Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов реагира остро пред медиите, след като беше попитан защо е отказал да даде ДНК проба във връзка с разследването „Барселонагейт“. Повод за питането станаха публикуваните в последните дни материали от разследването, които бяха изпратени в парламента във връзка с поискания имунитет на Бойко Борисов, за да бъде разследван за пране на пари.

В тях се казваше, че Борисов е източникът на парите, с които е купена къщата в Барселона, в която е живяла манекенката Борислава Йовчева със семейството си. Според данните на прокуратурата Борисов имал и дете от Йовчева, с която имали интимна връзка, но той е отказал да даде ДНК тест, за да бъде доказано това. Прокуратурата твърди, че имотът в Барселона е бил купен, за да бъдат изпрани 2,9 млн. евро.

„За чужди деца да давам проба? Я престанете! Това ли ме питате? И на вашите деца да вземам. Айде да вземем на всички деца в София ДНК“, гневно отговори днес Борисов на въпрос за ДНК тест и прекъсна разговора с медиите.

Преди това той обвини бившия главен прокурор Иван Гешев, че напада него и Кирил Петков, на когото също поиска имунитета, защото двамата му пречели да си направи партия.

„Аз години наред не съм имал имунитет и когато един човек реши да си прави партия, пак на мой гръб. Няма да си харча енергията да се обяснявам всеки ден по тези теми. Очевидно е, че Гешев тръгна да прави партия, нападайки мен и Кирил Петков, за да дискредитира тези имена, защото му пречат на политическия проект“, каза Борисов и подчерта, че Гешев не „закачал“ ДПС, БСП и ИТН, като така показвал в коя част на политическата сцена ще застане. По думите му обаче, партията на Гешев щяла да последва съдбата на други подобни преди него, като спомена имената на Николай Бареков и Яне Янев.

Борисов отрече да има отношение към избора на Борислав Сарафов за и.ф. главен прокурор, като каза, че не го е чувал от времето на аферата „Костинброд“, когато го разпитвали.

„Не съм свалял Гешев, не познавам никой в прокурорската квота, нито в избора на Сарафов. Нито на неговата заместничка, която до вчера бе зам.-министър на правосъдието. И нея не я познавам“, подчерта Борисов, като визираше избора на Мария Павлова за заместник главен прокурор.

След това бившият главен прокурор му отговори с пост във Фейсбук:

24
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Бай Ганьо
Бай Ганьо
22 юни 2023 10:55
Гост

Начи, да ви кажа – ако се окаже детето след време с големи клепнали уши, е Боково 🙂

Ненаситен на плът и пари
Ненаситен на плът и пари
21 юни 2023 19:21
Гост

нерез за разплод на лолитки, вонящ на наглост

Анонимен
Анонимен
21 юни 2023 16:06
Гост

Отвсякъде си личи, че е гузен и че той е бащата, ама прави циркове за народа на примера на Тато с ръчениците отпреди 10.11.1989 г. Ама докато има 600 000 лумпена, гласуващи за тия, така ще я караме…..

345
345
21 юни 2023 15:42
Гост

Всяко дете има нужда от майка и баща, но в случая е по добре за детето, че този не иска да го признае! Позорът, не е Борисов, а хората, които биха гласували занапред за Борисов и ГЕРБ! Бжршсов, който никой не познава, освен имунитет!

Анонимен
Анонимен
21 юни 2023 15:06
Гост

Да му гепят четката за зъби ….въпросът как ще вземат от детето ДНК

Анонимен
Анонимен
21 юни 2023 13:46
Гост

Стандартно, ЛЕКС започва от деветата дупка на кавала. Интересното в случая е отношението към Гешев. Чуди се ББ накъде се насочва Гешев. Ами повече от ясно е – Гешев е консерватор, а може би и КонсерваторЪТ. Срещите му в републиканската партия на САЩ и след това с консерваторите на Дуда са еднозначно доказателство. Ще го наблюдаваме внимателно да не залитне по идеите на Копейките. Не трябва да се ограничи и с идеите на ВМРО. Има глад за читава консервативна партия у нас и Гешев може да я запълни успешно. Предстои му да реши два големи проблема – медиите ще го… Покажи целия коментар »

Димо
Димо
21 юни 2023 13:04
Гост

Е, как го играе жертва! Все на негов груб! А чуждите гърбове, които той използва толкова години?

Анонимен
Анонимен
21 юни 2023 12:56
Гост

Явно остави ПП-ДБ да управляват без претенции за да може те да не го разследват за къщата в Барселона.

Анонимен
Анонимен
21 юни 2023 12:55
Гост

Бе глупости. Тотални.

Щерев
Щерев
21 юни 2023 13:06
Гост

Токвуций друго и не може да сътвори.

Анонимен
Анонимен
21 юни 2023 12:55
Гост

И този словесен езкис как точно е за Лекс?

Анонимен
Анонимен
21 юни 2023 12:55
Гост

Ако си невинен няма да реагираш така остро. Ако са само спекулации, които целят да те дескридитират ще ги посрещнеш с насмешка и ще искаш да се направи всичко за да се докаже, че си невинен.

Димо
Димо
21 юни 2023 13:08
Гост

Чак пък да затвори телефона?

Анонимен
Анонимен
21 юни 2023 12:54
Гост

Едно стана ясно след това изказване – Борисов е направил извънбрачно дете на моделка. За моралната страна на този въпрос няма да говорим. Въпросът е дали е купил къща за да и затвори устата с държавни пари. Защото явно това е станало

Кирчев
Кирчев
21 юни 2023 12:53
Гост

От скромното ми познаване на манталитета на бившия премиер министър мога да кажа, че щом така остро реагира и се кара на журналята, то значи има истина във всичко изписано и казано от Ивайла Бакалова.

Спарски
Спарски
21 юни 2023 12:52
Гост

Ами да се вземат тестове, да.

Moolov
Moolov
21 юни 2023 12:52
Гост

Всички проекти на политическата сцена почвали с удумване на Борисов. Е как да почват, като ти си най-голямото зло на страната от десетилетие

Лозан
Лозан
21 юни 2023 12:52
Гост

Ами, да даде! Да видим дали е чуждо детето.

Валерия
Валерия
21 юни 2023 12:51
Гост

Чух го. Плямпаше как София била бунище преди него и ГЕРБ. Но София и сега не е европейски град. Как България била топ. Само те направили нещо. Но България губи годишно около 100 МИЛИАРДА, не милиона, а милиарда приходи от липсата на каквато и да е политика и ангажираност да се ползват термалните извори в България. Около село Струмяни има такива, но на едно място в района водата просто тече по улиците от години. Никой не е направил СПА и Балнео лечебен туризъм там, държавата изобщо не произвежда електроенергия от тази вода. Злато, което не се ползва изобщо. ГЕРБ това… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
21 юни 2023 21:01
Гост

В Хисаря (а не само там) държавната минерална вода отива в частни водоналивни заводи, СПА хотели и басейни, съответно в частни джобове (включително чуждестранни). Вход за един такъв басейн построен преди две години – над 30 лв. Не знам, кой от тези частници дава от парите си за „да сме Швейцария, модерни болници, пътища, магистрали, стадиони, а и високи пенсии“, иначе бихме ги имали. Истината е, че частниците чрез държавната минерална вода живеят по-добре от щвейцарците.

Ники
Ники
21 юни 2023 12:51
Гост

Този отново разиграва циркове.

Любител
Любител
21 юни 2023 12:51
Гост

Баце, на останалите деца в София, родителите им, известните и неизвестните, не разпределяха обществени поръчки за милиарди. А и техни приятели не са купували скъпи къщи и магазини в чужбина на девойки, с които нямат нищо общо.

Тъга
Тъга
21 юни 2023 12:42
Гост

Lex, защо ни занимавате с художественото творчество на един провален политик и мутра от село Банкя?

Анонимен
Анонимен
21 юни 2023 15:08
Гост

Мутра, мутра, ама за два дни отстрани цял гл.прокурор