Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (СК на ВСС) повиши шестима съдии в Наказателната колегия на Върховния касационен съд (ВКС).

Това са магистратите от Софийския апелативен съд Светла Букова, Весислава Иванова и Калин Калпакчиев, както и Виолета Магдалинчева от Софийския градски съд, Бонка Янкова, която е зам.-председател на ОС-Търговище и Даниел Луков от военния съд в Пловдив.

СК на ВСС допусна и предварително изпълнение на решението за повишаване. В гласуването не участва Боян Магдалинчев, който си направи отвод поради участието на дъщеря му в процедурата.

Конкурсът за повишаване на шест места в НК на ВКС беше обявен през май 2022 г. Документи за участие подадоха 53-ма магистрати от различни нива в съдебната система.

37
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Надя Драганчева,Тутракан7600
Надя Драганчева,Тутракан7600
21 декември 2023 0:46
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
PaulaFox
PaulaFox
16 декември 2023 13:52
Гост

❤️Здравейте) Аз съм на 23 години и се казвам Паула) Аз съм млад, амбициозен еротичен модел 18+) Обичам да правя голи снимки) Моля, разгледайте, оценете работата ми на линка ➤ https://da.gd/id290638

Надя Драганчева
Надя Драганчева
13 декември 2023 7:35
Гост

Сайта ! Извършват се ПРЕСТЪПЛЕНИЯ : 1. Кражба на самоличност; 2. Онлайн клевети. Не допускайте, премахвайте всички коментари, в които фигурират имената на Надя Драганчева, Николай Ралчев и Петко Ралчев.

Надя Драганчева,Тутракан
Надя Драганчева,Тутракан
13 декември 2023 1:42
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Ad nauseam
Ad nauseam
12 декември 2023 23:23
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

ХА ХА ХА ХА ХА ХА
ХА ХА ХА ХА ХА ХА
12 декември 2023 23:14
Гост

В гласуването не участва Боян Магдалинчев, който си направи отвод поради участието на дъщеря му в процедурата.

поредните инсталирани парашутисти
поредните инсталирани парашутисти
12 декември 2023 22:46
Гост

Блатото на съдебната система става още по-дълбоко, кално и миризливо. Тъпаците, изпълняващи поръчките на тези, които предават и продават България, масово се повишават и „творят“ актове и практики, които унищожават правото и правовия ред в Държавата. За съжаление, ако не се случи чудо – революция и тотална смяна на начина на функциониране и състава на съдебната система, не е далеч времето, когато българската нация просто ще изчезне от тази територия…

Апостола
Апостола
12 декември 2023 23:29
Гост

Тотална смяна на начина на функциониране и състава на съдебната система . И двете -смяна и на системата и на и систематизаторите й . Друго не е измислено ! С революции не става, след всяка такава паразитите пак оцеляват, народите пак губят . Пък и с революция да ги сменяваме, пак трябва и за след нея да я имаме смяна на системата – т.е. без това не става ! Щото остане ли си същата, то и новите личности бързо ще станат като старите крадци .

без революция не става
без революция не става
13 декември 2023 5:50
Гост

За да се смени състава на съдебната система и начинът й на функциониране, следва да се създадат нова Конституция и нови закони. Това означава, че трябва да има и нови законодатели. В момента политическото статукво, което обслужва мафията и икономическите й интереси, както и съдебната власт, е голямо блато. Нови политически субекти не могат да се появят на политическата сцена (и да има кадърни хора, никой няма да ги допусне) и с избори смяна на законодателя няма как да се случи. Ако този заспал народ не се събуди най-накрая и не измете политическия боклук, за да се рестартира цялата държава… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
12 декември 2023 17:40
Гост

Съгл. чл.130, ал. 4 от Конституцията на Република България “ Мандатът на изборните членове на ВСС е пет години.Те не могат да бъдат преизбирани веднага след изтичане на този срок.
Мандатът на настоящия ВСС беше от 03. 10. 2017 г. до 03 октомври 2022 г.
Как е възможно да не се избере нов ВСС, при все, че измина 1 г., 2 месеца и 9 дена от края на мандата на настоящия ВСС?
Какво доверие може да се има на тази институция?

Анонимен
Анонимен
12 декември 2023 21:59
Гост

Що, на тези дето ще ги изберат Пеевски, Бойко и Асен Василев по – голямо доверие ли ще им имаш?

що пропускаш
що пропускаш
13 декември 2023 6:00
Гост

Ицо Адвокатино и Наско Гнома? Иначе всеки следващ ВСС е по-зле от предишния. То се видя и на изборите, които проведоха съдиите, какво може да се очаква – зависими, компрометирани и корумпирани дългогодишни съдебни номенклатурчици. Т. е., без смяна на избиращите – от НС и от съдебната система, няма как да се получи по-различен и по-добър от настоящия ВСС. Както цялата държава, така и съдебната система е превзета отвътре и са необходими много радикални действия за промяната й, а не козметичните промени, които ще обслужат само нечии чужди икономически и политически интереси, разбирай – на едно посолство и на слугите… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
12 декември 2023 17:29
Гост

5- годишният мандат на ВСС изтече на 3 октомври 2022 г. Този ВСС имаше правомощия от 3 октомври 2017 г. до 3 октомври 2022 г. Кога ще се избере нов ВСС?
ВСС няма карт бланш 1 г. и повече от 2 месеца, но въпреки всичко действа, което е незаконно.
Незаконни са всички решения, които е приел след края на 5- годишния си мандат . Заплатите на членовете на ВСС се изплащат без правно основание…
Докога беззаконието ще съществува?
Скандално е да продължава този фарс.

Апостола
Апостола
12 декември 2023 14:49
Гост

Съдии, прокурори и полицаи в България има огромен брой, ползата за народа от тях е никаква. Няма никога да влезнат в затвора у нас богатите и власт-ползващи бандити, докато не сменим системата – за съд само от 12 броя съдебни заседатели и докато не направим и народния ре-подбор на съдиите и прокурорите , с който да сменим в огромен процент досегашните и не си изберем нови, порядъчни съдии и прокурори ………….. В САЩ щатските съдии са 30 000 броя , ама са 335 милиона население – т.е. те са с 50 пъти повече население от нас . И , ако… Покажи целия коментар »

Апостола
Апостола
12 декември 2023 14:43
Гост

1.Безкрайно е количеството на бандитите сред магистратите ни . Само за една седмица през лятото лъснаха нови ПЕТИМА от тях – апелативен прокурор, който бил искал рушвети от куцо, кьораво и сакато, софийската съдийка, треснала се кьор-кютук пияна, с 2,5 промила, в микробус с пътници и заканвала се на тях и на полицаите, прокурорка, осуетявала разследвания, търговищки съдия, взел подкуп по наказателно дело и съдийката – пуснала от ареста изверга . .. Малко по-назад бяха и двете гнили съдийски ябълки Ченалова и Янева и една пазарджишка съдийка , която се обеси, осъдена за пияно шофиране , по това време и… Покажи целия коментар »

Филип
Филип
12 декември 2023 13:22
Гост

Предколедно!

Закривай! Уволнявай! Лустрирай! Съкращавай!
Закривай! Уволнявай! Лустрирай! Съкращавай!
12 декември 2023 12:39
Гост

Аре стига с тези повишаванки. Двата върховни съда скоро ще станат с 1000 инсталирани, алооооу. Спрете се малко. Дребна ни е държавата, малко са ни хората, ама върховни съдии-направо калабалък.

ВС на Бразилия е от…11 съдии, при около 1000 пъти по-висока натовареност(проверимо е)-значи можело нашия ВС да е един, от общо 12 съдии, а не съдиите да са повече от хирурзите в България. Алооооу-в държавата хирурзи недостигат, уролози няма, офталмолози-в цели области няма никакви, пулмолози-никакви няма, следващия път като се разболеете ще ходите някой съдия да ви лекува!

Адвокат
Адвокат
12 декември 2023 17:05
Гост

Какво ало – аз съм бил против да има толкова ВУЗ – а престижа на Правото – спадна – както ида е.

Как ще стана офталмолог, то да не е баница – учи се цял живот тази работа.

Въобще – отношението към пациентите е такова – че искат да си умреш едва ли не. Ако трябва да сме честни и – не са ангели някакви – другата тема.

Въпросът е – държавата да определи колко съдии й трябват, да не става такава тълпа от кандидати.

Лозан
Лозан
12 декември 2023 12:30
Гост

Честото!

Чичо Сам
Чичо Сам
12 декември 2023 12:26
Гост

Честито, добри попълнения!

Апостола
Апостола
12 декември 2023 12:16
Гост

СЕ ИЗБИРАТ ПРЯКО ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, живеещ на съответната местна или цяла национална територия, ЧРЕЗ МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ на един и / или два тура, ПРИ АБСОЛЮТНО РАВНО ПАСИВНО И АКТИВНО ИЗБИРАТЕЛНО ПРАВО, при спазване на изискванията за завършено образование и навършена възраст, ако такива са поставени за заемането на някои от власт-ползващите длъжности и са приети по начина предвиден с тези 12 правила, … • за най-много два мандата, но за не повече от общо от 10 (десет) години за целия живот на човек на централно-държавни и местни (общински, областни, окръжни, околийски и районни) власт-ползващи длъжности, а за използвателите на… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
12 декември 2023 13:19
Гост

Що не се вземете с оня с новата Конституция и с другия кукумицин с лустрацията. Тъкмо ще сте си лика-прилика.

Апостола
Апостола
12 декември 2023 14:41
Гост

Ами нали вие сте се взели с него !

Ало, ало
Ало, ало
12 декември 2023 23:21
Гост

Анонимнико, знаем че като ТРОЛ те кефи Андрей Карлович с неговата К, ама гледай да не свършиш като него!

Защото който гроб копае другиму, сам пада в него!

Апостола
Апостола
12 декември 2023 12:15
Гост

“Закон за изграждането и функционирането на Чистата и Святата Република ”, известни още и като „12-те контра-удара на народа“.
………………………………………
..
1. ВСИЧКИ ИЗПОЛЗВАТЕЛИ, НА КОЯТО И ДА Е БИЛО ЧАСТ ОТ ПРИНАДЛЕЖАЩАТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ВЛАСТ :

• ЗАКОНОДАТЕЛНАТА (депутатите и общинските съветници) ,
• СЪДЕБНАТА (съдийките и прокурорите) ,
• ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА (главата на изпълнителната власт – цар на българите, президент или премиер, кметовете и областните управители ) ,
..

Апостола
Апостола
12 декември 2023 12:17
Гост

СЕ ИЗБИРАТ ПРЯКО ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, живеещ на съответната местна или цяла национална територия, ЧРЕЗ МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ на един и / или два тура, ПРИ АБСОЛЮТНО РАВНО ПАСИВНО И АКТИВНО ИЗБИРАТЕЛНО ПРАВО, при спазване на изискванията за завършено образование и навършена възраст, ако такива са поставени за заемането на някои от власт-ползващите длъжности и са приети по начина предвиден с тези 12 правила, … • за най-много два мандата, но за не повече от общо от 10 (десет) години за целия живот на човек на централно-държавни и местни (общински, областни, окръжни, околийски и районни) власт-ползващи длъжности, а за използвателите на… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
12 декември 2023 12:10
Гост

Поръчковите състави вече взеха анблок да ги качват.

9898
9898
12 декември 2023 12:37
Гост

И каква поръчка са изпълнили? Ама дай тук конкретно решение и кажи кое не е правилно в него, пък обясни как е трябвало да бъде решено и защо.

Анонимен
Анонимен
12 декември 2023 18:35
Гост

Ами то и парите са вид поръчка- чувал ли си за делото Пол Фрийман?! Ама и те тези са топ хард- по- добре виж как уреждат при приятелчета чужди дела и чии интереси срещу какво обслужват.

Анонимен
Анонимен
12 декември 2023 11:48
Гост

Предколедния подарък на бай Боян за щерка му.
Много мила пасторална картинка.

Анонимен
Анонимен
12 декември 2023 11:50
Гост

И звънчетата звънят радостно

123
123
12 декември 2023 12:25
Гост

E, доста плитко е това, ако нямаш какво да кажеш за качествата ѝ.

До 123-я водолаз
До 123-я водолаз
12 декември 2023 13:01
Гост

Е, какво по-плитко качество в случая е, че е дъщеря на баща си?

321
321
13 декември 2023 6:19
Гост

Като започнете с тези качества… Кретени!!! Що тя да е най-добра, бе?!?! Всеки съдия и юрист си има някакви качества, както положителни, така и отрицателни – и в професионален и в житейски аспект. Хора сме все пак. Да не би колегите й да вършат по-малко работа от нея или да са по-неможещи и по-незнаещи?! Аре у лево с измислените ви „конкурси“, „критерии“ и „комисии“. Всичко е субективно и зависи от фактори като икономическо, сексуално, политическо, корупционно и всякакво друго нерегламентирано и престъпно влияние… Факт е, че повишение получават най-послушните и най-зависимите (в различни отношения) магистрати. Затова по горните инстанции се… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
12 декември 2023 13:05
Гост

И елена Рудолф мучи от кеф

Анонимен
Анонимен
12 декември 2023 18:38
Гост

От всички избрани боклуци, тя е най-безобидния вариант, стига да не я сложат в досегашния й „бляскав“ от към морал и целокупно повишен състав.

Анонимен
Анонимен
12 декември 2023 18:48
Гост

Поне не е пълно ку- ку и толкова безскруполна колкото другите двама.