Специализираният наказателен съд даде ход на делото срещу бившия кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева и обвинените за нейни помагачи Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Тримата отговарят пред магистратите за искан и взет подкуп в особено големи размери. Съдът отхвърли искането им да бъдат освободени от ареста, съобщи „Дневник”.

Първоначално съдия Иво Хинов се произнесе по искането на адвокатите делото да бъде прекратено и върнато на прокуратурата. Съдът не се съгласи с аргументите на защитата, че подсъдимите не са имали достатъчно време да се запознаят с материалите по делото и че обвинителният акт е неясен. Адвокат Мартин Марковски, който защитава Иванчева, изтъкна още, че прокуратурата не им е предоставила възможност да разгледат всички банкноти, които бяха намерени в колата, шофирана от Иванчева по време на ареста през април.

Адвокатът каза, че са искали да сверят банкнотите и техните серийни номера. Той добави, че са могли да видят само три банкноти от намерените в колата 56 000 евро. Съдът обаче не уважи това възражение на защитата.

Съдебният състав прие, че тримата подсъдими трябва да стоят в ареста, за да не повлияят на свидетелите по делото – служителите в районната община. Макар според съдебна експертиза престоят на Иванчева в ареста да може да влоши здравословното й състояние, съдът прецени, че е по-важно тя да стои там, докато бъдат разпитани общинските служители.

Съдия Хинов подчерта, че ако състоянието на Иванчева се влоши или Петко Дюлгеров организира всичко по належащата се по думите му операция, съдът може да измени мерките им за неотклонение в по-леки. Съдът реши още двете жени да бъдат преместени от ареста към сливенския затвор в столичния арест, за да могат да организират по-лесно защитата си.

Следващото заседание е на 8 октомври, за когато са призовани да бъдат разпитани бизнесменът Александър Ваклин, сигнализирал властите за корупция в общината, съпругата му и тяхна служителка, а веднага след тях ще бъдат разпитани общинските служители.

 

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
01 май 2024 10:48
Гост

­­Г­­­о­­­р­­е­щ­­­и­­­ ­­м­­­о­­м­­­и­­­ч­е­­т­­а­ ­­в­и­­ ­­о­ч­а­­­к­­в­­а­­­т ­­-­­­-­-> https://nu21.fun/girl?14135

Мунчо
Мунчо
13 септември 2018 21:30
Гост

Все още съм убедена, че Иванчева е натопена.

Анонимен
Анонимен
13 септември 2018 21:30
Гост

Засегна много интереси.

Възмутен
Възмутен
13 септември 2018 21:28
Гост

Не биваше да оставят Иванчева в ареста при нейното здравосливно състояние.

Анонимен
Анонимен
13 септември 2018 21:23
Гост

Крайно време беше да се даде ход на това дело.