Абсурдно е съдия да бъде заплашван, а отговорът на държавата да е да му назначи охрана, вместо да арестува и разследва авторите. Това се казва в обща позиция на адвокатските колегии във Варна, Видин, Плевен, Пазарджик, Пловдив и Смолян в подкрепа на съдия Владислава Цариградска.

Повод за реакцията на адвокатите са последните събития след убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и разкритията за негова мрежа на влияние в съдебната власт, подобна на тази около безследно изчезналия бивш следовател Петьо Петров-Еврото. Съдия Цариградска е от магистратите, които първи съобщиха за заплахи от Нотариуса още преди години, заради което ѝ е назначена охрана, а само преди ден на официалната електронна поща на съда в Плевен, където работи, е получено писмо, в което се обяснявало, че тя трябва да мълчи, ако не иска да ѝ се случат разчленявания.

От адвокатските колегии изразяват възмущение и нетърпимост срещу изнесените данни за дейността на кръговете около Нотариуса и Петьо Еврото и „пълното насрещно бездействие“ на прокуратурата, която единствено може да повдига и поддържа обвинение срещу извършили престъпление.

„За нас звучат абсурдно изнесените от съдия Владислава Цариградска данни, че в миналото е била заплашвана и продължава да бъде заплашвана и до днес от лица, гравитиращи около горепосочените кръгове и вместо тези лица да бъдат незабавно арестувани и опасността български съдия да пострада да бъде неутрализирана, на същата да ѝ бъде назначавана съдебна охрана, докато отправилите заплахите лица се разхождат свободно в обществото“, възмущават се адвокатите и определят назначаването на охрана на магистрат в такава ситуация като „палиативни грижи“.

Според тях е абсурдно в правова държава да има данни, че висши представители и ръководители на прокуратурата са се сраснали с престъпността и я подкрепят, като в същото време не предприемат никакви действия по разследване и опровергаване на тези данни.

„За нас звучат абсурдно и изнесените данни, че тези две групи вероятно са подкрепяни от висши политици и че прокуратурата отново оглушително мълчи, без да предприема никакви действия по разследване на тези твърдения“, се казва в позицията на адвокатите, в която те заявяват, че не искат да повярват, че в прокуратурата не са останали честни и смели прокурори, които да се самосезират по публично изнесените факти и обстоятелства и да проведат обективно и безпристрастно разследване.

Адвокатите изразяват пълна подкрепа към съдия Цариградска и добавят, че правната общност не може да остане безучастна, когато е застрашена независимостта на съда и устоите на правовата държава. В позицията си те осъждат остро и клеветническите статии за съдии и адвокати в определени медии.

„Конкретните обстоятелства изнесени от медиите и от съдия Цариградска изискват спешни действия за прекъсване на това уродливо състояние…Апелираме цялата юридическа общност да не стои безучастна и да не изказва само в разговори на четири очи възмущението си от случващото се, а да застане с ясна позиция, с която да изиска от компетентните органи да влезнат във функциите си“, заявяват още адвокатите и апелират за незабавно, бързо и безпристрастно разследване, в което прокуратурата да не се колебае да повдигне обвинения дори на висши политици и магистрати, ако бъдат събрани доказателства срещу тях.

72
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
mayayac281
mayayac281
22 февруари 2024 6:34
Гост

Baskin Robbins Birthday Cakes are a great way to celebrate any special occasion. They are available in a variety of flavors and sizes, so you can find the perfect cake for your needs. We’ll also share some delicious Baskin Robbins cake recipes that you can make at home.
Baskin Robbins Birthday Cakes

possiblelen
possiblelen
21 февруари 2024 22:36
Гост

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:– https://do.my/bluestone

Сребърна 🐞
Сребърна 🐞
21 февруари 2024 21:56
Гост

Така де, палачите станаха жертви.

Кой решава – Съдът в лицето на съдиите.

Абсурдно е палачът да е бъде жертва по принцип. Човекът с властта се оплаква от липсата на власт …

Златна малинка
Златна малинка
21 февруари 2024 20:10
Гост

Константинополска днес не са ли я заплашвали или просто е на инструктаж при ОПГ-ССБ-ПП-ДБ и няма време да се уплаши?!

Анонимен
Анонимен
21 февруари 2024 21:51
Гост

Не, просто е била заета с семейно- родствено мутринско мероприятие- Бировски и компания оцелели от ОПГ- то на Куката са поливали пълната деградация на съдебната система и амнистията си, благодарение на Владка, а тя е била домакиня на мероприятието и е била заета да сервира питиета и сви…ки на мутрите!

Анонимен
Анонимен
21 февруари 2024 16:39
Гост

Много ПР ми идват на мен нещата, те са сериозни, но някак идват от хора свързани с един благодате – ССБ, АКФ, ППДБ, дано не е прелюдия за лансиране за ВСС или за прокуратурата, че ще е грозно! Може само да се спекулира, разбира се!

Странна съдийка изпуска си нервите май
Странна съдийка изпуска си нервите май
21 февруари 2024 14:30
Гост

Чух записа по БТВ засягащ името на Лозан Панов , чух и съдията , която крещеше в залата и се разпореждаше като дерибей. За мен това е нарушаване на ЕТИЧНИЯ КОДЕКС. Не чух някой да я е заплашвал с нещо, просто и искаха отдвод, та това е обичайна практика и хватка на адвокати и страни, но не е проблем. Възникна съмнение какво я изнерва тази съдийка и защо крещи в зала?????

Анонимен
Анонимен
21 февруари 2024 15:54
Гост

Защото е мутереса- простакеса и никога няма да е съдия!

Аспарух
Аспарух
21 февруари 2024 13:18
Гост

Недопустимо е да бъде заплашван който и да е! Конкретно Цариградска има обвързаности с Митю очите!

Магистрат
Магистрат
21 февруари 2024 10:56
Гост

Добре бе, колеги, повечето замесени са адвокати.Вие какво направихте в случая? Направихте ли проверка, изяснихте ли обстоятелствата, взехте ли мерки? Какви са тези сълзливи писма, като имате ресурс да проверите обстоятелствата!?

Веско Иванов
Веско Иванов
21 февруари 2024 10:48
Гост
martie
martie
21 февруари 2024 10:31
Гост

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:– https://do.my/bluestone

Анонимен
Анонимен
21 февруари 2024 22:00
Гост

Дай няколко безплатни опаковки за Цариградска -ще й трябва я за колаборация с ДБ, я за тази със ССБ, че те и колкото да са изпаднали, все пак за отношения с нея, ще имат нужда от химическа подкрепа.

Робин Худини от село Рупча
Робин Худини от село Рупча
21 февруари 2024 8:22
Гост

Не мисля да има такава организация – това е – да речем февруарски, лъжлив вятър.

Много предпазливо трябва да се отнасяме към – както каза една кандидат-кметица – копро-метите.

Аз обаче искам – да се премахне изцяло всякаква въпросителна относно съдебната система – защото – това е всъщност някаква интрига – а не е реална история, то си личи – по почерка на сценария.

Хората ще станат критични към съда – като цяло – ане към други явления и инстанции.

AВЕРА
AВЕРА
21 февруари 2024 1:34
Гост

Съдия Цариградска бая нагличко заяви, че искала да стане заместник главен прокурор. При положение, че е дъщеря на един от крупните измамници на Варна назад в годините, лежал в затвора в Германия и за контрабанда на цигари – Сашо Цариградски, при положение, че е омъжена за един от плевенските „Боксове“, ъндърграунд юнаци, в сие с Митю Очите и Камен Куката, при положение, че целия подземен свят във Варна от Гела до таткото на ПП/ДБ варненския кмет Благомир Коцев – някога отвлечения от същия тоя подземен свят Рубин Коцев, към който подземен свят след отвличането му на месец „летяха“ по едни… Покажи целия коментар »

По места адвокатстват
По места адвокатстват
21 февруари 2024 1:37
Гост

Обща позиция на адвокатските колегии във Варна, Видин, Плевен, Пазарджик, Пловдив и Смолян в подкрепа на съдия Владислава Цариградска.

ДъГе
ДъГе
21 февруари 2024 0:03
Гост

Тази е жалко подобие на магистрат! Срам за останалите си колеги! Няма ли кой да й каже да спре да си излага. Толкова елементарно и пошло поведение,вече името й се превърна в нарицателно за посмешище…

Токмаков
Токмаков
20 февруари 2024 22:17
Гост

Абсурдно е, че тази жена е съдия, срам за професията.
Абсурдно е да е омъжена за човек от обкръжението на плевенския бандит Камен Балбузанов – изводите всеки сам ще си ги направи.
Абсурдно е и охраната й да се осъществява с автомобил Kia ceed – един от най-евтините модели на марката. Отделен въпрос е, че съдебната охрана няма елементарни познания и умения за охранителна дейност. По същество са шофьори, нищо повече.
Е, време беше да си кажем някои истини.

Анонимен
Анонимен
20 февруари 2024 22:16
Гост

То имаше само един, който не е адвокат – нотариуса и го гръмнаха. Всички други в схемата са адвокати – Велимир Атанасов, Писков, Пепи Еврото, Любена, че и Пилонаджийката. Като са толкова ербап, защо не им образуват дисциплинарки и не ги изключат от колегиите. Нека дадат някакъв личен пример и се разграничат от гнилите ябълки помежду си, пък тогава да имат претенции към другите.

Анонимен
Анонимен
Анонимен
20 февруари 2024 23:46
Гост

Нямаше ли основание за уволнение „уронване престижа та съдебната власт“ или няма кой да се сезира?!

Loll
Loll
20 февруари 2024 20:32
Гост

Озадачен съм колко е ниско нивото на обществото ни за да се занимава с тази хахавелница. Канят я в телевизията да дава интервюта и да разберем всички колко е самовлюбена. Върхът беше когато сама се предложи да стане зам главен прокурор на Андрей Янкулов:). Пародия на ента степен. Поне да имаше харизма, чар, капацитет , интелект, знания , че да не се дразня на такова безочливо натрапване. Няма проблем, въпрос на време е всички да стигнат до извода, че “царят е гол”.

Лекс
Лекс
20 февруари 2024 21:03
Гост

А Кокинов го разкараха, защото каза на Борисов, че иска да стане Апелативен прокурор на 3 граници. А „не кафявите“ медии вэв възторг, че Бировска иска да стане зам. главен прокурор на посочен от нея зам. главен прокурор. Съпругът може да го сложат за лице на прокуратурата, ще се впише в изградения образ на прокуратурата.

Анонимен
Анонимен
20 февруари 2024 20:29
Гост

ССБ изпаднаха дотам, че от съдиите само Цариградска им се нави да им е флагман, ясно защо- няма кой друг даже и срещу щедри обещания. Следващата им стъпка, ще е да опарат за подтреха до условно предсрочно освободените от ръководителите им престъпници, защото всички други са погнусени.

Я пак....
Я пак....
20 февруари 2024 19:57
Гост

Ало, адвокатите и съдружниците Ви от ССБ, посочете поне едно действие, реплика или каквото и да е по отношение на тази ваша любима функционерка, което може да се квалифицира, като заплаха/закана или каквото и да е друго престъпление по смисъла на НК!Поне едно!

Психиатрията
Психиатрията
20 февруари 2024 19:46
Гост

Ох, горките, 10 пъти го постнали каква е болката им – станалото след изявленията някога на френския посланик. Колко хубаво щеше да е Янева, приятелката на Цв. да изкара два пълни мандата, пък след това я Крънчева, я Богданка, я Ченалова да вземе щафетата и така да си върви калимерата и никакви Мондешки, Евро и Нотариус да са осветени…. Ех, мечти, само да плюят по ССБ и Цариградска им остана…

Анонимен
Анонимен
20 февруари 2024 19:43
Гост

Единственото абсурдно нещо е, че Цариградска е съдия и това е най- покадателтото за упадъка на обществото и пълния колапс на съдебната система!!!

Анонимен
Анонимен
20 февруари 2024 19:12
Гост

Трябва да се провери и, ако не е изтекла давността, да се потърси сметка на допусналите я в съдебната система, защото е ясно как и срещу какво. Жалко, че е изтекла давността за тези, дето са й дали дипломата, защото не се заблуждавайте, знае се и има доказателства, че не е ходила по изпити, камо ли на лекции!

Фалшиви герои!
Фалшиви герои!
20 февруари 2024 18:42
Гост

А не е ли абсурдно тази персона да е съдия и то с напъни за еталон за почтеност, морал и независимост! Смела и непримирима в борбата за какво, за постове и власт, не за истината, защото тази за нея и средата й е такава, че е по-скоро срам за съдиите!

Анонимен
Анонимен
20 февруари 2024 18:33
Гост

Ега ти боклука- грозен, два пъти по- тъп и осем пъти по – поръчков. Няма бивши ку…ви! Това ли е лицето на реформата в съдебната система! Това и за г..з е гротескно! Мутреса заплашван! Осъзнайте се! Това ли ви е алтернативната!

Тотален резил
Тотален резил
20 февруари 2024 17:54
Гост

Абсолютен срам! Активирани са поръчково да заглушават скандала. Цялото им възмущение, че заплашили Цариградска, а като адвокати знаят отлично каква чудовищна корупция цари в съда.

Песимист
Песимист
20 февруари 2024 17:22
Гост

Предлагам да я канонизираме за светица. Какво от туй , че Митьо Очите е бил на сватбата и, да не би тя да го е канила. И да не се взираме в мъжа и брат му, хората се обичат. Ако не се съгласи Патриарха, да опитаме с Главния мюфтия. В краен случай – главен прокурор, „Хамерика срещу България “ харесва това, и Галка от ПосолствоТО ще е доволна.

Цацаров
Цацаров
20 февруари 2024 17:07
Гост

Изберете я Истанбулската за следващата Главна!

Те ти булка Спасовден!

от психиатрията
от психиатрията
20 февруари 2024 17:19
Гост

Цариградска изпълнява поръчка на АКФ, Прокопиев и Съюза на съдиите. Това е един „фалшив“ герой. Поредната калинка, която се опитвна до осребри ситуацията в своя полза. Помните ли съдиите, които се явяваха на лягане и ставене по ТВ след изявлението на бившия френски посланник. Тази е същата. Проблема на съдебната власт са кариеристите, които за пари и обещания за постове ще продадат и майка си. ТАзи е един от тях. Важно е да плюят пък е без значение какво. Непросветените лапат като шарани

Ad nauseam
Ad nauseam
20 февруари 2024 17:00
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Американската пациентка
Американската пациентка
20 февруари 2024 16:58
Гост

Я си признай ти всичко за леля ти от Америка (за България)!

от психиатрията
от психиатрията
20 февруари 2024 17:20
Гост

Цариградска изпълнява поръчка на АКФ, Прокопиев и Съюза на съдиите. Това е един „фалшив“ герой. Поредната калинка, която се опитвна до осребри ситуацията в своя полза. Помните ли съдиите, които се явяваха на лягане и ставене по ТВ след изявлението на бившия френски посланник. Тази е същата. Проблема на съдебната власт са кариеристите, които за пари и обещания за постове ще продадат и майка си. ТАзи е един от тях. Важно е да плюят пък е без значение какво. Непросветените лапат като шарани

Анонимен
Анонимен
20 февруари 2024 16:50
Гост

Били заплашвани, били еди си какво. Заплашвани сте, защото цялата съдебна власт е огромен “кенеф”. Не знаете, какво са заплахи. Никой не ви е опирал нож в гърлото и пистолет не ви е вадил, за това се жалвате. Голяма работа като сте магистрати, то едни магистрати та мани. Баща ми е лекар с над 30 години опит, питай те го него какво са заплахи. Едни така по-тъмни и мръсни човечета са отправяли директни заплахи. Но, кой тях ще ги разследва, нали жертвата не е “магистратче”

от психиатрията
от психиатрията
20 февруари 2024 17:21
Гост

Цариградска изпълнява поръчка на АКФ, Прокопиев и Съюза на съдиите. Това е един „фалшив“ герой. Поредната калинка, която се опитвна до осребри ситуацията в своя полза. Помните ли съдиите, които се явяваха на лягане и ставене по ТВ след изявлението на бившия френски посланник. Тази е същата. Проблема на съдебната власт са кариеристите, които за пари и обещания за постове ще продадат и майка си. ТАзи е един от тях. Важно е да плюят пък е без значение какво. Непросветените лапат като шарани

ала бала
ала бала
20 февруари 2024 16:50
Гост

Това не е ли същата Цариградска, за която пишат че мъжа й бил криминален герой в района?

Анонимен
Анонимен
20 февруари 2024 16:46
Гост

Не разбрах каква е реакцията на адвокатите по изнесените данни от гръцкия бизнесмен срещу адв. В.Атанасов!

XXL
XXL
20 февруари 2024 16:49
Гост

Добро момче. Екссъдия. От СРС.

от психиатрията
от психиатрията
20 февруари 2024 17:23
Гост

адв.Атанасов – любовника на джукондата Зартова. Конселиерито на Нотариуса. Афурата Жосиииии

Камен Добрев
Камен Добрев
20 февруари 2024 16:40
Гост

От САК изчакват, снишават се, да мине време…

Втора адвокатска колегия - София
Втора адвокатска колегия - София
20 февруари 2024 16:48
Гост

Напротив – ще има ЕРЕКЦИЯ!

Истанбулски
Истанбулски
20 февруари 2024 16:27
Гост

Смешен плач на дискредитирани съдии.

ЪПСУРТ
ЪПСУРТ
20 февруари 2024 16:25
Гост

Най-абсурдното е точно активистките на ССБ, на яслата на ПосолствоТо и Америка за България да надигат глас за „борба срещу корупцията“ в съдебната система?!

ОГЛЕДАЛЦЕ, огледалце …

СедмаТа адвокатска колегия
СедмаТа адвокатска колегия
20 февруари 2024 16:17
Гост

Сега остава да обявата и данните за лелята на Нотариуса от Америка (за България).

Анонимен
Анонимен
20 февруари 2024 16:06
Гост

Докога ще се занимаваме с Егото на тази госпожа? Да си гледа мутрата-мъж и децата

Защо
Защо
20 февруари 2024 16:13
Гост

Защо така анонимно, хайде кажете с името си, че някой е мутра. Защото въпросната госпожа застава с името си зад това, което говори. Не като някои анонимни страхливци

от психиатрията
от психиатрията
20 февруари 2024 17:27
Гост

Застава с парите на ПРокопиев и Америка за България. Всяко излъчване по ТВ струва пари. Кой и плаща изявите. Грантаджиите си намериха поредното куче, което да лае от сутрин до здрач. Жена на мутра от най-тежките. Съдия женена за мутра. Повече няма какво да говориме за ценностите на този човек

Благодаря
Благодаря
20 февруари 2024 21:11
Гост

Да вземе да публикува свидетелство за съдимост за съпругът си и да опровергае писаниците, че е осъждан/реабилитиран, ама нещо още не го е прави.

Свободен адвокат
Свободен адвокат
20 февруари 2024 15:58
Гост

Това мнението на адвокатските съвети ли е или личната позиция на представляващите адвокатския съвет ? Защото съм сигурен,че повечето адвокати не са на това мнение или че от тяхно име е изразена позиция.

/не/свободен /не/адвокат
/не/свободен /не/адвокат
20 февруари 2024 16:11
Гост

Повечето адвокати са избрали съответните си представителни органи. Които в това си качество изразяват позиция от името на представляваните. А вашата анонимна позиция може да си я запазите за себе си или за съответните кафяви издания

re:
re:
20 февруари 2024 16:20
Гост

Сега остава да чуем и мнението на Втората адвокатска колегия – София!

Отвратен
Отвратен
20 февруари 2024 16:19
Гост

А на какво мнение сте Вие и останалите „повече“ адвокати?
Че Цариградска трябва да я залеят с киселина, а заплашващите я да получат орден „Стара планина“?

от психиатрията
от психиатрията
20 февруари 2024 17:31
Гост

Измислиците на машата Цариградска. Ако някой е искал да я залее, щеше да го направи без да вдига шум. Тази е едно недоразумение, което всява страх у хората и е готова за обвинение

Анонимен
Анонимен
21 февруари 2024 22:09
Гост

И да я залее, по- уродливо грозна няма да стане. Не призовавам за това, а да си изпълнят институциите задърженията- много хора, виновни Цариградска да е съдия все още не е късно да си понесат наказателната отговорност.

Канчев
Канчев
20 февруари 2024 15:17
Гост

Еми сега вече какво да прасим. В абсурдна ситуация постева е нашата страна и ние, като народ

Отвратен
Отвратен
20 февруари 2024 16:16
Гост

От кого е поставена?- От същия този народ. Каквото сам си направиш………..

Шопов
Шопов
20 февруари 2024 15:17
Гост

И как ще се справим

Чончев
Чончев
20 февруари 2024 15:16
Гост

Тъжната истина.

Нимен
Нимен
20 февруари 2024 15:16
Гост

Така е. Но мафията контролира и старите партии и мафията

Анонимен
Анонимен
20 февруари 2024 15:15
Гост

Плачевна страна. И с под 120 депутати никоя нова и нормална партия нв ще се справи с мафията. Но вие продължавайте да не им давате 160 депутата и да вярвате на популизъм и лъжи от Герб, Израждане…

Анонимен
Анонимен
20 февруари 2024 15:14
Гост

Ще трябват сериозни разкрития. Но дали ще ги има

Анонимен
Анонимен
20 февруари 2024 15:14
Гост

И защо. В България гнусните и мазни копелета са на свобода. А красивите са смачкани. И за всичко това са виновни мафията и крадците от ГЕРБ и БКП

Анонимен
Анонимен
20 февруари 2024 15:13
Гост

Само това да беше

Анонимен
Анонимен
20 февруари 2024 15:12
Гост

А дали е заплашвана………

А дали
А дали
20 февруари 2024 15:20
Гост

А дали си идиот?

Анонимен
Анонимен
20 февруари 2024 21:44
Гост

Ти, като гледам, със сигурност..

Анонимен
Анонимен
20 февруари 2024 15:12
Гост

Много абсърди в тая страна

ЪПСУРТ
ЪПСУРТ
20 февруари 2024 16:22
Гост

След като си част от „системата“, неминуемо си в джаза на корупцията – Истанбулската!!!

НЕ НАМ!