Всички мъже, задържани след гражданските акции „Ловци на педофили“, вече са на свобода.

От прокуратурата съобщиха, че Софийският районен съд (СРС) не е уважил нито едно от исканията за постоянен арест на задържаните. Съдът е наложил домашен арест само на един от мъжете, на 12 са определени парични гаранции, а на 7 от тях не са били наложени никакви мерки за неотклонение. От прокуратурата поясниха, че ще протестират определенията пред Софийския градски съд.

МВР и държавното обвинение съобщиха в началото на седмицата за проведена акция по арестуването на предполагаемите педофили. Разследването срещу тях е започнало по информация от гражданските акции на младежи, обединени в групите „Ловци не педофили“. Младите момчета и момичета публикували обяви в сайтове за запознанства от 2020 г., отговаряли на мъже, общували с тях, уговаряли си и срещи. Педофилите били с впечатление, че пишат на деца и си уговаряли среща с тях, но на мястото се появявали „ловците“, които записвали подробно срещите и разговорите.

Акцията по задържането беше проведена в София и няколко областни града, като най-възрастният задържан беше на 76 години, а най-младият – на 22. Петима от първоначално арестуваните са осъждани за блудство, държане на оръжие и други престъпления.

37
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
умерен/уморен/ песимист
умерен/уморен/ песимист
21 март 2022 9:18
Гост

Да питаме Кирил Петков дали това не е „саботаж“ от страна на съда? Направо си е „саботаж“, защото съдът иска доказателства, а не публикации, а и си позволява да се съобразява със закона.

Анонимен
Анонимен
21 март 2022 7:35
Гост

Само ще ви кажа,че в световната литература е пълно с педофилски-по днешните разбирания романи, който ние считаме за световна класика. Няма да давам пример с Лолита-там нещата ясни. Скарлет О Хара няма 16 г в началото на Отнесени от Вихъра, а се забърква с Ред Бътлар-зрял, и попрехвърлил 40-те години опитен мъж. Офелия пък няма 16г, а се забърква с Хамлет, който е пълнолетен. Ромео и Жулиета нямат 16 г. А в балета Лебедово езеро Одета -Одилия е невръстно момиче-вероятно на 13-14г, а се забърква с възрастни принцове. А в киното- Принцеса Леа е на около 17г когато се забърква… Покажи целия коментар »

възмутен
възмутен
21 март 2022 7:44
Гост

Да допълня-в българския мюзикъл Зех тъ, Радке, зех тъ! Радка е на около 16г, а кандидат женихът на около 50 г. Може ли такива работи, това е възмутително!

А знаете ли,че Кралица Марго-Маргарита дьо Валоа е омъжена на 13 г, а впрочем-съпругът й е -Орлеанския Херцог е на същата възраст. И това е описано в роман на Дюма, който даваме на деца да четат. Това е възмутително, и романът кралица Марго трябва да бъде иззет, а който го е чел-да бъде пратен на психолог, с цел заличаване на травмите от психодрамата в ромата-ранен брак ежду 13 годишни.

Анонимен
Анонимен
21 март 2022 7:27
Гост

Бихте ли пояснили къде е престъплението? 18 годишна се представя за 13годишна. Но това не променя, че тя е на 18г. Престъпление няма.

А я проверете в НК -коя е възрастта на която момичето може да даде правно валидно съгласие за секс. Ще се изненадате, но възрастта не е 18г.

Аз проблем виждам,че тези ловци на педофили снимат лице без негово съгласие, и държат хора насила-двама са хванали принудително човек,и го държат за ръцете му, докато той се дърпа-видно от снимката в дир бг.

Шинка
Шинка
19 март 2022 19:49
Гост

Интересно ми е как се съотнасят двата състава – на чл.151, ал.1 и чл.155а от НК. Чл.151, ал.1: „Който се съвкупи с лице, ненавършило 14-годишна възраст, доколкото не съставлява престъпление по чл.152…..“ и „Който чрез технологии събира информация за лице, ненавършило 18-годишна възстаст с цел съвкупление, блудство и т.н….“ (обобщено ицитрам) Излиза, че да се съвкупиш с лице на 14 г. не е престъпление, но да събираш информация чрез технологии за него с цел съвкупление е престъпление…..?

Потребител
Потребител
20 март 2022 17:22
Гост

Колега , а я вижте чл.213а , ал 2 , т.7 . Извършено повторно в немаловажни случаи… Къде сте видели състав в Нк за маловажен случай на изнудване …..?? Маловажният случай не е фактически въпрос, а е винаги конкретно предивен в НК . Така, че уредбата е просто аматьорска на дадени места , Вижте в членовете за давноста за преследване , където пише 20 г. за деяния, наказуеми с дож. затвор без замяна и дож . затвор , и 35 години за убийство на две или повече лица ??! . Тази разпоредба , която сте цитирали е подобна на тези… Покажи целия коментар »

Павлин
Павлин
20 март 2022 17:47
Гост

Нещо не сте разбрали цитираните текстове. Затова не е препоръчително да се цитира обобщено и избирателно. „Доколкото не съставлява престъпление по чл. 152“ означава „доколкото не съставлява по-тежко престъпление“. Сексът (вкл. блудствените действия) с малолетен е престъпление. Точка. Може обаче да се касае за по-тежко престъпление, а именно чрез изнасилване и прочие. Въпросът е дали събирането на информация за лице, което се представя за друго, изпълнява състава на престъплението по чл. 155а от НК. Въпросът е дали едни непълнолетни лица не постигат привидно благородните си цели чрез незаконосъобразни методи, вкл. поставяйки други непълнолетни, а вероятно и малолетни лица в риск.… Покажи целия коментар »

Шинка
Шинка
20 март 2022 18:48
Гост

Павлин, друго имам предвид. Да се абстрахираме от ловците на педофили.
Ясно, че сексът с малолетен е престъпление. Какво се случва обаче, ако лицето е непълнолетно, т.е. на възраст между 14 и 17 г.? Не е престъпление, нали така? Какво ни казва обаче чл.155а, ал.1 от НК? Да събираш информация за лице, ненавършило 18 г. с цел съвкупление, блудство и т.н. Е престъпление? Нещо ми се губи логиката.

Сикарио
Сикарио
19 март 2022 11:55
Гост

Тези ловци на педофили изначално са си сбъркали стратегията. Да играят сценки, при които 16 годишно момиче се представя за 13 годишно…. Това за да хване дикиш тя явно изглежда не дори като на 16, ами и на повече години. Извинявайте много, ама ако си падам по 16-17-18 годишни момичета – аз не съм педофил. Те физически са си завършени жени. Педофилите блудстват с далеч по-малки деца. Не само и не задължително, но предимно с по-малки. И това е изключително жестоко престъпление и трябва да се преследва по всякакви начини. Естествено – не можеш да пускаш 10 годишни или по-малки… Покажи целия коментар »

Нааленнабабаму
Нааленнабабаму
18 март 2022 19:18
Гост

Чудя се само колко ли ще осъдят да плаща малкото педалче Аленчо в последствие, за набеждаване? Тоя боклук е карал щерката на приятел да пише на мъже и да се съблича пред камера. Добре че баща и я е видял. Ако спипа малкото лекенце, ще го прати в пирогов, боклученцето му с боклуче

Павлин
Павлин
18 март 2022 16:33
Гост

Щом при 7 от случаите дори гаранция не е постановена, значи няма никакви годни доказателства за евентуална вина. Любопитно ми е тези хора сега дали ще търсят отговорност на държавата и/или използващите фалшива самоличност „ловци“ за неимуществени вреди. Добре, ако искането/приемането на подкуп е също наказуемо, както и предлагането/даването на такъв, какво е действието, което тези младежи извършват уж с цел превенция? 1. Регистрират се в сайт/пускат обява (не става ясно какъв точно е методът) с цел да подмамят потенциални педофили. 2. Търсят/отговарят на съобщения. 3. Лъжат за възрастта си. Вероятно са пращали и чужди (или стари техни) снимки на… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 16:46
Гост

Павлин, прав сте, фактите се се представят много общо и неясно от медиите. Много е вероятно единственото „престъпление“на някои от заподозрените е,че са си писали с момичетата, които са смятали за пълнолетни по една или друга причина. Не става ясно има ли реални малолетни и непълнолетни жертви. Агресията на ‘ловците“ ми се струва прекалена.

Бунтар
Бунтар
18 март 2022 15:50
Гост

Публикувайте определенията на съда, за да се затворят плюващите усти на всички тролове тук, като се види дали и какви доказателства има! Съдът ли е виновен или прокуратурата за некадърността си!? От тук написаното е ясно, че вече присъдите са издадени и етикетите са лепнати. Провокациата към престпъление по кой закон е допустима? И с доказателства от провокация към престпъление ли се очаква да бъдат осъдени?

Русофоб
Русофоб
20 март 2022 17:52
Гост

То даже няма провокация към престъпление. А теоретична такава. Щото момичета не са били малолетни. И дори някой да е спал с някое – това не е престъпление.

Виджилантей
Виджилантей
18 март 2022 15:26
Гост

Дръжте ни в течение за тия дела, че фигурата на „доброволец под прикритие“ ми е интересна от наказателнопроцесуална гледна точка.

Панайот
Панайот
18 март 2022 16:23
Гост

Ахахахахахахахахахах, не е лош институ, кво?

Димитров
Димитров
18 март 2022 15:04
Гост

Жалко за усилията на младежите.

Срам
Срам
18 март 2022 15:06
Гост

Да им дадат престъпниците на тепсия, а те да ги пуснат за да вършеят отново.

Нааленнабабаму
Нааленнабабаму
18 март 2022 19:21
Гост

Млакото лекенце е принуждавал момичета да се събличат пред камерите та да ги гледат дърти мъже

Дичо
Дичо
18 март 2022 15:03
Гост

Е, на това му се вика- пълна порнография.

Филип
Филип
18 март 2022 14:56
Гост

Е, каква е тази гавра с правосъдието ни?

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 14:36
Гост

Повдига ми се и ми става тъжно, че тук правосъдие няма

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 14:36
Гост

Нищо ново от съдилищата ни

Димитров
Димитров
18 март 2022 15:04
Гост

Пълен парадокс.

Монрое
Монрое
18 март 2022 14:35
Гост

Не очаквах чак да бъдат пуснати всички. Е стига бе!

Жаки
Жаки
18 март 2022 15:09
Гост

Голямо разочарование.

Мавродиев
Мавродиев
18 март 2022 14:34
Гост

Явно за тях те не представляват опасност, което повдига върпоса – защо изобщо да си прави човек труда да задържа престъпници, като после великите ни съдии просто ще го пуснат.

Павлин
Павлин
18 март 2022 16:39
Гост

И какво престъпление точно са извършили тези престъпници? Ясно, че на мястото на „ловците“ можеше да са реални деца, но случаят не е такъв. Нека не виним съдиите, че си вършат съвестно работата, за да се правим на интересни.

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 14:34
Гост

Пак милиционери. ГДБОП.

Pegas
Pegas
18 март 2022 14:34
Гост

Позорно е това поведение на родния съд.

Нааленнабабаму
Нааленнабабаму
18 март 2022 19:22
Гост

Ален е педалчето, дето е карало момичета да свалят стари мъже… дъщерята на колега е била едно от момичетара

Аменов
Аменов
18 март 2022 14:33
Гост

Да се надяваме, че децата на тези съдии няма да станат жертва. Да се надяваме, че никое дете няма да стане жертва.

Гаменов
Гаменов
18 март 2022 14:33
Гост

Излагация, както винаги. Съда ни пуска престъпниците.

Маронов
Маронов
18 март 2022 14:33
Гост

Като са под домашен арест та няма да се скрият ли

Павлов
Павлов
18 март 2022 14:32
Гост

Като няма доказателства, така ще е. Не става с това, че един е казал на друг, че трети е педофил и децата са решили да го заловят. Няма ли доказателства – нищо не става.

Tanev
Tanev
18 март 2022 14:32
Гост

Демек сега са си на свобода за да си безчинстват

Гнус
Гнус
18 март 2022 14:08
Гост

Срам и позор!!! Педофилите на свобода да мърсуват. Тези съдии деца нямат ли?!