Още двама души са спечелили места за нотариуси седмица след като Министерството на правосъдието обяви крайното класиране. Това става ясно от допълнителен протокол, публикуван от ведомството.

С него класирането е допълнено с двама юристи, които ще станат нотариуси в Карнобат и Чирпан. Причината е, че те имат равен бал с тези, които министерството първоначално обяви, че ще заемат вакантните места в двата града.

На 21 декември от МП съобщиха, че единственото свободно място за нотариус в Чирпан е спечелено от Иванка Георгиева с бал 4,3. Оказва се обаче, че същата оценка е получила и Мария Джатова и сега с допълване на протокола тя също е класирана. И за двете Чирпан е първо желание.

В Карнобат, където също беше обявена една вакантна позиция, министерството отначало съобщи, че тя е заета от Димана Митева. Тя е с общ бал от писмения и устния изпит 4,5. Същият е обаче е и на Сталиан Дичев, става ясно от допълнителния протокол. И двамата са посочили Карнобат като второ желание.

Двата града не са единствените, в които заради равен бал, ще се наложи министърът на правосъдието Цецка Цачева да разкрие допълнителни места за нотариуси. Както „Лекс“ писа, това ще стане и в Асеновград, Нова Загора и Панагюрище.

Така след конкурса са класирани общо 74 души. Той беше за 75 свободни позиции за нотариуси в 57 града. Не всички те обаче ще бъдат заети. Заради слаби резултати, няма да има нови нотариуси във Велики Преслав, Котел, Крумовград, Омуртаг и Харманли, а в Ивайловград е запълнено само едно от двете вакантни места.

Предстои министър Цачева да издаде заповедите за назначаване на класираните. Те подлежат на обжалване, а след промените в Административнопроцесуалния кодекс, които влизат в сила от догодина, компетентен да се произнесе по жалбите вече е Административен съд София-област.

6
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
01 май 2024 10:44
Гост

­­Г­о­­­р­­­е­­щ­­­и­­ ­м­­о­­­м­и­­­ч­­­е­­т­­а­­­ ­в­­и­­­ ­­о­ч­­а­­к­в­­а­­­т ­-­­-­-> https://nu21.fun/girl?19827

Пешо
Пешо
31 декември 2018 10:23
Гост

Този път наистина имаше доста слаби резултати.

Петко
Петко
31 декември 2018 10:27
Гост

Което значи, че са реални. И не е изтекла предварително информация за писмения изпит.

Анонимен
Анонимен
31 декември 2018 10:20
Гост

Справедливо е да назначат още двама колеги при равен резултат. Въпреки, че в Карнобат и Чирпан няма нужда от повече нотариуси.

Пешо
Пешо
31 декември 2018 13:50
Гост

Или ще умрат от глад, или ще се разберат да си поделят градчетата, или ще се конкурират мръсно.

Пипи
Пипи
31 декември 2018 15:14
Гост

От лакомия за едно провинциално място. Трябваше да теглят жребий в присъствието на нотариус.