Първото, което ще направи правителство начело с кандидата на ГЕРБ за премиер Мария Габриел, е да поиска освобождаването на главния прокурор Иван Гешев.

Това обяви Габриел при срещата си с депутатите от ГЕРБ, на която представи и приоритетите на евентуален неин кабинет.

„В светлината на обстоятелствата от последните седмици първото, което ще направи министърът на правосъдието в моето правителство е да внесе пред Висшия съдебен съвет искане освобождаването на главния прокурор Иван Гешев поради уронване на престижа на съдебната власт“, каза Габриел.

Тя обясни, че правосъдната реформа ще е третият най-важен ангажимент на правителство, в което тя би била премиер. Габриел посочи, че трябва да бъдат приети основните закони по Плана за възстановяване и устойчивост, механизъм за разследване на главния прокурор, реформи в КПКОНПИ и нейното разделяне на комисия с разследващи функции и комисия по отнемане на незаконно придобито имущество.

„Нещата дори не трябва да спират дотук, а да се стигне и до конституционна реформа, която всички знаем, че ще изисква много работа от Министерския съвет, Министерството на правосъдието и и най-вече в Народното събрание“, каза кандидатът за премиер на ГЕРБ.

Другите основни приоритети, които Габриел посочи са план за изход от политическата криза, работещо правителство, нормализация на работата на институциите, приемане на бюджет, справяне с инфлацията и ръста на цените.

Крум Зарков: Няма да стоим безучастни

Служебният правосъден министър Крум Зарков заяви, че министерството няма да остане безучастно към темата за освобождаването на главния прокурор и каза, че следващата седмица ще реши какви стъпки да предприеме.

По думите му Мария Габриел се е присъединила към хората, които през 2020 г. искаха оставката на Гешев и към правосъдните министри, които поискаха от ВСС той да бъде освободен.

„Ние в Министерството на правосъдието изследваме много внимателно случая с взрива от 1 май, само мога да поздравя Мария Габриел, но ще трябват повече подробности“, посочи правосъдният министър. Според него това, че заместник-главният прокурор Борислав Сарафов заяви, че главният прокурор се намесва нерегламентирано в разследване, е много сериозно действие и ВСС ще трябва да се произнесе.

„Министерството на правосъдието също няма да стои безучастно. Обмисляме всички варианти на действие, няма да стоим безучастни„, каза Зарков, като посочи, че има различни варианти, но „топката е в полето на ВСС“. По думите му Иван Гешев много пъти е уронил престижа на съдебната власт и ВСС има основания да се самосезира.

„Дали ще се стигне до оставката на главния прокурор, е важен въпрос. Но по-важно е дали ще бъдат приети законите, които ще направят така, че който и да е следващият главен прокурор, той няма да попадне в същата цикличност. Става дума за промените в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за съдебната власт“, уточни Зарков.

„Не мисля, че може да бъде пречка.“ Така председателят на ДПС Мустафа Карадайъ отговори на въпрос на журналисти в парламента, дали заявката за искане за освобождаване на главния прокурор, може да спъне разговорите за подкрепа от ДПС за евентуален следващ кабинет.

„Идеята за внасянето във Висшия съдебен съвет на искане за освобождаване е добра, защото има създадено напрежение в обществото и то трябва да бъде преодоляно по един или друг начин. За нас кадруването е една тема, различна от реформата. Ние си написахме домашното. Разписахме законопроект за промени в конституцията, раздадохме идеите си на парламентарните групи преди повече от година“, каза още Карадайъ.

Днес предстои Мария Габриел да се срещне с представители на ДПС, БСП и „Има такъв народ“. От „Продължаваме промяната – Демократична България“ обявиха в сряда вечерта, че срещата с тях няма да бъде днес, а в петък, за да могат в нея да се включат и лидерите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев, но от ГЕРБ не потвърдиха, че са склонни за промяна в графика, според който разговорите трябваше да са днес.

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов коментира изказването на Мария Габриел за освобождаването на Гешев като „важна политическа заявка“, която подкрепя. По думите му обаче, важното е евентуалната смяна на главния прокурор да е съпътствана от реформи в прокуратурата и ВСС, които да направят възможен изборът на „читав“ наследник на Гешев. Според Иванов сегашният главен прокурор „вече вероятно е нетърпим дори за онези сили, които доскоро го търпяха на поста“. По думите му, заявката на Мария Габриел показва и отчитане на реалности.

„Искам да видя дали това отчитане на реалности включва и съществени идеи за наистина дълбока промяна в прокуратурата и ВСС, или просто освобождаване от един изморен, износен, изживял времето си кон, който не е вече полезен“, каза Иванов. Относно евентуално нови разговори между ГЕРБ и ПП-ДБ, той каза, че среща трябва да има и тя да не е протоколна, а сериозна.

„Не бива да се отказваме от усилията да има правителство“, допълни съпредседателят на ДБ.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов коментира лаконично темата в парламента: „Ние това нещо го говорим от няколко години, радвам се, че ГЕРБ започнаха да мислят най-накрая като „Възраждане“.

Тошко Йорданов от ИТН каза, че обществото от 3 години иска освобождаването на Гешев. „Интересна е еволюцията на някои партии по темата“, подчерта Йорданов.

90
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Mary
Mary
12 май 2023 0:20
Гост

Имала френско гражданство. Пак ли ще нарушават конституцията?

re:
re:
12 май 2023 0:28
Гост

ПАК!

Гешев ПАК ще я пропусне като канадското на Киро.

Сарафа
Сарафа
11 май 2023 22:15
Гост
За сведение на посрещачите
За сведение на посрещачите
11 май 2023 20:17
Гост

Буря в чаша вода за будалите на агент Буда.

Всичко е за пред публиката. Уж пра’им нещо. А всъщност ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО.

Марин Гаргамел
Марин Гаргамел
11 май 2023 19:14
Гост

Марин Гаргамел НЯМА да състави правителство, но пред Прокуратурата на Република България са налице всички предпоставки да възбуди наказателно преследване срещу организираната престъпна група на гербаджиите

Димитър
Димитър
11 май 2023 20:58
Гост

И като се събуди протестърче,какво стана ?

Отговор до Димитър
Отговор до Димитър
11 май 2023 23:03
Гост

Тогава видях Габриел до мен и си помислих: „Малииии, колко пиян съм бил, че да легна с нея…“

ГЕРБ и ДПС на тръни
ГЕРБ и ДПС на тръни
11 май 2023 18:00
Гост

Гешката колкото си е природно тъп завалията, дали не може лекинко да се фрустрира сега от така създалата се ситуация и да подгони тези, чиито престъпления прикрива от дълго време насам?

Тоя пък!
Тоя пък!
11 май 2023 17:32
Гост

Дали Тулупа не държи за топките Каскета от както си го избра и назначи за главен прокурор, или си мислиш, че милиционера е сложен там само на честната му дума, че ще слушка и папка?!

ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
11 май 2023 17:19
Гост

„Шефе, абе и аз обичам да се прайм на луд, ама …“

Апокалипсис - сега
Апокалипсис - сега
11 май 2023 16:04
Гост

В тази ситуация Гешев вече НЕ трябва да си затваря очите за престъпленията на ГЕРБ-аджиите през годините, а да ги подведе под отговорност.

Анонимен
Анонимен
11 май 2023 15:35
Гост

Ама и Зарков ги приказва едни. Как ВСС ще се самосезира само по думи на Сарафов от медии. Той няма такова право.Такова непознаване на закона е недопустимо за правосъден министър. Айде на Балабанов от ИТН ще му простя,че е кинаджия момчето. Той пък се изцепи ,че ВСС няма ПОЛИТИЧЕСКА воля да отстрани Гешев. Абе направете им на тия депутати един макет, какви институции има в държавата и по какви правила работят. Пратете един и на министъра на правосъдието.

Зарко Крумов, юрист-интернационалист
Зарко Крумов, юрист-интернационалист
11 май 2023 16:44
Гост

Зарков приказва лакърдии, защото момчето толкова „разбира“ от право!
Все пак министър се става НЕ с някакви професионални качества, а чрез политически назначения на удобни лица

„Шефе, абе и аз обичам да се пра’им на луд“ – Иван
„Шефе, абе и аз обичам да се пра’им на луд“ – Иван
11 май 2023 14:59
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Анонимен
Анонимен
11 май 2023 14:49
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
11 май 2023 15:48
Гост

Кое е обидно и нецензурно, че франсето не може да и направи деца или, четази е ялова ли.

От ЦПЗ - София
От ЦПЗ - София
11 май 2023 14:34
Гост

Гешев в момента арестува Путин на летище София и е зает!

Така че, некакво си ОНС без живот повече от месец – да не се занимава с ГОЛЯМАТА ФИГУРА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА ГОЛЯМАТА ШАХМАТНА ДЪСКА – АКО ОБИЧАТЕ!

Анонимен
Анонимен
11 май 2023 14:07
Гост

Пак ли ще има среднощни полюции и спонтанни изпразвания.

Анонимен
Анонимен
11 май 2023 14:04
Гост

Гешев уронва шансовете за нови евротраншове, 30% от които могат да се озоват в чекмеджетата в Банкя, а това е грубо нарушение на задълженията му да охранява интереса на мафията, която го сложи на поста!

Дежурен трол на ОПГ ГЕРБ ДПС
Дежурен трол на ОПГ ГЕРБ ДПС
11 май 2023 13:55
Гост

Колеги, моля не тролете напразно, а първо вижте най-новите опорни точки в ПИК! Лицето Иван Гешев вече не е шерифа на народа, а враг на народа и като такъв трябва да бъде отстранен, а на негово място от напълно независимия ВСС трябва да бъде избран достоен магистрат от калибъра на кака Сийка, Пепи Еврото или Барни Ръбъл. Шиши тъй рече, дерзайте!

Анонимен
Анонимен
11 май 2023 13:43
Гост

г-н Гешев върнете се в България и се изправете с гордо вдигната глава срещу хората , които ви искат оставка. Няма причини за такава, няма от какво да се срамувате. Нито с думи, нито с действия сте уронил престижа на съдебната власт.

Анонимен
Анонимен
11 май 2023 14:08
Гост

А да се върне, но CNN току -що съобщи ексклузивно, че Главният Прокурор на Р.България е поискал политическо убежище в САЩ.

много странно
много странно
11 май 2023 13:40
Гост

ПП/ДБ слагат за шеф на правна комисия едно новозавършило /при това НБУ/ и очевидно нескопосно „експертче“ от чиито закони от сега се плаша, а твърдят,че Гешев уронвал престижа на съдебната власт. Не заемам страна, убеден съм, както се казва в онзи виц,че всички са…, но някак си не ми се връзва хора занимаващи се с уронване на престиж да говорят за защитата му. И сега таз мома „вносна“ и тя засвири на същата свирка… То държавата вече е над година без бюджет, хаос и безверемие цари навсякъде на нея първата и работа е Гешев. Още малко и от неутрален ще… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
11 май 2023 13:30
Гост

Иване, просто момче беше, просто си остана. Сготвиха те докато закусваш зад океана. В политиката няма вечни приятели, има вечни интереси. Не се връщай в БГ, а направо вземай полета за Дубай.

Re:
Re:
11 май 2023 14:36
Гост

Божков ще му плати самолетния билет като на стара дружка!

Приятел – в нужда се познава!

Анонимен
Анонимен
11 май 2023 13:23
Гост

Не ви лие ясно,че правителство няма да има. Първите две партии го играят кой ще е виновен за поредните предсрочни избори. Габриел го каза, защото знае че няма да има министър който да го внесе във ВСС.

Любител
Любител
11 май 2023 13:18
Гост

Ясно , и Козяк е дал благословията си да се маха Гешев. А толкова се стара човека, направи паметник на Удроу Уилсън/поздравления/ , до Киев ходи, във Вашингтон ръка целуна, ама на….

Шубето е голям страх
Шубето е голям страх
11 май 2023 13:07
Гост

Прави впечатление как ръководствата на АПБ и КСБ този път мълчат като нас*ани и се чудят на кой по – напред да се надупят в тази ситуация. Даже и мишката, дето е в САЩ с Гешев не смее да се обади и да защити началника си. На това му се казва смели и независими магистрати.

Re:
Re:
11 май 2023 14:38
Гост

Сега е на ред Борислав Сарафов – да арестува Путин. После Ясен Тодоров. Следва реда на Сийка Милева, а ако ли не – некоя от многобройни Джуконди в ПРБ!

Хе хе
Хе хе
11 май 2023 21:30
Гост

Плевенският цървул и Каскета ли са двата гласа?

Хе хе
Хе хе
11 май 2023 22:44
Гост

Явно да, а тоя Николов е по-кух и от най-глупавия корабен плъх!

Кееееф!
Кееееф!
11 май 2023 12:42
Гост

Намазана ли ти ските, милиционер прост?!
Сега остава само ритника в задника, за даване на начална скорост по пистата към кучкарника на МВР, където е мястото, отговарящо на нивото ти!

Димитър
Димитър
11 май 2023 14:35
Гост

Абе вие протестърите пращите от акъл,НЯМА ДА ИМАТЕ ПРАВИТЕСЛТВО,НИТО БСП ЩЕ ПОДКРЕПИ ГРЕБ,НИТО КИРО И СИЕ ,А САМО ДПС И ИТН. НЕ СТИГАТ. Изиграха ви съвршено докато мажехте „ските“ на Гешев да не се окаже че ще му седнете на……справедливостта

До каскет фена
До каскет фена
11 май 2023 16:30
Гост

Ти май си седнал на „справедливостта“ на Каскета и чак цвилиш от кеф, докато той те клати, като гладен туземец джанка!

Димитър
Димитър
11 май 2023 17:49
Гост

Не пич не съм седнал никъде,ама за разлика от вас на мен НЯМА ДА МИ ИСТИНЕ МЯСТОТО,само ви гледам сейра….

Георги Ат.
Георги Ат.
11 май 2023 12:18
Гост

Гешев: Тая мацка е бомба!
Сарафов: И цялото й семейство!
Ясен Тодоров: Някви глупости говори, ама никой не го слуша, нито му е интересно … (после е уволнен)

Гешев излиза от стаята и отива в Турция.

Е нема такава ТРАГИКОМЕДИЯ!
Е нема такава ТРАГИКОМЕДИЯ!
11 май 2023 12:05
Гост

Гешев щял да арестува Путин. А тая мома от долината на широките гащи щяла да му вземе оставката, ама само като гладен прокурор. Остава си – редови, демек редник!

ДА ОБОБЩИМ!
ДА ОБОБЩИМ!
11 май 2023 11:59
Гост

Един син и един червен чайник се карали кой е по-зелен, пардон – по-зле!

Съдебната, пардон – прокурорската реформа продължава!

Анонимен
Анонимен
11 май 2023 11:45
Гост

това вече почва да става досадно. Политиците прикриват собствената си безпомощност с Гешев, зада не се замислят хората. Парламента не работи . Изборите бяха преди медец и нещо. Дзън оставка Гешев зрелища за хората. Тая от МФ каза ,че парите на дъържавата свършват на 01 юни. Дзън оставка Гешев. Каза също,че и кредит не може да вземат защото са внесли бюджет. Дзън оставка Гешев. Обърнаха прокуратурата на боксова круша в панаир. А спрете се вече.

И "да" и "не"
И "да" и "не"
11 май 2023 11:50
Гост

Важното е да не се пречи на Гешев да арестува Путин на летище София.

АМИН

адвокат от САК
адвокат от САК
11 май 2023 11:35
Гост

Ако политиката овладее съдебната ситема, аз прекратявам активаната си адвокатска дейност- стигат ми толкова политически експерименти с правото…. Нагледах се на всякакви тъпотии… Но няма да се откажа да ползвам статута си на адвокат- т.е. няма да прекратя членството си в САК. Щом политиците действат така, да не би обикновените аполитични адвокати да сме по-глупави от тях, че да не можем и ние правилно да си направим сметката…ОТВРАТЕНА СЪМ. България окончателно става овладяна от мафията държава.

Анонимен
Анонимен
11 май 2023 11:41
Гост

Ха, добро утро. Прокуратурата отдавна е овладяна от политическата мафия ГЕРБ-ДПС, сега просто Гешев им стана неудобен и ще хвърлят прах в очите на хората като го сменят с някой друг удобен.

Пенчо бре
Пенчо бре
11 май 2023 11:47
Гост

Ами прекратявайте я. Отдавна политиката е овладяла съдебната система /не само прокуратурата/. Сега се разиграва новия театър- старото лице на ДПС /чийто е ВСС/ се сменя с ново.

Шашка мулташка
Шашка мулташка
11 май 2023 11:53
Гост

Доларите в юани и всичко е ТОК.

Шарен джендър „адвокат от САК“!

Анонимен
Анонимен
11 май 2023 11:29
Гост

Елементарните популисти на гроб.
Първо си назначават прокурор, когато им стане вече неудобен се верят и кълнат, че ще го сменят. Със следващия свой такъв.
Елементаризми!

Анонимен
Анонимен
11 май 2023 11:24
Гост

Габриел премиер, Пиронева гл.прокурор …ехее БНТ трябва да приготви втора част на милозливия репортаж с лелите и родата в селските райони и околията. Да не забравят и учителката от първи клас, че да е пълно съзерцанието.

Кефат ме _ дядо магдалин, габиту пирона и кайсийка
Кефат ме _ дядо магдалин, габиту пирона и кайсийка
12 май 2023 11:25
Гост

И Пирона и Маринчо- Габито са от китното Хаджидимово, от където е и кака Сийка бряяяяя и дядо Магдалин – странна работа

Джовани Фалконе
Джовани Фалконе
11 май 2023 11:17
Гост

Ако Гешев най-после реши да подпука цялата престъпна група на ГЕРБ, да видим какво ще говорят тогава муцуни като Габриел, Тиквун от Банкя и т.н.

адвокат от САК
адвокат от САК
11 май 2023 11:14
Гост

Mария габриел направо да изиска промяна в наредбата за получаване на висше юридическо образование, като се възведе в положителна юридическа предпоставка членството в която и да е българска политическа партия на всеки кандидат за специалността “право“- нали така ще им е най- лесно и на политици, и на мафията, и на троловете им, и на платеното “гражданско общество“. Опс. , ама това май намирисва на политиката на бкп относно кандидатстването за специалността право преди 1989г… Ееее- НЯМА ЗНАЧЕНИЕ , според гореизброените субекти, важно е да се сложи юридически юлар на всеки юрист- за да не може да разследва мафията и… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
11 май 2023 11:03
Гост

Айде пак за Гешев се хванаха! Това да не е желанието на ПП-ДБ под формата на ултиматум, за да подкрепят правителство на ГЕРБ. Жалко, че човек без трудов стаж, защото аз не смятам за такъв подпирането на банките в ЕП, първото изречение беше за Гешев. Да напомня на тези, които се гордеят само с владеенето на няколко чужди езика, че в България темата за образованието, възпитанието, доходите, безработицата, липсата на трудови навици при младите, мързелът, озлоблението, лумпенизацията, отдалечеността на политическата класа от истинските проблеми на хората, които ежедневно създават БВП, са ПО- ВАЖНИ от измишльотини за съд.реформа, изразяващи се в… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
11 май 2023 11:30
Гост

Адмирарам горещо съдържанието на Вашия коментар и поддържам Вашето становище.

Анонимен
Анонимен
11 май 2023 11:01
Гост

интересно какви ще са мотивите за уронване престижа на съдебната власт. Главния освен интервю пред Никодимов изявления не е правил. Сарафов не казва главния лично да му е разпоредил нещо. Бил казал на Ясен Тодоров, ама това е една жена каза. По скоро Сарафов е за освобождаване,че е допуснал външни хора.

адвокат от САК
адвокат от САК
11 май 2023 11:08
Гост

Ами политически ще са моитивите- то юридически мотиви НЯМА. КРАЙ- политиката овладя и прокуратурата. И що ни е съдебна власт, а- направо смотаните политици да си отглеждат политически кадри още от юф на ВУЗ-овете- напр. от 3 курс, че по- лесно се прекършва тогава все още неоформеният юридически манталитет на бъдещия юрист в полза на политиката. Правото остава просто поредният трамплин към властта, а при колизия между право и политика, става ясно, че политиката е победител в над 99 процента от въпросните политици -юристи. Какъв е смисълът тогава от прогласяването напр. на независимосттта на адвокатите при изпълнение на адвокатската ни… Покажи целия коментар »

стабилен
стабилен
11 май 2023 10:56
Гост

Юрий Луценко свободен ли е? Той вече има опит при подобни смени.

Анонимен
Анонимен
11 май 2023 10:38
Гост

Май назрява близък роднински конфликт по темата за Гешев или е имало вече съгласуване по братовчедски-времето ще покаже.

Букети за Черепа и Мустака...
Букети за Черепа и Мустака...
11 май 2023 10:29
Гост

Нямам думи.

Приватизаторите и медиите им победиха.

Андреев
Андреев
11 май 2023 10:10
Гост

Или е много глупава или не си го е писала тя! Ясно е, че този ВСС няма да свали Гешев.

Анонимен
Анонимен
11 май 2023 10:24
Гост

Ако му осигурят подходяща работа, както каза Алексей Петров, човекът сам ще се оттегли, не е чак такъв глупак да се пъне и накрая да влезе в затвора. Може да стане посланик и без да знае езици, все един преводач могат да му назначат. Толокова срещи и обсъждания с евреи проведе, надали всичките са живели в България и знаят български, а очевидно добре се разбират.

Анонимен
Анонимен
11 май 2023 10:37
Гост

Да де, до там я докарахме, Трактора да командва парада.

Да се готви Сертов за шеф на ДАНС, а Станишев да разнася секретни документи…

Промяна ли? СТАТУКВО пар екселанс.

Анонимен
Анонимен
11 май 2023 9:54
Гост

Мисля, че това изказване ясно посочва бъдещето и на главния прокурор, и на съвместно правителство с ПП-ДБ. Троловете на Икономедиа навсякъде вече тръбят колко прекрасна е Мария Габриел, а Гешев не се показва никъде. Честито на всички гласоподаватели – съдебна „реформа“ ще има – Гешев и ВСС ще бъдат сменени с хора, удобни и на ПП-ДБ, и на ГЕРБ, и България ще пребъде под тяхното съвместно управление. Поне за десетина години, докато и последните нормални хора емигрират от това жалко подобие на държава.

Анонимен
Анонимен
11 май 2023 10:31
Гост

Едни бивши кандидати за ВСС от професионалната квота, които не успяха или пак от това съдебно НПО ще бъдат предложени в парламентарната – предполжение, с добавка някой „евроатлантически“ адвокат – НПО, има няколко покрай тези кръгове, това е бъдещето. Само, че как ще им гарантират безпристрастност и независимост от партийната централа, която ги е изпратила е въпрос, на който отговора едва ли ще бъде получен.

Анонимен
Анонимен
11 май 2023 20:29
Гост

Ще ги накарат да обещаят много, че няма да правят лоши неща.

Скака
Скака'ец
11 май 2023 9:44
Гост

Марийче, направо белезниците на Гешев на летището на 15-ти! На кацане от Фашингтон.

И право в ареста на „Майор Векилски“. И Ясен Тодоров да дава пресконференция на място – LIVE!

Познат
Познат
11 май 2023 9:38
Гост

Мария Габриел е доста умна жена! Начетена! Нищо, че баща й- бай Иван Неделчев от Хаджидимово беше партиен секретар на Неврокопската околия и бая там земи поокраде. Бог да го прости, де. Почина преди няколко години.

Джонев
Джонев
11 май 2023 9:24
Гост

Вижте какво бе обикалям страната по работа и разговарям с хора от Тополовград до Видин през Петрич. Където има гербери за кметове нещата не са се променили от манталитета и начина на управление на Борисов в София. Имах шанса и тогава да следя от близо какво се случва в София и как стартира партия ГЕРБ. Няма промяна за 12 години. Важна е схемата. Това е.

...
...
11 май 2023 9:22
Гост

САМО ЛЕВСКИ!

Людмил
Людмил
11 май 2023 9:22
Гост

А той щото шефа ти в Банкя ще даде. А може и да даде за да ни запуши устите – ще махнете Гешев и ще сложите пак един измит и представителен образ за главен прокурор, но той пак няма да си причинява да разследва куп престъпления сътворени от ГЕРБ!

Людмила
Людмила
11 май 2023 9:28
Гост

А Киро с канадското не намаза филията от Гешефтарите, а?

Те само ГЕРБ корумпирани?! А останалите? Ангели, а?

Димитър
Димитър
11 май 2023 9:59
Гост

Изобщо няма да махнат Гешев ,защото никой няма да подкрепи кабинета й и тя го знае……Пак ви излъгаха-23 коментара и беееееееее -остригаха ни вълната….

Кристофор
Кристофор
11 май 2023 9:21
Гост

Няма значение името на премиера и в това отношение Копейкин е прав. Иначе изобщо не го подкрепям.

Иван Гешов си отива
Иван Гешов си отива
11 май 2023 9:25
Гост

Аз пък го подкрепям и иначе, защото Възраждане са единствената алтернатива на евроатлантическата Кочина.

Засега.

Lukovich
Lukovich
11 май 2023 9:21
Гост

Gabriел наистина е в пъти по-качествен професионалист от просто Киро и Асен Василев. Но зад нея има една прогнила и продупчена партия, която не носи ама никаква отговорност за управлението на страната през последните 12 години. Сякаш не те са виновни, че сме най-бедна и подкупна страна в ЕС, няма свобода на медиите, умират деца на пътя…да продължавам ли? Не забравяйте – ГЕРБ управлява 12 години!

re:
re:
11 май 2023 9:46
Гост

Стига хумор, сатира и забава! В повече ни е.

Съдия
Съдия
11 май 2023 9:20
Гост

Страхотна новина! Уронва престижа с факта, че не е взривен на място!

Малина
Малина
11 май 2023 9:19
Гост

Борисов – който подкрепи правителство с първия мандат ще получи министерство.
Надявам се никой да не ти подкрепи скапания първи мандат, пък ако ще и да фалираме. Ти си тарикат, продажник и изобщо не мислиш за реалните проблеми на хората. Целия мамнталитет на ГЕРБ е да въртят схеми. Важни са хората на постовете, а не каква политика ще изповядват, както те, така и кабинета. Това схемаджийство трябва да спре веднъж завинаги!

Лакомник
Лакомник
11 май 2023 9:40
Гост

Това, че БСП, ДПС и ИТН ще подкрепят ГЕРБ се знаеше още преди резултата от изборите. Много следяха с трепет дали ИТН ще прескочи бариерата да влязат. И останаха много доволни.

Анонимен
Анонимен
11 май 2023 9:18
Гост

Това, недоучилото и безполезното същество, съвсем си е вирнало носа, по.зле е и от Нарцис.

Игнати
Игнати
11 май 2023 9:18
Гост

Пак опит да се замаже всичко с чудесен, уважаван, изчистен образ на преден план, а зад него стършелите се събират с цел да хапят и да въртят схеми с „наши фирми“.

Иван Гешов си отива
Иван Гешов си отива
11 май 2023 9:17
Гост

И после?!

Въпрос за 100 000 лева?

ВСС избира за нов главен прокурор:

1. Борислав Сарафов

2. Ясен Тодоров

3. Сийка Милева

4. Джуконда

Димитър
Димитър
11 май 2023 10:04
Гост

Гешев НЕ СИ ОТИВА,ЗАЩОТО НЯМА ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО,съжалвяам че пак ви излъгаха….

Анонимен
Анонимен
11 май 2023 11:45
Гост

Мафията го сложи на поста и само мафията може да го махне. Явно моментът за последното вече е дошъл.

Димитър
Димитър
11 май 2023 12:25
Гост

Не не е ,продължавате да вярвате на кавото ви казват,а случая не е такъв…

Сапунджиев
Сапунджиев
11 май 2023 9:17
Гост

Схемата пак си върви. Трагедия

Сапунджиева
Сапунджиева
11 май 2023 9:49
Гост

Габриел е умна и красива. Ша опраи Авгиевите обори наречени съдебна власт!

Иванова
Иванова
11 май 2023 9:16
Гост

Ох снощи по новините един патос. Те ходили да ни покажат по новините от къде е тръгнала Габриел. Селото и. Абе чакайте бе. Тя не е избрана и вероятно няма да бъде избрана, колкото и да е читав кадър. ГЕРБ вадят излъскан образ за да може пак те да си управляват, а това лично за мен не е ОК!

Иван Гешов си отива
Иван Гешов си отива
11 май 2023 9:20
Гост

Читав кадър?!?!?!

ХА ХА ХА ХА ХА ХА.

Анонимен
Анонимен
11 май 2023 10:34
Гост

Съгласен, голяма простотия беше от страна на БНТ тези милозливи кадри с лелите и съседките….

Христофор
Христофор
11 май 2023 9:15
Гост

Да, страхотно е това. А ще те оставят ли да го направиш?

От долината на широките гащи
От долината на широките гащи
11 май 2023 9:18
Гост

Умна и красива. И знаеща!