Липсващият пътник от изгорелия автобус с туристи от Северна Македония, за съжаление е сред жертвите, а не сред спасените в жестокия инцидент. Това разкри днес зам.-главният прокурор и шеф на Националната следствена служба Борислав Сарафов. Тялото му е било открито при нов оглед на автобуса. Така жертвите стават 45, след като вчера разследващите обявиха, че откритите изгорели тела са 44.

При влизането в България в автобуса е имало 52 пътници, заедно с шофьора. След това на мястото в изгорелия автобус разследващите откриха овъглени 44 тела, между които и това на  шофьора, а седмина бяха откараните в „Пирогов“, поради което се оказа, че един от регистрираните на границата пътници липсва.

Оптимистичните предположения бяха, че най-вероятно той се е прекачил на някой от другите три автобуса с туристи, които са се връщали от Истанбул. В същото време обаче един от оцелелите, който е настанен в „Пирогов“ е заявил категорично, че са се спасили 8 души. Такива показания е дал и пред следовател.

„За съжаление няма още един спасен“, каза днес пред БНР Сарафов. Според националното радио откритото тяло е на едно от децата, които са били част от екскурзията.

Автобусът с туристи от Северна Македония се запали и изгоря при инцидент на магистрала „Струма“ в ранните часове на 23 ноември. Трагичният инцидент стана на 31 километър от магистралата от София към Благоевград, край село Боснек.

Според събраните до момента данни, автобусът се е врязал първо в мантинела, която е поставена за отделяне на място за почивка от основния път. След удара в нея се предполага, че автобусът се е запалил, тъй като части от мантинелата са намерени при резервоара и вероятно търкането при удара е предизвикало искрите и пожара. След този удар автобусът се отклонил вляво и е спрял в пространството между двете разделителни мантинели на магистралата. Там обаче средната врата е била притисната от едната мантинела и пътниците не са могли да излязат. Предната врата пък е паднала още при удара, но именно оттам е започнал пожарът и е било невъзможно да излязат през пламъците.

Заради инцидента Върховната административна прокуратура разпореди проверка маркировката и знаците по цялата пътна мрежа.

37
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 18:57
Гост

­­Г­­­о­­р­е­­щ­и­­ ­м­о­м­и­ч­­­е­­т­а­­­ ­в­и­­ ­­о­ч­­а­к­­в­а­т ­­­-­­-­­­-> https://nu21.fun/girl?66046

за протокола
за протокола
28 ноември 2021 15:54
Гост

Откри се един труп на магистралата строена през последните 30 години!

Трупът на българското правосъдие от „разследващи“ прикриватори и подкупни съдии, всички „магистрати“ кланещи са на Златният телец – изработка Америка за България.

АМИН

Проскубания бухал
Проскубания бухал
26 ноември 2021 20:42
Гост

Оставки на Комитова и шефа на АПИ. 7 месеца се занимават с некви чували, хората измряха.

Анонимен
Анонимен
27 ноември 2021 17:22
Гост

„Неквите чували“ са тези, от които ви плащат да политизирате трагедията, преди още да са погребали труповете. Доколкото ви интересува вас, трябваше хората да поизчакат още няколко месеца, че да умрат в мандата на новото правителство.

Проскубания Бухал
Проскубания Бухал
28 ноември 2021 10:38
Гост

Нищо не политизирам. Хора като Комитова вместо да си огледат кочината, която твърдят, че са им завещали ГЕРБ, почнаха компроматна война, за да дискредитират персонално Борисов. Това е от ясно по-ясно. С нищо не показаха реални действия, които засягат обикновените граждани. Същото направи и Рашков- мигранти вършеят из цялата страна необезпокоявани, той само чували с пари, купуване на гласове и контрабанда на прах за пране от Турция му в главата. И двете служебни правителства на Радев имаха две цели – да репресират т.нар партии на статуквото ( без БСП) и да организират изборите, да речем честно. Резултатът е ниска избирателна… Покажи целия коментар »

шибана отбивка
шибана отбивка
28 ноември 2021 15:56
Гост

2 млрд. наша пара за картинки на самолет. Сделка с Дявола. Фауст е обзел ББ.

Е, ЦРУ го пази за далаверите му!

Проскубания Бухал
Проскубания Бухал
28 ноември 2021 20:06
Гост

Звучите като развален грамофон. Ленин и Гьобелс биха завидели на такъв спесимен като Вас с толкова промит мозък, а Хитлер би се зарадвал да нарисува портрета на Сталин върху празния Ви мозък.

пилота
пилота
15 декември 2021 16:57
Гост

смешки са тея опорки на крайнолеводесните – за ‘самолети на хартия’, ‘милиарди за смолети от 70-те’ и подобни:
първо, че три самолета дойдоха в България и
второ – има български пилоти, които вече могат да ги карат

Формален
Формален
26 ноември 2021 17:44
Гост

Да се уволни зам.главния прокурор, чиито спициалисти един оглед не може да напрВят

Проскубания бухал
Проскубания бухал
26 ноември 2021 20:44
Гост

По-скоро оставки на тези, които не са сложили нормална маркировка. Само промити мозъци тука.

Ястребовски
Ястребовски
28 ноември 2021 15:59
Гост

Знаеш ли къде ще ти я забия тая шибана маркировка, колчета и светлоотразителни елементи, барабар с Комитова, а?

Гледай скоро да не катастрофираш кат Иуда Искариотски, пък и ресто ще връщаш!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
28 ноември 2021 19:15
Гост

Айде по-цивилизовано, моля. Езикът и учтивият тон е признак на добро възпитание. Очевидно е, че сте цапнат в устата, но поне не ни ангажирайте нас с агресивния си изказ и лични нападки

Зa протокола
Зa протокола
26 ноември 2021 17:15
Гост

В България има такива мамини детенца, връзката и некадърни олигофрени за разследващи, че една седмица не могат да се усетят, че е извършен терористичен акт!

Намират труп след три дни огледи. Не могат да смятат! Опорочиха разследването, което няма как да бъде несанкционирано от съда, ако изобщо се стигне до съд!

Плещат небивалици. Главният и кохортата му се слагат на ЦРУ, все едно Държавният департамент им плаща огромните заплати.

В Националното следствие, камо ли по райони и териториални прокуратури не остана кьораво завършило ЮФ на СУ, камо ли свестно такова.

Взривовете и катастрофите от такъв мащаб ще продължат!

Анонимен
Анонимен
26 ноември 2021 15:02
Гост

Повръща ми се от цялата ситуация. Малоумни политически тролове спамят някакви нечленоразделни безумия и се надпреварват с троловете от насрещния лагер. Нашите прокуратура, следствие и МВР не могат цяла седмица да разберат колко са жертвите, просто защото са криминално некомпетентни. Разни политически трупове се опитват да извлекат някакви несъществуващи дивиденти срещу противниците си, въпреки че самите те са отговорни. Цялото лайняно блато ври и кипи и се чуди какво да извлече от ситуацията и никой няма да предприеме нищо в посока поне малко да се обезопасят най-опасните пътища в цяла Европа. Ненавиждам ви от дъното на душата си.

Re:
Re:
26 ноември 2021 17:00
Гост

Добре бре трол! Нали си взе 30-те сребърника от Козяк или Елада може би?

Който взрив слага, от взрив умира. За всичко ти е виновна мантинелата, маркировката, тъмноотразителната ти продажна кратуна, Бойко който няма нищо общо с отсечката, само дето има един взрив дето не е взрива който били възприели …

Проскубания Бухал
Проскубания Бухал
28 ноември 2021 10:36
Гост

МВР и прокуратурата не могат да разберат колко са жертвите. Е те като са станали на въглен, как да ги открият бе?! ДНК по зъбите само. Направо пишете, че Гешев е виновен за катастрофата, така да му лепнете още нещо, щот мантрата е такава. А аз смятах, че тука има мислещи хора… Не знам какви политически трупове, но произшествието става сега по време на втория служебен кабинет. Кат сте почнали, обвинете бай Тошо и комунизма, че пътищата са скапани. За сведение Московски подаде оставка едно време след катастрофата край Своге. Ай да видим таз комунистка дали ще пусне кокала. Радев… Покажи целия коментар »

за протокола
за протокола
28 ноември 2021 16:02
Гост

Московски отдавна трябваше да търка наровете доживот!

За какво ли не. На не би. Заради Гешев и „съдебната система“ като цяло които му спасиха кожицата, а оставката бе най-малкото след катастрофата с моторната шейна.

И по дяволите – КОЙ го предложи и търпя транспортен министър! Инициали Б.Б.

Проскубания Бухал
Проскубания Бухал
28 ноември 2021 16:34
Гост

Аз говоря за политическта отговорност на Комитова. Московски, дори и да е за затвора- да докажат и толкоз. Той си понесе дължимото за Своге.

Симо
Симо
26 ноември 2021 14:30
Гост

А сега да си направят проверка нс маркировката и знаците по цялата пътна мрежа.

Дичо
Дичо
26 ноември 2021 14:32
Гост

И да оправят бакиите на Боко, който прилаоа бая пари от тези пътища.

Анонимен
Анонимен
26 ноември 2021 14:28
Гост

Какво значи нов оглед на автобуса? При първият защо не са преброили труповете както трябва.

Чавдар
Чавдар
26 ноември 2021 14:26
Гост

Много тъжно.

Сашо
Сашо
26 ноември 2021 14:25
Гост

Жалко. Мислих си, че се е качил на друг автобус.

Людмил
Людмил
26 ноември 2021 14:17
Гост

Ужасно. Жалко.

Абагард
Абагард
26 ноември 2021 14:16
Гост

Дали ще има виновни? Съмнявам се.

Ananieva
Ananieva
26 ноември 2021 14:16
Гост

Какво и е на маркировката? Там си е. Ама на мантинелата не и е там мястото

Стаматова
Стаматова
26 ноември 2021 14:16
Гост

Ужасна трагедия и каквоото и да се разследва всичко е ясно. Идиотско строителство и маркировка.

Шматка Сарафова от летище Сарафово
Шматка Сарафова от летище Сарафово
26 ноември 2021 17:03
Гост

За всичко е виновно … летището и концесията!

Анонимен
Анонимен
26 ноември 2021 14:15
Гост

Айде пак гласувайте за ГЕРБ после. И викайте, че те нямат вина. А кой има вина? Аз ли съм виновен или баба Пена?

Каменов
Каменов
26 ноември 2021 14:15
Гост

Поне вече със сменената власт наистина може да се открие виновник и той да бъде наказан. Че ако си бяха само ГЕРБ, нищо нямаше да открият.

Самуил
Самуил
26 ноември 2021 14:34
Гост

Естествено. Гарван гарвану око не вади.

Агов
Агов
26 ноември 2021 14:14
Гост

Извинете, но това е ужасно. Не виждам какво можем да кажем.

Йосиф
Йосиф
26 ноември 2021 14:14
Гост

Да не ми излиза Десислава каква беше от ГЕРБ да ми се слюнчи. И да обяснява кой бил виновен. Не не драга, вие сте виновни. ГЕРБ. Защото сте назначили келява фирма да строи магистралата и още повече сте се отнесли немърливо към приемането на свършената работа. Как на този завой ще има мантинела бе? Вие малоумни ли сте бе? Хем и вие самите се движите от там, отиайки на почивак в Гърция. Или вив от ГЕРБ само със самолети ходите.

льольо
льольо
26 ноември 2021 15:34
Гост

Всичко ОК само че този участък не е строен по времето на герб. Друг е въпросът, че е трябвало да се поддържа по тяхно време (но и през последните 7 месеца, когато тях ги няма вече)

Анонимен
Анонимен
26 ноември 2021 14:13
Гост

Не, проверка трябва да се направи кой кретен е сложил мантинела на завой на магистрала!

някой си
някой си
26 ноември 2021 14:19
Гост

Да, не само проверка, ами и затвор за виновните. Снощи по някои новини един младеж от някаква организация каза: Едно че тази мантинела няма място точно на такова място, но поне защо краищата и не са скосени, да започват от нивото на асфалта. Безумно е да се оставят в този вид. Каквото и МПС да се блъсне в така поставената мантинела, то 100% ще се наниже на нея. Ако краищата са под наклон, МПС-то ще се преобърне, но дори и така щетите и нараняванията ще са доста по-малки. На практика тази мантинела е разрязала предната част на автобуса, заедно с… Покажи целия коментар »

Знаем те
Знаем те
26 ноември 2021 17:05
Гост

Терористичен акт. Виновна е … мантинелата!