Бившият полицай Румен Тонев отива на съд за убийството на психолога Иван Владимиров. От прокуратурата съобщиха, че са внесли в градския съд обвинителния акт срещу 52-годишния Тонев.

На 8 февруари той застреля Владимиров пред входната врата на дома си на ул. „Черковна“ в София, след като двамата имали дългогодишен междусъседски конфликт, за който пък няколко месеца по-рано психологът разказа в ефир и предупреди, че може да стане жертва на агресивния си съсед. Според разказа на Владимиров приживе, Тонев постоянно се оплаквал от шумове, за които обвинявал съседа си и го заплашвал, а от подаваните сигнали в полицията нямало резултат.

Така се стигнало и до вечерта на 8 февруари, когато психологът заварил входната врата на апартамента си намазана с грес. Владимиров се качил на горния етаж, където живеел Тонев и последвал разговор между двамата, който прераснал в словесен конфликт. Бившият полицай взел от дома си личния си пистолет „Байкал“ и застрелял Владимиров с един изстрел в главата.

След това Тонев преместил тялото му до врата в кооперацията, която водела към вътрешния двор и го оставил там. Междувременно обаче съседите чули изстрела, излезли от домовете си и слезли по стълбите. Двама от тях забелязали кръв по етажната площадка пред апартамента на Тонев и проследили следите до тялото на Владимиров, след което подали и сигнал в полицията.

Румен Тонев и в момента е в ареста, а в миналото е бил осъден за незаконно държане на боеприпаси. След убийството на Владимиров в столичната полиция започна проверка за това колко и какви сигнали са подавани през годините от двамата съседи, като стана ясно, че става дума за 12 сигнала, подавани и от двамата и те са били все по битови въпроси – шум, замърсяване на общите части в кооперацията и др.

27
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Кой реши на бившите милиционери да даде оръжие?
Кой реши на бившите милиционери да даде оръжие?
03 август 2023 5:54
Гост

1. Защо сигналите на гражданите срещу бившия милиционер масово не са деловодно регистрирани? 2. Колко милиционера са арестувани заради деловодното нерегистриране на жалбите срещу бившият им колега? 3. Кой болен мозък реши на бившите милиционери да им се предоставя оръжие. Защо? За да бъдат заплашвани , тормозени съседите на бившия милиционер, за да ги стреля по преценка ли? 4. Колко бивши милиционера имат законно лично оръжие, и какво държавата прави, за да го изземе? В тази статия се говори,за заплахи, закани, чупене на кола , хулиганства-всичко това съседите са се оплаквали, но милицията не е регистрирала деловодно жалбите, а устните… Покажи целия коментар »

Juli
Juli
02 август 2023 20:43
Гост

I zashto chak sega.Policiata da si varshi rabotata. Jalko za choveka

Лозан
Лозан
02 август 2023 19:11
Гост

Този въобще не бива да излиза навън.

Заки
Заки
02 август 2023 18:25
Гост

Ако бяха взели впредвид сигналите на човека, миже би нямаше да се стигне до тук.

Щъркел
Щъркел
02 август 2023 17:47
Гост

Добре де, като ви мързи да гледате, защо преразказвате случая? Напишете само последната информация и дотам. Всичко ви е наопаки! Добре поне, че не сте объркали убиеца с жертвата.

КОЙ ЩЕ НИ ПАЗИ ОТ МИЛИЦИЯТА?
КОЙ ЩЕ НИ ПАЗИ ОТ МИЛИЦИЯТА?
02 август 2023 17:44
Гост

А пратени ли са на съд милиционерите, които не са приемали и деловодно регистрирали жалбите на психолога, милиционерите, които са го връщали, не са реагирали.

Анонимен
Анонимен
02 август 2023 17:38
Гост

“Българският правен портал” пише вече ежедневно кой кого е пребил, но удобно пропуска зверствата, които парламентът извършва върху законодателството… Нито една медия не обелва и дума за измененията на Търговския закон, за проекта на Конституция, за безумията със закона за бюджета. Нула. Нека обществото протестира срещу “домашното насилие”, нека се дискутира националния празник и съдебната практика по смяна на пола. Това са темите, които вълнуват българския юрист.

Анонимен
Анонимен
02 август 2023 16:51
Гост

Полицаите са най-големите доячи, фиктивен болничен за почивка в Гърция, фиктивен за почивка на балкан, фиктивен болничен за почивка просто ей така, и 40 дни отпуска да си почине от много натоварената работа.

badPetyo
badPetyo
02 август 2023 16:35
Гост

Нима колегите на този Тонев, които са го покрили, не са за затвора.
Абе хора, кво чакаме всеки път, някви си медии да ни направят протестите и се юркаме, да се изкиприм като на няква манифестация, че сме много активни. Тва е брутален скандал, районното, неглижиралао жалбата трябваше отдавна да е потпалено. Ние сме виновни с нашето мълчание.

Анонимен
Анонимен
02 август 2023 16:06
Гост

Надявам се това да е последен подобен случай, но уви, не е сигурно

Анонимен
Анонимен
02 август 2023 16:06
Гост

Психолози няма ли в МВР да преценяват кой става за полицай и да му се дава оръжие и кой не? Явно няма. Или се минават псевдо тестове.

Лапачи
Лапачи
02 август 2023 16:20
Гост

Психо теста не се взима, дава се.
Реалнота взимане на психо теста и реално започването на работа е следното 15 000 за полицай със средно образование или вуйчо владика.

Щерев
Щерев
02 август 2023 18:28
Гост

Проверяват ги естествено.. Обаче явно трябва по- често да се правят такива тестове.

Анонимен
Анонимен
02 август 2023 16:05
Гост

Отново полицейска агресия и това е сериозен проблем от години. Но продължават да искат да им се дават повече и повече пари на полицайте от държавния бюджет. Въпреки, че има патрулиращи такива, които са по-дебели от мен, а работата им уж е да са в добра физическа форма.

Никифоров
Никифоров
02 август 2023 16:02
Гост

Докато извърши убийството е имало доста сигнали за поведението му. Но не е имало кой да ги забележи явно.

Пашов
Пашов
02 август 2023 16:01
Гост

Положението с органите на реда явно е много, много притеснително

Заринда
Заринда
02 август 2023 16:01
Гост

Ами да се замислят шефовете на МВР защо такива потенциални престъпници са част от системата на МВР

Баришева
Баришева
02 август 2023 16:00
Гост

И логичният за мен въпрос зададен от Асен Василев отново идва на дневен ред – какво получава обществото от това, че вдигаме бюджета на МВР и от там и заплатите на служителите? Какво се е променило в МВР, че да се вдигат парите и какво ще получи обществото? Явно едно голямо нищо. Само писъци от синдикатите и полицайте, които не оказват голям контрол.

Анонимен
Анонимен
02 август 2023 16:03
Гост

Какъв ти контрол и превенция, бре. Седим с приятели в Борисова градина и пием по бира на пейките. Пушим и по цигара. До нас младежи пушат трева, та мирише половината градинка. Появява се конна полиция и се лепва за нас да ни проверява. Щателна проверка на всички ни. Младежите, които са видимо около 18-20 годишни и от там смърди на джоджън, никой не ги проверява. Свършват проверката с нас, качват се по конете и си тръгват. Отчели са се днес, че са проверили някакви там. Позорно е.

420
420
02 август 2023 16:59
Гост

Правилно! Марихуаната е по-малко опасна от алкохола. Колкото и да не ви е приятно, мили пиянки, от марихуана не се умира, докато от алкохол всеки ден се натравят хиляди души по света. Така че – нож за пиянките!

Димо
Димо
02 август 2023 19:14
Гост

A, защото надрусаните не са въобще опасни за околните!

Кръстев
Кръстев
02 август 2023 15:59
Гост

Как да имаш притеснения от агресивния си съсед, който обаче е полицай? Кой го е взел на работа щом е агресивен? Не е ли минал психотестове, че съседът му, психолог, трябва да каже, че е агресивен и да го е страх?

Анонимен
Анонимен
02 август 2023 15:56
Гост

Човек който цял живот е получавал заплата от държавата, се възприема като по-висше стоящ в обществото аз съм полицай, за мен може, за другите не,аз мога да шофирам без колан и да говоря по телефона, другите не.

Лапачи
Лапачи
02 август 2023 16:15
Гост

Точно до живот. Пенсионира се привилегированно по-рано остава да работи, младежите в чужбина, инече всички много милеят за младите.

Koko
Koko
02 август 2023 19:16
Гост

И взимат висока пенсия.

Анонимен
Анонимен
02 август 2023 15:54
Гост

Ех, Иване, нямаше късмет да поживееш до старини. Господ да те прости!

Аман ве!
Аман ве!
02 август 2023 15:52
Гост

Едно напомняне, че насилието не е само над жени и че МВР и прокуратурата си правят обичайно оглушки за тези случаи. И че вследствие безхаберието им, АУ МАЛЕ ИЗНЕНАДА, хора умират. А кога тези безхаберници с пагони и тоги ще понесат отговорността за бездействието си?