Главният прокурор Иван Гешев няма да подаде оставка. Докато правеше изявление пред медиите, Гешев показа написаната от него оставка, публично я скъса и я хвърли на пода.

Вчера, пристигайки от САЩ, бях поканен да си подам оставката. Беше споменато моето семейство и ми беше казано, че ако не го направя, някой ще натисне копчето ентер с някакви неща, с някакви видеоклипове и за това по-добре да подам оставка, защото животът продължава. Не ме е страх, историята помни само смелите. Аз не знам дали съм смел, но винаги съм правил неща, които са правилни и в интерес на хората. И правя каквото трябва, пък да става каквото ще“, каза Гешев. Той посочи, че посланието не е било подписано. „Мога само да предполагам кой го е пратил, когато се убедя кой е и дали е приближен на някоя партия, ще ви уведомя„, изтъкна Гешев.

Той допълни, че е разговарял със заместника си и директор на Националната следствена служба Борислав Сарофов като му казал да прецени дали моралът му би го насочил към това да подаде оставка предвид предателството му към прокуратурата и гражданите.

Ако не стори това, утре ще внеса искане за отстраняването на лицето Борислав Боби Сарафов„, каза Гешев.

Главният прокурор показа листа, който скъса. На снимката се вижда, че в заявлението му да се оттегли от поста, което вече не е на дневен ред, иска да бъде назначен във Върховната административна прокуратура

За „лицето Бойко Методиев Борисов“ и „политическия боклук“

В изявлението си главният прокурор Иван Гешев говори за получени завоалирани предложения от „лицето Бойко Методиев Борисов“ и посочи, че е крайно време народът да измете политическия боклук от Народното събрание.

Всичко започнало преди няколко месеца. „Тогава получих завоалирано предложение, казаха, че е от лицето Бойко Методиев Борисов, да стана посланик в Израел или в Турция, или евентуално да имам политическа кариера, може би в неговата партия. Не го взех на сериозно, но явно тогава е започнала организацията“, каза Гешев.

И припомни, че после е отишъл на посещение в Украйна, където е заявил, че ако Владимир Путин дойде в България, прокуратурата ще изпълни законовите си задължения и ще го  предаде на Международния наказателен съд в Хага.

Следващото събитие, което спомена, е взривът до кортежа му. „Това беше шок за мен, това беше целенасочен опит да бъда убит“, каза Гешев и допълни, че е подценил това, което се е случило след взрива.

Той посочи, че има предвид „безобразна медийна атака срещу прокуратурата“, която подценил, защото от години има такива атаки от демократичната общност, зад която стояли партии, които искали да прокарат и „закон за контрол на главния прокурор“.

„След тази медийна истерия, фокусът от атентата срещу главен прокурор в страна от ЕС се измести в друга посока – да се оправдавам защо съм останал жив. Беше безумно и поради това мълчах. Пресслужбата на прокуратурата ме посъветва да дам интервю предвид спекулациите и обидната за всеки магистрат гнусна медийна кампания не само срещу мен, но и срещу прокуратурата. Дадох интервю, в което разказах това, което знам като пострадал. Всичко това съм обяснил и при разпита ми като свидетел още в деня на атентата. Мислех, че темата е приключена, но се оказа, че това е само началото на блицкрига за овладяването на прокуратурата“, изтъкна Гешев.

След това разказа как миналия понеделник му се обадил негов приятел, който бил близък до ГЕРБ. Този приятел му споделил, че е получил обаждане от „лицето Бойко Методиев Борисов“, който го попитал къде е семейството на Иван Гешев. Приятелят отвърнал, че не знае. „А, не знаеш…“, реагирал Борисов и посъветвал въпросния човек да предаде на Гешев да спре да говори.

„Помислих, че нещо е станало с този човек. Подцених нещата“, каза Гешев като поясни, че семейството му е в приятелска държава, подпомогнато от приятелска прокуратура.

И продължи да излага хронологията на събитията, както ги вижда. В четвъртък кандидатът за премиер на ГЕРБ Мария Габриел заяви, че първата работа на нейния министър на правосъдието ще иска отстраняването на Иван Гешев. „Звъннах на един политик, когото считах за приятел. Жена е. Каза: „Разбери ме! Бях до нея. От нея  го чух за първи път“. Стана ми ясно, че това са го знаели тесен кръг от хора. Лицето Бойко Борисов и може би един, двама или петима други„, посочи Гешев.

А след това, при пристигането си от САЩ, получил посланието, че ако до 10 часа днес не подаде оставка, някой ще натисне копчето „ентер“.

„Ясно е какъв е политическият боклук в Народното събрание, съдейки от изявленията на някои така наречени политици. Аз ще довърша мандата си, въпреки това. За мен има само едно значение – гражданите да имат сигурност. Време е да бъде изметен този политически боклук. Това не е моя работа, а на народа, ако смята, че това е важно за него“, каза Гешев.

Той изрази изненадата си от реакцията на ДПС на думите на Мария Габриел. Посочи, че движението винаги е имало принципно становище, но сега „в етичен аспект позицията им граничи с предателство“.

Главният прокурор изтъкна, че за първи път по негово време е започнала работа по дела за тероризъм и за зловредното руско влияние, което преди това никой не е разследвал. „Даже някои бивши премиери подаряваха кученца на Путин, каракачански овчарки„, заяви Гешев.

В тази връзка уточни, че е получил съобщение от прокурор, който му написал: „Здравей, Иван. Сарафов е казал на еди кой си, той на еди кой си, то на еди кой и той ми каза, че до петък трябва да прекратя делото „Барселонагейт“.

Понеже делото е на специален надзор, Гешев се обадил на наблюдаващия прокурор от Върховната касационна прокуратура, който е казал, че не може да приключи делото до септември по ред процесуални причини и си работи по закон.

Бойко Борисов: Само аз съм му виновен, защо се озлобява срещу нас не знам

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че е изненадан от изявлението на главния прокурор, защото в него той се изказал негативно само срещу него и партията му. Борисов изброи имената на президента Румен Радев, на съпредседателите на „Демократична България“ Христо Иванов и Атанас Атанасов, на Кирил Петков и Асен Василев, „Възраждане“, БСП, ДПС и ИТН, като подчерта, че те не са били споменати от Гешев.

„Само аз съм му виновен, това разбрах. Като какъв и в каква позиция ще предложа посланически пост? Нито съм говорил, нито на прокурор съм се обадил, който и да е било“, каза Борисов и добави, че се е обадил единствено на Гешев след взрива, за да изрази съчувствие и загриженост, както и с молба да намерят извършителите.

„Съчувствие към семейството му, защото този, който си позволи да плаши семейството, е той е боклук. А да наречеш избраниците на народа политически боклук, също не е коректно“, посочи лидерът на ГЕРБ и отново повтори, че не се е обаждал нито на съдии, нито на прокурори и не е пращал листчета и предупреждения, защото не е в тази позиция.

Той обаче беше категоричен, че в сегашната ситуация е още по-убеден, че трябва да бъдат приети законите, свързани със съдебната реформа и механизма за контрол на главния прокурор. По думите му, има сили, които се задействат със „страшна сила“, когато видят, че може да се състави правителство, но не знаел кои са. Относно разследването за „Барселонагейт“, той каза, че не се притеснява.

„Вече колко години го мъкнат…Или да го прекратяват, или да го повдигат. Аз къща в Барселона нямам. Ако аз съм проблемът, да го реши. Точка.“, каза Борисов и добави, че вече не го е страх и от повторен арест.

„Самият той каза, че до две-три седмици ще има решения по дела. Това беше февруари-март. Каквото си прецени, това да решава, но това няма да ни спре да се опитаме да направим правителство и реформа. Казали сме същото, което и всички останали партии, защо се озлобява срещу нас, не знам, но много внимателно подминаваше всички други“, заключи Борисов.

За „лицето Борислав Боби Сарафов“

Борислав Сарафов беше единственият заместник на главния прокурор, който не присъства на изявлението на Иван Гешев, който беше заобиколен от останалите си заместници, от говорителя си Сийка Милева и от градския прокурор на София Илияна Кирилова.

Отсъствието на Сарафов не е случайно, защото през последната седмица той на два пъти излезе с позиция, в която критикува главния прокурор и посочва, че политиката трябва да излезе от държавното обвинение (виж още тук и тук).

Това поведение на директора на НСлС беше многократно коментирано днес от главния прокурор, който наричаше заместника си „лицето Борислав Боби Сарафов“.

„Надявам се днес да е началото на края на този олигархичен модел и ще се присъединя към лицето Борислав Боби Сарафов, който каза, че политиката трябва да излезе от прокуратурата. Съгласен съд и сега е моментът политиката да излезе от съдебната власт, която до този момент се опитваше да ръководи в интерес на собствените си користни интереси. Но сега го прави безобразно, брутално, нарушавайки всякакви европейски ценности като върховенство на закона и правова държава“, започна Гешев.

Той заяви, че след като видял становището на Борислав Сарафов, му се обадил, а той му казал, че го било срам, но нямало какво да направи. „Казах му ама нали знаеш, че това не отговаря на истината. А той ми каза извинявай, ама разбери ме“, сподели Гешев.

Два дни по-късно Сарафов му се обадил да му каже, че ще даде интервю пред БНР. Гешев го попитал как така се е свързал с медията, на което заместникът му отвърнал, че така му били казали. „Заяви, че отива да оправи нещата. Казах добре. Отиде, даде интервю и всеки може да го чуе. Помислих, че е размислил и че ситуацията е сложна и някой трябва да изгори. И този някой е заместникът му Ясен Тодоров. Чухме се пак и той каза, че няма да му иска оставката. В сряда разбрах, че е внесъл искане за освобождаването на Ясен Тодоров, защото давал медийни изявления без негово съгласие“, разказа Гешев.

Той допълни, че впоследствие е получил от Сарафов снимка на чата на Националната следствена служба, където Ясен Тодоров, вероятно погрешка, е написал, че няма от какво да се притеснява и че мишките напускат кораба. „Казах си – тук е лично, няма какво да направя. Все пак още е, надявам се не за дълго, директор на Националната следствена служба“, каза Гешев.

В петък, след като разбрал за предложението на шестимата членове на ПК, отново се чул с „лицето Сарафов“, който казал: „Е, ми ти знаеш какво стана, какво да направя, няма какво да ти кажа повече“. Посочи, че е провел множество разговори с членове на съвета, политици и магистрати.

Докато бил все още в САЩ, Иван Гешев получил съобщение от апелативния прокурор на София Радослав Димов, който му казал, че много съжалява, за това, което бил направил, имайки предвид неподписано становище на обвинители от апелативния район в София, в което се подкрепя искането за освобождаване на Гешев. Радослав Димов казал, че бил накаран от Сарафов да пусне съобщението.

„Казах му, че е простотия. Той каза, че никой прокурор от апелативния район на София не бил запознат, пуснал го сам. Каза – разбери ме, разбрах го, той ми е приятел и ще продължи да ми бъде приятел, в тежко здравословно положение е и това  ще тежи на съвестта на хората, които са го направили, ако имат съвест“, каза главният прокурор.

Тогава Гешев се свързал с останалите апелативни прокурори в страната. От Велико Търново му казали, че го подкрепят и Сарафов няма да посмее да им звънне.

От Варна му споделили, че шефът на НСлС е звъннал, но те казали, че няма да участват в преврат.

В Бургас обвинителите също заявили, че подкрепят Гешев и няма да стават предатели. Допълнили, че ще свикат общо събрание, за да чуят мнението на колегите.

А зам.-шеф на Апелативна прокуратура-Пловдив се обадил на главния прокурор да му каже, че Сарафов му е звънял, но той го е препратил към апелативния прокурор на града, на което шефът на НСлС отвърнал, че не го познава. Въпросният зам.-шеф на АП-Пловдив също казал, че няма да участва в „това нещо“.

„Уведомих лицето Борислав Боби Сарафов, че трябва да прецени дали моралът му, ако има такъв, би го  насочил към това да си подаде оставката, предвид предателството срещу прокуратурата и гражданите. Това е негова преценка. В случай, че не го направи, утре ще внеса искане за  отстраняването му във ВСС. Винаги има плъхче и няколко мишки. Нормално е. При този натиск, на който беше подложена прокуратурата, трябваше да изпълзят“, заяви Гешев.

Директорът на НСлС е единственият заместник на главния прокурор, който има петгодишен мандат. По закон, за да бъде освободен предсрочно от длъжност, най-напред трябва да има предложение за това, което може да бъде внесено от обвинител №1, от министъра на правосъдието или от трима от членовете на Прокурорската колегия. След това ПК на ВСС образува дисциплинарно производство и ако се установи, че са извършени нарушения, директорът на НСлС се освобождава с осем гласа „за“, толкова, с колкото се избира. Останалите кадрови решения в ПК на ВСС се вземат с мнозинство от шест гласа.

За искането на шестимата от ПК

След като научил за искането на шестимата членове на Прокурорската колегия, обвинител №1 се обадил на един от тях, който реагирал така: „Човек, аз не съм го чел. Дадоха ми го само, за да си подадеш оставката. По-добре така, имаш семейство…“.

Други членове на ПК на ВСС пък му казали, че ги е срам.

„Тези, които са подписали искането, бяха на спонтанния протест пред Съдебната палата. Или поне голяма част от тях. Случайно или не, всичко това се промени в четвъртък вечерта. Предполагам, че е оказан натиск. Някои от тях може би са мотивирани, всеки има слабости, други може да са подведени, но се надявам във ВСС да има достойни хора, за които думи като чест и достойнство значат нещо“, заяви Гешев.

Главният прокурор каза, че след всичко, което му се е случило – проверки на семейството, на приятели, жалби, пасквили, доноси, хиляди статии и компромати, обмислял дали си заслужава всичко това. Но снощи твърдо решил, че си заслужава, защото „този олигархичен модел, който управлява България, трябва да приключи“.

„Аз ще довърша мандата си, въпреки това. За мен има значение само това гражданите да имат сигурност“, заключи Гешев.

Изявлението на главния прокурор идва дни, след като първо кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел заяви, че първото нещо, което ще направи нейният министър на правосъдието е да внесе искане във Висшия съдебен съвет за отстраняването на Иван Гешев (виж още тук).

Ден по-късно, на 12 май, шестима членове на Прокурорската колегия внесоха предложение за предсрочното освобождаване на главния прокурор поради тежко нарушение на служебните задължения.

Според шестимата кадровици нарушението на Иван Гешев е свързано с взрива до кортежа му от 1 май. Тогава на местопроизшествието се появи израелски експерт като по-късно зам.-главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов заяви, че специалистът е бил заведен на място от заместника му Ясен Тодоров по устно разпореждане на главния прокурор.

Тези действия на Гешев бяха разчетени от шестимата членове на ПК на ВСС като пряка намеса на главния прокурор в разследване, в което той е пострадал и се очаква да бъде разпитан като свидетел (виж още тук).

Гешев научи новината за искането за отстраняването му в САЩ, където беше на посещение миналата седмица. Прибра се у нас късно в събота вечер.

148
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
EddieCThomas
EddieCThomas
30 март 2024 12:00
Гост

Embark on your fitness journey with convenience at 24 hour fitness chino, brought to you by The Fitness Secrets. Their state-of-the-art facility offers round-the-clock access to top-notch equipment, expert trainers, and a variety of classes to suit every fitness level.

Abbey Haigh
Abbey Haigh
19 август 2023 0:07
Гост

News for the flux is held and adopted for the reforms for all people. The shines of the beamer voor films are linked for the offers. Such theme is piled for the attachment for the reforms for the vital passages for the turns for the field.

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 13:27
Гост

Новата сценка минавежда на този етап мисли единствено за това, че новата получена от САЩ поръчка е новият стар глав.прок. да зареже защитата на досегашните си национални сътрапезници, за да поеме тази на новите марионетки на задокеанския господар. Кои са те – смятам, ще разберем скоро. Дано не е най-лошо за България – ония от ДБ и ПП, защото по-лош сценарий дори от гробарското управление за държавата няма.

Катарзис?
Катарзис?
16 май 2023 10:38
Гост

Понякога покаялият се грешник е по-ценен от светец. Въпросът е дали Гешев ще разрие авгиевите обори, в чието изграждане и поддръжка участваше активно.

Насигнахме ги американците!
Насигнахме ги американците!
16 май 2023 9:31
Гост

ПП-ДБ и Румен Радев лъжат като Демократическата партия в САЩ

„Вашингтон екзаминър: Интегритетът на ФБР е фатално копрометиран. …
Ще са необходими години и решителни действия, за да се поправят огромните щети, нанесени от една дълбока държава, ангажирана с партийни действия в полза на Демократическата партия.“
https://bgnes.bg/news/vashington-ekzaminr-integritett-na-fbr-e-fatalno-komprometiran/

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 8:20
Гост

Първоначалната гротеска, кръстена „Атентат“ вече се разви в откровено порнографско представление.

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 8:19
Гост

Оставете дърветата. Вижте гората.

ОФ-то около Румен Радев сътвори нов Костинброд. Атаката срещу прокуратурата, цялата, е произведена от „бях точен с парите“ и „Майстора“ на подлостите, стратег на РР.

Митрофанова заслужава още един медал. Мунчо, Сарафов и сие са просто нейните кукли на конци.

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 9:20
Гост

Ставате за член на БОЕЦ и симпатизант на ДБ, и те толкова истерично обичат да говорят недоказани техни фантазии и да правят фантастични предполжения.

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 13:08
Гост

Верно, такива шизофрении, като при тях – ДБ и сателита им Боец, ги няма дори сред твърдите звена на гроб и кирцата /малките букви са умишлени и подходящи за случая/. ДБ е най-вредителската част от продажното управление на държавата ни, най-крайната и фашизирана такава, която дори не може да скрие сатанинския си облик, докато останалите поне опитват.

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 7:33
Гост

Мъжко момче излезе този Гешев! Издигна ми се в очите. Колкото и кусури да има, смятам, че така се прави – излизаш и заявяваш позиция. А за уплашения Зам. не си струва да се говори. Застана между шамарите и сега маминият му осигурил охрана. Мисля, че това е по-страшно от Гешев, като целувка от дявола.

321654
321654
16 май 2023 0:56
Гост

Никой не обича предателите!
Гешев не трябва да забравя апелативния прокурор на София Радослав Димов,който го предаде за една нощ. Същия този,след като видя,че атаката на Сарафа се провали, побърза да предаде ментора си Сарафов, извършвайки второ предателство в рамките на един ден и отново се кълне във вярност на главния прокурор.
Въпрос – може ли такъв човек,макар и предател,да е начело на апелативна прокуратура -София?!

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 5:43
Гост

Може. Супер подходящ е, такива хора трябват, които се ориентират правилно! Прогнозирам,че един ден може и главен прокурор да стане, съдия в КС, а и политическа кариера-от министър нагоре е възможна.

817
817
16 май 2023 19:54
Гост

Честните и почтени хора нямат шанс да станат шефове в прокуратурата! Факт.

адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
15 май 2023 23:51
Гост

А. Правното положение на 1 депутат по време на депутатският му мандат; НПК Спиране на наказателното производство Чл. 25. (1) (Предишен текст на чл. 25 – ДВ, бр. 63 от 2017 г., в сила от 05.11.2017 г.) Наказателното производство се спира, когато: 3. деецът е лице с имунитет Чл. 220. (1) Не се привлича като обвиняем лице с имунитет. Наказателното преследване срещу това лице за същото престъпление се възбужда след отпадането на имунитета, ако не са налице други пречки за това. (2) Когато обвиняемият придобие имунитет, наказателното производство се спира, като се отменят взетите по отношение на него мерки за… Покажи целия коментар »

Видов ден...ама ..надали ли..
Видов ден...ама ..надали ли..
15 май 2023 23:17
Гост

Кой е прав…кой е крив….нямам представа! Забелязах, че от подписалите предложението за предсрочно. осв. на Гешев, повечето са от провинцията…а някои от дълбоката ПРОВИНЦИЯ! Та, се чудя ….като приключи работата на този ВСС ….тези прокурори…ще се върнат ли по родните си места ? Законът не им дава право да се върнат на по – висока длъжност….та, дали ще искат да се върнат на същата длъжност….. в София или обратно от там…от където са дошли, в София….и станали поредните. “ столичани в повече “ ?! Най- вероятно, може би …логично е да останат в София ……да…ама…как да са прокурори в СГП… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 5:45
Гост

Кой-откъдето дошъл. Защото най-хубаво е родния дом.

ГЕйШЕВ е ПиДАЛ
ГЕйШЕВ е ПиДАЛ
15 май 2023 23:03
Гост

Щом главен прокурор може да нарича по телевизията народните представители политически боклуци, що и аз да не му викам прокурорски пендел?! Тва за оня дет трие го написах…. Тоя колкото пъти да го уволнят, все ще му е малко. Двамата с Боко да заминават при бай Ставри – той е строг, но справедлив…

адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
15 май 2023 23:39
Гост

Въпрос- след приключване на статутът им на народни представители, за колко от депутатите няма да има отпадане на пречките за търсене на наказателна отговорност и продължаване на вече образуваното досъдебно по НПК, м… Какво ми защитавате политиците, които по дефиниция са точно тези, които създават лобистките алинеи в иначе добрите ни закони, с цел обслужване на конкретни ЮЛ, които перат парите на черните им партийни каси… Да не искате да кажете, че депутатите са най- добрата част от българското общество или това ви е заповядано да драскотите тук…

Н Е П Р И Г О Д Е Н
Н Е П Р И Г О Д Е Н
15 май 2023 22:50
Гост

Гешев е абсолютно н е п р и г о д е н да заема не само сегашната си, а и всяка друга длъжност в съдебната власт. Егоцентрично, отмъстително, злобно, неграмотно същество, което си мисли, че прокуратурата му е бащиния. Откъде накъде ще се обажда и ще търси сметка защо някой друг му иска оставка?!? Каква лична вярност му дължат политическите му „приятели“, членове на ВСС и прокурори, та ще ги разпитва защо са направили едно или друго, засягащо го. Днешните му признания сочат абсолютно незачитане, дължащо се може би и на неспособност да бъдат разбрани, на всички етични и… Покажи целия коментар »

Дърт мамул
Дърт мамул
15 май 2023 20:11
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Стар фаянсаджия
Стар фаянсаджия
15 май 2023 19:32
Гост

Уронване ли? Всичко е вече изкъртено!
Път назад няма. Към разума и нормалността.

адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
15 май 2023 19:16
Гост

До “адвокат от САК 15 май 2023 18:48Гост
Цяла нощ не съм спал от погнуса как лицето Бойко Методиев Борисов по такъв долен начин заби нож в гърба на г-н Гешев!“ Платен политически трол, 1- аз съм хетеро биологична ЖЕНА и малкото колеги- юристи, които пишат в този форум, знаят този факт. 2. Не пиши коментари от моя ник- явно доста ви преча на цялата шайка платени политически тролове…

Андреев
Андреев
15 май 2023 19:34
Гост

Докажи, че си жена със снимка поне

адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
15 май 2023 20:37
Гост

До “Андреев 15 май 2023 19:34“ Явно да ти доста малко годините и интелекта, щом не знаеш нищо за GDPR, а явно дори не си на възраст сам да получаваш пратки от куриерските фирми и затова не знаеш какво означава посочената абревиатура…Политическо тролче на възраст под 18 години- това си ти…

неадвокат от несак
неадвокат от несак
15 май 2023 23:07
Гост

до набеден учил недоучил прост адвокат от САК – скрий се бе мишка, ей на от женски пол та написах, прокурорска подлого…

Сеирджия
Сеирджия
15 май 2023 19:11
Гост

Циркаджия, надмина и шефа си Бойко. ама Сарафа ги удари в земята с постановка, Каскета може с парчетата от артистично скъсаната оставка, написана на хубава бланка ПРБ, само да си избърше д-то.

ГЕшев е пич
ГЕшев е пич
15 май 2023 18:55
Гост

Може да е тъп, нагъл и да покровителства мафията, обаче е пич!!

ПРБ Е ПОЗОР!
ПРБ Е ПОЗОР!
15 май 2023 19:37
Гост

След като търпи, търпя и ще продължи да търпи от личния си състав този Урок дет се има за Инструмента на Господа.

Да. В прокурорските редици няма невинни. Как пък не се намери един нормален да зареве – СПРЕТЕ ИДИОТИ! Горим собствения си дом.

Опс
Опс
15 май 2023 19:38
Гост

УРКО. Не Урок.

адвокат от САК
адвокат от САК
15 май 2023 18:48
Гост

Цяла нощ не съм спал от погнуса как лицето Бойко Методиев Борисов по такъв долен начин заби нож в гърба на г-н Гешев!

Димитър
Димитър
15 май 2023 18:50
Гост

Аз също, а всеки път гласувам за него. Даже протестърчетата не са правили такива долни номера.

...
...
15 май 2023 18:54
Гост

И двамата да си пиете редовно хапчетата

От ЦПЗ - София-град
От ЦПЗ - София-град
15 май 2023 19:39
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
15 май 2023 18:45
Гост

Е, не така с лошо по политическата класа, защото те са проекция на всички нас, които гласуваме, без значение за коя пол.партия! За съжаление Гешев е прав, че вече няма чест и достойнство, държава и институции. Има само лицемерие, интересчийство, чуждопоклонничество и задкулисие.

ДА.
ДА.
15 май 2023 19:41
Гост

И той е живия пример за всички тези явления.

грую
грую
15 май 2023 18:44
Гост

Гешев скъса синджира, ЗАХАРОВА И ЧОЛАКОВ ПРОДЪЛЖАВАТ СЪС СЛУГИНАЖА. ВКС и ВАС са се превърнали в най-големите генератори на корупция сред съдилищата.

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 17:46
Гост

Накрая, макар и на майтап, може да се окаже вярна прогнозата ми, че Ив. Ст. Гешев ще се окаже близко до Ив. Евстр. Гешов, поне от гледна точка на „Строителство на Съвременна България“ / в 21 век и не по Симеон Радев/.
Поживьом, увидим!

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 17:24
Гост

Дуловска Деса цъфна! Боку е бесен! ПП и ДБ са в ШАх /и мат/. Това е ВИВАЛДИ, приятели, в новото издание на четирите годишни времена! ENJOY!!!

Става цирк голям
Става цирк голям
15 май 2023 17:19
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Димитър
Димитър
15 май 2023 15:20
Гост

Лекс обаче упорито мълчи за това че протестърите и грантчетата на А за Б са тези които изобщо повдигнаха темата за глав.прок. и че сега махането на Гешев е много нужно за да имат протестърчетата победа и коалицията с ГЕРБ да не е унищожителна напълно за тях-т.е. да не стане пълна к**олация на следващите избори,че няма и лИтмус.. Да милички,казах ви го и пак ще го кажа: на никой не му пука за вас и реформичките ви,но Украйна,трябва да си получи оръжието,за целта трябва министър като Тагарев. Това е ЕДИСТВЕНАТА ПРИЧИНА да искат толкова бързо коалиция ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да… Покажи целия коментар »

Проскубания бухал
Проскубания бухал
15 май 2023 15:46
Гост

В интерес на истината без да ги защитавам излишно обективно погледнато Лекс като цяло се държат сравнително на ниво и въпреки някои леки отклонения (в заглавията и либералните автори) запазват професионалния и аполитичен тон на представяне на информацията. Винаги има какво да се желае естествено, но в сравнение с други юридически сайтове тези има повечко срам, пък и знаят, че аудиторията им е сравнително добре информирана и образована и ще се стопи много бързо, ако кривнат в руслото на партийния конформизъм.

Грантове
Грантове
15 май 2023 16:38
Гост

Като си толкова загрижен на тема Грантове, защо не се запиташ с какви пари Гешев ходи в Израел и САЩ, по какъв начин се осигурява провеждането му на срещи с конкресмени и лидери на еврейски организации, колко струва издръжката на охраната и пребиваването му в държавни имоти? А нещо за радалюбеца, който днес беше с вратовръзка на Републиканската партия на САЩ?!?

Димитър
Димитър
15 май 2023 18:21
Гост

По отношене на загриженсот,такава не ми е нужна,защото познавам охранта на Гешев,обучителите на охранта на Гешев вкл и в САЩ/Израел хората са били у нас и сме тренирали заендо много неща. Загиржен съм обаче НИКОГА вие протестърчета да не получите (и няма да я получите) властта в съд.система и не само там. Колкото пъти съм си имал работа с такива като вас ,толкова пъти ми е идвало да наруша чл.116 НК ,ама така че да вляза в историята… А да и: колкото пъти съм си имал работа с вас и вашите НПО-та ТОЛКВОА ПЪТИ СЪМ ПОБЕЖДАВАЛ,БЕЗ ДА МИ ТРЯБВА ВРЪЗКИТЕ… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 15:16
Гост

Явно Гешев е стиснал Бойко за меките части с „Барселонагейт“ и няма никакво намерение да му играе по свирката. Ироничното е, че сега ГЕРБ ще имат огромен интерес от създаване на ефективен механизъм за контрол над главния прокурор, след като за пореден път не могат да се справят със собственото си творение, след фиаското им с Панов.

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 15:19
Гост

Единственото хубаво нещо за нормалните граждани, когато мафиоти разчистват сметките си, е, че някои мафиоти ще бъдат отстранени. Най-хубавото нещо обаче е, когато мафията бъде навряна в ъгъла, което е крайно време да се случи и у нас.

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 15:36
Гост

Не вярвам аз в такива хубости. И двамата са твърде умни, за да не си дават сметка, че ако започнат война помежду си, от нея няма да има победител. До няколко дни ще си стиснат ръцете над съответната цена.

Димитър
Димитър
15 май 2023 16:17
Гост

Има да си чакаш

до 15 май 2023 15:19
до 15 май 2023 15:19
16 май 2023 8:34
Гост

Ами тя, мафията, си е и в съда как да бъде навряна там, където присъства.

Промяна, а не мафия
Промяна, а не мафия
15 май 2023 14:58
Гост

При управлението на ПП се събраха надлежни доказателства и беше внесено добре мотивирано и обосновано предложение за освобождаване на гл. прокурор, както се прави в цивилизованите държави. След като мафията в лицето на ГЕРБ и ДПС ги свали от власт, ставаме свидетели на мафиотско разчистване на сметки чрез куклите на конци във ВВС, които в рамките на няколко дни се извъртяха на 180 градуса в отношението си към Гешев.

Постановката
Постановката
15 май 2023 14:32
Гост

По думите на Гешев, Сарафов разпоредил прекратяване на Барселонагейт.
Ясен Тодоров пък – „апелативни прокурори са заявили, че не са подписвали публикуваното на сайта им искане за отстраняване на Гешев. „Имало е обаждания до всички ръководители на апелативни прокуратури да правят това нещо“ -nova.bg/news/view/2023/05/15/411919/ясен-тодоров-изглежда-че-сарафов-направи-опит-за-преврат-в-прокуратурата-видео/
От трета страна „Александър Чаушев: Къщата в Барселона е моя, празна е. Борислава Йовчева беше под наем“ /24 часа/

Ясна ли ви е постановката? Язък за напъните на агитпропа около Барселонагейт и съответното обвързване.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
15 май 2023 16:12
Гост

Това си личи до известна степен и от начина на предаване на информацията за присъствието на роднините на Гешев в колата, дали е съзнателно или от недоразбиране не се знае, но не може като насреща ти кажат, че „се притесняват за семейството си“ да го изтълкуваш като дявола евангелието все едно те фактически са били в автомобила. Отделно с „разпорежданията“ и „преките указания“ касателно намесата на израелския експерт на местопрестъплението са съшити с бели конци и си противоречат. Според мене някой се е набутал в политическото блато и се надява на лични облаги от дестабилизирането на инсититуцията- страхливите търсят партийна… Покажи целия коментар »

Аз да си питам!
Аз да си питам!
15 май 2023 14:14
Гост

Има ли въобще престиж ПРБ?

гешев е не много умно пърче
гешев е не много умно пърче
15 май 2023 14:05
Гост

Десислава Атанасова от ГЕРБ призна, че е разговаряла с Гешев след искането на Габриел за оставката му… Личен разговор, а после се цитира от главния палячо… Голямо разочарование за жената така да я подлагат… Та каква му е работата на главния клоун да говори с политически лица от ГЕРБ по неговия си кадрови въпрос? Е това вече е за проверка от ВСС и отстраняването му заради нерегламентирани контакти и връзки и уронване престижа на съдебната власт.

Ясен Тодоров
Ясен Тодоров
15 май 2023 13:54
Гост

„Мотивите за моята оставка откровено не отговарят на истината. Изявлението на г-н Сарафов ме втрещи. В него той обвинява мен и главния прокурор, че сме от страната на лошите, а той ще дойде на бял кон и ще оправи прокуратурата, която е затънала в политическото блато.“ – https://dariknews.bg/novini/bylgariia/iasen-todorov-iziavlenieto-na-g-n-sarafov-me-vtreshti-video-2347122

„По информация на Тодоров апелативни прокурори са заявили, че не са подписвали публикуваното на сайта им искане за отстраняване на Гешев. „Имало е обаждания до всички ръководители на апелативни прокуратури да правят това нещо“, заяви още зам.-шефът на националното следствие.“ – nova.bg/news/view/2023/05/15/411919/ясен-тодоров-изглежда-че-сарафов-направи-опит-за-преврат-в-прокуратурата-видео/

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 13:48
Гост

На никой ли не му направи впечатление казаното, че семейството му е под охрана на партньорски служби. Интересно.

адвокат от САК
адвокат от САК
15 май 2023 13:53
Гост

И неслучайно акцентира върху това, че е българин…Май в опита за убийството му има намесена чужда държава, без значение вражеска или приятелска, която може да е поискала да го привлече за нейн агент… Да- това е хипотеза, моя лична версия, но тя с нищо не е по-лоша от тъпотиите на бременната лена, която дори не знае кой е бащата на детето й, че опитът за убийството му било инсценировка. На юрист, който е аполитичен и с нормална психика в България, дори не може да му хрумне такава възможност…

Димитър
Димитър
15 май 2023 15:23
Гост

И е много вярна но не е за тук ,да права сте има такова нещо,затова умират от ужас като се спомене „израелеца“

Проскубания бухал
Проскубания бухал
15 май 2023 15:42
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Проскубания бухал
Проскубания бухал
15 май 2023 17:51
Гост

Що триете бе Лекс, да Ви имам цензурата долна. Тъкмо да кажа нещо по-добонамерено за редакторската политика и Вие да ме опровргаете с необосновано триене

Димитър
Димитър
15 май 2023 21:01
Гост

За протестърите-или добро или нищо и понеже няма как да кажеш добро…..

ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
15 май 2023 13:44
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Адвокатско съветче
Адвокатско съветче
15 май 2023 13:35
Гост

Гешооf, изчакай приключването на процедурата и тогава искай и ти оставката на собствения си заместник – лицето Борислав Боби Сарафов.

Браво Каскет!
Браво Каскет!
15 май 2023 13:31
Гост

Никога не съм се съмнявал във „възможностите“ и „качествата“ на тоя индивид!
Така и не разбра значението и разликата между смелост и глупост

Гешефт не се меси в Политиката, не обиждай хората
Гешефт не се меси в Политиката, не обиждай хората
15 май 2023 13:19
Гост

„Колеги готови ли сте, питам готови ли сте, благодаря че сте тука“ и къса хартия и демонстративно прави боклук. Заплашва, обижда – „политически боклуци“ хората които са избрани от народа да ги представляват – политиците.
Другарю Гешефт – пищиш като ти се бъркат в „независимата съдебна власт“ /все едно е твоя лична собственост/ политиците, а ти се бъркаш в независимата законодателна власт и се изживяващ като политик и обиждаш избраниците на народа – наричайки ги боклуци, крадци и т.н

адвокат от САК
адвокат от САК
15 май 2023 13:29
Гост

“… Заплашва, обижда – „политически боклуци“ хората които са избрани от народа да ги представляват – политиците….“ Хахахахаха- ама искате да кажете, че политиците имат гръбнак- т.е. силен характер, ЕЛЕМЕНТАРЕН ЧОВЕШКИ МОРАЛ, професионален морал от предходната си професия и много положителни човешки качества, ли- ХААХАХА- СМЯХ В ЗАЛАТА;0 Колко от политиците ни, които се кичат с диплома от Харвард, са завършили УЧИЛИЩЕТО ПО ПОЛИТИКА В ХАРВАРД, а- НИТО ЕДИН от пп променистите- НИТО ЕДИН. Защо знам това, ли- защото съпругът ми хвърлил в НЕДОУМЕНИЕ преподавателите в Харвард Кенеди скуул- училището по ПОЛИТИКА в Харвард, когато казал, че нашия премиер е… Покажи целия коментар »

Няма да ти платят за извънреден труд
Няма да ти платят за извънреден труд
15 май 2023 13:31
Гост

Я се спри малко. Заработи си надницата, премия няма да ти дадът.

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 13:16
Гост

Язък Бацко обра славата на клоунадата пп–ДБ, еххх хахахахаха, главния прокурор бил всевластен А?!? Нямало механизъм за контрол, май нещата не стоят така! Ако и ПП–ДБ са в същото положение при тях също ще е всевластен, ама каквото те му кажат, затова е и цялата битка. И има прости примери за политически обвинения на техните гурута в САЩ. Процеса срещу Тръмп да не би случайно да не е политически – 100 про. Цялата работа е да се овладее прокуратурата и всеки неудобен политически да бъде репресиран. Затова и толкова пари се наливат в НПО-та и пропаганда. Ристушка и компания точн… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
15 май 2023 13:24
Гост

За пръв път на някой коментатор в този форум да му просветне каква е истината… Защото вече всеки политик разбра, че имунитетът на депутата е функционален и че може да бъде свален или от НС, или доброзорно от самият него, с цел продължаване на образувано досъдебно производство срещу самия него за извършено ОХ престъпление…Овладяването на прокуратурата- т.е. държавното обвинение- от законодателната власт- т.е. политиците- е единственият засега начин да се установи политически незаконен контрол над нея именно с посочената от вас цел…

От ЦПЗ - София-град
От ЦПЗ - София-град
15 май 2023 13:15
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
План за спасение
План за спасение
15 май 2023 13:00
Гост

Каскета да врътне едни досъдебни на Тиквата и Шиши за милиардите източени еврофондове, а след това Кьовеши да го дръпне в Брюксел.

Димитър
Димитър
15 май 2023 15:25
Гост

а що пък да не завърти и едно на Киро ,Ристю и А за Б ,да видим откъде са подкупите…пардон даренията…..

ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
15 май 2023 13:00
Гост

Цялото изказване е поредната гешевска шашка. Щял да си довърши мандата … от първия ден на неговия мандат съм се обзаложил на 100 евро, че тоя ПОЗОР няма да си довърши мандата, ако ще да е инструмент на квантовата механика…

адвокат от САК
адвокат от САК
15 май 2023 13:08
Гост

Хайде, стига неюридически плюнки по Гешев… Ако и от квантова физика и квантова механика разбираш толкова, колкото от право и наказателен процес, откажи се от бг гражданство и емигрирай в САЩ или в нацистка русия- там сте всичколозите, които нямате по нищо магистратура, обаче разбирате от всичко повече от лицата- магистри в съответната специалност…Ще ти припомня само котката на Шрьодингер и начина за програмиане на квантовите компютри…

адвокат от САК е просто троляк
адвокат от САК е просто троляк
15 май 2023 13:47
Гост

Последното, което прави един наистина юрист е да казва, че е юрист.. Ти си един обикновен трол бро. На заплащане. Това си ти и нищо повече от това. Обикновен обслужващ персонал. Внимавай в тона си, че IP адреса ти май май не е толкова защитен, колкото предполагаш 🙂

Еха
Еха
15 май 2023 12:59
Гост

Голяма показност, голямо нещо. Сега очаквам и Сарафов да излезе с написана оставка и да я скъса пред медиите.

Абе
Абе
15 май 2023 13:01
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Най-точно казано
Най-точно казано
15 май 2023 12:56
Гост

Геройство е един член на мафията да се опълчи на цялата мафия, на която той дължи издигането си.

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 13:31
Гост

Опълчил се?
Не мога да спра да се смея…..
Всичко е по сценарий.
Днешният цирк – също.

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 12:47
Гост

Гешев е едно много първосигнално създание, което досущ като дете се обиди и заинати как години наред не е давал косъм да падне от главата на Борисов и останалите членове на престъпната шайка от ГЕРБ и ДПС, а сега те го низвергват и му предлагат да стане посланик в Турция.

Диана
Диана
15 май 2023 12:41
Гост

Колеги (макар и формално) Гешев, Магдалинчев, 6-мата подписали будни и събудили се прокурори и останалите от компанията, кажете как от всинца ви, заедно с покровителите ви, да се освободим !?! Как толкова години не дадохте шанс актовете ви – прокурорски, управленски и пр., да говорят за вас добре и да свидетелстват за добрата ви юридическа подготовка и делови, и човешки качества, а сал устите ви бълват порои от думи – лозунги и заклинания, дрънчащи, развращаващи ? Като от „горе“ за пет стотинки работа не сте свършили – за хората, за сигурността им, как и какво да очакваме от всички на… Покажи целия коментар »

В случая Гешев е прав
В случая Гешев е прав
15 май 2023 12:40
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
гешев изначално няма как да е прав
гешев изначално няма как да е прав
15 май 2023 12:47
Гост

Хахаха, а сега и за герой го провъзгласете! Гешев нямаше качества да бъде назначен за главен прокурор. Докато беше на поста, не показа, че има качества да е главен прокурор. И сега, като мишка, си беше написал оставка с искане за преназначаване като прокурор във ВАП!!! Когато и да бъде махнат, винаги ще е късно…

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 12:51
Гост

С риск да прозвучи извратено, но мисля че е геройство един член на мафията да се опълчи на цялата мафия, на която той дължи издигането си.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
15 май 2023 13:18
Гост

Абе и Филчев май направи нещо подобно, ама го изкараха луд, въпреки че в крайна сметка се уреди като посланик.

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 12:32
Гост

„Вчера, пристигайки от САЩ, бях „поканен“ до 10 часа да подам оставка. …“

Хм, че той беше поет от НСО още от вътрешността на самолета. А юмрука беше покана точно Гешев да го няма…

Лъжливото овчарче
Лъжливото овчарче
15 май 2023 12:40
Гост

Той даже и за това излъга – пристигна още онзи ден

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 12:30
Гост

Дори да се абстрахираме от многото престъпления на Борисов, извършени по време на 12-те му години на власт, последното му предложение към Гешев да постъпи разумно като Пацо Терасата – не е ли търговия с влияние???

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 12:38
Гост

Верно шараните са много и плуват на тумби.

Със здраве

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 12:27
Гост

Гешев поне се оказа, че има ТОПКИ! за разлика от ПП и ДБ и гербаджийчетата! Какъвто и да е – има моите адмирации. Съдебната система поне защити донукъде честта си в контекста на заветите на Монтескьо. България вече няма да е същата!

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 12:32
Гост

Ще призная, че има топки, ако най-сетне сгъне чадъра, който години наред разпъваше над ГЕРБ. А ПП се оказа, че са били прави за всичко.

Топчо
Топчо
15 май 2023 12:34
Гост

Има ТОПЧИЦИ – едно конкретно име не спомена за тези, които предавали послания, нито отговори на какъвто и да е въпрос. Много смел страхливец

има той, мъцки...
има той, мъцки...
15 май 2023 12:39
Гост

Съдебната система е напълнена с боклук. 30 години я пълниха ДС, БКП, ДПС, ГЕРБ, че и СДС сега ДБ и ДСБ вкараха ССБ. Тези боклуци сега са по върховете и си редят капиите, както им наредят господарите-олигарси. Няма как да бъдат сменени, защото в съдебната система се влиза от ниско ниво. Напоследък и на ниското ниво сложиха цедка… Та каквото читаво е влязло отдолу, то ще си стои натиснато долу. Същевременно – отгоре няма как да дойде нещо прясно и ново. Т. е. това е едно гнусно блато, едно гробище, което няма как да бъде преместено от мъртъвците в него,… Покажи целия коментар »

re:
re:
15 май 2023 13:20
Гост

Много точно. Много.

Катарзис???
Катарзис???
15 май 2023 12:27
Гост

Каскета ще го призная ако сега подпука Тиквата с големите шамари :)))

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 12:22
Гост

„Демерджиев: Гешев трябваше да е прогледнал много отдавна“

Той прогледна много отдавна и чака да изтече имунитета, дето не може да иска смъкването му.

ОПГ ГЕРБ ДПС
ОПГ ГЕРБ ДПС
15 май 2023 12:22
Гост

Сега вече стана кристално ясно, че престъпниците от ГЕРБ и ДПС кадруват задкулисно в съдебната система. Години наред ВСС безрезервно бранеше Гешев, а сега в рамките на няколко дни, след като кандидат-премиерът на ГЕРБ обяви, че ще му иска оставката, ВСС се обърна срещу Гешев.

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 12:34
Гост

Доковска, Атанасов и Лулчева не мислят така.

мързеливият прокурорски плъх
мързеливият прокурорски плъх
15 май 2023 12:21
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
мързеливият прокурорски плъх
мързеливият прокурорски плъх
15 май 2023 12:26
Гост

и в допълнение – незабавно уволнение на лицето, което си общува по телефона с магистрати и политици, като ги уговаря и заплашва, за да запази поста си, или ако желае да работи в системата – да заминава на районно ниво, за да изкарва с честен труд прехраната си…

мързеливият прокурорски плъх
мързеливият прокурорски плъх
15 май 2023 12:29
Гост

Какво му беше на коментара, че го изтрихте бе? в оставката на Гешев пише, че иска да е прокурор във ВАП – факт!!! А прокурор във ВАП е равно на директор на водопад – нищо не прави, а взема цял чувал с пари…

Уволнение
Уволнение
15 май 2023 12:17
Гост

С тази „пресконференция“, всъщност спектакъл „Многострадален Инструмент“, Гешев даде поне още няколко основания за дисциплинарно освобождаване – контакти с политехнически „приятели“, затаяване на престъпления, упражняване на административен натиск, политически и хулигански език.

опера за няма и грош
опера за няма и грош
15 май 2023 12:15
Гост

Гледаме постановката „Милиционерска чест“ от маскаРи.

Съдия
Съдия
15 май 2023 12:07
Гост

Хайде сега Боби, давайте с Петьо следващата мизерия.Лошо е, че замесихте Бойко и го ядосвайте.

киноманяк
киноманяк
15 май 2023 12:06
Гост

Аз чакам клипчетата. Ако няма такива, значи Гешефта лъже яко…

ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
15 май 2023 12:03
Гост

Заглавието следва да е „Позора скъса оставката си“, ще е ясно за всеки за кого става въпрос. И Сарафов, който лъга цяла седмица, и Ясен Тодоров, който си е лъжец по рождение и връзката на Делян Пеевски в съдебната власт, и Боко Тиквата в качеството му на народен представител, следва да си подадат оставките. Държавата става заложник на мафиотската им свада, редно е тия неща да си ги вършат извън погледа на цялото общество. Те не диктуват дневния ред на държавата и е време да го проумеят!

адвокат от САК
адвокат от САК
15 май 2023 12:06
Гост

Mдааа- и с какви юридически мотиви, ти- НЕЮРИСТА- твърдиш, че главпрока е “позор“, а… ЗА ПРЪВ ПЪТ съм СЪГЛАСНА с другите ти твърдения…

ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
15 май 2023 12:10
Гост

„с поведението си магистрата…..“ как беше натам юристе 😉

адвокат от САК
адвокат от САК
15 май 2023 12:19
Гост

До “ГЕШЕВ Е ПОЗОР ! 15 май 2023 12:10“ Малко по-долу написах ясно- неюристите НЕ ПРАВИТЕ РАЗЛИКА между твърдение и доказан по законосъобразен начин юридически факт. ТВЪРДЕНИЕТО Е, че с поведението си Гешев е уронил престижа на съдебната власт, НО ТОВА ТВЪРДЕНИЕ НЕ Е ДОКАЗАНО ПО ЗАКОНОСЪОБРАЗЕН НАЧИН, НЕ Е ЧАСТ ОТ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА В ЕДНО СЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗПРИЕТО КАТО ДОКАЗАНО ТВЪРДЕНИЕ И ЗАТОВА Е ВИСЯЩО НЕДОКАЗАНО ТВЪРДЕНИЕ. Учете малко логика, защото тя определено ви куца на всички политикани…

ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
15 май 2023 12:58
Гост

Юристите знаете надявам се, че ноторно известни факти няма нужда да се доказват 🙂 С публичното си поведение Каскета създава у мен усещане на неуважение към съдебната власт и пак с поведението си руши престижа на съдебната власт 🙂 Все ноторно известни факти. Такива станаха и доказаните лъжи по повод пиратката на пътя 🙂

Проскубания бухал
Проскубания бухал
15 май 2023 12:00
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
15 май 2023 11:56
Гост

И аз ще говоря с цитати – взето от господари на ефира – „ДА БЪДЕ СМЪРТ“, „СМЪРТ ЧЕРНА ДА БЪДЕ“ – цитата е взет от Марин „пийняка“. Точно това трябваше да се случи – мафиотите да се изядат един друг!! ГЕШЕВ ОСТАВКА !!! ПОЗОРЕН СИ !!! ПОЗОРИШ СЪДЕБНАТА ВЛАСТ !! Ти, Бобката Сарафов, Яската Тодоров – ОСТАВКИИИИИИИИИ ВЕДНАГА !

Андреев
Андреев
15 май 2023 11:55
Гост

Мястото му е в Боливуд!

Крайно време е
Крайно време е
15 май 2023 11:49
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
15 май 2023 11:56
Гост

Не и без Гешев !

Т....
Т....
15 май 2023 11:27
Гост

Гешефта сипе обиди,казва „политически боклуци , държи се заплашително и почти хулигански. Сега къса и хвърля листа хартия, явно като прокурор и като главен такъв и много човешки съдби скъсал е захвърлил. Но бог вижда и всичко на тоя свят рано или късно се връща. Като Гешеф се подиграваше с Иванчева и избиваше комплексите си и обиколи, почти като политик безброи държави се чувстваше велик, но след месец той самия, може да е в същото положение, като Иванчева.

адвокат от САК
адвокат от САК
15 май 2023 11:38
Гост

ПОЛИТИЦИТЕ СА БОКЛУЦИ, следователно- онези, на които са финансови “благодетели“, също не се отличават с висок човешки морал или с някакви изявени дарби за законна трудова дейност, от която да се хранят и да си плащат данъците…

ОПГ ГЕРБ ДПС
ОПГ ГЕРБ ДПС
15 май 2023 12:23
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
15 май 2023 12:29
Гост

Абе извинявай, ти да не си тая адвокатка от САК, дето мъжа и е прокурор. Защото си на всека манджа мерудия – на всяка статия за Прокуратурата и имаш по 10 коментара. Извинявай, ако греша и те бъркам.

Слаб театър
Слаб театър
15 май 2023 11:24
Гост

В кое селско читалище можем да се запишем и ние за бърз курс по театрално бутафорно късане на лист хартия на сцена?

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 11:35
Гост

Що-добре се получи, ефектно е.

адвокат от САК
адвокат от САК
15 май 2023 11:36
Гост

В селското читалище на мафиотите за създаване на политици. Защото в България НЯМАМЕ специализиран ВУЗ, който да предоставя специализирано обучение за политици- МАГИСТРИ. Политиката е просто един ЗАНАЯТ, за чието упражняване не се изисква специализирано следване във ВУЗ- за разлика от специалността “право“…

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 11:22
Гост

При всички положения-ако Гешев е бил „съветван“ как да действа -поради – цитирам статията ви-„видеоклипове“, „натискане копчето ентер с някакви неща“ това предполага законови последици, ясни и за третокурсник. И това няма връзка дали ще бъде или не оставка.
Не е редно чужди действия да бъдат мотивирани със намеци за вадене кирливи ризи, видеоклипове. Това си има съответната правна квалификация. Думите на пресконференцията са публично изречени не могат да доведат до друго, освен до отпочване на съответните действия-по закон.

И да – forune favours the brave,народна мъдрост от кв. Гео Милев…

адвокат от САК
адвокат от САК
15 май 2023 11:28
Гост

“… освен до отпочване на съответните действия-по закон….“ Именно- това е точно правно основание за законно самосезиране на прокуратурата за разследване на твърденията на главпрока, изречени лично от него в сми. Това е смисъла и съдържанието на правната норма, а не събиране на доказателства чрез гугъл и платени статии, в които някакви лица дават неясни волеизявления. Браво на нашаия Главен прокурор Иван Гешев- така се прави, за да не се възпрепятства извършването на предварителната проверка от прокуратурата. Ако беше “прост милиционер“- както го титулуваха платените тролове на политиците- нямаше да има правният манталитет да постъпи така.

адвокат от САК
адвокат от САК
15 май 2023 11:12
Гост

Oбикновените хорица- неюристи, които обаче мнооого искат да сложат юридически юлар на съдебната влат, трябва да знаят една проста юридическа истина, а именно- ако едно наказателно производство се решаваше само на думите на един човек, то нямаше да има нужда нито от нас- адвокатите, нито от прокурорите , нито от съдиите. Всеки щеше да си намери Кошаревски свидетели, които да се изправят в съда и да се закълнат, че са видели този или онзи да извършва дадено престъпление. Това е, което не схващат нито политиците, нито подгласниците им, нито платените им тролове, които се самопредставят за “гражданско общество“.

Съдия
Съдия
15 май 2023 11:12
Гост

Хареса ми, особено изказването, че жените са по- смели.Хайде, на ход е Сарафов и Пепи Еврото. Бойко също се е ядосал, но така беше и с Лозан- едно избираш, друго получаваш.

Една жена каза
Една жена каза
15 май 2023 11:09
Гост

Това някаква турска сапунка ли беше – като баба пред блока заразкава клюки, разговори и съобщения. Този казал, онзи рекъл. И това ми било главен прокурор?!

Загрижен
Загрижен
15 май 2023 11:05
Гост

За Гешев ясно, но за Олга съм много загрижен. Тия дни трябваше да подава оставка щото едни пари има да взима и трябва да се върне в съда, за да ги вземе. Сега няма да я пуснат да си тръгне и е драма… Щото един глас си е един глас,. Още повече Магдалинчев обяви месец- месец и полвина и за Оля шанса си отиде щото тогава ще е пенсионер и няма как да се върне за парите. Та така Олини неволи…..Иначе е принципна…Добре поне че Наска е по- млада…

xxx
xxx
15 май 2023 12:11
Гост

Ти Олга не я мисли…Поне винаги излиза с името си, за разлика от теб….

Goodbye
Goodbye
15 май 2023 11:04
Гост

Пак извади партенката за „заплашеното семейство“. Забрави ли, че само преди дни този цирк със заплашеното семейство вече го игра?

Т....
Т....
15 май 2023 11:03
Гост

Пълен цирк. Тоя не се държи, като главен прокурор, а като обикновен циркаджия.

Съдия
Съдия
15 май 2023 11:00
Гост

Бре, този Гешев ще излезе, че се е еманципирал и то в правилната посока. Тази седмица Демерджиев ще обяви и поръчителя на атентата, който става ясно че е с циркаджийска цел Да не се окаже един другар, при който Сарафов тичаше за указания.

адвокат от САК
адвокат от САК
15 май 2023 10:54
Гост

БРАВО на лавния ни прокурор- такива сме ние- БЪЛГАРИТЕ-когато имаме чест и достойнство, ги защитаваме с цената дори на живота си. ЗА МЕН Е ЧЕСТ БЪЛГАРИЯ ДА ИМА ТАКЪВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР. МАФИЯТА НЯМА да овладее съдебната система, защото все още ИМА българи с гръбнак, които да й се опират и главпрока е един от тях. ВЪН ПОЛИТИКАТА ОТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ОТ АДВОКАТУРАТА.

Данчо адвоката
Данчо адвоката
15 май 2023 11:17
Гост

Данчо Полицая станал адвокат от САК

въпрос
въпрос
15 май 2023 11:26
Гост

Добре се-ти входира ли в деловодството на ВСС -мнение-а всеки има право да изразява мнението си,че го подкрепяш? Сега е момента-който подкрепя да го заяви, като е трудно.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
15 май 2023 12:03
Гост

Да, така е, крайно време е съдебната система да се еманципира от политиката и при всяко заиграване с нея да се търси отговорност.

Кисел
Кисел
15 май 2023 12:41
Гост

Съгласен, ама как да стане, като процесът е по скоро обратен- политиката да не се намесва в съдебната система и при всеки опит за намеса да се търси отговорност.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
15 май 2023 16:30
Гост

По-скоро е двупосочен и политиците търсят „слаби звена“, които ще поддадат, на което ставаме свидетели в момента, а това означава, че е време системата да се самоизчисти от „туморните клетки“, сраснали се с определени партийни ръководства. Казах прокуратурата, защото там поне има компетентни и отговорни хора с елементарна представа за разделение на властите и правова държава и имат вътрешни съпротивителни срещу чужди „антигени“ в рамките на ведомството.

От ЦПЗ - София-град
От ЦПЗ - София-град
15 май 2023 13:29
Гост

„Адвокате от САК“ в ж.р., сутринта сестрите пак са те изтървали!

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 10:49
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Смелчак
Смелчак
15 май 2023 10:48
Гост

Много смел – страх го е да отговори на журналистически въпроси, иначе Бог, България, много съм мъж, много съм страшен, а-у-ше видите вие. Палячо

Потрес
Потрес
15 май 2023 10:47
Гост

Много нискобюджетна постановка. По-несъстоятелен главен прокурор сме нямали. До-виж-да-не!

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 10:47
Гост

Този по-…рост и от онзи у Банкя.

САМО ЛЕВСКИ!
САМО ЛЕВСКИ!
15 май 2023 10:44
Гост

Смело и безотговорно.

Съдия
Съдия
15 май 2023 10:40
Гост

Изкефих се, признавам

Бай Кольо Фичето
Бай Кольо Фичето
15 май 2023 10:42
Гост

Само така може гардже!

От ЦПЗ - София-град
От ЦПЗ - София-град
15 май 2023 10:40
Гост

Няма друг вариант. Трябва да го арестуваме!

Гешев извън съдебната власт!
Гешев извън съдебната власт!
15 май 2023 10:37
Гост

Циркаджия!

Гешевуд
Гешевуд
15 май 2023 10:35
Гост

Голяма загуба за филмовата индустрия е ангажирането на Гешев като главен прокурор.