Изпълняващият функциите на главен прокурор Борислав Сарафов призова политиците да не се намесват в съдебната власт и да не накърняват устоите на правовата държава. Това се казва в негова позиция до БТА, след като вчера от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) настояха за незабавната му оставка, само часове след като Сарафов беше избран за и.ф. главен прокурор от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

В позицията си той отговаря, че фундамент на правовата държава е спазването на принципа за разделение на властите, а гаранция за устоите на демократичното общество е ненамесата на законодателната и изпълнителната власт в дейността и функционирането на съдебната власт.

„Всички участници в политическия процес, осъществяващи функции на държавно управление, извън съдебната система, следва стриктно да съблюдават духа и буквата на Конституцията на Република България и да се въздържат от намеса, изразяваща се в пряко въздействие или внушения, които накърняват устоите на правовата държава. Призивите за реформи в съдебната система следва да намерят реализация чрез законодателство и решения в рамките на компетенциите, за да се възстанови нарушеният баланс между властите в интерес на обществото“, заявява Сарафов.

От ПП-ДБ заявиха вчера, че ако Сарафов не си подаде оставката, правосъдният министър Атанас Славов „ще предприеме всички възможни действия за преразглеждане на решението за избора му“, като подчертаха, че според тях изборът е трябвало да бъде направен от Пленума на ВСС. В изявлението на коалицията се казва също, че прокурорската колегия е провела процедура при „порочна прибързаност и тайнственост“, която е произвела фарс с подмяната на Иван Гешев със Сарафов.

„Този избор води до огромна концентрация на правомощия в едно единствено лице – по-висока дори от тази, с която разполагаше инструментът в ръцете на Господ г-н Иван Гешев, тъй като Сарафов възнамерява да остане директор на Национална следствена служба“, казаха от ПП-ДБ и посочиха, че според тях Сарафов не отговаря и на изискванията на чл. 170, ал. 3 от Закона за съдебната власт – да притежава изявена независимост, воля за налагане на законността и принос за утвърждаване на правовата държава.

След избора вчера Сарафов каза, че ще се допита до колегите си в прокуратурата дали трябва да бъде направена ревизия на управлението на Гешев и ще преценява дали са били обосновани поисканите в последните седмици имунитети на политици, и специално на лидерите на ГЕРБ и на ПП – Бойко Борисов и Кирил Петков.

В тази връзка пък Кирил Петков обяви вчера, че е решил да се откаже от имунитета си, след като до скоро искаше първо създадената от парламента временна комисия за имунитетите да огласи доказателствата на прокуратурата, а след това той да се откаже от него преди комисията да вземе решение.

„Днес реших да дам имунитета си, защото не искам да разчитам на нелегитимното назначение на г-н Сарафов да решава дали да оттегли искането за моя имунитет, или не“, написа Петков в профила си във Фейсбук.

Преди седмица Иван Гешев поиска имунитета му заради прословутия случай с подадената от Петков до президента декларация за гражданство, в която според прокуратурата той е извършил престъпление, като не е декларирал, че има двойно гражданство. Искането дойде две години след като прокуратурата обяви, че няма как да разследва Петков за декларацията, тъй като такъв състав на престъпление не съществува в Наказателния кодекс (НК). Тогава Петков беше проверяван за невярно деклариране, че при влизането му в служебното правителство като министър на икономиката не е посочил, че има и канадско гражданство. Коментарите от държавното обвинение тогава бяха, че невярното деклариране е безспорно, но в случая с Петков не води до наказателна отговорност по чл. 313 от НК.

Петков написа вчера, че се е запознал с всички документи и от тях станало ясно, че след като през 2021 г. районната прокуратура е отказала да образува досъдебно производство, постановлението е минало инстанционен контрол, като и градската, и апелативната прокуратура са потвърдили отказа през феруари и май тази година. На 30 май обаче Върховната касационна прокуратура е изискала преписката и е отменила постановленията, като на 31 май е било образувано досъдебно производство.

„Без допълнителни данни, без нови доказателства или каквото и да било други нови обстоятелства. Единственият аргумент е “ново” тълкуване на закона, който явно според тях не е бил тълкуван правилно от предишните три прокуратури в последните 2 години. И всичко това те успяват да направят от 30 май до 31 май 2023 г. – каква бързина и в какъв важен момент за г-н Гешев“, написа Петков.

70
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
САРАФОВ Е ПОЗОР
САРАФОВ Е ПОЗОР
19 юни 2023 13:26
Гост

САРАФОВ ПОЗОР! ОСТАВКА И ЗАТВОР!

Anonim
Anonim
19 юни 2023 10:42
Гост

Може да се месят само при избора и освобождаването му! При други обстоятелства-не, в никой случай, анатема.

Просто Колето
Просто Колето
19 юни 2023 9:36
Гост

Га махаха Гешев, беше ок да се месят.

Политиците да закрият бандитската съдебна система!
Политиците да закрият бандитската съдебна система!
18 юни 2023 21:04
Гост

Политиците трябва да се намесят в престъпната съдебна система, като я закрият и реучредят с нови хора-само Парламентът е надеждата да избави тази държава от игото на магистратската престъпност. А извършилите престъпления -предимно прокурори(и далеч по-малко съдии-според мен съдът е здравото звено в съдебната система ,донякъде, не визирам милиционерския съд на Стамболийски-щото там е страшна работа…)-да им бъде потърсена отговорност. Цяла държава е със спряно развитие заради магистратските банди-такова срастване на престъпност и съдебна система и в Сицилия го няма. То не бяха джуджета-а там рекет, изнудване, кражби, отказ прокуратурата да се саморазследва, то не беше прокурорски рекет(случаят от 2007… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
19 юни 2023 0:20
Гост

Те понеже твоите политици не са престъпници!
Не ставайте смешни, политически тролове! Където си наврат гагите политиците, том се размирисва.

Ad nauseam
Ad nauseam
18 юни 2023 17:42
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Анонимен
Анонимен
18 юни 2023 20:29
Гост

Каква нова конституция бе колега, те едни конституционни съдии не могат изберат , където е с обикновено мнозинство. А и нивото е такова,че по добре да не пишат нова конституция. Само тя ни остана.

За сведение на посрещачите
За сведение на посрещачите
19 юни 2023 0:07
Гост

По силата на сегашния член 1 може и на референдум – без ВНС.

Защо ТЕ? Има и други. И ние.

Нали сме демокрация?

Народна, а не посредническа от ПосолствоТо.

Анонимен
Анонимен
18 юни 2023 16:21
Гост

Айде да видим сега кои заместници ще си избере Сарафов, ако не му оспорят избора разбира се. Каза, че ще махне гешефчетата, кои ли са сарафовчетата.

И тя там
И тя там
18 юни 2023 18:53
Гост

А, и пловдивската уфсъ, що не?

Ани Салич
Ани Салич
18 юни 2023 22:55
Гост

Абе в Пловдив всички ли са толкава грозни тежкотоварни говеда? То не бе цацко, не бе мутафата…..много папате бе и все неправилно

Анонимен
Анонимен
19 юни 2023 6:52
Гост

Заместници може да си избере, след като пленумът го гласува, и има указ на президента.

Анонимен
Анонимен
18 юни 2023 14:17
Гост

Бургаската мутреса няма ли да става зам.главен прокурор?

…..
…..
18 юни 2023 15:12
Гост

Не мутреса. Чиста простакеса.

Нищо ново
Нищо ново
18 юни 2023 13:46
Гост

И тоя цирк ще го играят най-много 2 седмици! През товa време белким намерят някой нормален да „изберат“ за и. ф., но се съмнявам защото в “ банката им с кадри“ са само дебнещи се помежду си тъпаци!

ВЪВЕДЕТЕ ЛУСТРАЦИЯТА НЕЗАБАВНО!
ВЪВЕДЕТЕ ЛУСТРАЦИЯТА НЕЗАБАВНО!
18 юни 2023 11:51
Гост

Крайно време е да се въведе ЛУСТРАЦИЯТА, каквото се случи в цяла източна европа. По чешки образец-в Чехия лустрацията е до ниво внуци на лустрираните, дори икъм 1989 г внукът да не е роден. За грефовете на дядото в Чехия отговаря и внукът. В частност-лустрацията значи,че ще бъдат лустрирани и завършили милиционерското училище до 1989г, само и единствено на това основание. ЛУСТРАЦИЯТА в Чехия има за следните последици: -забрана за работа в публичния сектор и обществено значими професии-например да си адвокат, нотариус и тн. -секвестиране на цялото недвижимо имущество -отнемане правото на пенсия, в размер над социалната пенсия-по хуманни причини… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
18 юни 2023 12:05
Гост

Първо – това са глупости, защото отминаха 30 години. Второ – това не е и цялата истина (съзнателно изопачена). Да, имало е „лустрация“, но за определен период от време (мисля, че беше 5 години) и не на „родата“ (това да не е комунизма с „кулаците“?!). В България също имаше приети „лустрационни“ закони, които впоследствие бяха обявени за противоконституционни (вярно, че голяма част от конституционните съдии бяха с „картончета“, установено в един по-следващ период). Има други законови способи за разрешаване на дълбоките проблеми на съдебната система. Така че забравете за лустрацията – не ни я „навирайте“ в лицата по всяка тема.… Покажи целия коментар »

лустрацията беше обещана от управляващите!
лустрацията беше обещана от управляващите!
18 юни 2023 13:49
Гост

1. По-добре късно, отколкото никога лустрация
2. Лустрацията в източна европа не е е временна, а постоянна.
3. Лустрационните закони в източна европа действат и сега, а Чешките ще се прилагат още десетки години-те касаят и внуците на лустрираните
4. Дори поколението в съдебната система не се е сменило-съдийката, осъдила през 1986 правозащитникът Н.К.-Б по политическите текстове на НК продължава да правораздава, не е дори пенсионирана.
5. Да България бяха обещали лустрация! Ето за който е забравил https://offnews.bg/politika/prioritetite-na-db-otstraniavane-na-gerb-i-dps-lustratcia-mahane-na-742746.html
Да България е във властта очаквам текст от едно изречение в Конституцията за въвеждане на лустрацията. Както обещаха!

лустрацията -незабавно!
лустрацията -незабавно!
18 юни 2023 13:52
Гост

През 2021 г бяха внесени проектотекстове за въвеждане на лустрацията, времето не стигна дабъдат гласувани . Тези текстове, същите трябва да бъдат наново внесени-с максимален приоритет.

Ето за който е забравил https://news.lex.bg/%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8/

Анон Ра
Анон Ра
18 юни 2023 12:06
Гост

Крайно време е да спреш с тъпотиите.
И да е имало смисъл от нея, след 35 години вече няма такъв. Сега важно е как да се оттървем от настоящите зависимости на тези, които са настанени по върховете за изпълнение на частни поръчки.

лустрацията -незабавно!
лустрацията -незабавно!
18 юни 2023 14:04
Гост

Какви тъпотии? Лустрацията беше предизборно обещание на партия-днес във властта-предизборното обещание тъпотия ли е! Имаше и проектотекст за изм в Конституцията-преди 2 години, внесено от тази партия! Сега обещалите лустрация са във властта, и ще се изменя конституцията. Точно си е навреме, и е изпълнение на предизборно обещание, и да се внесат текстовете, които вече бяха внесени през 2021г. Чрез лустрацията- ВАдмС-например би бил тотално обновен, прокуратурата-също, защото това би значило лица, учили за милиционери директно да бъдат лустрирани, а в съда на стамболийски образованието в милиционерското училище си е определнено предимство за инсталиране. Същото ще се случи и в… Покажи целия коментар »

Анон Ра
Анон Ра
18 юни 2023 19:24
Гост

Как какви? Твоите тъпотии. Които повтаряш като навита пружина. След толкова време е напълно безсмислено.
Системата има много по-тежки проблеми с настоящите си зависимости.

Анонимен
Анонимен
18 юни 2023 10:53
Гост

«Хотели как лучше, а получилось как всегда» . Това казва всичко за избора на Сафаров.

Анонимен
Анонимен
18 юни 2023 7:39
Гост

Е айде, то няма да е за дълго време какво му скачат, те какво си мислеха, че консултанта в гражданския сектор ще свика пленум, ще се позоват по аналогия за избора на главен и щеше да стане ДБ-пп-кандидат да се появи и като И.Ф – човек на ДБ, това е бил замисъла и можеше някой виден техен адвокат – НПО-активит изведнъж щеше да се събуди главен прокурор. В бъдещия избор също ще имат кандидат, издигнат от министъра, като преди това ще се убият от пропаганда п студиата, депутати, ИПВ–та всичко ще убеждава народа, че те нямат нищо общо и състезание… Покажи целия коментар »

За сведение на посрещачите
За сведение на посрещачите
18 юни 2023 17:04
Гост

А за Б плаща и иска резултати.

Евроатлантик
Евроатлантик
17 юни 2023 23:54
Гост

Хайде сега, да не се месели. Как няма да се месят, от американското посолство са им дали карт-бланш. Тече социалистическо съревнование, кои са по-наведени към „Козяк“- тиквите, или ППДБЛГБТ.

Анонимен
Анонимен
17 юни 2023 22:21
Гост

Сарафов и цялата прокурорска колегия без Найденов трябва да подадат оставка. Цялата им схема мирише. Гешев може и да е бил за смяна, но мафиотския начин по който го направиха е отвратително мерзък. Сарафов да не кани почтенни прокурори да застанат зад него. Да има такива, но те няма да се унижават. Само подмазвачи и нагаждачи ще го венцеславят. Кузманов и Чапкънова почнаха още от избирането му. Плътно до него , а оная така се беше нахилила. Абе нямам думи.

Стефан
Стефан
17 юни 2023 22:19
Гост

Изключително компрометиран тип.
Ако се покажат записите от „8 джуджета“ на ул. „Шандор Петьофи“ сарафOFF ще трябва незабавно да напусне съдебната система.
Веднъж завинаги трябва да се сложи край на ежемесечните абонаменти.
Всички си затварят очите, но е крайно време фактите да се назовават с истинските им имена.

Хехеее
Хехеее
17 юни 2023 21:22
Гост

Сериозно ли, бе джудже?!

Може ли гробището да се премести от мъртъвците?
Може ли гробището да се премести от мъртъвците?
17 юни 2023 20:03
Гост

Няма как по друг начин да се реформира съдебната власт, освен ако не се намесят политиците. Разбира се, не тези, които се подвизават в момента в парламента. И тази намеса трябва да бъде много сериозна и радикална, но при ясни и прозрачни правила и процедури – чрез приемане на изцяло нова конституционна и законодателна уредба и пълен рестарт на системата. Необходим е изцяло нов и различен от досегашния модел на конституиране, функциониране и контрол на съдебната власт. И ако това не се направи, няма шанс за България… Сега ще обясня и защо това е необходимо, тъй като на никой от… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
17 юни 2023 20:46
Гост

Да разбирам, че Вие сте градинарят – най-подготвеният и с най-наточената косачка! Че има тежки проблеми, така е, но всички да са „маскари“, не е решението – „с косачката“!

не си разбрал явно
не си разбрал явно
17 юни 2023 21:40
Гост

Не, не съм аз градинарят, нито пък съм с косачка. Иначе мога да претендирам, че съм сравнително добре подготвен като юрист. Ясно съм посочил – още в началото, как и от кого ПРИНЦИПНО следва да се променят правилата – компетентна е единствено законодателната власт. Както съм казал, не всички са маскари, но има едни големи маскари, които са се обградили с по-малки такива, повечето от които даже се мислят за независими, знаещи и принципни и т. н. все по-по-най, но всъщност са част от групичката по интереси или от кръжока, без да се усещат, заслепени и от похвалите на отгледалите… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
17 юни 2023 22:09
Гост

Няма смисъл да се обсъжда – „всички са маскари, само Аз, който съм в районния съд, съм най-подготяения“. Няма ли някой, който от върховните съдии да уважаваш? Никой ли няма постижения?! И тези, от които си се учил ли?! Или ти си попаднал в съдебната система научен. Наистина, безсмислено е да се обсъжда…

хахахахаха
хахахахаха
17 юни 2023 23:07
Гост

Аз ли съм темата на обсъждане?!?! Като нямаш какво да кажеш по въпроса, по-добре си мълчи. Ясно е, че си трол, а защо не и някой от онези примерно 75 %, за които говоря… Общо взето троловете браните със зъби и нокти кочинката си, макар че реално не сте заплашени от нищо, особено с конституционната „реформа“ на Пеевски и Ристю… трай коньо за трева зелена! П.С. Ще задоволя и престореното ти любопитство – имам доста стаж в системата, повече и от на много от върховните съдии дори. Даже и да съм уважавал някои от тях някога, преди години, когато още… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
17 юни 2023 23:11
Гост

Написаното достатъчно говори за автора му!

г-н Трол,
г-н Трол,
17 юни 2023 23:45
Гост

айде пак – не авторът на написаното е важен в случая, а самото „написано“. На теб не знам доколко може нещо въобще да ти „говори“, с оглед това което си написал (изср@л) в няколкото кратки и нечленоразделни изречения и „фундаменталното“ им значение за световния ред и околната среда… И колкото да се опитваш да подмениш дневния ред, насочвайки тролски разговора към личността на автора, нещо не ти се получава. Та пак ще го повторя, ясно, точно и кратко, само за теб и лично за теб: Съдебната власт е превзета отвътре от тежки политически, икономически и престъпни зависимости, и в нея… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
18 юни 2023 11:27
Гост

Изяснил съм становището по Вашето мнение, но то трябва да се осмисля, а не само да се изговарят патетични слова в стил „Всички са маскари, Аз съм великият, но недооценен“. Да повторя и да разясня: „Няма ли някой от върховните съдии, който да уважаваш? Никой ли няма постижения?!“ Разбира се, че има достойни колеги, от които всички сме се учили и те трябва да бъдат уважавани. А за кариерното израстване (това е извън темата) – конкурсите, колкото и да са критикувани, са най-доброто (може и да се обжалват, а и ВАС отменя конкурси). И когато се сменя една тоталитарна система,… Покажи целия коментар »

до Анонимен и не само
до Анонимен и не само
18 юни 2023 13:23
Гост

Написах какво е виждането ми за съдебната власт като цяло, както и че тя трябва да бъде променена тотално, именно от политиците – законодателната власт, във връзка със заглавието на публикацията „политиците да не се месят в съдебната власт“, т. е. по темата – как е правилно, според мен, те да се намесят, а не както го правят в момента. Написах и че според мен това няма как да се случи. Анонсираната „реформа“ е просто едно прегрупиране на интереси. Обясних защо. Във връзка с посочените от мен проценти, ще си позволя да се цитирам – 75 % не стават (в… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
18 юни 2023 14:02
Гост

Така е по-добре. ССБ допуснаха много грешки, но трябва да им се признае историческата роля за отстояване независимостта на съда. Другарката, за която говорите, също има своите кусури – досещам се дори за един председател на един окръжен съд, за когото „лобираше“ да бъде избран за член на ВСС, а после – „След дъжд качулка“, се отричаше от него (съжалявала за това, че убеждавала другарчетата си да гласуват за него). Историята помни и други по-срамни действия, но да не ги споменавам във форума. Само изпитвам лека досада, когато говори за „реформа“. И въпреки това – тя и ССБ бяха по-доброто… Покажи целия коментар »

Анон Ра
Анон Ра
18 юни 2023 11:08
Гост

Принципно сте прав.
„Горе“ са тотално обвързани и подкрепяни от следващите по стълбата. Това е безспорно. Кариерният прием и растеж е вече само за „правоверни“.
Но къде е гаранцията, че това не е просто поредният опит поредните нови послушници на чуждото посолство да яхнат системата с поставяне на поредните свои хора?
Точно както направи Борисов.
Лично аз съм вече скептик.

Шшшшшш
Шшшшшш
18 юни 2023 11:03
Гост

Много приказки, но без особен смисъл.
Политиците са просто продажни хора, които не искат да работят нещо нормално, а само да печелят с изпълнение на частни поръчки.
Сега е поредният опит на поредните такива да сменят шефовете на съдебната система, за да й дърпат те конците.

Ulpianus
Ulpianus
18 юни 2023 11:03
Гост

Благодаря за подробния анализ. Той до голяма степен съвпада и с моите лични впечатления от краткото ми досегашно пребиваване в системата на съдебната власт. Политически зависимият ВСС избира административни ръководители по места, които биват използвани като агенти за влияние върху магистратите. За вярно изпълнение на услуги получават награда – командироване или спечелване на конкурс – което иначе мъчно биха постигнали поради посредствеността си. Разбира се, натискът е завоалиран – казват ти че еди-кое си дело „трябва да бъде написано“, но се подразбира, че то трябва да бъде написано в определена насока. Към момента симпатизирам на ССБ, понеже те се опитват… Покажи целия коментар »

Анон Ра
Анон Ра
18 юни 2023 11:22
Гост

В ДБ няма реформатори, а поредни чужди слуги, които умират от яд, че късно са седнали на масата, а чиниите са вече почти празни.
Да се сменят зависимостите с такива към поредните нови местни марионетки не само е безсмислено, а и вредно. Конците пак ще се дърхат генерално от посолството. Ще се сменят за параван няколко вече не съвсем послушни и това ще е, когато политиците си правят назначенията отново. Дали ще са марионетки на Бойко, на Кирчо или Христо – доста съмнителен като юрист, с оглед правната му „кариера“, е все едно.

re:Не 75%, а 95% са! Има и свестни, но неизвестни!
re:Не 75%, а 95% са! Има и свестни, но неизвестни!
18 юни 2023 17:44
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Анонимен
Анонимен
17 юни 2023 19:39
Гост

Ако не си подаде сам оставката ППДБ щели да накарат министъра на правосъдието да предприеме мерки така, щото Сарафов да не е и.ф. главен прокурор!!! Майко мила! И тия ще управляват държавата? Експертиза нечувана. Само да не стане така, че министърът да си показва дипломата от университета, за да обяснява в коя правна дисциплина е учил тоя номер с отмяната на решението на прокурорската колегия на ВСС. Тук и Дишева не може да му помогне. Но виж Керелска ще измисли нещо, от което ВАС ще онемее. И тия ще управляват държавата!

Анонимен
Анонимен
17 юни 2023 18:55
Гост

Сарафчето напери гребена след като Йотова се изока за вмешателство в съдебната власт. Работата е че не вярвам на ни един от двамата.

Анонимен
Анонимен
17 юни 2023 18:47
Гост

Не знам кое ме дрази повече. Лицемерието на Сарафов или това на мнозинството от прокурорската колегия. Видя се ясно,че са подлоги. Как гледат в очите колегите си,но всяко нещо се връща на този свят.

Дано, ама надали !
Дано, ама надали !
18 юни 2023 0:18
Гост

Съмнявам се да си получат заслуженото !
Някои от тях са наранявали не малко хора, част от които и свои, от гилдията, както се казва!Възползват се от страха на хората, за да ги манипулират и така да ги държат в страх и подчинение ! А, ако има масов отпор, тогава дали ще си получат заслуженото ?
Бог обича смелите и почтените!

За сведение на посрещачите
За сведение на посрещачите
17 юни 2023 17:25
Гост

ПП + ДБ да си гледат СК и спонсорираните от ПосолствоТо и една фондация – независими български съдии!

Които нито са независими, нито служат на България, а нямат като цяло качества за съдии.

Анонимен
Анонимен
17 юни 2023 17:28
Гост

А посрещачите какво качество имат, за да се произнасят по теми, които не разбират?!

За сведение на ПосолствоТо и неговите глашатаи!
За сведение на ПосолствоТо и неговите глашатаи!
18 юни 2023 17:47
Гост

Посрещачите сме суверена. Не напуснали Родината. Не усвояващи грантове. Не любещи А за Б, а България!

Потребители на „правосъдие“. В РБ по К.

За протокола
За протокола
17 юни 2023 17:19
Гост

Тук е прав. За нещастие на А за Б и бенефициентите им.

Анонимен
Анонимен
17 юни 2023 17:18
Гост

А, така, Сарафов! Бутай натам, натискай! Не трябва да им се огъваш!

Зрител
Зрител
17 юни 2023 16:29
Гост

Като гледам какви са им куклите-недоучили милиционери и ония дето ги „избират“ от ВСС, се чудя, къде им е акъла на кукловодите? Добър театър, та даже и куклен, с такива некадърници не става, а резултата е винаги пошъл, евтин цирк с водевилни елементи и привкус на улична „търговия“, в квартал с червени фенери!

Манипулатор
Манипулатор
17 юни 2023 16:02
Гост

Абе Сарафов,че не е Главен-не е. Не е избран от пленума, нито пък в Конституцията е уредено това чудо и.ф., нито пък има указ на президента .

Мен друго ме вълнува-някой знае ли защо е затворена огромната книжарница на Хеликон на бул Патриарх Евтимий-близо до бул. Витоша, и това временно ли е, или завинаги?

Анонимен
Анонимен
17 юни 2023 16:57
Гост

Не знам защо е затворена, но винаги с тягостно чувство съм слизал в това неуютно подземие и затова рядко я посещавах. Препоръчвам ти Гринуйч на Витошка, а още повече Книжици на Кристал и на внучката на Валери Петров до Попа

Анонимен
Анонимен
17 юни 2023 15:28
Гост

Гешев уверяваше, че няма да става главен прокурор – стана, този обещаваше, че не иска да е и и.ф. – стана. Като две капки вода са.

Няма "не ща"
Няма "не ща"
17 юни 2023 16:21
Гост

Няма никакво значение какво са казали и какво искат, защото винаги ще правят това, което им наредят. Иначе покрай последното развитие с Гешев видяхме какво става, като не слушат.

за лъжата
за лъжата
18 юни 2023 14:10
Гост

То и протестариата нямаше да прави коалиция с герберастията, ама виж какво стана.

123
123
17 юни 2023 15:26
Гост

Ама много хубаво се прегрупирахте…

О, да
О, да
17 юни 2023 15:22
Гост

Хубаво е, когато слугите се обявяват за независимост. Само да не го правеха под давлението на господарите си: „няма да ми казваш какво да правя, защото има кой да ми нарежда“.

Анонимен
Анонимен
17 юни 2023 15:19
Гост

Дано в едно отношение да не е като Гешев – да се мотае по медиите 24/7

444
444
17 юни 2023 15:35
Гост

По-скоро точно това възнамерява, а е и със самочувствие, че е доста по-добър от предишния.

Анонимен
Анонимен
17 юни 2023 15:15
Гост

Оооо, пак до БТА. Явно няма доверие на 18-те човека в пресцентъра на ПРБ

Анонимен
Анонимен
17 юни 2023 16:59
Гост

Верно ли 18 човека са в тоя пресцентър?

въпрос
въпрос
18 юни 2023 14:08
Гост

Колко от тези 18 човека са инсталирани с публичен конкурс-обява, конкурсен изпит и тн-защото конкурсът уж е задължителен? Може ли линк към 18-те обяви за 18-те конкурса за тези 18 работни места.

OMG
OMG
17 юни 2023 15:15
Гост

Te, ако не се месеха, ти как щеше да стигнеш до тук?

Анонимен
Анонимен
17 юни 2023 15:13
Гост

Г-н Сарафов (не зная главпрок ли е или директор на НСлС) сега ще усети на какво бе подложен Гешев (не незаслужено). Очаква се след седмица-две прокурорите от ПК на ВСС да се отрекат и от него (по „три пъти“, каквато е традицията и канона).

Анонимен
Анонимен
17 юни 2023 15:17
Гост

В ПК изпълниха поръчката и сега ще искат да си ходят

9999
9999
17 юни 2023 15:35
Гост

O, оптимист…