Специализираният наказателен съд отложи днес делото за подкуп срещу отстранената кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, защото материалите по него са в апелативния спецсъд, който пък трябва да реши дали тя ще остане под „домашен арест“, или ще бъде върната зад решетките.

Днес съдия Иво Хинов отложи процеса за 21 януари, а на 11 януари ще бъдат изслушани само изготвените доказателства от специални разузнавателни средства.

По този повод подсъдимата с Иванчева нейна заместничка Биляна Петрова каза, че в документираните записи на нейни разговори имало разминаване. За пример тя даде свои реплики по повод намерението на един клас деца да се преместят със своята учителка. Думите на Петрова били „Не искам децата да ходят в центъра“, а на свалените разговори било написано „Не искам 10%“.

Иванчева, Петрова и подсъдимият като посредник в корупционната схема Петко Дюлгеров, бяха арестувани на 17 април миналата година и обвинени, че са поискали и получили подкуп от бизнесмена Александър Ваклин. Няколко пъти след това съдия Хинов променяше мерките им за неотклонение в „домашен арест“, но апелативните съдии отменяха определенията му.

В края на декември той отново им наложи по-леки мерки и те се прибраха в домовете си за празниците, а апелативният спецсъд още не се е произнесъл окончателно след протеста на прокуратурата.

„Надявам се да останем под домашен арест. Тази мярка ни устройва, въпреки че може и да е по-лека – подписка или парична гаранция“, каза днес Иванчева.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Гражданин
Гражданин
08 януари 2019 16:15
Гост

Абе кой ще посмее да ги върне в ареста? То ще е едно пищене, едни жалби, телевизори и сие – въобще цирка отново, цирка, който заглушава всякакви СРС-та.

Бонд
Бонд
08 януари 2019 12:36
Гост

Интересно, какво ще излезе след прегледа на СРС-тата… Нищо чудно да има възможност да се фалшифицират.

Вальо
Вальо
08 януари 2019 12:35
Гост

Иванчева вече става меко казано нахална с претенциите си. Не стига, че я пуснаха от ареста.

Гошо
Гошо
08 януари 2019 13:08
Гост

А дали преди това не я натопиха, защото пречеше? Как се компенсират нерви и съсипано здраве?