Временната комисия „Божанов“ в Народното събрание се превръща в мегдан, където може да се организира Майдан срещу съдии и прокурори. Това заяви съдията от Софийския апелативен съд (САС) Галя Георгиева, която беше изслушана от Прокурорската колегия.

Георгиева поиска да се яви пред кадровиците не само от ПК, но и от Съдийската колегия и пред депутатите по повод споменаване на името ѝ от бизнесмена Веселин Денков, половинката му Ивайла Бакалова и адвокат Ина Лулчева по време тяхното изслушване от временната комисия в парламента за изясняване на факти и обстоятелства около групата за влияние на Мартин Божанов, известен като Нотариуса (виж повече тук).

Георгиева днес отрече да има каквато и да е връзка с Божанов. „Поисках да бъде изслушана, за да защитя доброто си име по повод казаното в комисията, да защитя доброто си име като съдия, името на моето семейство и на колегите, които някога ме учиха да бъда съдия, с които съм работила в Пловдив и с които сега работя. Няма да допусна по мой адрес да се разпространяват клевети, да бъда набедявана в престъпление и да се уронва доброто ми име“, каза Георгиева, която припомни, че е била член на ВСС от съдебната квота.

Георгиева защити и колегите си, работили във вече закритите спецсъд и спецпрокуратура. Тя заяви, че срещу тях е било насадено негативно отношение, като политиците са ги наричали бухалка. „Това е недопустимо да се внушава на обществото, че магистратите, които работихме в специализирания съд и специализираната прокуратура, сме в услуга на някого, било то политик или друга нечиста сила, която иска да прокара чрез нас някакви свои политики. Това изключително много ме наскърби“, каза още Георгиева.

Тя заяви, че българските магистрати заслужават уважение, защото силна съдебна власт означава силна държава.

После отново се върна на изслушването на Денков, Бакалова и адвокат Лулчева от парламентарната комисия. „На 29 февруари беше дадена трибуна на подсъдим, неговата спътница и на адвоката им, които накратко казаха следното – че аз съм част от групата на Нотариуса и обяснението беше дадено както от Ивайла Бакалова, така и от адвокат Лулчева, което беше в едно изречение – Е, ми, Галя Георгиева се е произнесла с особено мнение, като не е съгласна Денков да бъде с друга мярка извън задържането, ето тя е в групата на Нотариуса. Не мога да се съглася, че това е истина. Това е клевета“, каза Георгиева.

После посочи, че депутатите са изслушали подсъдим с три висящи дела за три престъпления – за лихварство, за рекет и за съучастие в убийство в качеството му подбудител и помагач.

Аз на тази комисия нямам доверие, защото кал се хвърля по магистратите, които сме работили в спецправосъдието. В комисията участват политици, които бяха на първа линия, когато закриваха специализираното правосъдие“, посочи още апелативният съдия.

Питам аз допустимо ли е Народното събрание, макар и по някакви си вътрешни техни правила, да създава нарочна комисия. Това проблем ли е на законодателната власт. Може ли да бъдат коментирани дела от подсъдим, от Бакалова и от адвокат Лулчева, които бяха поканени на изслушване. Редно ли е да се разгласяват по този начин факти и обстоятелства по делата, които са все още висящи. Как ще се чувстват съдията и прокурорът, които ще гледат тези дела и дали някой ще поиска да гледа тези дела заради всичко, което се случва“, попита Георгиева.

После се спря на разследването на Антикорупционния фонд (АКФ) по повод казуса на Веселин Денков, като попита какъв е предметът на дейност на тази фондация и тя „над прокуратурата ли стои“.

В тази връзка заяви, че е направила справка кой управлява АКФ. „Този АКФ и негови представители като започнаха да обикалят медиите, реших да погледна кой го управлява. Ами там участват чужденци, има и името на един генерал, който не е български генерал, това не засяга ли нашата национална сигурност, след като може чужденци да се занимават с контрол върху съдебната система, дали ще е съд, или прокуратура те ще разследват. Какъв е предметът на дейността на тази фондация и тя над прокуратурата ли стои? Има един чл. 10 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Прокурорите да се замислят над този текст и ако се намери смел прокурор и прегледа тези документи, може да има друго развитие“, посочи Георгиева и допълни, че е недопустимо АКФ да изземва функциите на прокуратурата.

После сподели, че в един от епизодите от разследването се споменава името ѝ от Яне Янев, който казал, че тя не прави нищо, дори не ходи до тоалетна, без да пита бившия главен прокурор Сотир Цацаров. „Уважавам много г-н Цацаров. Работила съм с него. Изключително интелигентен мъж и няма да допусна подобни разсъждения на политици“, каза Георгиева.

Тя призова ако някой има информация, че ѝ е оказал някакво влияние или въздействие, да сезира прокуратурата.

Георгиева сподели, че както тя, така и нейни колеги от бившия спецсъд, постоянно са били под натиск, дори и в съдебна зала, където е била заплашвана, че ще ѝ се случи нещо и че няма да си намери друго поприще, след Апелативния специализиран наказателен съд. На което отговаряла, че са сбъркали и че тя е възпитаник на „пловдивската съдебна школа“.

Галя Георгиева многократно поиска Прокурорската колегия, която управлявала прокуратурата, да призове обвинителите да бъдат смели, да не се притесняват от това, което се говори в общественото пространство, защото в голямата му част са клевети и неистини и обществото се настройва срещу съдебната система.

Накрая самата тя призова обвинителите: „Колеги прокурори, не бъдете страхливи, действайте като адвокати на тази държава и защитавайте вашите права, защото иначе сме изправени пред опасност да загубим независимостта на съдебната система и тя да бъде поставена на колене“.

Колегията изслуша и секретарката на Невена Зартова – Диана Колева. Тя каза, че не е присъствала и не се е занимавала с организацията на тържеството на СРП в Банско, но пък е виждала и Мартин Божанов, и в Велимир Атанасов в кабинета на бившата вече районна прокурорка на София. Добави обаче, че няма представа за какво са разговаряли.

Диана Колева сподели, че Божанов е идвал два-три пъти в рамките на месец през есента на 2022 г. „Госпожа Зартова казваше да се обадя на служителите да посрещнат Божанов, след това го изпращах. После се разминахме с прокурор Куцкова и тя ми каза, че това е Божанов, защото първия път не знаех“, каза секретарката.

Адвокат Велимир Атанасов обаче посещавал много често Зартова. Той идвал обикновено в късния следобед и това се случвало два-три пъти седмично от началото на 2022 г. до март 2023 г.

„Не знам как е влизал, но винаги се озоваваше пред моята врата и аз му отварях. Не знам дали е имал карта за достъп, защото само с карта може да се стигне до 8-я етаж. Всяка карта е с номер и ако е имал, може да се проследи как е влизал“, добави Колева. Тя обясни, че преди посещения в кабинета ѝ, Зартова често ѝ искала „наблюдателни материали“, но не можа да каже със сигурност дали тези искания са били във връзка с предстоящо идване на Велимир Атанасов и за какво са се отнасяли.

„Казвала ми е и аз съм ги давала. Не обичам да чета това, което не ми влиза в задълженията“, допълни Колева. Секретарката разказа още, че атмосферата в СРП сега е добра, но миналата година всички служители и прокурори изнемогвали заради постоянните проверки и това създало напрежение в деловодството и сред прокурорите.

„Многократно казвах на госпожа Зартова, че хората изнемогват, но не бяха взети мерки“, каза секретарката.

Колегията изслуша и съдебния администратор на СРП Дима Куюмджиева. Тя обясни, че не познава Божанов, а на въпрос за партито в Банско, посочи, че го е организирала и представи списък с около 20-ина имена на прокурори и служители, които са били там.

След изслушването Георги Кузманов сподели, че може би няма смисъл да се канят всички присъствали на тържеството в Банско, защото едва ли ще стане ясно кой е поканил Нотариуса там.

„Имало е свободен достъп с неограничен кръг от хора. Може случайно да е бил там, макар аз да не вярвам в случайности. Не виждам как ще изведем от този списък кой го е поканил. Като прокурор смятам, че от това няма да излезе нищо“, каза Кузманов.

Огнян Дамянов обаче му опонира, че това е единственият начин да разберат, а Калина Чапкънова предложи да поканят още веднъж всички присъствали.

„И ако никой не пожелае, тогава да мислим дали да не ги поканим поименно, както са посочени в този списък“, каза Чапкънова. Георги Кузманов пък спомена, че е прочел в интернет коментари, че прокурорите Марин Малчев и Пламен Петков са организирали тържеството и са завели Нотариуса там. Колегите му обаче не приеха да ги канят само заради коментари в интернет, а решиха да призоват на два пъти прокурорите от списъка, който им беше предаден.

За следващата сряда бяха поканени за изслушване присъствалите на банкета в Банско Иван Димитров, Божидар Кирилов, Вероника Димитрова, Ралица Първанова, Иван Караиванов, Мария Бакалска, Йордан Стоянов, Николай Николаев, Панайот Газдов, Боряна Кангалджиева, Радослав Тодоров, Калин Владимиров, Георги Обидимски, Евгени Тодоров, Пламен Петков и Гергана Стоянова.

 

64
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
123
123
08 март 2024 19:43
Гост

Гаря Георгиева им каза истината в очите,такава,каквато е!
Адмирации за тази смела и дръзка жена!

съдия
съдия
07 март 2024 18:15
Гост

Пловдивската съдебна школа…звучи ми почти като бургаската

дебати
дебати
07 март 2024 12:00
Гост

Три неща ще кажа. Да беше се направила по-добре такава голяма комисия в НС за обсъждане промените в ЗСВ, което е важно. Какво се обсъжда и какво не се обсъжда е показател за нивото на държавата. Второто е, че не схващам защо се търсят „смели прокурори“ и се прехвърля все към прокуратурата, като и „смели съдии“ могат да сезират институциите. И трето, дали някога ще има дебат вътре в системата за нечестното кариерно израстване. И дали някога ще се стигне до това да не се случва.

Пеналист
Пеналист
07 март 2024 11:24
Гост

Срамно е когато АКФ върши повече работа от държавното обвинение. Но за да си държавно обвинение тези дни, явно по подразбиране трябва да си сляп, без достойнство и мързел.

Пеналист
Пеналист
07 март 2024 11:21
Гост

И все думи на Галя лесно поставената в зависимост. Добре и беше като член на ВСС да свои приятното си кариерно развитие. Ето че още е на поръчка от поредния посредник средно ниво на мафията.

Анонимен
Анонимен
07 март 2024 10:47
Гост

„…….Парламентарният контрол се упражнява от Народното събрание по отношение на изпълнителната власт и е закрепен на конституционно ниво в чл. 62, ал. 1, чл. 79, ал. 2, чл. 83, ал. 2, чл. 89, ал. 1 и чл. 90 от Конституцията. България е република с парламентарно управление (чл. 1, ал. 1 от Конституцията), което не означава управление на парламента, а на избраното от него правителство. Поради избирането му от Народното събрание (чл. 84, т. 6 от Основния закон) правителството е зависимо от него и управлява, докато се ползва с доверието му, но парламентарният контрол е резултат на юридическата зависимост, уредена в… Покажи целия коментар »

Много точен коментар!
Много точен коментар!
07 март 2024 9:14
Гост

„Моите уважения към Антикорупционния фонд, само че не мога да приема, че свободата на словото и независимостта зависят от грантове над милион долара. Разбирам грантове за здравеопазване, наука, изкуство, но да ти дават пари за да бъдеш свободен в изказванията си, не го вярвам. Който плаща, той поръчва музиката“
Много точен коментар! По този повод някой от ССБ може ли да посочи те по колко грантове годишно получават и с оглед грантовете да каже- имат ли право да изразяват симпатии към Тръмп или има риск парите да секнат.

Златен скункс
Златен скункс
07 март 2024 9:11
Гост

Бюджетът на „независимата“ съдебна власт надхвърли с много 1 000 000 000 народна пара. Срещу която какво имаме? Какво? Крайно време е да се сложи кръст на тази клоака „В ИМЕТО НА НАРОДА“, т.е. на „вечния магистрат“ с вечно грешния кадрово ВСС с техния РАХАТ, което може да се случи само по силата на една Нова Конституция. Всеки грамотен юрист го знае! Но колко освен грамотни, останаха и честни, почтени, добросъвестни, а? Защото всички вкупом съгрешиха и вкупом станаха непотребни В ИМЕТО НА НАРОДА. Това се знае отдавна. Но сега се осветли. Знае се, че съдебната власт обслужва не суверена,… Покажи целия коментар »

ХА ХА ХА ХА ХА ХА
ХА ХА ХА ХА ХА ХА
07 март 2024 8:48
Гост

Елате ни вижте!

СМЕЛ ПРОКУРОР?!
СМЕЛ ПРОКУРОР?!
07 март 2024 8:42
Гост

ОКСИМОРОН.

Георгиева, сега ще си ядеш онова което надроби като кадровик! Щото все смели ги назначавахме, повишавахте и командировахте! Заедно с твоя приятел Сотирчо.

НИКОЙ НА СИЛА НЕ ТЕ ДЪРЖА ВЪВ ВСС и сега ако обичаш да си изпиеш до дъно горчивата чаша на която пише „УПРАВЛЕНСКА ОТГОВОРНОСТ“!

Анонимен
Анонимен
07 март 2024 8:39
Гост

Достоен кандидат за главен прокурор е Галя Георгиева, жалко, че мястото е заето

Мирча Кришан
Мирча Кришан
07 март 2024 8:47
Гост

Добро чувство за хумор демонстрираш.

Галенце, Галенце
Галенце, Галенце
07 март 2024 8:33
Гост

Твоят приятел Сотирчо през тези 7 години като Главен да не би да не е знаел за Нотариуси, Евра и прочие търговци в Храма на Темида, а?

Или е бил на Марс? А ти къде беше? Беше в едно ВСС което изкадрува, повиши, награди и отличи всички „кадри“ на Нотариуса, Еврото, Шиши, че и на лелята на всички тези убавци от Америка (за България).

Ми че тя Галенце ти е ТОЧНО НА ТЕБ адашка, скъпа. От ПосолствоТо.

Анонимен
Анонимен
07 март 2024 8:25
Гост

Тази комисия в НС си е чист ПР на ППДБ, както и АКФ си е близко до тях НПО, вездесъщия министър Шлявов е бил там, както и други депутати, да не забравяме съдия Цариградска как предложи Янкулов за главен прокурор – той е основния юрист на АКФ, дано комисията да даде някакъв резултат, но нещата все повече бият на ПР на личности за едни бъдещи избори за ВСС и знае ли човек може и за главен прокурор!

Съдия СГС
Съдия СГС
07 март 2024 7:52
Гост

Да, това е лесно да се провери, защото не знам в Дубай да има глад за брокерки на недвижими имоти и специално да се търсят българки, които да са преминали курс за моделки. Да не би разрива с Борислава да е настъпил по повод подобно предложение!?

Анонимен
Анонимен
06 март 2024 23:29
Гост

„Боже, колко мъка има по тоя свят, боже! И пак се загледа подир каруцата.” Дори и Йовков не може да обясни що е това „Пловдивска съдебна школа“. Нещо като „Специализирана съдебна школа“… „Боже, колко мъка има по тоя свят, боже! И пак се загледа подир каруцата.” Не се ли усеща погнуса?! Със сигурност!!!

murakulix
murakulix
06 март 2024 21:01
Гост

Съдия Галя Георгиева е един от малкото доблестни магистрати,показващи смелост и достойнство! Колегата е абсолютно права,че тази псевдо комисия в парламента се е превърнала в нещо като шпиц -команда за тричане на неудобни магистрати- най-вече прокурори и съдии. В тази комисия се дава трибуна на обвиняемо и подсъдимо лице – Веселин Денков, по известен в криминалните среди като Весо брадата,който има повдигнато обвинение за подбудителство за извършване на убийство, лихварство и изнудвания. В медиите се твърди,че същия е изключително приближен до Васил Божков. До къде докарахме държавата -съдии и прокурори да се обясняват пред някаква измислена комисия,съставена от полуграмотни депутати,повечето… Покажи целия коментар »

ЕСПЧ
ЕСПЧ
06 март 2024 22:42
Гост

Всеки достоен, независим и с добро име съдия знае, че дори неосъжданият има голяма опасност да извърши престъпление.Затова, трябва да бъде задържан под стража!

Анонимен
Анонимен
07 март 2024 8:32
Гост

Съгласна съм, в прокуратурата има много доблестни, които са неудобни – веднага ще спомена доблестните ръководители на софийските прокуратури, както и и.ф.

Да.
Да.
07 март 2024 8:52
Гост

Невена Зартова е повече от съвестна. Николай Кокинов – и той! За Борислав Боби иска ли питане? Списъкът е дълъг. Много дълъг. Ми че то … не останаха несвестни?! А?

Проскубания бухал
Проскубания бухал
06 март 2024 20:15
Гост

А добро утро, думата Майдан или израза „Магистратска пролет“ са много добре подбрани и за онези, които се чудят защо сме свидетели на тези процеси, нека си припомнят последното интервю на бившия посланик на САЩ у нас Херо Мустафа, че съдебната власт е единствената „нереформирана“, т.е. не американизирана система, у нас, респективно е считана априори за бастион на русофилтвото, а обяснението е много елементарно-досегашната Конституция пазеше съсловието от неговото политизиране и гарантираше поне на хартия неговата професионална независимост, за съжаление ликвидирана с един замах от сглобката.

За протокола
За протокола
06 март 2024 19:46
Гост

Георгиева за едно е права – зад АКФ прозира ЦРУ в защита на тяхната агентура у нас. И разбира се Яне Янев е част от нея.

За всичко останало е демагожка! Какви смели прокурори, к’ви 5 лева – те ако не са смели не са за прокурори!!!

Ad nauseam
Ad nauseam
06 март 2024 19:40
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Психиатър
Психиатър
06 март 2024 20:06
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Д-р Гълъбова
Д-р Гълъбова
06 март 2024 20:10
Гост

Сестра – пациентите взеха властта!

мнение
мнение
06 март 2024 18:26
Гост

Името на Галя Георгиева бе споменато от Яне Янев, нито Лулчева го е измислила, нито Бакалова, всички чухме записа и не вярвам някой да се съмнява, че това наистина беше гласът на Яне Янев. Защо ли пък точно Георгиева спомена Янев, а? И защо Янев не е поканен за изслушване от прокурорската колегия? Не виждам и нищо лошо в това парламентът да прави комисии, в които да се проверяват обстоятелства свързани с друга власт, защото България е парламентарна република, разделението на властите има за цел власт власт да възпира, а парламентът има своя квота в кадруващия орган на съдебната власт,… Покажи целия коментар »

До Мнение
До Мнение
06 март 2024 18:44
Гост

То и името на Лозан Панов бе споменато от Нотариуса в съдебното заседание на Цариградска, та се питам ти как се ориентираш кои посочени са под съмнение и кои- не. Защо ли пък точно Лозан Панов е споменал Нотариуса?

TupuPuPaM
TupuPuPaM
06 март 2024 17:53
Гост

Тая парламентарна комисия днес привиква и разпитва.
Утрешния ден може да иска и разлседващи функции, а по-натам да предявява и обвинения.
Накрая ще произнася и присъди.
Така че поздравления за г-жа Георгиева – само тя каза истината на политиците, за Веселин Денков и за Ивайла Бакалова.

Дживондов
Дживондов
06 март 2024 17:47
Гост

„На 29 февруари беше дадена трибуна на подсъдим, неговата спътница и на адвоката им, които накратко казаха следното – че аз съм част от групата на Нотариуса и обяснението беше дадено както от Ивайла Бакалова, така и от адвокат Лулчева, което беше в едно изречение – Е, ми, Галя Георгиева се е произнесла с особено мнение, като не е съгласна Денков да бъде с друга мярка извън задържането, ето тя е в групата на Нотариуса. Не мога да се съглася, че това е истина. Това е клевета“, каза Георгиева. После посочи, че депутатите са изслушали подсъдим с три висящи дела… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
06 март 2024 17:09
Гост

Г. Георгиева когато беше във ВСС друго говореше, обаче сега е права. Смятам, че нито един магистрат не трябва да ходи на подобни изслушвания, защото времето на другарския съд мина, а да се отговаря на подсъдим, неговата жена и тяхната адвокатка е толкова нелепо, че дори не си заслужава да се коментира. Държавата и правосъдието са в опасност, след като подсъдими дефинират дневния ред!

Андреев
Андреев
06 март 2024 16:50
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
06 март 2024 16:43
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Ало, ало?
Ало, ало?
06 март 2024 19:52
Гост

Не Доковска или Лулчева, а „НЕЗАВИСИМИЯТ БЪЛГАРСКИ СЪД“!!! Той е власт, а адвокатите не са!!!

Който не е нито независим, нито български, нито съд!!!

Това да го знаете от леля ви от Америка (за България).

Fenka
Fenka
06 март 2024 16:41
Гост

Тази и Ушев какво се показват въобще

Анонимен
Анонимен
06 март 2024 16:34
Гост

АКФ и Янкулов изземват функции на прокуратурата, а НС дава трибуна на подсъдими!

Това казва Галя Георгиева в 24 часа и е права.

Христо Маджов Бобоков играе по свирката на Прокопи, ССБ и кантората на Атанасов и Доковска.

съдия
съдия
06 март 2024 16:07
Гост

Моите уважения към Антикорупционния фонд, само че не мога да приема, че свободата на словото и независимостта зависят от грантове над милион долара. Разбирам грантове за здравеопазване, наука, изкуство, но да ти дават пари за да бъдеш свободен в изказванията си, не го вярвам. Който плаща, той поръчва музиката.

Вуйчо Ваньо
Вуйчо Ваньо
06 март 2024 16:28
Гост

А как си представяш независимото журналистическо или гражданско (НПО) разследване? Нали там трябва да се съберат едни читави хора, които да се ровят в такива проблеми и някой трябва да им плаща заплати? С реклами няма да прокопсат, остават грантовете, а гаранцията за чистоплътност е да са явни откъде и за какво.

Анонимен
Анонимен
06 март 2024 17:15
Гост

Янкулов от АКФ е всичко друго, но не и читав човек. Той е силно политически мотивиран. След позиции на зам. министър в правителствата на Станишев и Орешарски напуска прокуратурата и отива в НПО АКФ.
Подобна е мотивацията и на Бойкикиев. Търсят „промяна“ във възстановяването на статуквото на Станишев и Орешарски. Затова и са подмяна, а не промяна. Същото е и с Владислав Панев, син на явочник „Роза, наследил Статус Инвест и Борис Велчев, „ускоряващ се“ „От пари за пенсии – към нова партия“.

456
456
06 март 2024 21:11
Гост

Янкулов беше много посредствен прокурор в Софийска районна прокуратура. Изгониха го от там поради некадърност и мързел. След това се захвана да работи при грантаджийте срещу 5К месечно възнаграждение.

Анонимен
Анонимен
06 март 2024 18:03
Гост

Грантовете не са гаранция за чистоплътност. Не означава, разбира се, че журналистите са недобросъвестни, но означава, че имам право да се съмнявам в тяхната обективност, след като издръжката и живота им зависи от точно определен „работодател“ с точно определени интереси и тази издръжка може да секне, ако не се оправдаят тези интереси. Защото ако се дават пари за разследване корупция в съдебната власт, ти трябва да поддържаш необходимост от даване на пари за борене на корупция дълго, дълго време,докато грантодателя не реши, че е сбъркал подхода с теб.

Ad nauseam
Ad nauseam
06 март 2024 20:00
Гост

ГРАНТОВЕТЕ СА ГАРАНЦИЯ ЗА ИЗПОВЯДВАНЕТО НА ИУДАИЗЪМ.

Анонимен
Анонимен
06 март 2024 16:01
Гост

Тази комисия е нелепа – нито има правомощията да установява нарушения, нито виновни. Какъв е смисълът от нея? Поредната безсмислена плямпаница, която може да има за цел само едно – да омаскари неудобни хора безникакви доказателства.
Защо се обръща внимание на това правно нищо?

Тотка и Костадинка
Тотка и Костадинка
06 март 2024 16:54
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Ало, ало?
Ало, ало?
06 март 2024 20:03
Гост

Член 1 от Конституцията нещо да ти говори?

А дали в НС са 🐷 е съвсем друг въпрос, след като всички заобичаха Шиши!

Лозан
Лозан
06 март 2024 15:56
Гост

Поздравления!

Kaput
Kaput
06 март 2024 15:55
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Натопорчен
Натопорчен
06 март 2024 21:12
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
достойни особи
достойни особи
06 март 2024 15:14
Гост

Точно Ивайла Бакалова и Весо Брадата да ни учат на морал и почтеност??? Очевидно се опитват да се измъкнат от своите дела и разследванията срещу тях, да се изкарат десиденти и дори да бъдат осъдени,после да реват глупости пред Страсбург.
Толкова ли няма един мъж на място да тропне по масата и да спре всички безумия и разруха.И от кумова срама да засили „нотариата“ и „мутрите“ към казичане.

За протокола
За протокола
06 март 2024 20:06
Гост

Бради и метреси – имат права „другари и другарки съдии!

Разбра ли и ти Галя и другата Галя от ПосолствоТо!

колега
колега
06 март 2024 14:42
Гост

Браво!

Анонимен
Анонимен
06 март 2024 14:27
Гост

Един съдия с топки, смелост и характер. Най-накрая някой засегнат от системата да излезе и да говори с факти.
И това по никакъв начин не омаловажава разкритията на АКФ, просто дава и другата страна на монетата.
Спорът е в основата на демокрацията. Другото са монолози на един анатомичен орган…

Тотка и Костадинка
Тотка и Костадинка
06 март 2024 16:55
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
hsgeve
hsgeve
06 март 2024 21:13
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
06 март 2024 14:19
Гост

Ще видим какво ще стане точно, но ако сте престъпници трябва някъде да ви проверват мърсотиите, нали така

Карсев
Карсев
06 март 2024 14:19
Гост

Думи нямам. Думи нямам.

Шулев
Шулев
06 март 2024 14:18
Гост

Хабер има тя от Майдан. Не ни занимавайте с малоумщините на едни подкупни лица!

Тонков
Тонков
06 март 2024 14:18
Гост

Да де, за тия дето сте замесени в корупция може и да се превърне в Майдан.

Анонимен
Анонимен
06 март 2024 14:18
Гост

Ами споменава те Бакалова. А защо го прави? Защото си честен съдия ли?

Рики
Рики
06 март 2024 18:38
Гост

Ти Бакалова за барометър ми я имаш бе?

Анонимен
Анонимен
06 март 2024 14:17
Гост

Гузен негонен бяга. Тази жена чувала ли е за тази мъдрост?

Анонимен
Анонимен
06 март 2024 14:17
Гост

Да де. Много сте загрижени за правосъдната система. Ама като опре работата до тайни срещи в клубчета и тогава не ви дреме за правосъдната система.

Анонимен
Анонимен
06 март 2024 14:16
Гост

Ала бала. Може и да не стане така. Нали така?

Зоркова
Зоркова
06 март 2024 14:16
Гост

Като почнат с тия патоси

Лазар
Лазар
06 март 2024 15:59
Гост

Отделен е въпросът до колко им дреме за правосъдието.