Българският правен портал Lex.bg има удоволствието да ви информира, че от юли 2019 г. рубриката ни „Научни и практически публикации“ е включена в Националния референтен списък на съвременни български научни издания с научно рецензиране, поддържан от Националния център за информация и документация към Министерството на образованието и науката.

Публикациите в нея, селектирани от редакцията, ще носят на кандидатите за придобиване на научна степен и за заемане на академични длъжности съответния брой точки, съгласно минималните национални изисквания, регламентирани в Закона за развитие на академичния състав в Република България и Правилника за неговото прилагане.

Само за година рубриката на Lex.bg „Научни и практически публикации“ се утвърди като място, на което юристите обменят идеи, поставят проблеми на науката и практиката и излагат вижданията си по актуални правни въпроси. В нея статии публикуваха именити професори, конституционни и върховни съдии, адвокати, представители на почти всички юридически професии и специалисти от всички клонове на правото.

С включването ѝ в Националния референтен списък с научни издания, се надяваме тя да допринесе за развитието на правната наука и на изследванията на юристите, които работят за това българското право не само да следва най-актуалните световни тенденции, но и да има своите признати достижения в изкуството на доброто и справедливостта.

Не по-малко значение за развитие на правото ни имат и научно-практическите публикации, които не са за научна кариера, но поставят на дневен ред актуални проблеми и дават разрешения и насоки за разсъждения на юридическата общност.

Ще очакваме вашите публикации на посочените тук контакти на редакцията.

10
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Много добре
Много добре
10 юли 2019 17:00
Гост

Като се има предвид колко малко са юридическите издания, които отговарят на новите изисквания на ЗРАСРБ, новината е повече от прекрасна.

Анонимен
Анонимен
10 юли 2019 11:52
Гост

Браво, Лекс.Бг! Юридическата гилдия имаше остра необходимост от съвременна платформа с интегритет и репутация, с която вече разполагаме благодарение на Вас!

Анонимен
Анонимен
10 юли 2019 10:52
Гост

Изключително сериозно попълнение за Министерството на образованието и науката.

Юрист
Юрист
10 юли 2019 10:47
Гост

Вие не само допринесохте за развитието на правната наука. Най вече улеснихте диалога между колегите. Благодаря ви, Лекс.

колега
колега
10 юли 2019 10:24
Гост

Лекс, вие непрекъснато раждате иновации- полезни, прагматични!
Академичните кадри имат нужда точно от това, след промяната в ЗРАСРБ. Уникални сте!
Отдавна сте на моя десктоп и почти не влизам в други издания.

Читател
Читател
10 юли 2019 8:11
Гост

Това е смисълът на правните издания, но в случая има и добавена стойност – новините, анализите и дискусиите. Браво, „Лекс“!

М. Попдимитров
М. Попдимитров
10 юли 2019 8:09
Гост

Благодаря на lex.bg за чудесната инициатива! Да има подобно място – модерно и лесно достъпно, е голяма крачка за правната наука.

Анонимен
Анонимен
10 юли 2019 7:44
Гост

моята област е наказателното право, затова следя активно публикациите в тази материя и мога да кажа, че през последните години има истински застой. СУ прави някакви конференции и издава сборници, които не достигат до широката общественост. големите имена обаче не са издавали нищо. а това е област, която се нуждае от активна насока от страна на науката, защото законодателно е изпълнена с безобразия.

Николай
Николай
10 юли 2019 9:32
Гост

Кои големи имена не са издали нищо?! Пеналистите също работят сериозно.

Анонимен
Анонимен
10 юли 2019 7:41
Гост

Чудесна инициатива! Остава научната мисъл да се раздвижи 😉