В МВР са били събрани няколко папки с информация за Мартин Божанов още преди три години, като имало и данни къде е държал флашки с компромати, но след смяната на Бойко Рашков като вътрешен министър, те се изгубили.

Това обясни днес Ивайла Бакалова, която беше изслушана във временната комисия в парламента, която проверява фактите за групата около Нотариуса. Комисията изслуша Бакалова и съпруга ѝ Веселин Денков, който преди 4 години беше арестуван и държан повече от година в ареста. Именно покрай неговото задържане Бакалова записа с АКФ срещата си с Нотариуса, който ѝ обясни, че излизането на Денков на свобода ще струва поне 100 000 евро. След това Бакалова даде показания в МВР, а от днешния ѝ разказ стана ясно, че след това е била викана в полицията и по сигнал на Божанов срещу нея, а миналата година е била разпитана и в прокуратурата. Бившата Мис България каза, че през 2021 г. в ГДБОП били събрани няколко папки срещу Божанов.

„Тогава беше казано къде Божанов си държи флашките с компромати. В един момент се смени министърът и всичко приключи. Според мен тази папка се изгуби – дали в ГДБОП, или в прокуратурата… Доста хора казаха доста неща“, каза Бакалова.

След освобождаването на Иван Гешев като главен прокурор в средата на миналата година, тя била поканена отново да даде показания за Божанов, вече и в прокуратурата.

„Там казах нещо, което не беше много приятно. Казах, че самият Божанов в разговор ми е казвал, че не е близък само с главния прокурор, а и с неговите заместници. Като че ли това беше неудобно на тези, които ме разпитваха, защото всеки си пази работата“, каза още Бакалова.

Както и при предишните изслушвания – на съдия Владислав Цариградска и гръцките бизнесмени, които разказваха, че са изнудвани от групата на Божанов, депутатите отново поискаха конкретни имена на замесени магистрати или посредници, които са свързали Бакалова с Нотариуса.

„Хората, които ме запознаха с Мартин Нотариуса, не бих ги споменала, защото ще ги изложа на опасност. Това, че аз съм решила да скачам с главата надолу, не означава че бих ги подложила на това“, отговори Бакалова.

Двамата с Веселин Денков обаче разказаха, че още през 2016 г. бизнесменът бил предупреден, че ще има проблеми със Специализираната прокуратура и трябва да плати 100 000 лева, ако не иска от свидетел по старо дело от 2011 г., да се превърне в обвиняем. Посредниците му казали, че прокуратурата ще намери за какво да го задържи, ако не плати.

„Единият от пратениците ми каза, че ако не платя, ще е крайно лошо за мен, защото това са пари, които вече са разпределили“, каза Денков. През 2020 г. той послушал съвет на приятелка да говори с тогавашния шеф на КПКОНПИ Сотир Цацаров, на когото се оплакал, че е изнудван от магистрати.

„Срещнах се с него, изложих всичко, което ми се беше случило и помолих да прекратят. Той ме помоли да пусна официален сигнал и го направих“, разказа Денков, след което с Бакалова отишли на почивка в чужбина, но още на следващия ден му се обадили, че е обявен за издирване, защото е „пришит“ към задържана вече група за лихварство. Той веднага се върнал в България и бил задържан.

На молбата на депутатите да посочи имена, Денков и Бакалова споменаха адвокат Емил Писков, който работел с Нотариуса и двамата се обръщали един към друг с „колега“, както и на съдиите от специализираните съдилища, които 10 пъти отказвали да го пуснат от ареста. Денков цитира имената на съдия Андон Миталов, който получи забрана за влизане в САЩ за сериозна корупция, която така и не беше разкрита, на бившия председател на апелативния спецсъд Георги Ушев и на съдията от същия съд Галя Георгиева, която беше по-рано и член на Висшия съдебен съвет.

„Съдът не четеше материалите, а след изслушванията скриваха само лицата си зад листите. Прокурори си играеха на тетрис, докато се решаваше човешка съдба“, заяви Бакалова.

„Когато нещо се случи веднъж, мислим, че е случайност, втори път – и се замисляме, а на третия път вече ни е ясно. Ясно е, че е имало симбиоза между спецсъда и спецпрокуратурата“, каза Денков, а адвокат Ина Лулчева допълни: „Налице е необичайно съвпадение на съставите, които разглеждат мерките за неотклонение и се произнасят с мотиви, които нямат нищо общо със същинската преценка“. Тя цитира едно от определенията, с които Денков е оставен в ареста, в което се посочва, че това, че не е осъждан е без значение, защото и неосъжданите могат да извършат престъпление, ако излязат на свобода.

Бизнесменът разказа, че след сигнала, който написал до Цацаров, на следващия ден вече имало свидетели срещу него, а КПКОНПИ започнала производство за конфискация на близо 12 млн. лева от него. Той отново повтори убеждението си, че проблемите му са ескалирали, след като през 2020 г. е отишъл на протестите срещу тогавашното правителство на ГЕРБ и срещу бившия главен прокурор Иван Гешев.

„Когато се искаше задържането на Денков, имаше двама анонимни свидетели, които твърдяха, че той финансира протестите, въпреки че това няма общо с предмета на делото – лихварство. После тези свидетели изчезнаха“, посочи адвокат Лулчева.

Всички посредници пък казвали на Денков, че атаките идват от или по поръчение на спецпрокуратурата. Мартин Божанов се появил, след като няколко пъти спецсъдииите отказвали да пуснат Денков. Ивайла Бакалова разказа, че по онова време съдия им казал добронамерено, че Денков няма да излезе от ареста, докато не минат изборите от 4 април 2021 г., а освен това били посъветвани да си сменят адвоката. Денков пък излезе от ареста, след като беше публикувано разследването на АКФ и записания разговор на Бакалова с Нотариуса, като според нея много съдии са се стреснали.

„Мартин Нотариуса влизаше със синя лампа в спецсъда и в спецпрокуратурата. Ваша е задачата да потърсите хората, които са му дали тези права“, добави Бакалова.

На призива за още конкретни имена на хора, които са му давали да разбере, че трябва да плати, Веселин Денков посочи прокурор Димитър Франтишек Петров, който беше и шеф на спецпрокуратурата, както и мъж на име Евгени, който бил от Враца и адвокат Черногорски.

Бизнесменът разказа и за среща преди 2020 г. с Алексей Петров, който беше застрелян миналата година. Тогава Петров му казал, че ако не си плати, ще му се случи същото като на него (бел. ред. Петров беше задържан, обвинен, съден и оправдан по делото „Октопод“). По думите на Денков, разговорът не бил много приятелски, като след това Петров дори казал на Бакалова, че мъжът ѝ не се е държал добре, а той е дошъл да помогне.

По време на изслушването Ивайла Бакалова заяви на депутатите, че ако искат да се случи изчистване на съдебната система, не трябва да се фокусират само около групата на Нотариуса, а да погледнат и тази на Петьо Петров-Еврото.

„Мартин Нотариуса беше един изпълнител, когото хора от по-високите етажи са ползвали за поръчки. Политиците и прокурорите са му давали чадър, а той си е изкарвал пари“, заключи тя.

Въпросът бил ли е Божанов сътрудник на МВР беше засегнат отново и на заседанието на комисията. Ивайло Мирчев (ПП-ДБ) заяви, че навсякъде било ясно, че Нотариусът е бил сътрудник на Трето РПУ в София, но министърът на вътрешните работи Калин Стоянов не знаел, членовете на комисията не знаели, никой не давал отговор на въпроса.

В тази връзка Антоанета Цонева (ПП-ДБ) уведоми депутатите, че с колегата си Божидар Божанов са поставили на МВР въпроси, свързани с темата. Днес получили отговор от вътрешното министерство, че тази информация е квалифицирана и няма да отговорят. По този повод комисията единодушно реши официално да поиска информация от МВР за това дали Божанов е бил сътрудник.

Кой е и какво прави униформеният до последния собственик на „SS club“

Антикорупционният фонд (АКФ) публикува снимка на мъж в камуфлажна униформа, сниман до последния собственик на затворения „SS club“, който пък в последния месец е сочен като място, където са се събирали магистрати, свързани с разстреляния Мартин Божанов-Нотариуса.

От МВР и лично вътрешният министър Калин Стоянов няколко пъти отрекоха информациите, че униформени са пазили заведението, докато то е функционирало, като и днес МВР-шефът каза пред бТВ, че проверките безспорно са показали, че сниманите коли до клуба не са на МВР.

Според АКФ на снимката е заснет последният фактически собственик на клуба, Евлоги Петров, застанал пред тунингования спортен автомобил на Нотариуса. Въпросите към МВР и вътрешния министър обаче са за униформения мъж зад него. АКФ твърди, че камуфлажната униформа, в която е облечен, е на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) към МВР.

„Кой е униформеният човек на снимката? Какво прави той пред частния клуб на Нотариуса на улица “22 септември” в София? Защо е в униформа на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) към МВР? Подавани ли са сигнали срещу служители на СОБТ за охранителни услуги на бизнесмени и как са били разследвани от отдел “Вътрешна сигурност?”, питат от организацията.

„Публикуваме снимката с цел верификация от институциите, тъй като по наша информация охрана от служители на МВР на частния клуб е имало, при това за продължителен период“, коментира Николай Стайков от АКФ.

Едва след убийството на Божанов стана ясно, че прокуратурата води разследване за организирана престъпна група за имотни измами и пране на пари, по което той е щял да бъде привлечен като обвиняем. Освен това е била разследвана и дейност на групата за влияние в съдебната система чрез принуда и заплахи към магистрати.

Дали обаче частният клуб на Нотариуса, за който бяха изнесени данни, че магистрати са влизали с персонални карти, е бил покровителстван от МВР, засега информация няма. Вътрешният министър каза днес, че министерството не работи по това кой и дали е посещавал заведението, а разследва само убийството на Божанов. От МВР препращат към прокуратурата и въпроса дали разстреляният е бил агент на министерството.

 

75
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
01 май 2024 9:47
Гост

­­­Г­о­­р­­­е­­щ­­­и­ ­­м­­­о­­­м­­­и­­­ч­­­е­т­­а­­­ ­­­в­­и­­ ­­о­­­ч­а­­­к­­в­а­т ­­­-­­-­­-> https://nu21.fun/girl?95090

vebepak383
vebepak383
04 март 2024 7:37
Гост

Jack in the Box milkshake is available in classic flavors, like chocolate, strawberry, and vanilla, as well as some of their more adventurous offerings, like Oreo Cookie and Salted Caramel. BEST Jack in the Box Milkshake

пенка
пенка
03 март 2024 15:09
Гост

Отcлaбвaнeтo бeз диeтa и глaдyване не е мeчтa тoва е pеалнocт. Найпpoдaвaният пpoдyкт за отcлабвaне в cвeта! Пoмoгна на мeн и cъпpyга ми и ще пoмогне на вaс, peзyлтaтът е видим слeд някoлкo дни. Cъвeтвaм всички с надноpмeнo тeглo да пpoбвaт–- http://gg.gg/ketoexpo

АЙДЕ...
АЙДЕ...
02 март 2024 12:14
Гост

Пълна ченгеджийница! Флашки, компромати, записи …

Ама … ги нямало. Цялото това ТЕАТРО е защото чичо Сам иска от Шиши да му цани – Прикриватурата!

Чиста и неопетнена като пионерската връзка, идеална е защото всички вътре са на синджира. Иначе за реформа всяка забравете!!!

Анонимен
Анонимен
01 март 2024 22:41
Гост

Препоръчвам на Ушев и Георгиева въобще да не стъпват в този недопустим формат на гавра с правосъдието. Виж,Ясен Тодоров е друга бира.Неговата цел е да им хвърли прах в очите, което при това ниво на комисията и глупостите, които изговарят членовете й, за него ще е детска игра.

Анонимен
Анонимен
01 март 2024 22:11
Гост

Тия двамата, с тяхната адвокатка по-често ги изслушват в НС от министър-председателя. Спомням си за един друг такъв обвиняем, него от Дубай го слушаха министри и журналисти. Каква е тази наглост, какви са тези народни представители да вярват на обвиняем и да изслушват магистрати за взети от тях решения. Уважаеми, магистратите имат функционален имунитет, а изявленията на обвиняемите са преди всичко тяхна защитна позиция. Не мина ли в главите ви мисълта, че по този начин се създава основание за отвод, а „великата“ адвокатка си избира съдии, които да гледат делото на клиента й.

от психиатрията
от психиатрията
02 март 2024 16:07
Гост

АКФ са поръчкова организация!!! Николай Стайков заедно с Иванов и с бизнесмена Иво Прокопиев бяха сред главните действащи лица в скандала „АРГОгейт“. Стенограмите от тайните сбирки, на които политици от ДБ и журналисти като Стайков обсъждаха с бизнесмена с амбиции в политиката и съдебната власт Прокопиев кого да издигнат за президент. И дали това да не е тогавашният шеф на Върховния касационен съд Лозан Панов. АКФ впрочем играе и главна действаща роля в плановете на същия този кръг за овладяване и на поста главен прокурор. Позиция, за която също лансират името на Андрей Янкулов, а ако не стане с него… Покажи целия коментар »

Корсаков
Корсаков
01 март 2024 16:55
Гост

Tова е крайно несериозно – подсъдими лица да бъдат „изслушвани“. Какво се очаква за кажат, разбира се, че са невинни и съвестни граждани.

от психиатрията
от психиатрията
02 март 2024 16:08
Гост

АКФ са поръчкова организация!!! Николай Стайков заедно с Иванов и с бизнесмена Иво Прокопиев бяха сред главните действащи лица в скандала „АРГОгейт“. Стенограмите от тайните сбирки, на които политици от ДБ и журналисти като Стайков обсъждаха с бизнесмена с амбиции в политиката и съдебната власт Прокопиев кого да издигнат за президент. И дали това да не е тогавашният шеф на Върховния касационен съд Лозан Панов. АКФ впрочем играе и главна действаща роля в плановете на същия този кръг за овладяване и на поста главен прокурор. Позиция, за която също лансират името на Андрей Янкулов, а ако не стане с него… Покажи целия коментар »

Драгалевци
Драгалевци
01 март 2024 16:47
Гост

Препоръчвам на хората, които имат контакт с Баба Яга и Весо Брадата да бъдат особено внимателни във всяко отношение – съвсем сериозно. От години е известно, че Ивайла Бакалова (Баба Яга) се занимава с вещерство и магии. Отделен въпрос е, че почти винаги записва всичките си срещи със скрити камери (маскирани в слънчеви очила, бижута и т.н.), за всеки случай. За разлика от нея сестра й е известна с това, че е на „другия“ бряг и мъжете не са й интересни… Весо Брадата пък е от стария софийски крими контингент. Покрай ресторантите се занимава и с лихварство, и с други… Покажи целия коментар »

Бакалова в лицето е като маймуна
Бакалова в лицето е като маймуна
01 март 2024 16:03
Гост

Тези двамата много се изложиха вчера. Предъвкваха стари,претоплени манджи,като основно пледираха колко невинен е Денков.
Миличкия,дори не се усети каква оперативна комбинация им направиха депутатите от ПП дб,като умело го използваха за свои политически цели. ПП ДБ си изкараха дивиденти,а Денков и куртизанката до него още повече се компрометираха.

от психиатрията
от психиатрията
02 март 2024 16:08
Гост

АКФ са поръчкова организация!!! Николай Стайков заедно с Иванов и с бизнесмена Иво Прокопиев бяха сред главните действащи лица в скандала „АРГОгейт“. Стенограмите от тайните сбирки, на които политици от ДБ и журналисти като Стайков обсъждаха с бизнесмена с амбиции в политиката и съдебната власт Прокопиев кого да издигнат за президент. И дали това да не е тогавашният шеф на Върховния касационен съд Лозан Панов. АКФ впрочем играе и главна действаща роля в плановете на същия този кръг за овладяване и на поста главен прокурор. Позиция, за която също лансират името на Андрей Янкулов, а ако не стане с него… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
01 март 2024 12:21
Гост

Интересно дали сега ПК ще проверява как и при кого е ходил Мартин нотариуса в спец прокуратурата. След като е укоримо да ходи вСРП, същото важи и за СП.

Анонимен
Анонимен
01 март 2024 11:17
Гост

Покаже ли се Бакалова работата много олеква.

Анонимен
Анонимен
01 март 2024 13:50
Гост

И сърди!

Рибалка
Рибалка
02 март 2024 22:39
Гост

Смърди,.

Jimbo
Jimbo
01 март 2024 21:27
Гост

На риба?

от психиатрията
от психиатрията
02 март 2024 16:09
Гост

АКФ са поръчкова организация!!! Николай Стайков заедно с Иванов и с бизнесмена Иво Прокопиев бяха сред главните действащи лица в скандала „АРГОгейт“. Стенограмите от тайните сбирки, на които политици от ДБ и журналисти като Стайков обсъждаха с бизнесмена с амбиции в политиката и съдебната власт Прокопиев кого да издигнат за президент. И дали това да не е тогавашният шеф на Върховния касационен съд Лозан Панов. АКФ впрочем играе и главна действаща роля в плановете на същия този кръг за овладяване и на поста главен прокурор. Позиция, за която също лансират името на Андрей Янкулов, а ако не стане с него… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
01 март 2024 10:43
Гост

Не можах да разбера тази снимка какво показва/доказва и т.н.?!? АКФ олигофрени ли са или да?!? За това, че са платени от чужбина вече разбрахме

от психиатрията
от психиатрията
02 март 2024 16:09
Гост

АКФ са поръчкова организация!!! Николай Стайков заедно с Иванов и с бизнесмена Иво Прокопиев бяха сред главните действащи лица в скандала „АРГОгейт“. Стенограмите от тайните сбирки, на които политици от ДБ и журналисти като Стайков обсъждаха с бизнесмена с амбиции в политиката и съдебната власт Прокопиев кого да издигнат за президент. И дали това да не е тогавашният шеф на Върховния касационен съд Лозан Панов. АКФ впрочем играе и главна действаща роля в плановете на същия този кръг за овладяване и на поста главен прокурор. Позиция, за която също лансират името на Андрей Янкулов, а ако не стане с него… Покажи целия коментар »

Анони
Анони
01 март 2024 10:32
Гост

Нищо не се е изгубило.
Просто си е сменило собственика.
Който дърпа конците си имакомпроматите за всички в системата, които са в марионетния кръг на изпълнителите срещу пари и постове. Не бойте се – информацията си е налице.

въпрос
въпрос
01 март 2024 0:15
Гост

Моля колегите, които ежедневно имат работа със съдебната власт, да ми отговорят на следния въпрос – имате ли усещането, че живеете в правова държава, в която законът се прилага точно и еднакво и съдът отсъжда спрямо събраните по делото доказателства, а вътрешното му убеждение не се формира свише по неясни за участниците в производството начини?

Анонимен
Анонимен
01 март 2024 10:34
Гост

Аз съм част от системата.
И се моля последните 4-5 години да нямам проблеми, които да изискват съдействие от нея.
Върша си работата, предавам си актовете в срок от как съм тук, стотинка нямам взета неправомерно, нищо. Поне съвестта ми е чиста. Е, знам че ще съм си редовак до пенсия, ако се пенсионирам въобще тук, но това е цената, която човек плаща, за да спи спокойно.

Анонимен
Анонимен
01 март 2024 15:48
Гост

Докато цялата агитка на ССБ не се намърда във ВКС и АС, никой друг никъде няма да мръдне.Чакайте другата седмица да обявят спечелилите конкурса за АС, има само един страничен пуснат, за да не става конфликт с Дончева.

Анонимен
Анонимен
01 март 2024 0:05
Гост

А гражданската позиция на г-н Денков как се съчетава с възможна версия за поръчителство на убийството на Нотариуса от Весо Брадата?

Анонимен
Анонимен
29 февруари 2024 23:39
Гост

Всичко това се прави с цел съдия докладчика да се самоодведе от делото. Само да не стане “ хитрата сврака с двата крака“

Анонимен
Анонимен
29 февруари 2024 23:24
Гост

На никой ли не направи впечатление адвокатът, който толкова много настояваше за закриването на Спец.! Дали е случайно, или има някакъв личен интерес всичко да се потули и да се избели името на някой!

Ааа@ааааааааа НЕ ТАКА!
Ааа@ааааааааа НЕ ТАКА!
29 февруари 2024 22:50
Гост

Бакалово го играят таран на Св. Прокопий Разградски и зад него чичо Сам! Искат Прокуратурата от библиотеката на Шиши!

Лъжци. И измамници!

от психиатрията
от психиатрията
02 март 2024 16:11
Гост

АКФ са поръчкова организация!!! Николай Стайков заедно с Иванов и с бизнесмена Иво Прокопиев бяха сред главните действащи лица в скандала „АРГОгейт“. Стенограмите от тайните сбирки, на които политици от ДБ и журналисти като Стайков обсъждаха с бизнесмена с амбиции в политиката и съдебната власт Прокопиев кого да издигнат за президент. И дали това да не е тогавашният шеф на Върховния касационен съд Лозан Панов. АКФ впрочем играе и главна действаща роля в плановете на същия този кръг за овладяване и на поста главен прокурор. Позиция, за която също лансират името на Андрей Янкулов, а ако не стане с него… Покажи целия коментар »

Известна обективност
Известна обективност
29 февруари 2024 21:21
Гост

За Веселин Денков-Весо Брадата това е трето дело в съда. Първото е за изнудване на Станка Марангозова в Специализирания наказателен съд. Второто е за участие в престъпна група за лихварство, отново там. Най-тежките обвинения като подбудител обаче получава от Военно-окръжната прокуратура. Според разследването той е дал парите на Иво Масларов за мократа поръчка, а Масларов ги предал на офицера от НСО Борис Иванов и подопечните му двама бандити, които продавали и дрога за него – Петър Костов-Стъкларя и Венцислав Пиров.

ЕЖК - до кога ?
ЕЖК - до кога ?
29 февруари 2024 21:13
Гост

„Мартин Божанов – Нотариуса ми се обади по телефона и ми каза, че на Специализирания съд всичко му се нарежда и да не гледаме дали човекът е невинен или виновен, а просто да си платим, заяви Ивайла Бакалова. Тя и бизнесменът Веселин Денков участват в изслушване във временната парламентарна комисия за дейността на групата около Мартин Божанов по повод публично изнесени данни за оказване на натиск от него. По думите на Бакалова, Божанов ѝ е казал, че дори и да си платят, трябва да мине време, да минат изборите, и да си сменят адвоката – Ина Лулчева, преди да може… Покажи целия коментар »

8888
8888
29 февруари 2024 20:22
Гост

Това ако не е мачкане на магистрати здраве му кажи! За първи път в историята действащ магистрат на апелативно ниво ще бъде разпитван (разбирай мачкан),защото видиш ли,не е изменил мярката за неотклонение на подсъдимо лице. Публично тричане. Иначе ако човек потърси в интернет информация за Веселин Денков ще се натъкне на много смущаващи твърдения. Но виновен е съдията,който не му е изменил мярката за неотклонение. Ако пък му я беше изменил,медиите вкупом щяха да скочат,че такова лице е с изменена мярка. Очевидно е,че този Денков се опитва да осъществи институционален натиск върху магистрати,които работят по неговите дела,хубаво да си правят… Покажи целия коментар »

Адвокат
Адвокат
29 февруари 2024 20:33
Гост

Колега, с Нотариуса са ги свързали Арабаджиеви, които са били близки с него и до смъртта му по различни случаи на ползване на неговото посредничество.Дори записа, направен от Бакалова с адвокат Писков, е от дома на Арабаджиеви. Очакванията са били Нотариуса наистина да помогне, но както и предходните намирани от Бакалова посредници, той е искал парите напред и без убедителнк гаранции. Антикорупционния фонд умишлено не съобщава имената на другите посредници, защото има риск да остреляме и наши хора.Още повече, че ефин от тях намесва името на президента Радев.Тези неща не са кой знае каква тайна в съдебните среди.

Навални
Навални
29 февруари 2024 21:10
Гост

AКФ – мафиотска груба за дезинформация и политически натиск. Всеки трябва да бъде съден за злонамерено разпространение на лъжи и зле поставяне на хората

Анонимен
Анонимен
29 февруари 2024 21:30
Гост

АКФ не са принципно злонамерени, защото наистина вярват, че разобличават корупция Те обаче съвсем не показват обективност- по някакви причини скриват записите с останалите посредници и не казват най- важното- има ли съдия, който е щял да вземе пари и пусне Денков? Не казват защо въобще Бакалова се е свързвала с Нотариуса. В момента всички сме се запознали с доклада до Комисията, знаем имената и знаем съдията, нарешен „цар на корупцията“, интересно е дали по тяхно разследване е този доклад и кога ще оповестят данните.

Навални
Навални
29 февруари 2024 21:07
Гост

Поръчково ,елементарно. Коя е Бакалова- метреса. Кой е този до нея- бандит. Комисии, които си губят времето с поръчкови кошаревци , знаем от кого. Всичко е съшито с бели конци. Видиш ли Лулчева, то гледаш кантората на Прокопиев. Всичко е ясно- лъжи, наговаряне, разкешване. Да ударим неудобния

Брех
Брех
01 март 2024 7:52
Гост

Кое е мачкане на магистрати?! В дъното на цялата свинщина е пловдивската свиня, която сега се търкаля с една друга свиня, която пък се прави на голяма журналя. А втората пловдивска свиня, Георгиева ?!

Съдия Бургас
Съдия Бургас
29 февруари 2024 19:58
Гост

За първи път в историята на правораздаванетл ще бъдат изслушвани съдии за това, че са отказали да изменят мярката на обвиняем, при това по висящо дело и по информация на същото лице, вече подсъдим. Ние сме абсолютно дъно!

Я се успокой, съдията
Я се успокой, съдията
29 февруари 2024 20:19
Гост

А защо не?Защото ще се разсмърди очевидното, че „независимите съдии“ са същите, като корумпираните прокурори, или искате да кажете, че те прокурорите са задържали сами този човек с месеци не са му изменяли мярката, а съдиите просто са подписали определенията от добри приятелски чувства към прокуратурата и защото са им вярвали на доказателствата?

Журналист
Журналист
29 февруари 2024 20:36
Гост

Да не забравяме, че днес сричащия Денков има обвинение и за поръчителство в убийство, но както виждаме размахва пръст срещу съдебната власт, докато жертвата изгни в земята.

Навални
Навални
29 февруари 2024 21:16
Гост

Поръчково. Всеки ден ще се дерат по ТВ и сайтова. Ясни сте. Всичко е измислено, за да се удря по съдебната власт. Да видим колко време ще плюят и въртят една и съща плоча

Тарикатите в черно....
Тарикатите в черно....
29 февруари 2024 20:54
Гост

Не два, а двеста минуса да сложите все тая.Схемата и на нотариуса и на Еврото не действа без съдии в нея, които да задържат и съдят поръчково!Толкова за „независимите, справедливи и честни “ български „съдии“ на всички нива!Същите, като прокурорите и трябва много да сте зле, че да си мислите, че и този път всички ще са в л…а, а съда в бяло!

Навални
Навални
29 февруари 2024 21:12
Гост

Хората Ви го казваха. Искат да убият прокуратурата, но ще дойде същото и за съда. Плюйте още

Я, пак Навални...
Я, пак Навални...
29 февруари 2024 21:40
Гост

А от кога говоренето за тоталната корупция в съдебната система, както в прокуратурата, така и в съда, за който, като „основния носител и орган на тази власт“ до сега все се мълчеше е плюене?
Време е двойният стандарт да бъде премахнат и да е кристално ясно, че и съда не е „цвете за мирисане „…!

Анонимен
Анонимен
01 март 2024 10:40
Гост

Баси и дъното!
На кого дължи обяснение магистрата по повод съдържанието на актовете си? На никого! Има си просто ред за обжалването им.
Ако е налице наказателно производство могат да ги разпитват като свидители, разбира се, или в друго качество. Но извън това е абсурдно. Особено орган, който не води подобни производства. Не бих сеподложил на унижението да отговарям на въпроси, извън така посочената ситуация.

Смешко
Смешко
29 февруари 2024 19:33
Гост

Открийте разликите: „Веселин Денков, известен като Весо Брадата, пък живее на семейни начала с Ивайла Бакалова. През септември 2020 г. той бе задържан на ГКПП Калотина при влизане в страната и обвинен за участие в организирана престъпна група за рекет и изнудване, чиито ръководители са Ивайло и Александър Георгиеви (баща и син), известни като Пифа и Малкия Пиф“ /ДИР/ „Адвокат Ина Лулчева, по- известна като защитника на мафиотите, пое случая и на бившия премиер Сергей Станишев. Лидерът на БСП бе обвинен за изчезването на седем папки с класифицирана информация от кабинета му, в МС. Паралелно с делото на Станишев, Лулчева… Покажи целия коментар »

Навални
Навални
29 февруари 2024 21:18
Гост

Видиш ли Лулчева, то виждаш кантората на Прокопиев! Всичко е ясно

Смешко
Смешко
29 февруари 2024 19:30
Гост

Открийте разликите: „Веселин Денков, известен като Весо Брадата, пък живее на семейни начала с Ивайла Бакалова. През септември 2020 г. той бе задържан на ГКПП Калотина при влизане в страната и обвинен за участие в организирана престъпна група за рекет и изнудване, чиито ръководители са Ивайло и Александър Георгиеви (баща и син), известни като Пифа и Малкия Пиф“ – https://dnes.dir.bg/politika/veselin-denkov-v-ns-pratenitsi-na-spetsprokuraturata-kazaha-che-ako-ne-platya-shte-stane-losho „Адвокат Ина Лулчева, по- известна като защитника на мафиотите, пое случая и на бившия премиер Сергей Станишев. Лидерът на БСП бе обвинен за изчезването на седем папки с класифицирана информация от кабинета му, в МС. Паралелно с делото на Станишев,… Покажи целия коментар »

Абе
Абе
29 февруари 2024 19:24
Гост

Едно време бай Тошо, когато имаше съмнение в милицията, хващаше милицията да речем в Пазарджик и я пращаше в Сливен и тази от Сливен в Пазарджик. Едва след това започваше акцията. Защото при еднопартийна система ако се издъни полицията и започна да служи някуму, става лошо. Сега е очевидно че в аферата е замесено най-висшето ниво на МВР и прокуратурата. Но министрите се почесват по носа.

Ракурс
Ракурс
29 февруари 2024 18:10
Гост

Абе, не знам онзи отзад от СОБТ ли е, ама този нахилен ченгесарски синковец отпред трябваше досега да е прибран и с повдигнати обвинения. Що ли комисиите мълчат за него?!

Анонимен
Анонимен
29 февруари 2024 18:05
Гост

Затова не трябва да се пикае под климатици. Не се знае дали някой няма да те снима и после да те обявят за охрана на нотариуса.

Анонимен
Анонимен
29 февруари 2024 17:20
Гост

И кво ако съм бил в СС клуба? Трябва да се обяснявам на Иван Брегов, Полина Паунова и Андрей Янкулов ли? Аре Нема нужда

Навални
Навални
29 февруари 2024 21:20
Гост

Кои са тези бе. Има Господ нещастници

oralmoccasin
oralmoccasin
29 февруари 2024 17:18
Гост

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:– https://do.my/bluestone

Айде, айде
Айде, айде
29 февруари 2024 14:24
Гост

Какъв е този АКФ, че ще задава дневния ред?! Прокси на ЦРУ, опосрдствено през Св. Прокопий Разградски.

В момента ЦРУ иска да превземе или купи от библиотекарите в лицето на Шиши – Прокуратура! Затова е този медиен шум и натиск, а реформа всяка забравете! Особено съдебна, след като Америка за България вече притежава „независимия български съд“. На който не му харесва – марш в Турция и по на изток от „рая“!

Смешко
Смешко
29 февруари 2024 15:23
Гост

Агент Симеонов на ДС, Стоян Денчев е нарицателното за библиотекарите. Рода май са му от фамилия Прокопиеви.

Анонимен
Анонимен
29 февруари 2024 14:14
Гост

Тези са откровени идиоти.Е затова Янкулов го изхвърлиха, като мръсно куче.

неизвестен
неизвестен
29 февруари 2024 13:55
Гост

Откъде се финансира Антикорупционния фод и кой го създаде?
Кой инсталира Андрей Янкулов там,след като напусна Прокуратурата?
С какво беше известен Янкулов в Прокуратурата и колко обвинителени акта има?
Дали причината за инсталирането на Янкулов беше майка му-Соня Янкулова и коя е тя?

Добре де
Добре де
29 февруари 2024 14:21
Гост

В правителството на Станишев Янкулова е зам министър в МВР и МО.

Самият Янкулов в правителството на Орешарски е зам в МВнР и МП. – https://www.actualno.com/politics/koj-e-andrej-jankulov-kandidat-na-pp-db-za-ministyr-na-vytreshnite-raboti-news_1960943.html

Все от сой хора като Христо Маджов Бобоков и фамилия…

неизвестен
неизвестен
29 февруари 2024 14:42
Гост

Значи,червен ,като повечето от ПП.
Както и кака му-и този ли ще промени системата?

Навални
Навални
29 февруари 2024 21:25
Гост

Боклуци се опитват да насъскват хората, за да постигнат заръките на Прокопиев. Янкулов е провален плазмодии, който не можа да се реализира в прокуратурата поради своята некадърност

хаха
хаха
29 февруари 2024 13:47
Гост

Какво прави онзи отзад? Еми, облекчава се.

Съдия
Съдия
29 февруари 2024 13:38
Гост

А Нотариуса как се е дегизирал с брада и мустаци? Нали е защитен свидетел- умрял защитен свидетел на Корупционния фонд.

Корупцията...
Корупцията...
29 февруари 2024 13:02
Гост

„камуфлажната униформа, в която е облечен, е на Специализирания отряд за борба с тероризма…“ Сирьозно??? Корупцията е другаде, „уважаеми антикорупционери“:

„Украйна разследва сделки с оръжия с България за корупция, каза Христо Грозев …
Новината идва, след като в началото на войната на Русия в Украйна тогавашният министър на икономиката Корнелия Нинова твърдеше, че „България не е доставила и един патрон на Украйна“. Впоследствие тогавашният министър-председател Кирил Петков каза, че България е изнасяла оръжие за Украйна, но индиректно – чрез фирми посредници. …“ – https://www.svobodnaevropa.bg/a/hristo-grozev-ukrayna-razsledva-bulgariya/32841167.html

А дали камуфлажните дрехи на СОБТ са уникални – много се съмнявам. По-скоро това е поредна инсинуация/“партенка“.

Pigs
Pigs
29 февруари 2024 12:48
Гост

Разбира се, че полиция, прокуратура и съд са навързани като свински черва и при Еврото, и при Нотариуса, ама за първия нещо хич няма новини от прокуратурата. Все новости за Нотариуса, а Еврака се пече в Дубай, макар според министърчето на меверето да бил у Сърбия

хахахахах
хахахахах
29 февруари 2024 12:46
Гост

СОБТ защо мълчи? К… в ръцете ли държи, хахахаха

Анонимен
Анонимен
29 февруари 2024 12:46
Гост

Измислена ми звучи тази история точно с този човек, но не изключват въобще опцията Божанов да е имал охрана-ченгета

Факт
Факт
29 февруари 2024 13:05
Гост

Бивши ченгета стават охранители, бивши магистрати /прокурори, съдии и следователи/ стават адвокати.

Анонимен
Анонимен
29 февруари 2024 12:45
Гост

Ако АКФ вади извод за служител на СОБТ по едно яке, много се излагат

Анонимен
Анонимен
29 февруари 2024 12:51
Гост

то пък и едно яке…важното е да са в центъра на играта и да привличат внимание

Анонимен
Анонимен
29 февруари 2024 12:44
Гост

АКФ в поредната ПР акция, ми издирете и го питайте, големите разследващи, камуфлажни якета се продават под път и над път! Ей тоз Христо Иванов големи ПР–ща, то не бяха комисии, заплахи и накрая червени пирати! Иначе Асеня вика независима съд и прокуратурата – тяхното разбиране за това понятие е овладяна от тях, К им проект беше разгромен от всички, но според тях са номер едно! Реформа – слагаме нашия човек – независим съд и прокуратурата, ами да нищо няма да зависи от магистратите от ДБ и т.н

Анонимен
Анонимен
29 февруари 2024 12:44
Гост

Между другото всеки може да има камуфлажно яке

Анонимен
Анонимен
29 февруари 2024 12:37
Гост

Тия от антикорупционния фонд постоянно търсят под вола теле и създават интриги и конспирации. Всеки селски ловджия има такава камуфлажна одежда.

Анонимен
Анонимен
29 февруари 2024 12:35
Гост

Как какво прави? На снимката яно се вижда, че човекът просто пикае.

Анонимен
Анонимен
29 февруари 2024 12:53
Гост

е да де, ама виж му якето-някак си по особен начин пикае с това яке