Шестима членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложиха предсрочното освобождаване на Иван Гешев като главен прокурор.

Георги Кузманов, Калина Чапкънова, Йордан Стоев, Гергана  Мутафова, Огнян Дамянов и Светлана Бошнакова предлагат Пленумът на Висшия съдебен съвет да установи основание за предсрочно освобождаване на Иван Гешев от длъжността „главен прокурор“, а именно: тежко нарушение на служебните задължения – чл. 129, ал. 3, т. 5 от Конституцията на Република България, съобщиха от ВСС.

Тежкото нарушение на служебните задължения на Гешев шестимата кадровици виждат в действията във връзка с разследването на взрива до кортежа на главния прокурор и по-специално в участието на мистичния израелски експерт.

В предложението за предсрочното прекратяване на мандата на обвинител №1 (пълния му текст виж тук) е описана хронологията на събитията през последните 12 дни.

На 1 май избухна взривът до автомобила на Иван Гешев, който се е движил по пътя Самоков-София. Образувано беше досъдебно производство, а разследването беше поето от следователи от Националната следствена служба (НСлС). На място отиде и директорът на НСлС Борислав Сарафов, а самият Гешев е продължил към столицата.

Докато разследващите извършват оглед, на мястото на взрива идва зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров, който води със себе си израелски експерт, пристигнал в България малко по-рано същия ден.

Чуждият гражданин е представен на следователите, които извършват огледа и на директора на службата като „израелски експерт по контратероризъм, доведен по разпореждане на г-н Иван Гешев. Не им е предоставена информация за него (самоличност, заемана длъжност, опит и т.н.). Той не е държавен служител, нито е ангажиран с разследването по някакъв законен способ, няма и каквото и да е процесуално качество. Държавата Израел няма отношение към посещението му у нас. Въпреки това, по пряко разпореждане и преки устни указания на главния прокурор Иван Гешев, лицето, представено на разследващите органи като „израелски експерт“, е допуснато на самото местопроизшествие, за да огледа непосредствено мястото на взрива“, изтъкват шестимата членове на ПК на ВСС.

Действията на този експерт бяха описани от Борислав Сарафов и Ясен Тодоров пред медиите като „визуален оглед“. След това израелският гражданин напуска мястото на взрива.

Кадровиците цитират изявлението на Ясен Тодоров пред някои медии, в които той казва, че експертът от Израел се е „запознал визуално със случая, дал е и съответните насоки на българските следователи“.

Междувременно в интервю за БНТ главният прокурор Иван Гешев казва, че израелският експерт има „богато минало“ и че се доверява повече на мнението на този човек, отколкото на българския министър на вътрешните работи, припомнят от ВСС.

След интервюто на обвинител №1 неговият заместник Борислав Сарафов излезе с изявление, в което каза: „този експерт беше доведен на местопроизшествието от моя заместник г-н Ясен Тодоров по разпореждане на г-н Гешев … изпълнявайки преки указания, с колегите ми дежурни следователи го допуснахме на местопроизшествието, където той се запозна на място с обстоятелствата около взрива“.

Считаме, че действията на главния прокурор по време на първоначалния оглед на местопроизшествието представляват тежко нарушение на неговите служебни задължения. Съгласно чл. 46 ал. 1 т. 1 от НПК, разследването се ръководи от прокурор (в случая прокурор от СГП). При упражняване на ръководство и надзор, този наблюдаващ прокурор разполага с правомощията по чл. 196 НПК. Разследващи органи по конкретното досъдебно производство са следователи от състава на НСлС. Огледът се провежда от разследващите по правилата на НПК – чл. 155 — чл. 156 НПК. В същото време, по време на извършване на това действие по разследването, на мястото на взрива е допуснато външно лице, което няма никакво процесуално качество. То се запознава с обстоятелствата по извършеното престъпление и даже дава „насоки“ на следователите, без на самите тях да е известна дори самоличността му и заеманата длъжност. Това става по пряко устно разпореждане на главния прокурор Иван Гешев до разследващите органи“, отбелязват шестимата членове на ПК на ВСС.

Именно това, според тях, е тежкото нарушение на служебните задължения, извършено от Иван Гешев. И обясняват по следния начин защо това е така:

  1. главният прокурор не разполага с правомощия да дава такива преки устни указания на органите на досъдебното производство, на практика той, като административен ръководител, няма правомощия по НПК да осъществява ръководство и надзор над досъдебното производство – компетентност на наблюдаващия прокурор и така е осъществена недопустима и незаконна намеса в разследването;
  2. тази намеса в разследването е несъвместима с правомощията на главния прокурор по чл. 126 ал. 2 от Конституцията, тя няма характер на методически указания, а е несъвместима и с разпоредбите на чл. 138 ал. 1 от ЗСВ;
  3. в конкретното досъдебно производство Иван Гешев, независимо от заеманата длъжност „главен прокурор“ има процесуалното качество на пострадал, а при всички случаи е предстоял и разпитът му като свидетел;
  4. по пряко устно разпореждане на главния прокурор, на лице без процесуално качество са станали известни материали по разследването, в нарушение на чл. 198 НПК. Нещо повече, видно от изявленията на г-н Гешев пред БНТ, самият той явно е получил такава информация от т. нар. „израелски експерт“, въпреки че по делото е пострадало лице с права, регламентирани в чл. 75 НПК.

Описаната пряка намеса в разследването е особено укорима, като осъществена от най-висшият административен ръководител в системата на държавното обвинение. Тежкото нарушение на служебните задължения е основание за предсрочно освобождаване на Иван Гешев от длъжността „главен прокурор“, посочват шестимата членове на ПК на ВСС.

И предлагат Пленумът на ВСС да установи основание за предсрочното освобождаване на Иван Гешев като главен прокурор и да отправи предложение до президента да издаде указ за това.

Предложението не е подписано от трима кадровици от ПК на ВСС – това са Пламен Найденов, Евгени Иванов и Стефан Петров.

То идва само ден, след като всички политически сили в Народното събрание, без БСП, заговориха за предсрочното прекратяване на мандата на Иван Гешев.

Според вътрешните правила на ВСС предложението трябва да бъде незабавно изпратено на Иван Гешев, който има 7 дни, за да представи писмени възражения и да посочи доказателства.

След изтичането на тази една седмица, ВСС в тридневен срок насрочва заседание, на което проверява допустимостта на предложението. Ако има проблеми с него, то се връща на вносителите, за да отстранят нередовностите. Ако пък всичко е наред, тогава се открива процедура за предсрочното освобождаване на главния прокурор. В 7-дневен срок след това ВСС провежда заседание, на което изслушва Иван Гешев. След това вече кадровиците решават дали да подкрепят предложението, или не.

За да бъде освободен Гешев като главен прокурор, са необходими 17 гласа „за“. Това означава, че е нужна подкрепа от още 12 кадровици.

В момента членовете на ВСС са 22, но самият главен прокурор в случая не може да гласува и решението е в ръцете на 21 души.

Освен шестимата вносители и тримата им колеги от ПК, които не са подписали предложението, останалите кадровици са част от Съдийската колегия. Те са двамата председатели на Върховния касационен съд и Върховния административен съд Галина Захарова и Георги Чолаков (членове по право на ВСС), Атанаска Дишева, Боян Магдалинчев, Боян Новански, Вероника Имова, Даниела Марчева, Драгомир Кояджиков, Олга Керелска, Севдалин Мавров, Стефан Гроздев и Цветинка Пашкунова.

Малко по-късно на сайта на прокуратурата се появи становище „на прокурори от района на Апелативна прокуратура-София“, с което се подкрепя искането за освобождаването на обвинител №1 (виж тук). Въпросната позиция не е подписана и не става ясно кои са обвинителите, които я подкрепят. Но в нея се казва, че държавното обвинение има нужда от нова визия за развитие, а те притежавали професионален опит и възможности да я реализират.

Подкрепяме искането на членовете на Висшия съдебен съвет за предсрочно освобождаване от длъжност на главния прокурор Иван Гешев. Не одобряваме навлизането на прокуратурата в политиката, което е в разрез с нейните законови пълномощия. Считаме, че дейността на институцията трябва да е насочена към справяне със своите задачи и очакванията на обществото, към бъдещето с ясна визия относно начина на работа и администриране на дейността си. Не сме съгласни с намеса в работата на органите на съдебната власт, независимо от кого е осъществявана„, се посочва в становището.

373
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
БургаШки
БургаШки
16 май 2023 9:29
Гост

Жоро, Жоро…Пръв подписа, а пръв бе на амбразурата, в защита на Стоименов…Да не би да искаш ти да заемеш поста му? Мисля, че не е морално.

Ледът се пука господа съдебни кадровици!
Ледът се пука господа съдебни кадровици!
15 май 2023 8:35
Гост

Боян Магдалинчев е „ПРОТИВ“ отстраняването на Гешев. Нямало доказателства.

Рано пиле – рано пее. Още по време на сутрешната физзарядка се разбра.

Каква драма. Каква драма!
Каква драма. Каква драма!
15 май 2023 7:34
Гост

Гешев си отива до края на май, а ССБ, Христо Иванов и Атанаска Дишева нямат нищо общо с това?

Ужас!

И как продължават общите медийни приказки за „съдебна реформа“? На база 14 бона месечно + грантовете? А?

Айде сега!
Айде сега!
15 май 2023 8:10
Гост

Ти какво искаш? За 138 лева наем на месец какво очакваш да получиш?

Умнокрасив жълтопаветник
Умнокрасив жълтопаветник
15 май 2023 7:02
Гост

Гешо – дръж се! Плътно сме зад теб.

Свалят ли те от поста, и ние сме пътници.

Винаги твой, Ицо Торбалан.

ДА.
ДА.
15 май 2023 1:57
Гост

Най-пострадала от разжалването на Гешев ще е Демократична България. И в частност Ицо Торбалан.

re:
re:
15 май 2023 8:12
Гост

И ПП с Гуглена ще обелят колената.

Шестима
Шестима
14 май 2023 21:23
Гост

Нужни са три пъти по Шестимата!

Да видим! Как съдийската колегия се пропуква.

Гошу Шанса
Гошу Шанса
14 май 2023 20:00
Гост

Русенският лизач на коя страна е?

Анонимен
Анонимен
14 май 2023 22:05
Гост

На Делиормана

Анонимен
Анонимен
14 май 2023 17:52
Гост

https://vss.justice.bg/page/view/9378

Обърнете внимание на становищата. Няма цензура-има ги и отрицателните становища, има ги и положителните от трудовите прокурорски колективи.

Най-интересните са не тези с отрицателните становища-имат позиция, заявили са я, подписали са се-когато това беше непопулярна теза, а и се иска смелост. А интересни са тези с положителна позиция, но днес в сферата на отреклите си трижди.

Прокурор
Прокурор
14 май 2023 18:22
Гост

Обръщам внимание, че АП София, която е за оставка на Гешев, се оглавява от Радо Димов, верния приятел на Петьо Еврото, който е дългогодишния ментор на Сарафов.

Зa протокола
Зa протокола
14 май 2023 20:36
Гост

Пълна иудейщина!

TURfB
TURfB
14 май 2023 17:39
Гост

В съдебната система рискът е да те обявят за виновен, ако си останал бе пари. Ей го на, Вальо Топлото накрая закова седем години.

Анонимен
Анонимен
14 май 2023 17:34
Гост

Аааааа, не така! Като се говори за ВКС и ВАС и в същото изречение се споменава мафия, коментара се изтрива. Ако в подобно изречение се спомене името на Гешев, веднага се появяват повече от 4 съгласни. Нещо на цензура ми прилича. Кой има интерес от подобна цензура!

Да видим
Да видим
14 май 2023 21:54
Гост

Голяма част от съдиите през прехода са мафия. Затова шкартираха масово чуждите инвеститори, а „спечелиха“ български олигарси.

незапознат
незапознат
14 май 2023 17:31
Гост

Абе нали падаха на колене да молят Радев да не подписва указа за назначаване на Главния?
Сега ще падат ли на колене пред весесе да го уволнят?
А после, при хипотетично съдебно обжалване ще падат ли на колене пред съда да не го върне?

123
123
14 май 2023 17:19
Гост

Стъпка едно на 01.05 атентат или заря Стъпка две 01-10.05 нямало атентат твърдят Атанасов и Киро Стъпка 3 11.05 Габриел, заявява намерение да разкара Гешев Стъпка 4 Сарафов иска да говори с Гешев за неговото поведение. Стъпка 5 12.05 СГП казва, че израелския ,,експерт,, не е допускан на местопроизшествието преди приключване на огледа. Там има и доста представители на медии, но те не са явно проблем. Стъпка 6 Прокурорската дружина от ВСС иска главата на войводата си Гешев в доказателство представят интервю на Сарафов -това в стил Гуглена. Очевидно се иска отстраняването на Гешев веднага и сега този месец май… Покажи целия коментар »

Душко Атанасов
Душко Атанасов
14 май 2023 15:44
Гост

Мъка, мъка, мъка … КаскетЪт няма да падне без бой!

За протокола
За протокола
14 май 2023 15:31
Гост

Дай на Простака власт – и му гледай сеира!

Анонимен
Анонимен
14 май 2023 15:04
Гост

Съдебната власт не е излизала от тресавището на политиката. Ще опонирам на Сарафов – мястото на прокуратурата е като опонент на съдиите. Ако съдиите са в тресавището и прокуратурата трябва да е там. В противан случай няма критерий за оценка на съд и прокуратура.

Гешев е прав. Другото е „Ние сме съдебната власт, Лозане“

Дишева като Гуглена...
Дишева като Гуглена...
14 май 2023 15:05
Гост

comment image

Много е важно да сме принципни!
Много е важно да сме принципни!
14 май 2023 15:21
Гост

Във всяка една ситуация. И в живота като цяло.

Да си плащаме редовно наема примерно. В размер на 138 лева.

re:
re:
14 май 2023 15:23
Гост

Естествено.

The Importance of Being Earnest
The Importance of Being Earnest
14 май 2023 14:44
Гост

– Гocпoжo Дишeвa, oтĸoгa cтe във вeдoмcтвeнo жилищe, зaщo cтe в нeгo, ĸaĸъв нaeм плaщaтe?

– Bъв вeдoмcтвeнoтo жилищe в ĸвapтaл „Изтoĸ” в Coфия живeя oт aпpил 2006 г., ĸoгaтo бяx нacтaнeнa тaм ĸaтo cъдия във Bъpxoвния aдминиcтpaтивeн cъд. Bъв BAC paбoтя oт фeвpyapи 2005 г., гoдинa и няĸoлĸo мeceцa cъм живялa нa cвoбoдeн нaeм. Бeшe ми пpeдлoжeнo oт тoгaвaшнoтo pъĸoвoдcтвo нa cъдa дa ce нacтaня във вeдoмcтвeнoтo жилищe, aз нe cъм гo избиpaлa. Hacтaниx ce, жилищeтo бeшe cъвceм пpaзнo, плaщaлa cъм нaeмa, ĸoйтo бeшe oпpeдeлeн – в нaчaлoтo, миcля, 138 лeвa.

Менда Стоянова
Менда Стоянова
14 май 2023 14:32
Гост

Путин още чака на летище София да бъде арестуван!

Лично ми се обади да ме пита, дали може да ми дойде на гости във Филибето.

Много точен коментар
Много точен коментар
14 май 2023 14:17
Гост

„Мен професионализма според политическите пристрастия ме отвращава еднакво, независимо от магистрата- Гешев и Дишева, Ясен Тодоров и Мирослава Тодорова са проекция на едно и също професионално лицемерие, независимо, че първото минават за почтени, защо нездравия им интерес не е финансово поставен.“
Много от колегите мислят точно така

Лика-прилика
Лика-прилика
14 май 2023 14:21
Гост

Така си е.

ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
14 май 2023 14:42
Гост

Моля да не се включва името на професионалист, който се е доказал в годините като истински съдия, който следва закона, който е на върха на юридическата професия и е олицетворение на думата магистрат – Атанаска Дишева, в едно изречение с мафиоти като Гешев и Ясен Тодоров.

The Importance of Being Earnest
The Importance of Being Earnest
14 май 2023 14:48
Гост

Добре, обаче след като си плати наема за месец май 2023 г. за вeдoмcтвeнoтo жилищe в ĸвapтaл „Изтoĸ” в Coфия. В размер на 138 лева!

Съдия ВАС
Съдия ВАС
15 май 2023 9:54
Гост

Атанаска напусна апартамента, стига сте писали глупости!

Анонимен
Анонимен
14 май 2023 15:27
Гост

Уф!

Отвратена
Отвратена
14 май 2023 16:30
Гост

Същото е и Галина Захарова, Лихварят изобщо не е нужно да го споменаваме.

nokia
nokia
14 май 2023 17:07
Гост

Точен коментар. Мога само да добавя нещо- само на пръв поглед нездравия им интерес не е финансово поставен, защото при тях корупцията е доста перфидно-лицемерна, получавайки грантове чрез кръг от приятелски неправителствени организации. Не знам мен лично кое ме отвращава повече- откровените мафиоти или фарисеите.

Дишева като Гуглена...
Дишева като Гуглена...
14 май 2023 14:14
Гост

„Изнасянето на преден план на това, за което е внесено предложението на шестимата членове на ВСС за освобождаване на Гешев, изглежда като дребна простъпка в сравнение с онова, за което има данни и за което се твърди в поведението на главния прокурор, та да не се мислим, че това е, образно казано, най-лошото, което е направил – това, за което е внесено предложението“

Изрезките от Капитал са живото доказателство…

„Ние сме съдебната власт, Лозане“

The Importance of Being Earnest
The Importance of Being Earnest
14 май 2023 14:39
Гост

Атанаска Дишева: Привидно ме атакуват за ведомствен апартамент, всъщност – за позициите ми във ВСС.

Членът на ВСС Атанаска Дишева в интервю за правния сайт „Де факто“ на 13 юни 2018 г.

ГешеФтарскиЯт манталитет
ГешеФтарскиЯт манталитет
14 май 2023 14:12
Гост

Първите 7 години другарки и другари съдебни кадровици. Първите 7 години!!!

Почтено дете бе, почтено дете си остана.

Шашка Бомбашка
Шашка Бомбашка
14 май 2023 14:09
Гост

Очаквам до края на май Гешев да взриви с 3 кг. „чист“ тротил и остатъчния престиж на онова животно … ВСС.

А да – и на съдебната власт.

АМИН

Мирча Кришан
Мирча Кришан
14 май 2023 14:14
Гост

98% сигура. А на бас?

Шашка Бомбашка
Шашка Бомбашка
14 май 2023 14:00
Гост

Помните ли репликата „ти си го избра“?

Как един стар разговор обяснява днешната „канибалска история.

Чиста антропофагия!

В цвета на прокурорската тога.

Размисли и страсти
Размисли и страсти
14 май 2023 13:56
Гост

Иван Гешев да бъде освободен като главен прокурор.

И остава редови прокурор редом с някоя от многобройните джуконди в ПРБ.

Да.
Да.
14 май 2023 13:58
Гост

Бъдещето не е светло за тъмните и потайни кукли на конци на Задкулисието.

Размисли и страсти
Размисли и страсти
14 май 2023 13:51
Гост

Най-мъдрото което може да се очаква в така създалата се постбомбена ситуация е Гешев да депозира оставката си като главен прокурор още утре – 15 май. Но предвид интелектуалното му ниво в съчетание с див волунтаризъм, това е малко вероятно да се случи. Ще продължи да уронва престижа на съдебната власт най-вече в лицето на представителния й орган – ВСС. Който само с избирането му си го урони до небесата. Този разговор навремето се прочу с това, че в него се обсъжда главният прокурор Сотир Цацаров и Кокинов казва на Борисов: “Ти си го избра”. Та тека: ТЕ СИ ГО… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
14 май 2023 13:56
Гост

Че кое му е мъдрото на подаване оставка?

E да де!
E да де!
14 май 2023 14:07
Гост

Гешев и достойнство?! Моля?

Вари го! Печи го! Милиционерът си е милиционер! С каскет.

Анонимен
Анонимен
14 май 2023 13:56
Гост

Гешев си отива, а Христо Иванов и Атанаска Дишева нямат нищо общо с това! Ужасна драма!

Шашка Бомбашка
Шашка Бомбашка
14 май 2023 14:05
Гост

Драмата е Велика. Въпреки тях – представяте ли си?

Анонимен
Анонимен
14 май 2023 14:04
Гост

Супер си е да даваш непоискани съвети, и да определяш за друг, как е най-мъдро.

Супер си е!
Супер си е!
14 май 2023 14:18
Гост

Да си държавен глава като зелен чорап. Че и върховен главнокомандващ!

Що непоискани съвети му дадоха тогава! Да не му подписва „указа“, а после – юмрукът и „мутри – вън“. Е сега всичките мутри са вътре – в парламента.

„Шефе, абе и аз обичам да се пра’им на луд“ – Иван
„Шефе, абе и аз обичам да се пра’им на луд“ – Иван
14 май 2023 13:42
Гост

Според нея предходното поведение на членовете на Висшия съдебен съвет „не може да бъде меродавно“ за база, на която да се прецени как биха гласували в новата ситуация.

Съдия Атанаска Дишева, ВСС в интервю за предаването “Неделя 150“ на БНР, 14 май 2023 г.

Анонимен
Анонимен
14 май 2023 13:50
Гост

Ех, тези ведомствени жилища ….

re:
re:
14 май 2023 14:27
Гост

Е друго си е да живееш бронирано с кортеж в полите на Витоша. В „Ярема“ на село Ковачевци.

Обява
Обява
14 май 2023 13:33
Гост

Да живее г-н Иван Гешев – Главен прокурор на Република България!
Най-добрия прокурор, които са имали българите!

ПРЕВРАТЪТ
ПРЕВРАТЪТ
14 май 2023 13:12
Гост

Превратът срещу Гешев тръгва от Ясен Тодоров.

Медиите на олигархията не случайно го скриха.

Прокурор
Прокурор
14 май 2023 13:27
Гост

Доколкото съм наблюдавал професионалното поведение на Ясен Тодоров, ще бъде категоричен, че Гешев му е разпоредил присъствие на експерта.Но при Тодоров нищо никога не е сигурно, освен финансовите цели.

Анонимен
Анонимен
14 май 2023 12:49
Гост

На Дишева проблемът й е, че винаги е след събитията, никога преди тях или в тях. Съдба.

Анонимен
Анонимен
14 май 2023 12:34
Гост

Другарката Дишева вече обърна с хастара правните принципи с интервюто, което даде днес пред БНР в „неделя 150“.

Айде, айде.
Айде, айде.
14 май 2023 12:00
Гост

Зарът е хвърлен! Връщане назад няма! Подписите са сложени. Сега отиграването на топката зависи от СК. А там очаквам катарзис от др. Дишева. В резултат от който за 24 часа да узрее по въпроса що е то съдебна реформа. И има ли последната почва у нас?

Съдия
Съдия
14 май 2023 12:08
Гост

ДругаркатаДишева е доказала, че може да обърне правните принципи с хастара, когато политическата воля на ДБ го изисква.Сигурен съм,че ще гласува за оставката на Гешев дори и да се окаже, че израелски експерт не е имало.

Анонимен
Анонимен
14 май 2023 12:15
Гост

Другарката Дишева вече взе становище в Медиапул,че до края на май Гешев може да бъде отстранен и няма проблем да започне нова процедура по избор, която да се довърши от новия ВСС. Ако бях на мястото на Гешев ще й искам отвод. Тя вече е решила ,без да е видяла доказателства.

Съдия
Съдия
14 май 2023 12:23
Гост

Е тя твърдеше в Народното събрание, че не е необходимо съгласието на съдия, за да преместиш в друг съд, стига да е от същата степен. Правото според политическия интерес е най- онагледено при тази персона. Не трябва да се допускат подобни лица във ВСС, тъй като недоверието в съдебната система е заради такива

Айде, айде.
Айде, айде.
14 май 2023 13:35
Гост

То не е и нужно да си другарката Дишева, за да си наясно че Каскетът не става дори за парнаджия на съдебната палата. Камо ли за главен прокурор!

Прокурор
Прокурор
14 май 2023 13:46
Гост

Мен професионализма според политическите пристрастия ме отвращава еднакво, независимо от магистрата- Гешев и Дишева, Ясен Тодоров и Мирослава Тодорова са проекция на едно и също професионално лицемерие, независимо, че първото минават за почтени, защо нездравия им интерес не е финансово поставен.

Ами не
Ами не
14 май 2023 17:21
Гост

Как Ви хрумна да поставите Мирослава Тодорова в тази компания, не знам. Ама нали трябва да се затвърждават опорките срещу ССБ като най-големият проблем на системата! Ако само половината магистрати бяха компетентни, почтени и съвестни, колкото е Мирослава Тодорова, и прокуратурата, и съдът щяха да са много по-ефективни, справедливостта нямаше да е имагинерно понятие, а общественото доверие в съдебната система щеше да е много по-високо.

Re:
Re:
14 май 2023 20:47
Гост

Тодорова била свестна ли?

Тая е от моя курс. И ми е гледала дела.

Отвратителна поръчкаджийка. Надменна кухавелка. И подлога на ССБ и А за Б.

Съдия СРС
Съдия СРС
14 май 2023 11:55
Гост

Гешев- поредна политическа жертва на либералния екстремизъм.След което с какво ще се борят ДБ и ССБ / едните от парламента, другите от фейса/ Предполагам с налагане на ЛГБТ доктрината, която нямаше да изглежда противно, ако тези две формации не я бяха яхнали.

Фриц Клингенберг
Фриц Клингенберг
14 май 2023 11:49
Гост

ПРБ остава без каскет.

Другари и другари протестърчета!
Другари и другари протестърчета!
14 май 2023 11:40
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
14 май 2023 11:38
Гост

„Гешев се прибра в София при засилена охрана. Решен е да се бори докрай“
„По информация на Епицентър бг върху шестимата прокурои, които написаха писмото до ВСС, е оказан безпрецедентен натиск, за да се обърнат само за 24 часа срещу Гешев. „Чудовищна“ е била атаката към тях, за да скалъпят текста и да обвинят Гешев в „тежко нарушение на служебните задължения“, което кореспондира с нарушение на Конституцията.

В следващите си действия ВСС ще покаже дали е независим орган, или е подвластен на политически натиск, казват магистрати с дълъг стаж и опит.“ /Епицентър/

Фриц Клингенберг
Фриц Клингенберг
14 май 2023 11:52
Гост

Ще браните белите дувари на падишахските сараи – докрай? Така ли?

Другари и другари протестърчета!
Другари и другари протестърчета!
14 май 2023 11:34
Гост

Дайте да се разберем веднъж за винаги по опорките:

1. Гешев е жертва.

2. Гешев не е вече инструмента на Господ.

3. Гешев е наш, а Сарафов е ваш.

Толстой
Толстой
14 май 2023 11:32
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
14 май 2023 11:26
Гост

Гешев е на път да стане първият политически затворник на „либералния“ екстремизъм. Изпълнители се очертават Санкин и Мунчо по сценарий на америчките „демократи“, одобрен от Кремъл…

Как беше, а?
Как беше, а?
14 май 2023 11:36
Гост

На накривен каскет – великите сили му пречат!

А става ли така?
А става ли така?
14 май 2023 11:38
Гост

На куха милиционерска кратуна – акъл не никне!

re:
re:
14 май 2023 11:57
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
14 май 2023 11:23
Гост

Чудя се какво ли са им обещали на шестимата вносители . След като махнаха кариерните бонуси те трябва да се завърнат там откъдето са дошли. Внимателно ще следя кариерното им развитие.

Данте
Данте
14 май 2023 11:28
Гост

Така ли другарю милиционер?

Ето това е най-съществения, дълбинен и олимпийски въпрос засягащ сърцевината на прословутата съдебна реформа. Така ли?

Ами представи си Ти, ако нищо не са им предложили и ето така … проговорила съвестта им … и не са получили по 30 сребърника като вас от А за Б. А? Става ли така или не давате и други да се хранят от вашата хранилка или … всички го правят за пари, користно да предават Родината.

Да, България!

re:
re:
14 май 2023 11:30
Гост

Продължавай ти все така внимателно да следиш користното им развитие! Продължавай, ама … без инструмента на Господ …

Каква трагикомедия!!!
Каква трагикомедия!!!
14 май 2023 11:14
Гост

За жълтопаветния умнокрасивитет. Съдебната реформа започна да се случва. При това по тяхната рецепта.

Ами сега?

Душегубчик
Душегубчик
14 май 2023 11:10
Гост

Удри Гешов! Сега е момента.

За сведение на посрещачите
За сведение на посрещачите
14 май 2023 11:12
Гост

Стига да има с какво. Под ръка са ми само … шашки.

За протокола
За протокола
14 май 2023 11:10
Гост

Путин отдавна трепери от страх да не бъде арестуван от ПРБ в лицето на „инструмента на Господа“.

Още от "канадското"
Още от "канадското"
14 май 2023 11:07
Гост

Снощи, макар и със закаснение“ се е провел предвидения първоначално за вечерта на 4 април – съвместен победен следизборен купон на ПП + ДБ.

Няма го вече „инструментът на Господа“. Да живее „инструментът на Господа“! Да живей, живей … труда!

Манипулатор
Манипулатор
14 май 2023 11:15
Гост

Да предположим, че Гешев няма да е Главен. Е тогава-как грантаджиите ще се изхранват, нали грантът зависи от искането на оставка. Получавайки хипотеточно оставка, това значи спиране хранилката за протестариат и грантаджии.

Грантаджийте имат интерс Гешев да остане ,за да продължи грантдаването от фондация Каубои за Кракозия.

Данте
Данте
14 май 2023 11:21
Гост

Има форумци открили Америка (за България).

Умнокрасив жълтопаветник
Умнокрасив жълтопаветник
14 май 2023 11:00
Гост

Цялата тайфа е на седмото небе от щастие!

УРА! УРА! УРА! УРА! УРА! УРА!

За сведение на "адвокатите от САК"
За сведение на "адвокатите от САК"
14 май 2023 11:02
Гост

Съдебната реформа на айдукат Ристю и с-ие приключи!

Да, България.

Утрото е по-мъдро и за милиционерската кратуна
Утрото е по-мъдро и за милиционерската кратуна
14 май 2023 10:59
Гост

Гешов – играта Ти свърши!

Мисли за децата.

Анонимен
Анонимен
14 май 2023 10:51
Гост

На някои много им се иска Гешев да си подаде оставката,но не вярвам. Никога не прави това, което искат от теб враговете ти. На война като на война.

Манипулатор
Манипулатор
14 май 2023 11:00
Гост

Гешев да попита КС за тълкуване-кой е легитимния ВСС. При положение,че новия е избран в състав над 50 процента-професионална квота, плюс тримата големи, но няма политическата квота. Тълкуването на КС за инспектората не е приложимо в случая-инспекторите се избират изцяло от парламента, но в случая-новия ВСС е запълнен в състав над половината от професионалната квота и тримата големи. Следва ли нарушение на Конституцията, което НС върши да получи бонифициране-и да се приеме,че новия НС не е встъпил? Нека КС го изясни този въпрос-каквото кажат, това ще е! Но към момента е неясно-дали стария ВСС има правомощия да коментира въпроса за… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
14 май 2023 11:05
Гост

Никаква аванта за Тодоров или Боби С

За сведение на "адвокатите от САК"
За сведение на "адвокатите от САК"
14 май 2023 11:08
Гост

МАТ. Сте.

На война като на война.
На война като на война.
14 май 2023 11:17
Гост

Шашки. И бомбашки.

Инструменти. На Господа на ПРБ, България, света … Путин още чака да бъде арестуван, ама не като … Менда Стоянова.

Данте
Данте
14 май 2023 11:19
Гост

След Господа си отива и неговия … инструмент във форума на Лекс.

АМИН

Рита и хапе...
Рита и хапе...
14 май 2023 12:41
Гост

Сигурен съм, че няма да я подаде! Толкова е „умен“, че ще докаже на всички и за пореден път, каква изначална грешка е на толкова ограничен и посредствен човек, без никакви професионални качества на юрист да се даде такава власт! „Смелостта“ на този псевдо Фалконе ще го довърши, зрелищни и окончателно!

Хапе и рита...
Хапе и рита...
14 май 2023 15:30
Гост

Убеден съм, че на изслушването ще сътвори чутовен и зрелищен скандал припомняйки греховете на всеки един от онези които му искат главпрокурорската глава!

Пъне ще досъсипе и без това мижавия „авторитет“ на ВСС, на прокуратурата, а и на съдебната власт като цяло.

ТЕ СИ ГО ИЗБРАХА!

Сега – да му мислят за последствията не от отстраняването, а от избора му!

Манипулатор
Манипулатор
14 май 2023 10:40
Гост

Другарки и другари, Според тълкуването на КС ВСС ще действа до легитимен избор на нов ВСС. Тълкуването е задължително, и ще се прилага, въпреки,че го намирам за неправилно. Въпросът е -има ли легитимно избран но ВСС в нашата ситуация? Ситуацията е -професионалната квота е запълнена, има и трима по право, НС нарушава Конституцията и не избира. Дали новия ВСС не е легитивния орган ,след като е запълнен в став над 50 процента. Че ако новия ВСС не е легитимен орган, значи, нарушението на Конституцията, което НС върши-като не избира политическата квота е бонифицирано и легитимно, и водещо до вечнодействие на… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
14 май 2023 11:01
Гост

Излишен въпрос. Гешев като все още главен прокурор е един от компетентните органи да сезират КС с туй питане. Нищо не му пречи да го стори и другата седмица. Всичко останало са празни разсъждения. Друг е въпросът, че ще стане леко смешен – а като считаш, че този ВСС е нелегитимен, защо 9 месеца заседаваш с него и не сезираш КС и се сети едва като ти поискаха отстраняването.

Манипулатор
Манипулатор
14 май 2023 11:11
Гост

Да откаже да работи със стария ВСС значи да тръгне с рогата напред срещу парламента, който не е избрал политическата квота. А и наистина може да не са се сетили, че стария ВСС е може би нелегитимен, предвид,че новия е със запълнена квота от над 50 процента. Аз лично се замислих по темата сутринта-докато си пиех кафето 🙂 . Всъщност-не ме вълнува кой ВСС е легитимен, а дискутираме темата-дали за избран се счита орган, ако не е запълнена изцяло квотата му, но все пак са избрани повече от половината от членовете му. За оставки и дисциплинарна отговорност може да говорим,… Покажи целия коментар »

Инфо от СРС
Инфо от СРС
14 май 2023 10:36
Гост

Тази сутрин „инструментът на Господа“ се събудил рано сутринта в полите на Витоша със силни болки между задните бузки.

От бокса на ПК на ВСС
От бокса на ПК на ВСС
14 май 2023 10:25
Гост

ИнструментЪт на Господ … изчезна … сякаш се изпари …

Джен
Джен
14 май 2023 10:18
Гост

За колко сребърника?!

Козма и Дамян
Козма и Дамян
14 май 2023 10:26
Гост

За без пари. За удоволствие!

Не става ли така протестърчета, а? Или и ние като вас трябва само за … 30 броя, а?

Анонимен
Анонимен
14 май 2023 10:17
Гост

До кога политиците ще държат цялата държава в шах! Затова ли не попълват квотата на ВСС, за да може като тесто да моделират решения за висши длъжности в съд.система. Същият въпрос, като този за Гешев е актуален за председателите на ВКС и ВАС, същите безконтролни фигури, обаче за тях се мълчи. Защо се прилага двоен стандарт, нали ще се прави реформа! Защото Гешев не слуша политиците, може би или защото много знае за тях. Пак се стигна до принципа „Няма човек, няма проблем!“. Аз лично съжалявам, че до сега ходих да гласувам, за пореден път ми предлагат от същото, срещу… Покажи целия коментар »

Гого
Гого
14 май 2023 9:58
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Върховните съдилища се вмирисват откъм главата
Върховните съдилища се вмирисват откъм главата
14 май 2023 11:27
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
14 май 2023 13:06
Гост

Даде, и защо Гешев го отнася! Цели партийни централи се изхранват от него, не биваше да го свалят, макар да мисля, че е поредния кьор фишек. Сега ПП, ДБ, ИТН, БСП, с какво ще надъхват електората! Няма да стане, Гешев им е от полза и още уж ще го ритат, а те ще се окаже, че го масажират! Ама електоратът се връзва и ръкопляска! Ония от прок.квота явно са получили предложение, на което не са могли да откажат, час от цирка, а после ги гледай във високи магистратски позиции, а защо не и в изпълнителната власт!

само минавам
само минавам
14 май 2023 9:52
Гост

Има осезаема липса на медийни изяви на Главния каскет тази заран.

На що ли се дължи „тази медийна активност“?

Псевдоманипулатор
Псевдоманипулатор
14 май 2023 9:48
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
14 май 2023 10:48
Гост

Моля администраторите да се намесят. Това е прикрита заплаха срещу Гешев и слово на омразата.

ДА СЕ УТОЧНИМ!
ДА СЕ УТОЧНИМ!
14 май 2023 10:53
Гост

Продължавай да си молиш! Ама нещо изчезна … инструментът на Господа.

Сметката дойде....
Сметката дойде....
14 май 2023 11:36
Гост

А когато Каскета заплашваше медийно, кой ли не, защо мълча бе?
А когато не просто заплашваше, а използва целия ресурс на институцията, която ръководи да образуват дела без никакви докацателства, да ги манипулират или фабрикуват, задържат с месеци и години хора, които после съда оправда или бяха прекратени от самата прокуратура и съсипа животи , защо мълча бе?
Нека сега види и усети лично, какво е да те мачкат и да не можеш да направиш нищо!

Манупулатор
Манупулатор
14 май 2023 9:33
Гост

https://www.mediapool.bg/premierat-postavi-vaprosa-dali-tozi-vss-mozhe-da-izbere-nov-glaven-prokuror-news347661.html
„Премиерът постави въпроса дали този ВСС може да избере нов главен прокурор“

Дали този ВСС е легитимно действащ орган? Знаете ли каква галимация ще настане, ако се окаже,че не този ВСС , а новоизбрания , макар и в непопълнен състав е легитимен? Това,че парламентът незаконно не е попълнил парламентарната квота значи ли,че новия ВСС не е легитимно избран?

Ако се окаже,че сегашния ВСС е нелегитимен орган, това би значило,че всяко решение е нищожно, а предложението на шестимата-правно нищо. Все едно някой от пазара да го направи.

съвет
съвет
14 май 2023 9:39
Гост

https://news.lex.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%87%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%81%D1%81-%D0%BF%D0%BE%D0%B8%D1%81/

„Съдиите, избрани за членове на ВСС, поискаха да встъпят“

Моето предложение е питайте КС-да изтълкува ситауцията, щото те през миналата година с ноторното тълкуване -за удължаване на мандата забъркаха. Кой знае-може пък сегашния ВСС да се окаже легитимно действащ.

Избрана е квотата на ВСС от съдебната квота, а от парламентарната-не. Като се прибавят и тримата ,,участаващи по право-дали вече няма нов ВСС, макар и в непопълнен докрая състав-по вина на парламента.

Съвет-питайте КС да изтълкува. Напомням-има поне един случай, в скоростен порядък КС да се е произнасял скоростно-в рамките на 24 часа.

адвокатски номерца
адвокатски номерца
14 май 2023 9:43
Гост

Гешев – излизай от мишата си дупка и още утре заран Оставчицата в деловодството на ВСС!

до 14 май 2023 9:43
до 14 май 2023 9:43
14 май 2023 10:16
Гост

Пред Кой ВСС-стария или новия? И кой е легитимния?

Анонимен
Анонимен
14 май 2023 10:16
Гост

Е колко пъти да го питат КС по този въпрос? Пак не си разбрал.

до 14 май 2023 9:43
до 14 май 2023 9:43
14 май 2023 10:25
Гост

Ще питат по няколко пъти-щото е неясно. Предишния въпрос беше докога действа изборен орган. Докато не бъде попълнен легитивно състава на новия-според тълкуването на КС(което тълкуване е дискусионно дали е законно, но е правно задължително). А новия орган вече е избран в състав над 50 процента-професионалната квота , плюс тримата големи. НС не спазва конституцията и не избира. Дали ВСС -новоизбран не е легитимния орган,-защото има състав от над 50 процента-професионална квота плюс тхримата по право, без квотата на парламента. Че ако НС не избере своята квота -примерно с години, значи ,,ли че стария ВСС ще ди „векува“? Категорично КС… Покажи целия коментар »

14 май 2023 10:16
14 май 2023 10:16
14 май 2023 10:43
Гост

КС се произнесе за инспектората-а членовете му се избират изцяло от парламента! При ВСС ситуацията е леко различна-има професионална квота, а тя е запълнена. Имаме още и тримата големи. Тоест новия ВСС е избран в състав над 50 процента. Няма тълкуване на КС дали ВСС е вече легитимно избран или не, след като парламентът бездейства, но все пак новия ВСС е запълнен в състав над 50 процента. КС трябва да се произнесе-гласно и ясно-каквото кажат, това ще е . Но да се знае дали нарушението на Конституцията , извършвана от парламевнта до какви последици води.

до 14 май 2023 10:16
до 14 май 2023 10:16
14 май 2023 10:47
Гост

Да се чете до 14 май 2023 10:16, за мнението от 14 май 2023 10:16

Вуйчо Ваньо
Вуйчо Ваньо
14 май 2023 9:28
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
re:
re:
14 май 2023 9:31
Гост

В полите на Витоша.

На прибиране е за последно поогледал местопрестъплението в Ярема на пътя за вилна зона Ковачевци.

Смешник!

Щял да арестува Путин.

За сведение на посрещачите
За сведение на посрещачите
14 май 2023 9:22
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
14 май 2023 8:48
Гост

Tu quoque, Brute, fili mi *?
(И ти ли Бруте?)

*(Последните думи на Цезар (по едноименната пиеса на Шекспир), видял приятеля си Марк Брут сред убийците си в Сената, и използвани впоследствие като синоним на предателство и измяна).

Анонимен
Анонимен
14 май 2023 8:50
Гост

„Пази ме от приятели, от враговете сам ще се пазя.“

Хе хе хе
Хе хе хе
14 май 2023 9:13
Гост

А Гешев и верните му „преторианци“ въобще и изобщо не предаваше българския народ и суверен по време на мандата му. Нали? А преди това?

Айде сега – или нейде най-далече като културен аташе, или с мярка за неотклонение!

Да.
Да.
13 май 2023 23:55
Гост

Номерът на китайката на шестимата ми хареса. Определено.

Сега Ристю остава за летоска без боксова политическа круша. И ще мляска „системно“, само дето дела (законопроекти няма) няма – има само алабализми и общи приказки за „съдебна реформа“!

Айде, айде
Айде, айде
13 май 2023 23:37
Гост

Изведнъж „неочаквани съюзници“ на милиционера главен прокурор се оказаха „правоверните“ Дишева, комунистическия експрокурор и настоящ адвокат Екемджиев и … Христо Бойкикев с „Да, България“.

А ха ха ха ха
А ха ха ха ха
13 май 2023 23:51
Гост

И Каракачанката днес по Първа БНТ беше хем много очуден, хем много възмутен от предателството.

Защо ли не беше възмутен толкова от систематическите и хронични беззакония и безобразия от 2017 година насам?

Анонимен
Анонимен
13 май 2023 22:21
Гост

Много е съмнителна скоростта с която се задействаха шестимата от ПК. В четвъртък Габриел каза, че ще иска отстраняване на Гешев и хоп вече в петък е факт. Румсервиз. Не знам с какви очи ще гледат колегите си след този откровен слугинаж.

С кои очи ли?
С кои очи ли?
13 май 2023 23:31
Гост

Със собствените! Които винаги са били такива, само дето вие лицемерни козяшки тролчета се правехте че не забелязвате!

Запознат
Запознат
13 май 2023 21:38
Гост

Шестимата члена от прокурорската колегия- за колко се продадохте и какво ви обещаха, за да се подпишете под тази глупост, тип една жена ми каза?

БудалаТа
БудалаТа
14 май 2023 9:36
Гост

По въпроса за предателствата и цената им по-голям капацитет от Главния каскет на републиката няма.

А както се очертава скоро няма и да има.

345
345
13 май 2023 21:37
Гост

Вие Гешев, не го мислете! Лятото протести! Есента сваляне на правителството на Мара!
Преди Коледа Гешев премиер! До тогава на Крумчо законът, ще е приет и новия главен прокурор озаптен! А Бойко ли, ще се пуши пурата в Банкя!

Сънища.....
Сънища.....
13 май 2023 23:32
Гост

Смени тревата или хапчетата! Каскетът е юридически и политически труп! Куц кон, който се помисли за състезателен! Сега просто го отстрелват защото и жокеите разбраха, че е ненужна, уморена, дръглива кранта! Ще е чудо ако се размине само с разследвания и затвор!

543
543
14 май 2023 9:39
Гост

В момента Гешев най-вече трябва да мисли за децата.

Понеже бъдещето му е розово като на бай Тодор Живков на 10.11.1989 г.

Гражданин
Гражданин
13 май 2023 21:19
Гост

За който не е разбрал, в момента се търгува- искания и обещания за хубави постове на членовете на най- продънения ВСС, които си отиват и им е все тая, за главата на Гешев, който очевидно пречи на политиците и спонсорите им от Дубай и Белград. Ако някой все още вярва в морала на ВСС, просто след време вижте кой от членовете къде ще е, а новият главен прокурор с нищо няма да е по-различен от сегашния. Но на едни хора ще им продължат благосъстояието за сметка на многото излъгани честни магистрати и на обществото.

Фишек
Фишек
13 май 2023 20:41
Гост

Ситуацията е патова. Ако сарафа е прав гешев си отива. Ако лъже – той си отива…

Патова ли?
Патова ли?
13 май 2023 21:19
Гост

Още рано в понеделник ще хвърли кърпата в деловодството на ВСС.

МАТ.

Ама не за него. А за ДБ, които „е задължително да продължат съдебната реформа“ в предизборната ситуация – преди августовската жега в центъра на София.

За кожата на един гладен прокурор
За кожата на един гладен прокурор
13 май 2023 17:19
Гост

Кажи му милиционер и го остави да се гърчи в собствен сос!

За сведение на посрещачите
За сведение на посрещачите
13 май 2023 16:44
Гост

Гешев току що е кацнал на летище София. Очакваме включване!

За кожата на един гладен прокурор
За кожата на един гладен прокурор
13 май 2023 21:15
Гост

Покрил се е като плъх. Същата работа като напускането му в посока София на 1 май!

Явно ще се ослуша като за последно. И в понеделник рано сутринта е депозирал оставката си срещу … насрещна престация – посланически пост нейде далеч от атентаторите. Примерно в Пасифика. По-близо е до спасителния американски бряг. В краен случай.

Анонимен
Анонимен
13 май 2023 14:52
Гост

Какво се правите на луди, бе? Винаги председателят на ВКС, ВАС и Главния прокурор са се избирали от политиците. И така си е от едно време. Само дето тогава имаше една партия и им беше лесно, ама сега играчите и партийците са много. Ако този или следващия ВСС / то разлика много няма/ избере нов главен прокурор пак ще настане същия хаос. Винаги ще има някой недоволен и ще се опитва да монтира „нашия“ човек. А те, между другото са длъжни да открият проецедура за избор на нов главен прокурор, защото такъв е реда. Това, разбира се ще се случи,… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
13 май 2023 16:41
Гост

Така е- където има власт има и политика. Друг е въпросът дали магистратите трябва напълно самостятелно и едноличто да си избират началници?!

БТА
БТА
13 май 2023 16:42
Гост

Това което предлагаш е възможно най-лошото! Напълно затворена система, кръвосмешение и уродливо възпроизвеждане! Никога!

Сега е поне някак си не съвсем затворена.

Кой плаща? Ние – айде сиктер!

ГЕШЕВ ПОЗОР!
ГЕШЕВ ПОЗОР!
13 май 2023 13:43
Гост

Махат го единствено защото изпълняват поредната политическа поръчка на задкулисието – ГЕРБ-ДПС-БСП. ВСС е един омерзяващ съдебната власт орган. Гешев трябва да си ходи, но идеята не е да се сложи поредния послушко, който да потулва и да не допуска разследване на хора близки до Борисов, дори и хора санкционирани по глобалният акт Магнитски. Впрочем премахват Гешев, защото и той ще бъде включен в санкционният списък, а това пряко рефлектира върху тези, които си го избраха точно в изпълнение на политическа поръчка на задкулисието ГЕРБ-ДПС-БСП

Анонимен
Анонимен
13 май 2023 14:55
Гост

Абе няма такъв вариант ти да посочиш кой ще е новия главен прокурор. И то от постовете си в лекс.

Псевдолицемер
Псевдолицемер
13 май 2023 13:06
Гост

Гешев не е действал в служебно, а в лично качество като пострадал. Какви са правата на пострадалия в наказателното производство? Може ли да прави искания, напр. при огледа да присъства експерт? Следователят на терен решава дали да го допусне или не. Та, кой е допуснал тежкото нарушение? Ами Сарафов защо е бил допуснат до местопроизшествието и какъв го дири там? И като е бил там защо е допуснал следователят да изпълни устни указания на ГП, ако са били указания? Гешев може да е всякакъв, но изваждането му с такъв номер от бардака е твърде, твърде смущаващо. И това ми притеснение… Покажи целия коментар »

Ха ха
Ха ха
13 май 2023 16:41
Гост

Сериозно и къде му е писменото искане до наблюдаващия прокурор в огледа да участва неговия експерт, като към момента на извършването на огледа Гешев не би трябвало да знае, нито кой е наблюдаващия, нито колко са, в това качеството на пострадал, още повече, че въобще не е останал там! А ако е било устно, от къде и кого е разбрал тези обстоятелства, как се е свързал с наблюдаващия и какво му е казал:Добър ден, аз съм пострадалия И. Г. и искам еди какво си, може ли?
Измисли нещо по-умно! Трудно е за „капацитета“ ви, но все пак сте цяло стадо!

Анонимен
Анонимен
14 май 2023 9:19
Гост

Извиняявайте, ама това са пълни глупости. Какво като знае, кой е наблюдаващия прокурор или разследващия. Може и Сарафпв да.му ги е казал, който по вашата логика също няма място на местопроизшествието, a беше там и ръсеше наляво, надясно дезинформация. А устните искания, ако се направят, се протоколират от разследващите. В крайна сметка, дали е спазена формата на искането, ако има направено изобщо такова се следи от разследващите, указания към страните, какво да направят също се дават, както и решенията се взимат от тях. Нищо не може да ги освободи отговорност, да не си мислят, че ще минат метър. Ако е… Покажи целия коментар »

БТА
БТА
13 май 2023 11:16
Гост

На летище София е задържан руски гражданин с инициали ВВП по заповед на МНС.

Да.
Да.
13 май 2023 11:10
Гост

Пее.ски е разочарован от Гешев. След дългогодишен кредит на доверие.

Настана време. Време разделно.

Не.
Не.
13 май 2023 11:11
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Приложна гешевтология
Приложна гешевтология
13 май 2023 11:01
Гост

Отричане от отричането на отричане е равносилно на ПОДКРЕПА.

За #КОЙ?

Re:
Re:
13 май 2023 11:05
Гост

Отдавна се говори в червените среди по съдебните палати, че Новия ще е г-н Пее-ски. Бил заслужил следовател.

ОракулЪт
ОракулЪт
13 май 2023 10:50
Гост

Още в понеделник Гешев ще хвърли оставка, за да замине за Бряг на слоновата кост кат посланик.

Лика-прилика
Лика-прилика
13 май 2023 10:54
Гост

Страната провеждала прозападна политика.

Имало само един риск: да бъде изяден.

Глупости
Глупости
13 май 2023 11:21
Гост

Ще замине посланик ама друг път!Радев никога няма да му подпише! Пътищата пред тоя смешник, който още не стопля, че с глупостта си сам се закопа, не просто е ненужен, а е пречка за нормализирането на положението в страната е само един – към затвора!Той си знае защо, достатъчно е направил.

Димитър
Димитър
13 май 2023 12:36
Гост

Така ли ? Ох добре че си ти да му кажеш?Пак питам след като дарите Миг-овете на Украйна,дали няма да си говорят с Киро…В килията?

Бай Кольо Фичето
Бай Кольо Фичето
13 май 2023 10:39
Гост

Ванката не е лошо момче, но си остана милиционер.

"Жертвата Гешев" и с-ие
"Жертвата Гешев" и с-ие
13 май 2023 10:36
Гост

Дали е жертва на атентат или всички ние сме жертви на неговите и на неговите червени хора атентати – срещу здравия разум, истината и правосъдието?

За протокола
За протокола
13 май 2023 10:15
Гост

Гешев си отива. Това е сигурно. Никой не рие срещу ръжена. Имало е прозвъняване по Петолъчката.

СК ще гласува анблок.

Новият Гладен прокурор
Новият Гладен прокурор
13 май 2023 10:20
Гост

1. Борислав Сарафов

2. Ясен Тодоров

3. Сийка Милева

4. Джукондата

Натка Менета Юрдано
Натка Менета Юрдано
13 май 2023 10:12
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Личен състав на ПРБ
Личен състав на ПРБ
13 май 2023 9:58
Гост

Роднина, милиционер, роднина, милиционер, подлога и маша на политическа партия, Джуконда …

ПРЕВРАТЪТ
ПРЕВРАТЪТ
13 май 2023 9:00
Гост

Цялата сага около Гешев е базирана на ДУМИТЕ на Ясен Тодоров и на НЕГОВИТЕ ТВЪРДЕНИЯ за действията на Гешев. Аз на ДУМИ не вярвам. В думите винаги има заложена много пропаганда. Пропаганда има и в тази статия на ЛЕКС. Ясен Тодоров го няма. Коректен в тази ситуация изглежда Сарафов. Другото е много, много пропаганда.

Ясен Тодоров да докаже думите си за действията на Гешев.
Самото определение „преврат“ е диагноза.

Re:
Re:
13 май 2023 10:00
Гост

Отивате си пичове!

Ще има нова К със смяна на караула. Това много отдавна трябваше да се случи.

Кошмарна ситуация с държавния бюджет-според статия
Кошмарна ситуация с държавния бюджет-според статия
13 май 2023 5:45
Гост

Другарки и другари, оставете въпроса за Главния прокурор-по един или друг начин въпроса ще се реши. Прочетете тази статия за състоянието на бюджета : https://news.bg/finance/plashtaneto-na-pensii-e-svilo-razpolagaemiya-fiskalen-rezerv-do-200-mln-leva.html В статията е посочено-ситуацията с бюджета е -цитирам КОШМАРНА. Посочено в статията защо. Всичко това предполага-орязване на разходите, и на първо място с раздудата, свръхфинансирана и опасна за правовия ред и законността((вж осемте джуджета) съдебна система. А и от осемте джуджета се видя,,че инсталираните могат са изкарват не лошо ДМС, извън заплатата . Освен това-от списъците със вложители в КТБ се видяха влоговете на маистрати, и то само в тази банка, а има и други… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
13 май 2023 9:20
Гост

Цялата врява около правителство, Гешев и подобни е за да се покрие падението, до което ни докараха управленията на Румен Радев и ПП-ДБ.

Приложна гешевтология
Приложна гешевтология
13 май 2023 11:08
Гост

Темата е друга. Коментарите под статията са по темата.

Куролацията
Куролацията
13 май 2023 11:48
Гост

Изпи ли си сутрешните хапчета?

Закривай! Уволнявай! Лустрирай!
Закривай! Уволнявай! Лустрирай!
13 май 2023 4:35
Гост

След тази случка с обръщане на позицията, отговорът на държавата трябва е ПЪЛНО ЗАКРИВАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА, лустрация на се всички сега инсталирани прокурори, уволнения на всички инсталирани-без очбезщетение. Преди 2 дни бяхте за, днес сте против. Аз лично съчувствам На Гешев. А да-а каква е тази позиция на прокурори от софийския апелативен райно на сайта на прокуратурата-неподписана? Що бе-застанете с имената си. Прокуратурата е опасна за правовия ред в този си вид, и трябва да бъде закрита, и реучредена с нови хора, нова структура-преодоляваща сегашния военно-съвеЦки модел. От 10 години ви говоря,че прокуратурата трябва да бъде закрита. Прозорецът на Овертон… Покажи целия коментар »

Закривай! Уволнявай! Лустрирай!
Закривай! Уволнявай! Лустрирай!
13 май 2023 4:44
Гост

Цялостно закриване и реучредяване на прокуратура е правено. В Грузия. Значи можело!

о закриване не е достатъчно. В Грузия след закриването една трета от прокурорите бяха арестувани, днес вече са свободни-изтърпяли са си присъдите.

Масови арести на прокурори, извършили престъпления имаше и в стари демокрации като Румъния и Турция.

Моят съвет към прокурори, извършили престъпления e да си подготвят сакче с лични вещи. Обстановката е силно благоприятна джипката да тръгва по адреси-това зависи от политическата воля-тоест е на кантар дали ще се случи! Вероятно няма да се случи, ама кой знае?

Мнение
Мнение
13 май 2023 3:51
Гост

Аз предлагам за следващ Главен прокурор да сложат господин П–вски!
Честен, достоен човек, добър юрист, следовател с опит!

ТОЧНО ТАКА!
ТОЧНО ТАКА!
13 май 2023 10:04
Гост

И споделя евроатлантическите ценности в съзвучие със ССБ. Последните на сметката на А за Б.

време разделно
време разделно
13 май 2023 3:21
Гост

Тоест излезлите на митинга- подкрепа, ще излязат на митинг да искане на оставка ли? Бравос!

Ми да.
Ми да.
13 май 2023 10:02
Гост

С тоя митинг-подкрепа надминаха себе си.

Сега да му мислят!

Некоя си Джуконда
Некоя си Джуконда
13 май 2023 10:43
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
За отричането
За отричането
13 май 2023 3:17
Гост

В България има практика.
Първо-подкрепяш.
После се отричаш.
А после се отричаш от отричането.
Та който подкрепя, а после се отрече, има възможността сега да се отрече от отричането. Но -това не е окончателно-в последващ момент можеш да се отречеш от отричането на отричането. И така.

Всичко това-според откъде духа вятъра.

Зa протокола
Зa протокола
13 май 2023 10:07
Гост

Има и още:

Отричане от отричането на отричането = ТРИЧАНЕ.

За отричането трижди
За отричането трижди
13 май 2023 3:10
Гост

Тези ,които подкрепяха Гешев, днес трижди се отрекоха?

Проблем никакъв-че и адвокатурата се отрече от адвокат Е.––ев. После адвокатурата се отрече от отричането.

https://defakto.bg/2023/02/06/%D0%B2%D0%B0%D0%B4%D1%81-%D1%81%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%B4%D0%B2/

А най-изумително е ,че позицията на Върховния административен съд , публикувана на сайта на ВАдмС също нещо изчезна

Може ли човек да се отрече от отричането?
Може ли човек да се отрече от отричането?
13 май 2023 3:13
Гост

Ето позицията ва ВАдвС, публикувана в сайта на ВАдмС . Само,че линкът не се отваря, но стои заглавието. http://www.sac.government.bg/news/bg/202326-1

СГП
СГП
13 май 2023 1:05
Гост

Оставка, Сарафов!

За отричането
За отричането
13 май 2023 3:18
Гост

Че нали до вчера го подкрепяхте?

Анонимен
Анонимен
13 май 2023 9:30
Гост

Вчера-си е завчера. Днес е друго!

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 23:22
Гост

за предложението е ясно. Аз твърдя,че такова становище в подкрепа на предложението въобще не е изготвяно от прокурори от района на апелативна прокуратура София.

И други списъци има....
И други списъци има....
12 май 2023 23:56
Гост

Има, има, в понеделник ще си спомниш много ясно, не се притеснявай! Знаеш ли, какви чудни командировки се задават, по 3 месеца лятото в провинцията, в разни ТО към РП? Ще си спомняш за София с умиление!

777
777
13 май 2023 0:48
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Лай, лай....
Лай, лай....
13 май 2023 1:18
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Димитър
Димитър
13 май 2023 5:35
Гост

Браво пич,протестърите рок…..толкова сте зле че няма докъде много се надявам,въпреки всичко СГП да си удържи позицията и така волю-неволю ще спаси Гешев,а тогава на вас искамд а ви вдия физиономиите. панса е малък но го има,ако преговорите закабиент се провалят точно това ще стане. На никой не му пука за вас и реформичките ви,единствената причина да можете сега да лаете е …Украйна душички…но и това ще му дойде края войната свърши така или инак. Мислете после какво става следващия глав.прок. НЯМА да е протестър….

Аз да си питам!
Аз да си питам!
12 май 2023 23:21
Гост

Жертвата е виновна, така ли?

Жертвата на атентата, така ли?

И аз да припомня!
И аз да припомня!
13 май 2023 10:27
Гост

Всички ние сме вече над 30 години ЖЕРТВИ:

1. На престъпното бездействие на ПРБ в лицето на повечето й прокурори по разкриването и противодействието на престъпността. И не само.

2. На незаконните арести и обвинения.

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 23:19
Гост

И да научат къде се поставя пълен член шестимата от РМС.

Как къде?
Как къде?
13 май 2023 10:28
Гост

Върху Гешев.

За протокола
За протокола
12 май 2023 23:17
Гост

До края на месеца:

Или Гешев, или Шестимата от РМС!

Средно положение вече няма.

Зарът е хвърлен. Аз лично съм доволен. Колкото повече, толкова повече и по-добре.

Димитър
Димитър
13 май 2023 5:38
Гост

И аз съм доволен,преговорите за кбинет до края на месеца се проваят и Гешев остава и тия също остават,защото няма кой д аим иска оставките…Ясен Тодоров сяда на стола на Сарафов,а ССБ,Аза Б и др. такива подсмърчат в ъгъла,“набити/натикани“ в небитието,където прнадлежат

За протокола
За протокола
13 май 2023 10:29
Гост

Митенце, Зарът е хвърлен.

Димитър
Димитър
13 май 2023 12:40
Гост

Да бе душичко,може би (МОЖЕ БИ) ще махнете Гешев,но следващия ще е като него,НИКОГА няма да получите ПРБ протестъри…скоро ще се окаже че имате непреодилими различия с ГЕРБ (ама след като дадете С-300/Миг-29 на Украйна)..Тогава ще ви прецакат 2 пъти на САЩ НЕ ИМ ПУКА ЗА ИСКАНИТЕ ВИ РЕФОРМИЧКИ! Но им трябват 120+ души за месец за да получат още една база и да инветират в една вече същестуваща…Просто не става без НС,на никой не му пука за борбата ви

Адвокат на дявола
Адвокат на дявола
12 май 2023 22:52
Гост

Жалкз история! Толкова време да служиш на мафията и после тя да те изрита.

Краси
Краси
12 май 2023 22:54
Гост

Е, само няколко години. То и магаретата служат цял живот на стопаниа си, ама после стават на луканка.

Чайковски
Чайковски
12 май 2023 22:49
Гост

Против волята му го назначиха. Сега против волята му ще го разкарат. Лебедова песен.

Хари
Хари
12 май 2023 22:50
Гост

Наколенките му се изтъркаха.

Лебедово езеро
Лебедово езеро
12 май 2023 23:12
Гост

И замириса на умрели лебеди.

Маг Бойка
Маг Бойка
12 май 2023 22:47
Гост

Какво съвпадение! Точно след атентата срещу Гешев да гласуват за оставката му!

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 23:19
Гост

Сиреч „атентата“ е разигран от БМБ. Хаяско ще предаде и продаде каквото му подхвърлят, дори несъществуващ експерт от някъде, по милиционерски впрягат Зама да дрънка тъпотия. Продажниците са впрегнати да правят подписка и Гешев е сготвен в собствен сос.
Тъпи милиционерски постановки, а мицифайките по дл. характеристика трябва да мърсуват

Заки
Заки
12 май 2023 22:44
Гост

И после вярвайте, че ВСС не са политически зависими.

Антон
Антон
12 май 2023 22:41
Гост

Май Сарафов иска да се навре в чужди обувки.

Константинов
Константинов
12 май 2023 22:43
Гост

Не са му по мярка. А и от всяко дърво свирка не става.

Константинова
Константинова
12 май 2023 22:45
Гост

То пък Гешев ставаше, нали?

Па там.

Hdhdh
Hdhdh
13 май 2023 0:50
Гост

Ще го сготвят и него…алангле…вече е на пързалката,а си мисли, че отива към върха….

адвокат от САК
адвокат от САК
12 май 2023 22:40
Гост

До “ГЕШЕВ Е ПОЗОР !12 май 2023 21:58“ Наистина- ТИ, НЕЮРИСТА, СИ ПОЗОР И ПЕТНО в този специализиран ЮРИДИЧЕСКИ форум. НИТО ЕДИН юрист в България няма да нарече престъпник едно ФЛ, което няма влязла в законна сила осъдителна присъда за престъпление ОХ, поради простата причина, че оклеветеното лице може да заведе наказателно производство за клевета срещу клеветника. Не схващаш ли, платен политически троле, че колкото и да се прикриваш, не можеш да скриеш, че не си юрист и всеки юрист разбира, че си поредното политическо платено човешко петно, което може да бъде купено за 70 лева за участие в платени… Покажи целия коментар »

Джак Спароу
Джак Спароу
12 май 2023 22:38
Гост

Когато корабите потъват…

Рок Фор
Рок Фор
12 май 2023 22:40
Гост

Мишките пируват.

ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
12 май 2023 21:58
Гост

ДО-ВИЖ-ДА-НЕ !! Гешев е престъпник, това от една страна. От друга, радостно е че кариерата му на прокурор приключи, тъжното е че следващият главен прокурор ще е само привидно различен, но все пак човек поставен от задкулисието герб-дпс-бсп.

адвокат от САК
адвокат от САК
12 май 2023 22:29
Гост

“…Гешев е престъпник, това от една страна. …“ СПРЕТЕ С ПЛЮНКИТЕ ВЪРХУ ПРАВОТО. Престъпник се нарича човек с влязла в законна сила осъдителна присъда за престъпление ОХ. Влезте най- накрая ПОНЕ В ЕДНА лекция по наказателен процес и научете поне горенаписаното. Да- ще ви е нужен елементарен обем човешки интелект, а не скапана от употребата на наркотици човешка психика и убити мозъчни клетки- дано да го имате…

Направо не е за приказване
Направо не е за приказване
12 май 2023 21:54
Гост

Да ви кажа честно, ако някой ще излиза да защитава шефа си по стълбищата, сега е момента. Но вие сте лекета по дефиниция и страхливи по подразбиране. Едно време имаше вицове да полицаи, заслужено сега трябва да се заместят главните герои с прокурори. До там ви докара вашият, от дето няма кой да ви изкара. Аз не знам, как някой би имал респект към някоя червена шапчица с наметалце от тук нататък.

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 22:18
Гост

не се притеснявай,ще излезем да защитим шефа си. Хем да си пострадал, хем да те отстанят за намеса, за което няма нито едно доказателство не е справедливо. Даже бил казала,че е позорно. Ние ще защитим справедливостта.

Направо не е за приказване
Направо не е за приказване
12 май 2023 22:32
Гост

А да видим

Айде, айде.
Айде, айде.
12 май 2023 22:48
Гост

Бивш милиционер = настоящ прокурор.

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 21:31
Гост

Колеги, най-накрая ще приключи тази прословута съд.реформа, нали с това ни заливаха! Ще си отдъхна! Сега сериозно, наистина ли смятате, че Гешев ни е проблема! Проблемът е в правомощията и продължителността на мандата. Някой да прави промени там, не. Защо ли, за да може следващият главен прокурор да е също така недосегаем.

На Иванчева врачката!
На Иванчева врачката!
12 май 2023 21:26
Гост

А „смелия“ каскет мълчи оглушително вече цял ден, като комунист на разпит! Дали с оня плевенски шушляк дето му носи куфарите с клоунските номера са разбрали, че тука са го турили на дузпата или нямат Интернет и затова са толкова тихи?
Тия от Пик, Недялко, Сончето, Жотева от пресцентъра да му звъннат и врътнат едно интервю или и те са загубили говор и картина?
На бас, че в понеделник клоуна ще си даде оставката сам!
За да „спаси България“!

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 21:31
Гост

Надай се коньо на зелена трева. Гешев няма да си подаде оставката,колкото и да го плашат. То няма и с какво.

Ха ха
Ха ха
12 май 2023 22:32
Гост

Е, не бъди толкова сигурен бе кочияш! Понеделник е съвсем скоро, ще поживеем, ще видим. Даже си мисля, че няма да има смелост да се появи публично тоз „борец с мафията“ , а ще прати оставката по пощата във ВСС. Ако е умен трябва да е разбрал, че е сам срещу всички и ако не подаде сам оставка, процедурата за махането му ще е достатъчно дълга, публична, медийна екзекуция с билет за последващо разследване за затвора за толкова много неща-злоупотреба с власт, търговия с влияние, корупция и още и още. Много хора това искат и капана е нагласен, ако не… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 21:15
Гост

Мисля,че всеки трябва да се срамува и противостои от активното мероприятие , което се извършва спрямо главния прокурор.

На Иванчева врачката!
На Иванчева врачката!
12 май 2023 22:15
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
ДА СЕ УТОЧНИМ!
ДА СЕ УТОЧНИМ!
12 май 2023 22:52
Гост

Демек и цялата ЕС, ЕС с ЕП са все ора дет си пра’ат авто атентати, така ли бре Иванчева, а?

оп-а
оп-а
12 май 2023 22:53
Гост

ЕК – Европейска комисия.

СМЕТКАТА
СМЕТКАТА
12 май 2023 21:06
Гост

Освен тримата правоверни от ПК, на Гешев му трябват още петима. За един веднага се сещам – председател на ВАС. Дреме му.

САЛАМБО
САЛАМБО
12 май 2023 21:01
Гост

Започва се.

Ами ако не мине?
Ами ако не мине?
12 май 2023 20:56
Гост

И някои от СК предадат Заверата, а?

Re:
Re:
12 май 2023 20:59
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
12 май 2023 21:28
Гост

Няма вероятност. СК са единодушни по поръчките. Ще вдигат „за“ . На Баце не се отказва, на Козяк, никога.

re:
re:
12 май 2023 22:55
Гост

Да видим!

Да не продължат … изненадите?

Латиноамериканския модел
Латиноамериканския модел
12 май 2023 20:41
Гост

наложен от Асен Василев, предполага покупката и на главен прокуро.

Черепа и Мустака ликуват.
Прокопи черпи.
Асистира му Стоян Денчив

ЗАКОНОДАТЕЛЮ, закрий прокуратурата, и я реучреди
ЗАКОНОДАТЕЛЮ, закрий прокуратурата, и я реучреди
12 май 2023 19:58
Гост

Аз съм пУтресен (с У)как бързо -за часове си обърнахте позицията. От осанна, до разпни го. Колко пъти се отрекохте от сутринта, същите тези, които преди 3 дни бяхте на митинг да го подкрепяте. Атаката срещу Главния от е всякъде от средите, които го подкрепяха, тоест смяната е неизбежна. Как се наричаше това състояние в медицината, при което човек се раздвоява, и в главата му спорят различни гласове? Обръщането на позицията е тревожна, странна, и симптоматична. МНЕНИЕТО МИ Е: Законодатерят да реагира. Следващите избори да са за ВНС, което да измени Конституцията и да позволи ЗАКРИВАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА, УВОЛНЕНИЕ НА… Покажи целия коментар »

Евалла смелчаци
Евалла смелчаци
12 май 2023 19:52
Гост

Един устрои жена си да софиянства на СтамбУлийски и се подписва като „селски кмет“.

КИКИ Е ПОДМЯНА
КИКИ Е ПОДМЯНА
12 май 2023 19:39
Гост

Костов доразви идеите на Виденов с РМД-тата. Така от приватизацията на Химимпорт и Бело Белов се стигна и до приватизацията на Каолин. „Спечелиха“ делата срещу външни инвеститори благодарение на „Ние сме съдебната власт“.
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/1998/05/30/244811_spornata_rabotnichesko-menidjurska_privatizaciia/

Джемкорп е повторението.

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 19:39
Гост

Някакъв от учиндолската агитка плямпа от периферията.HH Патерици на Банкя , много сте гнусни, които и от където сте

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 19:38
Гост

Пак повтарям, аз и колегите с които съм говорила от апелативна прокуратура София не са подписвали становище за отстраняване на Гешев. Публикувайте становището с имена и подписи.

Нагли каскети
Нагли каскети
12 май 2023 19:52
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
12 май 2023 20:06
Гост

нито съм голяма, нито съм бяла,но си прав,че съм фен на Гешев. Уважавам го като борчен човек ,защитаващ мястото на прокуратурата. И да кажа,че на мен не се е месил в нищо. А тези заплахи за ловеш сезон не хващат дикиш. Нас не ни е страх.

Нагли каскети
Нагли каскети
12 май 2023 20:24
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Димитър
Димитър
12 май 2023 20:42
Гост

А Киро дали ще го последва протестърче,след като дадете Миг-овете на Украйна мислиш че на Новия голям брат ,щему пука за вас ?Я помисли ,ако има с какво,а ще мие адски смешно ,ако все пак е проформа и той остане. Да,шанса е малък,но ако все пак се случи ,умирам да ви видя физиономиите…..

САНКИН Е ПРОВАЛ
САНКИН Е ПРОВАЛ
12 май 2023 19:31
Гост

Атаката срещу Гешев е заради приватизацията. По същия начин беше атакуван Филчев.

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 19:14
Гост

В предложението на ПКВСС има подписи. В становището на АП София няма, аз съм подписвала такова нещо, не знам и други колеги да са подписвали. Отправям апел да публикуват оригиналното становище.

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 19:15
Гост

Поправка. Не съм подписвала такова становище.

ДА СЕ УТОЧНИМ!
ДА СЕ УТОЧНИМ!
12 май 2023 22:58
Гост

Вече си го подписала!

Специални ефекти от специалните служби.

Натка Менета Юрдано
Натка Менета Юрдано
12 май 2023 18:57
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
12 май 2023 18:52
Гост

С нетърпение очакваме новия „наш човек“, турен да се прави на главен прокурор, който по-добре се пра’и на луд от „инструмента на Бог“

адвокат от САК
адвокат от САК
12 май 2023 18:49
Гост

бтв “Лице в лице“ от 12.05.2023г. с крум зарков- 17’15“ и 17′ 21“- “ризова- не, то се вижда, въпросът е може ли да се докаже зарков- има един принцип в правото – ноторно известното не подлежи на доказване…“
https://btvplus.bg/produkt/predavaniya/48225/lice-v-lice/lice-v-lice-12-05-2023-g
ТОВА са ви прословутите политици- въпреки, че твърди, че е налице твърдение срещу твърдение при казуса “Гешев“, зарков внушава, че е налице ноторен факт, съгласно който Гешев е извършил тежко нарушение на закона…Да ви имам и юридическото мислене, скАпани политици- хахахахаха;0

ХА ХА ХА ХА ХА ХА
ХА ХА ХА ХА ХА ХА
12 май 2023 18:13
Гост

Хвърчат във въздуха каскети.

Ама не от щастие.

адвокат от САК
адвокат от САК
12 май 2023 18:11
Гост

До “адвокат от САК
12 май 2023 18:06“ Троле, май засегнах работодателя ти зарков, та затова си присвояваш ника ми и се оптиваш да ме остракизираш;0 Хахахахаха;0 Нямам нужда от хапчета, но ти имаш спешна нужда от истинска законна работа, от която законно да си плащаш данъците в НАП и ежемесечните осигуровки , а не да тролиш в полза на зарков и неговата политическа партия;0

адвокат от САК
адвокат от САК
12 май 2023 18:06
Гост

Тази новина беше голям шок за мен и забравих да си изпия лекарствата. Сега един глас ми говори възмутено как не ги е срам така да изхвърлят любимия ми каскет, а другия глас ме успокоява, че така е по-добре за любимата ми тиква.

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 18:08
Гост

За двамата и за целия български народ ще е по-добре ако ги съберат в обща килия

адвокат от САК
адвокат от САК
12 май 2023 18:01
Гост

Пак искам да попитам иженарицаемия зарков- пер аргументум а контрарио аз твърдя, че зарков е крадец, само защото е политик, а всички политици са крадци на средства от фиска, и после казвам- аааа, НЕ Е НУЖНО да се води досъдебно, моето твърдение е ноторен факт- т.е. общоизвестен факт, който не се нуждае от доказване и доказателства за съществуването му- ХААХХАХАХАХА;0

адвокат от САК
адвокат от САК
12 май 2023 17:55
Гост

До “питане до адвокат от САК 12 май 2023 15:35Гост До-адвокат от САК. ….Та ,драга адвокат от САК-ще подадеш ли в деловодството на ВСС аргументирана позиция на защита, подкрепа и тн….“ Хм- и защо да не го направя- КОЙ, КОГА, КАК, ПО ЗАКОНОСЪОБРАЗЕН НАЧИН ИЛИ НЕ, е установил, че главпрока е извършил действие/ деяние, с което е увредил съдебната власт…Защото напр. ПОЛИТИКЪТ ЗАРКОВ, УЖ ПРАВОСПОСОБЕН ЮРИСТ, твърди, че е “ноторен факт“ настъпилата увреда на съдебната власт;0 Този субект освен, че се представя като политик, твърди, и че е ЮРИСТ… Значи= аз твърдя, че напр. вие крадете, и това е ноторен… Покажи целия коментар »

Обява
Обява
12 май 2023 17:50
Гост

ОБЯВА:

ТЪРСИМ НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР.🤡

PS: ТЪРСИМ И СЕГАШНИЯ!😎

Съдия СРС
Съдия СРС
12 май 2023 17:21
Гост

Яяяя как Пепи Еврото успя да ги стегне тези дерибеи.

Димитър
Димитър
12 май 2023 17:20
Гост

Aко СГП удържи твърдението си ,няма как Гешев да е уронил престижа на съд.власт,поне не по начина по който го обвиняват,според мен това е постановка,защото така ще го направят вечен ,ако номера не мине. След като експерта не е допуснат,самата СГП му дава индулгенция на глав.прок. Това май е проформа.

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 17:24
Гост

Напълно съм съгласен. Той уронваше престижа на съдебната власт години наред, през които беше разпънал чадър над най-едрата корупция и престъпност в лицето на ГЕРБ и ДПС. И сега някакъв израелски експерт, който минал оттам и хвърлил един поглед и това е било уникално тежко нарушение… пълен смях в залата!

Димитър
Димитър
12 май 2023 18:17
Гост

Аз нямам нищо против той да остане,иначе аман от протестъри

По Истанбулската
По Истанбулската
12 май 2023 17:17
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
До "адвокат от САК"
До "адвокат от САК"
12 май 2023 17:16
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Митко Дансаджийчето
Митко Дансаджийчето
12 май 2023 17:14
Гост

Така е то … след Киев.

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 17:07
Гост

Пълна пародия! До вчера беше най-хубавия, днес изведнъж се обърнаха на 180 градуса. На всички им стана ясно какъв цирк се разиграва.

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 17:06
Гост

След като изведнъж Гешев не е удобен на политически пристрастните от прок.квота, значи вече има кандидат. Кой е той!?

Всички мафиоти - при бай Ставри!
Всички мафиоти - при бай Ставри!
12 май 2023 17:06
Гост

Гешев вече е неудобен на мафията, която го сложи на поста. И сега мафията иска да го замени с друга кукла на конци. Но народът иска нещо друго.

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 17:02
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
12 май 2023 16:54
Гост

Всичко ще стане ясно в бъдеще, ще има производсто теза – антитеза и т.н. Много са смешни обаче ДБ-арите, хахахахах никога не ходили на конкурс, обаче стожери, на какво бе, колко казуса сте решили през живота си?!? с колко хора сте се преборили за работното си място експертно, че имате хабер от материята, всичкото им е пропаганда, ама сегаса изпъчили гърди, техните опити бяха нелепи и абсурдни, но сега сме номер едно. Трагикомедията, ако изберат някои от техния кръг ще гледаме още много шоу от прокуратурата за в бъдеще! Славов, като е такъв специалист и разбирач да се пусне на… Покажи целия коментар »

Димитър
Димитър
12 май 2023 16:48
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
12 май 2023 17:04
Гост

Кажи сега кака Сийка ще свика ли пак „независимите“ прокурори на стълбите пред Съдебната палата? И в подкрепа на Гешев и протива намесата в независимата съдебна власт ли ще е протеста или с възмущение от уронване престижа на независимата съдебна власт?

Димитър
Димитър
12 май 2023 17:10
Гост

Този път без заяждане,мисля че в момента ви „работят“ ако СГП удържи твърдението си ,няма какГешев да е уронил престижа на съд.власт,поне не по начина по който го обвиняват,според мен това е постановка,защото така ще го направят вечен ,ако номера не мине. Но помнете едно както биха отстранили него,така биха махнали всеки когото вие например искате ,става нещо друго на САЩ не им пука толкова за нас и за съд.власт. Поменте ми думите става нещо друго,коеот е лошо за всички ни ,помислете и ще видите че съм прав

Този невероятен Боян Магдалинчев
Този невероятен Боян Магдалинчев
12 май 2023 16:36
Гост

Пленум на ВСС, 24.10.2019 г.: БОЯН МАГДАЛИНЧЕВ: На мен ми прави впечатление и друго нещо. Позицията на главен прокурор е изключително ветровита, изключително атакувана от всички места и посоки. Трябва действително да имаш много смелост, много кураж, за да се кандидатираш за тази позиция. Нека да си кажем откровено (много внимателно, откакто той стана ръководител на Специализираната прокуратура и заместник-главен прокурор, съм следил неговите изяви чисто професионално) колко големи икономически интереси той засегна? На колко хора с огромни финансови ресурси той сложи като че ли прът в живота реално и в техните интереси? Да припомням ли? Семейство Арабаджиеви, семейство Баневи,… Покажи целия коментар »

Кееееф!
Кееееф!
12 май 2023 16:33
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Мхм
Мхм
12 май 2023 16:35
Гост

Защо обиждате служителите на МВР? И те са хора, и те имат души и сърца. Има много добри и съвестни полицаи, както има и много съвестни прокурори, съдии, следователи. Да не слагаме всички в един куп.

Кееееф!
Кееееф!
12 май 2023 16:44
Гост

Не ги обиждам. Просто „нивото“ на индивида е на гледач на полицейските кучета, не дресьор и обучи тел. Те и кучeтата са по-умни от него!

@&€
@&€
12 май 2023 18:56
Гост

Айде бе?! Сериозно?! ЕДИН СВЕСТЕН НЕ ПОЗНАВАМ ЗА 25 години в системата! НИТО ЕДИН! И ТОВА Е СТРАШНО!

Този невероятен Мавър
Този невероятен Мавър
12 май 2023 16:29
Гост

Пленум на ВСС, 24.10.2019 г.: СЕВДАЛИН МАВРОВ: Колеги, и аз нямах намерение да се изказвам. До днес не знаех дали ще гласувам „За“ или „Против“. Чух не само от тук присъстващите, а и от наши колеги съдии, че сякаш не се желае г-н Гешев да стане главен прокурор. Едно от нещата е, че е завършил така нареченото „милиционерско училище“ – Школата в Симеоново. Само че аз имам много приятели завършили това „милиционерско училище“ и ги познавам като доста интелигентни хора. Не малко колеги от това „милиционерско училище“ вече са съдии на районно, окръжно, апелативно ниво. И не мога да кажа,… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 17:03
Гост

Същото милиционерско училище е завършил и председателя на СРС, който също е много доблестен, както и доста от висшите магистрати.

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 16:25
Гост

В момента се „изпира“ престъпната проватизация на Костов/Санкин, Елцин и Клинтън. Перат я комсомолците на Клинтън, Байдън и Сорос, инсталирани в Брюксел. А

таката срещу всички НЕ любими прокурори на Костов и Хр.Иванов е именно заради приватизацията, в която съдът държеше чадър както над Каолин, така и над Белчо Белчев от ЦК, приватизирал Химимпорт и предал го на ТИМ.

Няма да забравим.

Тази невероятна Вероника Имова
Тази невероятна Вероника Имова
12 май 2023 16:23
Гост

Пленум на ВСС, 24.10.2019 г.: ВЕРОНИКА ИМОВА: Уважаеми колеги, аз ще подкрепя кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор на Република България. Считам, че всеки тук в тази зала успя да се убеди лично и непосредствено в качествата – професионалните и нравствени качества, на г-н Гешев. Аз съм впечатлена от неговите познания не само в областта на професията, в областта на наказателното право, но и по отношение на познанията му в областта на международните актове, в които е ангажирана и дейността на българската прокуратура спрямо европейските прокуратури. Той с вещина разкри познания във връзка с принципите, на които се основават… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 16:23
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Димитър
Димитър
12 май 2023 16:34
Гост

Знаеш ли протетърче,много ще ми е интересно,ако все пак не го освободят, а всичко стане проформа,освен това махането ан Гешев (АКО стане) не е гаранция че ще има кабинет,особено пък протестърен…..Не бързай да гърмиш,шампанското,ако ББ се е отказал от Гешев,занчи има с кого да го замести и пак няма да е ваш човек….

хахаха
хахаха
12 май 2023 16:59
Гост

Колега, ти ли се разпозна като „герберастко тролче“?

Димитър
Димитър
12 май 2023 17:19
Гост

След като ми казват името,а не съм видял друг такъв т.е. Димитър тук поне откато съм,а ако има не си е писал името…

Този невероятен Боян Новански
Този невероятен Боян Новански
12 май 2023 16:17
Гост

Пленум на ВСС, 24.10.2019 г.: БОЯН НОВАНСКИ: Уважаеми колеги, мислех си много сериозно на кого да се доверя при избора си да гласувам или да не гласувам тази кандидатура. Да се доверя ли на един бивш министър на правосъдието, който никога в живота си не е бил прокурор, следовател или съдия, а битието му на адвокат завърши с неплащане на членски внос, т.е. юридическият му стаж (професионален) клони към нулата, защото, както Ви е известно, Висшият съдебен съвет законодателна инициатива няма, а бившият министър я имаше и видяхме какви ги свърши. Сега се движим по неговите процедури, а той протестира.… Покажи целия коментар »

Петров
Петров
12 май 2023 16:14
Гост

Може би наистина става въпрос за политическа сделка.

Тази невероятна Даниела Марчева
Тази невероятна Даниела Марчева
12 май 2023 16:10
Гост

Пленум на ВСС, 24.10.2019 г.: ДАНИЕЛА МАРЧЕВА: „В случая имаме един автентичен професионален представител, който е получил единодушна подкрепа на професионалната общност. Нека да припомня само, че половината от членовете в Прокурорската колегия са избрани чрез пряк вот от всички прокурори в страната и в случай те са изразител на мнението на прокурорската гилдия, като оставим настрана и становищата, които са постъпили допълнително. Това означава за мен едно, че г-н Иван Гешев във висока степен олицетворява представите на колегите си за ролята и модела на поведение на един прокурор. В този смисъл, а и като член на Съдийската колегия, аз… Покажи целия коментар »

САНКИН Е ПРОВАЛ
САНКИН Е ПРОВАЛ
12 май 2023 16:09
Гост

КИКИ Е ПОДМЯНА
КИКИ Е ПОДМЯНА
12 май 2023 16:10
Гост

бай Сорос Гейтс Ротшилдов
бай Сорос Гейтс Ротшилдов
12 май 2023 16:08
Гост

Начи, няма толкова независима прокуратура, Ви казвам.
Преди 10 дена висяха на стълбите на Съдебната палата в защита на Гешев, а днес, веднага след като ГЕРБ и ДПС решиха да го жертват, прокурорите от прокурорската колегия на ВСС внесоха искане за предсрочното му освобождаване.
Сичко е точно

Проскубания бухал
Проскубания бухал
12 май 2023 16:05
Гост

Това прилича малко на (превнтивната )война в Украйна, която следва логиката на уличния бой – ако нямаш къде да бягаш, по-добре удари противника си пръв, така поне ще се възползваш максимално от елемента на изненадата.

Мария Стоянова
Мария Стоянова
12 май 2023 16:03
Гост

Навремето главният прокурор -професор Костадин Лютов, преподаваше на нашия поток по наказателно право в ЮФ при СУ, имаше нрава на Иван Гешев, самочувствието му, безкрупулен беше като Иван Гешев, но проф. Лютов по интелект беше класи над Гешев. Не случайно трудът за “обществената опасност” на проф. Лютов е най-добрият в наказателноправната литература. Но беше върл главен прокурор, отмъстителен. Много ми прилича по действия на сегашния главен прокурор.

:))
:))
12 май 2023 15:58
Гост

А кога ще се предприеме истинска съдебна реформа? Кога ще се извади прокуратурата и следствието от съдебната система? Следствието да си се върне в МВР! Прокуратурата да я приравнят на агенция към Министерството на правосъдието!

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 16:01
Гост

Когато има ВНС – тогава!

Кой те в таз робска люлка люлее
Кой те в таз робска люлка люлее
12 май 2023 15:53
Гост

Да си спомним какво написаха в едно друго предложение същите пишман предложители: „Качествата на Иван Гешев като безукорен професионалист и етичен магистрат ще гарантират да участва във ВСС пълноценно, с ясна стратегия за развитие не само на прокуратурата, но и на съдебната система като цяло. Богатият му опит като следовател, прокурор, административен ръководител на прокуратура и заместник на главния прокурор ще гарантира пълноценното му участие в решаването на кадрови и организационни въпроси“ „Обективна оценка на фактите по тях и на изнесените твърдения, дава на колегията основание за извода, че Иван Гешев притежава високи нравствени качества. Липсват предпоставки за основателно съмнение,… Покажи целия коментар »

РАДОЙ РАЛИН
РАДОЙ РАЛИН
12 май 2023 15:43
Гост

“Дошъл от село с два пръста чело и застанал начело.”

А бе
А бе
12 май 2023 16:29
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Защото --- приватизацията...
Защото --- приватизацията...
12 май 2023 15:41
Гост

„В БСП битката на лобитата за приватизация се водеше от 1995 г. с пълна сила, в СДС още не бяха чули, че те ще правят приватизация, защото те са десните и те слушат правилните съюзници. … Те – руснаците трябваше да приватизират в България и направиха това с огромни приходи при правителството на Иван Костов. Още не можем да се отървем от цената на електричеството от централите на американците в „Марица-изток“. … За приватизацията, която съсипва българската икономика, САЩ на Клинтън и Русия на Елцин чудесно се разбраха. Изпълнителите от ОДС сториха това перфектно. Всичко приватизирано беше ликвидирано и СДС… Покажи целия коментар »

ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
12 май 2023 15:39
Гост

Задуха вятър навън и каскета политва от кубето. Разбираемо 🙂

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 15:39
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
:))
:))
12 май 2023 15:53
Гост

Защо го обиждате тъй? Проф. Велчев е много добър човек! Разбран и човечен. За разлика от някои други…

Мирча Кришан
Мирча Кришан
12 май 2023 16:54
Гост

И мъжествен. Най-вече.

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 15:56
Гост

Борис Велчев би казал – „Ние сме на власт“

Ние, от „Статус „, една кохорта на Велчев и хора на Софиятски, наследена от „СКАЙ“ на Владислав Панев, който пък е син на Панчо – агент на ДС „Роза“.

„Стратег“ на Румен Радв пък е агент „Майстора“.

Да, кохортата на ЦК и ДС е на власт, а с кого правят секс е друга тема.

питане до адвокат от САК
питане до адвокат от САК
12 май 2023 15:35
Гост

До-адвокат от САК. Досега защитаваше Главния като матросов на амразурата, амам във форума. Супер-имаш позиция, защитаваш я, въпреки,че е непопулярна позицията. Хайде сега-като стана жега-подай заявление, декларация, позиция до деловодството на ВСС-с вх номер, име, адрес, телефон, в която излагаш аргументация в негова защита. Или защитниците ще го оставите сам, точно сега, като стана трудно? Нещо повече-пред ВСС всеки може да се защитава и с адвокат. Очевидно е,че ще присъстват и медиите при изслушването. Що не предложиш да го представляваш-нещо на което той има право, ако те одобри. В интерес на истината-искането на оставка, когато Главния е на хиляди километри… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 15:29
Гост

Аз разбрах, че за следващ главен прокурор готвят проф. Янаки Стоилов

студено
студено
12 май 2023 15:37
Гост

Според мен-студено. Но може и да бъркам. Добър вариант е той, знаещ, почтен човек, ама според мен-не позна. Ще видим.

:))
:))
12 май 2023 15:50
Гост

Няма да стане. Вечният депутат бай Янаки е твърде зависим за главен прокурор.

ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
12 май 2023 17:41
Гост

Почтен до без край. Но, особените мнения по конституционни дела по-скоро не предполагат това да е вече договореният нов главен прокурор. По-скоро бобката, или някой друг привидно хрисим „наш човек“ …

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 15:25
Гост

Като разберете кой ще е следващия, протестариата горчиво ще съжалява,че искаха да бъде свален Гешев.
Гешев е стократно по-добър вариант, от това… същество, което предстои да бъде инсталирано, ако слуховете са верни!
( Е може-и да не са верни, де!)

Димитър
Димитър
12 май 2023 15:46
Гост

А кое е съществото? Питам сериозно ,не се заяждам

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 15:49
Гост

Може слуховете да не са верни. Ще видим. Да не бързаме.

Димитър
Димитър
12 май 2023 16:39
Гост

Кажи смао протестър ли ще е или имаме някакъв шанс за нормален живот

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 15:25
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Йoko
Йoko
12 май 2023 15:25
Гост

И ти ли, Бруте?!

Възвание към широките прокурорски маси
Възвание към широките прокурорски маси
12 май 2023 15:22
Гост

Другари прокурори,
Загниващият империализъм внедри в нашите редици свои агент-провокатори начело с лицето Гешев. Враговете са навсякъде около нас, дестабилизират и подриват нашата дейност, нанасяйки непоправими вреди. Използвайки присъщите им подривни методи, враговете преди време ни подведоха да се подпишем в подписки в подкрепа на Гешев при неговия избор. След това ни подведоха да излезем за протестираме с тогите пред Съд. палати. Не се оставяйте пак да ни подведат.
Другари – бдете!!!

Винаги Ваша – Джуконда

Мирча Кришан
Мирча Кришан
12 май 2023 17:10
Гост

Подкрепям на 98%. Останалите 2% ще ти ги дам довечера под прокурорския юрган Джукондо Моя!

До "Адвокат от САК"
До "Адвокат от САК"
12 май 2023 15:21
Гост

От дни защитавате Гешев в този форум. Сега се отваря възможност да го представлявате официално, пред ВСС, каквато възможност е предвидена в правилата на съвета. Така че дерзайте, блеснете с правни познания публично

питане
питане
12 май 2023 15:42
Гост

Категорично -сега вече стана трудно. Достойния човек защитава позицията докрай,дори и да има риск да загубиш-а сега нещата вече са ясни. Не е е редно Гешев да е без подкрепа при изслушването, и да го изоставят всички. Който го подкрепя-сега е момента .

Та също така-и прокурорите, излезли на митинг-подкрепа, сега какво ще правите-изоставяте ли кораба, или като Леонид при Термопилите ще браните докрай?

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 19:35
Гост

Отговор на въпроса:
https://clubz.bg/136583?fbclid=IwAR3ftsLPsggGnuSJ2K0DpHzC3sx5JGc4prPdjCv7bTPMnE0xh1xC9Nq6pJU

Трудови прокурорски колективи възторжено приветстват освобождаването на Гешев

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 15:20
Гост

„Преди да пропее петелът, три пъти ще се отречеш от Мен“

Матей 26:34

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 15:12
Гост

Каква ирония на съдбата – милиционерът Гешев биде свален от милиционерите Сарафов и Ясен Тодоров като свидетели на обвинението.
Главен обвинител – Джуконда Тодорова

До анонимен
До анонимен
12 май 2023 15:12
Гост

По принцип на местопроизшествието (писано правило!) трябва да присъстват разследващ орган (следовател или разследващ полицай), в някои случаи наблюдаващия прокурор (не е задължително), експерт-криминалист, оперативни работници. Сарафов явно поглъща
всички тези и ги представлява на местопроизшествието:))

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 15:06
Гост

Да се върнем на полето на Правото! В какво качество Сарафов е присъствал на местопрестъплението? Разследващ, наблюдаващ прокурор? Ако не е бил в нито едно от тези качества, не е ли компрометирал разследването и събирането на доказателства?

незапознат
незапознат
12 май 2023 15:28
Гост

А в какво качество в казуса Семерджиев на местропрестъплението се появи военен прокурор, поне според медиите?

Brymbrym
Brymbrym
12 май 2023 15:00
Гост

Освен, че WCC се владее от ГЕРБ/ ДПС, тази прокурорска инициатива не доказва нищо друго 🙂

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 15:00
Гост

Плъховете бягат. Очакваме и официално изявление на ПРБ в лицето на Сийка Милева, в което да заклейми недопустимото поведение на лицето Иван Гешев.

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 14:57
Гост

Абе аланкоолу, за баламурници ли ни мислите.
Същите Георги Кузманов, Калина Чапкънова, Йордан Стоев, Гергана Мутафова, Огнян Дамянов и Светлана Бошнакова подписаха и предложението за издигане на кандидатурата на Гешев, барабар с цялата ПК. Сега какво ще кажат и къде ще се скрият. Как ще се оправдаят, че ни набутаха това очевидно недоразумение, което търпяхме 4 години.
Незабавна оставка на всички членове на ВСС, които предложиха и гласуваха за Гешев.
И да не се спотайват ветропоказателите от СК – Чолаков, Марчева, Кояджиков, Имова, Магдалинчев и Новански, които също гласуваха ЗА.
Аман от силиконови гръбнаци.

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 15:17
Гост

Който има право да гласува доверие, той има право и да го снема

Geleto
Geleto
12 май 2023 22:25
Гост

Наистина едно е да правиш искания като пострадал, друго е да даваш разпореждания, а Сарафов твърди, че е имало именно разпореждане, което той и колегите му следователи били изпълнили. Поставя се и въпросът на какво основание те са изпълнили това разпореждане. Не чух някой журналист да пита за това Сарафов, а и въобще някой в публичното пространство извън форуми като този изобщо да повдигне въпроса към следователите те защо изпълняват подобни разпореждания.

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 14:49
Гост

Да се върнем на полето на Правото. Какво нарушение е извършил Гешев? В това производство той има качеството на пострадал, претърпял неимуществени вреди. Съответно има право да участва в наказателното производство, да прави идкания, бележки, възражения, да сочи доказателства. Съответно може да иска всичко от разследващите. Решението дали да се допуснат исканията или не е на разследващите и наблюдаващия прокурор. Те са допуснали лицето. Т.е. ако е допуснато компрметиране на разследването вината е тяхна. Те решават, какви действия да предприемат и как да го извършат. Гешев може само да иска, в качеството си на пострадал.

адвокат от САК
адвокат от САК
12 май 2023 14:55
Гост

Обяснихте го много точно- като за първолаци- неюристи. Сега остава и политиците да осъзнаят смисъла и значението на написанто от Вас, като очаквам същото и от ВСС. Мен много ме интересува отговорът на въпроса във ВСС кое има примат- правните принципи- т.е. правото или политическите принципи- т.е. политиката=“правото“ да се кланят на всеки властимащ политик и да изпълняват неговите “указания“…

"Полето"
"Полето"
12 май 2023 15:05
Гост

Ние сме в полето на правото, но трева не пасем. Никой пострадал не може да нарежда, още по-малко по телефона, какво да правят и какво не, разследващите

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 17:04
Гост

Точно защото не пасете трева трябва да знаете, че никой разследващ не е длъжен да изпълнява устни указания, ако става дума изобщо за указания и че никой разследващ не може да получава разпореждания. Решенията за начина по който се води разследването е на разследващия и наблюдаващия прокурор и те носят отговорността.

В полето на ненаказателното право
В полето на ненаказателното право
12 май 2023 17:05
Гост

Киев: Путин е военнопрестъпник и ще бъде арестуван ако стъпи на българска територия.

АМИН

Бай Ставри
Бай Ставри
12 май 2023 14:46
Гост

Да си спомним обаче как беше избран Гешев и Кой го предложи – https://vss.justice.bg/page/view/109503

Бай Ставри
Бай Ставри
12 май 2023 14:48
Гост

Верния линк – https://vss.justice.bg/page/view/9378

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 15:02
Гост

Списъкът с подкрепящи становища от трудовите колективи и особено покъртителен.

Даам
Даам
12 май 2023 14:32
Гост

Проф. Никола Филчев пък подкрепи донякъде Гешев. Макар че Гешев не може да стъпи и на малкия пръст на Филчев по знания и опит. Никола Филчев е ученик на проф. Иван Ненов, много силен пеналист, но обаче защо така подкрепя Гешев-не зная…

Защо ли?
Защо ли?
12 май 2023 17:01
Гост

Корист. Йористе.

777
777
12 май 2023 18:44
Гост

И ти си един йорист, ум да ти зайде, ахахахах

Вуйчо Ваньо
Вуйчо Ваньо
12 май 2023 14:31
Гост

Израелският експерт дори подцени силата на взрива!

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 14:31
Гост

Доказано се за пореден път „високата степен на независимост“ на членовете на ВСС от политиците и партиите. ХВАЛА

Убавото Ленче
Убавото Ленче
12 май 2023 14:26
Гост

А бе казвах ви аз, че съдебната реформа не е „свалянето на Гешев“ и ЕТО, ЧЕ ТЯ ЩЕ СЕ СЪСТОИ!

Георги Ат.
Георги Ат.
12 май 2023 14:22
Гост

Ха, само как подскачат като им се каже „скачай“ 🙂 Когато Янаки-то искаше да го махнат не им беше казано да скачат и не скачаха …

За протокола
За протокола
12 май 2023 14:21
Гост

МилиционерЪт.

Български игрален филм.

Класика.

Дами канят (3 броя), нали така Гешев?

Спиридон, фотограф
Спиридон, фотограф
12 май 2023 14:22
Гост

С кухата кратуна.

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 14:21
Гост

Безспорно Гешев не става за прокурор, но такова слагачество и въртене на 180% от хората, които се явяват най-високото ниво в съдебната ни система е изключително срамно и позорно за всички нас като народ и държава. Само допреди няколко месеца, същите твърдяха, че никога до сега в българската история не сме имали по – принципен и безукорен борец с престъпността от Гешев.

Стар еничарин
Стар еничарин
12 май 2023 14:19
Гост

Така. Точно така.

ЧУДЕСНО
ЧУДЕСНО
12 май 2023 14:14
Гост

Майстори на плаща и кинжала.

Право в сърцето. В гърба гледайки го в очите.

PS. Гешев, милиционер такъв! Тракторът ти намекна – Малибу. Тъп и упорит милиционер си бе, тъп и упорит милиционер си остана!

АМИН

Батето
Батето
12 май 2023 14:10
Гост

ТУШ

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 14:10
Гост

В желанието си да се престараят в близането на задниците на Бойко и Пеевски, ще го спасят. КС не се е произнасял, че при избрани нови членове от професионалната квота, старите мотгат да стоят извън мандата си, а точно обратното. Решението ще се окаже взето от нелегитимен орган. Не че следващият състав на ВСС, няма да го освободи повторно, но докато се точат делата, Гешев може и да си доизкара мандата.

Данте
Данте
12 май 2023 14:16
Гост

Надежда Йорданова умира по тебе последна – ГЕШЕВ!

ХА ХА ХА ХА ХА ХА
ХА ХА ХА ХА ХА ХА
12 май 2023 14:07
Гост

Сега остава всички да свалят картагенските маски и … Дишева, Керелска, Пашкунова и с-ие ……

ДА СА – „ПРОТИВ“.

Фриц Клингенберг
Фриц Клингенберг
12 май 2023 14:05
Гост

Понякога стават чудеса.

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 14:36
Гост

Бойко е вълшебник.

За протокола
За протокола
12 май 2023 14:04
Гост

Sic.

Мирча Кришан
Мирча Кришан
12 май 2023 14:02
Гост

Путин на 98% ще бъде арестуван пред целия свят като военнопрестъпник.

Лично от Гешев. В лично качество. Бе – граждански арест на (добро)съвестния български гражданин Иван Гешев.

Усърдие
Усърдие
12 май 2023 14:00
Гост

Гнусно е да се наблюдава как най-верните преторианци предават Господаря си. На основания, които бяха налице и преди седмица, но за които бяха слепи, преди ББ и ДПС да дадат зелена светлина. Сега ще са още по-усърдни и от когато го защитаваха матросовски

Т....
Т....
12 май 2023 14:06
Гост

Те точно преторианската гвардия са убили и цезар и са участвали в много преврати.
Но в случая са и прави Гешефта обърна Прокуратурата на политически субект, който не участва в избори и се държи, като политик. Прави са прокурорите, да не искат институцията в която работят да се превръща в политически субект.

НАПРОТИВ!
НАПРОТИВ!
12 май 2023 14:24
Гост

Получавам истински ОРГАЗЪМ от стойката!

Klin
Klin
12 май 2023 13:59
Гост

А представяте ли си сега останалите от ВСС да гласуват против и да спънат работата? Като ги гледам, докато се ориентират, докато се извъртят, докато се застраховат, може и да се объркат…

Сенека
Сенека
12 май 2023 13:59
Гост

не го приехме

Мирча Кришан
Мирча Кришан
12 май 2023 13:59
Гост

Количествените натрупвания водят на 98 % и да персонални замени.

Гешев остава редови „специализиран“ прикриватор.

Новият Гладен прокурор ще да е:

1. Борислав Сарафов

2. Ясен Тодоров

3. Сийка Милева

4. Джукондата

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 14:04
Гост

Престанете да ги лансирате!

Не ги лансираме!
Не ги лансираме!
12 май 2023 14:18
Гост

Други просто няма. Т’ва е мат’риала.

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 14:37
Гост

Добре!
Но средствата не оправдават целта,…така да се каже.

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 13:56
Гост

Айде, честито, този път ще стане работата, собствените му хора го предадоха.

Ура
Ура
12 май 2023 13:57
Гост

те са последни, преди това ГЕРБ и ДПС го сложиха най-после на дръвника.

Анонимен
Анонимен
12 май 2023 13:55
Гост

Не мога да повярвям!!!

Шашка Бомбашка
Шашка Бомбашка
12 май 2023 13:55
Гост

Бе май ще да са 3 кг. тротил.

Фриц Клингенберг
Фриц Клингенберг
12 май 2023 13:53
Гост

Чудо