Бившият главен прокурор Иван Гешев е посещавал частния „SS club“ и се познавал с Мартин Божанов, известен като Нотариус. За това разказали двама анонимни свидетели по делото, което се води в Софийската градска прокуратура (СГП) за схемите за влияние в съдебната система, съобщиха източници от държавното обвинение.

За посещения на бившия главен прокурор в клуба разказала и бившата съпруга на Нотариуса – Адриана. Това е започнало отдавна, преди Гешев да оглави Специализираната прокуратура и е приключило след избора му за обвинител №1. Тези показания се проверяват, твърдят още източниците.

Малко по-късно Гешев обяви във Фейсбук, че информацията от източниците от прокуратурата е лъжа и манипулация и че „ще съди до дупка“.

Разследването в СГП е за организирана престъпна група с цел облагодетелстване чрез принуда и заплахи спрямо магистрати. На ден се разпитват по двайсетина свидетели, много от които магистрати – съдии и прокурори, както и прокурорски помощник. Някои от тях твърдят и за връзки на доскорошната шефка на Софийската районна прокуратура Невена Зартова с Божанов като от прокуратурата казват, че има потенциална възможност тя да стане обвиняема по делото в СГП.

Същевременно градският прокурор на София Илиана Кирилова е поискала Зартова да бъде дисциплинарно наказана заради разследването, свързано с Петьо Петров, известен като Пепи Еврото.

Предложението е внесено в началото на февруари като то ще бъде обсъдено от Прокурорската колегия на заседанието ѝ в сряда.

По информация на „Лекс“ нарушенията, които е извършила Зартова, са свързани с досъдебното производство, образувано срещу Петьо Петров и сочения за негов близък Кристиян Христов през лятото на миналата година в СРП. Става дума за оказване на влияние по хода на действията на разследването и образуването на въпросното производство, за това, че Зартова е водела свидетели, намесвала се е пряко в работата по въпросното дело, което като административен ръководител не може да прави. Целта била разследването на върви в определена посока – да бъдат привлечени като обвиняеми лица, за които няма доказателства за извършени престъпления.

Наред с това до две седмици ще стане ясно дали ще бъде внесен в съда обвинителен акт срещу Константин Сулев от СРП, който е бил един от наблюдаващите по делото срещу Петров.

В края на май м.г. СРП повдигна две обвинения на Петров – за принуда и използване на специални средства за събиране на информация. Тогава от прокуратурата съобщиха, че разследването срещу него е започнало след самосезиране от медиите за това, че от 2018 г. до 29 май 2023 г. различни лица са били принуждавани да направят нещо против волята си, като са били заплашвани, както и за това, че е използвано специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация.

Това се случи, след като излезе интервю с бившата съпруга на Петров – Любена Павлова за това какво се е случвало в ресторанта „Осемте джуджета“.

Също тогава соченият за негов близък Кристиян Христов беше задържан точно преди да даде пресконференция, на която да опровергае Павлова (виж повече тук).

През август СГП отменила постановлението на СРП, с което Петров беше обвинен за принуда. Дело беше иззето от СГП, която е отменила като незаконосъобразно постановлението за привличането на Петров като обвиняем за принуда поради липсата на каквито и да е доказателства за извършено престъпление, без дори да има разпит на пострадал от принудата.

Същевременно СГП обвини бившите съпрузи Петьо Петров и Любена Павлова, както и прокурорът Дилян Деянов в различни престъпления по казуса с „Осемте джуджета“.

Деянов, който преди беше обвинител в Специализираната прокуратура, а сега е в ОП-Перник, е обвинен за длъжностно престъпление (чл. 282, ал. 2 от НК) за това, че е нарушил служебните си задължения, като с постановление от 18 януари 2020 г. върнал иззети като веществени доказателства златни монети, на лице, което не е трябвало да ги получи.

По същото разследване са обвинение и бившите съпрузи Петьо Петров и Любена Павлова. Те ще отговарят за вещно укривателство (чл. 215, ал. 1 от НК) за това, че на 23 март 2020 г. „в съучастие и с цел да набавят за себе си имотна облага, укрили чужди движими вещи, златни монети, за които знаели, че са придобити от другиго чрез престъпление по чл. 282 от НК“ (виж повече тук).

По-късно стана ясно, че прокурорът от СРП Константин Сулев е обвинен в длъжностно престъпление, защото не е извършил никакви други действия по разследването срещу Петьо Петров, освен да се самосезира по публикации в един сайт, да го привлече като обвиняем, като постанови 72-часов арест и да го обяви за издирване (виж тук).

 

76
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
01 май 2024 9:48
Гост

­­­Г­­о­­р­­е­­­щ­­­и­ ­­­м­о­м­­и­ч­е­­т­­­а­­­ ­­в­­­и­­ ­о­ч­а­­к­в­­а­т ­­-­-­­-> https://nu21.fun/girl?94563

ranice
ranice
19 февруари 2024 20:00
Гост

Шокиран съм, наскоро научих, че 90% от хората са заразени с пapaзити, поради тях имаме повечето заболявания (включително рак), алергии, хронична умора и главоболие, торбички под очите, акне и папиломи, чести настинки и слаб имунитет, тази инфекция бавно ни убива. Вземете теста и разберете дали сте заразени и как да спасите себе си и близките си:–– https://shout.to/testa

Ad nauseam
Ad nauseam
19 февруари 2024 18:41
Гост

КОЙ избра Гешев? Поименно!

С три имена и ЕГН. Не ме интересува никак кой го е освободил, т.е. бърсал кафеното!

Ad nauseam
Ad nauseam
19 февруари 2024 18:40
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Ad nauseam
Ad nauseam
19 февруари 2024 18:24
Гост

Добро утро.

Анонимен
Анонимен
19 февруари 2024 11:24
Гост

Замитайте и чистете за Сарафката! Нали го гласят за новият чист и честен Главен прокурор!

Анонимен
Анонимен
19 февруари 2024 14:50
Гост

Няма никакво съмнение,че тази ПК ще го избере. Интересно ще бъда новия ВПС , в който партиите ще имат мнозинство, ще го избере. Тогава отговорност ще носят партиите в пармалента.

Пеналист
Пеналист
19 февруари 2024 9:42
Гост

Гешев ще види затвора! Гешев е един петоразряден дребен кокошкар, който няма капацитет да бъде юрист. Юристът трябва да бъде длъжник на справедливостта, нещо, което не виждаме често в българската прокуратура. А за тези циници, които твърдят, че право и справедливост нямат много общо, аз ги съветвам да мълчат и да не излагат съвестните и стойностните на този въпиющ цинизъм и просто невярно твърдение!

Анонимен
Анонимен
19 февруари 2024 14:08
Гост

А какво значи справедлив – да угаждаш на народонаселението или да си с правото…………

Ненаучилите история е повтарят
Ненаучилите история е повтарят
19 февруари 2024 7:24
Гост

Май най-важното за комисията да няма нито един от действащите с тоги обвинен. Виж бившите изпаднали в партийна немилост – може.

Ужасен от престъпността в СС(с-на система) и МВР
Ужасен от престъпността в СС(с-на система) и МВР
19 февруари 2024 6:10
Гост

Прочетете това интервю на бивш мевере министър. Разкритията са потресаващи https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2024/02/18/4590028_boiko_rashkov_imashe_iztichane_na_informaciia_ot_mvr/?ref=home_NaiNovoto

Тео
Тео
19 февруари 2024 8:59
Гост

Имотният комисионер РАШКОВ много да не приказва. А аферата градинаря къде изчезна? Чантите и преводите с пари? Пране господин бивш, пране яко на мръсни пари. В България поговорката „Крадеца вика, дръжте крадеца“ действа с пълна сила. Всички тези дето само приказват са „Гузен не гонен бяга „

Ала-бала
Ала-бала
20 февруари 2024 8:39
Гост

Точно този про0ития да говори за морал? Комунистическия следовател, който за няколко месеца разби МВР. Голяма злоба, че не стана Главен прокурор! Дъщеря нали е съдия

Васил
Васил
18 февруари 2024 22:52
Гост

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:– https://do.my/bluestone

Анонимен
Анонимен
18 февруари 2024 22:47
Гост

Когато Гешев беше главен прокурор, той за всичко беше виновен. Сега не е главен и пак е виновен. Изтърка се това говорене. А истината няма да се разбере, затова пък ще обвиняват редови прокурори, които не са искали да свидетелстват срещу свои колеги. Къде сега са техните обвинители – повишена са. Пази Боже сляпо да прогледне!

От един журналист
От един журналист
18 февруари 2024 16:56
Гост

„Третокласен измамник, за когото е безопасно да се говорят глупости” – така бившият главен прокурор Гешев нарече Нотариуса с двете ЕГН-та, а той определено е наясно с организацията на организираната престъпност – и в задкулисието и пред него. И това за глупостите се потвърждава, доколкото тия дни ни заливат с брътвежи за любовните приключения в прокуратурата, за кумовете и сватовете, за добрия корабен магнат и лошите му комшии, за прокурорката, която нощувала във вила „Чинка „с адвокат и кумувала на шефа на апелативната прокуратура, който се оженил за зам.-шефката на градската. Сюжет за турски сериал – любов, омраза, Ринг мол,… Покажи целия коментар »

ДА.
ДА.
19 февруари 2024 18:28
Гост

Вервайте на Истанбулската и Америката за Българията!

Оттам е и истината, и пътя и пълното изгаряне в Тофета.

АМИН

Пеналист
Пеналист
18 февруари 2024 14:27
Гост

ГЕШЕВ ПОЗОР!

Костовист
Костовист
18 февруари 2024 15:28
Гост

П.Еврак,изпи ли си лекарствата?

Анонимен
Анонимен
18 февруари 2024 9:57
Гост

Виждаме,че вниманието ще се отклонява към Гешев .Сутринта пък Силвия Великова яростно твърдеше, че списъка с магистрати и доклада били съмнителни, явно наши хора има в него и сега трябва да ги спасяваме. В защита на глуповатата си теза дори каза,че е изненадана че Ушев не бил в списъка, демек, ако Ушев беше по достоверно ше звучи! Да ви имам плиткоумните журналисти! И когато трябва да подвеждат, го правят по безумно глупав начин!

Анонимен
Анонимен
18 февруари 2024 10:06
Гост

Разбира се, че има хора около ССБейците- Пацо Дацов и мъжа на Попколева.Нека ги разпита комисията, пък ние ще си направим изводите.Любопитна е и мрежата в СГС и има ли връзка с граждански съдии и Попколева.

Анонимен
Анонимен
18 февруари 2024 13:19
Гост

Че сами трябва да си направим изводите е така, но проблем е доколко достоверна информация ще ни представят за тези изводи. Не вярвам нито на Атанасов, нито на Великова, още по-малко на Сарафов, но това е май основния проблем, че няма авторитети, на които да се опреш и приемеш.

Анонимен
Анонимен
18 февруари 2024 17:11
Гост

Вл. Цариградска също днес вече е дала интервю пред самата Силвия Великова по БНР, в което и тя недоволства от разпространения списък.

Тео
Тео
19 февруари 2024 9:03
Гост

Ама иначе от лягане до ставане е по телевизиите да плюва. Що не си види криминалния тип – мъжа и , първа дружка с Митьо Очите. Нагли хора, еййй

Pepi
Pepi
17 февруари 2024 23:58
Гост

А може и прокуратурата отдел в МВР или МП. Няма да има съществена разлика.

Pepi
Pepi
17 февруари 2024 23:56
Гост

Няма Гешев , няма Нешев, на улицата има нов герой…. Гешев нищо не направи, като беше главен. Само приказки.

ПП ДБ
ПП ДБ
17 февруари 2024 23:53
Гост

Христо Иванов за министър на правосъдието, а Надежда Йорданова за главен прокурор.

Pepi
Pepi
17 февруари 2024 23:45
Гост

Има Лулчева главен прокурор.

Pepi
Pepi
17 февруари 2024 23:43
Гост

Прокуратурата в изпълнителната власт.

Анонимен
Анонимен
18 февруари 2024 10:24
Гост

Е тогава ще видиш какво е прокуратурата да е тояга!

Pepi
Pepi
17 февруари 2024 22:55
Гост

Закривай

Gepu
Gepu
18 февруари 2024 15:26
Гост

Да те закрият…в Анадола манафите да ти закрият всички дупки…

Костов
Костов
17 февруари 2024 22:22
Гост

Най- добре ще е да закрият цялата прокуратура и да се приключва. Като в Ирландия преди 50 години

Костов
Костов
17 февруари 2024 22:21
Гост

Пиночет също е вариант.

Костов
Костов
17 февруари 2024 22:20
Гост

Филчев ще оправи нещата.

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2024 19:34
Гост

ако искат да няма въздействие на прокурори да махнат спец отделите и групите в цялата прокуратура. Прокурорите в тях са около 10 %. На брокерите ще им е много трудно да въздействат на толкова много хора, а и доста ще се оплачат. Янкулов го обясни много добре в комисията при НС,но както се казва трябва политическа воля за това. В случая от ръководството на прокуратурата.

Лекс
Лекс
18 февруари 2024 17:29
Гост

Питай Янкулов, колко дела е изкарал като прокурор и колко от тях са били тежки или обественозтачими. Всички искат да са в изпълнение на наказанията или гражданско съдебен надзор. Никой неиска да гледа данъчни, корупциони срещу магистрати, политици, кметове и милиционери. За това всеки да гледа всичко.

СРП
СРП
19 февруари 2024 0:51
Гост

Янкулов беше посредствен прокурор,не показваше никакви резултати.
После се опита да бъде министър,зам.министър,общо взето не може да си намери място.

Анонимен
Анонимен
19 февруари 2024 7:14
Гост

Той обясни добре за тези с резултатите…

Тео
Тео
19 февруари 2024 9:08
Гост

Янкулов е едно голямо недоразумение. Аматьорче на платен доноснически хонорар

Анонимен
Анонимен
19 февруари 2024 11:29
Гост

Андрей на мама момчето- всички знаем коя е майка му

Анонимен
Анонимен
19 февруари 2024 14:59
Гост

E, поне е бил прокурор за разлика от градския прокурор, който няма и един ден като прокурор.

Тео
Тео
19 февруари 2024 9:07
Гост

Да се направи пълна ревизия на делата гледани от Янкулов, този недоразумейник от платената от „Америка за България“ – АКФ, за да се види какъв некадърник е бил и какво голямо недоразумение. Другият от тази пасквилна АКФ – Станкушев – доносник от ДС, цял живот писал доноси срещу хората и онзи тепкащия и тикосания Стайков, на Прокопиев доносничето. А Гешев защо покри Прокопиев, изпраха го

Анонимен
Анонимен
19 февруари 2024 14:58
Гост

Не е вярно,че всички искат да са в ГСН и ИН. При конкурси няма какви актове да представят. Всички искат да са в криминалния, защото делата там са бързооборотни и лесно се пишат ОА. И в икономическия отдел колегите негодуват, защото имат малко ОА по обективни причини. Така че всички да гледат всичко, както е в провинцията . Спецотдели и групи има само в София.

Юху
Юху
17 февруари 2024 19:30
Гост

Не пречете на враждуващите да се избият. До две седмици се почва в СГП същото , като в СРП. Даже се знае кой ще е и.ф. в СГП. Вероятно никой от ръководството няма да остане , няма всички да са с оставки , някой ще ги командироват.

Държавна лотария
Държавна лотария
17 февруари 2024 19:53
Гост

Кънев стига си писал дивотии! Не ти ли омръзна?

Oooo
Oooo
17 февруари 2024 20:14
Гост

Грузия

Леля
Леля
17 февруари 2024 19:27
Гост

В момента има действаща спявка, където ходят съдии от Вас и ВКС . Адвокати и политици. Клуба е близо до парламента и софийския. Действа си. За него нищо . Много е нагоре.

Николай
Николай
17 февруари 2024 18:20
Гост

А защо Сарафов не взема отношение за връзките на Марин Малчев и Зартова с Нотариуса?

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2024 18:53
Гост

Зашото Петьо каза да не се взема отношение

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2024 19:35
Гост

Защо си се кръстил Навални, бе, Петьо? Нали още не са те убили!?

BirdBg
BirdBg
17 февруари 2024 16:43
Гост

Наместват името на Гешев,за да изчистят скандала към него.
За всички е ясно,че идва края на Петьо Еврото и неговия кръг!!!
Имената на замесените негови доверени хора,сега административни и заместник административни ръководители в прокуратурата се знаят,очакваме зрелища и арести!
Скоро….!!!

Oooo
Oooo
17 февруари 2024 23:54
Гост

Гешев имаше цялата власт в прб и нищо не направи. Празни приказки и дуене.

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2024 15:21
Гост

Двата предтъпни клана в съдебната система де хванаха за гушите.СГП дрещу СРП.Хората на Еврото срещу хората на Нотариуса.За сега печели Еврото, докато ръководи съдебната власт от Истанбул

Навални
Навални
17 февруари 2024 17:16
Гост

Кланове, глупост след глупост. Писачи , драскачи, измислици.

Щял да съди до дупка
Щял да съди до дупка
17 февруари 2024 14:52
Гост

Гешев е некадърник и глупак. Колкото успя да осъди някой като прокурор, същият успех ще има и като частен тъжител. Хубавото е, че сега вече сам ще си плаща, а не всичко да е на гърба на данъкоплатците.

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2024 14:03
Гост

Нещо много си приличат 8-те джуджета и случаят с нотариуса. Бивши съпруги свидетелстват за връзките на Гешев и Сарафов с брокери е съдебната система. И в двата случая има и други свидетели на контактите. Има и от пострадали.Златанов твърди за Сарафов,гръка за апелативния. Само в единия от случаите има и снимки.

Навални
Навални
17 февруари 2024 17:18
Гост

Тъпотии

---
---
17 февруари 2024 13:52
Гост

Време е да се провери кои и какво са правили и нотариуси в помощ на Божанов – изповядване на сделки , пълномощни , декларации . За да се стигне до жалби , полиция , прокуратура , съд първо трябва да се е поддал нотариус . Щом знаете преписките срещу Божанов , значи знаете имотните разпореждания, значи знаете , кои са били нотариусите , имащи отношение към тях . И да се стегне за действие и Нотариалната камара . Че тя стана държава в държавата , освен че единствения значим признак за вписване в Камарата е корупция или роднинство , освен… Покажи целия коментар »

Инженера
Инженера
17 февруари 2024 14:59
Гост

Време е някой да ме снабди с два автомата АК 47 и достатъчно муниции за да ги пратим всички при „Нотариуса“.

Чукча
Чукча
17 февруари 2024 19:54
Гост

Е нали чичо му е нотариус!!! Множество измами. И енно неговото дело изчезва от ВКС,за което съдят Божанов.
Така че ..

Пеналист
Пеналист
17 февруари 2024 13:42
Гост

Естествено, че е ходил. Та Каскета е бил член по право на клуба на мафията. Гешев е мафиот и ще бъде осъден като такъв. Оставката му не я получихме, защото беше уволнен дисциплинарно, но затвора му е сигурен!

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2024 13:39
Гост

За да се оправят нещата, трябва тотален реподбор

Пеналист
Пеналист
17 февруари 2024 17:44
Гост

И това какво значи? Честните и почтените и тях да ги махнем, заради шепа гнили ябълки?

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2024 13:38
Гост

В разработката на БОП-а протичали и съдии от СГС и в системата ги знаят

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2024 13:36
Гост

Гешев заплашваше съдии от спеца, за да му играят по свирката. Малцина бяха тези, които му се опълчиха

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2024 13:35
Гост

Цялото спец правосъдие под ножа – или са с Еврото, или с Нотариуса

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2024 13:41
Гост

Виновни са ГЕРБ, ВСС и Цацаров. Те създадоха, попълниха и владееха спецовете

Anonymous@gmail.com
Anonymous@gmail.com
17 февруари 2024 18:17
Гост

Пич,не разбра ли,че със по спецправосъдието няма да можеш да си измиеш ръцете. Прекалено голяма хапка е за теб. Магистратите там са изключително опитни и квалифицирани.А ти си и ще продължиш да бъдеш клавиатурата мишленца.

Пешо
Пешо
17 февруари 2024 13:06
Гост

Сега Гешко ще избухне – ще съдя всичкиииии 🙂

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2024 13:02
Гост

Съмнявам се да стигнат до дъното на нещата. Ще се намеси някой от МС и всичко ще спре

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2024 13:03
Гост

НС, не МС

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2024 13:01
Гост

Трябва сериозно да разровят и около бившия спецсъд, да проверят дали случайно не е имало някое коледно парти в този клуб

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2024 15:18
Гост

Имало е парти, но съдиите са били от СГС.Има го в разработката на БОП.Имало е и няколко прокурора от различни звена.

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2024 12:59
Гост

Мръсната война в прокуратурата продължава

Навални
Навални
17 февруари 2024 17:23
Гост

Eййй, какви разбирачи. Война…. , колко военни капацитети