Апелативният съд във Варна отмени оправдателната присъда и осъди на 20 години затвор Григор Колев, който е подсъдим като поръчител на убийството на варненския диджей Тодор Тодоров, известен като DJ Теди.

От съда във Варна съобщиха, че Колев е признат за виновен, че е подбудил физическия извършител Константин Бухлев да извърши убийството.

Миналата година окръжният съд във Варна осъди Бухлев на доживотен затвор, като днес апелативните съдии потвърдиха присъдата, но първата инстанция беше оправдала сочения от прокуратурата като поръчител на убийството Григор Колев. Затова днес апелативните съдии наредиха той да бъде задържан, тъй като е бил без мярка за неотклонение заради първоначалната оправдателна присъда.

Тодор Тодоров беше убит на 26 февруари 2015 г. Той е бил причакан вечерта пред блока, в който живее, и е бил пронизан с няколко удара с нож, като е починал на място. Според прокуратурата мотивът за убийството е, че Тодоров имал връзка с жената, с която периодично Григор Колев живеел и от която имал дете, а DJ Теди имал намерение да припознае детето.

От апелативния съд съобщиха, че втората инстанция е разпитала още свидетели и са били събрани допълнителни доказателства. В пледоарията си прокурорът заявил, че доказателствата водят до категоричен извод, че Колев е поръчал на убийството, защото се познавал и с извършителя, и с жертвата. По думите на обвинителя Константин Бухлев не е имал самостоятелен мотив да убие починалия, докато поръчителят действал от ревност.

Григор Колев и защитниците му посочиха, че няма данни, че Тодоров е имал намерение да признае детето, както и доказателства, че Колев е платил за убийството му. Според обвинението той е склонил Бухлев да извърши убийството срещу 20 000 евро.

Осъденият на доживотен затвор Бухлев пък е искал да бъде оправдан, защото описанията на свидетелите на човека, когото видели до местопрестъплението, не съответстват на неговия външен вид.

Двамата осъдени трябва да платят и обезщетения на близките на Тодоров за общо 466 000 лева. Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Върховия касационен съд.

20
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Адвокат
Адвокат
13 септември 2023 9:21
Гост

Далеч е от съвършенство, но – сигурно са те извършителите.

Странно – биологични следи, някакви доказателства не са коментирани, а – поръчителството – малко като с Иванчева е неясно.

Навремето – дори и в криминалните романи имаше алибита, заподозрени, не знам, да не е – просто напъване.

amanda the adventurer
amanda the adventurer
13 септември 2023 7:23
Гост

We’ve been trying to test the Home Assistant operating system, but we’ve hit a snag. amanda the adventurer

Muriel22
Muriel22
13 септември 2023 1:36
Гост

Попаднах на свидетелството на човек, който е получил заем от 28 000 лв. от г-н ДИДИЕ ЖОРЖ ОГЮСТ ДЕФОНТЕН. Първоначално не повярвах нито за миг, но любопитството ми ме тласна да опитам и най-накрая успях да получа кредит от 40 000 лв., който ме измъкна от тази безизходица, в която живеех. Успях да получа паричния заем без много проблеми и за кратък период от време. Ето неговия имейл адрес: didierdf93@gmail.com

Щерев
Щерев
12 септември 2023 21:03
Гост

Мносо драстична разлика между решенията на двата съда.

Заки
Заки
12 септември 2023 21:05
Гост

Поздравления за присъдата на въззивната инстанция.

Симо
Симо
12 септември 2023 21:00
Гост

Ревността не е добър съветник.

Eha
Eha
12 септември 2023 17:55
Гост

Варненският апелативен съд се слави с безпристрастността си. Никога не действа под натиск, не се прекланя. Истински стълб на правосъдието.

Любенов
Любенов
12 септември 2023 15:09
Гост

Присъдата и работата на съда си е едно на ръка. Но е добре държавата да започне да обяснява на хората и най-вече на децата, че да потърсиш психолог при подобни казуси и такива от друго естество не е признак на слабост. Психолога не ти взима парите само за да ти слуша разказите и накрая да ти изпише хапчета. Можеше човека да иде на психолог. Защото и аз съм съгласен, че ако си направил дете на жената, която обичаш, после си згафил жестоко в живота си и тя те е напуснала барабар с детето, но ти все пак ги обичаш, не… Покажи целия коментар »

Свидетел
Свидетел
12 септември 2023 16:10
Гост

Психологът няма право да предписва медикаменти. Такова право има САМО психиатърът (когато става въпрос за психични разстройства) който е квалифицирано медицинско лице с лекарска правоспособност. Психологът е просто душевен консултант, провеждащ терапии за лечение и успокоение на душевното състояние. Стигнат ли нещата до специалист психиатър, значи има психично заболяване, което е свързано с нарушение на мозъчната дейност.

Зелев
Зелев
12 септември 2023 15:06
Гост

Е като го признае детето и какво ще се промени? Ти ако си читав пак можеш да си му биологичен баща и баща в живота. Да му помагаш и даваш съвети

Noname
Noname
12 септември 2023 17:53
Гост

Това означава, че подбудителят дори детето си не е припознал, а има претенции към бившата.

Kyrtev
Kyrtev
12 септември 2023 15:05
Гост

Парите няма да върнат човека.

Харалампиев
Харалампиев
12 септември 2023 15:05
Гост

Поздравления за смелата присъда

Чулев
Чулев
12 септември 2023 15:05
Гост

Да се надяваме, че поодбни присъди биха възпряли идиотите да извършват такива посегателства.

Гошков
Гошков
12 септември 2023 15:04
Гост

Сериозна амплитуда. За единия съд е невинен, за другия си е баш виновен.

Станчев
Станчев
12 септември 2023 15:03
Гост

Толко няма жени, че трябва да се биете за една.

Мишелов
Мишелов
12 септември 2023 15:03
Гост

Почнаха си по 20 години да пляскат на всеки. Поздравления. Така трябва. А не някакви си там 5 години условно или за добро поведение да го пуснеш по-рано.

Жокера
Жокера
12 септември 2023 18:15
Гост

На кого са дали 5 години, че и „условно“ за умишлено убийство?

Гърдев
Гърдев
12 септември 2023 15:02
Гост

Лабилната психика е виновна за всичко. Като го убиеш как очакваш да ти се оправи живота и да си гледаш детето? Глупости. Сега нито има припознат родител, нито биологичен баща. Голема работа е свършил, няма що!

Миленска
Миленска
12 септември 2023 15:04
Гост

Уви, ако в първите 7 години са те научили, че можеш да малтретираш, защото това е „готино“ и така си мъжкар, то после това се изражда и в други измерения през годините.