по Право е излишно, аз как съм си карал следването – има квартири, студентски стол, по принцип – излизат кадри – но – нивото дали е същото, аз имам колега – задочник -ми той не може да овладее аудиторията, не може да стане съдебен адвокат. Липсват му образователни познания, по някои въпроси се чуди. Но нека ги оставим на мира задочниците, може пък да нямат време да се явяват на лекции и упражнения. За Правото на ЕС – защо просто не променят законите, много по-просто е – да се премахнат отживели норми и да се синхронизира, вместо да… Покажи целия коментар »

гражданин
гражданин
07 януари 2022 22:03
Гост

Юрист /нпр. адвокат/ трябва да може да се става и с бакалавър /4 г./! А магистратура само за магистрати /нпр. съдия, прокурор, следовател/! Задочното не пречи, ако има еднакъв изпит и за двете!
В цивилизованите държави трябва да имаш друго образование степен бакалавър, за да учиш право! Т.е. да знаеш някаква материална сфера, по която ще решаваш съдбите на хората.
Аман от БГ глупотии…

Анонимен
Анонимен
06 януари 2022 23:15
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
06 януари 2022 18:05
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Come on!
Come on!
06 януари 2022 11:45
Гост

Време е да обяви и конкурс за ЧСИ! Има и достатъчно незаети места! И малко да им наруши комфорта и да даде шанс на почтени хора да се явят!

Конкурс за ПЧСИ
Конкурс за ПЧСИ
08 януари 2022 16:46
Гост

Под друга статия го пусни.

Анонимен
Анонимен
06 януари 2022 11:23
Гост

Напълно подкрепям констатацията, че секретарката на Ицко Иванов, която гордо се зове „министър“ е общо взето средняческо и посредствено ниво. Общи фрази. Стигне ли се до разговор в детайли и конкретика, лъсва цялата. Веднага бяга към общите приказки. Толкова си може

Анонимен
Анонимен
06 януари 2022 11:41
Гост

На фона на Барни Ръбъл всички останали изглеждат като професори.

Анонимен
Анонимен
06 януари 2022 11:20
Гост

Гоуем смех да чета как ролята на разследващите трябвло да се засили, а магистратите не разбирали какво им говорят разследващите, когато им давали информация, включително по балистика и методики на разследване. Тук наистина пишат неграмотници, които вероятно са платени тролове. Всеки, който е работил и работи тази работа (прокурорска и съдийска) знае чудесно, че разследващите, които стават за нещо са около 5 процента. При останалите 95 нивото е потресаващо. Нито знаят какво е балистика, нито могат да обелят две думи за методика на разследване. Повечето са напълно неграмотни, не знаят основите на наказателното право, не са в състояние сами да… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
06 януари 2022 10:54
Гост

Надежда Йорданова се държи за едни и същи словесни конструкции като трол за спуснатите му опорки. Ако я накараш да влезе в сериозен професионален дебат губи почва и отново бяга към наизустеното, като: ,,Имаме голям проблем с неизпълнението на решението НС ЕСПЧ по делото Колеви…’’ еми ако знаеш кой е убиеца стани свидетел като Бойко Рашков и кажи. Какво ли? – Ти си знаеш.

Анонимен
Анонимен
06 януари 2022 11:44
Гост

Друго си е Барни Ръбъл да се ухили и да започне да обяснява за правния статут на белия хакер

умерен/уморен/ песимист
умерен/уморен/ песимист
06 януари 2022 9:33
Гост

Такова животно, като специализация в общото, го нема нигде. Поредната простотия готвят. Никой не желае да поеме отговорност. Или остават специализираните структури, или ги закриват изцяло. Всичко друго е единствено бял прах в очите- на Митьо,де,или на Ицо, или на Надка.Все тая. Не е важно прахът да е бял, важно е хайвера да е черен. А иначе, като Ви трябва промяна в КРБ ,дайте ВНС, ако Ви стиска,защото първо ще се разпусне НС, а после ,то може да работи и на сесии, на обществени начала, както това може да прави и ВСС. Така от сесия до сесия ще има достатъчно… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
05 януари 2022 21:38
Гост

ОТНОСНО реформата в разследването: 1. СПЕШНО повишаване ролята, функциите и статута на разследващия полицай. Изваждането на разследващите полицаи от МВР и отделянето им като независим разследващ орган, например в Агенция по разследване. Разследващият полицай трябва да има право да разследва престъпления, извършени от магистрати-съдии, прокурори и следователи. Съответно следователи да разследват разследващи полицаи. Това е в известна степен независимост, въпреки, че пак прокурора осъществява надзор. А не както е в момента следователи да разследват следователи, прокурории и съдии, които на практика са „едно семейство“, наречено съдебна власт. „Брата разследва сестрата..“ Така може да се реши и проблема кой да разследва… Покажи целия коментар »

за провеждане на периодични изпити в прокуратурата
за провеждане на периодични изпити в прокуратурата
06 януари 2022 8:14
Гост

Добавете периодични атестационни изпити за инсталирани в прокуратурата и МВР. Като се има предвид подлостта от конкурсите за назначаване-доказано през 2006 и през 2015г казусите бяха продадени, вероятността това освен тези два пъти да е ставала многократно съществува. И затова трябва в прокуратурата да има периодични изпити, и то по цялото право. Защото некомпетентността е потресаваща! Незнанието е норма-ама два закона трябва да познават, и това е проблем. Мерзостта при инсталиране в прокуратурата -доказана на два пъти, а престъпните схеми масови(справка-осемте джуджета-и подкупа посочен, и имуществото-отнето, и златото на човека-откраднато, и нищо, ама нищо не се случва две години-и то… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
06 януари 2022 11:11
Гост

Колега, аз съм ходил на конкурси за магистрати, да ви кажа на устната част не съм видял колега, който да не е подготвен на много високо ниво, вие ходил ли сте? Ако не сте няма как да знаете какво е нивото, основно критиците на това, че магистратите са некомпетентни са политически партии, на които юристите им не са стъпвали на конкурс, в крайна сметка правосъдието не е от днес за утре и не е само да се прави с цел ПР. Има много кадърни следователи, прокурори и съдии. А за тези казуси, които сте споменали, много ми е интересно вие,… Покажи целия коментар »

Дамаджана
Дамаджана
06 януари 2022 22:08
Гост

Ти дознателче ли си?
Мачкат ли те много прокурорите и следователите?
Мачка ли те шефа на РПУ-то,където опъваш каиша?!
Е,да,може да е завършил примерно НСА,но разбира правото повече от теб.
Освен това всеки ден в милицията ти шокат канчето,нали така?!
Създали ли са ти комплекси за малоценност?
Явно да!!
Хайде първо се изчисти от комплексите си,прочети една книжка,на нея с големи букви пише Наказателно-процесуален кодекс,и още една,на която пише Конституция на Република България.
И после си вземи държавните изпити,и тогава вече можеш да ръсиш акъли тук.
Капиш?!

Заки
Заки
05 януари 2022 21:02
Гост

Възможно най скоро Единната информационна система на съдилищата трябва да бъде спряна.

Сотир
Сотир
05 януари 2022 21:03
Гост

Бъгава система, която може да бъде манипулирана отвсякъде.

Лгбти
Лгбти
05 януари 2022 22:10
Гост

Този Михайлов ИТН голям депеsаr излезе. Повтаряше екзалтирано днес опорките на депесeе, че случайното разпределение в АСУД било манипулиранo, че било доказано🤯 Жалко, че в тази т.нар правна комисия никой включително и министърката не опонира на тази опашата лъжа.

Токи
Токи
06 януари 2022 8:15
Гост

Възможно най-скоро Крим трябва да бъде върнат на Украйна!

да спре по-голямото зло с махането на ЕИСС
да спре по-голямото зло с махането на ЕИСС
06 януари 2022 13:47
Гост

ЕИСС не подлежи на оправяне, защото изначално е сбъркана и не е за работа на съдилищата, а за събиране статистика на прокурорите. С ЕИСС съдилищата не отидоха напред в бъдещето, а се върнаха десетки години назад в развитието си, защото с тази система не могат да ползват елементарни данни и информация по собствените си дела, да не говорим за практика на по-горна инстанция, която въобще не се вижда ако и докато дело не отиде до горна инстанция и не се върне от там. Това е пълен абсурд!!! С предходната програма имаше и електронен достъп до делата и за съдиите и… Покажи целия коментар »

Научи се
Научи се
07 януари 2022 11:57
Гост

И всъщност е и пълна с правописни грешки ЕИСС.

Учен
Учен
05 януари 2022 20:54
Гост

И…спешни промени в конспекта по „Наказателноправни науки“ към изпитите за -държавен изпит, младши магистрати, адвокати. Трябва да се въведе в него и въпроси по Криминалистика. Много важна наказателноправна дисциплина, която изучава методите и тактиката на разследването на престъпления, без нея не може! Особено тези, които ще стават разследващи полицаи, следователи, прокурори, наказателни съдии – задължително трябва да я владеят Криминалистиката!

Балабанов
Балабанов
05 януари 2022 21:04
Гост

Много правилно. Има съдии, дори и прокурори, които не знаят какво им говорят, когато започнат разследващите органи да им дават информация за следи, доказателствени методи, балистика. А това е пропуск, щото криминалистиката е досъдебното производство, а там прокурорът се счита, че трябва да е най-запознат с нещата, стриктен и с висока криминалистическа подготовка. Да видим дали Гешев я има, ще бъде много интересно

адвокат от САК
адвокат от САК
05 януари 2022 19:00
Гост

До “Психодиспансер САК
05 януари 2022 18:55“ Ааа- левашки, ти ли си бе, левичарско го1ведо с адвокатски статут- ти ли претендираш, че разбираш нещо от психиатрия, м;0 Хахахахаха;0

Шизо
Шизо
05 януари 2022 20:58
Гост

Почна се хахаха

Тити
Тити
05 януари 2022 21:05
Гост

Време им беше.

адвокат от САК
адвокат от САК
05 януари 2022 18:31
Гост

До “Колега 05 януари 2022 18:20“ Субективното Ви лично възприятие на моите коментари не ме засяга= то е въпрос на вашият личен интелект и правни знания. Интересно ми е само едно- разбирате ли смисъла и значението на юридическата терминология, употреба в коментарите ми, или тя е за вас “препъни камък“ и това ви дразни, както ви дразни и фактът, че наричам политическата каста в България “ паразитна“;0

Анонимен
Анонимен
05 януари 2022 18:43
Гост

Вие сте пълен психопат! Явно другите са прави като са го написали!

адвокат от САК
адвокат от САК
05 януари 2022 18:48
Гост

До “Анонимен 05 януари 2022 18:43“ Ах, нима;0 Психопатия ли е фактът, че коментаторите тук масово не са правоспособни юристи, но се представяте за такива, а по същество сте платени политически тролове и когато ви се пише с юридическа специализирана терминология в специализиран юридически сайт, бързате да обявите автора на такъв коментар в психопатия, защото, видите ли, вие не разбирате смисъла и съдържанието на употребената юридическа терминология, а това разбива легендата ви, че сте юристи и не сте платени политически тролове- неюристи;D

Психодиспансер САК
Психодиспансер САК
05 януари 2022 18:55
Гост

Нееее, в никакъв случай не сте психопат, напълно сте си нормален, то отдалече си личи! Психопати са всички платени политически тролове, които не стига, че не са правоспособни юристи и ви противоречат, ами и се подиграват на психическото ви състояние, което е напълно, ама напълно нормално, направо цветущо бих казал!

Хахаха
Хахаха
05 януари 2022 20:34
Гост

Добър вечер … защо се връзвате на тролове …
Каквото им кажат това тролят.
Показателно е, че при спор нямат аргументи, а жалби, клетви, обиди и заклинания.
Наздраве и си четете, пускате си мнението и отговаряте само на читаво (аргументирано) мнение, може и противопорожно на Вашето.

Убий трола с пренебрежение!

адвокат от САК
адвокат от САК
05 януари 2022 18:11
Гост

Впрочем, научете ги първо и най-вече на основните аксиоми на партийната номенклатура, защото на политиците не им трябват нормални граждани, а силно политизирани граждани, които изобщо да не се замислят над поведението си, а в името на някаква имагинерна “политическа идея“, финансово внушена им от партията им, да нарушават умишлено, открито и постоянно основните закони и конституцията на България и това да се приема за правомерно поведение и да минава като “законосъобразно упражняване на човешките права и свободи на гражданите“….Научете ги, че всеки политически симпатизант е гражданин с повече граждански права от останалите- какво тук значи някакъв си чл.6 ал.2… Покажи целия коментар »

Колега
Колега
05 януари 2022 18:20
Гост

Колега, нямам против да изразявате мнението си, но няма да е лошо да го правите някак по-стегнато и смислено. Прави ми впечатление, че пишете изключително разпокъсано и прехвърчате от тема на тема, което не ми се струва много нормално за колега.

адвокат от САК
адвокат от САК
05 януари 2022 18:27
Гост

А, дааа- забравих, че трябва да започнете обучението им с “НЕоборимата“ презумпция, че политическата отговорност е правно “НЕЩО“ с висша юридическа сила и с примат над конститцията ни, че тя включва в себе си трите вида юридическа отговорност- гражданска, административна и наказателна; че тя е светая светих на всичко и че е добре това да се внушава на всички граждани, затова посочването й автоматично означава, че на политиците от провалилата се партия автоматично трябва да им се проведе бързо производство и да бъдат наказани едновременно, но поотделно, за всяка от трите вида юридическа отговорност- гражданска, административна и наказателна;D Да видим… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
05 януари 2022 18:44
Гост

Явно имате навика сама да си говорите.

Мики
Мики
05 януари 2022 21:07
Гост

Лошото е и ако започне да си отговаря.

Lex specialis derogat generali
Lex specialis derogat generali
05 януари 2022 17:48
Гост

Дано политиките по промяна на юридическото образование не останат в небитието. Има нужда от скорострелна промяна. Ненужните (вече) буквари трябва да отстъпят на едно качествено, залегнало повече на практиката обучение.

адвокат от САК
адвокат от САК
05 януари 2022 17:57
Гост

Кое е ненужно в юридическото образование- че човешките права и свободи са лични и предимно ИНДИВИДУАЛНИ права; че никой не може да черпи права от неправомерното си поведение, ли….Защото, ако считате това за неправилно обучение, значи целта ви е възпроизводство на една паразитна каста бг. граждани, които се самосчитат за граждани с повече права, отколкото имат останалите бг. граждани и точно те под булото на “политически протест“, имат правото законно да нарушават всички бг. закони, просто защото така й изнася на политическата партия, която им плаща за участие в “протеста“….

Анонимен
Анонимен
05 януари 2022 17:38
Гост

Доста адекватни въпроси, нито един конкретен отговор. „Специализация“ в рамките на местни съдилища означава само и единствено още по-засилен и тесен контрол върху работата на по-малък брой магистрати. Което означава – още по-зависимо „специализирано“ правосъдие.

адвокат от САК
адвокат от САК
05 януари 2022 17:38
Гост

„…и ще се настоява за по-засилено присъствие на Правото на ЕС и на законодателството във връзка с правата на човека“…““ Ами хайде- започвайте да преподавате на студентите от всички български юф, че българските граждани имаме само права, на никое от предоставените права не съответства поемането на насрещно конституционно задължение; учете ги, че човешките права и свободи са 100 процента само и единствено колективни права; че те не са индивидуални субективни права; че трябва да се суспендира правоприлагането на чл.57 и чл.58 от КРБ с мотива, че са в противоречие с горният квазиправен “конструкт“ и че всеки, на когото му хрумне,… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
05 януари 2022 17:35
Гост

Обучението на кадри е определено голям проблем. Много компютърно неграмотни хора има в системата и не само в нея. В много общини и министерства.

Temelko
Temelko
05 януари 2022 17:35
Гост

ЕИСС трябва да се спре незабавно, докато не се обучат кадри и не се оправи самата тя.

Анонимен
Анонимен
05 януари 2022 18:01
Гост

Ако за 1,5 год не успяха да се обучат, значи сме изправени или пред базова тъпота или пред умишлен бойкот – както на цялото ел. управление, с цел да не се окажат излишни многото служители.
Доскоро във ВКС имаше съдии, които пишеха на пишещи машини, а компютрите им стояха на бюрото, покрити с найлони. Ако такива чакаме да се обучат, никога няма да дочакаме. Направо да се връщаме в пещерите.

АСУД
АСУД
05 януари 2022 20:16
Гост

Умишлено лъжете или сте на хранилката на Информационно обслужване?

Сашо
Сашо
05 януари 2022 21:13
Гост

Какви кадри при това недоразумение, наречено система.

Анонимен
Анонимен
05 януари 2022 17:34
Гост

Желая успех на правосъднаа министърка. Вярвам, че ще направи промяната, която е нужна.

Benaglevska
Benaglevska
05 януари 2022 17:34
Гост

Много ми допада, че ГЕРБ вече не управлява. Съжалявам, че майка ми и леля ми не успяха да доживеят да видят падението на Борисов и приближените им нещастници!

хnn
хnn
06 януари 2022 11:02
Гост

Да, и д-р Тони Филипов също. Съжалявам, че почина и не може да се наслеждаваме на коментарите му.

Лепеновски
Лепеновски
05 януари 2022 17:33
Гост

Най-добрия вариант за справяне с Гешев е да се ликвидира този върпос чрез промяна на Конституцията. Но това няма да е лесно. А иначе само така той и лакейте му и ГЕРБ няма да имат основания да пискат. Те пак ще пищят за какво ли не, че промяната на Конституцията едва ли не сама по себе си е престъпление, но какво ни пука – знаем, че това ще са лъжи!

Сен Жак
Сен Жак
05 януари 2022 17:32
Гост

Ще види зор с Гешев.

Анонимен
Анонимен
05 януари 2022 17:29
Гост

Е да, най-добре ще е да се промени Конституцията. Но как това ще стане? Това не трябва ли да се случи чрез Велико народно събрание?

Абагард
Абагард
05 януари 2022 17:29
Гост

Мисля, че е доста добър и точен човек за позицията Министър на правосъдието.

Haralampi
Haralampi
05 януари 2022 17:28
Гост

Към момента по-скоро ЕИСС е добра идея, но не и добра за работа и фактически реализацията и е лоша.

Анонимен
Анонимен
05 януари 2022 17:28
Гост

Въпреки всички проблеми вярвам, че ЕИСС трябва да продължи да работи