Около 30-40% от авансово платените между 50 и 80 млн. лева за строителството на лотовете на магистрала „Хемус“ са се връщали в ГЕРБ. Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, след близо двучасов разпит в прокуратурата по делото за пране на 53 млн. лева от парите за строежа на Лот 5 на „Хемус“.

От средствата, отделени за строителството на отделни лотове за магистрала „Хемус“, не всички са отивали за самото строителство. 50-60-80 млн. лева, толкова, колкото авансово са превеждани на някои фирми, представили се като строители на магистрали, са отделяни 30-40%, които са се насочвали към една политическа партия и това е ГЕРБ. Потвърдих го пред прокуратурата, потвърждавам го и пред вас“, заяви Рашков пред медиите на излиза от разпита в Софийската градска прокуратура (СГП).

Рашков обясни, че не е споменавал имена пред прокуратурата, а е обърнал внимание „на колегата“, че е тяхна задача да докажа, че парите окончателно са били получени от ГЕРБ. „Но за мен няма никакво съмнение, че това е пътят на парите. Органите на досъдебното производство са тези, които трябва да докажат докрай какво се е случило“, посочи министърът на вътрешните работи.

Той изтъкна, че събитията, за които говори, не са започнали през 2020 г., а са от началото на 2018 г. И добави, че прокуратурата работи само по схемата за изграждането на Лот 5 на магистрала „Хемус“, но не обръща внимание на всички други материали, които е изпратило МВР, което от началото на декември чака отговор по тях. Заради това Рашков заяви, че не вижда смисъл от работата, която е била свършена. Той напомни, че когато е започнала реализацията на МВР по схемата за източване на парите за Лот 5, са били задържани 10 души, имало е достатъчно материали, на които „сериозно гледаща прокуратура“, е щяла да обърне внимание и да предприеме действия. „Но избягаха, че нямало доказателства. Те не бяха ги прочели дори“, заяви Рашков.

И добави: „Казах на прокурора, че нямам доверие в прокуратурата. Цялата информация ще отиде към Бойко Борисов, а Борисов нищо чудно да стане обект на интерес от страна на самата прокуратура“.

Рашков беше призован като свидетел по делото „Хемус“, заради негово изказване от 23 декември. Тогава пред БНР той заяви: „За мен не е тайна къде са отишли тези пари. Внимателно и с интерес наблюдавам реакциите на някои хора, които живо се интересуват, едва ли не очакват  по ефира да кажа докъде сме стигнали, да предприемат едни действия, вероятно едни куфари и да заминат – я за Дубай, или някъде другаде“.

На специална пресконференция от прокуратурата обявиха, че тъй като от МВР не предоставят информация за трансфера и местонахождението на изтеглените в чували над 53 млн. лева от парите за строежа на магистрала „Хемус“, затова ще призоват Рашков на разпит като свидетел (виж тук).

От прокуратурата днес съобщиха, че Рашков е поискал да бъде направен видео- и звукозапис на разпита. От държавното обвинение уточняват, че вътрешният министър „не посочи никаква конкретика, включително не посочи конкретни лица и места, на които евентуално да са предавани и/или укривани парични средства, предмет на разследване по делото“.

И думите си пред БНР Рашков определил като „политически“ и заявил, че „не могат да бъдат други“, разказват още от прокуратурата.

Вече месец случаят „Хемус“ е повод за конфликт между МВР и прокуратурата. Както е известно по делото за пране на 53 млн. лв. единствен обвиняем до момента е Борислав Колев.

Според известните до момента доказателства мъжът е участвал в създаването на мрежа от фирми, като набирал и мотивирал хора да станат фиктивни техни управители. След това по сметките на тези дружества били превеждани милионите за „Хемус“. Накрая Колев лично придружавал фиктивните управители до банков клон, откъдето те теглили парите и му ги предавали. От 18 юни 2020 г. до 8 септември 2021 г. били направени 52 тегления, като Колев е получил 53 060 861,00 лева (виж повече за схемата тук).

В началото на декември от прокуратурата оповестиха, че директорът на ГДБОП Калин Стоянов е искал от наблюдаващите прокурори да променят в по-леко обвинението на Колев, за да се съгласи той да издаде хората, които са над него в схемата за източване на милионите от „Хемус“. Наблюдаващата прокурорка е отишла в ГДБОП, защото била уведомена, че Колев ще дава обяснения. Той обаче казал, че не знае защо е там, а адвокатът му Христо Ботев обяснил, че има уверение от прокуратурата за облекчаване на положението на клиента му срещу обяснения. Прокурорката отговорила, че това няма как да стане и в резултат на реакцията ѝ шефът на ГДБОП ѝ казал, че така слага край на разследването (още по темата тук и тук).

Затова прокуратурата започна разследване за оказан натиск над прокурори, докато в МВР беше образувана преписка за отказ от изпълняване на служебни задължения. В отговор шефът на икономическите разследвания в ГДБОП Александър Анастасов каза, че с колегите му ставали лични шофьори на прокурорите, а някои от тях дори не знаели къде е ГДБОП. А на 23 декември прокуратурата обвини шефа на ГДБОП Калин Стоянов за натиск над прокурорка (виж повече тук).

Междувременно съдът определи най-тежката мярка „задържане под стража“ на Борислав Колев, а той поиска и получи възможност да даде обяснения както пред главния прокурор Иван Гешев, така и да говори с вътрешния министър, както и да бъде разпитан пред съдия. Колев не се признал за виновен и е поискал делото срещу него да бъде прекратено.

104
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Кет
Кет
09 януари 2022 21:09
Гост

А кдье дават жалба за „Натиск на Министр“?

стар виц
стар виц
06 януари 2022 8:26
Гост

Отива някакъв да си купи кафе.
-2 лева ,му казват от кафенето.
-Ама как два лева, нали беше по 1 лев?
-1 лев си е кафето и сега, и един лев отива за управляващите-отговаря кафеджийката.
-Ааааа, добре тогава. И оставил 2 лева. Връщат му обаче един лев и му казват-Кафето свърши.

Анонимен
Анонимен
06 януари 2022 9:36
Гост

Стар виц за старите управници.

адвокат от САК
адвокат от САК
05 януари 2022 15:47
Гост

До “психопат от САК 05 януари 2022 14:18“ Също така, продължавам да твърдя, че над 90 процента от биологичните жени, участващи в незаконните протести продължили над 363 дни, са лица с професия “жрица на любовта“. Интересно- коя българска гражданка, която живее само в България, притежава чанта на Гучи, Вюитон или Долче и Габана, ще тръгне с нея не на шикозно заведение или на парти в изискано обществено място, а на … незаконен протест; ще се въргаля по жълтите павета и ще демонстрира едва ли не секс наживо точно на жълтите павета- това, което всички видяхме по време на незаконните протести.… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
05 януари 2022 18:12
Гост

Преди да пишете може да погледнете заглавието на статията и да прецените каква връзка има с нея написаното от вас. Евентуално да увеличите дозата на приеманите от вас медикаменти.

Красимира
Красимира
05 януари 2022 18:38
Гост

Уважаема „Адвокат от САК“, Вие сте абсолютен психопат или абсолютен комплексар или и двете! Аз съм студентка по право и бях на протестите с още две мои колежки от университета и една приятелка адвокатка – и никоя от нас не е нито правонарушител, нито проститутка! А на протестите видяхме и много други нормални хора като нас, за да не кажа, че почти всички бяха такива! Предполагам, че се водите към някой психодиспансер, защото не вярвам, че такива думи могат да излязат от устата на един нормален адвокат!

шлосер -Пловдиска шлосерска колегия
шлосер -Пловдиска шлосерска колегия
06 януари 2022 8:23
Гост

Драги адвокат от САК, излагаш се. А и почти на 100 процента знам коя си.
Излагаш и организацията, в която членуваш.. Нали членуваш в трибуквена организация, искаща реформи в адвокатурата?

Съветвам те да редуцираш писането тук-не повече от 30 постинга на ден е достатъмно.

адвокат от САК
адвокат от САК
05 януари 2022 15:38
Гост

До “психопат от САК 05 януари 2022 14:18“ Да- ПРОДЪЛЖАВАМ да твърдя, че всички протестъри сте платени от политическите партии, че сте продажни хора, които за 70 лева участие на вечер се съгласихте да участвате в опит за извършвана на противоконституционен държавен преврат; че истинските протести, проведени по законосъобразен начин, на които присъстваха и колеги- адвокати, бяха само три/ 3/ работни дни, в самото начало на т. нар. протести, а всички останали 363 дни протестите бяха незаконно проведени в нарушение на поне 4 члена от закона; че сред онези “протестъри“, които спяха в кошчетата за боклук, на незаконно окупираното от… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
05 януари 2022 18:12
Гост

Така е, така е. Всички протестъри са престъпници. Само си пийте хапчетата редовно.

Дамажан Чашков
Дамажан Чашков
05 януари 2022 15:24
Гост

„Аз знам, че ищо не знам, а вие дори и това не знаете.“

адвокат от САК
адвокат от САК
05 януари 2022 12:51
Гост

До “Анонимен 05 януари 2022 12:11Гост Ако двата враждуващи лагери сменят подопечните си онлайн тролове с ботове…“;D Вероятно някои партии вече са го направили, но я си представете икономическият е/ де/фект върху техните симпатизанти- защо симпатизантите им да ги подкрепят, ако нямат икономическа изгода във времена на абсолютна несигурност за едно работно място, навлизане в “лееека“ инфлационно спирала ; повишените с около 300 процента цени на енергията, а- че нали една политическа партия се създава, за да има определена ИКОНОМИЧЕСКА подгрупа на обществото парламентарно представителство и да защитава тези си икономически интереси в НС, като участва в създаването и гласуването… Покажи целия коментар »

До трола-престъпник от САК
До трола-престъпник от САК
05 януари 2022 13:03
Гост

Адвокате от САК, точно ти не беше ли един от тези платени политически тролове, които с цялата си увереност твърдяха, че Кирил Петков е извършил престъпление и е престъпник? Очевидно си осъществил състава на престъпленията клевета и набеждаване! Или с други думи казано ти си престъпник!

адвокат от САК
адвокат от САК
05 януари 2022 13:22
Гост

Никога не съм твърдяла, че к.п. е престъпник, защото в качеството си на български адвокат знам кога мога да употребявам тези думи-само след осъдителна присъда, влязла в законна сила, но твърдях и продължавам да твърдя, че кирил петков наруши конституцията ни и че това дискредитира личността му за заемане на висшия държавен пост премиер.
Що се отнася до останалото- тролските номера не ми минават- аз съм адвокат, а не трол и тролските похвати нямат правна или друга сила над вътрешното ми убеждение като адвокат.

психопат от САК
психопат от САК
05 януари 2022 14:18
Гост

Този е пълен психопат! Още от протестите насам твърди, че протестиращите и новите управляващи били престъпници, наркомани… пълно куку.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
05 януари 2022 14:54
Гост

Това, че прокуратурата не образува наказателно производство, означава ли че КП е извършил престъпление или не с декларацията. Щото много хора тука реват как ББ реално е престъпник, ама Гешев го бил покривал като не го преследва. Двойни стандарти и лицемерие.

Анонимен
Анонимен
05 януари 2022 12:11
Гост

Ако двата враждуващи лагери сменят подопечните си онлайн тролове с ботове, хем ще спестят от жълтиците, които им плащат, хем нивото на интелигентност в българските медии ще се утрои. Обещавам ви, че до няколко години дезинформационните кампании ще бъдат възлагани ексклузивно на изкуствен (не)интелект.

Анонимен
Анонимен
05 януари 2022 12:19
Гост

Тикво-каскетните тролове са изключително тъпи и примитивни. Тръгнали са във форум на ингелигентни юристи да убеждават последните в неща, на които не би повярвало и малко дете. И оттам не са толкова лоши… нито могат да манипулират нечие мнение, а и много често говорят такива октровени глупости, че предизвикват искрен смях и забавляват аудиторията.

Анонимен
Анонимен
05 януари 2022 12:51
Гост

Съгласен съм, те предизвикват забавление. Повече ме притесняват насрещните им тролове, тъй като техните „аргументи“ се харесват на интелигентните хора, които от години чакат някакво възмездие и справедливост срещу предишните управляващи престъпници.

...
...
05 януари 2022 13:05
Гост

Двата лагера са троловете на старите управляващи срещу хората, които искат справедливост и избраха новите управляващи.

Анонимен
Анонимен
05 януари 2022 13:17
Гост

Някак си ме съмнява, че именно хората, които искат справедливост, постват 10 еднакави мнения под различни имена в рамките на 5 минути във всеки един новинарски сайт в страната. По-скоро това го правят служителите на хора, които се възползват от хората, които искат справедливост?

Венко
Венко
05 януари 2022 14:20
Гост

Всякакви има във форума запомнил съм примерно един пълен ненормалник дето се пише уж адвокат ама като се развихри и половината мнения негови и нищо не му се разбира

Агенция ДРИС
Агенция ДРИС
05 януари 2022 11:43
Гост

Шок! Всеки момент се очаква пресконференция на Гешев! Прокуратурата ще иска ЗПС за производителя на чувалите, с които са изнесени милионите, който е ръководил ОПГ заедно с чистачката и пазача на цеха! Ликувай народе, шерифа на народа разплете докрай поредната престъпна схема, а Борисов категорично няма нищо общо с нея и ще бъдат повдигнати обвинения за набеждаване на 7 милиона българи, ако си позволят публично да твърдят обратното!

адвокат от САК
адвокат от САК
05 януари 2022 11:49
Гост

Пълни тъпотии… Политиците пълнят с плява и бръмбари главите на симпатизантите си, умишлено “бъркат“ политическата отговорност, която е едно правно НИЩО, с гражданската, административната и наказателната отговорност. Нали ревете за ЗАКОННОСТ, ЗА ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА, а не знаете, че има ЗАКОННИ ПРАВИЛА, по които се провежда едно наказателно производство и че когато НЯМА ДОСТАТЪЧНО ДАННИ за извършено престъпление, прокуратурата преспокойно ОТКАЗВА да образува досъдебно производство и това е напълно законно. Защо рашков НЕ ДАДЕ достатъчно данни за извършено престъпление от страна на който и да е било от герб или бойко борисов- защото НЯМА у него такива достатъчно данни, всичко… Покажи целия коментар »

Прокуратурата пази мафията
Прокуратурата пази мафията
05 януари 2022 11:52
Гост

Данните са престъпления по времето на ГЕРБ са не достатъчни, а предостатъчни. Единствено за ПРИКРИВАтурата никога не са достатъчни.

Анонимен
Анонимен
05 януари 2022 11:55
Гост

Иронията е покъртителна. Толкова е смешно, че чак трагично. Лошото е, че трегедията е за сметка на българския народ, който жадува за справедливост, а получава Гешев.

адвокат от САК
адвокат от САК
05 януари 2022 12:00
Гост

До “Прокуратурата пази мафията 05 януари 2022 11:52“ О.К.- тогава изпълнете задължението си по чл.205 ал.1 от НПК или замълчете. Искам да Ви попитам- напр. аз решавам, че не сте ми симпатичен/ симпатична и реша да публикувам навсякъде всякакво чувствително инфо за Вас- голите снимки на жена Ви в телефона Ви, Ваши голи снимки; Ваши регистрации в сайтове, за които се знае, че се употребяват за платен секс и т.н. и направя живота ви черен- е. Вие няма ли да сезирате прокуратурата за този психически тормоз или казвате- ааа, когато Ви засяга лично, ще действате и още как;0 А този… Покажи целия коментар »

Троловете на ГЕРБ и ДПС са позор
Троловете на ГЕРБ и ДПС са позор
05 януари 2022 12:11
Гост

Нямаше ДОСТАТЪЧНО ДАННИ Кирил Петков да е извършил документно престъпление. Но платените политически тролове на ГЕРБ и ДПС се надпреварваха да тръбят ПОЛИТИЧЕСКИ лозунги за вината му. Най-сетне дори прокуратурата официално призна, че ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НЯМА. Което означава, че ПЛАТЕНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ТРОЛОВЕ НА ГЕРБ И ДПС СА ПРЕСТЪПНИЦИ, ОСЪЩЕСТВИЛИ СЪСТАВА НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО НАБЕЖДАВАНЕ. Но те разбира се нямат нито срам, нито морал и затова продължават с нелепите си опити за защита на престъпниците от ГЕРБ и ДПС и омаскаряване на опонентите им.

адвокат от САК
адвокат от САК
05 януари 2022 12:36
Гост

До „Нямаше ДОСТАТЪЧНО ДАННИ Кирил Петков да е извършил документно престъпление.“ Но ИМА ДОСТАТЪЧНО ДАННИ, че съгласно РКС кирил петков е НАРУШИЛ КРБ и това е установено с окончателно решение, каквато е правната природа на всяко РКС. Защо не скачате срещу този факт- че лице на висш държавен пост, което се кълне при встъпването си в него, че ще СПАЗВА КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКОНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, ГРУБО ГИ Е НАРУШИЛ И ТО СЪВСЕМ УМИШЛЕНО- ЗА ДА СЕ ДОКОПА ДО ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ-ОЩЕ ПРЕДИ КЛЕТВАТА СИ И С ТОВА ДОКАЗВА, ЧЕ Е НЕГОДЕН ЗА ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ. Ега ти канадското „правосъзнание“, ега ти… Покажи целия коментар »

До трола-престъпник от САК
До трола-престъпник от САК
05 януари 2022 12:54
Гост

Адвокате от САК, точно ти не беше ли един от тези платени политически тролове, които с цялата си увереност твърдяха, че Кирил Петков е извършил престъпление и е престъпник? Очевидно си осъществил състава на престъпленията клевета и набеждаване! Или с други думи казано ти си престъпник!

Анонимен
Анонимен
05 януари 2022 10:07
Гост

Поредното НИЩО от Бойко Рашков. Взе да ми омръзва.

Анонимен
Анонимен
05 януари 2022 11:04
Гост

Ако не може да докаже твърденията си, прокуратурата следва на него да му повдигне обвинение за набедяване. Крайно време е да има ефективно осъден политик, няма никакво значение дали ще е от ГЕРБ или от БСП.

Прогноза
Прогноза
05 януари 2022 11:35
Гост

Крайно време е прокуратурата да гони престъпниците, а не тези, които бият тревога, че не прави това и то умишлено.

Анонимен
Анонимен
05 януари 2022 11:51
Гост

Бойко Рашков не бие никаква тревога, а се изживява като медийна звезда, която печели червени точки за БСП в очите на народа. Тревогата я бият от 10 години поне магистрати и други юристи, които си вършат работата. Нашето МВР толкова ли е импотентно, че почти година не може да събере никакви реални доказателства? Или може би няма много интерес да го прави? Защото определено има интерес от това да плямпа празни приказки по всички медии, както се вижда от последните избори. И само между другото, набедяването Е престъпление.

Анонимен
Анонимен
05 януари 2022 12:00
Гост

Набеждаването на политическа партия е престъпление?! Боже, вземи си малоумните тролове…

Анонимен
Анонимен
05 януари 2022 12:07
Гост

„Колега“, не знам кого наричаш малоумен трол, струва ми се, че индивиди като теб, които спамят едни и същи глупости по всички сайтове, са по-подходящи да бъдат наричани малоумни тролове. Министърът на вътрешните работи, който твоят работодател толкова харесва, знае ли, че политическа партия не носи наказателна отговорност? Ако не знае – май той е малоумният трол. Ако знае и лъже обществото – май всички, които работят за него са малоумните тролове?

без страх
без страх
05 януари 2022 0:32
Гост

Лелеее ….., каква изненада…
Защо ли си мисля, че Прокуратурата чака като малко пиле с отворена човчица майката да му даде сдъФканата храна в устенцето?
Я да се захваща о`време и да си наляга „парцалките“, за да защити пред народа тлъстите заплати, които получава!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
04 януари 2022 23:15
Гост

„Ти избираш какво ще вечеряме, аз предлагам гов*а, ти се съгласяваш, поръчваш ядеш и продължаваш да взимаш и за вкъщи, като плащаш за всичко, накрая изкарваш мен виновен, че съм предложил. Кой е идиота“
За един мораториум..

Анонимен
Анонимен
04 януари 2022 23:18
Гост

Идиота е политическа партия ГЕРБ, която предложи въпросният мораториум да бъде гласуван в НС, след което започна яростно да критикува ПП за така приетия мораториум. Чиста проба шизофрения.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
05 януари 2022 2:40
Гост

Шизофрения щеше да е,ако е несъзнателно, а то е преценен политически ход в рамките на парламентарните процедури. Гласуването и приемането вече е проява на наивност и дебилизъм. Спрете да оправдавате глупостта на хората само защото „симпатяги“.

Симеон
Симеон
04 януари 2022 21:05
Гост

A, ето от къде са кюлчетата на Тиквуций.

Сашо
Сашо
04 януари 2022 21:03
Гост

Добро утро! ГЕРБ от къде ли не прикраднаха.

въпрос
въпрос
04 януари 2022 20:22
Гост

А кога ще бъде разследвано, защо държавата купи акции от една банка на двойна цена. Не съм против държавата да купи въпросните акции, но защо не са купени на реалната пазарна цена.

Дали не отиваме към текста на 220 за неизгодна вредоносна сделка?

https://www.dnevnik.bg/analizi/2020/06/12/4078262_koi_reshi_durjavata_da_plati_dvoina_cena_za_akcii_na/

Анонимен
Анонимен
04 януари 2022 20:24
Гост
Анонимен
Анонимен
04 януари 2022 20:29
Гост

А ако проверите сега колко струват акциите, въпросът е дали изобщо държавата ще си възстанови някога вложените средства, не говорим за печалба-каквото е нормално в търговска операция да се цели.
Държавата купи акциите на цена-вж горния линк, а сега акциите струват вж тук https://www.infostock.bg/infostock/control/quotes/FIB

Да, по редица причини е правилно държавата да купи акции от въпросната банка, но за това си има пазарна цена. Ако утре регистрирам АД, или ООД държавата ще си купи ли акции, съответно дялове на двойно и тройно по-висока от пазарната цена?

Отговор
Отговор
04 януари 2022 20:25
Гост

Поредната престъпна схема на бившите управляващи, за която вътрешното убеждение на ОПГ ПРБ е, че няма извъшено престъпление.

Анонимен
Анонимен
04 януари 2022 20:58
Гост

Колега, отговор на този въпрос от герберастките тролове във форума не очаквай. Вместо това ще обвинят във всички земни грехове новото правителство.

Мики
Мики
04 януари 2022 21:07
Гост

Е, нали на каскетното ведомство Боко му беше шапка.

Борисов - доказан престъпник
Борисов - доказан престъпник
04 януари 2022 20:09
Гост

Много ми е забавно как тикволюбителите бранят с всички сили главния бенефециер на престъпната схема. И дори бълнуват извършено от Рашков престъпление клевета по отношение не на лице, а на политическа партия. При положение, че многократно С ВЛЯЗЛА В СИЛА ПРИСЪДА любимата им тиква е признавана за ДОКАЗАН ПРЕСТЪПНИК – извършител на същото това престъпление клевета.

Анонимен
Анонимен
05 януари 2022 12:03
Гост

Ако министърът на вътрешните работи и преподавател по наказателно право не знае, че не може да се повдигне обвинение на политическа партия, то логично е да се повдигне въпроса защо „тикволюбителите“ трябва да го знаят? А ако знае, защо заблуждава съзнателно избирателите си, че предприема реални действия срещу „тиквите“? Борисов и цялата корумпирана измет около него трябва да бъде преследвана и осъдена. Този индивид, който, както сам признаваш, е в най-добрия случай клеветник (точно както и Борисов), не прави нищо реално в тази посока, а само създава медиен шум.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
04 януари 2022 20:08
Гост

Олеле, Божкееййй. Що ли не се учудвам. Цинкът продължава. Докато политиците начело с Рашков правят сеир, бюджетът на държавата отива в канала.
Капитал:
„По предварителни данни на Министерството на финансите касовият дефицит е в размер на 4 млрд. лв., или 3% от очаквания БВП на страната. Той е направен през декември – само месец по-рано бюджетът продължаваше да е на малък плюс.“
Гледай, народе, как се управлява по новому. Бойко пак е виновен,знем вече.

Олеле, Божкееййй
Олеле, Божкееййй
04 януари 2022 20:21
Гост

За 1 месец на власт, новите управляващи са виновни за всички престъпления, извършени по времето на ГЕРБ и ДПС. А последните за нищо не са виновни никога. Пийте ги тези хапчета!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
04 януари 2022 20:39
Гост

Фактите са си факти. Всеки си носи отговорност за своите деяния. Само да припомним, Асен Василев и Кирчо бяха споменали какви чутовни приходи в хазната имало откакто Спецоов културистчето е шеф на НАП. Казаха, ама кредитите си вървят.

Така е
Така е
04 януари 2022 20:54
Гост

Фактите са си факти. За повече от 10 години на власт ГЕРБ направиха много повече мизерии от ПП за няма и 1 месец. Но кухите герберски тролове продължават да си затварят очите за първото и да въртят като грамофонна плоча второто.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
04 януари 2022 22:56
Гост

Докато зяпате миналото, новите ще Ви изненадат изотзад. Очевидно обещанията им за драстично повишаване на постъпленията в хазната са кьорфишек. Отклоняване на общественото внимание и евентуално недоволство, за да оправдаят тоталната си неориентираност в настоящата ситуация. Единственият читав от новите (въпреки някои изхвърляния) в Асен Василев. Да, няма особено излъчване, но този човек определено има добра подготовка, опит и най-вече може да разсъждава. За съжаление му се налага да се оправя с една камара лапачи около себе си, вкл. такива живеещи във времето на червената номенклатура.

до Проскубания бухал
до Проскубания бухал
04 януари 2022 23:12
Гост

Може ли да споделите кой според вас е единственият читав от старите? Ако има такъв де.3f

Проскубания бухал
Проскубания бухал
05 януари 2022 3:12
Гост

Не знам да има някой, който да се откроява много. То е ясно, че в администрацията тесните специалисти, които са реалният двигател на процесите в държавата. Не съм първия, койти го е установил, но от ръководителите не се иска да са експерти или дори кой знае колко умни. Те трябва да могат основно да преценяват хората и да координират работата им, да съдействат за сработването в рамките на екипите. По-добре необразован ръководител, който умее да балансира между интересите на хората и да ги стимулира да работят като екип, отколкото добър специалист с голямо его колко е умен и не вземащ… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
05 януари 2022 8:43
Гост

Кметовете на Бургас и Стара Загора бяха единствените бели лястовички по времето на управлението на ГЕРБ като и двамата са на местно ниво. На централно ниво бяха дебил до дебила и калинка до калинката…

Анониме123н
Анониме123н
04 януари 2022 19:07
Гост

Доста хубав извеждащ пас от страна на СГП към Рашков.
Беше пределно ясно, че Рашков, ще каже свое предположение и това е, че именно ГЕРБ са грабнали парите.
Допускам, че пък Мата Хари, най-вероятно е взела нещо – пачка, извън хонорара за сексуалната услуга от чекмеджета на поспаланкото, и е щракнала чекмеджетата за застраховка,ако сънливко се усети, че липсват кинти от чекмеджетата .

адвокат от САК
адвокат от САК
04 януари 2022 19:19
Гост

“…Беше пределно ясно, че Рашков, ще каже свое предположение и това е, че именно ГЕРБ са грабнали парите….“ Което твърдение би следвало да се докаже в съдебно производство, по законосъобразен начин, с доказателства, годни за съд, обаче… рашков признава, че то има САМО политическа, но не и юридическа стойност, а това означава едно правно НИЩО. Всеки политик вряка как предходния е крал държавни пари, но се бори със зъби и нокти да се задържи във властта и на власт;0

Прокурор
Прокурор
04 януари 2022 19:21
Гост

За работещите в Градската прокуратура не е тайна коя е Мата Хари, както и че Борисов още миналата година е разпитан за нея. Айде като вземете властта и смените прокурорите, да видим дали ще съобщите името й или ще го запазите в тайна по политически причини. Много съм любопитен да ви видя физиономиите като научите името

иАнониме123н
иАнониме123н
04 януари 2022 21:21
Гост

Прокуроре, СГП е пазителка на политическа репутация или прокуратура?

Следовател
Следовател
04 януари 2022 21:50
Гост

Леле, да не се окаже жената на Ристю Иванов…..чак такава пернишка сага не очаквам

Адвокат
Адвокат
04 януари 2022 19:05
Гост

Що ми се струва, че и двете страни направиха всичко възможно да опропастят делото

...
...
04 януари 2022 20:11
Гост

Прикриватурата със сигурност.

Симо
Симо
04 януари 2022 21:10
Гост

С вожда им Гешев. Пълен резил.

Борисов е престъпник. Доказан.
Борисов е престъпник. Доказан.
04 януари 2022 18:33
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
адвокат от САК
адвокат от САК
04 януари 2022 18:06
Гост

А сега да се запознаем и с волеизявлението на другата страна- СГП “….По време на разпита му в сградата на СГП днес Б. Рашков в качеството си на свидетел не посочи никаква конкретика, включително не посочи конкретни лица и места, на които евентуално да са предавани и/или укривани парични средства, предмет на разследване по делото. Свидетелят Бойко Рашков определи изказванията си пред БНР като „политически“ и заяви, че „не могат да бъдат други“. ..“ https://prb.bg/bg/news/55614-prokuror-ot-sofiyska-gradska-prokuratura-lichno-provede-razpit-na-boyko-rashkov%2C Толкова по въпроса дали твърденията на рашков са подкрепени с доказателства, годни за съд… И този субект е ПРЕПОДАВАЛ наказателно право и процес- УЖАС, горките… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
04 януари 2022 18:11
Гост

Така си е… пълни олигофрени са тези от прокуратурата – много добре знаят кой трябва да разпитат, а те тръгнали Рашков да разпитват, който разбира се не е бил свидетел на цялото престъпление

адвокат от САК
адвокат от САК
04 януари 2022 18:14
Гост

До “Анонимен 04 януари 2022 18:11“ Да, де- прокурорите били ологофрени, защото рашков като типичен нагъл, самозабравил се политик, смесва юридическа и политическа реторика и изпълнява състава на НЧХД клевета;0 Не мога да понасям всички политици, включително и гербаджиите, но ако бях на мястото на бойко борисов, досега да съм му спретнал едно НЧХД за клевета и да го осъдя за един лев- ей така- за да се научи ЧЕНГЕТО рашков на право….

адвокат
адвокат
04 януари 2022 18:17
Гост

Пийте си хапчетата. Адресат на клевета може да бъде физическо лице, но не и политическа партия.

Анонимен
Анонимен
04 януари 2022 18:19
Гост

Колегата в кавички не е луд, а просто трол на герб

Анонимен
Анонимен
04 януари 2022 18:23
Гост

Точно тоз колега не май съвсем без психични отклонения. Май съм попадал и друг път на негови коментари, само изчакайте още малко да се развихри.

адвокат от САК
адвокат от САК
04 януари 2022 18:21
Гост

До “адвокат 04 януари 2022 18:17“ Вие си пийте хапчетата- рашков нееднократно е споменавал поименно бойко борисов, така, че- предложението ми е напълно резонно и издържано юридически .. Вземайте редовно и гинко билоба, че поради мозъчната мъгла от “дългия ковид“ “неумишлено“ уж пропускате горепосоченият факт, който може да се прочете от всеки новинарски сайт…

...
...
04 януари 2022 20:13
Гост

„Адвокате“ от САК без психически отклонения, случайно да сте запознат с влезли в сила присъди, с които лицето Бойко Борисов е признат за виновен като извършител на престъплението клевета?

Гешев - позор, оставка и затвор!
Гешев - позор, оставка и затвор!
04 януари 2022 18:03
Гост

По-скоро можем да очакваме Гешев да повдигне обвинение на производителя на чувалите, в които са изнасяни милионите. Но не и на оня с кюлчетата, които познайте как са се озовали в чекмеджето му.

адвокат от САК
адвокат от САК
04 януари 2022 18:11
Гост

“….По време на разпита му в сградата на СГП днес Б. Рашков в качеството си на свидетел не посочи никаква конкретика, включително не посочи конкретни лица и места, на които евентуално да са предавани и/или укривани парични средства, предмет на разследване по делото. Свидетелят Бойко Рашков определи изказванията си пред БНР като „политически“ и заяви, че „не могат да бъдат други“. ..“ https://prb.bg/bg/news/55614-prokuror-ot-sofiyska-gradska-prokuratura-lichno-provede-razpit-na-boyko-rashkov%2C С такива “свидетелски показания“ рашков не просто олеква, а се сгромолясва в бездната на небитието, още повече, че самият той признава, че умишлено СМЕСВА политическа и юридическа реторика и умишлено внушава усещане у слушателите си за виновност… Покажи целия коментар »

Лазар
Лазар
04 януари 2022 21:12
Гост

От кражби естествено. Да не е спестявал от закуски случайно.

Анонимен
Анонимен
04 януари 2022 17:48
Гост

Рашков ще олекне, ако продължава още с такива общи приказки. Дела трябват, а не пъчене пред камерите.

Георги
Георги
04 януари 2022 17:56
Гост

Лошото е, че топката е в полето на прокуратурата, а тя я топка, топка, топка… и така сигурно до безкрай или поне до изтичането на давността за престъпленията

Жокера
Жокера
04 януари 2022 17:32
Гост

Да, всички знаем, че ГЕРБ ни окраде, браво, и мен да бяха разпитали и аз щях да кажа същото сигурно. Почти толкова героично колкото забравеният от медиите Светослав Илчовски щеше да прави „страшни разкрития“ като свидетел пред прокуратурата. За съжаление общите политически приказки не са достатъчни за доказване на обвинения.

Анонимен
Анонимен
04 януари 2022 17:46
Гост

Доказателства има, но за съжаление прикриватурата не иска ефективно разследване, което да разплете престъпната схема.

Жокера
Жокера
04 януари 2022 18:39
Гост

Е, нали работата на полицията е да събира доказателствата, къде са? Прокурорът ли е органът, който ходи да претърсва и изземва? Само прокурорът ли може да извършва разпит? Разследващите органи са тези, които събират доказателствата на терен, нека те да си свършат работата. Полицията е тази, която обичайно разполага с оперативна информация, недостъпна за прокуратурата, нека да каже кой какъв е или и тя не знае най-вероятно. Как изведнъж прокуратурата стана основният виновник, при положение, че главният прокурор, чиято оставка всички искат, е избран от октомври 2019-та година, а за миг никой не се усъмни в полицията, която 12 години… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
05 януари 2022 20:43
Гост

чл.46, ал2, т.2 от НПК -В изпълнение на задачите по ал. 1 прокурорът:може да извършва разследване или отделни действия по разследването и други процесуални действия; Прокурорът има право да извърши всички действия, които има право да извърши и разследващия полицай, дори правомощията на прокурора са много по-големи от тези на разследващия полицай. Друг е въпроса дали прокурора го мързи и чака на разследващия полицай да му свърши цялата работа, дори и да му напише и анализира цялата фактическа обстановка, която прокурора само да копира в обвинителния си акт. Прокурорът и разследващия полицай трябва да бъдат екип и да си разпределят… Покажи целия коментар »

Самуил
Самуил
04 януари 2022 21:14
Гост

Нямат интерес.

Срам и позор!
Срам и позор!
04 януари 2022 17:32
Гост

Как може това да го знае целият народ, само ПРИКРИВАтурата да си затваря очите!

Възмутен
Възмутен
04 януари 2022 21:15
Гост

При Гешев всичко е възможно.

Димитър
Димитър
04 януари 2022 17:17
Гост

Абе Чашков,какво си казал,отивали в ГЕРБ?! Къде в ГЕРБ нали знаеш,нали всичко знаеш…..Как ще го докажеш бе блейко пияна? Как точно отиват към Борисов,за теб може да няма съмнение,въпроса е имаш ли ДОКАЗАТЕЛСТВА…..а дори данъчния да е пропял ,а ние знаем че не е казал имената които искаш,те не се са достатъчни…..И като знаеш какво след като не мжеш да го докажеш….Мирише ми на избори….

Срам и позор!
Срам и позор!
04 януари 2022 17:39
Гост

Всички доказателства на света да има, някой трябва да внесе обвинителен акт в съда и това може да е само прокурор. А в случая от страна на прокуратурата доказателствата:
1. Умишлено не се събират по предвидения в НПК ред
2. Унищожават се или се изземват в оригинал, така че друг да няма достъп до тях
3. В много краен случай, ако вече са приобщени, се тълкуват превратно с оправданието „такова е гарантираното от закона вътрешно убеждение на прокурора“.
Или с други думи казано ОПГ „Каскет“ е опънала чадър над ОПГ „Тиква“.

Анонимен
Анонимен
04 януари 2022 17:51
Гост

Тя Кьовеши така ще им го набие с 200, както наглеят публично тези престъпници, че няма кой да им внесе обвинението в съд… Накрая ще излезе, че са си избрали Гешев да им прикрива престъпленията… без кръчмар!

Димитър
Димитър
04 януари 2022 18:46
Гост

Кьовеши няма юрисдикция за всичко и няма да има таква докато не се разберат с Полша и Чехия или не ги изключат от ЕС,бая ще има да чакате Кьовеши,кака беше на нисък старт….

Димитър
Димитър
04 януари 2022 18:49
Гост

Не се събират по предвидения в НПК ред…А стига бе , полицията нали също са разследващи (чл46. НПК) нали и те имат задача да събират доказателства по предвидения ред?! Или е по-лесно да правят сделки които знаят че не могат да правят ама се надяват обвиняемия да е прост и да им каже….
Да мили мои прокурора има вътрешно убеждение,не е длъжен да се съобразява с обществените очаквания,а със закона….
Хемус си отиде протестърчета сменете плочата…

...
...
04 януари 2022 20:16
Гост

Точно това е най-големият проблем – че прокуратурата упражнява превратно вътрешното си убеждение, с цел непривличане към наказателна отговорност на престъпниците от ГЕРБ и ДПС – и именно затова целият народ (с изключение на калинките и троловете на горните партии) иска оставката на Гешев.

kalina
kalina
04 януари 2022 16:52
Гост

А като си представим по същото време как Кралев се слюнчеше, че 50 милиона щели да влязат в хазната веднага след национализирането на Националана лотария. Къде отидоха те и за какво са ни тия 50 милиона, като вие сте откраднали други 70 бе?

Анонимен
Анонимен
04 януари 2022 16:51
Гост

Надеждата ни е, че вече не управлява ГЕРБ и може да се разкрие за цялата схема. Защото ако пак ГЕРБ управляваха бъдете сигурни, че нямаше и да се разбере за откраднатите пари. Ще се туткат със строежа с години, защото “ е труден терена“, а реално това ще е смао оправдание.

Анонимен
Анонимен
04 януари 2022 16:50
Гост

Как ще го докажеш бре ахмако? И това ми било юрист! Излага се на стари години!!

Elur
Elur
04 януари 2022 16:50
Гост

Надявам се, че вече е време да се докаже и накаже един крадец на държавни пари в ОГРОМНИ количества. А не отново да се потули случая и някой кокошкар да излезе виновен.

Анонимен
Анонимен
04 януари 2022 16:49
Гост

Той Рашков много ги знае нещата. Пеняви се и тресе. Ама дали ще се докаже това от съда е съвсем друга тема.

Белоу
Белоу
04 януари 2022 16:47
Гост

Какво ли не ги правят тия неща, само и само да се докопат до парите и да ги откраднат.

Анонимен
Анонимен
04 януари 2022 16:46
Гост

Ами то поради тази причина се бавят строежите на всякакви магистрали в България. Защото за по-бързо строителство и и бърза техника се дават пари. Ама като си ги откраднал.

Щурмовак
Щурмовак
04 януари 2022 16:46
Гост

Да се надяваме, че ще се разясни цялата схема, макар да се съмнявам.

Анонимен
Анонимен
04 януари 2022 16:45
Гост

Обаче трябва и е хубаво да се говори с доказателства.

Drob4ev
Drob4ev
04 януари 2022 16:45
Гост

Аз си мисля, че всички пари са отишли по ГЕРБ и близки до тях, които несъмнено гласуват за ГЕРБ на изборите…

Asparuhov
Asparuhov
04 януари 2022 16:45
Гост

Е има си хас

Срам
Срам
04 януари 2022 21:18
Гост

И то стещу някое и друго кебапче.